Találatok a következő kifejezésre: Mikor vezetik Magyarországon az Eurót (4 db)

Magyarországon mikor vezetik be az eurót? Van e errõl szó mostanság?

Legjobb válasz: # 5 Az ég szerelmére, az a félkegyelmû Matolcsy az MNB elnöke. Szerinted amikor egy FIDESZ országgyûlési képviselõt és ex nemzetgazdasági minisztert tesz oda Orbán akkor a valóságban ki diktál? :)

# 5 Az ég szerelmére, az a félkegyelmû Matolcsy az MNB elnöke. Szerinted amikor egy FIDESZ országgyûlési képviselõt és ex nemzetgazdasági minisztert tesz oda Orbán akkor a valóságban ki diktál? :)
Jelen állapot szerint 10 éven belül nem valószínû. A jelenlegi célkitûzés 2020 környéke, de ha az Orbán kormány marad hatalmon, akkor 100%, hogy nem lesz EUR bevezetés, mert a forint árfolyam manipulálásával próbálnak matekolni. De szerintem akkor sem lesz EUR bevezetés egyhamar, ha valami csoda folytán tavasszal bukna a fidesz.
Tévedés, a kormány nem szabályozza a forint árfolyamát, az a jegybank dolga. Ez a lehetõség elveszne az euróval, és nem lehet bevezetni jóval alacsonyabb GDP mellett, mint az eurozóna átlaga, mert az csökkentené a versenyképességet és növelné a kiszolgáltatottságot, lásd Görögország és Portugália. 2002-ben az volt az elképzelés, hogy 2009 környékén vezetik be (a szlovákok ezt meg is tudták tenni), aztán 2006-ban már 2014-re tolódott a céldátum, de az már akkor is komolytalannak tûnt. Jellemzõ a volt szoci kormány tevékenységére, hogy 4 év alatt csúsztak 5 évet...
Addig jó, amíg nincs nálunk euró. Akkor a fizetések nem, de az árak az egekbe szöknének. Ami, ha a gazdaság továbbra is ilyen rosszul mûködik, enélkül is bekövetkezhet.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom érdemes e így pemákba tenni a pénzem
Belátható idõn belül nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi.ment a zöld kéz
Ez egy összetett téma. Az EURO övezetnek ha egy gyenge gazdaságot beintegrálnak a közös pénzbe az egyértelmû gyengülést jelentene, ezért vannak feltételhez kötve a bevezetés gazdasági vonatkozásai. MO-nak ez egyrészrõl ugye jó lenne, mert a gyenge és instabil forintot ki lehetne váltani. Másrészrõl viszont a kormány nem tudna az árfolyamokkal direkt szabályozni bizonyos gazdasági folyamatokat. Szóval ez nem egy olyan egyszerû játék, meg kell szokni :)
A kérdező hozzászólása: Pedig szerintem jó lenne nem? Nem látom annyira át a dolgokat de miért nem lehet most pl? Milyen feltételei vannak a bevezetésnek? És miért hátráltatják? Mert emlkszem még nagyon régen arról volt szó hogy mostanra már euro lesz
Szerintem ez se jó, meg az se. :-( Amíg a forint önálló túl sokat lehet vele ármánykodni, meg is tették tönkre is ment bele a gazdaság. Az irreálisan erõsnek tartani a forintot az egész eurozónában egyedülálóan magas kamat/hozamvállallalással lehetett - emiatt kegyetlenül eladósodtunk. Ugyanakkor az erõs forint azt a látszatot keltette, hogy olcsóbban kapjuk azt is amit megtermelhetnénk mintha mi termelnénk - következésképpen tönkrementek a termelõk. Lényegében önmagunkkal fizettünk magunkat adtuk el adósrabszolgának - az államadósság fedete pedig a nép adózóteljesítménye ezt nyöghetjük. Másrészt az euró még nagyobb függés hatalomközpontosítás, mely hatalomnak mi túl mellékesek vagyunk. Mi ebben a szabadkereskedelmes játszmába vesztesnek kellünk akitõl elnyerni lehet dolgokat, erõforrásokat, stratégiai életteret a monopolyjátszmában. A választások nemzetiek a ga(rá)zdálodás nemzetközi. Ez a buli ebben: a fejhetõ adós ez a sorsközösség marad. A saját fizetõeszköz nagyon jó lenne, ha egy közértékrendjét rendbetevõ önmagán és politikusain számonkérõ közösség a saját sorsközösségének érdekei szerint élne a saját fizetõeszköz adta gazdálkodási szabadságokkal. Nekünk sajnos az összes fizetõeszközünk bérbe van véve: abban az értelemben hogy mindennel tartozunk amit használunk - és kõkeményen fizetünk csak azért, hogy legyen eszközünk egymásközt munkát elszámolni. És ez tragikus. Ha Euró lesz: méginkább így lesz. Valószínû hogy a kikapaszkodás egyik eszköze párhuzamosan egy saját belsõ nem konvertibilis fizetõeszköz forgalombahozása - belsõ egymásközti gazdasági teljesítmények elszámolására - ne keljen kamatszedõ befektetõért könyörögni olyan dolgokért amit sorsközösségünkön belül egymásközt elszámolhatnánk...

Mikor vezetik be Magyarországon az eurót hivatalos fizetõ eszközként?

Legjobb válasz: Várhatóan hamarabb fog bedõlni az Európai Unió, minthogy nálunk euró legyen a hivatalos fizetõeszköz.

Várhatóan hamarabb fog bedõlni az Európai Unió, minthogy nálunk euró legyen a hivatalos fizetõeszköz.
"nõ az államadósság" Ez igaz. Talán az egyetlen, euro bevezetése mellett szóló érv. Csakhogy ez önmagában nem elég.
Mivel az alkotmányba bele van írva hogy a magyar fizetõeszköz a forint, addig nem amíg a parlament 2/3-a nem akarja, na meg amíg nem teljesítjük a gazdasági elvárásokat. Sokan nem gondolnak bele hogy nem lenne hülyeség, ugyanis minden EU-import termékért euróban fizetünk, az ország költségvetésére is hat az euró, az államadósság jelentõs része is euróban van. És ha nõ az euró árfolyama akkor drágábbak a termékek, nõ az államháztartási hiány, nõ az államadósság.
Ha mi, magyarok egyáltalán benne is maradunk az EU-ban, nagyon remélem, hogy a közös fizetõeszközt nem vezetjük be, mert az Közép-Európában, a következõ 10-15 év elõre láthatóan stagnáló gazdasági közegében egy óriási ráfizetés lenne az országunk részérõl.
Soha.Ha beakarnák vezetni, már megtették volna.
A kérdezõnek írtam, h viccel:)
Nem, az elsõ nem viccel.
1/ pont. Viccelsz:)
Eddig minden ország megszívta az eurót, ugyanis drágaságot eredményezett, a fizetések viszont nem nõttek miatta. A legjobb példa erre Szlovákia, de a nagy Németország is beszopta, erre van is egy frappáns szavuk Teuro. teuer (drága)+euró. Esküszöm jobban járnánk, ha az ukrán hrivnyát vezetnénk be!
Remélem soha
Hivatalos fizetõ eszközként soha. Honnan vetted ezt a marhaságot, hogy bevezetik?
Addig lesz nekünk jó, amíg nem lesz euro!!!
Akkor, ha megépül a négyes metró:) Amúgy meg tényleg nem lehet tudni, ígérnek mindenfélét, aztán meg eltologatják. Amikor csatlakoztunk, úgy volt, hogy 2007-ben...szóval felesleges hinni azoknak, akik tudják mikor, mert még kilátásba sincs...vagy csak messze.
Ha 2009. június 30-ig nem csatlakozunk az ERM-II árfolyamrendszerhez, akkor 2012. elõtt biztos nem lesz EUR. Ez ugyanis a feltétele. Márpedig az ERM-II-höz való csatlkozás feltételeinek való megfelelés kb. olyan messze van, mint a Kelenföldi metróállomás megnyitása...
Hat ha az Europai Uniobol ki nem vagnak bennunket, akkor majd valamikor lesz.


Mikor vezetik be Magyarországon az Eurót?

Legjobb válasz: Tegnap olvastam egy cikket az Origón, abban azt írták, hogy a jelenlegi állapotok között 2018-ig semmiképpen sem. Lehet, hogy csak kárognak, de tény, hogy nagyon-nagyon messze vagyunk még ettõl...

Tegnap olvastam egy cikket az Origón, abban azt írták, hogy a jelenlegi állapotok között 2018-ig semmiképpen sem. Lehet, hogy csak kárognak, de tény, hogy nagyon-nagyon messze vagyunk még ettõl...
Nem fogják. Addigra felbomlik az EU...
14:44-nek üzenem: Nem EURÓPAI ÁRFOLYAMRENDSZER, hanem EURÓPAI ÁRFOLYAM-MECHANIZMUS (rövidítése: ERM-II) Amúgy meg csak 2020-ban lesz...SAJNOS!!!!!!
Ehhez pár feltételnek meg is kell felelnünk: Az euró bevezetése elõtt 24 hónapot kell eltölteni az európai árfolyamrendszerben. De ebbe még be sem léptünk. Az államadósságnak kevesebbnek kell lennie, mint a GDP 60%a (Most úgy 64-68 százalék között vagyunk)Tehát reálisan nézve, úgy 2010-2012 között.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!