Találatok a következő kifejezésre: Mikor vezetik Magyarországon az (6 db)

Magyarországon mikor vezetik be az xbox live-on a Film és zene marketplace-t?

Legjobb válasz: Soha, mivel az csak az amcsiknál van. Én amcsiként jelentkeztem, és van minden :DD

Soha, mivel az csak az amcsiknál van. Én amcsiként jelentkeztem, és van minden :DD
Nem csak az amcsiknál van, de tény, hogy itthon nincs. Idõvel, ha sokan csatlakoznak hozzá, valószínû lesznek ilyen szolgáltatások, viszont annyira gyér a mostani magyar live, dlc-k, arcade játékok terén is, hogy én sem fogom magam honosítani jó ideig.
A kérdező hozzászólása: hááát jah a játékok amik fenn vannak, azoknak meg a jórészük meg is van :D de szerintem sem csak amcsiban van

Magyarországon mikor vezetik be az eurót? Van e errõl szó mostanság?

Legjobb válasz: # 5 Az ég szerelmére, az a félkegyelmû Matolcsy az MNB elnöke. Szerinted amikor egy FIDESZ országgyûlési képviselõt és ex nemzetgazdasági minisztert tesz oda Orbán akkor a valóságban ki diktál? :)

# 5 Az ég szerelmére, az a félkegyelmû Matolcsy az MNB elnöke. Szerinted amikor egy FIDESZ országgyûlési képviselõt és ex nemzetgazdasági minisztert tesz oda Orbán akkor a valóságban ki diktál? :)
Jelen állapot szerint 10 éven belül nem valószínû. A jelenlegi célkitûzés 2020 környéke, de ha az Orbán kormány marad hatalmon, akkor 100%, hogy nem lesz EUR bevezetés, mert a forint árfolyam manipulálásával próbálnak matekolni. De szerintem akkor sem lesz EUR bevezetés egyhamar, ha valami csoda folytán tavasszal bukna a fidesz.
Tévedés, a kormány nem szabályozza a forint árfolyamát, az a jegybank dolga. Ez a lehetõség elveszne az euróval, és nem lehet bevezetni jóval alacsonyabb GDP mellett, mint az eurozóna átlaga, mert az csökkentené a versenyképességet és növelné a kiszolgáltatottságot, lásd Görögország és Portugália. 2002-ben az volt az elképzelés, hogy 2009 környékén vezetik be (a szlovákok ezt meg is tudták tenni), aztán 2006-ban már 2014-re tolódott a céldátum, de az már akkor is komolytalannak tûnt. Jellemzõ a volt szoci kormány tevékenységére, hogy 4 év alatt csúsztak 5 évet...
Addig jó, amíg nincs nálunk euró. Akkor a fizetések nem, de az árak az egekbe szöknének. Ami, ha a gazdaság továbbra is ilyen rosszul mûködik, enélkül is bekövetkezhet.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom érdemes e így pemákba tenni a pénzem
Belátható idõn belül nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi.ment a zöld kéz
Ez egy összetett téma. Az EURO övezetnek ha egy gyenge gazdaságot beintegrálnak a közös pénzbe az egyértelmû gyengülést jelentene, ezért vannak feltételhez kötve a bevezetés gazdasági vonatkozásai. MO-nak ez egyrészrõl ugye jó lenne, mert a gyenge és instabil forintot ki lehetne váltani. Másrészrõl viszont a kormány nem tudna az árfolyamokkal direkt szabályozni bizonyos gazdasági folyamatokat. Szóval ez nem egy olyan egyszerû játék, meg kell szokni :)
A kérdező hozzászólása: Pedig szerintem jó lenne nem? Nem látom annyira át a dolgokat de miért nem lehet most pl? Milyen feltételei vannak a bevezetésnek? És miért hátráltatják? Mert emlkszem még nagyon régen arról volt szó hogy mostanra már euro lesz
Szerintem ez se jó, meg az se. :-( Amíg a forint önálló túl sokat lehet vele ármánykodni, meg is tették tönkre is ment bele a gazdaság. Az irreálisan erõsnek tartani a forintot az egész eurozónában egyedülálóan magas kamat/hozamvállallalással lehetett - emiatt kegyetlenül eladósodtunk. Ugyanakkor az erõs forint azt a látszatot keltette, hogy olcsóbban kapjuk azt is amit megtermelhetnénk mintha mi termelnénk - következésképpen tönkrementek a termelõk. Lényegében önmagunkkal fizettünk magunkat adtuk el adósrabszolgának - az államadósság fedete pedig a nép adózóteljesítménye ezt nyöghetjük. Másrészt az euró még nagyobb függés hatalomközpontosítás, mely hatalomnak mi túl mellékesek vagyunk. Mi ebben a szabadkereskedelmes játszmába vesztesnek kellünk akitõl elnyerni lehet dolgokat, erõforrásokat, stratégiai életteret a monopolyjátszmában. A választások nemzetiek a ga(rá)zdálodás nemzetközi. Ez a buli ebben: a fejhetõ adós ez a sorsközösség marad. A saját fizetõeszköz nagyon jó lenne, ha egy közértékrendjét rendbetevõ önmagán és politikusain számonkérõ közösség a saját sorsközösségének érdekei szerint élne a saját fizetõeszköz adta gazdálkodási szabadságokkal. Nekünk sajnos az összes fizetõeszközünk bérbe van véve: abban az értelemben hogy mindennel tartozunk amit használunk - és kõkeményen fizetünk csak azért, hogy legyen eszközünk egymásközt munkát elszámolni. És ez tragikus. Ha Euró lesz: méginkább így lesz. Valószínû hogy a kikapaszkodás egyik eszköze párhuzamosan egy saját belsõ nem konvertibilis fizetõeszköz forgalombahozása - belsõ egymásközti gazdasági teljesítmények elszámolására - ne keljen kamatszedõ befektetõért könyörögni olyan dolgokért amit sorsközösségünkön belül egymásközt elszámolhatnánk...

Mikor vezetik be Magyarországon azt, hogy mindenki tegezzen mindenkit?

Csak egy felesleges hülyeség, ami zavarja az embert ha beszél, mert nem tudja, hogyan fűzze a mondatait. Csak elbizonytalanítja a magyar embert, hogy azt se tudja mikor tegezzen mikor magázzon, már nem illik bele ebbe a mai világa ahol most élünk, a mai facebook-os világba szerintem az egyszerűségre kell törekedni. Ha a fejlettebb országokban pl.: USA, Anglia tegezik egymást, akkor a magázás nálunk Magyarországon elmaradottság, fejletlenség! Nem értem, azt sem, hogy az idős embereket is miért kellene annyira magázni, ugyanolyan emberek mint mi, ez is csak arra, jó, hogy még inkább kiélezzük a különbséget generáció és generáció között.

Legjobb válasz: "Csak egy felesleges hülyeség, ami zavarja az embert ha beszél, mert nem tudja, hogyan fûzze a mondatait." Ha a magázás gátol a mondatok "fûzésében", akkor gondolom, még csak alapfokon tudhatsz magyarul. Gyakorold a nyelvet, gyakorolj példamondatokat. "Ha a fejlettebb országokban pl.: USA, Anglia tegezik egymást" A "you" magázás. A tegezés ("thou") kihalt. Persze az angolszász országokban nincs tegezés-magázás különbségtétel, de ott is van udvariasság. "a magázás nálunk Magyarországon elmaradottság, fejletlenség!" Akárcsak Németországban, Svájcban, Ausztriában, Franciaországban, ugye?

"Csak egy felesleges hülyeség, ami zavarja az embert ha beszél, mert nem tudja, hogyan fûzze a mondatait." Ha a magázás gátol a mondatok "fûzésében", akkor gondolom, még csak alapfokon tudhatsz magyarul. Gyakorold a nyelvet, gyakorolj példamondatokat. "Ha a fejlettebb országokban pl.: USA, Anglia tegezik egymást" A "you" magázás. A tegezés ("thou") kihalt. Persze az angolszász országokban nincs tegezés-magázás különbségtétel, de ott is van udvariasság. "a magázás nálunk Magyarországon elmaradottság, fejletlenség!" Akárcsak Németországban, Svájcban, Ausztriában, Franciaországban, ugye?
Amerikában és Angliában sem tegeznek a szó szoros értelmében. Mindkét esetben a you-t használják, de ennek ellenére más szavakat használnak, ha a barátjukkal vagy ha egy rendõrrel beszélnek (Amerikában talán nem annyira). A tegezésen/magázáson semmi nem múlik: mondhatom, hogy te hülye vagy vagy akár hogy maga marha. De általánosságban véve, jó az a magázás. Meg tudod tisztelni vele a másikat, elsõsorban hivatali ügyintéznésnél (itt az angolban óriási a különbség). Ui.:Attól, hogy valami Amerikából jön, még nem biztos, hogy jó.
A válaszom:soha.Nem hinném az angoloknál, szia király néni a hivatalos megszólítása Erzsikének.És van ám élet a fészbúkon túl is!
Amúgy mibe fogadunk hogy most költöztél ki 1 hete Angliába és szívbõl gyûlölöd azóta Magyarországot?:DD
"Ha a fejlettebb országokban pl.: USA, Anglia tegezik egymást, " Szerinted ettõl miért fejlett Anglia vagy az USA? Ez nem fejlettség, hanem a nyelv súlyos hiányossága! A magázás nem bonyolult, ha van egy kis eszed. Ezzel fejezed ki a beszélgetõ partnered felé a tiszteleted! Szóval ne akard a magyar nyelvez az angollal azonos szintre butítani. Remélem soha nem ölik ki nyelvünkbõl a magázást! 29F
13:14 Nem, mert akkor ékezetek nélkül írna. Inkább õ az a típus, amelyik 10 éve egyfolytában mindig a jövõ héten "hagyja itt ezt a szemétdombot" és "indul is Angliába".
Én úgy tudom az angolszász országokban, illetve magában az angol nyelvben már rég nincs tegezés. És amúgy szerintem nem kell erõltetni a magázás "eltüntetését" a nyelvünkbõl, megy az magától is. Szépen, lassan.
Vajon megpuhult-e már a rizs a fazékban
De lehet hogy vitte magával az APPLE magyar laptopját:D
A szláv nyelvekben is jelen van a magázás, tanúsíthatom.
A kérdező hozzászólása: Örülünk, hogy rájöttél, hogy nem a szabályokkal, nyelvünkkel van a baj! :)
Elõször is, bocsánat, ha az elõzõ két oldalon már valaki leírta, amit írni fogok, de nem volt kedvem elolvasni az összeset. Aztán: 1. Ahogy már az eljén is írták, az angol nyelvbõl valójában a tegezés halt ki. http://en.wikipedia.org/wiki/Thou Ettõl függetlenül náluk van Mr./Mrs./stb. megszólítás, ami udvariasabbá teszi a nyelvet. 2. Tényleg vannak olyan nyelvek, ahol nincs tegezés/magázás. Például latin, de nem tudom, hogy ott nem is volt, vagy csak kihalt. 3. Ha udvariasan beszélsz magyarul, akkor nem "maga", hanem "ön", kivétel néhány tájszólásban, például székelyeknél, csángóknál. 4. Svédországban törvénybe foglalták a tegezést. Az IKEA is tegezve ír ki mindent. 5. Gondolj bele, hogy így is mennyi embert zavar, hogy bizonyos cégek tegezik õket! Példának csak az elõbb említett IKEA és a Vodafone jutottak eszembe.
Még családon belül is magázta a feleség a férjet a gyerek a szüleit.Igenis az a lá és fölérendeltség természetes , és a fejlettnek nevezett országokban a züllés jellemzöje a nyakraföre tegezés!USA propagandafilmekben botránykozva látom, hogy a néger takaritonö hello jonh nal köszönti a professzort, nahát ez itt nem lesz soha.A természetben is az alá és fölérendeltség az ur csak a liberális müanyag -szemlkélet nyakatekert felfogása az hogy mindenki egyenlö.Nem egyenlö és nem is lesz soha!
"A legtöbb országban, nyelvben nem ismerik a magázódást" Az angolon kívül minden nyelvben ismerik.
Már megbocsáss kérdezõ, de észrevehetnéd, mekkora idióta vagy. Te képes lennéd csak azért bevezetni, hogy mindenki mindenkivel tegezõdjön, mert egy külföldi nem tanult meg helyesen köszönni? Akkor ha én egy németnek véletlenül azt mondanám, hogy du ist, akkor már bevezetnék a német nyelvterületeket, hogy minden alany után ist lesz a létige vagy mivan? Istenem... 15l
A kérdező hozzászólása: Buta 15 éves lány vagy!
Pont én vagyok a buta? Jó hülye felfogásod van, te szerencséten :P
A kérdező hozzászólása: Hülye 15 éves lány vagy!
Én direkt felhívom mindenkire a figyelmet mielõtt beszélgetni kezdenék vele hogy engem tegezzen! Ha öregember leszek akkor tegezhet 10-15 éves gyerek is NEM fog zavarni.
Az utolsó komentedbõl látom:nem a szabályokkal, nyelvünkkel van a baj, hanem az értelmeddel!
Mi az, hogy csak nálunk? Én a következõkrõl tudom biztosan fejbõl, hogy van bennük magázódás, amit használnak is: német, spanyol (ezeket meglehetõsen jól beszélem), francia, orosz (ezeket tanultam valamennyire), katalán, thai. Ja és a bónusz angol, amit már annyian emlegettek - amin pont hogy tegezés nincsen, persze ez csak elméleti apróság a többi hathoz képest. Nyilván a többi latin, germán és szláv nyelvek közt is akad bõven, de errõl nem tudok konkrétabbat, nézz utána magad. Minden élõ és természetes nyelv normális tulajdonsága, hogy vannak benne nagyjából érvényes szabályszerûségek, és ezek alól mindig vannak kivételek. Ha te ettõl baromságnak minõsítesz egy nyelvi jelenséget, akkor tényleg nem tudok neked mást ajánlani, mint egy duplapluszgyors újbeszéltanfolyamot. Csak aztán óvatosan a Facebookkal.
A kérdező hozzászólása: Tudjátok, hogy a magázódás az önözés csak nálunk "módi". A legtöbb országban, nyelvben nem ismerik a magázódást. Nincs tegezõ és magázó viszony...és milyen igazuk van! A tiszteletet, tegezve is meg lehet adni! A 80 éves szomszédbácsit én sem fogom letegezni mert a korára való tekintettel tartozom annyival , hogy magázom és ezzel is tiszteletet adok! Van egy történetem! Fiatalabb koromban dolgoztam egy gyorsétteremben! A kasszában álltam és szolgáltam ki egy Arab Srácot, majd megkért, hogy segítsek Neki, mert nem érti a Magyar nyelvben a következõt! Idézem! " Lány- szia, Lányok- sziasztok, Néni- csókolom, Nénik- csókolomsztok???" Ekkor döbbentem rá, hogy ez mekkora baromság!
uramisten kérdezõ, te hülyébb vagy mint bárkinek a segge.
Túl sok idõt töltöttél a facebook elõtt? A sok szerencsétlen, aki már fogalmazni sem tud, és lázadozik a helyes nyelvi formák és normák ellen, komolyan kimozdulhatna. Ki a szabadba emberekkel találkozni, mégpedig személyesen. Akkor nem gondolkodnának hasonló ostobaságokon, és nem okozna gondot nekik még a magázódás sem, ami egyébként semmiben sem "nehezebb", mint a tegezés.
Szerinted kinek kellene bevezetni? Amúgy nem kell a facebook-os világban sem az egyszerûségre törekedni, mert úgy jársz, mint az angolok (a maguk nagy fejlettségével), és 30 év múlva senki sem fogja tudni Jókait vagy Móra Ferencet olvasni .
A magázódás valamikor a 16. században alakult ki, azelõtt a magyaroknál is csak tegezõ forma létezett. Amúgy automatikusan meg fog szûnni, mihelyst az emberek már csak Interneten kommunikálnak egymással. Hivatalosan nem fogják megszüntetni.
Elõzõ! Ez igaz, de a fölé-alá rendelt viszonyt ekkor is kifejezték, és az nyelvtanilag semmivel sem volt egyszerûbb, mint ma magázódni. Sõt.
Én még fiatal vagyok, de ilyen kérdés bennem még nem fogalmazódott meg. Sajnos még nem vagyok elég informált ezen a téren úgy, hogy csak azt írom le ami eszembe jutott. Nekem ezzel még soha nem volt problémám, ha esetleg olyan esetbe kerültem, ahol véletlenül magázás helyett tegeztem egyszerûen elnézést kértem és kijavítottam magam. Naponta járok olyan közösségbe (iskola) ahol rengeteg rossz tapadhat az emberre viselkedésileg és beszédileg egyaránt, de még nem vettem senkin azt észre, hogy akárki is fennakadt volna ezen a "problémán". Pedig ismétlem abszolút, de nem egy kulturált közösségbe járok.
"Elõzõ! Ez igaz, de a fölé-alá rendelt viszonyt ekkor is kifejezték, és az nyelvtanilag semmivel sem volt egyszerûbb, mint ma magázódni. Sõt." Ezt csak mellékesen fûztem hozzá, és igen, igazad van: ahol érdekek vannak, ott a viszonyok fölé-alá rendeltekké válnak, sajnos az ember még nem érte el az a tudást/bölcsességet, amivel ha minden egyén rendelkezik, akkor mindenki mellérendelten élhetne mindenkivel. Ha ez megtörténik, akkor eltûnik a magázódás, de sajnos egyelõre ez eléggé utópisztikus gondolat.
Úgy õszintén, ezt mégis hogyan godnoltad, holnaptól kihirdetik, hogy tilos a magázás, vége, aki folytatja, azt pirossal aláhúzzák, és elviszi a rendõrség??? Vagy Mi A Rákos Tök? A nyelv nem úgy mûködik, ahogyan te képzeled. A magázás egyébként manapság érzésem szerint nem hajbókolás értelemben tiszteletadás - távolságtartást lehet vele kifejezni, ezzel lehet legdiszkrétebben jelezni, hogy a magánélet - a smalltalk mélységen túl - ki van zárva a társalgásból.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek csak jó lenne, ebben az országban ha nem kellene magázódni. Szerintem a magyarok így is elég távolságtartóak egymással, és ez a magázás csak rátesz egy lapáttal ergo még távolságtartóbbakká válunk mi magyarok és ez biztosan nem jó így!
Pszichológiát tanulok, ezt még felhasználom, majd ha valaki szociális fóbiákkal küzd, akkor elõadom neki, hogy azért, mert az emberek magázzák õt és egymást.:o
Vissza az agyarakkal, kedves kérdezõ. A 15 éves, általad butának és h.lyének titulált lánynak igaza van. Egy fecske még nem csinál nyarat, de kettõ se. Az egyéni probléma, hogy neked gondjaid adódnak a magázással, ez a Te fejlettségi szintedet mutatja. Kíváncsi lennék az életkorodra, mert te is igencsak bölcsnek hiszed magad, de az amerika-és nyugatimádatodból kilátszik, hogy te sem egy tapasztalt, idõs, sokat megélt úriember/ hölgy lehetsz. + arról nem is beszélve, hogy akivel nem értesz egyet, azt leh.lyézed. Ez pedig primitív viselkedés, és még pont te szeretnél nyelvújítást... Te is komikus vagy :)


Mikor vezetik be Magyarországon az eurót hivatalos fizetõ eszközként?

Legjobb válasz: Várhatóan hamarabb fog bedõlni az Európai Unió, minthogy nálunk euró legyen a hivatalos fizetõeszköz.

Várhatóan hamarabb fog bedõlni az Európai Unió, minthogy nálunk euró legyen a hivatalos fizetõeszköz.
"nõ az államadósság" Ez igaz. Talán az egyetlen, euro bevezetése mellett szóló érv. Csakhogy ez önmagában nem elég.
Mivel az alkotmányba bele van írva hogy a magyar fizetõeszköz a forint, addig nem amíg a parlament 2/3-a nem akarja, na meg amíg nem teljesítjük a gazdasági elvárásokat. Sokan nem gondolnak bele hogy nem lenne hülyeség, ugyanis minden EU-import termékért euróban fizetünk, az ország költségvetésére is hat az euró, az államadósság jelentõs része is euróban van. És ha nõ az euró árfolyama akkor drágábbak a termékek, nõ az államháztartási hiány, nõ az államadósság.
Ha mi, magyarok egyáltalán benne is maradunk az EU-ban, nagyon remélem, hogy a közös fizetõeszközt nem vezetjük be, mert az Közép-Európában, a következõ 10-15 év elõre láthatóan stagnáló gazdasági közegében egy óriási ráfizetés lenne az országunk részérõl.
Soha.Ha beakarnák vezetni, már megtették volna.
A kérdezõnek írtam, h viccel:)
Nem, az elsõ nem viccel.
1/ pont. Viccelsz:)
Eddig minden ország megszívta az eurót, ugyanis drágaságot eredményezett, a fizetések viszont nem nõttek miatta. A legjobb példa erre Szlovákia, de a nagy Németország is beszopta, erre van is egy frappáns szavuk Teuro. teuer (drága)+euró. Esküszöm jobban járnánk, ha az ukrán hrivnyát vezetnénk be!
Remélem soha
Hivatalos fizetõ eszközként soha. Honnan vetted ezt a marhaságot, hogy bevezetik?
Addig lesz nekünk jó, amíg nem lesz euro!!!
Akkor, ha megépül a négyes metró:) Amúgy meg tényleg nem lehet tudni, ígérnek mindenfélét, aztán meg eltologatják. Amikor csatlakoztunk, úgy volt, hogy 2007-ben...szóval felesleges hinni azoknak, akik tudják mikor, mert még kilátásba sincs...vagy csak messze.
Ha 2009. június 30-ig nem csatlakozunk az ERM-II árfolyamrendszerhez, akkor 2012. elõtt biztos nem lesz EUR. Ez ugyanis a feltétele. Márpedig az ERM-II-höz való csatlkozás feltételeinek való megfelelés kb. olyan messze van, mint a Kelenföldi metróállomás megnyitása...
Hat ha az Europai Uniobol ki nem vagnak bennunket, akkor majd valamikor lesz.

Mikor vezetik be Magyarországon az Eurót?

Legjobb válasz: Tegnap olvastam egy cikket az Origón, abban azt írták, hogy a jelenlegi állapotok között 2018-ig semmiképpen sem. Lehet, hogy csak kárognak, de tény, hogy nagyon-nagyon messze vagyunk még ettõl...

Tegnap olvastam egy cikket az Origón, abban azt írták, hogy a jelenlegi állapotok között 2018-ig semmiképpen sem. Lehet, hogy csak kárognak, de tény, hogy nagyon-nagyon messze vagyunk még ettõl...
Nem fogják. Addigra felbomlik az EU...
14:44-nek üzenem: Nem EURÓPAI ÁRFOLYAMRENDSZER, hanem EURÓPAI ÁRFOLYAM-MECHANIZMUS (rövidítése: ERM-II) Amúgy meg csak 2020-ban lesz...SAJNOS!!!!!!
Ehhez pár feltételnek meg is kell felelnünk: Az euró bevezetése elõtt 24 hónapot kell eltölteni az európai árfolyamrendszerben. De ebbe még be sem léptünk. Az államadósságnak kevesebbnek kell lennie, mint a GDP 60%a (Most úgy 64-68 százalék között vagyunk)Tehát reálisan nézve, úgy 2010-2012 között.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!