Találatok a következő kifejezésre: Mikor ved 8 (3 db)

Mikor ved ujra 8 nap szunet után?

Belara fogamzasgatlot kezdtem el szedni,meg csak az els? levelet szedtem be,de a 20. napon két tablettát vettem be,a 20.+21.tabit,igy a 21. napon nem volt mar tablettam,8 napos szunetet kell tartanom,11-én kell bevennem a 2. levél els? tablettáját,igy 8 nap szünet utan mikor bizhatok benne?Ha a menstruacio elso napjan veszem be,akkor a hetedik nap mar ved,de 11-én már menstruácio utan leszek...

Legjobb válasz: Azt, h mikor véd megint, nem tudom, de velem szintén a Belarával volt ilyen, én akkor 7 et tartottam, mert féltem, h mivel minden gyógyszernél 7 nap szünet van, a 8. napon már a szervezetemben nem lesz rendesen benne. Szóval ha 8at tartasz, szerintem védekezzetek mással is a biztonság kedvéért egy hétig.

Azt, h mikor véd megint, nem tudom, de velem szintén a Belarával volt ilyen, én akkor 7 et tartottam, mert féltem, h mivel minden gyógyszernél 7 nap szünet van, a 8. napon már a szervezetemben nem lesz rendesen benne. Szóval ha 8at tartasz, szerintem védekezzetek mással is a biztonság kedvéért egy hétig.
A kérdező hozzászólása: köszike, szóval ha 7 nap szünetet tartok, akkor védeni fog az elsö tablettatól ás akkor valójában most is védve vagyok?vagy ha 10-én veszem be az elsõt(akkor 7 nap szünetet tartottam)akkor védve vagyok???magam sem tudom, h mit csinaljak...de ugy gondolom egy idejig kombinaltan védekezunk...
Jól megkavartad a dolgokat, én azt javaslom, hogy 7 nap szünetet tarts és miután elkezdted szedni, még legalább 1 hétig védekezzetek más módszerrel is.
Szia! Szerintem ha az a szitu, hogy két tabit vettél be akkor, csinálj úgy mintha a 21. napon is bevetted volna és utánna hét nap szünet, azaz összeségében 8, remélem érthetõen írtam, mert így marad abban a ritmusban a szervezeted amiben kell és utánna legalább egy hétig használjatok még óvszert. Én így csináltam egyszer és nem lett baj. De nõdokit is megkérdezhetnél hogy biztosra menj.
A legelsõ levél után várd meg a második levél elkezdését, de ezután védve vagy a tabimentes napokon is . Néha elcsúszi az ember egy- egy tabival, de ettõl még véd. Bár jobb, ha inkább óvszert is használtok, abból baj nem lehet:-)
Midet röntgenezték?
A kérdező hozzászólása: Nem engem, hanem a babám tüdejét. de ott voltam közvetlen melettem, mivel lekellett fognom a kezeit és a lábait.
Nem árt, ne aggódj!
hát...nekünk is volt mellkasröntgenünk 1 hónapja és én kaptam mellényt pont amiatt, hogy szoptatok...kérdezd meg inkább a gyerekorvosotokat!

8 hetes terhes vagyok és anyagi okokból nem tudom felnevelni a babám ezért muszáj abortuszra mennem! Akinek volt már abortusza hogyan kezdjek neki, kihez forduljak és az orvosok védõnõ stb. mennyire lehet rájuk számítani? Kinek mi a tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia! En a nogyogyasztol kapott papirral mentem el a csaladvedelmishez. (Elotte telefonalni kell, idopont miatt) Ugy tudom minden kerulethez kulon tartozik. Itt csak beszelgettek, hogy miert nem szeretned megtartani. Probalnak tanacsot adni a lehetosegekrol. Par nap mulva vissza kell menned meg egyszer hozza, akkor kapod meg a csekket, majd kerheted az idopontot a mutethez a korhazban. Vedononel nem voltam. Bent a khban velem rendesek voltak, senki sem nezett le, mert sbortuszra megyek. Koran reggel kellett mennem es aznap du mar el is johettem. Ennek mar 4 eve, de nem hinnem hogy sokat valtozott a rendszer.

Szia! En a nogyogyasztol kapott papirral mentem el a csaladvedelmishez. (Elotte telefonalni kell, idopont miatt) Ugy tudom minden kerulethez kulon tartozik. Itt csak beszelgettek, hogy miert nem szeretned megtartani. Probalnak tanacsot adni a lehetosegekrol. Par nap mulva vissza kell menned meg egyszer hozza, akkor kapod meg a csekket, majd kerheted az idopontot a mutethez a korhazban. Vedononel nem voltam. Bent a khban velem rendesek voltak, senki sem nezett le, mert sbortuszra megyek. Koran reggel kellett mennem es aznap du mar el is johettem. Ennek mar 4 eve, de nem hinnem hogy sokat valtozott a rendszer.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te talán segítesz bárkinek is? Van fogalmad arról, hogy mi is az abortusz? MIért beszélném rá a rosszra? És azt nem is mondod neki, hogy meg van a kockázata annak, hogy késõbb nem lehet gyereke? Én nem szültem a gyerekeimet egy kupac ...-ra. Az enyémek tiszták és igenis teljes életük van. Ki szeretném õket iskoláztatni, ha kell, egyetemre járatni. Szeretve vannak és boldogság sugárzik a szemeikbõl. Nem hinném, hogy a halált választották volna a mostani életük helyett. Eddig mindenük megvan a teljes élethez, sõt még több is. A gyerekeimnek a szeretetem a legfontosabb a többi pedig kialakul. Nem szenvednek hiányt semmiben. Nem értem, hogy miért buzdítja valaki a másikat, hogy abortuszra menjen? Miért engem kell letiltatni amikor én egy életet szeretnék megmenteni? Az ilyeneket kell letiltatni, akik az anyákat ilyen szörnyûségre buzdítják. Persze a mai "felvilágosúlt" világban az ilyen felfogás a normális. Ezért irtjuk ki saját magunkat, mert egy gyerekellenes nyugati világban élünk. Ezek szerint az összes pénzproblémával rendelkezõ nõ menjen abortuszra? Vajon akkor mennyi gyerek születne meg? A kórházak kukái tele lennének elpucolt magzatokkal. Talán csak a gazdagok kiváltsága lenne a gyerekszülés? Nem érzem magam szegénynek és nem is tartom magam annak. Nem úgy lettem nevelve, hogy a pénz legyen a legfontosabb az életemben. Annak ellenére, hogy édesapámnak megvolt a pénze arra, hogy megadjon mindent amit szerettem volna õ nem ezt tette, mert egy elkényeztetett kislány lettem volna, hanem mivel szeretett azt adta meg nekem amire szükségem volt és a mai napig hálás vagyok neki érte. A gyerek egy áldás és nem probléma, amit meg kell oldani vagy ha nem akarunk vele foglalkozni akkor eltüntetni. Egy életrõl beszélünk. Nem tudom, hogy miért nehéz ezt felfogni? Nem a nagymamám idejében élünk, amikor azt hitték, ha érzik, hogy mozog a pocakjukban attól kezdve él. Él és rugdalózik, játszik elõtte is. Saját szemeimmel láttam. Nem kell elhinni. Mindenki azt csinál amit akar.
Ha nem tûnt volna fel, nem neked írtam azt a pár mondatot, hanem ennek 45%-os aberráltnak. Vagy te is Õ lennél? Segítség... ha úgy nézünk az nagyobb, hogy igazat adok neki és nem pedig ócsárolom, meg átkokkal szóróm , hátha meggondolja magát. Amúgy hagyjuk ezt a " többé nem lehet gyereked" dumát, már nem a 60-70-es évekbe élünk. Manapság ritkaság számba megy, ha egy nõnek az abortusz miatt nem lehetséges egy újabb terhesség. Senkit nem buzdítottam, nem kell itt a kavarás. Leírtam a véleményem, nem miattam vagy miattad fog az a baba a világra jönni avagy nem megszületni. Beállíthatsz engem egy olyan embernek amilyen nem vagyok (pénzéhes, nem normális, gonosz), de azaz igazság, hogy egyáltalán nem ismersz, ahogyan a kérdezõt sem. Így nem tudhatod mi lenne jó sem a magzatnak, sem pedig neki(persze én sem). Még egy pár napig látogatod az oldalt, de utána gondolom a további 20 évben, nem fogod nyomon követni és segíteni anyagilag, érzelmileg a Kérdezõt. Innentõl kezdve bûntudatot kelteni benne, hogy rossz körülmények mellett tartsa meg a gyereket "majd csak lesz vhogy címmel", merõ ostobaság szerintem. Szép, hogy életeket akarsz menteni, de az nem itt kezdõdik.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnálom, hogy megbántottalak. Tévedés volt, az én hibám. Látom hiába bizonygatom, hogy élõlényrõl beszélünk, a végén mégis az anyagiakra terelõdik a szó. A kérdezõnek 1-2 évig kellene kibírnia és késõbb oviba adhatná a gyereket, hogy dolgozhasson. Még a nagyszülõk is vigyázhatnának rá. A megszületett baba sem egy kifejlett ember mégis gyilkosságnak számít, ha kioltjuk az életét. Mi is sejtek halmaza vagyunk mégis ragaszkodunk az életünkhöz. Az hogy nem született meg még létezik és az õ élete is annyit ér mint a miénk lehetünk ruhátlan csórók is, mégis az élet az élet akárhány hetesek vagy évesek vagyunk. Olvasd el ezt (ne félj ez csak a baba fejlõdését írja le) [link]. kb. így néz ki most a babád [link] Mire abortuszra kerül a sor kb. ilyen lesz [link] Ha ez a valami nem élõ ember akkor lehet, hogy én tévedtem.
jólmondod utolsó ment a zöld kéz.
PS: nem én vagyok a 45%-os. köszönöm a zöld kezet.
Mi is szerény anyagiak között élünk. Hóvégén számolgatjuk a pénzünket. Most például erre a hétre 5-6 ezer forintunk maradt, mégsem hinném, hogy hiba volt megtartani a kisfiamat. 4 hónapos életerõs, vidám kisfiú. Jelenleg semmire és senkire nincs szüksége csak rám. Most tervezünk, alakítunk az életünkön, lemondunk sok mindenrõl, hogy ha eljön az ideje, mikor már én nem leszek elég neki, erre-arra is szüksége lesz, meg tudjuk adni neki. Már most elõre léptünk és hiszem azt, hogy ha elszánt az ember, a gyerekei érdekében tud javítani az anyagi körülményein is. Sok példát láttam erre a környezetemben. Ügyesnek kell lenni és kitartani. Bocs az offért kérdezõ!
Utolsó ! Akkor tényleg nagyon szar nektek hogy 1 hétre maradt 5-6 ezer ft és ott a család. Bizony az ember meghuzza a nadrág szijat eszik olcso kaját parizer, zsiroskenyér, gánica, stb. Tudod a mai fiatalok csak hisztizni értenek a kertbe is falun megterem a gyümölcs a fákon bokrokon azt a nagymamáink ugyebár befüzték szörp, kompot lekvár és ott volt az étel egyik alapanyaga, persze a panelban élök az más tészta.
Ahhoz azért sokkal több kell, hogy engem megbántsál. Persze, hogy az anyagiakra terelõdik a szó, mert ha tetszik, ha nem, valamibõl azért el kell látni évekig azt a gyereket, és szeretetbõl sajnos nem fog jól lakni, ruházkodni, osztálykirándulásokra menni, tovább tanulni. Nem vagyok gazdag , ahogyan a családom sem, de soha nem kellett nélkülöznöm. És semelyik gyereknek sem kéne a világban. Leírta a Kérdezõ, hogy alig tudnának megélni és, hogy nem szeretné elvetetni, de nem akar szerény sorsot a gyerekének. A korát nem írta, valószínûleg még fiatal lehet, ezért lehet még neki bõven gyereke akit tisztességben fel tud nevelni( és nem pedig zsíros kenyéren 46%os ). De én többet inkább nem írok, mert csak gondolom számotokra az jön le, hogy én ilyen-olyan ember vagyok, csak azért mert nem kezdek el neki egybõl abortuszos videókat mutogatni és "gyilkosozni".
Mert mi bajod van a zsiros kenyérrel ? Hát persze szalámi szalámival meg császárszalonna császárszalonnával kéne mi ?? tudod mit ettem gyerek kóramba ? zsiroskenyér almával vagy májkrémes kenyér stb és fött ételeket is. A ruhába meg vettünk a túrkálóba na és akkor mi van ? vannak ott is divatos cucok és íród a szeretetet az a legfontosabb az élethez ha az nincs zsákszám lehet a pénz és az öszinte szeretet nem a pénzböl áll hanem emberi érzéseken alapul
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 46%-os, nagyon beszûkülten gondolkodsz. Én úgy gondolom, hogy ha valaki felelõsségteljesen vállal gyereket, akkor az azt jelenti, hogy tudja anyagilag is támogatni a gyerekét, egészen addig, amíg saját lábára nem tud állni. Ez manapság azt jelenti, hogy egyetem végéig! Másrészt szerintem senki sem szeretné zsíros kenyéren éltetni a gyerekét. Tudod, többek között miért van ma enyni beteg és rákos ember? Mert szemét, mû kajákat esznek, tele tartósítószerrel. Mert az az olcsó. Aki kicsit is egészségesebben akar élni és szeretné, hogy a gyerekei is így éljenek, akkor az a drágábbik, minõségibb ételt fogja megvenni. Nos, ruházkodás.. én nem mondom, hogy a turis ruhák rosszak. Én is szoktam oda járni, van egy csomó gyöngyszem. Viszont az embernek van egy olyan alapvetõ igénye, hogy csinos legyen, csinos ruhákba járjon. Ez nem biztos h teljes egészében megodlható onnan. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy ha mondjuk szeretne ide-oda menni a gyerkõc, mûvelõdni színházba, sportolni valamit. Vagy szüksége van valamire, ami nem kint terem az erdõn... Gondolkodjunk azért, a gyerekvállalás az egy felelõsségteljes dolog. Ne csak úgy potyogtassuk õket, aztán madj lesz valami... Igenis elõre kell godnolkodni, hogy anyagilag is tudjuk-e vállalni. Ha pedig éppen úgy jön ki, hogy nem, én senkit se ítélek el amiatt ha inkább az abortuszt választja.
Szia! A párod tud a babáról? Megértem a döntésed, de nem gondolkoztál örökbeadáson? Sok párnak nem lehet gyereke... Ismerõseimnél 3 hónapja van egy kislány, 2saját gyerek mellet is tökéletes odafigyelést és mérhetetlen szeretetet kap, édesanyja látogathatja. :) édes boldog kis család.
A szülõknél nem lehet ellakni egy ideig? Ha megvan a baba mindig máshogy állnak hozzá õk is.
A szülöknek nem kötelesége eltartani a gyereket mindenkinek van elég baja föleg ha munkanélküli és lejárja a munkahelyket nemveszi fel részben megértem az abortuszt.
Én mélyen elítélem azt a nõt aki megöli, elzárja az élet lehetõségétõl a gyermekét. Millók sírnak minden áldott este, mert gyereket szeretnének. Ezért én könyörgök neked a babád helyett, ne öld meg! Képzeld magad elé azt kis csöpséget. Szüld meg, és add nevelõszülõkhöz. Ez még nem jelenti azt, hogy le kell mondanod róla.
"Ha játszol vele, észre sem fogja venni, hogy nincs semmije sem. " Ezzel vitatkoznék, mert a késõbbiekben egy kiskamasz mondjuk nem akar majd használt ruhákba járni többnyire, az édesanyjával bújócskázni és azt látni, hogy ami másoknak lehet, Õ neki nem. Amúgy jól hangzik, hogy a szeretet többet ér, meg nem fontos a pénz, csak a valóságban nem így van.
Tudom, hogy nehéz, de dönts helyesen. Te egy teljes életet szeretnél megadni a gyermekednek, ami sokkal inkább becsülendõbb, mint, hogy a semmire megszüld, aztán meg éhezzetek és nyomorogjatok mindannyian. Ne keltsen benned bûntudatod ez az ostoba 45%-os válaszoló, Õ még egy kupac sz*rra is vállalna gyereket, ha tehetné mert az a "helyes" szerinte. Amúgy undorító a viselkedésed, igazán le lehetne téged tiltani az oldalról, mert egyáltalán nem segítesz senkinek, és a válaszaid meg egyértelmûen csak provokatívak.
El sem tudod hinni, hogy milyen kevés kell az elsõ néhány évben egy gyereknek. Egy embernek csak tetõ legyen a feje felett, legyen mit ennie, innia és persze ruha is kell, igazából csak ennyire lenne szüksége, de a mi társadalmunkban annyira agymosottak az emberek, hogy azt hiszik szükségük van arra a sok jelentéktelen kacatra, amit el szeretnének adni nekünk. A környezetedben biztos van valaki, aki kölcsön tud adni babaruhákat, babadolgokat vagy vehetsz olcsón használtat. Én is ezt teszem még a mai napig is. Az elsõ néhány hónapban szoptathatod, persze ha a tejed megfelelõ. Vehetsz mosható pelenkákat (ezt is lehet használtat venni interenetrõl). Kérhetsz segítséget az egyházadtól (nálunk szoktak segíteni a rászorulókon). A gyerekek amig kicsik és szeretõ szülõk veszik körül, észre sem veszik az anyagi dolgok hiányát. Édesapám sem vette észre, hogy gyerekkorában, padlásöprések idején nem volt mit enniük, ezért ne hivatkozzon senki arra, hogy a gyereknek milyen sok dologra van szüksége. Régen elég volt egy játék, most, ha nem adhatunk neki egy halommal, akkor már nem is vállaljuk. Egy gyereknek a szereteted a legfontosabb, nekem elhiheted. Ha játszol vele, észre sem fogja venni, hogy nincs semmije sem. Hidd el nekem, meg fogod bánni. Az elsõ babámat elveszítettem 3 hónapos terhesen és évek kellettek, hogy túltegyem magam rajta, mert nem terveztük és nem igazán akartam, de miután elment hiányzott nekem, mintha meghalt volna valaki akit nagyon szerettem. Ha most undorodsz az egésztõl , képzeld mit fogsz érezni miután megtetted. Tiéd a döntés, én csak fel szerettelek volna világosítani, hogy tudd pontosan mit is teszel. Egy életet szerettem volna megmenteni :)
Na most itt fogsz szemrehanyast kapni boven, sot h tartsd meg stb! Csak auert irom h keszulj fel. Egyebkent amelyik orvos megallapitja a terhesseget o rakerdez h meg akarod-e tartani vagy sem. Aztan menni kell vedonohoz aki megprobal rabeszelni h tartsd meg, aztan kapsz kotelezo 3 nap gondolkodasi idot. Aztan visszamesz es megkapod az engedelyt ra. Kell altatoorvos, vervetel, meg vercsoport megjatarozas ha netalan komplikaciok lepnek fel. Az orvosok mint a kutyaval ugy bannak. 15 perces altatasod lesz. Ha meg nem voltal terhes akkor novenyi palcikat helyeznek fel egyik nap masnak csinaljak a beavatkozast, utana aznap haza is mehetsz. 6 het nemi elet tilalom aztan kontroll es fogamzasgatlas megbeszelese.
Kérdezõ, nem mindegy, hol csináltatod. Az orvosok nyilvánvalóan nem bánnak úgy veled, mint a kutyával. A nõvérek viszont biztosan igen, de velük nem kell foglalkoznod. Olyanok, mint a hajléktalan, aki részegen utánad szól. Orvoshoz menj el (magánba!), aki meg fogja érteni, mi van, és ad igazolást a terhességrõl, majd megmondja, hová kell menned. Lehetõleg fõvárosi vagy nagyobb város kórházát ajánlanám, esetleg írj fórumokba, hol voltak kedvesek:) Amúgy ha bunkók, akkor sincsen semmi, te is forgasd rájuk a szemed és legyél bunkó. Ellátniuk el kell, másnap meg már távozol is babátlanul:) És õk meg hazamennek és gondolkodnak, mire költsék a 60 nettót, amit kapnak azért, hogy bunkózzanak az emberrel:)
Vannak persze "bunkó" nõvérek, de azért a legtöbbre ez nem jellemzõ. Amúgy a szülésznõk és az orvosok negatív hozzáállása is érthetõ valamilyen szinte, hiszen õk szakmájukként azt választották, hogy egy-egy új élet vilagra hozatalában segédkeznek, nem a megölésében. Ennek ellenére ha nem is kedveskednek, rosszalló megjegyzést nem szabadna tenniük. Mellesleg engem nem nagyon érdekelne az indok és maga a nõ sem. Ellátnám a feladatom mellette és ennyi, de nem bunkóznék.
Utolsó, ez nem igaz. Az alkotmány szerint jogod van a boldoguláshoz és a saját tested felett csak te rendelkezel, saját életed felett. A nõk jogalany, a magzat nem. A nõ ember, a magzat a jog szerint nem ember, nincsenek jogai. Az orvosok az EMBER életben tartására esküdtek, ha pl. anya és magzat életben maradása közül kell választani, az orvosi protokoll szerint az anyát mentik, mert õ ember.
4-es vagyok. 5-ös! Ez most hogy jött ide? Senki nem beszélt arról hogy ki az ember jogilag meg ki nem az. Nem értem kivel vitatkozol és fõleg azt, hogy min :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a segítségeteket! Ma megkezdtem ezt az egész dolgot és egész normális segítõkész volt egyenlõre..de a neheze még hátra van :(
erre reagáltam: " hiszen õk szakmájukként azt választották, hogy egy-egy új élet vilagra hozatalában segédkeznek, nem a megölésében" Hogy ez nem igaz, mert nem ölnek meg senkit a jog szerint.
Az utolsónak: a "jog szerint" valóban nem ölnek meg senkit sem. No de moráli szempontból...... A magyar jog szerint szinte semmi különbség sincs az egy napos és a mondjuk 38. hetes terhesség törvénytelen megszakítása között, mindkettõ illegális magzatelhajtásnak számít.
"semmi különbség sincs az egy napos és a mondjuk 38. hetes terhesség törvénytelen megszakítása között, mindkettõ illegális magzatelhajtásnak számít." az illegális szó azt jelenti, hogy nem legális, a legális meg azt jelenti, hogy törvényes.
mi a fene az a gánca?
Én ezt a fajtát ettem a nagynénémmel nagyon finom krumlis gánca [link]
Hasonlit a darasterc hez látom a gánicába többféle is van kikeleném próbálni D
Mi 3 gyermeket válaltunk akkor, amikor a férjemnek hol volt munkája hol nem. Néha hónapokig nem talált munkát (ha nem velünk történik el sem hiszem). Adósságaink is voltak. Most a legkisebb 8 hónapos elmúlt és jobban állunk anyagilag mint valaha. Megjegyzem, hogy mind a 3 tervezett gyerek volt. Nem éreztem úgy, hogy anyagilag terhemre lettek volna. Sajnos sok nõnek fogalma sincs, hogy mit tesz ilyenkor annak ellenére, hogy van internet és rá lehet keresni. Persze, ha tervezett a terhesség elolvasunk és megnézünk sokmindent. Mindegyik gyermekem láttam ultrahangon, és láttam, hogy élnek és mozognak. Nem értem, hogy ilyen szemmel látható bizonyiték után hogyan lehet valkinek bemagyarázni azt, hogy õ nem élõlény. Szerintem mielõtt megteszed nézd meg ezt https://www.youtube.com/watch?v=a7c5XhqquzA és döntsd el, hogy annak ellenére, hogy jogilag megengedett-e vagy sem, a babád élölénynek számít-e?
A kérdező hozzászólása: Ha lenne rá lehetõségem meg is tartanám mindenki elhiteti csak amég a párommal külön élünk mindenki a szüleivel és és még nem dolgoztam annyit, hogy kapjak utána valamit és a párom a 100ezres fizetésébõl még 40et muszáj odaadnia a szüleinek mert különben elárverezik a házukat abból a maradék összesen 80ból nem hiszem hogy meg lehetne élni és egy kisgyereket normálisan fellehetne nevelni, simán bevállalnám, de nem tehetem mivel senkire nem számíthatok anyagi szempontból! De nem keresem a kifogásokat, mert tisztában vagyok a helyzet súlyával és én saját magam is undorodom az egésztõl és félek hogy nem fogom tudni végig csinálni, de a sajnos még mindig ez a kisebb rossz minthogy semmit ne tudjak neki megadni! Mert ha egyedülmaradnék vele 20ezerbõl egy gyereket nem lehet felnevelni szerintem mégha én nem is eszek mást csak zsíros kenyeret neki nem adhatok azt...
Szerintem elkéstem. De tudd, ha elvetted, nem ítéllek el, ha máskor nagyobb hangsúlyt fektettek a védekezésre. Sok sikert kívánok az élethez. Utolsó voltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!