Találatok a következő kifejezésre: Mikor varhato elso (45 db)

Ha az elso babaval fogytal a szoptatas alatt, a masodik babaval mi varhato?

Legjobb válasz: Szerintem ezt nem lehet elõre megmondani. Én pl az elsõvel híztam tíz kg-ot a szoptatás alatt, de ez inkább víz volt, mint tényleges súlytöbblet. Ettõl függetlenül baromira zavart, mert normálisan ettem. Emellett össze-vissza jött meg a havim is. Akkor nagyon nehezen állt vissza a szervezetem a normál kerékvágásba( két év kellett hozzá, mire rendezõdött minden). A második terhességem után viszont két hónap alatt lement rólam a babaháj ( 6 kg maradt a szülés után), és a havim is hat héttel a szülés után megjött, és azóta pontos is. Ugyanúgy ettem, mint az elsõ alkalommal. Normál állapotomban nincs gondom a súlyommal, nálam az elsõ terhesség alatt is, és után is a hormonjaim nem bírtak egyensúlyba kerülni.

Szerintem ezt nem lehet elõre megmondani. Én pl az elsõvel híztam tíz kg-ot a szoptatás alatt, de ez inkább víz volt, mint tényleges súlytöbblet. Ettõl függetlenül baromira zavart, mert normálisan ettem. Emellett össze-vissza jött meg a havim is. Akkor nagyon nehezen állt vissza a szervezetem a normál kerékvágásba( két év kellett hozzá, mire rendezõdött minden). A második terhességem után viszont két hónap alatt lement rólam a babaháj ( 6 kg maradt a szülés után), és a havim is hat héttel a szülés után megjött, és azóta pontos is. Ugyanúgy ettem, mint az elsõ alkalommal. Normál állapotomban nincs gondom a súlyommal, nálam az elsõ terhesség alatt is, és után is a hormonjaim nem bírtak egyensúlyba kerülni.
Én a másodikkal is fogytam. Elsõnél a terhesség alatt 10kg-ot híztam, onnan 15-öt fogytam. Másodiknál 15-öt híztam és eddig 16-17 kg-t fogytam. Remélem nem fogok többet. Most 51 kg vagyok. Eszem rendesen, rendszeresen. :S 3 éves és 6, 5 hónapos lányok:)
Én az 1. babámmal 23 kg-ot híztam, szülés után 3-4 hónappal le is ment, a 2. babámmal 18 kg-ot híztam és az is 3-4 hónap alatt lement. Most 2, 5 éves a kicsi, és ugyanannyi kg vagyok, mint lánykoromban. Ha meglennének az akkori ruháim, szerintem még azokat is fel tudnám venni. Ha az 1. babával könnyedén lefogytál, akkor szr.-tem a 2. sem lesz nehezebb. Sok sikert :)
Elsorvadás várható

Mi várható el egy szűz lánytól első együttlét során?

Nem sz?z pasik válaszát várom!

Legjobb válasz: Annyi várható el hogy vérezni fog nem fogja élvezni fájni fog neki ezért nagyon óvastonak kell lenned vele!

Annyi várható el hogy vérezni fog nem fogja élvezni fájni fog neki ezért nagyon óvastonak kell lenned vele!
semmi. adja át magát a másiknak. (bízzon benne, ne "csak úgy" megtegye)
azért nem egy darab fával fogsz kefélni.. de valószínûleg nem lesz túl pornós a dolog
Legyél óvatos, gyengéd, lehet hogy átszakad, aztán nem is lehet folytatni, annyira fog neki fájni. Idõvel jobb lesz. Ja és még valami, az elsõ után, mikor átszakad, várjatok mondjuk 4-5 napot, amíg begyógyul, ha elõbb próbáljátok, csak szenvedés lesz neki.
Kis félelem, esetleg görcs ( fejben ), fájdalom, kevés aktív részvétel az aktusban.... Szóval - elvileg - a férfinak kell a helyzet magaslatán állnia....
Én személy szerint ha találnék egy szûz lányt nem várnék tõle semmit. Meztelenség, kalandozás kézzel. Ennyi elsõ alkalommal.
általában fáj a lányoknak az elsõ. és még nem volt bennük. Te mit vársz el? Max. a szájával lehet jártas - persze, ha ezt nem érted bele a szüzességbe..
Semmi!Biztos meg lesz szeppenve:D
majrézás. azon kivül nem sokba különbözik, csak legyél ovatos.. nemszüz pasi voltam
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Halihó! Én is egy leányzó lennék, szintén megosztanám veled a saját élményem, hátha jól jön. Nem feltétlenül fáj az elsõ annyira, hogy lehidaljon a csaj. Sokaknak fáj, ez tény. Nálunk mindketten szüzek voltunk, de szépen a kezébe vette az irányítást a párom, és végül én maradtam felül, hogy magamnak tudjam kontrollálni a ráülést. Így tényleg jó volt, amikor fájt megálltam, pihentem egy kicsit, puszilgatott, simogatott, aztán amikor megnyugodtam, és már nem fájt annyira, folytattam a "ráülést". Sokat segített, hogy én magam irányítottam. Így kevésbé fájt, második alkalommal már õ volt felül, na akkor talán jobban fájt(nem szakadt át teljesen elsõ alkalommal) mint elsõre, mert ugye õ nem érezte, hiába mondtam neki, hogy mikor mennyire, hova, nem úgy érezte, mint én. A lényeg: ne erõltesd, biztos meg lesz "ijedve", ha még nem látott péniszt, akkor még esetleg az is zavarba hozhatja, hogy pucéron lát. Ha nagyon fáj neki, akkor pedig semmiképp ne folytassátok, nehogy olyan rossz emlékként maradjon meg számára az szeretkezés, hogy ne akarja újra megtenni! Üdv, sok sikert! ;)
Bocs, hogy en is beleszolok, lany vagyok, csak lehet nem art, ha a masik odlalat is meghallgatod: En egy nem szuz pasival fekudtem le eloszor. Elso alkalommal, mikor egyutt aludtunk, nagyon feltem, szo szerint remegtem, nem alltam kesz. Kicsit probalkozott, de aztan mondta, hogy nem zaklat. Masodik alkalommal, mikor egyutt aludtunk -egy hetre ra- csak ugy csokoloztunk es egyszer csak en kezdemenyeztem. Vagy 5x megkerdezte, hogy biztos e, de nem tagitottam. Nagyon fajt, de nagyon ovatos volt. Nagyon aktivan nem tudtam reszt venni a dologban a fajdalom miatt. Nem sokat kinlodtunk, hamar abbahagyta, atolelt es eloszor eleteben mondta, hogy szeret. Nagyon jol esett. Probalt nyugtatgatni, mert kicsit sirtam. Nagyon aranyos volt. Ezt csak azert irtam le, hogy te is szamithatsz ilyenre, legyel vele nagyon megerto, turelmes es mielott behatolnal, nagyon izgasd fel a lenyt, hogy ellazuljon. Bocs, hogy beleszoltam.
Simogassa a pasit ott lent, csókolgassa a nyakát, avgy valami...azért hiába nem szûz a pasi, kell neki is egy kis kényeztetés ahhoz hogy hangulatba jöjjön.
A 8-as jól mondja. Én az elsõnél különben csak feküdtem, és összeszorítottam a fogamat.
A kérdező hozzászólása: és így aktivitás terén? õ hagyja magát- én dolgozok rajta felállás?
parázni fog de nagyon hiddel tapasztalatbol mondom ;)

Abortusz után kb. mikor várható az első mensi?

4 hete volt abortuszom, az intenzív vérzés 2 napig tartott, a barnás pecsételős vérzés csak 2 napja múlt el teljesen, tehát több, mint 3 hétig tartott. Most erősebb folyásom van, úgy, mint ahogy mensi előtt szokott lenni, és érzem a hasam. Lehet, hogy lassan megjön? Ilyen tájt kell megjönnie?

Legjobb válasz: Kedves elsõ!! SEMMI jogod a kérdezõt kritizálni, piszkálni lehet h muszáj volt ezt a döntést meghoznia, senki sem úgy születik h dús gazdag, palotája van meg stb... Nekem is volt egy abortuszom 16 évesen és hozzá teszem GYÓGYSZER mellett, de muszáj volt el vetetnem mert se én se a családom nem állt úgy h megtartsam, és nem sokkal az abortusz elött vesztettem el a barátom, de ez lényegtelen vissza a kérdezõhõz! Lehet h most el vetette a babáját de ez örök életén keresztül benne marad h mit csinált és azt is tudni fogja h miért csinálta és h a babának is jobb így!!! Késöbb biztos h lehet neki másik babája is akit mindennél jobban szeret majd, de mint nekem inkább a véleményedet nagyon magadba kéne tartani mert nem az akkora tahok véleményére volt kíváncsi amilyen te vagy hanebm azéra aki normális!!! Kérdezõ: Igen a tüneteid az arra utalnak h meg fog jönni, én mondjuk görcsöltem nagyon közte, de ki lehetett bírni!

Kedves elsõ!! SEMMI jogod a kérdezõt kritizálni, piszkálni lehet h muszáj volt ezt a döntést meghoznia, senki sem úgy születik h dús gazdag, palotája van meg stb... Nekem is volt egy abortuszom 16 évesen és hozzá teszem GYÓGYSZER mellett, de muszáj volt el vetetnem mert se én se a családom nem állt úgy h megtartsam, és nem sokkal az abortusz elött vesztettem el a barátom, de ez lényegtelen vissza a kérdezõhõz! Lehet h most el vetette a babáját de ez örök életén keresztül benne marad h mit csinált és azt is tudni fogja h miért csinálta és h a babának is jobb így!!! Késöbb biztos h lehet neki másik babája is akit mindennél jobban szeret majd, de mint nekem inkább a véleményedet nagyon magadba kéne tartani mert nem az akkora tahok véleményére volt kíváncsi amilyen te vagy hanebm azéra aki normális!!! Kérdezõ: Igen a tüneteid az arra utalnak h meg fog jönni, én mondjuk görcsöltem nagyon közte, de ki lehetett bírni!
Gusztustalan és undorító vagy elsõ válaszoló! Hányni tudnék az ilyen semmirekellõ válaszoktól. Lehetséges h menzi lesz de lassan úgyis menned kell a 6 hetes kontrollra ha addig nem jönne meg említsd meg az orvosnak!
Aztán honnét tudjátok, hogy miért volt abortusza? Nem kell egyszerre ítélni.. Ha meg nem tetszik valami, ne kattintsatok a kérdésre.
Akkor nem kell rákattintani. ;)
Ismered a körülményt, te agyoniskolázott elsõ válaszoló? Majd ha kiírja a kérdezõ, hogy "széttettem, nem gondolkodtam, nem kell a gyerek, még élni akarok!", majd akkor megoszthatod a véleményed, bár akkor sem lenne jogos az ilyen stílus. Ha meg kiderül, hogy missed ab volt, ill. beteg babát vetettet el, aki nagy eséllyel amúgy is halva született volna, vagy nem érte volna meg a következõ éjszakát sem, akkor meg majd nézhetsz bele a tükörbe és köphetsz nagyot... Írom ezt úgy, hogy én is abortuszellenes vagyok, ha nincs mögötte felelõs gondolkozás és racionalitás, csak felelõtlenség és önzés. De azért képes vagyok megválogatni a szavaimat, ha már itt vagyok. Tökre nem vagyok kíváncsi az ilyen ócska megnyilvánulásokra.
Igen valószínû most megjön. Az ilyenekkel meg ne foglalkozz, mint az elsõ. Ezek megkeseredett nõk, aki mindenki mást hibáztatnak a saját problémáikért.
4-6 héttel a mûtét után jön meg többnyire.Kontroll vizsgálaton nem voltál még?Kérdezd meg a dokidtól, hogy neki mi a tapasztalata. (Õszintén szólva, ha nekem kellene valami naprakész infó a mûvi vetélésrõl és innen akarok informálódni tuti a vetélés, missed ab kategóriába írnám, mert technikailag ugyanaz és ott legalább nem szid senki.Mondom ezt cirka 4 év gyakorizás után.)
na en csak annyit mondtam h senkit nem erdekel a kinja meg hogy szegyellje magat, ti meg itt minden rosszat kivantok nekem. es akkor en vagyok a fereg. :) gratulalok. az abortuszhoz is. (mivel nem kotod az orromra, gyanitom nem olyasmi amiben te vagy a szegeny aldozat, azzal nem titkoloznal)
ki a fenet erdekel? aggodj b*zmeg.
Most is életveszélyesen összevertek egy 2 éves kisfiút Hajdú-Bihar megyében a szülei, ez sokkal jobb, mi? Biztos nem egy tervezett baba volt szerencsétlen. Ha valaki nem akar gyereket, védekezzen, ha nem sikerül, akkor abortusz. Ennyi.
Ja, és már elég régóta fennvagyok itt, az évek során 2 olyan kérdéssel találkoztam, ahol úgy mentek abortuszra, mint egy buliba. Az azért nem olyan sok.
Azzal alapjában nincs semmi baj, hogy kommentelsz, szíved joga, de normális stílusban tedd, elvégre civilizált emberek vagyunk, bár ezen a honlapon többnyire nem ez látszik. Nézd meg az elsõ kommentedet. Nem akarlak ezzel piszkálni, így is elég off volt ebben a kérdésben, de nekem égne a fejem visszaolvasgatva az alpári hozzászólásaimat. Neked hogy esne, ha valaki így írna neked? Nem mosolyognál, az tuti. Minden jót a kérdezõnek is, és jobbulást!
milyen fura alszent vilag lett ez. itt van tobb no aki anyagi okokbol tobbnyire megoleti a gyereket (akarhogy szepited, ez tortenik), ezt siman elbirja a lelkuk, de hogy valaki beszol erte? hat ez csak egy szornyeteg lehet aki ilyet beszel! szegeny aldozat a no, akinek a lelket kimelni kell, semmikepp nem szabad kritizalni azert amit tett. de miert is nem? Mas embereknek, akik sokkal kevesbe sarosak valamiben sokkal lazabban beszoltok ti is. ez olyasmi mint hogy egyszer megkerdeztem egy amerikai katonatol aki irakban volt, hogy olt-e embert. Hat amilyen megsertodes kovetkezett! Hogy ilyet meg a legjobb baratai sem kerdeztek tiszteletbol! Nekem mar akkor is fura volt, hogy penzert elmenni oldokolni az nem problema, de beszelni rola???? Borzaszto! En vagyok a lelketlenseg mintapeldaja! (veletlenul sem aki embert olt...) O.o
nem erdekel ki mit gondol :) oda kommentelek ahova akarok. egyebkent fogadd meg a sajat tanacsod: ha nem tetszik amit irtam, ne olvasd. na ennyi.
Ha kiveri a biztosítékot, miért olvasol ilyeneket? Fölöslegesen ne idegeld magad, és ne irogass kommenteket, mert ritka nagy bunkónak tûnsz.
akiknek TENYLEG problema volt az eletukben es azert kellett az abortusz (nem azert mert nem volt kedvuk kotont huzni es utana gyereket nevelni) azoktol en kerek elnezest, nyilvan nem nekik kell magukra venni amit irtam. csak sok olyan kerdes van ezen az oldalon ami kiveri nalam a biztositekot. mikor ugy beszelnek az abortuszrol mint teljesen elfogadott vedekezesi forma ami nem egy nagy dolog. lehet lelketlennek tuntem, de nehany nonek se artana egy kicsivel tobb lelkiismeret. megegyszer mondom, akinek nem inge...
Szia, mind mûvi abortusz, mind mûszeres befejezés (missed ab) esetén 4-6 hétre várható a következõ menstruáció. Ha megjön, ha nem jelenj meg a hat hetes kontroll vizsgálaton és ne ijedj meg, ha kevesebb, gyengébb lesz a menzeszed, lehet, hogy még nem regenerálódott a méhnyálkahártyád. Mihamarabbi testi és lelki felépülést kívánok. Amennyiben elvetéltél mihamarabbi babásodást is, amennyiben te döntöttél így, akkor pedig azt, hogy amikor eljön majd az ideje jó édesanyja lehess egy másik gyermeknek, vagy akár többnek.
Tudod kedves elsõ, most én is abortuszra kényszerülök. Védekezés mellett lettem terhes, úgy, hogy csak a ciklus elején voltunk együtt. Ráadásul iszonyat nehezen estem teherbe az elsõ két gyerekemmel is, és uh szerint az utóbbi ciklusokban még peteérésem sincs. Amióta megtudtam ezt mindennap sírok, mert tudom, hogy ez egy csoda, ami történt, de nem tudjuk megtartani. Szóval ismeretlenül ne kritizálj senkit!!!
Kedves elsõ, te mit teszel azért, hogy segíts a bajba jutottakon? Adsz nekik lakást, pénzt, vigyázol a gyerekre, hogy õ befejezhesse az iskolát, satöbbi? Ja, hogy semmit, csak ülsz a gép elõtt és kritizálsz? HAHHA.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves Elsõ! Nem fogom az orrodra kötni, hogy mi volt az oka az abortusznak, de kívánom Neked, hogy egyszer kerülj pont olyan helyzetbe, mint Én.. jó? Na, majd akkor okoskodj! A saját életedben! Addig is gondolkodj el, hogy Te vajon hogyan lettél ilyen undorító féreg!
Nyugi! Nekünk egyedül csak azzal van bajunk, hogy úgy röffentettél ide egy beszólást, hogy azt sem tudtad, miért kényszerült a kérdezõ a döntésére. Ha betegség miatt, ugyanúgy lehordtad volna? (Nem tudom igazából, hogy miért döntött így a kérdezõ, mert csak átfutottam a hozzászólásokat) Igazából nem is tartozik nekünk magyarázattal, mert teljesen az õ magánügye a dolog. Én nem fogom elítélni, mert alapból nem tartoznak rám ezek a dolgok, és az szerintem egyáltalán nem gond , hogy tanácsot kér, mert ezért van ez a honlap, ha jól sejtem. Ha engem olyan szinten zavarnának az ilyen témájú kérdések, hogy csak ilyen rosszindulatúan tudnék megnyilvánulni, amivel csak bosszantanám az embereket, akkor már a kérdést sem olvasnám el, hanem átugranék egy oldalt. Egyszerûen. De ez én vagyok. További szép napot mindenkinek!

Mik a vélemények az Asentra antidepresszánsról? GAD-os vagyok, ma írta fel az orvos. Mi várható az első 2-3 héten? Nekem a doki azt monta semmi, de olvastam, hogy az antidepik ilyenkor súlyosbíthatnak a szorongáson.18/L

Legjobb válasz: Ne szedj antidepresszánst, ha jót akarsz magadnak! http://www.pszichiatria24x7.hu/bgdisplay.jhtml?itemname=anxi.. Még itt is ezt írják elsõ körben: "A szorongás az egyik legeredményesebben kezelhetõ mentális rendellenesség. A hatékony terápiák közi tartoznak: kognitív viselkedésterápia (egyéni vagy csoportos), relaxációs technikák, interperszonális terápia stressz-menedzsment biofeedback az izomfeszülés kezelésére." Volt már ilyesmikben részed?

Ne szedj antidepresszánst, ha jót akarsz magadnak! http://www.pszichiatria24x7.hu/bgdisplay.jhtml?itemname=anxi.. Még itt is ezt írják elsõ körben: "A szorongás az egyik legeredményesebben kezelhetõ mentális rendellenesség. A hatékony terápiák közi tartoznak: kognitív viselkedésterápia (egyéni vagy csoportos), relaxációs technikák, interperszonális terápia stressz-menedzsment biofeedback az izomfeszülés kezelésére." Volt már ilyesmikben részed?
Szia! Én 1 évig szedtem az Asentrát.Semmi féle rossz tapasztalatom nem volt.Semmi függõséget nem okozott.Agyilag észre sem vettem hogy szedem.Viszont gyógyultam.(szorongás, pánik)
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Igen az Augmentin az lehetseges.Pl. a többi antibiotikkal, nekem nem volt ilyen.Lehet aki hajlamos, a szorongasra, stresszre, az augmentin, nem jo.En az orvosomtol kaptam meg B-komplex vitamint, a stressz idejen a szervezetnek, duplajara van ra szükseg.Kiprobalhatsz különbözö nyugtato , növenyi cseppeket, azert irom cseppek, erösebbek es gyorsabban hatnak mint a tea.Vannak , nagyon jo, cd-k, ellazulasra.Meg utanna olvashatsz, a Jacobszen fele, progressziv ellazulasra, talalsz a neten eleget, v.www.batarozi.extra.hu/yoga/ellazulas.html
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy az antibiotikum tett rá egy lapáttal :P ... amúgy én is augmentit kaptam :) ... Olyan tüneteim voltak a héten, hogy csak na o.O. Amúgy vérmérgezésem lett vona, és már ezért is pánikoltam, hogy most akkor mi micsoda. Szívesen fogadom a különbözõ módszereket, és az ezzel kapcsolatos véleményeket, mert még mindig nem tudom merre is induljak :(. Fõleg, hogy itt a tél, még depisebb a hangulatom. Tegnap is csak elkapott a sírás, és reménytelenség érzése, mármint nem a szorongásból való kilábalás reménytelen, hanem az egész élet. Bármerre lépek falakba ütközöm, pedig olyan fiatal vagyok még (18 éves) o.O mi lesz késõbb. Mindenki azt mondja fõ az optimizmus, na de ilyen világban??
Pl.nekem a panik-felelm historia, akkor kezdödött , amikor antibiotikot kaptam(Augmentin).Ez nem jelenti azt hogy mindenkinel jelentkezik.Na a lenyeg, mind jobban belebonyolodtam, antid., stb.Majd 3 ev utan , a hipnozis segitett, 3x voltam, mar a 2. utan sokkal jobban lettem, a 3. utan, abbahagytam a nyugtatot.Ezt nem reklammkeppen irom, mert vannak mas modok is, mint aki irta , joga, agykontroll, sport.En az izommbetegsegem miatt nem sportolhattam, de igen, nagyon jol esett volna, pl. a futas.
A kérdező hozzászólása: Én annyira nem szertném elkezdeni o.O ... fõleg, hogy ellenõrzés nélkül kell, mert február még messze van :P. Anya szerint muszáj, de ez csak egy pillanatnyi megoldás, ha megoldás. Amúgy szerintetek az is betudható a szorongásnak, hogy éjszaka lefekvés után 1 órával felkelek és remegek, vagy pl. tegnap olyan tünetem volt, hogy zsibbadt a kezem, a torkom, a hátam, lábam, szinte álni sem tudtam (de elmúlt fél órára rá kb.) o.O olyan rossz volt, nagyon megijedtem. Ez is szorongás? Mert most antibiotikumot is szedtem, az lenne? Már olyan tanácstalan vagyok, hogy mi micsoda ... a háziorvos mindenre azt mondja, hogy szorongás, amióta kiderül, hogy GAD-os vagyok. Most pedig xanaxot se merek bevenni, nem is nagyon vagyok híve, de ez a hét nagyon nehéz volt :(.
A 23:43.as vagyok. Akkor ez inkább egyén függõ. Az a baj, hogy ez az egész idegi alapon mûködik, a szorongás, a félelem, mind érzelmileg alakul ki. Pont ezért nem igazán hatékony a gyógyszeres kezelés. Ha elég kitartóak vagyunk, ezt fejben le lehet küzdeni, azt gondolom. Erre nagyon sok praktika, úgymond segítség van: agykontroll, jóga, relaxációs órák stb. Én most jógára, pontosabban bikram jógára járok, és nagyon bejött. Az elsõ óra után olyan durván ellazultam, annyira jól éreztem magam a bõrömben, szinte függõvé váltam jó értelemben. A szorongás teljesen elmúlt torna utána 2-3órára, semmin nem kaptam fel a vizet addig, minden külsõ ingerre jól reagáltam. Én csak ajánlani tudom mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Azt írják neten, hogy az elmúlt 50 évben amióta használják nem volt következménye. Elvileg van akinél felerõsödhetnek a tünetek olyannyira, hogy önygyilkos lesz az illetõ, mert ugye a félelmeit oldja :P ... Nekem semmit nem mondott a pszichiáter, hogy mire számítsak -.-" http://www.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszans-mellekhatasok... ez elég biztató xD
Bocsi az off-ért: mi baj lenne az antidepresszánstól? Ugyanaz a problémám mint a kérdezõnek, de nem szedek gyógyszert, és soha nem is fogok. Azért érdekelne, hogy milyen következménye van egy ilyen gyógyszer szedésének?
Ha jot akarsz magadnak, ne szedd, en 1 evig szedtem, maga a pokol volt az 1 ev, probalj lazitani, pl. agykontroll, ha nem tudod, feküdj le, csukd le a szemeid, es csak gondolkozz a szepröl, mit szeretnel, mit szeretnel ha törtenne, hogy szeretned magad latni, stb. lasd kepekben, (ha vegkepp nem megy), egy idö utan eszreveszed, hogy telyesen elmelyülsz a gondolataidban.Vannak jok cd-k is, na meg a futas, sport stb.
A kérdező hozzászólása: Most voltam elõször, még nem tudtam, hogy milyen ... sztk-s szóval nagy volt az esély a gyógyszerorientáltságra xD ... no minegy 3 hónapom van még a döntésre :)
Ha csak gyógyszert tud felírni, akkor minek mész ahhoz a dokihoz? Én a helyedben vissza se mennék! Inkább mennék jógázni. :) Az sokkal többet ér és nem teszi tönkre az egészséged sem, mint az antidepi...
A kérdező hozzászólása: Nem, de sajnos pénzem sincs terápiákra. Nem szertném én sem a gyógyszert :P, lehet, hogy nem is fogom szedni, hanem inkább jógázni kezdek meg lyenek :) , fõleg, hogy családi okok miatt van a stressz, amin én úgysem tudok változtani, a többiek pedig nem is akarak kifejezetten, szóval a gyógyszer tényleg nem jelent mrgoldást :P. Am most írták fel ezt a gyógyszert, ha nem szedem és úgy megyek vissza a dokihoz 3 hónap múlva mit fog szólni ? Vagy csak ne említsem a dolgot? :)
én is szedem egy ideje és semmilyen mellékhatása nem volt, csak jobban érzem magam tõle.. persze sokan mondják, hogy nem szabad antidepresszánst szedni, de ha nincs idõd és pénzed más megoldásra, akkor ez járható út. a lényeg, hogy jól érezd magad. nem hiszem, hogy több kárt okozna neked, mintha például folyamatosan sz*r kedved van.. a rosszkedv, a szorongás az igazi méreg. sztem.. persze én fogok majd próbálkozni, hipnózissal meg hasonlókkal, de ahhoz elõ kell teremteni a feltételeket, plusz, ha nem jön be, és rosszabbul leszel, akkor tudnod kell, hogy mennyi idõbe telik míg újra felépíted az életedet..

Mi és mikor várható az első terhességre utaló jel, tünet vagy panasz? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: elmarad a menstruáció.Általában ez az elsõ jel,a beágyazódás elõtt nem is érezhetsz semmit (hiszen a szervezet még nem tudja,hogy terhes, nincs kapcsolata a megtermékenyített petesejttel)

elmarad a menstruáció.Általában ez az elsõ jel, a beágyazódás elõtt nem is érezhetsz semmit (hiszen a szervezet még nem tudja, hogy terhes, nincs kapcsolata a megtermékenyített petesejttel)
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt tudom, de pl. a (reggeli) rosszullét, hányinger, hízás vagy ilyenek mikor jelentkeznek? Mintha kicsit hurkásabb lennék, de ha akarom, , , tövig" be tudom húzni a hasam... :S
Elmarad a menstruáció, esetleg érzékenyebb vagy mint általában szoktál lenni. Alhas illetve mell fájdalom/érzékenysége, de biztosat csak a teszt tud mondani.
Nálam mindkét alkalommal a 6. héten jelentkezett a hányinger és a 3. hónapig tartott. Elõször csak esténként volt, aztán mindig hamarabb elkezdõdött és ugyanígy múlt el, egyre késõbb kezdõdött, aztán elmúlt.
Én 7 hetes vok. Eddig nem hánytam egyszer sem, két kisebb rosszullétem volt (puffadás, émelygés). Feszül a mellem, de az sem mindig egyformán. Van amikor alig érzem. Nem vagyok fáradékony, nincs álomkórom.Kb. ennyi :)
A kérdező hozzászólása: És a menzeszed?
A kérdező hozzászólása: A puffadáskor konkrétan mit érzel?

Kisfiam 7, 5hós 3 napja vettem észre, hogy az alsó fogak helyén nyílik szét egy picit az ínye. Mikor bújnak ki a kis fogacskái? Ezek még csak az első fogaink lesznek. És a többi mikor várható?

Legjobb válasz: Akkor már csak napok kérdése! Nekünk az elsõ fog után 2 nappal jött a második, rá egy hónapra a harmadik, ezután két nappal a negyedik, aztán 3 hónapja semmi, de a meglévõ négy szépen kinõtt ezalatt.

Akkor már csak napok kérdése! Nekünk az elsõ fog után 2 nappal jött a második, rá egy hónapra a harmadik, ezután két nappal a negyedik, aztán 3 hónapja semmi, de a meglévõ négy szépen kinõtt ezalatt.

Óvodába már most meg kell venni az ünneplős ruhát, cipőt is? Mikor várható az első ünnepség? ÉS tornaruha is kell?

Legjobb válasz: Az óvodákban nincs is évnyitó! Az elsõ alkalom, amikor ünneplõ ruha kell az a karácsony.

Nálunk nem kötelezõ az ünneplõ az oviban, azt mondták, olyan ruha legyen, amit szeret. Most kezdi a kiscsoportot a lánykám.
Az óvodákban nincs is évnyitó! Az elsõ alkalom, amikor ünneplõ ruha kell az a karácsony.
Nálunk egyik óvodában sem volt évnyitó, így nem kellett az ünneplõ. az elsõ alkalom karácsonyi ünnepség volt, így ráértünk akkor megvenni. De mindenféleképpen kérdezz rá az óvónõtõl, vagy már oda járó gyerekek szüleitõl, mert eltérõ. A nagyobbik ovijában egyáltalán nem kellett csak a ballagásra fekete-fehér ünneplõ, a többi alkalomkor, csak szép ruha kellett.
Nálunk sem volt évnyitó (se évzáró). Hagyományos ünneplõ (fekete szoknya fehér blúz) soha nem kellett. Mindig annyit mondanak, hogy csinosabb ruhában legyenek a gyerekek. Tornaruha sem kellett. Sima póló, rövidnadrág és gumis talpú cipõ. Ennyit kértek.
ovi függö nagyon , kislányomnak nem kell , mert nem mondták az elsõ szülöin hogy kéne ünneplö , évnyito sem lesz az oviba , torna ruha nálunk csak oktobertöl kell majd .
nem kell túlparázni, a sima cuccokból is össze lehet válogatni
Nálunk sincs az oviban évnyitó, évzáró ünnepség. Az egyetlen ünnep, amire fekete szoknya/nadrág vagy fehér blúz/ing kell nálunk, az a március 15-i ünnep, a többinél csak csinosabb ruhát kérnek. Tornaruhát nálunk november után kérnek a kiscsoportosok esetében, addig nincs átöltözös torna, mert elõször a környezetet kell, hogy megszokják. Ehhez csak rövidnadrág/póló/zokni kell, mindegy, hogy milyen, nincs szín kikötve. De azért kérdezz rá, hogy nálatok hogy van, mert minden oviban más és más lehet.
Nálunk március 15-e elõtt írták ki egy-két nappal, hogy ünneplõbe kell menni, utána pedig az Anyák napi mûsornál kérték. Nem mindenki tartotta be szigorúan, azt is elfogadták, ha sötét farmer és fehér póló volt a gyereken.
Az elsõ ünnepség az évnyitó lesz, akkor már kell a fekete-fehér ünneplõs szett. Ennek a megvásárlásával szerintem várhatsz az alaklom elõtti 2 hétig, nehogy addig kinõjje a gyerek. A tornaruha változó, ezt kérdezd meg az adott ovit, ahová a gyereked járni fog. Mert nálunk pl egy egyszerû fehér póló és egy akármilyen rövidnadrág a tornaszerkó. Cipõ pedig a benti cipõ van rajtuk tornán, nem kellett abból sem külön tornacipõ, nálunk. Errekérdezz rá a ti ovitokban.
A tornaruha is változó, de általában fehér póló és sötét nadrág (rövid), fehér zokni és tornacipõ.
A tornaruha óvoda függõ, valahol nem kérik. A legkisebb csoportba még nem olyan fontos a nagyon szigorú (fehér felsõ, fekete nadrág/szoknya) ünneplõ.

2012. 01.13-án be lett adva a válóper. Mikor várható az első tárgyalás?

Az éllettársam, és a felesége 2012. január 13. -án beadta a vállást közös megegyezéssel, posta fordultával ajánlottan a Bíróságra! Mennyi idő kell ahoz, hogy a bíróság kitűzze a békítőtárgyalást?

Legjobb válasz: Szia! Ez városonként más és más. Nálunk 2011. dec. közepén lett beadva és 2012. február elején kaptam meg az elsõ tárgyalás idõpontját (márc. 27.), de ahova nekünk kell menni eléggé leterhelt tárgyalásokkal, állítólag.

Szia! Ez városonként más és más. Nálunk 2011. dec. közepén lett beadva és 2012. február elején kaptam meg az elsõ tárgyalás idõpontját (márc. 27.), de ahova nekünk kell menni eléggé leterhelt tárgyalásokkal, állítólag.
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, de ha figyelembe vesszük, hogy ott voltak az ünnepek decemberbe, akkor reális az idõpont, belefért a 30 napba, a levél amit kaptál!Én mikor beadtam 10.18.-án, november 5.-én már megkaptam a levelet, hogy nov.25.-én lesz a tárgyalás!Köszönöm a segídségedet!!
Élettársad, azt még most fog válni? Remélem, gyerek nem volt? Akkor nézheted majd az arcát egy életen át, neki nincs családja...
A kérdező hozzászólása: Igen, most fog válni.!Van két pici gyereke.Azzal nincs gond, hogy van gyereke, nekem is van kettõ, igaz az enyémek már nagyok!Épp ma kapta meg a papírt, mikorra kell menni!

Ha már kibújt az első fogacska lent, mikor várható a következő? És mellette fog kijönni?

Hét hónapos lesz lassan, két hete van egy fogunk.Elég ny?gös mostanában, lehet hogy készül?dik a második?

Legjobb válasz: Szia! Kisfiamnak 6 hónaposan jött ki az alsó 2 fog egyszerre. Most 10 hónapos elmúlt és még 2 jött. A 3. foga felül van és oldalt, a 4. pedig ugyanúgy felül, de az elsõ. Még most készülõdik neki az 5 foga, az is oldalt.

Szia! Kisfiamnak 6 hónaposan jött ki az alsó 2 fog egyszerre. Most 10 hónapos elmúlt és még 2 jött. A 3. foga felül van és oldalt, a 4. pedig ugyanúgy felül, de az elsõ. Még most készülõdik neki az 5 foga, az is oldalt.
Szia! Lányomnak 7 hónaposan jött ki az elsõ foga, majd 1 hónapra rá a második. 11 hónaposan a 3. /felsõ ez már/ és tegnap, 1 évesen a 4. felül. SZóval jön az alsó kettõ egymás után, az egymás mellett lévõk és a felsõknél ugyanez.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi nektek.
Az én lányomnak 1 hétre rá bújt ki a 2., mellette.

8 hónapos Shi-tzu kislány kutyusomnál mikor várható az első tüzelés? Biztos, hogy észrefogom venni?

Legjobb válasz: már bármikor jelentkezhet,nem biztos,hogy észreveszed,mert van olyan,h csendestüzelés.nálunk az elsõ ilyen volt.csak nyalogatta magát,de nem vérzett össze semmit,de aztán a következõ tüzelés már rendes volt.

már bármikor jelentkezhet, nem biztos, hogy észreveszed, mert van olyan, h csendestüzelés.nálunk az elsõ ilyen volt.csak nyalogatta magát, de nem vérzett össze semmit, de aztán a következõ tüzelés már rendes volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, valószinüleg akkor mi ott tartunk, mert állandóan nyalogatja magát!De, hogy semmi vérzés nelenne???Elképzelhetõ:-)
szi mi húsvátra vettük és oktober végén jött meg neki tavaly és elöször nyalogatja magát és nekünk csak annyi volt hogy kicsit rózsaszin volt ott meg piros és nem volt erõs meg semmi
szia mi húsvétra elözö bocs de má naon sokat irtam ma

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!