Találatok a következő kifejezésre: Mikor vannak nőnél a (4 db)

Mikor vannak egy nőnél a nem termékeny időszakok mensi előtt és után?

Tudom, hogy már volt ez a kérdés, de nem találom

Legjobb válasz: Mesni elõtt egy héttel, és mensi után egy héttel. De ebben az idõszakban is érdemes védekezni, mert sosem lehet tudni...

Mesni elõtt egy héttel, és mensi után egy héttel. De ebben az idõszakban is érdemes védekezni, mert sosem lehet tudni...
Szia! ajánlok egy oldalt amibe ki tudod pontossan számolni, én is igy terveztem meg a babámat, mert ki számoltam mikor van peteérésem. ciklus.hu 13 hetes kismama. még nagyon jó az ovulációs mikroszkóp is. Gyogyszertárban lehett kapni.

Egy nonel mikor vannak a termekeny napok?

Legjobb válasz: Amikor a férfi menstruál

Amikor a férfi menstruál
egy 28 napos ciklus esetén körülbelül a 14. napon. de 25-32 napos ciklus is lehet, és mivel léteznek ilyenek, mint kétpetéjû ikrek, van, hogy nem egyszer, hanem kétszer, vagy akár mégtöbbször fordul elõ ilyen nap egy ciklus során. és természetesen a menstruáció idején is teherbe lehet esni.

Egy korábbi kérdésnél olvatam, hogy nektek problémáitok vannak a házasélettel. A gátmetszés miért fáj olyan sokáig sok nőnél? És ennek mi köze a sexhez?

Számomra nagyon furcsa,hogy szülés után több hónappal,még mindig gondot okoz a sex.

Legjobb válasz: Ezek szerint te nem szültél még... mert hogy a gátmetszésnek mi köze aszexhez, hát hogy kérdezhetsz ilyet? Nem mindenkinél okoz gondot a szex hónapok után is, viszont igenis vannak akik nagyon sokáig szenvednek vele.

Ezek szerint te nem szültél még... mert hogy a gátmetszésnek mi köze aszexhez, hát hogy kérdezhetsz ilyet? Nem mindenkinél okoz gondot a szex hónapok után is, viszont igenis vannak akik nagyon sokáig szenvednek vele.
én is gátmetszéssel szültem, 2 óra alatt, és a saját lábamon mentem szülés után át a szobába. viszzont 3 hónapig szitne alig volt sex, mert annyira nagyon fájt. aztán szép lassan jobb lett, sõt most már jobb, mint elõtte
Szia! Látod nem egyformák a nõk. Kinek fáj, kinek nem. Valóban szerencsés alkat vagy hogy ilyen gyorsan tudtál regenerálódni, mondjuk én sem panaszkodom, de azért én is éreztem még hónapokkal utána is néha szex közben. Ez olyan mint hogy van aki hány a terhesség alatt van aki nem. Vagy hogy te szeretsz bizonyos kajákat én nem :) ) Az is lehet hogyha egyszerre törne el a lábunk neked nagyon fájna én meg 1 hét múlva már járnék a gipszen... na ezek csak példák voltak hogy lásd a különbséget nõ és nõ között :) )))
A kérdező hozzászólása: A kérdéssel nem provokálni akartam.Én is szültem, hüvelyi úton egy 4kg-os babát.Engem is varrtak kivûl, belûl.4 hét után voltunk elõször együtt, nem volt gáz.Biztosan szerencsés vagyok, de én szülés után egy héttel, már alig éreztem a gátmetszés helyét.Azóta is rendszeres nemi életet élünk, neharagudjatok ha bántó volt a kérdés.
Szia!1 éves múlt a lányom, és még mindig nem az igazi...
Szia Én is olvastam azt a kérdést. Arra nem is reagáltam, max örültem, hogy nem vagyok egyedül a kevés szexxel, meg a nem kívánósságommal... Most 6 hónapos a kislányom, és nem tudom igazán, hogy hányszor voltunk együtt a párommal, de szerintem max. 5-ször... Viszont, hogy mi köze a gátmetszésnek a szexhez? Hát nálam annyi, hogy még 6 hét után is óvatosan kellett, hogy kitöröljem a dolgaimat wc-zés után, nem hogy még szexeltünk volna... Most csúnyán fogok fogalmazni, de lyuktól lyukig vágtak.. Ha azt veszed az is egy mûtétnek felel meg, ami ügye fájdalmas dolog..! Legalábbis én alíg bírtam ülni is az elején... Mára már nem is látszik a dolog, mert plasztikai varratot kaptam vagy mit...Szóval szép a helye. Viszont nálunk sem volt egyszerû az elsõ szex, mert tényleg rosszabb volt, mint a szüzességem elvesztése.. Most utoljára kb egy hónapja szexeltünk, az nem volt már olyan rossz..., de lehet hogy azért, mert vízben voltunk, és lehet, hogy valamennyit segített abban, hogy ne fájjon... Amúgy gondolom sokat számít az is, hogy kinek milyen a párja.., mennyire erõlteti a dolgot, mennyire érdekli, hogy a párja mit akar, meg ilyenek.., és nem csak a saját ösztöneire figyel..! Nálam nem erõlteti a párom, viszont biztos többet szexelnénk, ha egy kicsit rámenõssebb lenne, és piszkálgatna e téren..! Visszatérve a dologra... Örülj neki, hogy te neked nincs ezzel problémád! Üdv., egy 6 hónapos kislány anyuja :)
Nekem pl nem a gátmetszés fájt, az hamar begyógyult, viszont a belsõ varrásokat még szülés után 8 hónappal is éreztem. Most így egy évvel a kicsilányom születése után jelentem ki, hogy olyan a szex mint régen volt.
Pasi vagy?:) Azért fáj olyan sokáig, mert egy idegvégzõdésekkel teli helyet ollóval átvágtak. Ez elég sokáig érzékeny marad, és a sex elég nagy kihívás ilyen helyzetben. Arról nem is beszélve, hogy a hüvelyen keresztül kibújt egy elég szép méretû kisangyal, elnyomva, zúzva a környék idegeit. Hát ezért. A teljes regeneráció általában 6-9 hónap. Arról nem is beszélve, hogy az anyuka gyermekgondozási hormonokkal van tele, nem nemi vágyfokozókkal, tehát ilyenkor az esetek nagy részében "fejben" dõl el a sex, ez sem segít sokat a ráhangolódásnál.
Hát ha akkor külsõ és belsõ sérüléseid lettek volna mint nekem akkor nem kérdeznél ilyet. Szerintem te vagy nem szültél még vagy marha nagy szerencséd volt! Egész terhesség alatt tilos volt a szex számunkra. Szülés után is három hónapig tilos volt orvosilag, utána pedig olyan fájdalmaim voltak, hogy a lányunk már 8 hónapos volt mire az elsõ fájdalommentes szex bekövetkezett. Addig csak a kínlódás ment. Hát így van ez....
14.22-es vagyok az utolsónak! az nap mikor szültem, nálam sem volt semmi fájdalom, mivel az érzéstelenítõ amit oda adnak mielõtt varrnak, még jó sokáig hatott, így én is ugrándoztam szülés után.... meg is lepõdtek a látogatók, hogy olyan, mint aki csak simán most kelt fel, nem mint aki pár órája szült... (reggel 6-ra volt meg a pici) Majd eljött a másnap..és hát ahha...az már roppantul nem volt valami vidám....

Le tudná nekem valaki írni az inszemináció menetét? Ez ugyan az mint a lombik? Ha nem a nőnél hanem a férfinál van gond akkor mi a teendő? Nincs más megoldás csak a donor sperma?

Legjobb válasz: Nálunk a páromnál van gond, nagyon lassúak a spermák. Velem minden rendben van. Most lesz inszeminációnk. sok-sok hormonvizsgálat kell hozzá, belgyógyászat, ekg, tüdõszûrés, mell UH, stb. stb. Aztán ha legalább van 20millió/ml sperma, akkor azt megtisztítják, egy folyadékba teszik és amikor a doki úgy látja, hogy eljött az idõ, megértek a tüszõk, akkor egy vékony mûanyag csõ segítségével a méhedbe juttatja a spermát.

Nálunk a páromnál van gond, nagyon lassúak a spermák. Velem minden rendben van. Most lesz inszeminációnk. sok-sok hormonvizsgálat kell hozzá, belgyógyászat, ekg, tüdõszûrés, mell UH, stb. stb. Aztán ha legalább van 20millió/ml sperma, akkor azt megtisztítják, egy folyadékba teszik és amikor a doki úgy látja, hogy eljött az idõ, megértek a tüszõk, akkor egy vékony mûanyag csõ segítségével a méhedbe juttatja a spermát.
természetesen akkor ott a helyszínen kell a párodnak produkálnia :) és egybõl fel is fecskendezik az anyagot :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtál. A másik kérdésem az hogy kb. ez mennyibe kerül és milyen hosszú procedúra az egész a vizsgálatoktól a beültetésig? Melyik kórházban végzik ezt el? Bocsánat, hogy ennyit kérdezek. :)
Szia! Ez még nem a beültetés. :-) Az inszeminációnál csak befecskendezik peteéréskor a felturbózott spermát. :-) Beültetés lombiknál van, és sokkal komolyabb dolog, mint az inszem. :-) Hormonokkal elérik, hogy sok pete érjen meg, leszívják õket altatásban, és testen kívül egy "lombik"-ban termékenyítik meg õket. Nagyon kis spermaszámnál akár arra is van mód, hogy egyetlen hímivarsejtet bejuttatnak a petesejtbe. Akár egyetlen egészséges sperma elég hozzá. :-) És ha annyi sincs, akkor herebiopsziával megpróbálnak a hereszövetbõl kinyerni. Persze ez a párok döntése is, nem kötelezõ, lehet választani a donorspermát. Ezután a fejlõdésnek indult embriókat helyezik vissza egy katéteren keresztül a méhbe. Ez a beültetés. :-) Az inszem ára kb 50ezer forint, helye válogatja, hogy pontosan mennyi, de ha tb támogatott helyre mentek, akkor ingyenes. Plussz a hormongyógyszerek, mert azért itt is igyekeznek kicsit nagyobb esélyt adni, ezért annyi hormont adnak a nõknek, hogy kb 1-3 petesejt érjen meg. Adnak tüszõrepesztõ injekciót is, hogy tuti legyen az idõpont. A gyógyszerek ára változó, a clostilbegyt pl kb 1000Ft, a tüszõrepesztõ 7000 körül van. A ciklus második felére adnak progeszteron pótlást a megtapadás elõsegítésére, általában utrogestan-t egy doboz 1700Ft, kb 2-3 doz kell amíg kiderül, sikerült-e. A lombik nagyon drága, ha ki kell fizetni, utolsó infóm szerint 700ezer az alap, erre jönnek az extrák, ha kellenek. De ha a dokik úgy ítélik meg, hogy szükséges, akkor 5 lombikot fizet a tb, ezeknél csak a gyógyszereket kell kifizetni, de sajnos azok sem olcsók. 60ezer volt a legolcsóbb, amirõl hallottam, nekünk kb 100ezer volt egy kezelés gyógyszerköltsége. De van, akinek több, vagy drágább gyógyszer kell.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nagyon részletesen leírtál mindent, köszönöm a segítséged és persze a többieknek is! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!