Találatok a következő kifejezésre: Mikor van nőnek peteérése (14 db)

Valaki el tudná magyarázni, hogy egy nőnek mikor van pontosan peteérése?

Gondolok én itt arra, hogy hogy tudom kiszámolni, hány napig tart...stb. És csak akkor eshetek teherbe, ha peteérésem van ugye? :) Lehet, hogy egy kicsit hülye kérdések ezek, de nézzétek el légyszi! :D És Normális válaszokat kérek! Előre is köszi! 16/L

Legjobb válasz: http://www.egeszsegkalauz.hu/kalkulatorok/peteeres/

A ciklust az egyik menzesz elsõ napjától a következõ vérzés elsõ napjáig számoljuk. Ez ált. 25-35 nap. A peteérés egy folyamat, ami a ciklus elejétõl a petesejt kiszabadulásáig (ovulációig) tart. Az ovulációt szokták kicsit pontatlanul peteérésnek mondani, holott a kettõ nem ugyanaz. Az ovuláció kb. a következõ vérzés elõtt 14 nappal van. Azaz 28 napos ciklus esetén a 14. napon (innen ered az, hogy "félidõben van az ovuláció", holott ez sem teljesen pontos), de mondjuk 35 napos ciklus esetén a 21. napon. Teherbe esni csak akkor lehet, ha van érett és kilökõdött petesejt. A petesejt kb. 1 napig megtermékenyíthetõ, a spermiumok pedig kb. 3 napig (de szélsõséges esetben akár 5 napig is) életképesek a nõben. Tehát tul.képp az ovuláció elõtti 5 nap, az ovu napja és még egy nap, ami a teherbeesés szempontjából esélyes. Azonban a szervezet nem egy gép. Egy kis betegség, egy kis stressz, egy kis ez-az, és máris kicsit elõrébb jön vagy késõbbre tolódik az ovu. Sõt, akár több ovuláció is lehet egy cikluson belül. Tehát a számolgatás védekezésre nem igazán használható. Szóval ha nem akarsz idõ elõtt terhes lenni, akkor használj megfelelõ védekezési módszert (mondjuk óvszert!).
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

Mikor van egy nőnek peteérése? Honnal tudhatom, hogy peteérésem van?

Legjobb válasz: Általában a cilkusod felénél. Ha pl neked 28 naposak a ciklusaid, akkor a 14. nap környékén. Van aki megérzi, hogy mikor van a peteérése, mert akkor fél a petefészke, de nem mindenki érzi. Így marad a számolgatás. A ciklus.hu-n is kiszámolják hogy mikor van peteérés, regisztrálj és vezesd be az eddigi ciklusaid adatait és máris megtudhatod :-)

Általában a cilkusod felénél. Ha pl neked 28 naposak a ciklusaid, akkor a 14. nap környékén. Van aki megérzi, hogy mikor van a peteérése, mert akkor fél a petefészke, de nem mindenki érzi. Így marad a számolgatás. A ciklus.hu-n is kiszámolják hogy mikor van peteérés, regisztrálj és vezesd be az eddigi ciklusaid adatait és máris megtudhatod :-)
Szia! több módszer is létezik. Mérheted a hõmérsékletedet, kicsit macerás minden reggel ugyanabban az idõben mérni, de sok kérdésre választ ad. A legalacsonyabb hõmérsékletû napon van a peteérés. /ezt persze utolag derül ki, hogy melyik volt a legalacsonyabb hõmérsékletû nap/. Aztán figyelheted a hüvely váladékot is. Közvetlenül ovuláció elõtt a méhnyakváladék teljesen kitisztul, még nyulosabbá válik és talán nyers tojásfehérjére hasonlit leginkább. Az ovuláció után szinte azonnal megszünik a méhnyakváladék tisztasága és rugalmassága, ismét sürübb, opálosfehér váladékká alakul. Vehetsz ovu tesztet is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan lehet pontosan kiszámolni hogy mikor van a nőnek peteérése?

Legjobb válasz: Általában középidõben van peteérés.28 napos ciklusnál a 14. napon.De lehet spontán pé is,amit erõs orgazmus válthat ki pl.A hõmérõzéssel meg lehet pontosan állapítani,hogy mikor van.Illetve érdemes emellett figyelni a nyákot.A tojásfehérje szerû nyák is jelzi a peteérést.

Általában középidõben van peteérés.28 napos ciklusnál a 14. napon.De lehet spontán pé is, amit erõs orgazmus válthat ki pl.A hõmérõzéssel meg lehet pontosan állapítani, hogy mikor van.Illetve érdemes emellett figyelni a nyákot.A tojásfehérje szerû nyák is jelzi a peteérést.
Kiszámolni nem igazán lehet. A nõi test nbem atomóra. Felismerni, na azt lehet. Ahogy az elõttem szóló írta, figyelni kell a nyákot meg a hõt, ez a két legbiztosabb jele. Amikor a leghígabb a nyákod, akkor vagy a legtermékenyebb, és amikor a hõd leesik, szintén akkor vagy a legtermékenyebb. Amikor a hõd a középidõ után elindult felfelé, abból tudhatod, hogy tényleg VOLT tüszõrepedésed.

Ha a no nem menstrual nincs peteerese? A teszten kivul mashogy lehet tudni h mikor van peteerese ha a menstruacioja nem rendszeres?

Legjobb válasz: nem szoktál esetleg szexi hangulatba lenni peteérés környékén? én onnan ,meg a hüvelyváladék változásából mondjuk ha valaki nem menstruál, azt nem tudom

nem szoktál esetleg szexi hangulatba lenni peteérés környékén? én onnan , meg a hüvelyváladék változásából mondjuk ha valaki nem menstruál, azt nem tudom
A kérdező hozzászólása: Hat en azert kerdezem, mert nekem nagyon sokszor kimarad.

Pontosan mikor van egy nőnek peteérése? A menses első napját is bele kell számolni vagy nem?

Nagyon szeretnénk már kisbabát - igaz még csak 2 hónapja "próbálkozunk" - de szeretnék biztosra menni! :)

Legjobb válasz: Ajánlom figyelmedbe a www.babatervezok.otthona.net oldalat, ott egyszerûen világosan le van írva hogy hogy kell pontosítani a peteérést. Amúgy igen, a menses elsõ napját is bele kell számolni. A peterésé mindig a soron következõ menstruáció elõtt kb. 12-16 nappal elõtte következik be.

Ajánlom figyelmedbe a http://www.babatervezok.otthona.net oldalat, ott egyszerûen világosan le van írva hogy hogy kell pontosítani a peteérést. Amúgy igen, a menses elsõ napját is bele kell számolni. A peterésé mindig a soron következõ menstruáció elõtt kb. 12-16 nappal elõtte következik be.
Szia! Én februárban vettem ovu tesztet és a 13.napon pozitivat mutatott, akkor volt peteérésem. Tudom Neked is ajánlani, probáld ki. Azóta kiderült, hogy 5 hetes terhes vagyok. Sok sikert!
Szia! A mensi elsõ napját is bele kell számolni igen. Általában a 14. napon, de ez nem mindenkinél van így. Valakinek elõbb, valakinek késõbb egy pár nappal. Milyen hosszú a ciklusod? Mérd a hõdet, azon látszik. Amikor leesik a hõd akkor van peteérésed. Utána általában fokozatosan vagy hirtelen megemelkedik a hõd. Ezen felül ekkor van tojásfeh. szerû nyálka is. Nekem nagyon szúrkált a petefészkem, mind a két oldalon amikor peteérésem volt. Figyeld ezeket. Ha viszont nincs peteérésed, akkor nem árt elmenni a dokihoz, ha babát szeretnél, õ tud segíteni. Én most várom, hogy ne jöjjön meg! :) Szorítok neked és figyeld magad!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem mérem a hõt, mert nekem az nem jön be, mert ovlastam, hogy legalább 6 órát kell aludni, ami nálam nem mindig jön be! Elvileg csütörtökön kell hogy megjöjjön, de remélem nem fog! Amúgy a ciklusom 29 napos szokott lenni! Szorítsatok! Ha van valami jelzek!
A kérdező hozzászólása: Ha terhes vagyok milyennek kell lennie a reggeli hõm-nek?

Mikor van peteérése egy nőnek?

15 éves lány vagyok legutóbb dec 6jött meg és most ezen vagy a következő héten kéne megjönni-e (még nem állt be) és akkor a mezesz előtti napokon van a peteérés?

Legjobb válasz: http://www.nogyogyaszat.eu/szuleszet/peteeres.html Üdvözlettel: google-team -.-

A menstruációs ciklus közepén. Tehát 28 napos ciklus esetén a 14. nap körül.
A kérdező hozzászólása: ezekszerint most pont peteérésem van?
A ciklus a menses elsõ napjától számítjuk, vagyis neked ez most dec.6. Huszadika körül volt peteérésed, és most kellene újra menstruálni. De persze ez nem szentírás, és ha még nem állt be, akkor végképp lehet eltérés ettõl. Meg van akinek nem is pont 28 napos a ciklusa.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen .:)
Teliholdkor.

Mikor van egy no peteerese? Hogyan lehet kiszamolni?

Legjobb válasz: A ciklus.hu-n,tudod vezetni a mensis ciklusaidat,ott a gép megadja neked a peteérés lehetséges idõpontját.

A ciklus.hu-n, tudod vezetni a mensis ciklusaidat, ott a gép megadja neked a peteérés lehetséges idõpontját.

33 éves nő vagyok, van már 2 gyermekem. A menzeszem nem rendszeresen a 28. napra jön meg, akkor honnan tudhatom, hogy mikor van peteérésem, ha ezt a 14. nap környékére kell kiszámolni? Lehetséges, hogy még a gyógyszernek van hatása?

A tri-regor nev? fogamzásgátló tablettát szedem évek óta, kisebb nagyobb szünetekkel. Legutóbb szeptemberben hagytam abba, de az óta sem sikerült teherbe esnem.Kiszámoltam a peteérést +, -, 2-3 nappal, még sem estem teherbe.

Legjobb válasz: bár témához annyira nem értek még,de azt olvasom mindenhol,hogy bogyóabbahagyástol kell 3 honapot hagyni mig kiürül a szervezeted teljesen,és utána probálkozni a babával,nehogy hasson rá a fogamzásgátló tehát szeptemberben abbahagytad,okt,nov,dec türelmi idõszak,csak most szabadna probálkozni

bár témához annyira nem értek még, de azt olvasom mindenhol, hogy bogyóabbahagyástol kell 3 honapot hagyni mig kiürül a szervezeted teljesen, és utána probálkozni a babával, nehogy hasson rá a fogamzásgátló tehát szeptemberben abbahagytad, okt, nov, dec türelmi idõszak, csak most szabadna probálkozni

Mikor van egy nőnek peteérése?

hogy kell ezt kiszámolni?nem igazán értem:S

Legjobb válasz: asszem kedden

asszem kedden
A kérdező hozzászólása: nah de most komolyan, normális választ várok, légyszi
A kérdező hozzászólása: köszi

Mikor eshet teherbe a nő? Csak mikor peteérése van, vagy bármikor?

Menstruáció el?tti hétben-hetekben mennyi az esély?

Legjobb válasz: Hàt, a teherbe eséshez kell egy érett petesejt.. Azonban sokszor valamilyen ok miatt - egy egyszeru fàradtsàgtol kezdve egészen valamilyen betegségig- koràbban vagy késobb is bekovetkezhet petérés, mint a ciklus kozepe, igy van, hogy nehéz eltalàlnia peteérés pontos idopontjàt :)

Hàt, a teherbe eséshez kell egy érett petesejt.. Azonban sokszor valamilyen ok miatt - egy egyszeru fàradtsàgtol kezdve egészen valamilyen betegségig- koràbban vagy késobb is bekovetkezhet petérés, mint a ciklus kozepe, igy van, hogy nehéz eltalàlnia peteérés pontos idopontjàt :)
Szia! Én ugy tudom, hogy ugyebár peteérésed, azaz tüszõrepedésed a ciklusod 14. napján van.Nos ezt megelõzõen 2-3 nappal jó ha együtt vagytok, mert a sperma akár 72 órával az együttlét után is életképes a szervezetedben, igy már nagyobb az esélye, hogy találkozik a kiszabadult petéddel. Én igy számoltam, és igy is voltunk együtt a párommal.Na meg a peteérés napján. Ma reggel lett egy halvány pozi tesztem, szombatra nem várom! Remélem tudtam segieni! Szép napot
A kérdező hozzászólása: KB szombatra várom.. Meg vagyok fázva már kb 2 hete, ha nem több.. kedden volt egy baleset.. lehetek terhes?
A kérdező hozzászólása: én még nem szeretnék babát, ezért írtam balesetnek.. :( szóval szerintetek mennyi esély van a terhességre?
A kérdező hozzászólása: ciklus végefelé kevés az esély, igaz?
Szerintem nyugodt lehetsz, ha szombaton kellene megjönnie semmi esély a babára!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!