Találatok a következő kifejezésre: Mikor van legnagyobb (75 db)

A ciklus 11-12. napja körül.
A várható köv. menstruácuó elsõ napjától visszaszámolva a 14. nap körül. Átlagos 28 napos ciklussal számolva ha visszaszámolsz 14-et, akkor pont a 14. nap jön ki, de ha mondjuk 30 napos a ciklusod, akkor a 16. nap körül várható a peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor majd figyelem a félidõt. Különben tényleg kétnaponta kell ilyenkor együtt lenni hogy legyen elég ideje a spermának regenerálódni?
Én már olyat is hallottam nõgyógyásztól, hogy hetente minimum háromszor kell együtt lenni, szóval, ha kiszámolod, akkor nem is muszáj mindig kihagyni egy-egy napot.

Minket is megesz egy feketelyuk? Egy feketelyuk közvetlen közelében történő hipernova vagy supernova robbanás után létrejött gáz és por felhők részecskéi sem tudnának elszökni a feketelyuk elől? Minek van a legnagyobb energia leadása az univerzumban?

Legjobb válasz: Önmagában a kvazároknak van a legnagyobb energia kibocsájtása,viszont ezeket túlszárnyalja a rövid ideig tartó hipernóva jelenség. Fekete lyuk nem járt errefelé min 5 milliárd éve,és reméljük nem is fog,de ha igen,,,akkor úgysem tudunk tenni ellene.

Önmagában a kvazároknak van a legnagyobb energia kibocsájtása, viszont ezeket túlszárnyalja a rövid ideig tartó hipernóva jelenség. Fekete lyuk nem járt errefelé min 5 milliárd éve, és reméljük nem is fog, de ha igen, , , akkor úgysem tudunk tenni ellene.
Én úgy tudom, a Tejút rendszer közepén is van egy fekete lyuk. Egy óriás csillag volt, amíg fel nem robbant, és pont ebbõl a robbanásból született a mi világunk is. De elnyelni a Nap fog minket. Már kevesebb van hátra a Földnek, mint amennyi idõs! :)
azt hiszem önmagunktól jobban kellene félni, mint ezektõl. A Nap elvan még min 5 milliárd évig, de annak valószínûsége, hogy az emberi faj azt megéri.... na az konvergál a nullához. a feketelyukaktól sem kell félni, mert mielõtt elnyeln minket, még keringenénk körülötte pármillárd évg, majd jönne az, hogy a külsõ szemlélõ számára nekünk lelassul az dõ, amibõl mi semmit nem érzékelnénk.
Valószínûleg mikor kimúlik a nap, fekete lyuk lehet belõle v szupernóva. 1 biztos, a nap lesz a végzetünk :)
Elõzõ válasz, nem feketelyuk lesz belõle, hanem fehér törpe, évmilliárdokal késõbb, pedig barna, vagy fekete törpe. Csak a nagyobb csillagokból lesznek fekete lyukak, mint pl: Betelgeuse, VY Canis Majoris, vagy a Sirius A, de az magával vinné a testvérkéjét is.

Ha naponta kb.1 órát vagyok tűző napon az káros a hajnak? Mikor van a legnagyobb uv sugárzás? :S nem szeretném ha a hajam a nap miatt törne.

Legjobb válasz: 11 és 15 óra között van a legnagyobb. Én is nagyon féltem a hajam, ezért nem is nagyon szeretem ha rásüt ilyentájban a nap. A drogériákban lehet kapni hajra sokféle szert, ami megvédi a káros uv sugaraktól a hajad :) Nézz körül. Mindig tegyél hajvégápolót a hajadra, mielõtt kimész valahova.

11 és 15 óra között van a legnagyobb. Én is nagyon féltem a hajam, ezért nem is nagyon szeretem ha rásüt ilyentájban a nap. A drogériákban lehet kapni hajra sokféle szert, ami megvédi a káros uv sugaraktól a hajad :) Nézz körül. Mindig tegyél hajvégápolót a hajadra, mielõtt kimész valahova.
1óra az még nem is olyan sok, de amúgy igen, káros.

Mikor van a legnagyobb és legkisebb esélye a teherbeesésnek?

Legjobb válasz: Legnagyobb esélye a peteérés idején. A legkisebb a többi idõszakban. A peteérés az esetek többségében a ciklus középtájékán történik, persze ez függ a ciklus hosszától.

Legnagyobb esélye a peteérés idején. A legkisebb a többi idõszakban. A peteérés az esetek többségében a ciklus középtájékán történik, persze ez függ a ciklus hosszától.

Mi van akkor ha nincs kiút? Mi van akkor ha az egyetlen esély a boldogságra ha elmegyek, de a legnagyobb titokban, különben tönrketesz a családom?

Legjobb válasz: Akkor az van, hogy elmész. Megtették már páran, nem kell szuperhõsnek lenni hozzá.

Akkor az van, hogy elmész. Megtették már páran, nem kell szuperhõsnek lenni hozzá.
Ezen én is gondolkoztam már, a lényeg h jól döntsél, mert hülyén fog kijönni, ha hazajössz.
Én megtettem és BOLDOG vagyok. Ritkán telefonálok, vagy e-mailt küldök, hogy élek, de ennyi.
El kell költözni ha teheted az a legjobb megoldás...és azt kell tenni amit a 3. válaszoló mondott.Az elején nehéz lesz, de idõvel job lesz sokkal.Néha egy telefon vagy email esetleg pár havonta személyes találka, de az sem kötelezõ.Ahogy a lelki békétdnek jobb azt kell tenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! döntöttem :)
Hogy döntöttél? :)
A kérdező hozzászólása: megyek!
hány éves vagy? honnan? hová? miért?

Mikor van rá legnagyobb esély hogy az iskolatársaim úgy vannak fent facebookon, hogy nem ül mellettük egy haverjuk se, hanem egyedül gépeznek?

Csakmert utálom ha az üzenetemet amit 1 embernek szánok többen olvassák. Úgy értem a kérdést, kb. iskolanapokon, vagy hétvégén, és kb. melyik napszakban?

Legjobb válasz: Este. Egyértelmû, akkor már otthon van, és jó eséllyel nincs nála a haverja. De legalábbis ha egyet át is hív, ritka, hogy este otthon több haverjával legyen. Kivéve persze, ha valami nagy meccs megy, de ha csak nincs ilyen, este nyugodtan írhatsz rá.

Este. Egyértelmû, akkor már otthon van, és jó eséllyel nincs nála a haverja. De legalábbis ha egyet át is hív, ritka, hogy este otthon több haverjával legyen. Kivéve persze, ha valami nagy meccs megy, de ha csak nincs ilyen, este nyugodtan írhatsz rá.

Miben van a legnagyobb üzlet?

Drogban, sexben, alkoholban, fegyverekben...stb vagy miben?

Legjobb válasz: Talán a fegyverben, de amit felsoroltál mindegyikben. Meg szervkerekedelemet is ide sorolhatnád. De kérdés mekkora üzlet is ez? Egyrészt el kell számolnod a lelkeddel, hogy pl fegyverkereskedelmet folytatsz és százak hallnak meg azoktól a fegyverektöl, vagy a drog amit eladsz halált okozhat egy 15 évesnek stb... Aztán jön a rizikó. àllandó félelemben kell élned, ha igaan nagyban csinálod egy rettegés lesz az életed az utcára nem mehetsz testörök nélkül, félned kell a konkurenciától, akik fétékenyek rád és a rendöröktöl is. Féltened kell a családodat, nem tudod hogy mikor rabolják el a gyerekedet vagy mikor vágják el a feleséged nyakát.

Talán a fegyverben, de amit felsoroltál mindegyikben. Meg szervkerekedelemet is ide sorolhatnád. De kérdés mekkora üzlet is ez? Egyrészt el kell számolnod a lelkeddel, hogy pl fegyverkereskedelmet folytatsz és százak hallnak meg azoktól a fegyverektöl, vagy a drog amit eladsz halált okozhat egy 15 évesnek stb... Aztán jön a rizikó. àllandó félelemben kell élned, ha igaan nagyban csinálod egy rettegés lesz az életed az utcára nem mehetsz testörök nélkül, félned kell a konkurenciától, akik fétékenyek rád és a rendöröktöl is. Féltened kell a családodat, nem tudod hogy mikor rabolják el a gyerekedet vagy mikor vágják el a feleséged nyakát.
A kérdező hozzászólása: Nem ezt kérdezte, hogy most alapítsunk bandát meg ilyenek :D Miben van a legnagyobb üzlet? Ez a kérdésem :)
Figyelj, én bármilyen üzletben benne lennék. Elõször alapítsunk egy bandát. Ha rajtunk kívül szereznénk még egy embert, már a btk. szerint hivatalosan is klán lettünk, ami azért nem semmi...
A kérdező hozzászólása: Sztem lehet állandó félelemben élnek, de annyi pénzért amennyit szakítanak belõle az bõven megéri nekik.
Próbáld ki , h nem fogsz félni, szerintem a testõrök se adnak ugyanolyan biztonság érzetet mint aki legálisan kereskedik.. nem egy ember adta már fel önkéntesen magát a rendörségen mert nem bírta , h ha hallott valami hangot kintrõl pl: egy kocsiajtó becsapását akkor ne lett volna egybõl az ablakba , h megnézze , h ki az.. biztos , h tönkre teszi az embert az állandó félelem érzet.. ezért is adják fel magukat..
A kérdező hozzászólása: Biztos tartanak, de épp ezért fizetnek testõröket ami a keresetükbõl nem sok pénzt von le. De most kanyarodjunk vissza a kérdésre :)
Ha nem tartanának tõle, akkor nem költenének horribilis pénzeket testõrökre!
A kérdező hozzászólása: "legnagyobbak"
A kérdező hozzászólása: Szerintem a fegyverkereskedõk, drogbárók magasról tesznek rá hányan halnak meg a fegyvereik vagy a szereik álltal. Az utóbbi már igaz, de sztem a legynagyobbak ettõl sem tartanak.
Ha már megkérdezted, akkor tuti hogy érdekel az ajánlat is :) Jó nagy pénz van a stricizésben is és ott nem sok félelem van :) Esetleg hogy ott hagy a k..va.. más nem :D

Mikor van a legnagyobb esélye hogy teherbe essek? Hogy számoljam ki?

A segítségeteket kérném,hogy hogy bírom kiszámolni hogy mikor van a legnagyobb esély hogy teherbe essek?Már ez a második hónap hogy nem szedek gyógyszert!Pontosan jött meg a menstruációm!Az utolsó menstruációm november 5.-9.-éig volt!Mikor próbálkozhatok szerintetek?

Legjobb válasz: Az igaz hogy a tankönyv szerint a mensi elõtt 14 nappal van a peteérés, de ez nem mindenkinél jön be, lásd pl nálam. Szerintem a legegyszerûbb ha veszel lh teszteket, és figyeled a hüvelyváladékodat. Amikor tojásfehérje szerû az állaga (áttetszõ, nyúlós), akkor kezd el a teszteket pisibe mártogatni, és mikor teljesen pozitív aznap kell akciózni. Sokaknak bejött. Nálunk sajna más gond volt, de a pé-met mindig szépen mutatta. Lehet hõmérõzni is reggelente, az olcsóbb, de bonyolultabb. Lh teszteket teszveszen vagy vaterán érdemes venni, olcsók és jók.

Az igaz hogy a tankönyv szerint a mensi elõtt 14 nappal van a peteérés, de ez nem mindenkinél jön be, lásd pl nálam. Szerintem a legegyszerûbb ha veszel lh teszteket, és figyeled a hüvelyváladékodat. Amikor tojásfehérje szerû az állaga (áttetszõ, nyúlós), akkor kezd el a teszteket pisibe mártogatni, és mikor teljesen pozitív aznap kell akciózni. Sokaknak bejött. Nálunk sajna más gond volt, de a pé-met mindig szépen mutatta. Lehet hõmérõzni is reggelente, az olcsóbb, de bonyolultabb. Lh teszteket teszveszen vagy vaterán érdemes venni, olcsók és jók.
Ha 28 napos a ciklusod, akkor pont ma van peteérésed. Általában a következõ menstruáció elõtt 14 nappal van a peteérés. Mivel még csak most hagytad abba a tabit, lehet, hogy még nem lesz teljesen tökéletes a ciklusod.
Tessék, ez megmondja neked: http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/
ez most valami vicc? nyugtasson meg valaki hogy ez kamu...
.....talán 1 egész kutyafarmiod van és már többre nincs szükség....nézd meg a Bethoven-nek azt a részét, amikor kiskutyák születnek!
Értem.És mi van, ha a csivava sem lesz olyan, mint amilyennek szeretnéd pl: agresszív kis idegzsába lesz, tele dominanciával, aki mindenhova odajelöl?? Szerencsétlen Yorki :(( Belegondoltál, hogy mennyi mindnen mehetett keresztül, míg hozzád került? Remélem olyan gazdit talált, aki igazán megbecsüli. Nekem mentett kutyusom van, s igen, rengeteg türelem, szeretet kellett hozzá, hogy ismét boldog kutya legyen. Elsõ körben az orvos ideggyengének titulálta, mindentõl félt, mindenhová odapisilt. De eltelt másfél év, s rengeteget fejlõdött, már csak ritkán reszket, legtöbbször alvás közben. Ki tudja milyen szörnyûségrõl álmodhat? A kutya társ, nem mobilteló, hogy bármikor lecserélhetem újra, mert van zsém rá!!!! Õk is éreznek, ezt ne felejtsd el!
Hány éves vagy? Mennyi bevételed van havonta (mennyi pénzt tudsz rászánni az ellátására)? Mi a szüleid indoka, kifogása az új kutya ellen? És egy egyszerû, szimpla kérdés: a komondorral mennyit foglalkozol egy nap?
Ha van rá pénzed hát vedd meg, majd megbékélnek a gondolattal. Gondolom van saját szobád, ha mindíg bent tartod nem fogja õket zavarni kezdetben Utánna meg úgyis megszeretik. ▲ ◄ ☼ ► ▼
Majd ha lesz saját lakásod, munkád, jövedelmed...
Bunkó begyepesedett!Lakás, jövedelem?Ameddig fiatal a gyerek, addig nincs joga semmihez?!Am vedd meg, mutasd meg nekik, megszeretik.....tutira, hameg nem, csinálj úgy, mintha vissza vinnéd, de dugd el a szobádban, 2-3 nap alatt észreveszik, akk meglátják, h mennyire szereted és 2-3 nap alatt sem volt gond vele és megengedik :) Sok sikert!
Nahát! Még hogy oltogatás folyik itt? Nem-nem!! Itt az igazság hangzik el. Igen én is írtam ide, igenis negatívat, de kérem!! Teknõst elveszteni? pf..:S Ilyen gyerek kezébe semmit nem adnék! Ha a yorki szeretett téged (és te is õt??) akkor minek kellett mennie? És ne mond hogy a bepisilés miatt..! Szerinted egy kölyök mit fog csinálni? Azok alapján amiket leírtál ne csodálkozz hogy -szinte- csak hideget kapsz. És még egyszer hangsúlyozom: a yorki nem tehetett arról, hogy olyan amilyen!! Te pedig nem hogy megbecsülted volna hogy szeret, rásóztad másra. Amúgy ha valaki azt hinné..nem irigységbõl írok. Bármikor lehetne saját kutyám..legalább 3-4-5 csivava, yorki vagy bármely más 100ezres kutya. De tisztában vagyok azzal, hogy a munkám miatt nem tudnék vele eleget foglalkozni, hiába is szívem vágya egy kis csimbók. Tudom, szegénynek csak szenvedés lenne a lakásban egyedül...
A kérdező hozzászólása: amúgy elárulom, hogy a szüleim nem azért nem engedik meg mert rossz gazdinak tartanának, hanem mert egyszerûen kényelmetlen volt nekik ez hogy egy (számukra)kis vakarcs, folyton ott sertepertél körülöttük.
Nem biztos, hogy kimúlt, de az igen, hogy a többsége már nincs meg. A legnagyobb ostobaság arra buzdítani valakit, hogy a szülei akaratának ellenére vigyen haza egy állatot.Elõször is, tiszteljük már annyira a szüleinket, hogy ha azt mondja, hogy nem, akkor az nemet jelent. Láttam már olyt, hogy ismerõsöm vitte haza a kutyáját, a szülõk pedig kitették szegény kutyus szûrét.... De, ha rá akarod beszélni õket. Olvass utána minnél több dolognak, foglalkozz rengeteget a komondorral, hogy lássák, komolyan foglalkozol a kutyával, menj el menhelyre segíteni, pár kiállításra, ismerkedj tenyésztõkkel. Az meg, hogy a yorkit eladtad. Hát...jobb így neki, mint olyan embernél élni, aki nem becsüli meg. Pedig hány rosszabb sorsú kutyának az életét tették már helyre emberek, és micsoda ragaszkodó kutyák lettek belõle
furcsának találom hogy 15 évesen ennyi állatod volt már. és itt a lényeg: VOLT ez mégis wtf!!?? :O 14 évesen kaptam elsõ teknõsömet, most lesz kerek egy hónap mulva 5 éve hogy velem él, és felnõttként kaptam azóta persze jöttek ujak is nem tudom hogy hogyan csináltad hogy ennyi idõ altt ennyi állatod volt és az összes kimúlt :( 19L
a teknõsös hozzászoló voltam voltaképp megértem hogy idegesít anyudék hozzáállása. nekem is így kezdõdött teknõsöm után rájöttem hogy engem tényleg az állatok érdekelnek a legjobban (elis kezdtem ez irányban továbbtanulni) és egyre többet szerettem volna itthon ma már kész állatfarmom van... és az egész úgy kezdõdött hogy anya kijelentette nem lesz a lakásban állat és jöttek a halak, papagáj több teknõs, patkány, trópusi csiga, meg ilyenek mond neki hogy te gondozod, adjanak egy esélyt rá és hogy semmi gondjuk nem lesz vele patkányért kellett könyörögnöm vagy 2 hóünapot, és miután megkaptam anya volt aki a legjobban szerette :/ kiivette babusgatta szeretgette stb szóval valahogy próbáld megbarátkoztatni velük a kutyát jó tulajdonságait felsorolni bizonyíts 19L
Utolsó!Gratulálok neked, bátorítsd csak, legyen neki még pár állata... És ha a csivava se játszik mi lesz vele?
A kérdező hozzászólása: csak úgy elmondanám, hogy nem fog játszani a kutyus velem(aminek az esélye igen kevés, mert minden a nevelésen múlik)akkor se fogom el adni vagy bármi mert, szeretni fogom, mert kicsi kora óta én nevelem!
A kérdező hozzászólása: És utolsó elötti nagyon köszön neked, hogy normál ember módjára a kérdésemre válaszoltál, nem pedig cseszegettél. Köszi! =)
A kérdező hozzászólása: És a töbieknek pedig azt üzenem, hogy köszi felfogtam! Tényleg elszúrtam és ez nem jó, de most már tényleg megértettem és megpróbálok jó gazdi lenni!
A kérdező hozzászólása: és mint már írtam, amikor elvesztettem a tekiket KICSI voltam. De azért jó, hogy figyeltek.
NE is figyelj azokra a lányokra akik csak oltogatnak!!!!!!Bocs A... remélem tudod ki irta szomsz.MEg kell beszélnünk a dolgokat
Aki nem olt az ne vegye zokon az elözõ üzenetem!!!
Szerintem egy ketten igazságtalanul itélitek el az embert. Ha csak oltaogatni van kedvetek akkor ne lépjetek be ide. Aki oltogat lehet hogy, sokkal felelötlenebb és trehány vagy csak irigyek vagytok hogy, neki van pénze rá??? Ugy hogy, aki oltogat az bekaphatja!!!!!! Pápá
Nekem egész gyerekkoromban nem engedték a szüleim, hogy kutyát tartsak, pedig nem "álmaim csivaváját" szerettem volna, hanem bármilyet... Nálam is túllõttél a célon ezzel a yorkis dologgal... bocs, de szerintem a szüleidek igaza van. A csivava legalább olyan problémás fajta, mint a yorki, bele lehet nyúlni vastagon, és akkor mi lesz? passzra vered azt is? Ez nem hozáállás. Ráadásul azt mondod van már egy kutyád, akkor foglalkozz azzal. (Az hogy te eteted, az pont a legkevesebb.mire tanítottad eddig? ) az meg hogy osztozol vele a családoddal, nem jelent semmit.Én éveken át minden hétvégén a nagyim kutyáját sétáltattam, és magaménak éreztem. a kutyát szeretni kell, gondoskodni róla, és nem birtokolni. Tanulj még.
A kérdező hozzászólása: 15 éves vagyok, szinte minden nap foglalkozom egy kicsit a Tündivel a komondorrommal bár a hátsó szomszédban van 2 pasija is(ott is családtagként kezelik, hát nem csoda , hiszen imádni való! =)) úgy hogy ott is gyakran van, persze azok is átjönnek mihozzánk. =) am volt amikor reggelenként elkísért mindig majdnem a megállóig, nagyon szerettem ezt, de környékbeliekkre veszéllyel volt, így ezt a módszert sajna be kellet szüntetni. =( Most éppen 95.000ft-om van, de a nagyszülõktõl mindig kapok pénzt. Köszönöm és várom még további válaszaitokat is!
A kérdező hozzászólása: Amúgy sajna ez a: Hopp, hoztam egy csivavát sajna nem jön be a szüleimnél, simán kirakják. =(
A kérdező hozzászólása: nyugi tudom, ez egy felnõtt kutya volt és mivel szeretem az állatokat ezért egy igen felelõsségteljes gazdihoz kerítettem nem akármilyen baromhoz, és nekik így is tettszik. Úgy hogy örülök. De a csivavám én fogom nevelni kölyök kora óta és ha remegni fog, vagy ne adj isten térdkalácsficama lesz akkor se fogom eladni, mert õ kölyök kora óta kötõdni fog hozzám és én is hozzá. De egy ilyen felnõtt kutyával teljesen más. De légyszi, nem szeretnék veszekedni.
Ez nem kötekedés, pusztán tény. Ha a szülõk nem akarják nehéz lesz megfûzni õket. S ebben bizony szerepe van az elõzõ kutyusnak is, valószínûleg a csivava- dolgot is amolyan fellángolásnak látják.Biztosan a pisiben tapicskolás is elrettenti õket, ami egy kiskutyánál óhatatlan. Az elõzõnél lehetett volna bizonyítani; pisi eltûntetés mielõtt az õsök észreveszik. Így viszont már vannak gátlásaik a benti kutyuval szemben. Nem bántásként mondom, de várj még két- három hónapot ezzel a kutya- üggyel. Tudod, az idõ mindent megszépít
A bepisilés veszélye egy kölyöknél fokozottabban fennáll. Tapasztalatból mondom, hogy hónapokba kerül mire megbízhatóan szobatiszta lesz egy kiskutya. A kutyapelenka sokat javíthat a helyzeten, de ha már rendszeresen sétálni hordod, fel kell szedni a pelust, mert az kényelmesebb a kutyusnak, mint odakint végezni a dolgát, ezért soha nem tanulná meg, hogy hol lehet, hol nem. Kutyapárti vagyok, hiszem, hogy minden gyereknek szüksége lenne egy állattársra, de... Várj még egy kicsit, amíg a szüleid is el tudják fogadni egy kiskutya jelenlétét a lakásban. Szükséged lesz anyukád segítségére is a gondozásában, hisz nem lehetsz állandóan otthon.
Csivavából is ki lehet ám fogni rossz vérvonalat, azok hajlamosabbak az idegbetegségre. Egyik ismerõsömnek volt még régebben Hát az a kutya mindentõl borzalmasan félt és félelembõl támadott. Ha pl kpogtak az ajtón a kutya odaszaladt és toporzékolva ugatott mint az õrült aztán meg elszaladt bebújt a kanapé alá és még a gazdája is alig bírta onnan kiszedni mert még azt is ugatta meg kapott felé. Nem akarom elvenni a kedved a csivaváktól, de azokból is elég sok félresikerült szokott lenni és általában azokat adják áron alul..
A szüleid helyében én sem engednék meg neked egy saját kutyát. Egy kutyával, fõleg egy kölyökkel, naponta több órát kell foglalkozni. Nálam kiverted a biztosítékot azzal, hogy eladtam a yorkim, mert nem úgy viselkedett mint egy kutya... NEKED NEM VALÓ KUTYA!!! Majd ha felnõsz és úgy érzed, hogy normálisan fel tudsz nevelni egy kutyát és minden szeretet meg tudsz adni neki, amire szüksége van, akkor vegyél magadnak egyet. Egyenlõre ezt hanyagold!!! A kutya nem árucikk, a kutya egy társ, barát, akitõl szerintem a legtöbb szeretetet kaphatja az ember. Gondolkozz el és inkább nõj fel a feladathoz!!!!
A kérdező hozzászólása: Ó, azt akartam írni ucccsónak hogy: És egy felnõtt kutyával nem is lehet már legtöbbször olyan kapcsolatot kialakítani, mint egy kölyök kutyával(és pár hónap alatt nagyon idõ se volt rá. am majd ha lesz egy csivavám, és a te szavaiddal élve nem olyan lesz ahogyan én azt elképzeltem, akkor se fogom eladni és ha beteg lesz vagy idegbajos, akkor se mert õt kicsi kora óta nevelem majd és ez által, igen nagy valószínûséggel kialakul majd köztünk egy kötelék és egy ilyen köteléket nem lehet olyan könnyen elszakítani. Tudom, hogy a kutya nem csak pusztán kutya, még csak nem is egy egyszerû társ Tündi(a komondor) egy családtag! Szóval nekem ugyan nem kell magyarázni, akinek az élete így is majdnem 100%-ig az állatokról szól, de sajna csak 97%-ig szól róluk 1% tanulás 1% barátok 1% család 97% állatok ...... Így 100% az én életem!(bár kicsit elnagyolva, mert pl. a tanulás nem egyen rangú a családdal) :) Válaszokat még várom! =)
A kérdező hozzászólása: Am az én 1. kutyám is csoki felnõttként kaptam.(lyme-kórban halt meg)IMÁDTAM!2. elõzõ kutyám kölyök kora óta neveltem, elütötte egy autó)IMÁDTAM Am Pici (yorki)engem meg anyát(amikor én nem voltam akkor õ volt a pótmamája) megszokott, és el is volt velünk, de játszani nem lehetett vele és nagyon mást sem(csinálni).pesze ettõl eltekintve úgyan úgy gondoztam mintha álmaim kutyája lenne(fürdetés, sétáltatás, fésülés, stb. ...) És nem most jöttem le falvédõrõl, úgy bírom mikor a felnõttek(tisztelet akivételnek) azt hiszik magukról hogy õk mindent jobban tudnak, csak azért mert õk "felnõttek". Ezt az oldalt nem ebben az évben olvastam elõször 2.osztályos korom óta, szinte csak az állatos(könyveket kölcsönöztem ki és a neten is csak az (e-mail-, myvip-, iwiw-en kívül meg néha vmi érdekességen kívül nem is nézek mást a neten csak az) állatos dolgokat: (tartás, gondozás, ápolás, tenyésztés, (egyes állatoknál)idomítás, nevelés, érdekességek, stb....) ezeket nyomatom. És azért kérlek ne nézz már ennyire hülyének, az hogy most csak 95.000Ft-om van az egy dolog, de mint már írtam is a nagyszüleimtõl mindig kapok pénzt, úgy hogy nincs gond. Gondolod, hogy úgy akarok megvásárolni egy fajtát, hogy még csak utána sem nézek(az árát is beleértve)??...... Hát ezt komolyan nem értem, attól hogy még valaki gyerek, attól még nem feltétlen egy tudatlan hülye. am bocsi ezt a részt nem akartam lepontozni: Ha ezek utána is annyira akarod akkor meg üj le beszélgetni a szüleiddel, kérdezd meg õk mit szolnának egy uj kutyushoz, mond el hogy te eteted, itatod, napi 3-4 séta, takarítod a pisit, kakit, hányást utána, ápolod a szõrét, amit fel is porszívózol a szõnyegrõl. De mivel a szüleid háza, pénze, és õk fognak foglalkozni a kutyával amíg te nem vagy, nekik is akarniuk kell... ...... A válaszokat még mindig várom!
Én felnõtt vagyok, de nem azért írok, mert észt akarok osztani, hanem, mert lehet kissé nagyobb tapasztalatom van, mint neked. Eléggé elszomorító mennyire tiszteletlenül kezeled az idõsebb embereket, pedig meglehet, csak jót akarnak neked. Ha a szüleidnek is így adod elõ magad, akkor ne is csodálkozz semmin. Ebbõl látszik mennyire gyerek vagy még: mindent akarsz, azonnal, most! Türelem, rózsát terem. Ha szülõk azt látják, hogy felelõsséggel keresgélsz, hogy képes vagy várni, hogy hajlandó vagy kompromisszumot is kötni az ügy érdekében, akkor nyilván enyhülni fognak majd. VFûzd meg anyudékat, mennyenek el veled kutyakiállításra, készülj fel a kennelekbõl/csivava típusokból. Akár azt is felvezetheted nekik, hogy a késõbbiekben komolyabban is foglalkozni akarsz a fajtával. Ha vannak komolyabb érveid annál, hogy CSAK, mert ÉN akarom, akkor elõbb-utóbb eléred a célod. Ne fogd fel bántásnak, nem annak szánom :(
"Amúgy nem rég vettem egy yorkit(felnõttként), de ez egy ideg beteg kutya volt, mert egyfolytában remegett és félt szinte mindenkitõl"......"a yorki(mostanában kelt el), akkor vehetek egy másikat ami még is csak kutyább mint ez volt...." Gratulálok! Biztos örül az akire rásóztad szegény beteg kutyust..( Bár a yorkinak biztosan jobb..) Tamagocsit nem adnék a kezedbe, nemhogy kutyát! Még csodálkozol hogy kioktatnak!?! Talán nem kéne ennyire büszkének lenned arra, hogy milyen felelõtlen kis csitri vagy! Ha felelõsséget vállasz egy életért, akkor gondoskodj is róla!! Mindegy, hogy kölyök vagy felnõtt!!. A szüleid is biztos emiatt nem engedik, csak kíméletesebb azt mondani, hogy nem, mert bepisil, stb..
amúgy ha lehetne egy csivavád, imádnád. az én csivim annyit szeret játszani, hogy én, aki rendszeresen sportol, hamarabb elfáradok a játékban, mint a kis 3 kilós ebecske:) imádom. az a baj, hogy én nem vagyok valami jó gazdi, nagyon el van kényeztetve, de már szobatiszta:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!