Találatok a következő kifejezésre: Mikor van az ideje (155 db)

Mikor kéne? Egyáltalán mikor van az ideje?

Azt szeretném kérdezni hogy 14 évesen el kéne kezdeni a csa jozást vagy még felesleges?:) (barátom kérdése)

Legjobb válasz: felesleges:DDD

felesleges:DDD
Mondd meg a "barátodnak", hogy ezt nem naptárban jegyzik elõre! Csajozzon, ha érdeklik a csajok!
A kérdező hozzászólása: én is 14 vagyok, érdekelnek :D van egy csomó akivel spanolok de még ugy senkivel nem jöttem össze csak smaciztam..:)

Ovuláció után mikor van az ideje a mensinek?

Ovuteszt alapján 21.-én volt ovulációm.Tegnap és ma gyenge mensiszer?en fáj a hasam,kis szúrkálást is éreztem.Ez lehet mensi jele,vagy esetleg(ADJA ISTEN!)a beágyazódás jele is lehet?

Legjobb válasz: az ovutól számított 14. napon jön a mensi

az ovutól számított 14. napon jön a mensi
Ezt még egy doki sem jelentené ki, hogy pontosan hány nap, mert ez egyénileg változhat! Sõt van akinél ciklusonként, nekem most a 12 dpo.-n megjött!

Mikor van az ideje a terhességi cukor vizsgálatnak?

a terhestanácsadáson a doki a 18hetes uh-os papírjaimat nézte (akkor voltam 20hetes) amikor mondta hogy akkor febr. elsején menjek a vizsgálatra...de én akkor már 26hetes leszek!nem 24hetesen kellett volna?vagy nincs id?höz kötve?

Legjobb válasz: en 24+3 hetesen voltam.

en 24+3 hetesen voltam.
Nálunk 28 hetesen csinálták, és csak zsemlét és teát kellett inni, egy vérvétel egy órával utána és kész. Másik helyen vérvétel, cukros lötyi, vérvétel, és ezt 24 hétesen.
pont ma vagyok 24 hetes.tegnap volt az egyik, holnap meg a másik.
Hivatalosan a 24. és a 26. hét között kell menni. Ezen belül akármikor mehetsz.
Én 13 hetesen voltam. Szinte mindenki cukros mindkettõnk családjába!Szerencsére én nem:)
A kérdező hozzászólása: akkor teljesen változó!köszönöm a válaszokat!
27 hetesen küldenek engem.
Én 24 hetesen voltam az elsõ terheléses cukor vizsgálaton, ez a szõlõcukros változat volt. 30 hetesen pedig a másodikon ez a zsömlés+ 2 dl tejes változat volt!
Én 24-25 hetes fordulón voltam. Tegnap.
24-28hetes között kell megcsináltatni


Ha február elejére vagyok kiírva, érdemes lesz még az idén év vége felé ősszeállítanom a kórhazi csomagot? Mikor van ennek ideje egyáltalán?

Most vagyok 17 hetes. December elején már túl leszek a 30. héten.

Legjobb válasz: Én terhesség elején kórházba kerültem váratlanul, és semmi cuccom nem volt, a férjem szedte itthon össze a dolgaimat. (persze azok nem azok voltak amit én hoztam volna magammal) Ezért mikor haza kerültem gyorsan csináltam egy kis csomagot, 2 bugyi, betét, szappan, egy kanál, egy pizsi stb. Tényleg csak a leg leg szükségesek, vészhelyzetre. Azóta nem kellett ezt a csomagot használni. (szerencsére) Most vagyok a 30. héten egy kicsit kibõvítettem a csomagot, de még mindig nem ez a kész csomag amit szülésre tervezek magammal vinni. A gyerek ruhái is meg vannak (kaptuk õket, mi még semmit nem vettünk) azokat kiválogattam egy külön táskába amire szükségünk lesz a kórházba, de kimosva még nincsenek. A koraszülött babáknak általában úgy sem engedik az itthoni ruhát, de ha kellene akkor apa csak ki mossa és behozza nekünk) Végleges csomagot én a 35. héten fogok összepakolni magamnak is és a babának is.

Én terhesség elején kórházba kerültem váratlanul, és semmi cuccom nem volt, a férjem szedte itthon össze a dolgaimat. (persze azok nem azok voltak amit én hoztam volna magammal) Ezért mikor haza kerültem gyorsan csináltam egy kis csomagot, 2 bugyi, betét, szappan, egy kanál, egy pizsi stb. Tényleg csak a leg leg szükségesek, vészhelyzetre. Azóta nem kellett ezt a csomagot használni. (szerencsére) Most vagyok a 30. héten egy kicsit kibõvítettem a csomagot, de még mindig nem ez a kész csomag amit szülésre tervezek magammal vinni. A gyerek ruhái is meg vannak (kaptuk õket, mi még semmit nem vettünk) azokat kiválogattam egy külön táskába amire szükségünk lesz a kórházba, de kimosva még nincsenek. A koraszülött babáknak általában úgy sem engedik az itthoni ruhát, de ha kellene akkor apa csak ki mossa és behozza nekünk) Végleges csomagot én a 35. héten fogok összepakolni magamnak is és a babának is.
Én most vagyok 27 hetes. Lehetséges, hogy 36. héttõl be kell feküdnöm a kórházba, így lassan be kell szereznem a dolgokat. Sõt, a lepényem eléri a méhszájat, ezért az orvos szerint a 3. trimeszterben bármikor adódhat olyan helyzet, hogy be kell feküdnöm. Idáig vettem magamnak pár nagymama bugyit, amit majd szülés után tudok használni, de még nincs hálóingem, ill. a baba dolgokból semmi, csak amit ajándékba kapott a kicsikém a nagymamájától és a nagybácsikájától. Jövõ héten tervezem, hogy a kisruháit és minden más apróbb dolgot megveszek neki.
A 36. hétre érdemes összekészíteni a kórházi pakkot, úgy hogyha azonnal indulni kell csak fogod és mehettek. Én már a 30. héttõl kezdve írtam össze mi fog kelleni. Mindig raktam hozzá valamit, szerintem így jobb összeszedni, mint egyszerre és kapkodva. Most is így teszek majd, bár nekem még picit odébb van. 12 hetes leszek. :)
2-es vagyok , még annyit, hogy szerintem a 30. héttõl már össze lehet pakolni a kórházi csomagot, mert ahhoz is kell idõ, hogy mindent beszerezz, kimosd stb.. arról nem is beszélve, hogy bármikor elõfordulhat olyan, hogy menni kell.
Ne hagyd a végére! !!! Sose tudni !!! Én pl. Egyik nap rosszul lettem. Az orvosom be hívott h . inkább ramnez . Amúgy egyáltalán nem tûnt komolynak a dolog !!; ; Hát azonnal bent is tartott visszatartason. . Mint kiderult váratlanul beindult a szülési folyamat. 28hetes voltam !!!, Férjem hozott be nekem cuccokat ami nagyon hiányosra sikeredett. ..2x fordult mert alap dolgokat simán otthon hagyott . Akkor amint haza kerültem azonnal megvettunk mindent és összeállítottam a rendes pakkot. Inkább álljon ott sokáig mintsem. ....én nem vagyok híve a mindent az utolsó pillanatra hagyni dolognak mert soha nem tudhatod mi lesz !!!!!! Én azokat sem igazán értem akik a gyerek dolgait is halogatjak mondván aa raer az majd a 36.hettol...1.olyankor már macerás mászkálni. .2.a gyerek bármikor kibujhat !!!! Nem szabad kiszamolni az idõt.
Én is 17 hetes vagyok de legkésõbb karácsonyra össze pakolok mindent, mert az elõzõ szülésem be indult 35. héten és semmim nem volt a felét kutya futtában szedte a család a másik felét pedig meg kellett venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ráadásul 2000-es mar most a méhszáj vizsgálat eredménye, így akár január végi baba is lehet :-)
Én is február elejére vagyok kiírva.Tegnap tudtuk meg a nemét, ugyhogy a kissebb dolgokat én szépen lassan megveszem, a nagyobbakat meg a férjemmel együtt.de szeretném ha Karácsony körül már meg lenne minden.-10fokokban nem szeretnék nagy hassal szaladgálni.Az utolsó egy hónapot már nyugiban szeretném tölteni.
Szerintem nem szabad mindent a végére hagyni, mert nem tudhatod, hogy mi lesz..

Egy épÍtőipari munkás mennyit dolgozik hetente? A munka időben milyen sűrűn van pihenő idő? Mikor van az ebéd idejük?

Legjobb válasz: Hát változó a munkától függ volt olyan hét hogy 7 napot melóztunk de általában 6 7 nap volt és a vasárnap az pihenõ nap. Mi 10 órát dolgoztunk de volt hogy túlóráznunk kellett mert úgy jött a beton van ilyen pihenõnk kb 3 volt de ha kellett elmentem inni vc-re stb kivéve ha olyan meló volt épp akkor amikor muszáj volt ott lenni ebéd kb 12 - vagy 1 óra de ez mindenhol változó

Hát változó a munkától függ volt olyan hét hogy 7 napot melóztunk de általában 6 7 nap volt és a vasárnap az pihenõ nap. Mi 10 órát dolgoztunk de volt hogy túlóráznunk kellett mert úgy jött a beton van ilyen pihenõnk kb 3 volt de ha kellett elmentem inni vc-re stb kivéve ha olyan meló volt épp akkor amikor muszáj volt ott lenni ebéd kb 12 - vagy 1 óra de ez mindenhol változó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!Jobb késõbb, mint soha:)

1 év körüli babák anyukái. Nálatok mikor van az esti lefektetés ideje, és hogyan zajlik (mármint ringatva vagy már a saját kiságyában, stb. )?

Legjobb válasz: 8kor fürcsi, utána kap egy üveg tejcsit (tápszert) így kb. 1/2 9-kor már ágyban van. Egyedül alszik kiskorától, bár volt egy nagyon rövid idõszak, amikor csak ringatás után akart elaludni, de ezt gyorsan "kinõtte" :) Mostanában inkább a napközbeni alvással vannak a gondok. De talán ez sem gond, csak kezdi átteni az alvási idõszakot ebéd utánra, míg eddig 11 és 1 óra között aludt általban.

8kor fürcsi, utána kap egy üveg tejcsit (tápszert) így kb. 1/2 9-kor már ágyban van. Egyedül alszik kiskorától, bár volt egy nagyon rövid idõszak, amikor csak ringatás után akart elaludni, de ezt gyorsan "kinõtte" :) Mostanában inkább a napközbeni alvással vannak a gondok. De talán ez sem gond, csak kezdi átteni az alvási idõszakot ebéd utánra, míg eddig 11 és 1 óra között aludt általban.
8-fél9 és már 2 hetes kora óta a saját kiságyában alszik...
egy éves a fiam, amióta hazajöttünk a kórházból külön szobában, a saját ágyában alszik.Amíg cicizett úgy aludt el, hogy azon elálmosodott, aztán beraktam az ágyába, bekapta az ujját, birizgálta haját vagy a szempilláját és elaludt.Egy hónapja elválasztottam, azóta az ölemben megissza a tápszert-tejitalt, és még 1-2 percig az ölemben tartom úgy, hogy a lábamon fekszik, és mozgatom a lábam.Így elálmosodik, beteszem a kiságyba, és elalszik.Hétkor vacsorázik, aztán fürdés, még egy kis játék 19.55-ig, aztán nyolctól alvás reggel 7.30-8-ig.
Kisfiam elsõ éjszakától kezdve a saját ágyában alszik. Este 7-fél 8 körül van fürcsi, utána sólámpa fényénél az ölemben megissza a tápiját, közben énekelek vagy mesét mondok. Felül böfizni, majd mutogat az ágyára, hogy menni akar aludni. :) Megpuszilgatom, leteszem az ágyába, megsimizem, és kijövök tõle. Alvós rongyi sarkát szorongatva, hüvelykujj a szájában, és mormogva elaltatja magát. Ritkán elõfordul, hogy anyahiánya van, és sír. Akkor bemegyek, kiveszem, a vállamra hajtja a fejét, kicsit megsimogatom, megpuszilgatom, csitítgatom - ez max. két perc, utána ugyanúgy visszateszem az ágyába, és olyankor már gond nélkül elalszik.
8 fele fürdetés és fél 9-9 között alvás. Az esti lefektetés sokáig gond volt nálunk, mert csak ringatva kézben aludtt el. Radikális megoldáshoz folyamodtunk..Be raktuk szépen az ágyba amikor az alvás ideje jött és bárhogy sírt, ordított nem szedtük ki az ágyból. Nagyon rossz volt, én nem is bírtam hallgatni. Elöször fél-háromnegyed óráig is bírta a sírást-üvöltést. Aztán másfél hét után katt, és mintha elvágták volna. Most már úgy van, hogy az utolsó tápi után szépen ringatom egy picit, megsimogatom, elköszönök tõle és lerakom az ágyba. Ha nem is alszik rögtön el, de akkor is csendben van és hamarosan elalszik.

Mit jelent az, hogy a Gyed idejének csökkentése a "már megszületett gyerekek szüleire nem vonatkozik"? És mi lesz azzal aki jövöre tervezi a harmadik babát, most Gyeden van?

Legjobb válasz: Szerintem teljes a káosz. Mi is ugyanebben a cipõben járunk. 3 gyermeket terveztünk, s a szívem meghasadna, ha nem lennének hárman. Van egy 3 éves és egy 9 hónapos gyermekünk. Nem mintha annyira tehetõsek lennénk, de úgy gondolom, 3 gyereket fel tudunk nevelni, bár a mostani állás elég elkeserítõ! És ugye az sem mindegy, hogy 2 vagy 3 évig van az anya otthon a gyerekével! Ha rosszakaratúak olvasnak, most nem arra kell ám gondolni, hogy nem akarunk mi anyák dolgozni, mert ez nem így van, bár azt sem tudni, lesz e hová menni dolgozni, vagy kellünk e egyáltalán? Egy kétéves gyermeket beadni idegenek közé? Hisz milyen kicsi még ahoz!! Ezeknek a gyerekeknek még javába anyára van szükségük! Naés aki még szopik? És itt be is fejezem, mert a szivem meghasad......

Szerintem teljes a káosz. Mi is ugyanebben a cipõben járunk. 3 gyermeket terveztünk, s a szívem meghasadna, ha nem lennének hárman. Van egy 3 éves és egy 9 hónapos gyermekünk. Nem mintha annyira tehetõsek lennénk, de úgy gondolom, 3 gyereket fel tudunk nevelni, bár a mostani állás elég elkeserítõ! És ugye az sem mindegy, hogy 2 vagy 3 évig van az anya otthon a gyerekével! Ha rosszakaratúak olvasnak, most nem arra kell ám gondolni, hogy nem akarunk mi anyák dolgozni, mert ez nem így van, bár azt sem tudni, lesz e hová menni dolgozni, vagy kellünk e egyáltalán? Egy kétéves gyermeket beadni idegenek közé? Hisz milyen kicsi még ahoz!! Ezeknek a gyerekeknek még javába anyára van szükségük! Naés aki még szopik? És itt be is fejezem, mert a szivem meghasad......
Akinek már megvan a baba és kapja a gyedet arra a változtatás elõtti ideig kapja a gyedet. A következõ gyerek után már a rövidített idõszak alapján kapja a gyedet. Legalábbis szerintem.
A gyes, gyed eddigi 3 éves teljes idõtartamát 2 évre csökkentik. A jogosultsági korhatárt 23-ról 20 évre csökkentik. „Nem azonnal”-jelentette ki Bajnai Gordon. Mint fogalmazott: hagynak idõt, és úgy tervezik, hogy 2012-re kerülhetnek a bölcsõdébe azok a gyerekek, akikre ez már vonatkozik. Ezt olvastam, de nem nagyon értem!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 23:23-as levéliró! Köszönöm, hogy válaszoltál, tényleg uyanolyan helyzetben vagyunk. Nekünk 3és fél éves és 8 hónaposak a gyerekeink és a "szivem szakadna meg, ha nem lennének hároman" és bár nem élünk túl jól, nem adnám bölcsibe 2 évesen, pszichológusok, óvónõk szerint is kb.4 éves koráig anya mellett a gyerek helye. 3és fél éves lányom sem jár még oviba és igy jó neki és az egész családnak.
akkor hasznàlta utoljàra a telefonjàn Facebook alkalmazàst .
Most konkrétan mi zavar? Hogy ott van a bugyidban a helye?
Rózsamézet kellene bele önteni a hüvelyedbe, patikában lehet kapni. Vagy hüvelykúpot is...jó a neve, aminek hívod a kérdésben :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a második választ:)
A folyas nem igazan termeszetes. Lehet, hogy van egy kis fertozesed, nogyogyasszal nezesd meg inkabb.
De a folyás természetes. Nekem is van, sok lánnyal beszéltem, nekik is van. Voltam vele nõgyógyásznál, õ is azt mondta, hogy ez a velejárója a nõi nemnek. Amúgy kérdezõ, nem fogja zavarni. Nem arra fog koncentrálni, elhiheted..:D
A kérdező hozzászólása: huuuu most nagyon megnyugtattatok:) ) és igen sok oldalon olvastam, hogy kis mennyiségben teljesen normális! ugyhogy köszönöm szépen a válaszokat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!