Találatok a következő kifejezésre: Mikor van az (27364 db)

Mi van az angol tanárommal az alábbiak alapján?

Szerintem totál idióta Present Perfect igeidő tanítása. Hatással lenni a jelenre. Ez rendben is van. Mondtam neki, hogy a koncert fantasztikus volt. The concert has been fantastic. Azt mondja az nem felel meg, hiszen lezárult. Igen ám, de lehet, hogy akkora hatást gyakorolt rám, hogy emiatt még ma is érzem a hatását. Hiszen van, hogy egy koncert megváltoztatja az életemet, máris ott a kihatás a jelenre. Valamint megírtam a levelet ő úgy tanította, hogy I have written the letter. Miközben miért nem I wrote. Szerinte a kihatás miatt, hiszen ott a levél a címzett postaládájában. Na már most, mi van, hogyha elakadt? A számítógépek közötti kapcsolat ma már ezt lehetővé teszi. Kinyitottam az ablakot I have opened the window. Na de mi van, ha valaki fázik? Másik kedvencem én mondtam olyat, hogy I must go to the cinema, merthogy lehet a barátnőm erőszakolt, ezért belső kényszer, nem fogadta el. Harmadik. Egész délelőtt vásároltam. I wash shopping all morning. Én felvetettem neki, hogy mi van, ha délelőtt történik még a dolog. 11 óra van, ránézek az órámra, megyek még tovább és akkor máris nem lezárult dolog. Következő. Minden reggel fogat mosok az szerinte nem Continuous, miközben minden nap azt csinálom tehát ezért folyamatos. Hiába győzködtem a saját igazamról, nem sikerült, végig türelmesen kitartott a saját igaza mellett. Eredmény az, hogy nem értem az egészet. Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Hallgass a tanárodra, és gyakorolj. Majd rá fogsz érezni, mikor mit használnak. Vannak a szabályok, azt tanuld meg. Persze, vannak olyan helyzetek, amikor több igeidõ is helyes, aszerint, hogy mit akarunk kifejezni, de pl. az általad említett fogmosós példa nagyon nem ide tartozik. AMúgy a magyar szavak jelentésével sem vagy tisztában: "minden nap azt csinálom tehát ezért folyamatos." Nem folyamatos cselekvés, hanem ISMÉTLÕDÕ!

Hallgass a tanárodra, és gyakorolj. Majd rá fogsz érezni, mikor mit használnak. Vannak a szabályok, azt tanuld meg. Persze, vannak olyan helyzetek, amikor több igeidõ is helyes, aszerint, hogy mit akarunk kifejezni, de pl. az általad említett fogmosós példa nagyon nem ide tartozik. AMúgy a magyar szavak jelentésével sem vagy tisztában: "minden nap azt csinálom tehát ezért folyamatos." Nem folyamatos cselekvés, hanem ISMÉTLÕDÕ!
A tanároddal legfeljebb az a baj, hogy logkusan gondolkozik te viszont betegesen bonylítod az egész életet és azon görcsölsz.
Nekem az ilyenekre mindig azt mondta az angoltanárom: NE FILOZOFÁLJ, most nyelvet tanulsz:)
Akkor ide süss: Someone has been drinking my beer = valaki beleivott a sörömbe Someone has drunk my beer = valaki megitta az összes sörömet I'm drinking beer for half an hour = még egy fél óráig fogok sörözni I've been drinking beer for half an hour = már egy fél órája sörözöm I stopped to smoke = megálltam elszívni egy cigit I stopped smoking = abbahagytam a dohányzást I regret to say this = sajnálom, hogy ezt kell mondanom I regret saying this = sajnálom, hogy ezt mondtam Mit jelent ez a mondat? Mind a 2 jelentésére rájössz? "Flying planes can be dangerous" Kinél volt a távcsõ? Nálam, vagy Bélánál? "I saw Béla with binoculars" Mit jelent ez a mondat? Nem, nem azt, amire elõször gondolsz :-) "Teachers will be teachers" És ezek még nem is a legdurvább finomságok. Az angol egy piszok nehéz nyelv, de 4-5-6-7-10-15-30 év tanulás után majd ráérzel ;-)
Komolyan ezen gondolkozol, és többre tartod a tudásodat mint egy angol tanárnak? Még ha nincs is végzettsége, akkor sem úgy lett angol tanár, hogy a béka segge alól kihúzta a tudást. Egy kicsit gondolkodj el magadon, és az önbecsüléseden, mert nem vagy azon a szinten, hogy bölcsnek tartsd magad és a saját hülyeségeidrõl próbálj másokat meggyõzni. Inkább figyelmesen hallgasd a tanárodat, és örülj neki, hogy van, aki ilyen jól elmagyarázza. "Hiába gyõzködtem a saját igazamról, nem sikerült, végig türelmesen kitartott a saját igaza mellett." Nem tudom, hogy mit tanulsz a szüleidtõl, de a leírásod alapján elég nagy szád lehet. Majd 10 év angol tanulás után nyugodtan blémolhatod a tanárodat.
A nyelvtan nem logikus. Magyarul pl. a "Nem volt ott senki." mondat a logika szabályai szerint dekódolva nem jelenti azt, hogy mondjuk Péter nem volt ott, valójában meg igen. A PP. szó szerint fordítva azt jelenti, hogy birtokomban van a valamilyen valami, pl. a megírt levél. Ha a koncert megnézése a jelen szempontjából érdekes, mert mondjuk bekerültél azon sznob elitklubba, akiknek már "megvolt", akkor Te vagy ennek az állításnak az alanya, benned létezik ez az emlék jelenidõben. (Hiszen a PP. jelenidõ) A koncert fantasztikus volt mondatban pedig a koncert a mondat alanya, és ezzel az alannyal a múltban történt valami (a létezés), ezt nem lehet PP.-ben mondani. Szóval az a magyar mondat, ahol megfontolandó lehet a PP-vel történõ fordítás, az valami ilyesmi: Én is meghallgattam a híres koncertet, valóban nagyszerû. Szinte kötelezõen PP: Végighallgattam az összes Wagner-operát, most már elvehetsz feleségül! Viszont az "A koncert nagyszerû volt." azért nem lehet jelen idõ, mert a koncert - velem ellentétben - már elmúlt. A magyar mondatban semmi nem utal arra, hogy ennek a jelenre való kihatása hangsúlyos lenne, hogy igazából az én szubjektumom az alany, nem a koncert. Kitalálhatsz hozzá egy történetet, ahol éppen az baromi fontos, de az nem ennek a magyar mondatnak a fordítása. Hanem egy hasonló jelentésû másik magyar mondatnak, lásd fent említettek. A többi példád is hasonló. Magyarul a "levelet írtam" a múltbeli cselekvésre helyezi a fókuszt, a "megírtam a levelet" pedig a cselekvés befejezettségére. Utóbbit általában úgy értjük, hogy "birtokomban van a megírt levél". Ha nem érted, próbáld meg tükörfordításban végiggondolni. A "van egy megírt levelem" (birtokomban van a megírt levél) értelmes, de a "van egy nyitott ablakom" szerénytelenül hangzik, hiszen az ablak a kinyitástól nem lett a sajátod. Tehát az lehet PP, aminek a jelenben birtoklod (illetve ha nem Te vagy az alany, akkor az alany birtokolja) az élményét vagy az eredményét. ( Lefutottam a maratont, láttam már karón varjút, bekaptam a legyet, stb.)
Vagy még egy példa: Ebédet fõztem. Sima múlt idõben: Megfõztem, talán meg is ettem, semmi jelentõsége nincs, csak elmondom, hogy mit csináltam. PP-ben: Megfõztem, itt van, mehetsz akár ebédelni is.
Igazuk van az elõttem szólóknak. Ha ennyire túlbonyolítod, sosem fogsz normálisan megtanulni egy nyelvet sem. The concert was fantastic, oszt' csókolom, nem kell ide has been meg anyám tyúkja. Ha egyszer ráérzel az angolok gondolkodására, úgy fog majd menni, mint a karikacsapás. Szerintem viszonylag "primitív" egy nyelv, de azért túl könnyûnek sem mondanám.

Kémiai számolásoknál mikor van az hogy ki lehet indulni bármiből és mikor kell számolgatni? Például ennél a feladatnél én elkezdtem számolni közben ki lehetett volna indulni abból hogy az egyik 5 a másik 1 g

Nátrium-hidroxid és nátrium-klorid 5:1 tömegarányú keverékéből 2,50 dm3 oldatot készítünk. A készített oldat pH-ja 12,0. Ar(H) = 1,00, Ar(O) = 16,0, Ar(Na) = 23,0, Ar(Cl) = 35,5 a) Mi a keverék tömeg%-os összetétele?

Legjobb válasz: Gondolom az OLDAT tömegszázalékos összetétele a kérdés. Ahhoz viszont tudni kéne, mennyi az oldott anyag. A pH-ból vissza lehet következtetni, mennyi az OH- koncentrációja, azt vissza lehet számolni tömegszázalékra, bár nem egyszerû, mivel az oldat tömegébe a NaCl is belejátszik. Ha pH 12, akkor a pOH 2, azaz 0,01 mol OH- van egy köbdeciben. Ötödennyi, azaz 0,002 mol kloridion, és 6/5-ször ennyi nátriumion. Ha feltesszük, hogy ezek nulla tárfogatúak (ha-ha, node amúgy azt is elhallgattuk, hogy hány fokos az az oldat, mert a pH hõmérsékletfüggõ - nõ ugye a vízionszorzat...) akkor a tömegüket hozzáadjuk az egy kilóhoz, ez lesz az aránypár teteje. Hogyaszondja, hogy ha Ar(NaOH)*0,01g oldott anyag van 1024*g oldatban akkor X g oldott anyag van 100g oldatban. (*nyilván nem számoltam ki, csak beírtam)

Gondolom az OLDAT tömegszázalékos összetétele a kérdés. Ahhoz viszont tudni kéne, mennyi az oldott anyag. A pH-ból vissza lehet következtetni, mennyi az OH- koncentrációja, azt vissza lehet számolni tömegszázalékra, bár nem egyszerû, mivel az oldat tömegébe a NaCl is belejátszik. Ha pH 12, akkor a pOH 2, azaz 0, 01 mol OH- van egy köbdeciben. Ötödennyi, azaz 0, 002 mol kloridion, és 6/5-ször ennyi nátriumion. Ha feltesszük, hogy ezek nulla tárfogatúak (ha-ha, node amúgy azt is elhallgattuk, hogy hány fokos az az oldat, mert a pH hõmérsékletfüggõ - nõ ugye a vízionszorzat...) akkor a tömegüket hozzáadjuk az egy kilóhoz, ez lesz az aránypár teteje. Hogyaszondja, hogy ha Ar(NaOH)*0, 01g oldott anyag van 1024*g oldatban akkor X g oldott anyag van 100g oldatban. (*nyilván nem számoltam ki, csak beírtam)
Én egy kicsit egyszerûbben gondolom. A pH 12, vagyis a pOH 2, tehát a NaOH koncentráció 0, 01 mol/dm3 2, 5 dm3 oldatban ennek 2, 5 szerese, vagyis 0, 025 mol, ez NaOH esetében 40x 0, 025 =1g, tehát 5 g NaClból és 1g NaOH ból készült az oldat. Remélem a megoldásban is ez van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez van!
Pedig a kérdés - hogy mennyi a keverék tömeg%-os összetétele - ezzel nincs megválaszolva...
A kérdező hozzászólása: De a kérdés megválaszolásához ez a lényeg és innen meg tudom csinálni.
Akkor lécci ide is írd le, hogy hogyan derül ki ebbõl, hogy 100g oldatban hány g oldott anyag van!

Mi van azokkal akik ki lettek választva a Megasztár 6 -ba de elhalasztották a műsort mi van így velük vagy lesz új válogató ha indul majd?

Legjobb válasz: Nem igazán tudom konkrétan mire vagy kíváncsi!:) De mivel beindult az X-f. tavaly, a Mega nézettsége romlott, ezért újításokat vezettek be az egész mûsorral kapcsolatban. Ha jól tudom, õk is most táborba mentek koreográfussal, énektanárral..stb, és tesztelik õket-persze mi semmirõl nem fogunk lemaradni, majd ezt is látni fogjuk. Biztos vagyok benne, hogy azóta is bizonyos szinten foglalkoznak velük, pont azért is hogy már színvonalasabb elõadásokat láthassunk, mint a konkurens tehetségkutatóban. Új válogató az ideire nem hiszem hogy lesz, mivel aug.5-6.-án volt a casting, és egy hónapra rá a visszajelzés. Ennyit tudtam segíteni. :)

Nem igazán tudom konkrétan mire vagy kíváncsi!:) De mivel beindult az X-f. tavaly, a Mega nézettsége romlott, ezért újításokat vezettek be az egész mûsorral kapcsolatban. Ha jól tudom, õk is most táborba mentek koreográfussal, énektanárral..stb, és tesztelik õket-persze mi semmirõl nem fogunk lemaradni, majd ezt is látni fogjuk. Biztos vagyok benne, hogy azóta is bizonyos szinten foglalkoznak velük, pont azért is hogy már színvonalasabb elõadásokat láthassunk, mint a konkurens tehetségkutatóban. Új válogató az ideire nem hiszem hogy lesz, mivel aug.5-6.-án volt a casting, és egy hónapra rá a visszajelzés. Ennyit tudtam segíteni. :)

Mi ez a baromság, hogy fizetni kell, ha 26 évesen nincs gyereked? Ez komoly? És mi van azokkal, akik próbálkoznak, vagy esetleg orvoshoz is járnak már emiatt?

Legjobb válasz: Én egy 31 éves nõ vagyok,három éve szeretnék gyereket(NEM A CSALÁDIKEDVEZMÉNY ILL.PÓTLÉK MIATT)Nem tartom valószínûnek,hogy ezt a törvényt be tudják vezetni mivel úgy gondolom,hogy a társadalom nagyobb része vérlázítónak tartja(köztük én is)!A mai politikusok sokkal inkább tartják fontosnak népszerûségüket minthogy nevüket adják a szavazáson az IGEN táborhoz ezzel veszítve szzimpatizánsaikból!Egyébként meg tényleg nem tudom mivel lehetne bizonyítani,hogy ki az aki szeretne gyereket és ki az aki nem!Egyszóval esélytelen a törvény!REMÉLEM!!!Sajnos ez megint azt mutatja,hogy mennyire szánalmas a magyar állam és ugyan mi jót várhatunk a jövõtõl ha az államigazgatásban ilyen utolsó ...emberek vannak akik azt hiszik mindenki felett állnak és szabályozhatják a leg szentebb dolgot a világon a SZÜLETÉST!Ezzel a törvénnyel csak újabb bizonyítékot nyert a magyar társadalom(és az egész világ)arra,hogy a magyar állam az utolsókat rúgja! Szép jövõkép!!!Félelmetes,hogy erre a világra vállalunk gyereket!

Én egy 31 éves nõ vagyok, három éve szeretnék gyereket(NEM A CSALÁDIKEDVEZMÉNY ILL.PÓTLÉK MIATT)Nem tartom valószínûnek, hogy ezt a törvényt be tudják vezetni mivel úgy gondolom, hogy a társadalom nagyobb része vérlázítónak tartja(köztük én is)!A mai politikusok sokkal inkább tartják fontosnak népszerûségüket minthogy nevüket adják a szavazáson az IGEN táborhoz ezzel veszítve szzimpatizánsaikból!Egyébként meg tényleg nem tudom mivel lehetne bizonyítani, hogy ki az aki szeretne gyereket és ki az aki nem!Egyszóval esélytelen a törvény!REMÉLEM!!!Sajnos ez megint azt mutatja, hogy mennyire szánalmas a magyar állam és ugyan mi jót várhatunk a jövõtõl ha az államigazgatásban ilyen utolsó ...emberek vannak akik azt hiszik mindenki felett állnak és szabályozhatják a leg szentebb dolgot a világon a SZÜLETÉST!Ezzel a törvénnyel csak újabb bizonyítékot nyert a magyar társadalom(és az egész világ)arra, hogy a magyar állam az utolsókat rúgja! Szép jövõkép!!!Félelmetes, hogy erre a világra vállalunk gyereket!
A kérdező hozzászólása: Második: köszi, miután kiírtam a kérdést, akkor vettem én is észre. Mondjuk a téma akár 2 kérdést is megérdemel..
Ma láttam én is a Naplóban.Azt hittem leülök!26 vagyok és nincs még babám.Azért, mert nincs megfelelõ "apa".Nem azért mert nem szeretnék.VAgy gyorsan keressek valami hülyét, aki gyereket csinál Nekem, aztán neveljem fel egyedül, és rontsam el az egész életét azzal, hogy csonka családban nõ fel?Azt már nem!De akkor meg fizetni fogok.F*sza!Véleményem:GUSZTUSTALAN AZ EGÉSZ!
Hát ige...itt a bibi.Mert más az, hogy nincs gyereke önzõségbõl, meg az is, hogy minden vágya, de nem sikerül.Persze ezt is csak egy férfi találhatta ki.Nõnek eszébe nem jutna ilyen.
Hát Boross P unatkozott. Gondolom. Más épeszû magyarázat nemigen van. DE nem kell megijedni, nem fogják bevezetni.
Sziasztok! Ez az ötlet nõként is eszébe juthat az embernek. :) Nekem is eszembe jutott. :) Én azt mondom, hogy ez is csak olyan, mint a családi adózás, csak megfordítva. Az mindenkinek rendben van, ha egy családos kevesebb adót fizet, nem? Most arról lett volna szó, hogy a gyermektelen fizessen többet... Én úgy gondolom, hogy ez így lenne igazságos, hiszen akinek gyereke van, több költséget visel, plusz tesz a nemzetért, hogy az fenn maradjon.... Persze, megértem, hogy ez igazságtalannak tûnik annak, akinek sajnos nem jön össze a baba. :( Sok sikert mindenkinek aki babásodáson dolgozik. :)
Magasan képzett és rendkívül intelligens politikusaink újabb rögöt dobnak az alkotmányos Magyarország sírjára. Mit gondolt vajon magában aki ezt kitalálta? Talán igazoljuk videofelvétellel, hogy próbálkozunk? Szemét módja az államkincstár feltöltésének, az egy biztos.
Baromság az egész. Nem fizettetnék senkivel gyerektelenségi adót, se azzal aki akar, se azzal aki nem akar. Ez egyéni döntés kell h. legyen h. akar vagy sem, senkinek nincs köze hozzá. Nem vagyok érintett a dologban, de ha nem jön össze, nehogy már az eddig fizetett adó és TB járulékon túl fizetnem kelljen azért, hogy a szomszéd mariskának megszülessen a tizenakárhányadik gyereke. bocs, mindenki annyit vállaljon, amennyit akár támogatás nélkül is el tud tartani. a támogatást ugyanis a mi kedves politikusaink egyetlen tollvonással bármikor elvehetik. ja, és még annyit, hogy a nem jó duma, hogy a gyerekes is fizeti a tb-t adót stb, mert aki nem szül pl. 3 gyereket, az nem esik ki 3x2 évre legalább, tehát ennyivel is többet fizet be, míg más otthon babázik. szar a rendszer aláírom, de nem így kell a megélhetési gyerekgyárakat tovább tuningolni. akinek nem inge ne vegye magára.
A kérdező hozzászólása: Amúgy jó kis magyar hozzáállás: ne azt támogassuk, akinek gyereke van, hanem büntessük azt, akinek nincs. Mindkettõ a gyerekvállalási "kedvet" növeli, csak az elsõ kicsit szociálisabb megoldás lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ mindenkinek! A törvény szerintem nem csak egy ponton gázos, több baj is van. Egyrészt vannak ugye a lombikosok (magam is több sikertelen lombikon vagyok túl), akiknek minden vágya egy baba. De vannak, akik betegek, emiatt nem lehet gyerekük, és vannak, akik "maguk" küzdenek évek óta a gyerekért. Aztán vannak 30 körüli szingli nõk, akik (ismerek jó pár ilyet) nem azért vannak egyedül, mert így több pénz van magukra, hanem egyszerûen még nem találtak megfelelõ párt, pedig minden vágyuk a férj és a gyerek. Õket mind jól meg kell adóztatni?? Na ehhez csak gratulálni tudok az illetékes fejeseknek! Kedves Anyuka! Hidd el, hogy mi, akik évek óta próbálkozunk a babával, szívesen lejjebb adnánk az életszínvonalunkból, vagy szívesen kifizetnénk azt a havi x ezret, csak hogy végre legyen egy babánk.
Kedves utsó! Tisztázzuk, hogy én nem kapok a te fizetésedbõl! Én is dolgozom 18 éves korom óta!!!! Amikor a lányom 1 éves lett, visszamentem dolgozni! Én is adózom, és gyûlölöm azt, hogy azokra megy a temérdek adóm (szintén egy fél háznyi), akiknek nincs kedve dolgozni! Ennek semmi köze a gyerekhez! Ismétlem, én sem azt gondolom, hogy a lombikosokkal kéne plusz adót fizettetni, hanem pl. a 30-40-es szinglikkel, akik mindent magukra költenek esetenként több pénzbõl, mint amit mi keresünk! Sajnos, nem azért nincs pénz az államkasszában a gyerektámogatásra, mert nincs még gyermektelenségi adó, hanem mert ami volt, azt kilopták, és hogy ellenõrizetlenül folyik ki a maradék pénz a segélyeseknek, akik legnagyobb gondja, hogy melyik sorozatot nézzék!!! Ettõl függetlenül akkor is hiszem, hogy akinek gyereke van, kevesebb adót kéne hogy fizessen, hiszen plusz 1 fõt tart el!!!
Kedves utsó válaszoló!El mesélem röviden a történetem! Tíz éve dolgozom egy gyárban 12 órában relatíve jó fizetéssel(120.000ft)Három éve próbálkozunk babával eddig sikertelenül!A tíz év munkaviszony alatt különbözõ adók formájában egy fél ház árát vonták már le tõlem nyugdíj, TB, munkav.j....stb-re!Tehát én úgy érzem bõven adózom az államnak és persze sokmindenkinek aki otthon mereszti mert nincs kedve dolgozni!Havonta a levonások után maradt fizetésembõl tizezreket fizetek az orvosnak vizsgálatokra, hogy végre anya lehessek!Tisztában vagyok azzal, hogy a munkám nagy részben felelõs a gyermektelenségért mert folyamatos stresszben dolgozom 12 órát naponta ami ugye nem igazán elõnyös gyermekáldásért küzdõ nõknek!Munkahely váltással talán közelebb lennék az áhított célhoz de mivel ÉN nem mások pénzébõl szeretném fel nevelni a gyerekemet így nem adhatom fel a munkahelyem minimálbérért!!!! Most akkor mi van? Fizessek azért mert a munkám miatt nem sikerül teherbeesnem abból a fizetésbõl amibõl már amúgy is kapsz és amibõl az orvosnak fizetek azért, hogy majd ne kelljen fizetnem? VICC!!!!!!
10:25-ös. Én vagyok a 23:28-as. Csak mondanám, hogy nem, nem fizetnek a gyermekesek kevesebb adót, mivel Magyarországon nincs családi adózás! Ami gyermekkedvezmény nevén van, az egy vicc, tekintve, hogy csak 3 vagy több gyerekre jár, és ha megszorzod a havi összeget a 3 gyerekre, az több lenne, mint amiben maximálták az éves összeget. Szóval, ha 3-4-5-6 gyereked van, arra sem adnak annyit, mint amit havi lebontásban mondanak... Nagyon sajnálom, ahol nem jön a baba. Átérzem, mivel mi is rég próbálkozunk, hogy legyen a lányomnak tesója, de akkor is úgy gondolom, ahol gyerekek vannak, több bevételre lenne szükség. Persze, nem az a legjobb módja, hogy a házaspárokat megadóztatják, akik szeretnének babát, de nem sikerül, de mind átlátjátok gondolom, hogy nem ez a döntõ többség! Akárhogy le is szavaztok, ez a véleményem!
Marha jó!Adózzak mert nincs gyerekem.Már 3 lombikom volt sikertelenül.Nem tudom folytatni , mert már a gatyánk is ráment.De adóztassanak meg, azzal sokkal közelebb kerülök a 4.lombikhoz!!!Okos ötlet!!!
A gyes, gyed, családipótlékot stb.-t is mindenki fizeti adó formájában. Az szépen megy a közösbe, és elosztja állam bácsi a családosok között. Ez így oké. De a Btk.-ban például benne van, hogy kétszer ugyanazért nem büntethetnek... Csak az a baj, hogy az adózás nem "bûncselekmény". Pedig szerintem, lehetne ilyen törvény, (nem tudom van-e) Hogy kétszer ugyanazért ne fizetessenek adót. Mert ezzel a tv. javaslattal duplán adóztatják a gyermekteleneket. Engem nem érint, én most vagyok 26 hetes kismami, de akkor is felháborít. Én nem akarom, hogy mások kárán könyítsenek majd az anyagi helyzetemen.
23:28-nak: gyermektelenül eddig is többet adóztam, nem? A családi pótléknak is két oldala van. Senki nem nyühögött még azért, mert a családosok kevesebb adót fizetnek. Nálunk a havi bevétel 30-40%-a elmegy orvosokra, kezelésre a babaprojekt kapcsán (átlagon felüli keresetekbõl). Akkor mi a helyzet azokkal, akiknek átlagos vagy az alatti a fizetésük?
A rendszer több sebbõl vérzik. Amúgy, ha nem születnek gyerekek, nem lesz, aki majd a te nyugdíjadat fizesse. Sajnos, azt a rakat pénzt, amit tõlünk levonnak nyugdíjjárulékként, azt nem teszik el nekünk! Szóval, ha akkor nem lesz adózó, nem lesz nyugdíj. :( A gond az, hogy azok a gyerekek, aki ma születnek nem adózó családba születnek! A mai 8 év alatti gyerekeknek már több mint a fele roma. És tudjuk, hogy az adózási arány ott aztán végképp a magyar átlag alatt van, pedig a magyar átlag is a béka segge alatt van. A családi adózás lenne a megoldás, mert akkor az kapna támogatást, aki dolgozik, fizet adót, és hasznos tagja a társadalomnak! Nem csak úgy szórnák a pénzt azoknak, akik még életükben nem fizettek egy forint adót sem, de a 7-ik gyerek után 20 évesen nyugdíjba mehetnek!!!! Ugyanis ez a törvény ma.

Mikor van az közüzemi órák leolvasása és mikor küldik a csekkeket a közmûvek?

Szeretném megtudni mikor van a közmûvek felé az óra bediktálás pl: szeptember 5 én én bediktálom az ótaálást akkor mikor küldik ki kb a számlát és ugye mindig az elõzõ hónap fogyasztását fizetjük?pl októberben leolvasom a szeptemberi fogyasztást és októberben kiküldik h hó végéig fizessem be igaz?

Legjobb válasz: Ha diktálós vagy, akkor a két diktálás közötti idõszak fogyasztását számlázzák. Ha te mindig 5-én diktálsz, akkor az elõzõ hó 5-tõl, az adott hó 5-ig. Kb 1 hét múlva kapod meg a számlát és kb 1 hét a fizetési határidõd is (ha 5-én diktáltál, akkor kb 20-án kell fizetned) Az, hogy mikor van a diktálási idõszak, minden szolgáltatónál más, sõt a szolgáltatók egyes területein is más. Nálunk pl. 4-tõl 8-ig, 2 községgel arrébb 15-tõl 19-ig ugyanannál a szolgáltatónál)

Ha diktálós vagy, akkor a két diktálás közötti idõszak fogyasztását számlázzák. Ha te mindig 5-én diktálsz, akkor az elõzõ hó 5-tõl, az adott hó 5-ig. Kb 1 hét múlva kapod meg a számlát és kb 1 hét a fizetési határidõd is (ha 5-én diktáltál, akkor kb 20-án kell fizetned) Az, hogy mikor van a diktálási idõszak, minden szolgáltatónál más, sõt a szolgáltatók egyes területein is más. Nálunk pl. 4-tõl 8-ig, 2 községgel arrébb 15-tõl 19-ig ugyanannál a szolgáltatónál)

Ha valaki antidepresszánst szed, annak mien következményei vannak? Mert rengetegen nem akarnak szedni, mi van az antidepresszánsba, hogy így elutasítják egyből? Mire káros?

Legjobb válasz: Nem oldja meg a problémát csak úgy és függõséget okoz. De még számtalan másik mellékhatása is van.

Nem oldja meg a problémát csak úgy és függõséget okoz. De még számtalan másik mellékhatása is van.
Kb olyan mintha a szoba közepére fosnál, majd az ágy alá sepernéd, és azt gondolnád, hogy ezzel meg van oldva a probléma. Ja és ezt minden nap megismételed.
A kérdező hozzászólása: De, hogyha orvos írja fel, és orvosi körülmények közt szedem??? Mellesleg, erõs szorongásom volt, és azért kell hogy helyrejöjjenek a mindennapjaim, mert nem bírtam kimozdulni itthonról. Jelenleg már csökkentették az adagot, pszichológus kezelése alatt állok... Csak most olvastam sok helyen, hogy semmiképp nem szednének antidepresszánst.
Akkor is, ha orvos írja fel érvényes az #1 és #2 igen karakteres képi megfogalmazása. Nincs idõ beszélgetni, megoldani az orvosnak a rengeteg problémát- ezért a markába nyomja a gyógyszart->mehetsz. Olyan, mintha fejbe csapna egy doronggal, hogy ne problémázz annyit, ill. egy kicsit rosszabb, mert a dorongot nem menne senki újra kérni, nem okoz függõséget. Bátorságosnak kell lenni, az élet nehéz, sok a szenvedés, de ez nem javít semmit, csak ha hõsiesen elviseled, és megpróbálod a tõled telhetõ legjobb módon megoldani a gondjaidat. Hidd el, senki nem vár tõled többet, vagy aki a tõled telhetõnél többet vár , az ellenséged, káros, ne hallgass rá.
2-es vagyok. Gyerekként kezdtem, és 10 évig szedtem Fevarint kényszerbetegségre. Persze minden heppi, meg minden [email protected] volt, mondanom sem kell orvos írta fel. Mikor abbahagytam kb kezdõdött majdnem minden elölrõl, csak azért maradt egy fokkal jobb, mert felnõttem, utána olvastam a problémának és megértettem mi bajom, plusz próbálom magam alternatívan is kezelni pl. meditációk. De olyan jó lett volna, ha ezt annak idején megtanítják, elmondják, viselkedésterápiával is próbálkozhattak volna, de nem, elköltöttünk egy rakat pénzt gyógyszerre a semmiért, ráadásul 10 éven keresztül mérgezhettem magam, és le voltam szedálva. Egybõl jobban ment a tanulás is mikor abbahagytam. Szerencsére volt annyi gógyim, hogy így is egész jó tanuló voltam.
Amúgy a gyógyszer még hagyján, ha kezdetben kell akkor oké, végül is nem árt ha a beteg el tud jutni a terápiára, de az a [email protected], hogy emellett semmi másra nem veszik a fáradságot. Tisztelet a kivételnek.
egyik ismerõsömnek kedély javított kellet szednie, orvos írta fel neki.. na utána rosszabb lett a kedve mint elõtte volt... agresszív lett és a többi...

Mikor van az ovuláció? Mikor leesik a hő, vagy amikor felmegy?

íme a link, a fertilityfriends.com 2 nappal kés?bbre húzta mint a ciklus, hu. Most melyik lehet az igaz?

Legjobb válasz: Legjobb tudomásom szerint akkor van, mikor magasabb az átlagnál. Igazából én nem ajánlanám ezeket a számolgatós oldalakat. A legjobb módszer, ha te magad méred a testhõmérsékleted napjában többször, két mensi közt minden nap. Nálam pl. mikor ovulálok akkor a testhõmérsékletem 2-3 napig 37-37,1 körül mozog.

Legjobb tudomásom szerint akkor van, mikor magasabb az átlagnál. Igazából én nem ajánlanám ezeket a számolgatós oldalakat. A legjobb módszer, ha te magad méred a testhõmérsékleted napjában többször, két mensi közt minden nap. Nálam pl. mikor ovulálok akkor a testhõmérsékletem 2-3 napig 37-37, 1 körül mozog.
A kérdező hozzászólása: nem csak a számolgatást használom, hanem naponta mérem a hõmet, csak itt vezetem, és az kavart meg, hogy mindkettõ máskorra húzta be. Ovutesztet nem használtam, így most csak a hõmre tudok hagyatkozni.
Napközben nincs is értelme mérni. Ébredés után kell, ahogy (feltételezem) a kérdezõ is tette... Egyébként szerintem 22. napon (esetleg a 19.en) volt ovud.
Szia! Elég rövid a ciklusod és alig van vérzésed, ez sárgatest hormonprobléma! Túl korán kezdtél tesztelni és nem folytattad az ovutesztet elég ideig! Szerintem érdemes lenne gy orvost felkeresned, van gyógyszer a problémádra!
A kérdező hozzászólása: én is a 19.re tippeltem :-) a ciklus.hu huzatos enyhén szólva szerintem :-)
A kérdező hozzászólása: hát orvoshoz még nem megyek, még korai lenne. Nem hiszem, hogy állandósult probléma lenne. 4 hónapja volt egy missed abom, 20. héten és szerintem az kavart meg. Volt már 28, 35, 30 és 26 napos ciklusom.
A kérdező hozzászólása: csak azért írom le hátha vki késõbb még olvassa. Baba lett :-)

Ha Jézust isten küldte, hogy megváltsa az emberek bűneit és felszabadítsa őket a gonosztól, de ez csak akkor sikerül, ha az emberek elismerik Krisztust, akkor mi van azokkal akik ő előtte életek?

Legjobb válasz: Isten igazságos azokhoz is, akik soha nem hallották az evangéliumot. Mivel az ember szívében benne van az igazság ismerete, amit legtöbben lekiismeretnek nevezünk, így ha valaki soha nem hallotta, de a lelkiismerete mindig jelzi mikor cselekszik igazán, mikor gonoszul. Ez az egyik alapja annak, ha valaki nem hallotta az evangéliumot. Isten igazságot szolgáltat, ne aggódj. Õk lelkiismeretük alapján lesznek megítélve.

Isten igazságos azokhoz is, akik soha nem hallották az evangéliumot. Mivel az ember szívében benne van az igazság ismerete, amit legtöbben lekiismeretnek nevezünk, így ha valaki soha nem hallotta, de a lelkiismerete mindig jelzi mikor cselekszik igazán, mikor gonoszul. Ez az egyik alapja annak, ha valaki nem hallotta az evangéliumot. Isten igazságot szolgáltat, ne aggódj. Õk lelkiismeretük alapján lesznek megítélve.
A Biblia az egyetlen olyan könyv ami elénk tárja az emberi történelem teljességét, a kezdetektõl a még be nem következettekig. Tehát a világtörténelem egy konkrét menetrend alapján halad Istentõl rendelt célja felé ez az üdvtörténet. Ebben a menetrendben különbözõ világkorszakok követik egymást, amelyeknek Isten határozta meg rendeltetését és idõtartamát. Az emberi történelem hajnalán Isten egy olyan korszakkal indította az univerzum helyreállítását, amelyben nem adott semmilyen törvényt a bûnbeesett emberiség számára. Ez idõ alatt nem volt törvény adva, ezt nevezzük lelkiismereti korszaknak. Az ekkor élõ emberek lelkiismeretük szerint éltek. Azt csináltak, amit jónak láttak, azt gondoltak helyesnek, amit akartak, és egyéni életükben nem bûnhõdtek, mivel a bûn nem számíttatik be, amikor nincsen törvény. Ez Ádámtól Noé idejéig tartott az özönvízig. Ezek az emberek az életük végén meghaltak, mivel a bûn jutalma a halál. A lelkiismereti korszak által azt nyilatkoztatta ki, bizonyította be Isten, hogy a bûn objektív szellemi, metafizikai valóság, amely a törvénytõl függetlenül is létezik és pusztít. A következõ nagy világkorszak a mózesi Törvény ideje volt, amelynek az volt a feladata, hogy a zsidóságon belül láthatóvá tegye a bûn korábban láthatatlan szellemi valóságát, és egyben bizonyítsa is be, hogy önerõbõl nem lehet tõle megszabadulni. Hála Istennek azonban, hogy a történet nem itt ért véget, hiszen ezután hozta létre Isten a kegyelem korszakát, amely arra tanít bennünket, hogy Isten kegyelme által meg lehet szabadulni a bûntõl.
Nyílván nem szúrnak ki velük.
Kedves 9.-beíró! Írtad..."és Jézus amikor három napig halott volt, lelkében leszállt oda és prédikált az ott lévõ lelkeknek." Hogy értelmezzem? ...ezt így nem hallottam! Kérlek igével támaszd alá.
Aki tanulmányozza a Bibliát, õ az Ószövetségbe megismerheti, hogy minden áldozat Jézusra mutatott. Ádám és Éva mikor kiûzette a paradicsomból, Istennek állat áldozatot kellett bemutatnia. Ártatlan bárány feláldozása is Jézus kínszenvedésére mutatott. Az ember, aki elvágta az elsõszülött, egészséges, ártatlan bárány nyakát, az megbánta bûnét, és láthatta, hogy egy ártatlan lény hal meg miatta, (az én bûneimért). Van szabadulás a bûn rabságából. Jézus Krisztus feláldozta magát az emberért! Önakarattal tette Jézus értünk, hogy megmentsen a kárhozat haláltól. Ez a „megváltási terv”. Ha nem tette volna Jézus, akkor kipusztult volna az emberiség, az elszaporodott bûn miatt kiirtotta volna az ember saját magát. Most már láthatjuk a világban is, hogy mennyi ölés, gyilkosság, barbárság van, az idõk megváltoztak, természeti katasztrófák sorozata. Ez arra utal, hogy hamarosan eljön Jézus Krisztus másodszorra is, hogy megmentse a követõit.
Szép egyveleg. Fõleg az utolsó álmodott nagyot. akik nem hallottak soha Istenrõl, se Séjusról, vagy a megváltásról, azok a lelkiismeretük törvénye szerint fognak megítéltetni. Akik az özönvíz után éltek, azok szintén, csak hozzájön még pár konkrét paramncsolat, pl. ne egyenek vért, megfulladt állatot, ne ontsanak vért és ilyenek. A Mózesi kinyilatkoztatások során (és elõtte is, pl. Ábrahám idejében) "elõremutató" áldozatokat mutattak be, "engesztelõ" áldozatokat utalva a majdan jövõ messiásra. Jézus ezért nevezte magát Isten "Bárányának" (áldozati bárányának) Ha viszont egy bantu négert, vagy akár egy olyan urbanizált városban élõ valakit veszünk alapul, akinek halvány lila gõze sincs semmirõl, akkor a tettei és a motivációi, a lelkiismeret törvénye szerint lesz elbírálva egyénileg. Jób is Krisztus elõtt élt, de már tudta hogy jönni fog a messiás, aki "porai felett megáll" miután a testét "megrágták a férgek" és kinyilvánította ezirányú hitét. Ábrahám szintén, bár õ találkozott a messiással még megtestesülése elõtt, ahogyan Jákob is. Isten nem hülye és nem ember, nem is emberi módon gondolkozik. Igazságos. Viszont aki kristály tisztán tudja , hogy mi a pálya és ennek ellenére tojik az egészre és ha választani kell inkább elutasítja Istent, az is "választ" egy oldalt. Ahová nem garantált, hogy Isten utána nyúl, mert a szellemvilágban rend és jog honol, kb. mint a gravitációé. Jézus is 2 "királyságról" vagy államról beszélt. Vagy az övében vagy, vagy a sátánéban, de olyan nincs, hogy mindkettõben, vagy egyikben sem. A másodikba beleszülettünk. Az elsõbe ujjászületés útján kerülünk "át" vagyis egérutat nyerünk, kimenekedést, választási lehetõsléget, . ahhoz hasonlóan, mint mikor egy nyomorék országban élsz és menedékjogot kapsz a nagykövetségen. Ameddig ott maradsz, addig ahhoz az "országhoz" tartozol. De akik életükben nem hallottak régen, vagy most semmirõl? Szerinted? "alanyi jogon" mennének a kárhozatba, csak úgy? Full kizárt. Ezek szerint a tévtanítások szerint akkor azok az ártatlan magzatok is bármi tett, vagy akár anélkül, hogy megszülethettek volna, egybõl mennének a pokolba, pedig nem tehetnek semmirõl, arról sem, hogy az "anyjuk" meggyilkolta õket. Gondolkozz. Isten igazságos? Az. Õ igazságosan ítél, nincs benne hazugság, ráadásul mindent tud mindenkirõl, nem csak a szívdobbanásaikat, lélegzet vételüket, hanem azt is, mit miért tesznek, mit gondolnak és egyáltalán milyen emberek. Nem kell visszamenni Krisztus elõtti idõkig, ma is sok olyan ember él, akiknek gõzük sincs semmirõl és úgy is halnak meg. Valamikor a 90.-es évek közepe táján olvastam, hogy (akkor) a születések/halálozások aránya percenkénti 390/200 körül volt. PERCENKÉNT! Vagy ott az a rengeteg Zsidó ember, akiknek a többsége Isten akaratából nem fogadja el Jézust, mert Isten "lepelt" helyezett a szemükre addig, míg a "pogányok" vagyis a goim, a többi nemzet "bemegy" az üdvösségbe. Az évszázadok alatt rengeteg ilyen zsidó ember élt, õk Isten választott népe, a parancsolatok betartásából pedig nem tud senki megigazulni Isten elõtt, vagy üdvösséget nyerni, mert lehetetlen. Akkor õk is mennének a levesbe? Kötve hiszem. Szóval elég összetett a kérdés, a válasz azonban megvan Istennél. Aki viszont tudja, de nem csinálja, az teljesen más elbírálás alá esik, mint akiket példának felsoroltam. És biztos lehetne még sok ilyen "példát" felhozni és van sok bonyolult helyzet, ember, egyéni élet stb. Ezeket Isten mind számon tartja. A jelenések könyvében is szerepelnek "pogányok" akik a már újjáteremtett földön élnek és az élet vize mellett termõ fák leveleivel "gyógyíttatnak" (nem emlékszem pontosan, most meg fáradt vagyok kissé kikeresni, de ott van a végén)
A "megváltás" eleve nem arról szól, hogy Krisztust mint személyt kellene elfogadni, hanem a Krisztusi életfelfogás teszi lehetõvé az ember számára ezt, már itt a Földön.Ez pedig a felebaráti szeretet mindenekelõtt.Aki azt mondja, elfogadta Krisztust megváltónak, de mégsem a szeretetet gyakorolja, az nem fogadott el semmit.Aki soha életében nem hallott róla, de igyekezett a szeretet útján járni, az a tudta nélkül önmagában hordozta a lelkületét.
1Péter 3-ból: 18 Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bûnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint; 19 Amelyben elmenvén, a tömlöcben lévõ lelkeknek is prédikált, Ehhez kapcsolódik az 1Péter 4:6 Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.
"Akkor elég az életet helyes cselekedetekkel elélni, hogy ne a pokolra jussunk?" Ha már hallottad akkor már nem mondhatod, hogy nem tudtál róla. Érted? Nem tagadhatod le a létét és igéjét, ha már tudsz róla.
A kérdező hozzászólása: Értem.
Jézus tanítása a lényeg.
A kérdező hozzászólása: Akkor elég az életet helyes cselekedetekkel elélni, hogy ne a pokolra jussunk? Mert volt egy hely, ahol azt mondták, hogy az eredendõ bûn miatt mindenki a pokolra jut kivéve, ha elfogadja Jézust és a belé vetett hittel megmerítkezik, hogy újjá szülessen az eredendõ bûn nélkül. Csakhogy ugye Jézus elõtt is éltek emberek.
Nem vagyok 9-es de: “Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bûnökért, mint igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen; megölettetvén ugyan test szerint, de megeleveníttetvén lélek szerint, amelyben elmenvén, a tömlöcben lévõ lelkeknek is prédikált, amelyek engedetlenek voltak egykor, mikor egyszer várt az Isten béketûrése a Nóé napjaiban, a bárka készítésekor, amelyben kevés, azaz nyolc lélek tartatott meg víz által” (I. Pét. 3, 18-20.) A "prédikált" pedig eredetiben "kihirdetett" vagyis proklamált. És nem (csak) a seol "ábrahám kebelében" lévõknek, hanem a noé idejében élt elfajzott nemzetségnek is, akiknek az idejében angyalokkal házasodtak és óriásokat nemzettek, akik "erõszakkal töltötték meg a földet" "Lõn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdenének a föld színén, és leányaik születének. És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala. És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy õ test; legyen életének ideje száz húsz esztendõ. Az óriások valának a földön abban az idõben, sõt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szûlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitõl fogva híres-neves emberek voltak. És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz. Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az õ szívében. És monda az Úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színérõl; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. De Noé kegyelmet talála az Úr elõtt. Noénak pedig ez a története: Noé igaz, tökéletes férfiú vala a vele egykorúak között. Istennel jár vala Noé. És nemze Noé három fiat: Sémet, Khámot és Jáfetet. A föld pedig romlott vala Isten elõtt és megtelék a föld erõszakoskodással. Tekinte azért Isten a földre, és ímé meg vala romolva, mert minden test megrontotta vala az õ útát a földön. Monda azért Isten Noénak: Minden testnek vége elérkezett elõttem, mivelhogy a föld erõszakoskodással telt meg általok: és ímé elvesztem õket a földdel egybe" Vagyis: Jézus kihirdette a megváltás tényét az emberi faj "régi" özönvíz elõtti ember fajainak. Az özönvíz után ugyanis Sém, Hám és Jáfet leszármazottaival új korszak vette kezdetét, amelynek értelmében ezektõl az õsapáktól és a feleségeiktõl származik a mostani emberiség összes tagja.

Na most akkor min van az android op rendszer?

az sd kártyán van egy olyan mappa hogy android és minden hülyeség rajta van ami az android op hoz kell.És nagyon sokat foglal az sd kártyán ezért le szeretném törölni.(ha leválasztom sd kártyát akk is megy az android op.de az meg hogy lehet mivel az android gondolatom szerint az sd kártyán van. ezt nem értem ki tudtok segiteni elöre is nagyon kösz! :DD

Legjobb válasz: ha leválasztom sd kártyát akk is megy az android op.de az meg hogy lehet mivel az android gondolatom szerint az sd kártyán van. ezt nem értem Nem kell zseninek lenni, hogy ebbõl levond azt a következtetést, hogy az android bizony nem a kártyán van. AZ elég nagy hülyeség lenne a gyártótól, hogy egy cserélhetõ eszközre tegye rá a rendszert.

ha leválasztom sd kártyát akk is megy az android op.de az meg hogy lehet mivel az android gondolatom szerint az sd kártyán van. ezt nem értem Nem kell zseninek lenni, hogy ebbõl levond azt a következtetést, hogy az android bizony nem a kártyán van. AZ elég nagy hülyeség lenne a gyártótól, hogy egy cserélhetõ eszközre tegye rá a rendszert.
az oprendszer nem a kártyán van. Azokat pakolja ki, amiket egyrészt te kártyára irányítasz (pl. átpakolsz egy progit), másrészt a saját mûködéséhez szükséges dolgokat rakja oda. Helyedben nem [email protected]ám azt a könyvtárat, nem dísznek van ott.
A kérdező hozzászólása: mivel sony ericsson mobilom van letörölkhetem a PCcompanion-t? (az sd kártyárol )már fönn van a gépen szoval gondolom hogy sd re nem kell.

Mikor van az egyetemistáknak/főiskolásoknak szünetük? Mi az a szemeszter?

Legjobb válasz: Szemeszter = félév. A szünetek egyetemenként eltérhetnek, van, ahol egyáltalán nincs iskolai szünet, van, ahol pedig van.

Szemeszter = félév. A szünetek egyetemenként eltérhetnek, van, ahol egyáltalán nincs iskolai szünet, van, ahol pedig van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!