Találatok a következő kifejezésre: Mikor van aranyhalak (39 db)

Olyan problémán van hogy vannak aranyhalaim de a kicsik bántják a nagy arany halakat és már le ették róla a pikkelyt mire felfigyeltem és már meg is döglött. Mér van ez?

Legjobb válasz: Mekkora helyen tartod õket? Egy aranyhalnak kell 50 liter víz, tehát 3 db 150 literben tartható. Ha nálad kisebb helyen illetve többen vannak, akkor egyértelmû a probléma. Plusz erõs szûrés, növények, növényi eredetû táplálékok, hûvös víz kell számukra. Ezt esetleg átolvastad már? http://diszhal.info/Carassius_auratus.php

Mekkora helyen tartod õket? Egy aranyhalnak kell 50 liter víz, tehát 3 db 150 literben tartható. Ha nálad kisebb helyen illetve többen vannak, akkor egyértelmû a probléma. Plusz erõs szûrés, növények, növényi eredetû táplálékok, hûvös víz kell számukra. Ezt esetleg átolvastad már? http://diszhal.info/Carassius_auratus.php

Kerti tavam van. Aranyhalakkal és koi pontyokkal fehér nyálkás fátyolszerű van az egész testükön Baktopurt és myctopurt használok rá Mit tegyek? Nemlátok nagy változást egyenlőre.

A Halak most egy 200 literes akváriumban vannak mivel így egyszerűbb a gyógyításuk..

Legjobb válasz: Szerintem nem jó gyógyszereket választottál. A baktopur baktériumok, a mycopur gombák ellen hatékony, a te problémádat viszont nagy valószínûséggel egysejtû okozza. Ennyi alapján nehéz eldönteni, de a fõ gyanúsítottak a fátyol és a bársonybetegség. Le tudod fotózni a halakat?

Szerintem nem jó gyógyszereket választottál. A baktopur baktériumok, a mycopur gombák ellen hatékony, a te problémádat viszont nagy valószínûséggel egysejtû okozza. Ennyi alapján nehéz eldönteni, de a fõ gyanúsítottak a fátyol és a bársonybetegség. Le tudod fotózni a halakat?
Igen fotózd le õket rakd fel a kepfeltoltesre és add meg a linket akkor lehet mondani diagózist.
Tuti fátyolbetegség- most anyósomék tavában is az tarolt, tegnap takarították, kezelték az egész tavat!
Anyósomék úgy gyógyították a halakat, hogy 10liter vízben feloldottak 30dkg sót és ebbe tették a halat kb 2-3 MÁSODPERCRE, ha nagyobb a hal 5 MÁSODPERC is lehet a kezelés ideje, elvileg a tó magas nitrát tartalma miatt lehet, ha igy van akkor a fele vizet is le kell engedni és újratölteni a tavat.
A kérdező hozzászólása: LEfényképezem holnap a halakat és felrakom!! Kopoltyújuk nem sérülhet ettõl a sós kezeléstõl??
De, sérülhet. A halak mindenképpen nagyon szenvednek tõle, mert marja az érzékeny hámrétegüket. És nem is túl hatékony kezelés, legfeljebb kiegészítésnek jó a rendes gyógyszerek mellé. Ezért nem is terjedt el.
A kérdező hozzászólása: Most akkor mit tegyek , hogy meg gyógyuljanak a halaim? Milyen gógyszert kéne használjak..? Ma rakok fel képet!
A kérdező hozzászólása: 23:22 es És meggyógyultak tõle a halak?
Fátyolbetegséget ezekkel lehet gyógyitani http://akvatrend.hu/category.php?id_category=164 Gyorsan szerez be mert elfognak pusztulni a végén.Amúgy egy egysejtû 2 ostoros parazita az okozója és koranyári idõszakban fordul elõ inkább de akármikor megtalálható.

Mikor van az aranyhalak szaporodási időszaka?

Legjobb válasz: Ha jól tudom áprilistól-júliusig.

Ha jól tudom áprilistól-júliusig.


Van egy aranyhalam, meg egy algaevõ (Ancistrus cirrhosus) halam. Az algaevõ folyton támadja az aranyhalat, ma az aranyhal hátsó uszonya vérzett is, most is vérzik. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nagyon gyorsan vedd õket 2-té, valamelyiket tedd át egy másik akváriumba!! A miénkel is ez történt és a végén mind2 megdöglött!! :( remélem segítettem :)

Nagyon gyorsan vedd õket 2-té, valamelyiket tedd át egy másik akváriumba!! A miénkel is ez történt és a végén mind2 megdöglött!! :( remélem segítettem :)
Bármelyik hal, még a legkisebb is támadhatja az aranyhalat amennyiben az sérült, beteg. A tartási körülményeket kell felülvizsgálni, konkrét oka lehet ha egy dögevõ "hullának" néz egy még élõ halat. Lényegében a konkrét hiba az lehet ami az elsõ válaszolónál is lehetett, nincs rendes szûrés, nincs 150-200 liter az akva, esetleg gondozási hiba. Sok mindent nem tudsz csinálni, ha külön veszed valamelyiket az friss vízben, biológiai szûrés hiányában elpusztul. Mekkora az akvárium?
Az ivarérett hím ancik egyébként is elég kötekedõsek tudnak lenni. Különösen ha kis helyre vannak összezárva egy rossz úszású, nehézkes aranyhallal.
A kérdező hozzászólása: 4 litres.Nagyon kicsi?
A kérdező hozzászólása: És arra a választa válaszolva, hogy nagyon gyorsan válasszam ketté, már több , mint egy éve együtt élnek.
A kérdező hozzászólása: Nincs különösebb szûrõ, kézzel tisztítjuk az akváriumot.
Kedves kérdezõ, ha ez komoly akkor a legcsúnyább állatkínzást követed el éppen, amit csak el lehet egy hal ellen. Az anci helyigénye 90 liter, az aranyhalé 150. Az állatvédelmi törvényben eleve 30 liter a haltartás minimuma. 4 liter konkrétan haláltábor egy halnak. Azt is túlélték páran évekig, de azért nem nevezné senki megfelelõ bánásmódnak.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintem új cuccok érkeznek a halnak.

Most meg mi baja van az aranyhalamnak? Többi lent

van két aranyhalam.mind a kettőnek fekete folt fut végig a hátán és az egyik nem nagyon akar úszni.lehet hogy azért van mert fátyolos(mert a másik nem).gondolom egy aranyhal és egy fekete teleszkóp szemű keresztezhetett vagy mi.amúgy ma vetem lehet hogy csak nagyon fél?(az új helyen)alőre is köszi a válaszokat!Spicc,Murr,Hablene kiméljetek de a többieknek is köszönöm!

Legjobb válasz: Az egészséges aranyhalak mindig virgoncak, fajtától függetlenül. A nagyon túltenyésztett aranyhalak rossz úszók, és alig haladnak, de attól még ugyanúgy próbálkoznak. Ha ma vetted, akkor a baj oka még könnyen lehet régebbi hatás, a rossz körülmények sokáig nyomot hagynak a halakon. Ha elég nagy az akváriumod és jó a vízminõség, akkor valószínûleg rendbe fog jönni idõvel.

Az egészséges aranyhalak mindig virgoncak, fajtától függetlenül. A nagyon túltenyésztett aranyhalak rossz úszók, és alig haladnak, de attól még ugyanúgy próbálkoznak. Ha ma vetted, akkor a baj oka még könnyen lehet régebbi hatás, a rossz körülmények sokáig nyomot hagynak a halakon. Ha elég nagy az akváriumod és jó a vízminõség, akkor valószínûleg rendbe fog jönni idõvel.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!többiek?
az, hogy 1, 5 dl-ben tartod...
A kérdező hozzászólása: dehogy!350 liter!
Beszokattad õket rendesen? Zacskóval be, hõmérséklet átvesz, lassan víz hozzátölt, aztán kiengedés? Az aki be volt járatva rendesen? 2-3 hét üresen? Ha mindenre igen a válasz, akkor két dolog lehetséges. A legvalószínûbb sajnos, hogy betegek. A boltba kerülõ aranyhalállomány legalább 90%-a beteg. Nagyon gyakori náluk a fátyolbetegség, ez a darakórhoz hasonló megbetegedés, de agresszívabb és észrevehetetlen, mivel arany színû bevonatot képez egy alapból ilyen színû halon. A tünetek illenek rá, lefekteti, letargikussá teszi a halakat. A másik eshetõség, hogy egyszerûen szokatlan nekik az új hely. Én a helyedben várnék 1-2 napot, ha nem lesznek jobb kedvûek, akkor egy erõs parakilles (akár dupla adagban, vagy parakill turbót használva) kúrát javaslok nekik.
Én is azt mondom, hogy egy kicsit várjunk, had szokják a helyet. Sokat segítenek a növények, fõleg az úszók, mármint a hely megszokásához. Remélem, hogy csak errõl van szó és ma már bátrabbak lesznek. Megpróbálhatod már az etetést is óvatosan.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! már 1 napja itt vannak és bátrabbak!csak akkor bújnak el ha nagyon közel megyek hozzájuk!még egyszer köszi!
A kérdező hozzászólása: ja és Murr mindenre igen a válaszom!
A kérdező hozzászólása: most mit csináljak éppen nézegetem és a mellsõ uszonyai kacskán állnak(egyik fel másik lent úgy láttam).túléli? de amúgy nagyon vidám eszik meg minden!

Mi bajuk van az aranyhalainknak?

Négy napja vettünk három aranyhalat az akváriumunkba. Az akvárium 54 literes, vadiúj, két hete engedtünk bele vizet, rendesen be van rendezve, van sz?r?, h?mér?, stb. A halak naponta kétszer kapnak enni, lemezes tápot, és a vizük max 23 fokos szokott lenni. Az akvárium lakói egy nagy, fekete, gülüszem?, egy kisebb, ezüst-fekete foltos, és egy kicsi, aranyszín? aranyhal. Egész eddig nem volt velük gondunk, tegnap vettük észre, hogy a foltos hal alig mozog, mindig egyhelyben lebeg, ma már imbolyog is, nem tudja megtartani az egyensúlyát, a feketén pedig ma fehér, kiütésszer? pettyeket, néhány helyen nagyobb foltokat vettünk észre, és ? is egyhelyben lebeg. Miért nem érzik jól magukat az akváriumban?

Legjobb válasz: Már az elsõ mondatban kiderül...54 literesben 1 aranyhal sem tartható, nem hogy 3! Minimum 150-200 l kell az aranyhalaknak. Ideális vízhõmérséklet 20 fok, mert hideg vízi hal. A fehér kiütések pedig darakór nagy valószínûséggel... Lehet rá kapni gyógyszert, kezeld le és vegyél nekik egy nagy akváriumot. üdv

Már az elsõ mondatban kiderül...54 literesben 1 aranyhal sem tartható, nem hogy 3! Minimum 150-200 l kell az aranyhalaknak. Ideális vízhõmérséklet 20 fok, mert hideg vízi hal. A fehér kiütések pedig darakór nagy valószínûséggel... Lehet rá kapni gyógyszert, kezeld le és vegyél nekik egy nagy akváriumot. üdv
hát ezek darakorosak és lehet hogy van halpenészbe is szenvednek ami 50 literben nem csoda .eddig bírták.lehetne kezelni parakillel az mind a 2 betegségre jó de egy ekkora akváriumba folyamatosan betegek lesznek és rövid idõn belül el fognak pusztulni.napi 1x elég õket etetni és csak minõségi aranyhaltáppal és fórázót zöldségeket kel adni nekik pl.borsó, répa, uborka, brokkoli, spenótlevél
Az aranyhalak hidegvízi állatok, nem bírják a 20 foknál magasabb hõmérsékletet. Lehet, hogy ez a bajuk.
Nekem van 2 aranyhalam az eggyiket betegen hoztuk nem voltunk elég figyelmesek és õ se tudta magát megtartani rendesen szval annak akkor annyi.Mi se tudtuk megmenteni de a másik jól van kapott egy másik barátot maga mellé vele nagyon jól elvannak.Amúgy lehet azért mert kicsi neki az akvárium szerintem.azt mondják egy aranyhalnak minimum 100l kell
a 2.válaszoló vok lehet az is h a 23 foktól.
2-3. válaszoló vok nem teleszkóp szemû??És csak aranyhalak vannak az akváriumba?Am az én aranyhalamon is vannak barna foltok de azt már úgy vettük , hogy voltak rajta!
Amm lehet , hogy a fehér pöttyök nászkiütések de nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Csak a fekete teleszkópszemû. Különtettük õket, szerintem a foltos már nem húzza sokáig :(
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Van két aranyhalam, ami megevett egy guppit és aztóta a saját piszkát is megeszi mit tegyek?

Legjobb válasz: A guppit nem lehet aranyhallal tartani. A guppi édesvizi az aranyhal asszem tengeri.

A guppit nem lehet aranyhallal tartani. A guppi édesvizi az aranyhal asszem tengeri.
A kérdező hozzászólása: a guppit és az aranyhalat lehet egy akváriumban tartami azt tudom mert kereskedõtöl vettem, de az a baj hogy megeszi az egyik a másikat
Az aranyhal is édesvizi.Amugy meg nem ajánlom hogy kisméretû halakat rakjál az aranyhalak mellé mert mindent megesznewk ami befér a szájukba.
A kérdező hozzászólása: igen azt már észrevettem mer mindig a köveket veszik a szájukba, de az nem is zavarna csak a másik dolog
Ha ezt olyan hatalmas problémának tartod és horgászol, akkor azt javaslom neked, hogy keresd fel valamelyik csukában gazdag horgászvizet, vágj egy léket és lógasd be. Tuti sikere lesz!!! De a viccet félretéve az aranyhal tényleg mindent megeszik ami befér a szájába!

Mi bajuk van az aranyhalaimnak?

Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy a 12db aranyhalam (akik eddig nagyon jól megvoltak együtt) közül az egyiket űzgéli a többi, nem hagyják békén, már többnek is hiányzik reggel óta a pikkelye. Mit csináljak velük?

Legjobb válasz: Medence: Minimum 200 literes Halnépesség: 200 literre 3-4 hal; Túl sok aranyhal van kis helyen..Ilyen esetben teljesen természetes a viselkedésük.Mivel növekednek,így mozgástérre van szükségük,és sokan vannak.Ezért elkezdik csipkedni,és "irtani" egymást, hogy meg legyen a helyük.. Vagy adj el ebbõl az állományból,vagy tedd ki a kerti tóba,vagy vegyél jóval nagyobb akváriumot. Egyébként kábé úgy érzik a halaid most magukat mint egy kínai a metrókocsiban.

Medence: Minimum 200 literes Halnépesség: 200 literre 3-4 hal; Túl sok aranyhal van kis helyen..Ilyen esetben teljesen természetes a viselkedésük.Mivel növekednek, így mozgástérre van szükségük, és sokan vannak.Ezért elkezdik csipkedni, és "irtani" egymást, hogy meg legyen a helyük.. Vagy adj el ebbõl az állományból, vagy tedd ki a kerti tóba, vagy vegyél jóval nagyobb akváriumot. Egyébként kábé úgy érzik a halaid most magukat mint egy kínai a metrókocsiban.
mekkora helyen vannak?
A kérdező hozzászólása: 100% hogy ívnak, abból a halból, amelyiket ûzgéltek, kijött egy csomó ikra.
Hát ilyen körülmények között 100%, hogy nem ívnak.
A kérdező hozzászólása: ideiglenes megoldás, tóba fognak kerülni. Eddig kevesebb mint fele ekkorában voltak és semmi bajuk nem volt. Most, hogy figyelem õket, olyan mint ha ívnának. Pár darabnak a kopoltyúfedõjén kis dudorok keletkeztek, ezek ûzik az egyiket. A szûrõ szivacsát kivettem, hogy kimossam és tele van kis átlátszó gömbökkel. Különítsem el az az egy halat, amit ûznek, vagy abba fogják hagyni maguktól?
100 l MAX. 1 párnak..
rakj bele 2-t a többit ajándékozd el vagy létesíts egy kerti tavat de ne kinozd õket..
12 aranyhalnak 100 liter édeskevés...
A kérdező hozzászólása: 100L-es akváriumban vannak egy hónapja, elõtte kisebben voltak.
A pöttyös kopoltyúfedõt nászkiütésnek hívják, csak ívás környékén jelenik meg a hímeken. A természet csodálatos dolgokra képes, néha extrém mostoha körülmények között is képesek szaporodni az állatok. Ilyen sok hal bezsúfolva elõbb-vagy utóbb(de inkább elõbb) rossz véget ér. Még legalább 2 hónapig nem kerülhetnek ki a tóba, addig 20x is kaphatnak nitrátmérgezést. A hiányzó pikkely már önmagában is veszélyt jelent, a seb könnyen fertõzõdik halpenésszel.
Kié az aranyhal??
1. Az aranyhal mekkora akváriumban van?? 2. Van levegõztetõ az akváriumban? Aki aranyhalat tart az tudja, hogy az aranyhal nagy helyigényes, és õ tud a legtöbbet, leggyorsabban piszkítani- Így nem árt nagy akvárium, levegõztetõ, szûrõ, és rendszeresen akvárium takarítás. Általában ha lebeg a vízen akkor nem megfelelõ a víz neki, úgyis lehetne mondani, hogy "fuldoklik". Ha mozdulatlanul van a akvárium alján akkor nincs helye, és nem tud megfelelõen mozogni.
Lehet, hogy túl meleg neki a víz. Nem lepne meg, mégis csak hideg vizû hal, rosszul bírja a nyarakat akváriumban. De a vízértékeket is érdemes lenne letesztelni.

Van egy teleszkópszemü fekete aranyhalam és azt vettem észre hogy az egyik farok úszója elkezdett lentröl felfelé kunkorodni. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: Ez úszórothadás lesz, a rossz tartási körülmények miatt alakul ki, az esetek többségében elpusztul a hal. Aranyhalat csak csapatban, 150 literes akváriumban, jó szûrés és sûrû részleges vízcserék mellett tarthatsz, különben ez a vége. Csak akkor van értelme a kezelésnek, ha ezeket biztosítod, ha rendbe teszed a körülményeket. Autána parakill + aquafurán együttes használatával kezelheted.

Ez úszórothadás lesz, a rossz tartási körülmények miatt alakul ki, az esetek többségében elpusztul a hal. Aranyhalat csak csapatban, 150 literes akváriumban, jó szûrés és sûrû részleges vízcserék mellett tarthatsz, különben ez a vége. Csak akkor van értelme a kezelésnek, ha ezeket biztosítod, ha rendbe teszed a körülményeket. Autána parakill + aquafurán együttes használatával kezelheted.
A kérdező hozzászólása: Egy 120L-es akváriumba van 11 db hal. A szûrõt 3 naponta tisztítom és a víz cserét 3-4 hetente szoktam kb a 30%-át és a talajzatról is felszoktam szivatni a piszkot. Köszönöm a segítséget.
120 literben 11 aranyhal? Jesszusom..150-200 literre maximum 4 db-ot szabad tenni...11 aranyhal már 1500-2000 literes kerti tóba való...így ne csodálkozz, hogy betegek lesznek. A szûrõt meg tilos 3 naponta tisztítani, mert kiölöd az összes lebontó baktériumot. Ha meg 3 nap alatt nagyon koszos lesz, akkor gyenge a szûrésed. Mondjuk 11 aranyhal mellett nem is csodálom. Milyen szûrõd van? Ehhez már egy jó erõs külsõ szûrõ kellene, gondolom az nincs, csak valami belsõ...
A kérdező hozzászólása: Igen egy belsõ szûrõm van nem tudom milyen mert azt kaptam. Nem azért szoktam takarítani 3 naponta mert olyan koszos a víz, csak azt hittem hogy így elkerülhetõbbek a betegségek.Nagyon is tiszta és egyáltalán nem zavaros. 5 halam volt benne de kevésnek tünt ezért gondoltam veszek még bele. Mindíg tanul valami újat az ember :D
Hát igen, csak nem utólag kell tanulni, hanem elõre... http://diszhal.info/Carassius_auratus.php


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!