Találatok a következő kifejezésre: Mikor van Félidőben, vagy (927 db)

Kazinczy Ferencnek mit fedezett fel, vagy mi köze volt a kémiához? Mert a kémia tanárunk (aki az osztályfőnökünk is) azt adta fel házinak hogy mi köze van a nyelvújítás egyik fő emberének a felfedezésekhez és a kémiához?

Már 2 napja keresgélek és nem találok semmit. Mit írjak?

Legjobb válasz: Sok kémiai elemnek adott magyar nevet. Az oxigént pl. elnevezte élenynek, a merkúriumot meg higanynak. Ez utóbbi elnevezés gyökeret vert és a mai napig használatos, míg az éleny kihalt, mint az õsgörény.

Sok kémiai elemnek adott magyar nevet. Az oxigént pl. elnevezte élenynek, a merkúriumot meg higanynak. Ez utóbbi elnevezés gyökeret vert és a mai napig használatos, míg az éleny kihalt, mint az õsgörény.
nekem most a tejfölös-kolbászos melegszendvics a kedvence, sok fokhagymával, sajttal :D vagy tojásos lecsó...
Csinálj tükörtojást, de ne mikróban, hanem gáztûzhelyen.Ha kész van a tükörtojás piríts csirkemellsonkát fél percig(egyébként tökmindegy milyen sonka).Ha ez is kész a kenyérbe nyomsz majonézt, belerakod a tojást és a sonkát és leborítod egy szelet kenyérrel.Isteni finom. (A sonkát ne vágd fel, hanem egészbe rakd bele.)
2 vékony szelet kenyér közé teszel sonkát, sajtot, így együtt tojásozod be (bundázod mint a bundás kenyeret), és sütöd ki :)
A kérdező hozzászólása: De mégis mik a jelei? :)
hát... kiráz a hideg, a szíved egyre hangosabban ver, nagyon élvezed... ezt nem lehet elmagyarázni:D
tudni fogod ne aggódj :D mással nem lehet összetéveszteni.
megmutassam? am érezni fogod
Ha nem tudod eldönteni hogy volt-e vagy sem, akkor tuti nem volt, ha lett volna akkor nem lennének kétségeid :D
mintha tekernék az agyad, sziporkázna a világ, és az egész úgy összezavar, hogy beszélni sem tudsz, az sem jut el az agyadig, ha mond vmit a másik. egetrengetõ.
azt érzed, h beleremeg a föld, megszakad az ég, tiéd az egész világ. földöntúli csoda...
TE magad írtad le hogy nem volt orgazmusod!! Akkor mi itt a kérdés??? Most is tudtad hogy nem volt! Ha meg lesz akkor nyílván más érzés lesz mint most, hogy NEM VOLT!!!
húú az ultosló válaszoló nagyon kedves volt...-.- amúgy a többieknek igzuk van :) tudni fogod, meg amúgy mindenkinek más érzés, de valami ilyesmi mint amiket leíetak. :)
Nem a punciszõr vágja a makkod végét?
De mégis hol érzed? Elég tág fogalom a "pénisz" hogy melyik része fájhat, és miért..
A kérdező hozzászólása: Nem tudom megmondani hogy pontosan hol érzem de szúr, és nagyon kellemetlen, ez miatt csökken is a szexuális étvágyam, mikor a barátnõm több mint gyönyörû.

5hónapja vettem meg az LG KS360 as telefonomat és eddig semmi probléma nem volt vele, de most nem ismeri fel a memória kártyát. Szerintetek mi van vele, vagy mit lehetne csinálni?

A telefon kijelzi, hogy bent van, de mikor belelépek a küls? memóriába ezt írja ki: Hibás formátum! Nem új memória kártyát vettem bele, hanem azt tettem bele, ami az el?z? telefonomban volt, nem formáztam. Tippek?

Legjobb válasz: formázd!

formázd!
A kérdező hozzászólása: köszi sikerült :)

A hullámos papagájom mikor figyel rám? Ha a csőre van felém, vagy akkor ha valamelyik szemével pislog az arcomba? Merre látnak a legjobban (előre, vagy oldalra)? Hátra mennyire látnak?

Legjobb válasz: Figyel mindkét esetben, azt észreveszed. Egyébként teljesen hátra tudják fordítani a fejüket, sõt, egy picit tovább. Nagyon jó a látásuk, nekem a madaraim hamarabb veszik észre, ha rovarok jöttek be a szobámba, mint én. Ha nagyon figyelnek egyébként, akkor oldalra fordított fejjel szokták, de ha csakúgy általában, akkor nincs jelentõsége.

Figyel mindkét esetben, azt észreveszed. Egyébként teljesen hátra tudják fordítani a fejüket, sõt, egy picit tovább. Nagyon jó a látásuk, nekem a madaraim hamarabb veszik észre, ha rovarok jöttek be a szobámba, mint én. Ha nagyon figyelnek egyébként, akkor oldalra fordított fejjel szokták, de ha csakúgy általában, akkor nincs jelentõsége.
Igaza van az elõttemszólónak, akkor figyel rád igazán amikor oldalra dönti a fejét és a szemével téged néz.

Van olyan, hogy valaki egyszerűen nem tudja eldönteni, hogy melyik lány kell neki? Az egyikkel régi kapcsolat 7 éves a másik kb fél éve tart, de nem tudja mi legyen. Van ilyen vagy csak fél szakítani?

Legjobb válasz: Szerintem nincs olyan, hogy nem tudja eldönteni. Olyan van, hogy nem akarja eldönteni. Fél attól, hogy mi lesz, ha rosszul dönt, mi lesz ha a másiktól többet kapott volna, és még ezernyi oka lehet, amitõl fél. Akik így élnek, rendszerint azt gondolják, hogy nem az õ kezükben van az életük, hanem az csak úgy történik velük. Ez rengeteg csalódáshoz fog vezetni az életben, mert rengeteg elvárás van és csak reagálnak a külsõ eseményekre. Ha el akarja dönteni az illetõ, akkor majd eldönti, addig pedig mindenféle kifogást fog találni, hogy ne kelljen, vagy megvárja, míg valamelyik a két lány közül megelégeli, és kiadja az útját és akkor továbbra is maradhat a körülmények áldozata. Ugyanaz a sztori, csak más köntösben. Amíg nem veszi ezt tudomásul, addig ilyen életet fog élni. Sok sikert!

Szerintem nincs olyan, hogy nem tudja eldönteni. Olyan van, hogy nem akarja eldönteni. Fél attól, hogy mi lesz, ha rosszul dönt, mi lesz ha a másiktól többet kapott volna, és még ezernyi oka lehet, amitõl fél. Akik így élnek, rendszerint azt gondolják, hogy nem az õ kezükben van az életük, hanem az csak úgy történik velük. Ez rengeteg csalódáshoz fog vezetni az életben, mert rengeteg elvárás van és csak reagálnak a külsõ eseményekre. Ha el akarja dönteni az illetõ, akkor majd eldönti, addig pedig mindenféle kifogást fog találni, hogy ne kelljen, vagy megvárja, míg valamelyik a két lány közül megelégeli, és kiadja az útját és akkor továbbra is maradhat a körülmények áldozata. Ugyanaz a sztori, csak más köntösben. Amíg nem veszi ezt tudomásul, addig ilyen életet fog élni. Sok sikert!
Van. Egy barátom úgy döntötte el, hogy melyik lány kell neki kettõ közül, hogy mérlegelni kezdett. Melyik lánytól mit kapott. Most nem a testi dolgokra gondolok, hanem a lelkiekre. És nem máról holnapra tudta eldönteni, és ez fontos, nem szabad az ilyen döntéseket nyomás alatt meghozni. Egyszer együtt mentünk haza, és beszélgettünk, akkor mondta, hogy most nem kell neki kapcsolat. Rá kb 2 hónapra aztán összejött az egyik lánnyal a kettõ közül. Késõbb mesélte el nekem, hogy mi alapján döntött, ezt írtam le fentebb. Szerintem így, mérlegeléssel lehet eldönteni, ha az érzelmek már úgyis megvannak mindkét lány felé. Az idõ pedig, ami alatt meg tudja hozni a döntést, egyénenként változó..

Mi van akkor, ha ugyanannyi pontom van, mint a ponthatár? Vagy lehetséges olyan, hogy aki a ponthatár felett van és nem veszik fel?

Tegyük fel, hogy x. szakra 410 a ponthatár, nekem pedig 410 van. Ilyenkor mi a helyzet? Tegyük fel vany 8 ember akinek 410 pontja van, de már csak 4 hely van, akkor kik kerülnek be? Akik els?nek jelölték be? De ha ilyen nincs akkor mi fog történni?

Legjobb válasz: Nem véletlen van a ponthatár. Mégis mi értelme lenne, ha több ponttal se kerülnének be az emberek? 410 ponttal felvesznek, azt jelenti, h nálad húzták meg a határt. Pl az irányszám 50 fõ. Jelentkeznek 60-an. Az elsõ 45 fõnek mondjuk 420 pontja van, a következõ 10-nek pedig 410. Vagy azt csinálják, h 55 embert vesznek fel, és 410 lesz a ponthatár, vagy csak 45-öt és 420 a ponthatár. Olyan nincs, h megvan a pontszámod és nem vesznek fel. Remélem érthetõ.

Nem véletlen van a ponthatár. Mégis mi értelme lenne, ha több ponttal se kerülnének be az emberek? 410 ponttal felvesznek, azt jelenti, h nálad húzták meg a határt. Pl az irányszám 50 fõ. Jelentkeznek 60-an. Az elsõ 45 fõnek mondjuk 420 pontja van, a következõ 10-nek pedig 410. Vagy azt csinálják, h 55 embert vesznek fel, és 410 lesz a ponthatár, vagy csak 45-öt és 420 a ponthatár. Olyan nincs, h megvan a pontszámod és nem vesznek fel. Remélem érthetõ.
De szép mese... komolyan mondom, hogy megkönnyeztem.
Nem hiszem, hogy utána nyomoznának ilyeneknek és valószínûleg nem is szabad ilyen miatt megkülönböztetni! A rendõrtisztin és a nemzetvédelmin lehet szó ilyesmirõl, de a többi egyetemen, fõsulin nem!
A kérdező hozzászólása: Konkrétan azt mondták, hogy egy párt tag volt. Magyarországon nagyon nem kedvelik ezt a pártot, gondolom tudja mindenki melyikrõl van szó. Lehet ez kizáró ok? Bár hivatalosan biztos nem.
"Tegyük fel vany 8 ember akinek 410 pontja van, de már csak 4 hely van, akkor kik kerülnek be?" - Akkor felveszik mind a nyolcat. A ponthatárokat akkor álalpítják meg, amikor már eldöntötték, kiket vettek fel egyáltalán. Egyébként egész biztosan valamit elrontott az a bizonyos jelentkezõ. Ha Te sem tudsz pontosabb részleteket, akkor ez a legbiztosabb.
Tényleg ne aggódj. 100%ra mondom, h ha megvan a pontod és mindent jól csináltál, akkor felvesznek:) Amikor én jelentkeztem tavaly, akkor is terjedtek a hülyeségek:D Olyanokat mondtak, h a fülem kettéállt...
A kérdező hozzászólása: Nem azért. Pontosabb részleteket nem tudok. Azért tettem fel a kérdést, hogy ha valaki tud ilyenrõl az tudjon válaszolni, mert érdekelne.
Vszínûleg azért, mert vmit elrontott. Pl. nem küldte be idõben a jelentkezési lapot, nem csatolt pontokat igazoló dokumentumot stb. (Pl. hiába kapsz 35 pontot egy nyelvvizsgára, ha nem küldesz róla papírt akkor nem adnak pontot..)
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak hallottam olyan esetet, hogy valaki ponthatár felett volt és nem vették fel. Nem tudom mi miatt...
Az elõzõ rendszerben volt olyan, hogy valakit azért nem vettek fel, mert például egyházi iskolában érettségizett, vagy a szülei értelmiségiek voltak. De ma már nincs ilyen.

Mihez van joga a haszonélvezőnek, és a tulajdonosnak? Az egész arrol szol hogy a feleségemnek a nevén vagy 1 családi ház fele a másik fele a hugáé, és az anyosom a haszonélvező.

ott laktunk pár honapig,a feleségem oda is van bejelentve,és mikor az én lakásomba átmentünk 2-3 hétre/elment az albérl?m és 1 ideig külön akartunk lenni/néha kimentünk anyosékhoz.egyik látogatás alkalmával azt vettük észre hogy a zárakat lecserélték.és közölték hogy nem mehetünk oda.fel akartak jelenteni, hogy ha akkor megyünk be mikor nincsenek otthon.de hát ott vannak a ruháink,értékeink.tehát a kérdés:ezt megtehetik,hogy nem engednek be,? záratcserél a tulajdonos tudta nélkül?,feljelentenek?

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy kötelessége tájékoztatni a tulajdonost a bekövetkezõ változásokról. Egyébként meg nem tud mivel fenyegetõzni, feljelenteni, hiszen a feleséged tulajdonos, így a saját házából nem rakhatja ki, joga van ott lakni, élni. Max. ha te nem vagy bejelentve, téged rakhat ki. De a lányát nem. Nálunk szinte ugyanez a helyzet, mi bent is élünk a házban, két gyermekünkkel, szintén rendkívül rossz a kapcsolat anyukámmal. Õ haszonélvezõ, én a bátyámmal tulajdonosok. A haszonélvezõnek ugyanannyi joga van mindenhez mint a tulajdonosnak, ennyi erõvel akár a feleséged is kirakhatná a hugát vagy az anyját. De semelyik fél sem teheti ezt meg.

A kérdésbõl nem egyértelmû számomra, hogy a haszonélvezet az egész ingatlanra vagy csak a feleség húgának a részére terjed ki? Amennyiben a haszonélvezet az egész ingatlanra kiterjed, akkor bizony a feleséged köteles tûrni a haszonélvezõ intézkedéseit egészen addig, amíg a haszonélvezõ kötelezettségeit is teljesíti. Azonban a haszonélvezõnek NINCS JOGA a ti tulajdonotokban lévõ ingóságokat magánál tartani, azt felszólításra ki kell szolgáltatnia.
A kérdező hozzászólása: Ja a nagyi az esküvönkre gyüjtötte a pénzt!!
Én is úgy tudom, hogy kötelessége tájékoztatni a tulajdonost a bekövetkezõ változásokról. Egyébként meg nem tud mivel fenyegetõzni, feljelenteni, hiszen a feleséged tulajdonos, így a saját házából nem rakhatja ki, joga van ott lakni, élni. Max. ha te nem vagy bejelentve, téged rakhat ki. De a lányát nem. Nálunk szinte ugyanez a helyzet, mi bent is élünk a házban, két gyermekünkkel, szintén rendkívül rossz a kapcsolat anyukámmal. Õ haszonélvezõ, én a bátyámmal tulajdonosok. A haszonélvezõnek ugyanannyi joga van mindenhez mint a tulajdonosnak, ennyi erõvel akár a feleséged is kirakhatná a hugát vagy az anyját. De semelyik fél sem teheti ezt meg.
Gondolom azt a házat az anyós-após építette, majd a lányaikra íratta , tulajdonképpen leendõ örökség. Olyankor szokta a haszonélvezetet kikötni a szülõ. Erre nem "illik " háborogni..
A tulajdonjog egyik legkomolyabb korlátja a haszonélvezeti jog, amelynél fogva a jogosult (a haszonélvezõ) birtokában tarthatja, használhatja és hasznait szedheti a más személy tulajdonában álló ingatlannak. A haszonélvezeti jog fennállása alatt a tulajdonos a birtoklás, a használat és a hasznok szedésének jogát csak annyiban gyakorolhatja, amennyiben a haszonélvezõ e jogokkal nem él. A haszonélvezeti jog a tulajdonos személyében beállott változásra tekintet nélkül fennmarad A haszonélvezõ a haszonélvezeti jogot nem ruházhatja át, de annak gyakorlását másnak átengedheti. Ellenérték fejében a haszonélvezeti jog gyakorlását csak akkor lehet átengedni, ha a tulajdonos azonos feltételek mellett nem tart igényt az ingatlan használatára. A haszonélvezõ köteles értesíteni a tulajdonost az ingatlant fenyegetõ veszélyrõl és az ingatlanban beállott kárról ideértve azt az esetet is, ha õt harmadik személy a haszonélvezet gyakorlásában akadályozza, köteles továbbá tûrni, hogy a tulajdonos megtegye a veszély elhárításához, illetõleg a kár következményeinek megszüntetéséhez szükséges intézkedéseket. A tulajdonos jogosult ellenõrizni a haszonélvezet gyakorlását. Ha a haszonélvezõ a rendeltetésének meg nem felelõ módon használja, rongálja az ingatlant, és a tulajdonos tiltakozása nem vezetett eredményre, a tulajdonos biztosítékot követelhet. Amennyiben a haszonélvezõ nem ad biztosítékot, a bíróság a tulajdonos kérelmére felfüggesztheti a haszonélvezeti jog gyakorlását a biztosítékadásig. A tulajdonost ezek a jogok azzal szemben is megilletik, akinek a haszonélvezõ a haszonélvezet gyakorlását átengedte.
A haszonélvezet azt jelenti, hogy a haszonélvezõ gyakorolja a tulajdonosi jogokat a haszonélvezet idejére, mindenhez joga van amihez a tulajdonosnak lenne, kivéve az ingatlan eladását. Természetesen kötelezettségei is vannak, tehát állagmegóvási munkákat el kell végeztetnie, a rezsit fizetni...stb.. De igen, joga van kicseréli a zárat, joga van ahhoz, hogy ne engedjen csak úgy be. A saját tulajdonú ingóságaitokat viszont ki kell adnia.
én elsõ A második hozzászólóra reagálnék. A haszonélvetei jog nagyon erõs. Nincs abban igazad, hogy pl. a lánya ott lakhatna. Amennyiben a haszonélvezõ egyedül akarja használni az ingatlant, nem köteles a tulajdonosnak megengedni, hogy ott lakjon, illetve ha megengedi bérleti díjat szedhet tõle. Egyetlen joga van a tulajdonosnak, ha a haszonélvezõ bérbe akarja adni az ingatlant, akkor a tulajdonosnak elsõbbsége van, tehát ugyanolyan bérleti díj mellett a tulajdonosnak van elsõbbsége. De amennyiben a haszonélvezõ talál egy bérlõt, aki nagyobb díjat fizet mint amit a tulajdonos hajlandó, akkor kiadhatja a másik bérlõnek az ingatlant.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó két hozzászolónak mondanám:a ház a nagymamáé volt aki sajnos 2 éve elhunyt.a nagymama akarta hogy a tulajdonosok a feleségem és a huga legyen.sajnos anyosom olyan tipus aki szereti a másét.ezalatt azt értem hogy a feleségemnek szánt pénzt/amit a nagyi tett félre/ugy felélte mintha az övé lett volna!amugy köszönöm mindenki segitségét!tényleg fontos volt a mihamaraabbi válasz holnap megyünk költözni onnan el.de azért ügyvéddel is beszélünk.
A kérdező hozzászólása: Én ugy olvastam errõl hogy a beállt változásokrol köteles a tulajdonost tájékoztatni.de ez igy is elég szomorú, mind a helyzet mind az "anya"viselkedése.
csak ez annyiban zavaros, hogy a nagymama "azt akarta"... a köteles rész akkor is megillette volna a lányát, vagyis az anyósodat. Ha akkor õ megtámadja ezt az egészet, most õ is (vagy csak õ) tulajdonos lenne.
A kérdező hozzászólása: Utolso hozzászolonak:a köteles rész helyett haszonélvezetet kapott az anyos és ha netán majd meghal nem kell illetéket fizetni?ezt a részt sajnos csak a nagyi tudná megmagyarázni.az anyos is valoszinüleg /ha meghal/ a lányaira hagyta volna az ingatlant.de ha õ lett volna csak a tulaj...valoszinü hogy a ház már el lenne adva és a mostani tulajdonosok /a feleségem és a huga/csak ámodoznának valami örökségröl.hiszen mint irtam az anyosom szereti felélni a pénzt.akár saját akár másét.igy legalább a nagyi gondolt az unokákra.
Egy gyors kérdés, jogosan gondolkodom-e, hogy a közgyûléseken megjelenés, és szavazás a haszonélvezõ joga. A tulajdonos részt vehet a közgyûléseken, de nem szavazhat, azt a haszonélvezõ teheti meg, kivéve persze ha meghatalmazza erre a tulajdonost. Jól gondolom?

Mi van abban az esetben, ha elválok a feleségemtől? Van egy közös házunk, amit 2-en fizetünk . Fele-fele arányban részesülünk mind a ketten a házból? Ilyenkor számít, hogy hány éve vagyunk házasok/vagy élünk együtt/?

1,5 éves házasok vagyunk, 1 éve vettük fel a kölcsönt. A feleségem az adós én pedig az adóstárs.

Legjobb válasz: Minden közös ingó és ingatlan vagyon amit a házasságotok alatt lett a válás esetén fele-fele arányban megy....Ha volt házassági szerzõdés amiben rögzítettétek,hogy kinek mennyi vagyona volt a házasság elõtt vagyis mit vitt a házasságba,az nem kerül felosztásba...

Minden közös ingó és ingatlan vagyon amit a házasságotok alatt lett a válás esetén fele-fele arányban megy....Ha volt házassági szerzõdés amiben rögzítettétek, hogy kinek mennyi vagyona volt a házasság elõtt vagyis mit vitt a házasságba, az nem kerül felosztásba...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Akkor nem számít, hogy hány éve vagyunk házasok, mindenképp fele-fele?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!