Találatok a következő kifejezésre: Mikor van és mikor have (67 db)

December 9-én volt meg utoljára a menzim. 2 héttel a havim után 1 napig volt barna folyásom, de azota csak fehér folyásom van és a havim nem akar megjonni. Mi lehet az oka?

Kb 2 héttel a havim után 1 napig volt barna folyásom, de azota csak fehér folyásom van és a havim nem akar megjonni. A hasam puffadt, kemény és olyan érzésem van, mintha átrendezték volna. Itt-ott egy picikét mintha szúrnák a hasam, de gyorsan elmúlik. Dokihoz nem akarok még menni. Csináljak tesztet?

Legjobb válasz: Hát persze hogy csinálj!!!!Elég baba gyanús a dolog! De ha a teszt negatív és a tünet nem múlik...akkor feltétlen el kell menni a dokihoz------ha meg + akkor meg pláne el kell menni! Szórítok bármit is akarsz!!!

Hát persze hogy csinálj!!!!Elég baba gyanús a dolog! De ha a teszt negatív és a tünet nem múlik...akkor feltétlen el kell menni a dokihoz------ha meg + akkor meg pláne el kell menni! Szórítok bármit is akarsz!!!
Nagyon ugy fest h baba lesz a dologba!Nekem is volt a beágyazodáskor barna váladék, de nem sok.Most már fehér folyás van, de ez normális azt mondták!TESZT
Inaktiválta a fiókják, de oda van írva a Hibaüzenetben végülis...
A kérdező hozzászólása: Akkor magyarul, törölte fiókját?
Mondom _inaktiválta_ Törölni nem lehet fiókot, csak inaktiválni.
A kérdező hozzászólása: Törölni csak lehet? De én már pontosan nem tudom hány nap mulva törlõdik ki végérvényesen! Törlés igy lehet!:https://www.facebook.com/help/delete_account
Lol, már törölni is lehet? Akkor nem szóltam De a lényeg, hogy az ismerõsöd nem törölte, csak inaktívvá tette a fiókját, magyarul még visszaállíthatja, ha akarja.

Mikor van "got" és mikor "have" az angolban?

vagy ez mindegy? pl.: "you have a nice face" vagy "you got a nice face"? :)

Legjobb válasz: Vagy "you have a nice face" vagy "you've got a nice face" Tehát vagy simán have vagy have got. Olyan nincs, hogy "you got a nice face". Én úgy tudom, mindkettõ helyes, a "you have a nice face" inkább amerikai, a have got pedig inkább angol, de mondhatod mindkettõt.

Vagy "you have a nice face" vagy "you've got a nice face" Tehát vagy simán have vagy have got. Olyan nincs, hogy "you got a nice face". Én úgy tudom, mindkettõ helyes, a "you have a nice face" inkább amerikai, a have got pedig inkább angol, de mondhatod mindkettõt.
stimmel. az you have a nice face amerikai, a you have got british.
a you got a nice face értelmes, csak épp azt jelenti hogy "kaptál egy szép arcot" :) amúgy ja, amit a többiek is mondtak, tökmindegy.
a you have sthing a you have got sthing-bõl rövidült, ezért birtoklásra a got-ot magában nem használjuk.
jah, igazuk van, de bazdmeg ha enynire 0 vagy angolból, akk ne kérdezgess fõleg nem ittt, hanem tanulj......

Mennyit a havi maximális óraszám amennyit lehet dolgozni? Mi van ha annál sokkal többet dolgozok és se szabadnapot nem kapok helyette se pluszpénzt?

Legjobb válasz: A havi óraszám az adott hónapban ledolgozható munkanapok szorozva 8 órával. pl. 21 munkanapos hónap 21*8=168 óra. Éves szinten 144 túlórád lehet ami havi szinten 12 óra lehet, amit duplán kell, hogy fizessenek.

A havi óraszám az adott hónapban ledolgozható munkanapok szorozva 8 órával. pl. 21 munkanapos hónap 21*8=168 óra. Éves szinten 144 túlórád lehet ami havi szinten 12 óra lehet, amit duplán kell, hogy fizessenek.
Ja és még azt felejtettem el ez a cég nem tartja be a munkaügyi elõírásokat, amiért simán feljelentheted õket a Munkaügyi bíróságon.

Kedves anyukák, aki gyermekének közgyógya van! Közgyógynál a havi gy. Szerkeretet át lehet vinni a köv. Hónapra is, tehát ha nem "vásárolom" le, nem veszik el, és meddig nem? Mi az az éves eseti gy. Szerkeret?

most jött meg a határozat . Minden infot köszönök!

Legjobb válasz: Elviekben a havi gyógyszerkeret pont a szükséges gyógyszerekre nyújt fedezetet. Az éves gyógyszerkeret meg minden egyéb gyógyszerre, amit fel lehet írni közgyógyra. Azt hiszem egy év után veszik el. Hónapról hónapra át lehet vinni és folyamatosan gyûlik.

Elviekben a havi gyógyszerkeret pont a szükséges gyógyszerekre nyújt fedezetet. Az éves gyógyszerkeret meg minden egyéb gyógyszerre, amit fel lehet írni közgyógyra. Azt hiszem egy év után veszik el. Hónapról hónapra át lehet vinni és folyamatosan gyûlik.

Van több mint 1millio forintom és nem tudom mit kezdjek vele hohy havi 150-200ezer forintot termeljek. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Csodát:P Ugye nem gondoltad komolyan, hogy havi 200at lehet szerezni 1 milka befektetésével? Akkor ebben az országban nem lenne szegény ember...

Csodát:P Ugye nem gondoltad komolyan, hogy havi 200at lehet szerezni 1 milka befektetésével? Akkor ebben az országban nem lenne szegény ember...
A jelenlegi alapkamat melletti 100 ezer forint havi hozamhoz 24 milliót kell befektetni. Tedd be valami bankba, vagy biztonságos helyre, a befektetési tanácsadókkal vigyázz, engem eddig az összes át akart vágni, és csak a saját jutalékára hajtott.
Havonta költsd el az ötödét, így öt hónapig lesz havi kétszázezred.
Hogy mit csinálj????...ezt a havi 150-200e Ft hozamot felejtsd el elsö körben! Még a tizedét is nehéz ennyi pénzböl kihozni.
Ez közel 300%-os hozam. Felejtõs. Tõzsdén talán lehetne csinálni, ha épp nagy mázlid van, de erre annyira kicsi az esély, hogy nem érdemes belevágni, ugyanis szinte biztosan el fogod veszíteni az egészet.
Mit csinálj? Ébredj fel az álmodozásból :)
forex-ezz. Fele ekkora összeggel napi 5-10 ezret ki lehet belõle hozni, ha ügyes vagy. Jobb mint a diákmunka. hehe
Esetleg tudok egy lehetõséget, írj privit.
Küld el nekem a felét!! :D

Kinek mi a napi/heti/havi szépségápolási szokásai? Miket és milyen márkájú termékeket használ hozzá? Hányszor jár kozmiba, fodrászhoz, stb? Milyen trükkjei vannak?

Legjobb válasz: Ami fix: naponta nappali krém, fodrász 4 hetente. û Félévente teljes arctisztítás kozmetikussal, évente, félévente pedikûr. Körmöshöz nem járok. Arcradír, maszk otthon, amikor idõm van és szükségét érzem. Kozmetikusnál fazongyanta, szemöldök ahogy van kedvem, idõm, de havonta 1x mindenképpen. A többi szõrtelenítést borotvával, epilátorral és csipesszel megoldom otthon. Ha van kedvem, akkor megcsináltatom a kozmetikussal. Én FLP-s, Sonya termékeket, dekorkozmetikumokat használok, itt megtalálod õket: http://www.flpshop.hu/fooldal.html. A trükk a kevesebb több, vagyis a lehetõ legkevesebb kencével oldom meg és nagy figyelmet fordítok a belsõ vitaminpótlásra és az elegendõ víz fogyasztására (belsõ hidratálás). 31N

Ami fix: naponta nappali krém, fodrász 4 hetente. û Félévente teljes arctisztítás kozmetikussal, évente, félévente pedikûr. Körmöshöz nem járok. Arcradír, maszk otthon, amikor idõm van és szükségét érzem. Kozmetikusnál fazongyanta, szemöldök ahogy van kedvem, idõm, de havonta 1x mindenképpen. A többi szõrtelenítést borotvával, epilátorral és csipesszel megoldom otthon. Ha van kedvem, akkor megcsináltatom a kozmetikussal. Én FLP-s, Sonya termékeket, dekorkozmetikumokat használok, itt megtalálod õket: http://www.flpshop.hu/fooldal.html. A trükk a kevesebb több, vagyis a lehetõ legkevesebb kencével oldom meg és nagy figyelmet fordítok a belsõ vitaminpótlásra és az elegendõ víz fogyasztására (belsõ hidratálás). 31N
Én semmi kencét nem kenek magamra. Se arckémet, pattanástalanítót, hidratálót. Ha nagyon szükségesnek érzem akkor aloeverás tisztitó arcmaszkot teszek fel, de ez 1 évben kb. 2x fordul elõ. Sminkelni rendszeresen (ha megyek valahová, otthon nem)sminkelek. Több féle terméket használok, nincs kedvencem. Kozmetikushoz 3 hetente járok gyantáztatni. De ez is változó, mert lehet kevesebb vagy több is:) A napi rutin nálam nagyon egyszerû... fürdés, fogmosás, (hajmosás) smink:)
Lényegében: -napi: reggel és este arcmosás arctisztítóval, fogmosás, fürdés, testápoló (nem feltétlen minden nap), nappali-éjszakai arckrém -heti: arcradírozás, arcpakolás, hajmosás legalább heti 2x (attól függ mennyire "koszolódik", vagy zsírosodik be a hajam), kéz és lábköröm, illetve szemöldökigazítás. Ja meg arcgõzölés. -havi: hajfestés - házilag megoldva, na meg a hajam is magamnak vágom Változó milyen termékeket használok, de a leggyakrabban elõforduló márkák: Anaconda, Garnier, Dove, Balea Kifejezetten "trükk" nem nagyon jut eszembe, max az, hogy olívaolajas-tojásos arc és hajpakolást szoktam alkalmazni a leggyakrabban.
naponta: http://www.pharmacyathand.co.uk/media/gbu0/prodlg/3574660156.. hetente: barackmagos bõrradír, aminek nem tudom, a "márkáját", a kozmetikustól vesszük és szemöldökszedés a kozminál havonta: arckezelés kozemikusnál a szõrtelenítás otthon történik epilátorral és borotvával. L/17
én mindennap sminkelek, de így nyáron csak a szememet, maccosmetics cuccokkal, szempillaspirál armani, õsszel télen szeretem az alapozóikat is. szemöldökömet én szedem, de a kis "szöszöket"havi 1* leszoktam gyantáztatni.többi testrész is havi 1*-i gyanta. havi 1* fodrász, pedikûrös, a kezeimen szépen megtudom és is csinálni. fél évente arctisztítás, arccsiszolás
Én 3 hetente járok kozmetikushoz és körmöshöz. Fodrászhoz csak két havonta.Mindennap használok az arcomra egy pattanásmegelõzõ krémet ami az avonból van és hozzá a tonikot meg a többi napi alap tisztálkodás persze...2naponta járok szoliba bár most nyáron csak ha rossz idõ van van vagy ha nincs idõm napozni.Nyáron nem sminkelek csak egy kis hidratáló arckrém és szempillaspirál. Kozmetikusnál gyantáztatok szóval azzal nekem nem kell foglalkoznom... 18/L

Miért van az és ez baj e hogy amikor megvan a menstruációm akkor fáj a hasam és fájdalmas a wc-és. Mi köze van a havi vérzésnek a bél működéshez?

Legjobb válasz: A hormonok ingadozásának van köze az emésztés megváltozásához. Menstruáció alatt (ill. terhességkor, menopauza idején) gyakori a székrekedés. Egyél több zöldséget, gyümölcsöt és igyál jóval több vizet!

A hormonok ingadozásának van köze az emésztés megváltozásához. Menstruáció alatt (ill. terhességkor, menopauza idején) gyakori a székrekedés. Egyél több zöldséget, gyümölcsöt és igyál jóval több vizet!
A kérdező hozzászólása: nem az a baj hogy székrekedésem van mert mondhatjuk hogy megy is egy kicsit a hasam, és nagyon fáj.de ez csak akkor van ha megvan a menstruációm.
Székrekedés? Na nee.. Nekem pont hasmenésem szokott lenni a görcsök miatt :O A méh és a bél között kapcsolat van
Azért van, mert a menstruáció alatt vérbõség van a kismedencében, a szövetek felpuhulnak. Ezért fordul elõ a fájdalom és az esetleges hasmenés is.
azért fáj, mert a görcsöket okozó hormon(prosztaglandin) szintje magas. ha alacsony, ugyanúgy vannak görcsök, csak szimplán nem érzed vagy nem fáj annyira. mivel hormon irányítja a görcsöket és mint minden hormon, a prosztaglandin is eljut a test bármely pontjára, így tud kisugárzódni a fájdalom a derékra, tehát a belekbe is bekerül a hormon. nekem hasmenésem van, van akinek székrekedése. kinek hogy.
én meg azt hittem már az összenövések miatt van hogy a két szerv összekapcsolódott a gyulladások miatt és azért "mozognak együtt" most kicsit megnyugodtam hogy csak a hormonok okozzák :)

Az miért van h a havim magvolt rendesen elmúlt, 1 napig nem volt semmi és újra megjött? És mik a tünetei a méhen kívüli terhességnek? És ez a kettő kapcsolódhat össze?

Legjobb válasz: Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat,hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.

Nekem is volt hasonló, bár nekem 1 hét után jött meg újra. Én antibiotikumot szedtem, valószínûleg amiatt volt, te nem szedsz valamilyen gyógyszert, ami befolyásolhatta ezt? A tünetek szerintem megegyeznek a normál terhességgel, de a neten jobban utána tudsz nézni. Összefügghet a kettõ, mert ha méhen kívüli terhességed van, elõfordulhat, hogy mégis megjön. De ha amúgy is terhes vagy akkor is megjöhet. Ha attól félsz terhes vagy, csinálj tesztet, és ha más panaszod is van, menj nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Igen szedtem nemrég antibiotikumot. Csináltam tesztet és negatív lett szóval biztos az antibiotikumtól volt! Köszönöm a válaszod!
Nõgyógyász mit mondott?
Nekem is ugyanez van. Engem a dokim januárban kismedencei uh-ra küldött. El is mentem, de az elsõ nap nem sikerült bejutnom az sztk-s uh-ra. Nekem pedig nincs sajnos annyi felesleges idõm hogy napokat ott üljek.
A kérdező hozzászólása: nem voltam még dokinál
3 éve nem volt nõgyógyásznál? Éves rákszûrés? Szerintem menjél el minél elõbb, mert a menstruáció megváltozása nagyon sok nõgyógyászati problémára utalhat, amivel ha nem foglalkozol, akkor komoly gondok is lehetnek belõle. Van esetleg spirálod? Mert attól is szokott ilyen lenni.
A kérdező hozzászólása: vagy is mikor emlitettem az orvosnak akkor azt mondta hogy az normális de szerintem nem és a párommal 8 hónapja probálkozunk és nem estem teherbe félek hogy a havim miatt
A kérdező hozzászólása: voltam orvosnál csak nem ezzel a rákszûrés eredménye az nagyon jó

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!