Találatok a következő kifejezésre: Mikor végzik első (8 db)

A következő kérdéseket szeretném feltenni. Ki olvasta a végzet erkélyei könyvsorozatot? És mi az első benyomás? Mert nagyon érdekel a könyv és szeretném megvenni! És kiváncsi vagyok h a föszereplő csaj össze fog-e jönni már valakivel az első részbe?

Legjobb válasz: Hát ömmm... ez egy kicsit bonyolultabb mint hogy összejön-e valakivel. De, azt elárulom hogy nem jön össze senkivel. Szerintem érdemes megvenned. Amúgy ajánlom ezt a blogot, talán õ értelmesebben fogalmaz mint én. (És persze az elsõ 3 kötetrõl ír) http://agnescornel.blogspot.com/2009/06/cassandra-clare-city..

Hát ömmm... ez egy kicsit bonyolultabb mint hogy összejön-e valakivel. De, azt elárulom hogy nem jön össze senkivel. Szerintem érdemes megvenned. Amúgy ajánlom ezt a blogot, talán õ értelmesebben fogalmaz mint én. (És persze az elsõ 3 kötetrõl ír) http://agnescornel.blogspot.com/2009/06/cassandra-clare-city..
Azt kihagytam hogy erõsen spoileres ami a blogon van...
A kérdező hozzászólása: Köszii!! És romantika lesz benne?? Milyen könyveket ajánlanátok ami romantikus vicces és van benne szerelem??
Hááát az mondjuk kifejezetten nincs benne. Ezek kifejezetten romantikus fantasyk bárkinek.... Becca Fitzpatrick: Csitt, Csitt (angyalos) Maggie Stiefwater: Shiver, Linger (sorozat, farkasos) Richelle Mead: Vámpírakadémia sor. Kim Harrison: Boszorkányvér 16+ J.R. Ward összes könyve Gena Showalter összes Cat és Bones sorozat Rhonda Thompson: Egy vérfarkas szupermodell vallomásai Angyali vadász- Angyalvér Ha kell még írok... =)
Éééés nemtudom miért a ok vértõl talán, de elírtam, Boszorkányfutam- Kim Harrison.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen sokat segítettél!!

Mi az első vizsgálat a terhesség során? Hogy végzik? Fájdalmas?

Els? baba és kíváncsi vagyok hogy zajlanak ezek a vizsgálatok. Nem szeretem a meglepetéseket! Normális válaszokat kérek.

Legjobb válasz: hat a huvelyi ultrahang nem volt a legkellemesebb, de siman kibirhato.

hat a huvelyi ultrahang nem volt a legkellemesebb, de siman kibirhato.
Mikor pozitív lett a tesztem, rá pár napra már mentem is a dokihoz mert nem hittem el! :) Felnyúlt közbe nyomkodta a hasam, megcsinálta a rákszûrést, ami nem fáj kb mint mikor váladék mintát vesznek, aztán megnézett sima uh-án és ott mutatta a petezsákot! Aztán volt a 12 hetes hüvelyi uh, ami nekem egyáltalán nem volt kellemetlen nem is fájt sõt ott láthattam elsõnek a babámat, ott már olyan formája van! :) Boldog babavárást! :)
kikérdezést, tapintásos nõgyógyászati vizsgálat és hüvelyi uh nem fáj egyik sem ha nem volt az elmúlt 1 évben rákszûrésed, akkor azt is megcsinálják, tudod, kacsa, hurkapálcika végén vattapamacs, kenetvétel
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Nem voltam még rákszûrésen sem
A kérdező hozzászólása: Köszi aranyos vagy :)

Mikor végzik az első méhszáj vizsgálatot, hogy mennyire van nyitva? 35 hkm vagyok, és még nem nézték

Köszönöm

Legjobb válasz: Hát nekem minden alkalommal megnézte a dokim! De a 35. héten meg már bõven kellene szerintem!

Hát nekem minden alkalommal megnézte a dokim! De a 35. héten meg már bõven kellene szerintem!
Pedig az egy fontos vizsgálat.... Kentet vesznek a hüvelybõl, mintát vizeletbõl és végbélbõl, ha Streptococcus B törzset kimutatják, akkor antibiotikumot kell szedned és hüvelyi szülésnél a baba is kap, mert fertõzõdhet és nála súlyos betegséget okozhat. Biztosan megcsinálják, mert ez is protokoll, mint a vérvétel ilyenkor. Legalábbis nálunk. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! NST-re kell mennem szerdán, és vérvételre is, a kötelezõre, de arról a vizsgálatról nem is hallottam, amirõl ti beszéltek, hogy olyan is lesz! Köszönöm, akkor majd elválik!
A 36. héten mindenképp, az elõzõekben leírtak miatt. Amúgy, ha nincs panasz nem szokták, terhesen felesleges piszkálni korábban, dokitól függ egyébként.
Nekem mindig megnézte, 4 hetente.
Ha szerencséd van és panaszmentes vagy, semmikor, csak szülésnél.
Nekem se nézték még, 35 hkm
Nekem is mindig nézi, bár nekem a gyakori keményedések miatt az elejétõl nézi. Igen, a 36. héten kenet vétel, Streptococcus ellenõrzés. Úgy tudom 24-28 héten kellene már nézni, de gondolom orvosa válogatja, ha nincs panasz. 35 hetes kismama
Nem baj, hogy eddig nem nézték, az én dokim sem volt a nézegetõs fajta (mindig csak uh-t csinált). Viszont a 36.héten van kötelezõ kenetvétel (streptococcus), tehát ekkor meg kell hogy nézzék!!!
A kérdező hozzászólása: Csak az Rh ellenanyag szûrésre van beutaló! Akkor majd szerdán kiderül! Köszönöm!


Amerikai kismamak, ott mikor vegzik az elso ultrahangot?

Azt hallottam, hogy csak valamikor a 18. Heten van az elso UH amerikaban ez igaz?

Legjobb válasz: Amikor bemész a san joséba aztán kifizeted.

Amikor bemész a san joséba aztán kifizeted.

Mikor végzik az első hüvelyi vizsgálatot?

Hüvelyi uh-n kivüli rendes vizsgálatra gondolok amikor a méhszájat is ellen?rzik!

Legjobb válasz: Általában a terhesség megállapításánál szokták elvégezni és citót is venni. Nálam elmaradt, bár ezen a doki is meglepõdött, hogy nem vette le, így 7 hetesen került rá sor a második dokinál járásom alkalmával

Általában a terhesség megállapításánál szokták elvégezni és citót is venni. Nálam elmaradt, bár ezen a doki is meglepõdött, hogy nem vette le, így 7 hetesen került rá sor a második dokinál járásom alkalmával
Engem a 23. héten vizsgáltak de csak azért mert nem volt rákszûrésrõl eredményem. Kórházaktól függ, van ahol minden alkalommal vizsgálnak van ahol csak a terhesség vége felé. Elvileg növeli a koraszülés kockázatát a gyakori vizsgálat. 25. hetes kismama
Hüvelyi UHn voltam már kétszer is, de semmi egyéb vizsgálatot nem végeztek.Mondjuk mindig megjelentem rendesen rákszûrésen...Meg mindig az a doki vizsgált minden apró cseprõ nõgyógyászati bajommal.

Mi a története a Végzet ereklyéi c. könyv elsõ 3 könyvének? Nagyon rég olvastam, és most elkezdtem a 4. et, de nem emlékszem már teljesen az elõtte levõ 3ra. Külön külön egy örténet leírást tudna írni valaki?

de ha van kedve és ideje, hosszasan is leírhatja, de egy kicsi ismertetõ jó lenne :/

Legjobb válasz:
Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír,de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok,de már megvan a 4. rész is :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír, de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok, de már megvan a 4. rész is :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, bár elolvastam már a 4.et, de utólag is jól jött, köszi érte :)
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem :)

5 ember dolgozik egy munkahelyen, 20 óra alatt végzi el a munkát, mennyi ideig tartana a munka, ha az első 5 órában 10 ember dolgozik, majd az ötödik óra végén 5 embert áthelyeznek máshova? Hogy kell ezt kiszámolni és mi az eredmény?

Legjobb válasz: Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.

Ha 5 ember 20 óra alatt végzi el a munkát, akkor 1 ember 1 óra alatt a meló 1/20 * 1/5 = 1/100 részét tudja elvégezni. 10 ember 5 óra alatt akkor az 50/100 részét tudja elvégezni. A maradék 50%-ra 15 ember van akik óránként 15/100 részét tudják elvégezni a munkának, vagyis további 50/100 : (15/100) = 50/15 = 10/3 óra alatt végeznek, ami 3 óra 20 perc. Ez összesen 8 óra és 20 percet jelent.
Az elõzõ akkor jó, ha hozzájuk helyeznek át még embert, de én úgy értelmezem, hogy itt pont fordítva van: 5-en elmennek máshova dolgozni. Ha viszont így van, akkor dupla létszámmal, negyed idõ alatt elvégzik a munka felét (eddig u.a.), utána viszont ugyanannyian dolgoznak, mint ami eredetileg meg volt adva (öten), tehát a munka második felét 10 óra alatt fejezik be. Azaz összesen 15 óra.
Aha igazad, van a felét áthelyezik, nem odahelyezik.
A kérdező hozzászólása: Nem baj, már mindegy úgyis csak szorgalmi volt, de amúgy köszi most már én is értem :) :)

SEGÍTSETEK! 2 éves föiskolára járok most végzem el az első évemet, terhes lettem a kérdésem az hogy mivel nem dolgozok, az iskola mellett, milyen támogatásokra számíthatok az államtól? Egy 20/L

léci ne húrrogjatok le 1 hónapos terhes vagyok elvetettni nem akarom KÉRLEK SEGÍTSETEK kétségbe vagyok esve

Legjobb válasz: Egy forintot sem kapsz a terhesség alatt, hiába nincs kereseted. Én az elején munkanélkülin voltam 3 hónapot,mert volt annyi munkaviszonyom,de december óta semmit sem. A családom és a párom tart el. Majd a baba születése után lesz a gyes meg a családi. Plusz az egyszeri anyasági segély. Tudom nehéz döntés bizonytalan anyagi háttérrel bevállalni,de én már 2 éve ezért elvetettem a babánkat és nagyon megbántam. Azóta sem tudtam feldolgozni és sokáig nem is jött össze. Most 32 hetes vagyok és annak ellenére ,hogy voltak nehéz idõszakok anyagilag mégis itt vagyunk és jól vagyunk és boldogan várjuk, hogy megszülessen :)

Egy forintot sem kapsz a terhesség alatt, hiába nincs kereseted. Én az elején munkanélkülin voltam 3 hónapot, mert volt annyi munkaviszonyom, de december óta semmit sem. A családom és a párom tart el. Majd a baba születése után lesz a gyes meg a családi. Plusz az egyszeri anyasági segély. Tudom nehéz döntés bizonytalan anyagi háttérrel bevállalni, de én már 2 éve ezért elvetettem a babánkat és nagyon megbántam. Azóta sem tudtam feldolgozni és sokáig nem is jött össze. Most 32 hetes vagyok és annak ellenére , hogy voltak nehéz idõszakok anyagilag mégis itt vagyunk és jól vagyunk és boldogan várjuk, hogy megszülessen :)
adóvisszatérítésre... :DD
Hát én terhesen érettségiztem egy éve és így csak a családit kapom meg a gyest és az egyszeri anyasági támogatást kaptam meg.De szerintem te se kapsz többet, bár lehet hogy rosszul tudom!Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítségeket nagyon örültem neki, mindenképpen megtartjuk a a babát, kicsit megnyugodtam hogy kapok munkaviszony nélkül gyest is, még ha nem is olyan sok, segítenek a szülõk is.utolsó kérdésem, meddig jár a gyes?kösszi mindent még egyszer
Szia! Családit kapsz meg gyest, meg egyszeri anyaságit. 21 vagyok 40 hetes terhes, másodikos a fõsulin. Ne légy kétségbe esve, minden rendbe lesz, tanulni is fogsz tudni, csak akarni kell, a maradék 8 hónap alatt simán megtudjátok beszélni mit hogyan csináltok, természetesen nagy elõny ha a párod és a szülõk is melletted állnak! Gratulálok a babához!Sok sikert és kitartást!
...a hozzászólónak aki az elvetetést mint, "mindkettõtöknek jobb megoldást" javasolta ajánlon figyelmébe a Néma sikoly c. rövid dokufilmet, youtube-on is megtalálja...valamint számos szakirodalmat arról, hogy milyen maradandó fizikai és lelki sérülést tud okozni egy nõnek az abortusz, fõleg ha -mint azt a kérdés feltevõje írja- nem akarja elvetetni...
Miért nyomorogna?Ne biztos hogy nyomorogna, miért kell egybõl tényként kezelni?!?!?! Ha szeretnéd tartsd meg, megoldjátok ahogy mindenki megoldja, nem lesz könnyû, én is sírtam párszor hogy miért nem "születtem jobb helyre" de megoldottuk mindig pedig én is csak Gyest kapok és családit, férjem dolgozik, megélünk!!!!
"Kétségbe vagyok esve!" Gondold végig reálisan a lehetõségeidet, a saját jövõd és a baba érdekében: Mennyire segítenének a szüleid, és az apuka? Ha megszületik a baba, hol fogsz lakni, mibõl fogsz megélni? Mibõl veszel neki ennivalót, ruhákat, gyógyszereket? Egy kisbaba nem csak aranyos, de nagyon sok gond és lekötöttség is. Mellette hogyan tudsz majd továbbtanulni? Kisgyerekes anyukaként pedig nem fogsz állást találni, még legalább 5-6 évig. Akkor meg majd az iskola kerül sokba. Elveteted, ami mindkettõtöknek jobb megoldás. Te tudsz tanulni, õ viszont nem születik meg a nyomorba. Megtartod, és nyomorogtok. Megtartod, és örökbe adod. Ne dönts elhamarkodottan.
Ha jól emlékszem a mi egyetemünkön (Debreceni) lehetett igényelni egyszeri támogatást. De ebben nem vagyok teljesen biztos. Talán a DÖK tud neked segíteni, hátha vannak egyéb támogatások is. Sajnos más nem jut eszembe.
Ha nincs adója, mibõl kapjon visszatérítést??? Ha korábban sem volt munkád és a szülés ideje alatt sincs (tehát nem helyezkedsz el most és nincs meg az elmúlt 2 évben 365 nap biztosított jogviszonyod); akkor csak a gyest, tgyást és a családi pótlékot kapod. http://www.anyabarat.hu/2010/08/mit-kell-tudni-a-gyed-rol/ egyebek: http://www.anyabarat.hu/ Boldog babázást!
Csak a Gyest és a családi pótlékot. Mást ne várj sehonnan. Ha nincs jövedelmed, mibõl fogod eltartani a babát? Amit az államtól kapsz, az még a pelenkára is kevés.
Én is csak a gyest kaptam és a családi pótlékot. Az iskolától meg kérhetsz méltányossági alapont egyéni órarendet (pl. házi dolgozatokat írsz zh-k helyett, nem jársz csak beszámolni és vizsgázni).
A gyermek 3 éves koráig. Belinkelem még egyszer, az elõbb bizonyára elkerülte a figyelmedet: http://www.anyabarat.hu Vannak kisgyerekes szülõknek készített tájékoztató oldalak a neten, olvass el mindent, ami rajtuk van! http://www.szuloklapja.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!