Találatok a következő kifejezésre: Mikor váljunk Mikor telik (2 db)

Mikor váljunk el? Mikor telik meg az a bizonyos pohár, hogy azt mondjuk: elég?

Legjobb válasz: Mindenkinek más a tûréshatára, erre nem lehet egyértelmûen válaszolni. Amikor úgy érzed, hogy már tényleg nem bírod tovább az adott helyzetet, vess véget a házasságodnak!

Mindenkinek más a tûréshatára, erre nem lehet egyértelmûen válaszolni. Amikor úgy érzed, hogy már tényleg nem bírod tovább az adott helyzetet, vess véget a házasságodnak!
Hozzátenném: ha vannak gyerekeitek jól gondold meg!Az én szüleim elváltak már 7 éve, és még mindig nem tudnak kommunikálni egymással. Már 22 éves vagyok, de soha annyit nem sírtam, mint ebben az idõszakban. A gyereknek ez egy borzalmas dolog. Szerintem az az a bizonyos pont, ha bántott a párod, esetleg többször is, mert akkor elveszik a bizalom, és akitõl félsz, azt hogyan szeretheted? Illetve ha vedeli az alkoholt, és valóban borzalmassá teszi minden percedet. de jól gondold meg, szerintem ez a korosztály (anyuéké) valamit rosszul csinál, mert minden 2. válik.Én még hiszek az életre szóló házasságban, nektek kellene példát mutatni a mi nemzedékünknek! Azért remélem jobbra fordul a sorsod! Sok sikert a boldoguláshoz!/egy jóakaró fiatal felnõtt
amikor már ugy érzed, hogy nem megy tovább, ne eröltedsd!mikor már nem érzel gyülöletet, csak azt, hogy nincs rá szükséged, és igazábol nem is szereted igazán!jol gondodl át!
Szerintem fontos, hogy nyugodtan átgondold a helyzetedet. Írj két oszlopot, amiben feltünteted a házasság pozitív és negatív oldalait. Melyek azok a dolgok, amelyek jók és melyek amelyek rosszak a házasságban. Talán mire a végére jutsz, dönteni is tudsz, hogy voltaképpen mi hiányzik a házasságodból, vagy mibõl van eleged.
Nekem a szüleim lassan 30 éve házasok, boldogságban. Nem tudom mi lett volna velem, ha elváltak volna(szerencsére ennek a gondolata sem merült fel) Viszont iskolai éveim alatt sorra váltak más gyerekek szülei. És ez láthatóan borzasztóan megviselte õket. Emiatt elkezdtek dohányozni, inni, nem találták a helyüket. Szóval ha gyerek van, akkor nagyon gondold meg a dolgot, legalább amíg nem nõl fel, addig várjatok. Persze nyilván most egy általános "már nem szeretjük egymást, kihûlt a kapcsolat" szituról van szó és nem arról, hogy minden nap megver és részegen tántorog haza, mert akkor nyilván a gyerekeknek is jobb, ha megszabadulnak egy ilyen anyától/apától.
kedves elõzõ gartulálok a buta életfelfogásodhoz, szóval a gyerk miatt maradjanak együtt amig fenem nõ és h nõ fel?állandó orditásan gyülölködésben. akkor inkább válás, és két boldog szülõ.És nem két acsarkodó szülõ és egy lelkisérült gyerek.

1 telken illetve 1 udvaron található 2 különálló ház, de mindkettő ugyanarról a villany illetve vízóráról üzemel! Meglehet oldani, hogy az amiben mi élünk a párommal valahogy külön váljék? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: Vagy hivatalosan, vagy nem hivatalosan. Hivatalosan drágább, nem hivatalosan viszont kényelmetlen. Hivatalosan a közmûszolgáltatóval kell felvenned a kapcsolatot, õk elmondják a továbbiakat. Nem hivatalosan pedig egy villany- illetve vízszerelõvel, aki feltesz egy-egy almérõt. Ekkor a szolgáltató ugyanoda számláz, ahova eddig, viszont a két lakás tulajdonosa megnézi a számlát, megnézi az össz fogyasztást, és az almérõk állása alapján elosztják a költségeket.

Vagy hivatalosan, vagy nem hivatalosan. Hivatalosan drágább, nem hivatalosan viszont kényelmetlen. Hivatalosan a közmûszolgáltatóval kell felvenned a kapcsolatot, õk elmondják a továbbiakat. Nem hivatalosan pedig egy villany- illetve vízszerelõvel, aki feltesz egy-egy almérõt. Ekkor a szolgáltató ugyanoda számláz, ahova eddig, viszont a két lakás tulajdonosa megnézi a számlát, megnézi az össz fogyasztást, és az almérõk állása alapján elosztják a költségeket.
A nem hivatalos munka után igen kemény büntetéseket lehet fízetni.Szolgáltatókkal nem érdemes újjathúzni.Még a szolgáltatást is felmondhassák. Szerintem nem ér annyit.
Igen, külön számla csak akkor van. De leírtam, mi a teendõ a nem hivatalos megoldásnál. Ekkor nem hivatalosan órát szereltetsz bagóért, és az egy hivatalos számlát nemhivatalosan egy könnyed hangulatú családi vacsora után elosztjátok az anyósékkal a fogyasztásotok arányában. Ez - mint írtam - kényelmetlenebb, de olcsóbb megoldás.
A kérdező hozzászólása: De csak hivatalosan lehet csinálni, , vagy nem???hisz csak akkor van számlám is!!
Szolgáltatónak csak akkor kell fizetni, ha hivatalosan csinálod!
De kell a szolgáltatónak is fizetni. Talán hitelesítési díjat számláztak, de már nem emlékszem. A vízórának nem kell a lakásban lennie, nállunk is kint van az udvaron. Ahol leágazik a második lakás vízcsöve, az után lehet betenni a vízóraaknát és az almérõt.
A villanynál megoldható a szétvállasztás. A villanyórához szolgáltatónál regisztrált szerelõ kell. A párom ilyenekkel foglalkozik csak most nincs itthon, hogy megkérdezzem. A vízet is szét lehet választani ha a lakásba teszel vízórát.
A kérdező hozzászólása: Köszi Tehát a szolgáltatónak nem kell fizetni, , csak a szerelési díj van?
Passz. Mi 5-6 éve csináltattuk. Attól is függ, melyik szolgáltatónál vagy. A vízóra beszerelést meg egy barátunk csinálta, aki víz-gáz szerelõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi, , és megtudjátok mondani, hogy ez kb.mennyibe kerül?
Ha almérõ van, akkor a fõmérõ számláján rajta van a fõmérõ teljes fogyasztása és az almérõ fogyasztása (mint levonandó tétel), fizetendõként a különbözet. Az almérõs számlán pedig az almérõ fogyasztása és fizetendõje.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, , remélem sikerülni fog, , nem akarok semmiféle kompromisszumot az anyósékkal ha odaköltözök, , rendbe szeretném tenni ezeket a dolgokat. Mindenképpen 1 számlán fog jönni a két fogyasztás?
Boccs, most nézem, hogy különálló ház (nem látszik a képernyõmon egyszerre a kérdés meg a válasz doboz) Akkor minden gond nélkül betetethetitek az almérõket. Elõször a szolgáltatókhoz menjetek, azután végeztessétek el a munkát, és ha kész, ismét kell menni a szolgáltatóhoz (legalábbis nekünk így kellett csinálni)
Hivatalosan is tetethetsz be almérõt. Nekünk is úgy van. A fõmérõt és az almérõt is olvassák, a fõmérõ által mért fogyasztásból a számlán levonják az almérõ fogyasztását. Az egyik számlán a különbözetet számlázzák ki, a miénken pedig az almérõs fogyasztást. Rendesen hitelesítve van az almérõ is. Csak akkor van gondotok, ha nem lehet szétválasztani a lakásokba menõ vezetéket. Pl bemegy a víz elágazik az 1. lakás fürdõszobájába, utánna a 2. lakás fürdõjébe, majd az 1. konyhájába, a 2. konyhájája, a 2. WCjébe, végül az 1. WCjébe.
Ugyanmár! Az órája után azt mérsz, amit akarsz! Jóhogynem már ennyi erõvel megbüntetnéd azt is, aki fogyasztásmérõt dug a konnektorába! A hivatalos és a nem hivatalos között az a különbség, hogy a nem hivatalosnál nem kapsz külön számlát a szolgáltatótól. És mivel a szolgáltató csak a saját órájáig "lát", semmi különbséget nem fog észrevenni (de ha észreveszi sem érdekli) a mostani megoldatlan, és a nem hivatalos, megoldott helyzet között.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!