Találatok a következő kifejezésre: Mikor válik a baba (402 db)

Felsöfokú okj-j szakképzésre járók is föiskolásnak számítanak, vagy ök olyanok, mint mikor valaki a bankban takarítónö?

Elnézést a morbiditásomért, csak érdekel a megétélésük. Légyszi írjátok oda, a véleményetek után, hogy nektek milyen végzettségetek van. Köszönöm.

Legjobb válasz: " Viszont a nagy számú alapszakot végzett állsákeresõ is jobb munkahely híján ilyen pozíciókra is pályázik, ezzel csökkentve az felsõfokú szakképzettségûek elhelyezkedésének esélyeit. " Mit értesz az alatt, hogy jobb munkahely híján. Természetesen ha nincs munkahely akkor megy ilyenekre, de viszont a szakmájában is el tud helyezkedni. Egy BSC képzéssel is el lehet helyezkedni. Ez olyan mintha (a régi rendszer szerint) a fõiskolai végzettséggel is el lehet helyezkedni. A mostani BSC fõiskolai szintnek felel meg. Amúgy a kérdezõ arra volt kíváncsi, hogy ha õ FSZ-re jár egy fõiskolán akkor õ is megkapja e a fõiskolás nevet és úgy tekintenek e rá mint egy fõiskolásra. Mert ugye van akit úgy neveznek, hogy egyetemista (aki egyetemre jár) és van aki fõiskolás.

" Viszont a nagy számú alapszakot végzett állsákeresõ is jobb munkahely híján ilyen pozíciókra is pályázik, ezzel csökkentve az felsõfokú szakképzettségûek elhelyezkedésének esélyeit. " Mit értesz az alatt, hogy jobb munkahely híján. Természetesen ha nincs munkahely akkor megy ilyenekre, de viszont a szakmájában is el tud helyezkedni. Egy BSC képzéssel is el lehet helyezkedni. Ez olyan mintha (a régi rendszer szerint) a fõiskolai végzettséggel is el lehet helyezkedni. A mostani BSC fõiskolai szintnek felel meg. Amúgy a kérdezõ arra volt kíváncsi, hogy ha õ FSZ-re jár egy fõiskolán akkor õ is megkapja e a fõiskolás nevet és úgy tekintenek e rá mint egy fõiskolásra. Mert ugye van akit úgy neveznek, hogy egyetemista (aki egyetemre jár) és van aki fõiskolás.
Szép volt amit leírtál, Kedves elsõ, csak nem ezt kérdezték. Hanem azt, hogy amikor az OKJ-sek a fõsulisokkal egy intézményben tanulnak, akkor hogy alakul a két tábor viszonya. Ki néz le kit? Jah, és hogy én se a kérdésre válaszoljak, mintegy szolidaritást vállalva az elsõ hozzászólóval, régen rossz ha ilyen kisebbségi komplexus gyötör, hogy vajon lenéznek-e a fõiskolások. Mert fordított helyzetben te ezt tennéd, viszont most "félsz". Legalábbis nekem az ostoba példádból ez jön le. Szerintem tanulj, a lehetõségeidhez mérten. Rosszindulatú emberek mindig vannak, kérdés kinek mennyire fontos a véleménye. Egy egyetemista

10-15 fogyis (fogyásra való) tablettát, ha valaki bevesz, mi lesz a baja? Lesz egyáltalán valami baja?

Ne gondoljatok semmi olyasmira,hogy én esetleg ki akarom próbálni,csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Nem léteznek fogyi tabletták, szóval bármi lehet. Attól függ mi van benne.

Nem léteznek fogyi tabletták, szóval bármi lehet. Attól függ mi van benne.


Volt már valaki babájának 72, 9 a CRP-je, ha igen, mi volt a baba baja?

Legjobb válasz: Megkérdezhetem,hogy mi az az RCP?

Megkérdezhetem, hogy mi az az RCP?
Bocs CRP:-)
A kérdező hozzászólása: fehérvérsejtek száma
Nem tudom hogy a Fiamnak mennyi volt, de ez a sárgaság jele. Nekünk annyit mondta hogy határ fölé esik a CRP szintje, sárga, így nem engedhetnek haza a kórházból minket. Ez volt.
A CRP gyulladást is jelezhet, ez az érték megegyezik a vérsejtsüllyedés értékkel csak gyerekeknél CRP-t néznek, mert pontosabb mint a We.
Az én babámnak is magas volt, ameddig nem ment le neki, addig antibiotikumot kapott injekció formájában és addig nem engedtek haza a kórházból. Valami gyulladás jele volt.
Elég régi a téma, de most akadtam rá. 17 hónapos kisfiamnak ma lett 32 a crp. Az orvos szerint enyhe gyulladást jelez. Egy hete lázas, a cedax nem használt, most kapott Sumamedet. Ja és fogzik ezerrel! Nagyon remélem, ez rendbehozza!

Beperelte már valaki a bankot deviza hitele miatt? Mi lett a vége? Merre induljunk?

Legjobb válasz: Mire fel lehetne beperelni a bankot?!

Mire fel lehetne beperelni a bankot?!
A devizahitel miatt nem lehet beperelni a bankot. Olvasd el a szerzõdésed. Ha valahol szerzõdést szegett, azzal perelheted.
Be és elsõ fokon pert nyert a próbaper során az illetõ, a bankok tisztességtelenül módosították a szerzõdési feltételeket, és az egyoldalú szerzõdésmódosításra nem volt joguk, így a bíróság az elsõfokú ítéletében ezt megsemmisítette.
remélem minél többem pert nyernek a bankok ellen..rohadt csalók.
És ha megsemmisítette a bíróság ez mit takar? Mondták hogy akkor vissza kell állítani a szerzõdés elõtti állapotot, de ez mit jelent pontosan? Bank vissza adja az eddig befizetett chf-et chf-ben, ügyfél meg a forintokat amit felvételnél kapott?
11:20 Melyik bank? Milyen hitelkonstrukciójával? Milyen pontban szegett szerzõdést?! Ez nem így mûködik, hogy Kis Pista nyert egy pert egy bank ellen valamiért akkor hajrá az összes devizahitelesnek had szóljon pereljenek...
Tudtommal senkit nem kényszeritett a bank hitel felvételre..Ha nem szegett szerzõdést a bank, akkor felesleges perelni, ismerve õket erre nagyon ügyeltek.
A bank megsértette a polgári jogban rögzített egyenlõség elvét, eljárása tisztességtelen volt, a bank által alkalmazott és rögzített ÁSZF pedig törvénysértõ. Nem lehet feltételként kikötni az egyik oldalon, hogy a bank a negatív gazdasági hatások miatt kamatot emelhet, a mûködési költségeinek emelkedése esetén kamatot emelhet, mert ezzel sérti a szerzõdõ felek egyenlõségét. Csak akkor köthet ki ilyet, ha a másik szerzõdõ félnél is jelen vannak ezek a lehetõségek. Tehát akkor jogos és tisztességes a bank magatartása, ha az ügyfelének is lehetõsége van kamatcsökkentésre, ha pl. a rezsiköltségei emelkednek, negatív gazdasági változás áll be az életében stb. A bíróság nem a CHF-es hiteleket vette alapul. Nem a frankkal van baj, hanem a tisztességtelen szerzõdési feltételekkel. A bíróság nem a szerzõdést semmisítette meg, hanem a szerzõdés olyan változtatásait, amelyek tisztességtelenek voltak, azaz az egyoldalú kamatemelések nagy részét. Mivel 2010-tõl már törvényi erõn van az egyoldalú szerzõdésmódosítás, ezért a per - a pert kezdeményezõ esetében - a 2008-ban felvett hitelére a 2008-2010 közötti idõszakban állapította meg a tisztességtelenséget és kötelezte a bankot az eredeti kamatszint visszaállítására. Az ítélet nem jogerõs, jön a másodfok.

Mi lehet a baja a multiméteremnek, egyes dolgoknál nullát mutat. Valaki segitene?

Legjobb válasz: Miknél mutat nullát? Nekem is nullát mutat egyes dolgoknál az összes. Például egy 1 ohmos ellenállásra 20k-s állásban, 10mA-re, 20A állásban, 10mV-ra, 1000V állásban. És még sincs semmi baja. Szóval ha kicsit konkrétabban leírnád a problémát

Miknél mutat nullát? Nekem is nullát mutat egyes dolgoknál az összes. Például egy 1 ohmos ellenállásra 20k-s állásban, 10mA-re, 20A állásban, 10mV-ra, 1000V állásban. És még sincs semmi baja. Szóval ha kicsit konkrétabban leírnád a problémát
Na látod, teljesen normális hogy nullát mutat 20k állásban. Mert azt 200 állásban kell mérni. Ugyanis a hangszórók általában 4 vagy 8-ohmsak. Ha ellenállást mérsz, és nullákat mutat, egyel csökkentsd a méréshatárt. Ha 1-est mutat, akkor pedig növeld. De ez általában igaz a többi méréshatárra is. Gondolom te a szakadásvizsgálóra gondolsz, vagyis ha valahol rövidzár van, akkor sípol.. Az viszont nem az OUT, ugyanis az OUT-on 50Hz-es négyszögjelet ad ki a mûszer. Mellette a dióda szimbólum és egy hanghullámszimbólum a szakadásvizsgáló.
A kérdező hozzászólása: például 20k ra kapcsolok és mérném az ohmot mutat egy számot és számol visszafele.
Ez a mûködésébõl adódik. De egy hangszórót ne 20k állásban mérj már, mikor az max 32 ohm. Mérd meg 200 ohm állásban, és valószínû, hogy 4 vagy 8 ohm körül mérsz.
A kérdező hozzászólása: irtam hogy például mert kapcsolhatom 200 ra ott is ugyanugy csinál
oké, de 200-on meg kellene állnia egy bizonyos értéknél.
A kérdező hozzászólása: nem az áramszakadásra gondoltam hanem a papirjában is irja az out nál lehet szigetelést mérni ha nincs meg törve a szigetelés 0 val jelzi.
A kérdező hozzászólása: ezaz hogy bármit mérek megugrik és visszaszámol nullára.
Ha visszaszámol nullára, akkor tedd már eggyel kisebb méréshatárra. Még mindig nem értem, szigetelést hogy mérsz?? Mukahelyemen van szigetélmérõ mûszer, csak az éppen 150.000 ft volt. Nemigen hiszem, hogy egy alap multiban benne lenne. Leírnád, hogy pontosan hogy mûködik, hogy kell szigetelést mérni vele?
A kérdező hozzászólása: mikor 20k ra kapcsolok és hozzá teszem az érintkezõket a hangszóróhoz felugrik ugy 130ra vagy néha kevesebre és vissza számol nullára. Meg a szigetelést én sem tudtam mig egy tv szerelõ meg nem mutatta az én multiméteremen az out kapcsolás az.
Hogy mér az szigetelést? Komolyan nem értem. Ha meg a elemet megméri, akkor valószínû, hogy mást is. Hidd el, jobban jársz, ha utánaolvasol, hogy hogy kell mûszerrel mérni, nem szégyen. Legalább nem fogod tönkretenni. Azt sem írtad le, hogy konkrétan milyen állásban és mit mértél, amikor 0-át mutatott.
A kérdező hozzászólása: bármilyen hangszórónál 0 ohm-ot mutat amper 0, a volt ugrál majd nulla az is
A kérdező hozzászólása: pontosabba például amikor az ohm-ot mérem mutat egy nagy számot és megy viszafele és igy van mindennel.
De mekkora méréshatárban mutat 0-át? Ugye az sem mindegy. Tisztában vagy vele, hogy kell áramerõsséget mérni? A multik nagy részében ilyenkor át kell dugni a mûszerzsinórt külön banánhüvelybe. Elõször is nézz utána az alapvetõ méréseknek, hogy mérünk ellenállást, feszültséget, és áramerõsséget. Nagyon könnyen tönkre lehet tenni, ha nem jól használod. Egyébként milyen mûszerrõl van szó?
A kérdező hozzászólása: A tipus m830 buz.A multiméteren csak az ampert nem tudom hogy kell mérni de nem nagyon érdekel mert az ugyse kell nekem.egyedül a dupla szigetelést az áram szakadást méri a többi beállitásnál bárhova kapcsolok 0 mutat.de a tegnap monta tesó hogy próbált ampert hogy kell mérní de nem tudott valami folytán lehetett ez az oka.
Hát azt nem értem, hogy mér dupla szigetelést. De ha a feketét a COM-ba dugod, a pirosat VΩmA-be, akkor Pl egy 1.5V-os elemet a 2000m egyen feszültség állásban tudnod kell mérni. Az V, és mellette egy vonal, alatta pontozott vonal. Ellenállást pedig a legkisebb egységgel kell kezdeni, tehát elõször 200, aztán ha 1-et mutat, akkor jöhet a 2000, és így tovább. Ebben az állásban nem juthat feszültség a mûszerre, mert tönkremegy. Áramerõsséget pedig úgy mérünk, hogy a 10A állásba átdugjuk a mûszerzsinórt, a kapcsolót is oda kell forgatni, majd sorba kell kötni a fogyasztóval a mérõvezetéket. Elem(+)----piros mérõvezeték----mûszer---fekete mérõvezeték---izzó---elem(-) Egy elemes lámpa áramfelvételét így kell megmérni. Ha nem mutat semmit a mûszer, akkor vissza lehet a VΩmA állásba, és 200mA-es határon megnézni. http://www.kepzesevolucioja.hu/dmdocuments/4ap/14_1223_013_1..
A kérdező hozzászólása: Ezt értem köszi.Mondom nagyából tudom használni ugy ahogy leirtad ugy szoktam mégis nullát mutat.
Akkor lehet kukázni. Ha már kínai, akkor többet ér egy DT-9205-ös mûszer.
A kérdező hozzászólása: ki nem dobom még a kontaktot meg a szigetelés még lehet használni.ja meg azt nem értem hogy az elemet megméri hány voltos és annyi.
A kérdező hozzászólása: mint nézhetted ez kinai de rákapcsolok az outra az érintkezõket a kábel két végéhez teszem ha 0 vagy 1 et mutat nincs megtörve ha 10 et mutat vagy többet akkor meg van törve a szigetelés egy pár ismerõsömnek is ugyan ez a márka van és ugyanigy mérik a szigetelést

Kinek mikor sikerült a baba? 2 hónapja petefészekgyulladásom volt, azt már kikezelték. De most meg húgyúti fertőzésem van. Voltak valakinek ilyen betegségei és sikerült a baba?

Legjobb válasz: nekem állandó felfázásom volt és gombás fertõzésem! Nem sikerült a baba addig, bár a doki azt mondta, h a kettõnek nincs köze egymáshoz. Ami miatt viszont kialakulhat az állandó fertõzés: - intim mosakodó gél használata v túlzott használata, állandó hüvelyzuhany. -orális s. ezekután, ugyanis a folyamatos intim mosakodással, v hüvelykimosással felborítod a hüvely ph értékét, és a szájban lévõ bacik felfázást, gyulladást is okozhatnak! Tapasztalatból írom, amikor egy idõre abbahagytuk ezt a fajta módszert és felfüggesztettem a túlzott intim mosakodást, elmúltak a gyulladások, gombás fertõzések és rá 1-2 hónappal már sikerült is a bébi! :)

nekem állandó felfázásom volt és gombás fertõzésem! Nem sikerült a baba addig, bár a doki azt mondta, h a kettõnek nincs köze egymáshoz. Ami miatt viszont kialakulhat az állandó fertõzés: - intim mosakodó gél használata v túlzott használata, állandó hüvelyzuhany. -orális s. ezekután, ugyanis a folyamatos intim mosakodással, v hüvelykimosással felborítod a hüvely ph értékét, és a szájban lévõ bacik felfázást, gyulladást is okozhatnak! Tapasztalatból írom, amikor egy idõre abbahagytuk ezt a fajta módszert és felfüggesztettem a túlzott intim mosakodást, elmúltak a gyulladások, gombás fertõzések és rá 1-2 hónappal már sikerült is a bébi! :)
elsõ vagyok, csak elfelejtettem: húgyúti fertõzésre a legjobb a Monural por (ha jól tudom vénnyel kapható 2-3 nap alatt rendbehoz), amúgy pedig a zsúrlófû és citromfû tea keveréke... legalábbis nekem ez vált be!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!Nagyon aranyos vagy!

A babaolaj mire való? A gyerekorvos írt fel babaolajat, és azt mondta fürdés előtt kell átkenni vele a baba hajlatait. Ezt más is így csinálja? Ennek mi a funkciója? A baba mennyi idős koráig kell az olajat használni?

Legjobb válasz: Védi a bõrét a kiszáradástól, amit a víz okozna. Én fürdetés után a még vizes bõrét is át szoktam kenni, úgy hidratál a legjobban.

Védi a bõrét a kiszáradástól, amit a víz okozna. Én fürdetés után a még vizes bõrét is át szoktam kenni, úgy hidratál a legjobban.
Én hajlatokat nem olajozgattam, csak az egész testét. Ki volt száradva a bõre, ezért kellett.
azért kell olajozni a hajlatokat, mert ott könnyen összegyûlnek a szöszök, bepállhat a bõre.
Soha nem használtam ilyesmit. Nézzétek meg, micsoda káros cuccok vannak a babaolajakban is - rá nem kenném a gyerekem bõrére, de még a magaméra se! Gyógyszerész barátnõm mondta, hogy jobb, ha semmi ilyesmit nem használok. :-( Nekünk a foreveres termékek beváltak, sose volt semmilyen bõrproblémája a gyerekeknek, nulla naptól használtuk, semmilyen káros anyag nincs bennük, csak természetes. Nem is allergizálnak.
a hajlatokat kitörölni, és fürdés elõtt a testet áttörölni, hogy ne száradjon ki. nekünk sima napraorgóolajat írt a doki, gyógyszertárit, de soha nem használtam. A bõrszárazságra jobban bevált a fürdetõkrém, a hajlatokat is azzal kimostam
Én nem kentem olajjal sosem és nem is hintõporoztam. Csak gyógyszertári fürdetõ, popsikrém meg nyáron napolaj az egész repertoárunk - eddig nincs baja, pedig lassan 2 éves.
Kondenzátor hiba ha eddig tökéletesen mûködött.
1. Megszorult a tengely/kés. Forgasd meg kézzel(áramtalanított állapotban!) ha lazán akadásmentesen forog akkor nem ez a gond hanem a második. 2.Tönkrement az indítókondenzátor.Cserélni kell.
nekünk nagy telken a benzines jött be


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!