Találatok a következő kifejezésre: Mikor tudom peteeresem (104 db)

Szülés óta fáj az egyik petefészkem mikor peteérésem van. Miért? Baj? Mit tudok tenni ellene, hogy ne fájjon?

Nem minden hónapban, inkább úgy össze vissza szokott fájni a bal oldalam. Mindíg a két menstruáció között, amikor kb peteéresem van, és kb egy napig. De annyira fáj, hogy alig bírok menni, vagy létezni! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Sokan megérzik hogy peteérésük van, mert fáj. Ez amúgy nálam pont fordítva van, mert mióta szültem, nem érzem... Én nem nagyon tettem ellen semmit, nekem jó érzés volt, hogy tudom, mikor van peteérésem, ez így most hülyén hangzik, tudom...esetleg fájdalomcsillapító, ha nagyon fáj!

Szia! Sokan megérzik hogy peteérésük van, mert fáj. Ez amúgy nálam pont fordítva van, mert mióta szültem, nem érzem... Én nem nagyon tettem ellen semmit, nekem jó érzés volt, hogy tudom, mikor van peteérésem, ez így most hülyén hangzik, tudom...esetleg fájdalomcsillapító, ha nagyon fáj!
Harmadik vagyok, 28 éves leszek, másfél éve szülte, én elõtte éreztem, tehát nem hinném, hogy azért mert öreg voltam...:)
Nekem is ugyanigy van szülés óta.Rendesen görcsölök peteéréskor, de viszont mensi alatt nincsenek görseim.
Én is így jártam... csak fura, hogy a 4. szülés után... eddig soha nem éreztem a peteérést, most meg szúr, fáj. Igazán tenni nem lehet ellen, legalábbis az orvosom szerint.
Hát csajok, nem tudom hány évesek vagytok, de az én teóriám szerint ez az öregedéssel jár. Én is megjártam pár dokit, de semmi bajt nem találtak, azt hittem gyulladásom lehet, amikor egy nagymama barátnõm mondta, hogy ez a korral jár. Én már 36 vagyok, kb. 30 éves korom körül éreztem elõször, hogy szúr olyankor pár napig a petefészkem, amikor pé-m van. Nekem is volt, hogy sugárzott a fájdalom a medence csontomba, derekamba. Én érdekes módon, csak a jobb oldalamon érzem.
azért nem feltétlenül a korral jár, én 22 éves vagyok, és én is közel ugyanazt tapasztalom szülés óta, mint a kérdezõ. az egyetlen amit tehetsz, hogy a jó oldalát nézed: ez hogy a tested jelzi a peteérésed, akár hasznos is lehet a további babaprojektekben.
En a masodik szuules utan kezdtem erezni, csak 27 eves vagyok. En nem banom, legalabb nem kell majd ovutesztre kolteni a kov babanal es igy azt is tudom biztosra, hogy mikorra varhatom a mensit. Jah, ha szedsz hormonalis fogamzasgatlot, akkor ez a problema megszunik.

Honnan tudom, hogy mikor van peteérésem?

Azt tudom persze, hogy a ciklus közepén, de arra lennék kíváncsi, hogy milyen folyás észlelhet?. Napok óta krémes folyásom van (ez a tojásfehérjés nem igazán szokott lenni) elvileg a ciklus.hu szerint holnap lesz peteérésem.

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiunk, aki nem tervezett gyerek volt. Vele nem is éreztem fájdalmat peteérés elõtt soha. Szülés óta van ez is. Kislányt szeretnénk, ha sikerülne. 6-7-8-9 voltunk együtt és holnap (11) lesz peteérésem. Remélem ez is elég lesz. Sajna ma és holnap már nem tudunk együtt lenni. Ált. 28 naposak a ciklusaim (múlthónapban késett egy napot, de sokat idegeskedtem, s szerintem amiatt). De jó lenne ha sikerülne, karácsonyra (24-25) nem várom. Szép kis ajándék lenne.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiunk, aki nem tervezett gyerek volt. Vele nem is éreztem fájdalmat peteérés elõtt soha. Szülés óta van ez is. Kislányt szeretnénk, ha sikerülne. 6-7-8-9 voltunk együtt és holnap (11) lesz peteérésem. Remélem ez is elég lesz. Sajna ma és holnap már nem tudunk együtt lenni. Ált. 28 naposak a ciklusaim (múlthónapban késett egy napot, de sokat idegeskedtem, s szerintem amiatt). De jó lenne ha sikerülne, karácsonyra (24-25) nem várom. Szép kis ajándék lenne.
Hát ha nincs tojásfehérjéd, nem is hõmérõzöl, és ovutasztet se használsz, akkor marad a becslés: ha 28 naposak a ciklusaid, akkor a 14. napon. De ha érdekel pontosabban, akkor hõmérõzz vagy ovutesztelj.
Nyúlós, ragadós folyás szokott a peteérésre utalni illetve ha a szokványosnál több a folyás mennyisége így középidõben.De amikor fájdogál az alhasad vagy az oldalad az is annak a jele.Legalábbis nálam!Már van egy kisfiam és õt is úgy "csináltuk", hogy ezekre hagyatkoztam.Nem volt ovu tesz vagy hõmérõzés.De szerintem ne csak az ovuláció napján legyetek együtt hanem középidõben szinte minden nap kellene a babára gyúrni-biztos ami biztos alapon :) )
Ezzel nem vagy egyedül!A második vagyok.Nekünk is van egy kisfiúnk és mi is kislányt szeretnénk :) nekem ma van (10.-e) peteérésem de mi csak tegnap tudtunk együtt lenni, mert a férjem csak egy napra ugrott haza :( Én is Karira nem várom, bár ezzel az egy alkalommal szerintem semmi esélyem.Írsz majd, hogy mi lett Veletek?
A kérdező hozzászólása: persze megírom, meg fel is fogom tenni kérdésnek, (hacsak meg nem elõznek), hogy ki nem várja karácsonyra. Azzal az egy alkalommal is ugyanolyan esélyed van mint nekünk. Hisz peteérés elõtt voltatok együtt. Kívánom, hogy mindketten pozitívat teszteljünk karácsony (vagyis szenteste) reggelén. :-)
én is csatlakoznék :-) nekünk is kisfiunk van de mi újra kisfiút szeretnénk:-) reméljük teljesül is az álom:-) a napokban lesz peteérés, ugyhogy hajrá:-) nektek is hátha "sikerül":-)

Április 6-ától kezdve tegnapig, mindennap együtt voltunk a párommal. Viszont nem tudom, hogy mikor van peteérésem, nem rendszeres a menzeszem, most a hétvégével a jövőhét elejével kellene megjönnie. Teherbe eshettem? Kb. mikor végezzek tesztet?

Legjobb válasz: A minden napi együttlét rontja a teherbeesés esélyeit! Mennyire rendszertelenek e ciklusaid?Ha mondjuk 30 naposak akkor kb a 16. ciklusnap környékén van peteérésed,de ez sem kõbe vésett szabály ezért +/- pár nap! Ha esetleg 6.-án sikerült a baba akkor 20.-án tesztelhetsz viszont ha csak tegnap akkor olyan 23.-a körül leghamarabb! De mivel írod hogy most kell megjönnie,így nem biztos hogy elkaptátok a peteérést,mert az normál esetben mensi elõtt 14 nappal van!Ami azt jelenti hogy ha hétvégén megjön hogy kb 1.-jén volt! Szerintem lemaradtatok de hátha...ha késik(tehát jövõ 7 évgén kb) tesztelhetsz!

A minden napi együttlét rontja a teherbeesés esélyeit! Mennyire rendszertelenek e ciklusaid?Ha mondjuk 30 naposak akkor kb a 16. ciklusnap környékén van peteérésed, de ez sem kõbe vésett szabály ezért +/- pár nap! Ha esetleg 6.-án sikerült a baba akkor 20.-án tesztelhetsz viszont ha csak tegnap akkor olyan 23.-a körül leghamarabb! De mivel írod hogy most kell megjönnie, így nem biztos hogy elkaptátok a peteérést, mert az normál esetben mensi elõtt 14 nappal van!Ami azt jelenti hogy ha hétvégén megjön hogy kb 1.-jén volt! Szerintem lemaradtatok de hátha...ha késik(tehát jövõ 7 évgén kb) tesztelhetsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!

Miből tudom meg, hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: A reggeli hõmérõzéssel, ha lehet kb azonos idõben. Amikor a hõd emelkedik valószínû a peteérés. A DM-ben lehet kapni ovulációs tesztet. Ha ezt használod a hõmérõ mellé, majd 100%-an biztos lehetsz abban, hogy mikor van peteérésed. Ha nincs minden hónapban nem kell megijedni, ez természetes.

A reggeli hõmérõzéssel, ha lehet kb azonos idõben. Amikor a hõd emelkedik valószínû a peteérés. A DM-ben lehet kapni ovulációs tesztet. Ha ezt használod a hõmérõ mellé, majd 100%-an biztos lehetsz abban, hogy mikor van peteérésed. Ha nincs minden hónapban nem kell megijedni, ez természetes.
Szia! Én úgy tudom hogy pontosan az orvosok is csak peteérés után tudják megmondani mikor volt!De az én orvosom szerint a reggeli hõmérségletet kell nézni és amikor nagy ingadozás van több fok kb akkor lehet ird minden nap mikor mennyi volt!
két menstruáció között minden nõnek van minimális folyása. én onnan tudom hogy mikor van peteérésem, hogy 1-3 napra kicsit több lesz. persze ez is egyénenként változó

Honnan tudom mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Tudhatod esetleg a középidôs fájdalomból, olyankor szurkál a petefészek. Ha ez nincs, akkor lehet mérni a hômérsékletedet reggelente. Ez általában megbízható, ébredés után kell rögtön szájban megmérni. Ha az alap hõmérsékleted megnõ tartósan, akkor volt peteérésed. Illetve lehet ovulációs teszteket venni, rá kell pisilni, mint a terhességi tesztre a várható peteérés elõtt, ha pozitív, másnapra már várható az ovuláció.

Tudhatod esetleg a középidôs fájdalomból, olyankor szurkál a petefészek. Ha ez nincs, akkor lehet mérni a hômérsékletedet reggelente. Ez általában megbízható, ébredés után kell rögtön szájban megmérni. Ha az alap hõmérsékleted megnõ tartósan, akkor volt peteérésed. Illetve lehet ovulációs teszteket venni, rá kell pisilni, mint a terhességi tesztre a várható peteérés elõtt, ha pozitív, másnapra már várható az ovuláció.

Missed abortusz után van itt olyan aki tudja mikor volt peteérése az első hónapban? Mennyivel később jött meg a menzeszetek (ha késett)?

köszi!

Legjobb válasz: Én nem tudom, hogy mikor volt a peteérésem, de napra pontosan 4 hétre rá jött meg a menzeszem. Akkor gondolom félidõben lehetett.

Én nem tudom, hogy mikor volt a peteérésem, de napra pontosan 4 hétre rá jött meg a menzeszem. Akkor gondolom félidõben lehetett.
A kérdező hozzászólása: én is most tapasztaltam peteérés jeleket, 2 hétre a mûtét után...azt hittem eddig hogy téves de akkor gondolom nem és nekem is idõben meg fog jönni...
Nekem rá 3 hétre volt peteérésem, elég intenzíven éreztem, 2 hét múlva meg is jött.
Nekem 11 nappal a mûtét után volt peteérésem.Mindig megérzem de akkor nem akartam elhinni, így fel is írtam és 14 napra rá megjött a menszesz.Pont ahogy elõtte szokott.

Azt honnan tudom hogy mikor van peteérésem? Szedtem a clostit, orvos irta fel. Most meg valami injekciót mondott h attol pontosan tudom h mikor van. A ciklus 3. napjátol kezdtem szedni.

ez a szuri nélkül nem lehet tudni h mikor van?és amelyik nap van,és pont az nap nem vagyunk együtt,hanem mondjuk elötte való nap,akkor is megérhet a pete?ugy tudom hogy a sperma 36 órán át életképes.ma a ciklus 14. napján vagyok.jó lenne tudni hogy mikor van peteérés.

Legjobb válasz: A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)

A Clostit (elvileg) csak szigorú ultrahangos peteérés követés mellett írhatják fel, a te orvosod ezek szerint ezt másképp látja. Szóval: nekem a ciklus 3-7. napjáig kellett szednem 2*1-et, 11. napon ultrahang, amibõl látja hány pete érett meg, és mekkorák, annak alapján tüszõrepesztõ injekció 13. napon, 15. napon inszem. (tüszõrepedés az injekció után 38-40 órával következik be)
A kérdező hozzászólása: de tudja az orvosom.azt nem irtam elötte volt laporoszkópiai mütétem, ahol kiderült h a bal petefészkem nem müködik, csak a jobb.és amikor mentem ellenõrzésre, akkor irta fel a clostit, és mondta h a ciklus 3. napján kezdjem el szedni, napi 2x1-et.de az injekció nélkül is lehet tudni h mikor van peteérés?azt mondta az orvos h az arra jó h tudjam h mikor van pontosan.
Persze, az injekció meghatározza, ahogy írtam, ha beadod magadnak, onnantól számított 38-40 óra múlva reped meg a tüszõ. Voltál uh-on? mikor adtad be a tüszõrepesztõt?
A kérdező hozzászólása: igen megnézett uh-n.de nem adtam be injekciót.félek tõle.ugyhogy mondtam neki h ne irjon fel olyat.kérdeztem h attol független is lesz peteérés.mondta h igen.csak akkor pontosan tudom h mikor.mondta h látja h hat a gyógyszer, és lesz pete érésem.mult hét szerdán fogyott el a gyógyszer.elvileg a napokba kéne lennie sztem.meg mondta h 2 naponta legyek együtt a párommal.
A kérdező hozzászólása: most voltam pisilni, és láttam olyan nyálkás valamit a wc papiron.az a peteérés jele lehet?lehet h ma van peteérésem?jó lenne
A clostyt csak szigorú uh ellenôrzés mellett szabad szedni, ahogy az elsô is írta. A tüszôrepesztôt meg nem csak azért adják, hogy tudják pontosan, hogy mikor van a tüszôrepedés (most nem inszemrôl meg lombikról beszélek, hanem sima closty-kúráról), hanem hogy BIZTOSAN megrepedjenek a tüszôk. Az injekció beadása után két nappal szintén le kell ellenôrizni uh-val, hogy valóban megtörtént-e a tüszôrepedés, mert rosszabb esetben a nem megrepedt tüszô cisztává alakulhat és akár mûtét is lehet a vége. Ettôl függetlenül természetesen magától is megrepedhet a tüszô, de felelôsségteljes orvosok nem szokták ezt a véletlenre bízni.
A kérdező hozzászólása: én nem tudom, nem értek hozzá.de azt mondta az orvos hogy azért van az injekció h tudjam h mikor van a peteérés.és h a szuritol függetlenül mindenképp megérik.az orvos csak tudja.de én mondtam h ne irjon fel olyat, mert én félek tõle.nem merném beadni magamnak.azt mondta ha nem jön meg, akkor menjek vissza 3 h ét mulva, ha megjön, akkor kezdjem el szedni ugyanugy a ciklus 3. napján napi kettõt.hát most kiderül h mi lesz.

Mikor tudok teherbe esni? Csak peteéréskor vagy előtte is?

Legjobb válasz: Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.

Peteérés elõtt 3 nappal már teherbe lehet esni, én is akkor estem teherbe. Hogy peteérés után hány napig, abban nem vagyok biztos, de szerintem max. utána 1 nap.
Peteérés elõt 2-3 nap, maga az ovu napja, s utánna még egy nap, amikor a legnagobb esély van a teherbeesésre.
elsõnek üzenem, hogy nem mensi 1 napjától kell számolni a peteérést, hanem pont visszafele, mert nem mindenkinek 28 napos a ciklusa.
Erõsebb kaliberû orgazmus is okozhat peteérést, tehát nem csak a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon.
Mindig csak akkor eshetsz teherbe, amikor épp van érett petéd - ami csak max 24 óráig életképes. Azaz csak a tüszõrepedés napján foganhatsz meg. A teherbeeséshez vezetõ közösülés azonban történhet ez elõtt akár egy héttel is, ugyanis a hímivarsejtek sokkal tovább életképesek a nõ szervezetében, mint a pete. Alapjáraton 2-3 napig, szélsõséges esetben akár egy hétig is. Tüszõrepedés a következõ menszesz ELÕTT 12-16 nappal következik be minden esetben. Ha megfordítom a dolgot: a következõ menszesz a tüszõrepedés UTÁN következik be mindne esetben. A tüszõrepedés legtöbbször a ciklus 14. napjára esik, de lehet ennél korábban, késõbb, és spontán bármikor is, akár egy jó orgazmus következtében. Összefoglalva: akkor eshetsz teherbe, ha van benned élõ hímivarsejt, és épp van érett petéd is. Ez a tüszõrepedés napját és az azt megelõzõ kb egy hetet jelenti.

Honnan tudom hogy mikor van peteérésem, és miben jelentkezik?

Legjobb válasz: Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).

Szia! Azt mondják, hogy kb. a ciklus felénél van peteérés. Lehet pár nappal hamarabb is vagy késöbb. Ez azonban egyénenként eltérö. Ha babán próbálkoztok, akkor jó, ha ebben az idöpontban 2 naponként együtt vagytok. Bizonyosságot a peteérésröl viszont csak akkor kapsz, ha reggelente rendszeresen hömérözöl vagy esetleg néhány LH-Tesztet veszel, s ezeket félidö körül kipróbálod. Még a hüvelyi nyálkából is lehet erre következtetni, közvetlenül PÉ elött megnö a nyálka mennyisége és tojásfehérje szerü folyás figyelhetö meg. Ez jelzi a PÉ közeledtét. Van, aki érzi ebben az idöben a petefészkét is (ún. hasszuri). 100%-osan azonban csak orvos tudja megmondani pl. vérvételböl (utólag a 21. cn.-on).
Mérni kell az ébredési hõmérsékletedet, minden reggel, úgy hogy fel sem kelsz az ágyból, hanem rögtön a hõmérõért nyúlsz. A ciklus közepe fele (ahány nappal hosszabb a ciklusod annyi nappal késõbb mint a 14. nap), azt kellene tapasztalni, hogy a hõmérsékleted pár tized fokkal csökken, 1-2 napig, utána való napon hirtelen emelkedni kezd. Ezek mellé párosul még a nyák fokozott termelése, és ha szerencsés vagy akkor mensis fájdalmak is(vagy hasonlók) Elméletileg ekkor van a peteérés. Vannak jó táblázatok a vezetésére a neten.

Ha mindketten egészségesek vagyunk, hőmérőzés szerint tudom mikor van peteérésem, akkor körül vagyunk együtt, mégsem sikerül teherbe esnem. Mikor célszerű együtt lenni? Peteérés előtt, alatt, után? Hányszor? Mi a titok?

Legjobb válasz: "Mi a titok?" Az, hogy NEM "tudományosan" akartok babát, hanbem akkor vagstok együtt, amikor kedvetek van rá, és egyszerüen csak az élvezet kedvéért szexeltek. Nem véletlen, hogy azok esnek a legkönnyebben teherbe, akik nem számítanak rá, hanem csak szexelnek a szex öröméért. Akik meg "akarnak", azoknak sokkal kisebb eséllyel sikerül.

"Mi a titok?" Az, hogy NEM "tudományosan" akartok babát, hanbem akkor vagstok együtt, amikor kedvetek van rá, és egyszerüen csak az élvezet kedvéért szexeltek. Nem véletlen, hogy azok esnek a legkönnyebben teherbe, akik nem számítanak rá, hanem csak szexelnek a szex öröméért. Akik meg "akarnak", azoknak sokkal kisebb eséllyel sikerül.
Elvileg azt mondják, hogy középidõben, de inkább ovu elõtt, vagy annak a napján, 2 naponta. Napi 1-szer.
Mi mindent próbáltunk! 10 hónapot vártunk a tesóra, mire sikerült! És kijelenthetem, hogy tényleg le kell állni a görcsösen gyereket akarok témáról! Próbáltuk a naponta, 2 naponta szexet, nem jött be, inkább csak beleuntunk! :S Aztán eljött a február, anyukám agyvérzéssel kórházba került és nem az volt a legfontosabb fontosabb, hogy teherbe essek. Egész hónapban 3X voltunk együtt! Láss csodát 21 hetes terhes vagyok a húgival! :D
Csinálj ovu tesztet, nekem bevált!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!