Találatok a következő kifejezésre: Mikor tudja baba (836 db)

én kézilabdázok de az erőnlétem nem az igazi mit tudok+-ba edzeni?

Legjobb válasz: konditerem, alacsony súlyokkal nagy ismétlésszámmal. tömegnövelés neked csak kötöttebb mozgást és kisebb teherbírást adna.

konditerem, alacsony súlyokkal nagy ismétlésszámmal. tömegnövelés neked csak kötöttebb mozgást és kisebb teherbírást adna.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindkettõtöknek

Honnan tudja a szervezet, hogy mikor kell "megszülni" a babát? Vagy a baba mikor tudja, hogy mikor kell megszületnie? Sokat tanakodom ezen mióta babát várok.

Legjobb válasz: Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.

Úgy tudom úgy hallottam hogy amikor a baba kifejlõdik kibocsájt egy anyagot az bejut a véráramba és az inditja be a szülést. azt nem tudom hogy hormon v. enzim.
Állítólag két dolog között "keresi a baba az egyensúlyt". Hogy elég érett legyen a kinti életre és hogy akkora legyen, hogy meg tudjon születni. A "legideláisabb" pillanatban pedig kibújik.
Ha a baba teljesen késznek érzi magát, akkor elkezdi termelni az agyalapi mirigye az oxitocin nevû hormont, ami bejut a magzatvízbe - így méhösszehúzódások lesznek tõle!
Ezek az elméletek vannak a szülés megindulására: - a baba „üzen” az anyának hormonális úton, - a méhlepény indítja be (mivel az is hormontermelõ szerv) - az anya szervezete dönti el szintén a hormonális egyensúly alapján - a méh nyúlása következtében (bizonyos receptorok ingert kapnak és elindítják a hormonválaszt) - fizikai, környezeti stb. okok (pl. hold, légnyomás, magzatvíz mennyisége, minõsége stb.)

Már két napja nyüszűl a kutyám és nem tudom mi a baja Nagyon félek hogy valami baja van Szerintetek mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Bizony, baja van. Valószínûleg komoly baja, mert a kutya , ha lehet, eltitkolja a fájdalmát. Ha már jelzi, akkor nagy a baj. Ennek egy megoldása van: állatorvos!

Bizony, baja van. Valószínûleg komoly baja, mert a kutya , ha lehet, eltitkolja a fájdalmát. Ha már jelzi, akkor nagy a baj. Ennek egy megoldása van: állatorvos!
Tényleg komolyan gondoltad, hogy ezt látatlanban meg tudjuk mondani? Lehet, hogy más kutyájánál volt hasonló tünet, de ezt ezerféle dolog okozhatja, mind eltérõ gyógymóot igényel. Nem tudom, miért nem evidens, hogy állatorvoshoz kell(ett volna már tegnap)vinni.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi baja csak egy másik kutya átjár hozzánk és az miatt nyüszült de mióta elvittük már nincs semmi baj


A toxoplasma vizsgálatom nagyon rosz lett. Kaptam rá gyógyszereket rendessen szedem. A kis pocaklakómat nagyon féltem. Mit tudok tenni még a védelmébe, hogy nehogy baja legyen?

Legjobb válasz: Ne aggódj, direkt azért szûrik, hogy gyógyszert kaphassatok rá, ha megfertõzõdtél, így nem lesz semmi gond. Én ugyan már korábban átestem rajta, de a védõnõm azt mondta, hogy a körzetében elég sok a frissen fertõzött kismama. A babáknak viszont semmi bajuk, mert szedték a gyógyszereket. Egyébként a neten találsz cikkeket a toxoplasmáról és ott leírják, hogy fertõzés esetén sem fertõzõdik meg minden magzat, csak kis százalék. Úgy tudom, a baba születése után Õ még egy darabig gyógyszert fog szedni. Nem lesz semmi baj, ne aggódj!

Ne aggódj, direkt azért szûrik, hogy gyógyszert kaphassatok rá, ha megfertõzõdtél, így nem lesz semmi gond. Én ugyan már korábban átestem rajta, de a védõnõm azt mondta, hogy a körzetében elég sok a frissen fertõzött kismama. A babáknak viszont semmi bajuk, mert szedték a gyógyszereket. Egyébként a neten találsz cikkeket a toxoplasmáról és ott leírják, hogy fertõzés esetén sem fertõzõdik meg minden magzat, csak kis százalék. Úgy tudom, a baba születése után Õ még egy darabig gyógyszert fog szedni. Nem lesz semmi baj, ne aggódj!
Dani te vagy az? :D
A kérdező hozzászólása: NEm én Gábor vagyok! és a kérdésre esetleg nem tudod a választ?
Ja, de lehet. :) Ha felpörög a motor de nem forgatja meg a kereket akkor a variátorban keresném a hibát, ha nem pörög fel csak dadog akkor nem éri el a variátor mûködési fordulatát és karburátor hiba. Neten kéne utána nézni, hanyas fuvi kell bele. Szimmering hiba akkor, ha nincs aapjárat és erõtlen a motor de könnyen felpörög -> szegény nagyon a keverék.
Szerintem nem tudod, hogy mi a baja.
az a baj vele hogy az a "játék"-nak nevezet grafikátlan [email protected] helyet van még másik 10 ezer játék ami egy gyenge gépen is elfut...

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Mikor fogom érezni a baba mozgását és mikor tudom meg a nemét?

Most 17 hetes 1 napos terhes vagyok. Már növekszik a pocim:-) érzem, hogy oldalt feszül a b?röm, kicsit kellemetlen, ez gondolom a növekvést?l van.

Legjobb válasz: A baba mozgását bármelyik pillanatban megérezheted, bár ez nem egy határozott mozdulat szokott lenni, inkább egy erõsödõ folyamat. De még 22 hetesen sincs késõn, ne félj, ha nem érzed. A nemét 16 hét után tudják megmondani, a 18 hetes uhon kérdezz rá, ha úgy fekszik, megmondják, de a baba is kell hozzá.-) Türelem.)

A baba mozgását bármelyik pillanatban megérezheted, bár ez nem egy határozott mozdulat szokott lenni, inkább egy erõsödõ folyamat. De még 22 hetesen sincs késõn, ne félj, ha nem érzed. A nemét 16 hét után tudják megmondani, a 18 hetes uhon kérdezz rá, ha úgy fekszik, megmondják, de a baba is kell hozzá.-) Türelem.)
A kérdező hozzászólása: Mekkora lehet most a baba? Kb. 15cm?
Én a 30.héten tudtam meg, hogy kislány, és az elsõ mozgásokat már a 15. héten észleltem, majd a 17.ig semmi, aztán egyre gyakrabban, de mindennapos rendszerességgel csak 19-20. hét környékén.Sok olyan mozgása volt, amirõl nem tudtam eldönteni, hogy õ vagy nem õ, aztán késõbb kiderült, hogy õ az:) Férjemnek a 21. héten tudtam megmutatni, amibõl õ csak enyhe lüktetést érzett.Bezzeg most:) A bõröd a növekedéstõl feszül, és még fog is.Próbáld meg magas E vitamin tartalmú olajokkal kenni.(pl:szõlõmag)
A kérdező hozzászólása: Már tudom, kislányom lesz:-))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!