Találatok a következő kifejezésre: Mikor tudja a doki az (54 db)

7hónapja császárral szültem! Ma reggel pozitívat teszteltem! Nem tudom mi lesz! A dokim azt mondta a szülés után hogy 1, 5-2évet kell várni a második babával! Akkor most nem tarthatom meg?

Legjobb válasz: Szia! Császár után 3 hónappal terhes lettem gumi mellett. Én is megijedtem, hogy most mi lesz. Minden rendben volt, csak a végén jobban kell vigyázni, nehogy szétnyíljon a varrat.

Szia! Császár után 3 hónappal terhes lettem gumi mellett. Én is megijedtem, hogy most mi lesz. Minden rendben volt, csak a végén jobban kell vigyázni, nehogy szétnyíljon a varrat.
A kérdező hozzászólása: Jaj én is nagyon félek!!Mert nekem még szokott fájni a hegem meg érzékeny is mert begyulladt a sebem és rosszúl hegesedett!:(
Nyugi, nem lesz semmi baj. Mire akkorára nõ a hasad sok idõ telik még el. Ezért biztos nem javasolja a doki, hogy vetesd el.
Arra készülj fel, hogy az orvostól fogsz kapni hideget-meleget.
A kérdező hozzászólása: hát kaphatok én hideget meg meleget is ha éppen gyógyszer mellett lettem terhes!!:(
Sziasztok! Kedves kérdezõ, kérlek ne haragudj hogy nem válaszolok, sajnos nem tudok. De szeretném megkérdezni, hogy mibõl jöttél rá a terhességedre? Elmaradt a vérzés talán? Én is gyógyszert szedek, császáros voltam, és rettegek a terhességtõl. Nagyon szépen köszönöm ha válaszolsz, és azt kívánom minden úgy legyen ahogy szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Szia!!Én kimondottan rosszúl voltam!Hánytam, szédültem!De azt hittem a meleg miatt, és hogy azért is késik a mensim!!Aztán letelt 5nap de semmi vártam, a 6.napon vettem egy tesztet és 7.nap reggel teszteltem egyértelmû pozitívat!De viszont a fiammal is gyógyszer mellett lettem terhes!!Semmi gondom nem volt!A gyógyszer miatt megszokott gyenge megvonásos vérzésen kívül!!Rákszûrésre mentem és ott mondták meg hogy 16hetes terhes vagyok!!
Ha a doki nem mondott semmit akkor rendbe vagy
15 hetes UH-n azt mondta az orvosom, hogy hátul mélyen tapad a méhlepény, ezért kímélõ pihenésre ítélt. Nem tudom neked ezt esetleg nem mondta? 18 khm
A kérdező hozzászólása: Nekem már a 12.héttõl kimélet van , akkor elérte a placenta a méhszájat.Már most kezd fentébb menni.Hála Akkor azt mondták h nem szabad bicikliznem, emelnem csak mx 3kg, hajolás és no sex. Te is el vagy tiltva ezektõl?
Emelgetnem nekem sem szabad, a házas élet nincs tiltva, óvatosan kell csinálnunk, hogy fel ne sértsük. A doki ennyit mondott. Jövõhéten megyünk a 19. heti UH-ra kíváncsi vagyok, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Értem, akkor te ebbe az esetbe szerencsésebb vagy. Párom már kész van.. :D Akkor egy idõsek vagyunk :D Jun 24 re vagyok kiírva és Debibe szülök. Kisfiu, kislány?
Értem, akkor te ebbe az esetbe szerencsésebb vagy. Párom már kész van.. :D Akkor egy idõsek vagyunk :D Jun 24 re vagyok kiírva és Debibe szülök. Kisfiu, kislány? Igen igen, de azért félek, hogy mi lesz jövõ héten.. :( Elhiszem, elég nehéz lehet, de ha úgy nézzük akkor megéri szüneteltetni :) Mi júni. 27-re vagyunk kiírva és Miskolcon szülök majd :) Egyenlõre nem tudjuk, hogy kisfiú vagy kislány, mert nem volt hajlandó megmutatni magát :) Ti tudjátok már? A nevekkel, hogy álltok?
A kérdező hozzászólása: Igen, mindent megteszünk h semmi ne legyen. Tegnap tudtuk meg, h kisfiú :D Ugy beszéltük meg ha kislány akkor én adom , ha kisfiú akkor én.HA lány lett volna akkor Lora lett volna. Kisfiú igy a Marcell, Márk, ZSombor merült fel, de majd kiderül h mit választ apuka . Szurkolok neked és nem lesz semmi baj. Boldog babavárást !
De jó :D Úgy látom még hasonló nevekben is gondolkodunk :) Mi a Marcellra szavazunk akkor ha kisfiú, ha kislány akkor pedig Amelita (ez lett volna a nevem, de valahogy még se és a párom azt mondta, hogy akkor legyen ez). A lányomnak mindig is különleges és ritka nevet akartam adni, mert az enyém is az, az anyósomé is és hát .. :) Ha nem lenne gond, akkor szívesen beszélgetnék veled még privátban. Most rohannom kell, de ha részedrõl oké, akkor valamikor rádírok :)

Mikor zarhato ki a mehen kivuli terhesseg? 4 hetes terhes vagyok, a petrezsak 4 mm de a doki azt mondta h meg nem tudja megmodnani jo helyen van e. mikor nyugodhatok meg?

Legjobb válasz: Mi az, hogy nem tudja megmondani? Ha már látta a petezsákot, akkor nyilván tudja,hogy hol látta!

Mi az, hogy nem tudja megmondani? Ha már látta a petezsákot, akkor nyilván tudja, hogy hol látta!
A kérdező hozzászólása: 5 hetes vagyok, bocsi, elirtam:)
A kérdező hozzászólása: ezt nem ertettem en se....
Nem értettél félre valamit! Én most 4+5 hetesen voltam uh-on, akkor már látta petezsákot és nyilván a méhemben látta!
A kérdező hozzászólása: tegnap vereztem egy nagyon kicsit igy ma is elmentem dokihoz. meg mindig csak 4 mm az egesz. azt mondta jovohetig nonie kell. jovo pentekre rendelt vissza a doki. azt mondta ugy latja mintha a mehembe lenne de rosszul latszott nagyon.... remelem midnen ok lesz vele. mig ilyen kicsi addig remelem nem okozohat gubancot, ha mehen kivuli lenne is, nem? tehat jovo pentekig nem lehet nagy baj.
Hát az a baj, hogy elég nagy gubancot tud okozni egy késõn észrevett méhen kívüli. Barátnõmnek eltávolították az egyik petevezetékét! És még elég sok embernek, ahogy olvasom. Csak akkor lehet ezt kivédeni, ha idõben észreveszik! Nem tudsz másik dokihoz menni?
Lehet, hogy a petevezeték beszájadzásához nagyon közel vagy a nyílásban tapad, ez egy kevésbé jó felbontású UH-képen nem biztos, hogy elkülöníthetõ. A petevezeték belül kb. ceruzabél vékonyságú csõ, ha ebben tapad meg a megtermékenyült petesejt, akkor ott nem fog tudni fejlõdni. "Korai felismeréssel" sem változtatható meg az a tény, hogy ott tapadt meg, a petevezetékbõl akkor is el kell távolítani azzal a darabkával együtt, ahol megtapadt. Ha nem ismerik fel idõben, akkor a növekvõ embriótól megrepedhet a petevezeték, ami erõs vérzéssel jár és így is, úgy is sérülne. Féloldali alhasi szúró fájdalom lehet az elõjele.
A kérdező hozzászólása: ket orvosnal is voltam mar:)
A kérdező hozzászólása: tegnap voltam a masik dokinal, a meretet o is ugyanakkoranak latta ., 4 mmm-nek es azt mondta h ha midnen igaz jo helyen van de nem tud 100 szazalekot jovohetig modnani mert nem latszik teljesen jol... azzal nyugtatom magam, h egy -ket nap alatt nem tortenhet nagy baj, nem tud annyit noni...igaz csak egy het mulva kell menjek ujra uh-ra....

Tegnap lett 3darab pozitív tesztem. Eddig nem voltHüvelyi UH-on kinagyított valamit a doki, azt nézegette. Nem tudom mit láthatott?

5mm-es a nyálkahártyám és nagy a méhem.Ennyit írt a papírra.2napja késik a mesim.Keddre berendelt vizeletmintát kell adnom a laborba.Azt mondta nem vagyok terhes.Akkor ez most hogy van?Nem értem...

Legjobb válasz: Hát az 5mm-es nyálkahártya az nagyon kevés. Szerintem sem vagy terhes :( Lehet cisztád van? Vagy nem tudom, csak tippelek

Hát az 5mm-es nyálkahártya az nagyon kevés. Szerintem sem vagy terhes :( Lehet cisztád van? Vagy nem tudom, csak tippelek
Elképzelhetõ, hogy megtermékenyült a petesejt, de a beágyazódás nem sikerült, vagy felszívódott. A hcg szint emelkedése elméletileg terhesség miatt lehet, hiszen a cisztát látta volna a doki ultrahangon. Nekem is volt ilyen eset, és a doki után 4 nappal meg is jött nagy görcsökkel. De köv. hónapban összejött a baba! Remélem neked is így lesz!

Van valaki aki esetleg tudja, hogy a verkepben mit jelent az RBC es a HCT? Es esetleg hogyan lehet optimalizalni? Az enyem alacsony s a doki azt mondta nem kell tenni semmit, mert nem nagy a kulonbseg de engem zavar. Koszi 12 hetes km

Legjobb válasz: Írd le az eredményeidet!!Nekem is alacsony volt a hematokrit0,376 a másik úgy van írva:vörösvérsejt,az 4,09 nekem és vasat írt föl (1db/nap) a doki.Most már 2db/nap.Ha valaki súlyosan vérszegény az vetéléshez vezethet.Ez biztos nem áll fönt nálad csak írtam.32 hetes

Írd le az eredményeidet!!Nekem is alacsony volt a hematokrit0, 376 a másik úgy van írva:vörösvérsejt, az 4, 09 nekem és vasat írt föl (1db/nap) a doki.Most már 2db/nap.Ha valaki súlyosan vérszegény az vetéléshez vezethet.Ez biztos nem áll fönt nálad csak írtam.32 hetes
Ha a doki azt mondta, hogy nem gond, akkor ne izgulj. Ha rosszat jelentene, akkor biztos mondta volna. Nekem a 12 hetesen 1 eltérésem volt, a 16 hetesen már 3, de azt mondták, hogy minden rendben. Egyre "rosszabbak" lesznek az eredmények, de ez terhesen normális. Majd ha valami olyan eltérés lesz, ami rossz, akkor szólnak! Ne parázzzzzz!!!!!!
Ja, és a HCT=haematokrit, RBC=vörösvérsejtszám
A HCT (hematokrit) a vér alakos elemeinek és a plazmának az arányát mutatja meg. Ha alacsonyabb az értéke, akkor javasolt több folyadékot inni. Az RBC (vörösvértest szám) a terhesség során csökkenhet, az anémia tünete lehet. Az anémiát viszont a szérum vas értékkel és a hemoglobinnal (HBG) együtt kell értékelni. Hallgass az orvosodra, õ tudja mire kell majd odafigyelni a következõ laborodnál. Ne aggódj!
16.51 vagyok Ne izgulj egyébként az orvos tudja.A terhességgel sok adat megváltozik, de a laborban nem lehet átállítani, hogy terhes vérkép és normál vérkép.Így vannak eltérések.Egyébként az elõzõ válaszoló tökéletesen leírta.
A kérdező hozzászólása: HCT33, 8 36-a min., RBC 3, 8 4-a min de a vasam jo az 27, 9 a min11, 6
Megint 16.51-es a Googleban próbáltam pontosan utánanézni és mintha mindíg arra jukadtam volna ki, hogy a vérszegénységgel függnek össze ezek az eredmények.Te esetedben enyhe, de a terhesség elõre haladtával csökkenhet legalábbis nekem ezt monta a doki.Szerintem neked is ez lehet.A dokim mondta hogy a vashiánynál a Hemoglobint és a Hematokrit kell nézni és nem a vasat.Ha mész körzeti orvoshoz mutasd meg neki is.Parázni nem érdemes, de biztos ami biztos kérdezz rá pontosan.jó babavárást :-)

Tudom, hogy hülye kérdés, de amikor a doki azt kérdezi, hogy van-e valamilyen hasi panaszom, akkor pontosan mire gondol?

Legjobb válasz: Orvostól is függ, nõgyógyásznál elsõsorban alhasi tünetekrõl lehet ilyenkor szó. Általános háziorvosi vizsgálatnál gyomor-bélrendszeri problémák elsõsorban.

Orvostól is függ, nõgyógyásznál elsõsorban alhasi tünetekrõl lehet ilyenkor szó. Általános háziorvosi vizsgálatnál gyomor-bélrendszeri problémák elsõsorban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Belgyógyász kérdezgeti állandóan. Hasfájás, puffadás, görcsök, ilyenekre gondol akkor? Vagy beletartozik a nõgyógyászati eredetû görcs, petefészek-szurkálás, fájdalom, stb is?
Beletartozik minden, ami hasi panasz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek, ment a zöld kéz! :)

Az utrogestan tablettát a 12. hétig vagy a 12. hét végéig kell szedni? Nem tudom már mit mondott a doki!

Legjobb válasz: Nekem pl. a 14. hét végéig kellett szedni, de én véreztem rendesen. Az orvosok amúgy betöltött hetekben szoktak gondolkodni. Ha azt mondta 12 hét, akkor az azt jelenti, hogy amikor betöltöd a 12 hetet. Nem tudom hány szemet szedsz naponta, de azt tudod ugye, hogy fokozatosan kell abbahagyni?

Nekem pl. a 14. hét végéig kellett szedni, de én véreztem rendesen. Az orvosok amúgy betöltött hetekben szoktak gondolkodni. Ha azt mondta 12 hét, akkor az azt jelenti, hogy amikor betöltöd a 12 hetet. Nem tudom hány szemet szedsz naponta, de azt tudod ugye, hogy fokozatosan kell abbahagyni?
A kérdező hozzászólása: Igen , azt tudom, de mi a betöltött 12? Az a nap, amikor elérem a 12-t, vagy a 12+6?
A betöltött 12 hét az 12+0. De inkább kérdezz rá, ha bizonytalan vagy. Attól nem lesz baj, ha pár nappal tovább szeded, inkább mint kevesebb ideig. Nekem pl. annyit írt fel, amennyit be kellett szednem. Elhasználtam az utolsó szemig.
Nekem Dupphastont kellett szednem (szintén progeszteron pótló) 3*1-et 12+0-ig, majd 12+1-tõl 2*1-et, rá 3-4 napra pedig 1*1-et. Majd 2-3 nap után végleg elhagyhattam.
nekem már a 12. hét legelsõ napján azt mondta a doki h abbahagyhatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Szia, én is utrogestan hüvelykúpot használom és addig kell szedni amíg be nem töltöd a 12. hetet. A menzesz elsõ napjára rászámolsz 12 hetet. 9+2 hetes km

A dokim azt mondta hogy sok olyat egyek amiben hormon van mert meg kéne jönnie. De nem tudom mit egyek/mit csináljak?

15/l léccciiiiii

Legjobb válasz: Keress normalis orvost! Amugy gondolom fitoosztrogenekre gondolt, ami pl van a szojaban

Keress normalis orvost! Amugy gondolom fitoosztrogenekre gondolt, ami pl van a szojaban
mármint az elsõ menzesz vagy csak késik egy adott havid? ajánlom az almát, sárgarépát, komlót, lent, epret, szóját. a szójánál nincs olyan étel (ha jól tudom), amiben több fitoösztrogén lenne. ráguglizhatsz, ott több mindent találsz.
Az orvost cseréld le, ha azt sem tudja, hogy 16 éves korig kell megjönnie az elsõ menstruációnak, és ne hormontartalmú ételekkel akarjon etetni.
D és E vitamin. Nem vitte túlzásba a dokid a tájékoztatást...
a szója és a többi mellé, persze.

Mikor tudja megállapítani a doki az ikerterhességet?

Legjobb válasz: Az elsõ uh-on már megtudja állapítani. kb 5-6 hetesen. De még a 12-ik héten is kiderülhet, ha addig nem látszódott.

Az elsõ uh-on már megtudja állapítani. kb 5-6 hetesen. De még a 12-ik héten is kiderülhet, ha addig nem látszódott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ
szia.igen a kicsi "elbújhat"de a második uh valoszinü hogy meglássák.(nekem a második uh, a 12 héten látták meg a másik babát.)
sziasztok!36 éves vagyok, van 2 gyerekem egy 17 éves fiú és egy 15 éves lány.a férjemmel már nem terveztünk babát, most mégis terhes lettem...de az az érdekes, hogy mielõtt megtudtam, ikerterhességrõl álmodtam(és volt is a családban)de már túl vagyok a 8 hetes ultrahangon(a héten)és nem mondták, hogy 2 baba lenne.csak azért írtam le, mert úgy szíven ütött, hogy láttam, hogy késõbb is kiderülhet....:-)))jó volt olvasni a válaszokat!amikor az elsõ gyerekekekkel voltam terhes nem volt még internet, és nehéz volt beszélgetni ezekrõl a dolgokról!sziasztok!Móni
31+3=betöltött 31. hét utáni harmadik nap. Ez már a 32. hétben van, amit még nem töltöttél be.
Én a neten mikor ela olvasom hogy mi vonatkozik erre hétre, akkor azt a hetet olvasom amiben éppen bennevagyok, ebben az esetben a 32.-et! :) Ha doki kérdezi akkor 31 hetes vagy, hiszen ezen már túl vagy, de amikor az ilyen fejlõdéses dolgokat olvasom, akkor azt a hetet szoktam amit éppen töltök! :)
Mindig a betöltött hetet kell mondani, illetve annyi idõs vagy. Nekem egy orvos magyarázta el egyszerûen: Akkor vagyunk 1 évesek, amikor betöltjük azt. Végül is igaza van. Meg egyébként sem érdemes kavarni, mert a vizsgálatok is ehhez vannak igazítva. (30+4 hetes)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!