Találatok a következő kifejezésre: Mikor tudják a baba (51 db)

Az NST alapján meg tudják mondani, hogy kb. mikor jön a baba?

Legjobb válasz: Szia! Az NST eredménye csalós lehet, mert nekem kedden már elég erõs fájásokat mutatott, pedig én semmit nem éreztem, és azóta sem született meg a baba.De hallottam olyat is, hogy valakinek szülés közben sem mutatta ki a fájásokat.Szerintem sajna nem tudják megmondani elõre, pedig én is kiváncsi lennék rá! 38 hetes kismama

Szia! Az NST eredménye csalós lehet, mert nekem kedden már elég erõs fájásokat mutatott, pedig én semmit nem éreztem, és azóta sem született meg a baba.De hallottam olyat is, hogy valakinek szülés közben sem mutatta ki a fájásokat.Szerintem sajna nem tudják megmondani elõre, pedig én is kiváncsi lennék rá! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem szept.4.-én lesz az elsõ nst-m, csak itt írta valaki az egyik kérdésnél hogy 1-2 hetet jósoltak neki az nst alapján. Már kiváncsi vagyok nekem mit fognak mondani... :)

Mi lehet a baja? Hogyan tudjam megoldani?

Nem régen vettem egy laptopot , eddid jó volt rajta a hang az interneten. De most ott hirtelen nem jön be, nem lehet hallgatni zenét. DE viszont simán internet nélkül bejött. A gépünkön Windows 7 program van és Toshiba .

Legjobb válasz: légyszi irjatok rá minnél elöbb mert fontos!

A kérdező hozzászólása: légyszi irjatok rá minnél elöbb mert fontos!

Szülők tudják a baba nemét, de a rokonságnak nem árulják el, mit gondoltok erről?

Meglepetést szeretnének, így nekünk nem akarják elárulni. Volt már valaki így? Szerintem ez nem igazság. :) Persze, ?k a szül?k, ez az ? joguk. Semmi bajom vele, nagyon szeretem Õket, viszont ez úgy lenne az igazi, ha Õk sem tudhatják. Legalábbis szerintem. :) Mit gondoltok?

Legjobb válasz: magánt akartam írni

magánt akartam írni
Szerintem mások nem izgulnak annyira, mint a szülõk. Bár az anyám megõrült volna, ha nem mondjuk el, hogy mi lesz a kis unokája. :) Szóval mivel másoknak ez nem olyan nagy dolog, nyugodtan el lehet nekik mondani.
Szerintem ez az õ döntésük és azért vannak praktikus okai is a kíváncsiságon túl annak, hogy õk meg akarták tudni. Pl. ruhák, babakocsi és egyéb kiegészítõk vásárlásánál. Nekem ez kicsit olyan, mint mikor valaki szeptemberben azzal jön nekem, hogy "megvan már a karácsonyi ajándékod, nagyon szuper, de meglepetés":)
Számomra elég furcsa, ha õk tudják akkor nem mindegy hogy a szomszéd Manci néni is tudja.
Nekem az egyik barátnõmék voltak így hogy titkolóztak végig (3.baba volt akit nagyon lánynak vártak és az elejétõl hangoztatták hogy MOST lány készült tuti, érzik mindketten stb. lánynevük volt stb.) persze fiú lett. De nem mondták meg csak mikor megszületett és mondták a nevét abból lehetett tudni hogy fiú. Azt mondták utólag hogy el akarták kerülni a "sajnálkozó" beszólásokat hogy na nem baj hogy fiú stb.stb.
Én azt gondolom, hogy ez az anyuka és az apuka magányügye, hogy mikor mit mond el a baba nemével kapcsolatban.
Az õ dolguk. Az is az lenne, ha el se mondták volna hogy terhes, hanem a nagy pocakból veszed észre.
Én sem mondanám meg , de úgyis kiderülne a holmikból , amiket veszek majd, hogy rózsaszín, vagy kék..., meg az elsõ babának is fogjuk mondani, hogy hugi, vagy öcsi van a pocakban...pedig jó lenne ha a többiek számára meglepi lenne.De ez annyira nem kivitelezhetõ.
A kíváncsiságod egy dolog, de õk a szülõk, az õ gyerekük, az õ életük, az õ magánügyük. "viszont ez úgy lenne az igazi, ha Õk sem tudhatják." Bocs, de ebben a történetben ÕK és a gyerek a fõszereplõk, mindenki más csak statiszta, nincs jogod számon kérni, hogy õk miért tudhatják te meg nem. Elhiszem, hogy izgulsz, én is felpörögtem amikor nem volt még gyerekem és megszületett az unokaöcsém, de ezzel kapcsolatosan csak egyet tehetsz: elfogadod és vársz.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy ez az õ dolguk, az õ magánügyük, ez természetes. Egyébként minden unisex. Azért is kérdeztem, mert még ilyenrõl sosem hallottam. Köszi a válaszokat!
Én nem bírtam volna ki, hogy ne kürtöljem világgá :) ))
Nem kell ezt annyira tragikusan felfogni, miért ne hagyhatnák meg maguknak ezt az információt? Az õ közös gyermekük, majd ha megszületik akkor megtudja mindenki hogy mi a neme. :) Mi a névvel vagyunk így, tudja mindenki hogy lányunk lesz viszont a nevét nem mondjuk meg, majd megtudják az értesítéskor hogy ki született meg. Ennyi jár nekünk is. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso! Ez az nev otlet nagyon tetszik. Megprobaljuk mi is titokban tartani majd. :)


Mit Gondoltok azokról a nőkről, akiknek mindegy milyen áron, de gyereket akarnak, még akkor is, ha tudják, a baba betegen fog megszületni?

Egy ismer?söm rokona van abban a sajnálatos helyzetben,hogy a Down sz?résen kiderült, a baba beteg lesz. De ? Akkor is megtartja,nem gy?zhet? meg észérvekkel,se a doki se senki nem tud rá hatni.

Legjobb válasz: *már

A kérdező hozzászólása: *már
ezt a mama döntése!!! és elvileg a papáé!!!! úgy gondolom, ebben nem szabad beleszólni, szerintem õ is be fogja látni, hogy ennek így nincs értelme!!!! én elmondanám a + és a - oldalát és magára hagynám a gondolataival!!!
A kérdező hozzászólása: Azért én értem az apuka szemszögét is.Õ pont erre hivatkozott, hogy erre az egészre a házasságuk fog rámenni. Bár én is dolgoztam speciális nevelési igényû gyermekek intézetében, ahol sok Down szindrómás gyermek volt , és õk nagyon sok szeretetek képesek adni, mégsem tudják sajnos ellátni száz százalékosan önmagukat felnõttként sem.Ez komoly döntés, mert anyuka sem fog örökké élni sajnos!
Szerintem becsülendõ, ha valaki betegen is vállalja a babát. Ez csakis az õ döntése, kívülállóknak semmi köze hozzá, sem az orvosnak.
A kérdező hozzászólása: felelõtlenség is egyben!

A hifim mostanában nehezen indítja el a CD-ket, sokszor egyáltalán nem akarja lejátszani őket, néha viszont jól működik. Mi lehet a baja? Meg tudják valahol javítani? Garancia nincs már rá.

Legjobb válasz: jobb esetben koszos a fej. rosszabb esetben, kezd tönkremenni. az elsõ javítható, akár házilag is, fülpucoló + 96%-os alkohol (patikából), de inkább bízd szakemberre, ha még nem csináltál ilyet. A második esetben kuka, mert a fej maga kerül annyiba mint egy komplett lejátszó újonnan.

jobb esetben koszos a fej. rosszabb esetben, kezd tönkremenni. az elsõ javítható, akár házilag is, fülpucoló + 96%-os alkohol (patikából), de inkább bízd szakemberre, ha még nem csináltál ilyet. A második esetben kuka, mert a fej maga kerül annyiba mint egy komplett lejátszó újonnan.
Lencsetisztító CD-t rakj bele. Ártani nem tudsz vele, és szerintem 51%, hogy jó lesz :)
A kérdező hozzászólása: Az utóbbit már próbáltam, de azért köszi. Lehet, hogy tényleg a kuka lesz a megoldás.

Mikor tudják megmondani a baba nemét?

15 hetes terhes vagyok.A héten megyek az orvosomhoz.Szerintetek látni fogja már a pici nemét?

Legjobb válasz: Elvileg láthatja, mert kb. 12-13. héttõl látszik (addig ugyanúgy néz ki a fiú és a lány is, akkor kezdenek különbözõképpen kinézni a nemi szervek), de ilyenkor sok doki még nem meri biztosra mondani, mert még nem biztos, hogy annyira egyértelmû, fõleg sima UH-n (4d-n azért már viszonylag jól látni, de ennyi idõsen csak ezért szerintem nem éri meg kifizetni 10 ezret). 18 hetesen már a sima uh-n is jól látható a különbség (az más kérdés, hogy ha esetleg nem úgy fekszik a baba, vagy ott a zsinór, akkor nem látszik és nem tudják megmondani).

Elvileg láthatja, mert kb. 12-13. héttõl látszik (addig ugyanúgy néz ki a fiú és a lány is, akkor kezdenek különbözõképpen kinézni a nemi szervek), de ilyenkor sok doki még nem meri biztosra mondani, mert még nem biztos, hogy annyira egyértelmû, fõleg sima UH-n (4d-n azért már viszonylag jól látni, de ennyi idõsen csak ezért szerintem nem éri meg kifizetni 10 ezret). 18 hetesen már a sima uh-n is jól látható a különbség (az más kérdés, hogy ha esetleg nem úgy fekszik a baba, vagy ott a zsinór, akkor nem látszik és nem tudják megmondani).
Nekem 15. hetesen 70%, 16. hetesen 90%, 18. hetesen már biztosra mondták ugyanazt, úgyhogy jól látták elõször is, és 3 különbözõ személy mondta.
A kérdező hozzászólása: Már annyira várom!!!4D-re még nem szeretnék ilyen korán menni!
12 hetesen még nem is kérdeztem tudtam h felesleges úgyis csak tipp lett volna nem látják akkor még olyan jól.18 hetesen mentem legközelebb akkor már látszott h kislány szépen mutatta aztán a 24 hetesen ismét szépen terpesztett akkor is mondták h kislány :) szerdán megyünk 4d-re de már úgyis tudom mit látnak majd a lába között :P 15 hetesen ha úgy fordul akkor megmondja. Egyél elõtte csokit meg igyál kólát úgy mocorgós lesz és hátha úgy villant :) én így csináltam :) 26hkm
Nekem 15 hetesen mondta, hogy fiú. Elég hihetetlen két lány után:D A következõ 20 hetesen lesz, hát kíváncsi vagyok:) 18hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok!!Kipróbálom a csokit és a kólát, remélem bejön :)
Nekem már a 12. héten 99%ra mondta h fiú, így is lett :)

A molettebb kismamáknál mikor tudják megállapítani a baba nemét?

20 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam ultrahangon (2D), ahol az orvos azt mondta, hogy ilyen dagi anyukáknál (100kg) majd csak a terhesség legvégén látszik a baba neme. Eléggé elkeseredtem, hiszen 3 hét múlva megyek 4D ultrahangra, és attól tartok ott is ezt a választ fogom kapni.

Legjobb válasz: Én nem mondanám, hogy kövér vagyok, csak picit több van rajtam. :) 165/80 vagyok most a 21 hetes picúrkámmal a pocimban. Ha van kis fölös a pocin, akkor kicsit nehezebben látnak a dokik dolgokat. Nekem is holnap kell visszamennem a "18 hetes " genetikai uh-ra kontrollra (2 hetes voltam), mert a pici fölösöm miatt a doki nem látott tisztán. Nem sikerült mindent lemérnie. Megkérdeztem, hogy mit lát, mire õ: szerinte fiú, de nem tuti. Talán holnap jobban látni. De szerintem ne aggódj! Én nem tartom kizártnak, hogy szülésed elõtt is meg tudják mondani. Mivel van egy szintén kismama barátnõm, aki nálam "vastagabb", neki a sima ultrahanggal megmondta a doki már a 12. héten, hogy fiú lesz. És a 4D-sen is legelõször a kukiját találták meg. :) Szóval nem hiszem, hogy a duciságunktól függhet. :) Minden jót! 21 hetes kismami

Én nem mondanám, hogy kövér vagyok, csak picit több van rajtam. :) 165/80 vagyok most a 21 hetes picúrkámmal a pocimban. Ha van kis fölös a pocin, akkor kicsit nehezebben látnak a dokik dolgokat. Nekem is holnap kell visszamennem a "18 hetes " genetikai uh-ra kontrollra (2 hetes voltam), mert a pici fölösöm miatt a doki nem látott tisztán. Nem sikerült mindent lemérnie. Megkérdeztem, hogy mit lát, mire õ: szerinte fiú, de nem tuti. Talán holnap jobban látni. De szerintem ne aggódj! Én nem tartom kizártnak, hogy szülésed elõtt is meg tudják mondani. Mivel van egy szintén kismama barátnõm, aki nálam "vastagabb", neki a sima ultrahanggal megmondta a doki már a 12. héten, hogy fiú lesz. És a 4D-sen is legelõször a kukiját találták meg. :) Szóval nem hiszem, hogy a duciságunktól függhet. :) Minden jót! 21 hetes kismami
Szia! Hát nem tudom szerintem nem volt eléggé kitartó az orvos. Én sem voltam nádszál vékony 20 hetesen kb 85 kg és rengeteg volt a magzatvizem, de nekem akkor már szinte 100%ra mondta a doki hogy fiú. 4D-re csak 31 hetesen mentem, ott viszont már nagyon jól lehetett látni és akkor már legalább 90 kg voltam. Szerintem egy ügyes és kitartó orvos meg tudja mondani. Boldog babavárást:) 2, 5 hónapos kisfiú anyukája
Én 156 cm vagyok és akkor voltam kb. 80 kiló mikor a 18.héten fixre mondták, hogy fiú van a pocakban. Az én dokim normális, soha nem tett megjegyzést a súlyomra. Nem is értem, miért bántanak ezzel egy kismamát, de mást is. Még egy ilyen hülye orvost! 6 hós kicsi fiú anyukája
Szia! Én 135kg-val kezdtem a terhességem. 17 hetesen mentünk 4D-re és ott megmondták hogy kislány és nagyon szépen látszódott mindene. 30 hetesen is voltunk 4D-n akkor is szépen látszódott hogy bizony Ö kislány :-)). Most 32 hetesen voltam Bajcsyba ultrahangon és az orvosom is látta már. 4D-n sokkal modernebb gépek vannak mint a kórházakban! Ha a babád nem szégyenlõs :-) akkor megmutatja magát ne izgulj. Boldog babavárást kívánok! 32 hetes nagyon boldog kismami
Szia! A dokid egy bunkó, cseréld le! Én se voltam vékony, bár kövér se, és a 18. héten biztosra mondták, hogy fiú. Az is lett. :)
szia! én 93 kg-al kezdtem, és már 18 héten megmondta a doki, hogy kisfiú!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok! Mindenkinek boldog babavárást és babázást kívánok!

Mikor vegyek neki hintát? Milyet ajánlotok lakásba? Kell vmi extrát tudjon (mint manapság minden:/)? 5 hónapos a baba

Legjobb válasz: Igazi hintát, ha már tud ülni. A hinta tudjon hintáztatni, más nem kell. Ha nem akarsz falat fúrni, vegyél összecsukható állványos hintát. Ha falfúrás, akkor egy sima beleülõs mûanyag hintát. http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21424?storetype=s.. http://www.babacity.net/szoba-hi/218-manyag-hinta.html Vannak ilyen fukszos hinták, de ezeket hamar kinövik: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27547?storetype=s.. Én ilyet már nem vennék 5 hósnak.

Igazi hintát, ha már tud ülni. A hinta tudjon hintáztatni, más nem kell. Ha nem akarsz falat fúrni, vegyél összecsukható állványos hintát. Ha falfúrás, akkor egy sima beleülõs mûanyag hintát. http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21424?storetype=s.. http://www.babacity.net/szoba-hi/218-manyag-hinta.html Vannak ilyen fukszos hinták, de ezeket hamar kinövik: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27547?storetype=s.. Én ilyet már nem vennék 5 hósnak.
Hát attól függ, mert pl az adamo hinta jó már egészen pici kortól is. Mi az 1. szülinapjára vettünk hintát, és fokozatosan kezdte szeretni, elõször nem akart benne maradni sokáig. Most 14 hónapos és naponta legalább 1x belekéredzkedik. Imádja. Mi ilyet vettünk, mert ezt találtam a legbiztonságosabbnak (ebbõl nem tud kifordulni), kényelmes, masszív, és nagyon sokáig tudjuk még használni: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22283?storetype=w..
Nekünk állványos van, mert kicsi a lakás, és ha nem használjuk, akkor az erkélyen van. Mi is 5 hónapos korába vettük, 10 hónaposan tanult meg ülni, így olyat kerestünk, amit le lehet hajtani majdnem vízszintesbe, van rajta min. 3 pontos öv, és egy karfa. Találtunk ilyet végül.13 ezerért vette a párom, már nem tudjuk hol. Majdnem olyan, mint ez http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/9308?storetype=st.. csak a mienk szélesebb egy kicsit, és van kupolája is.
http://www.adamo.hu/index.php?page=shop&cat=3 Én ezt fogom venni neki karácsonyra, akkor lesz majdnem 5hónapos

6hetesen mit lehet megállapítani hüvelyi u. h-val? Mikortól lehet a baba nemét megállapítani? Gondolom itt már tudják hogy teljesen egészséges-e?

Legjobb válasz: Leghamarabb(de ez ritka) a 12 hetes uh tudják megállapítani,egy jó orvos egy jó géppel,de inkább olyan 16.héttõl pontosabb.A teljesen egészségest is inkább 12.héten,a genetikai uh mondják meg.Ott már mindent lemérnek,és abból több derül ki.

Leghamarabb(de ez ritka) a 12 hetes uh tudják megállapítani, egy jó orvos egy jó géppel, de inkább olyan 16.héttõl pontosabb.A teljesen egészségest is inkább 12.héten, a genetikai uh mondják meg.Ott már mindent lemérnek, és abból több derül ki.
Hát ne haragudj, de 6 hetesen örülhetsz, ha a petezsákon kívül látnak valamit. Ilyenkor legtöbb esetben még szívhangja sincs, nem hogy még azt tudják hogy egészséges e! Max. annyit tudnak neked megmondani, hogy méhen kívüli vagy belüli terhességrõl van e szó. Olvasgass itt egy kicsit minden félérõl, mert úgy látom nagyon tájékozatlan vagy még! Itt van sok érdekes dolog, kezd az elejérõl....
Dehogy tudják! Alig látszik valami. Nekem még szívhang se volt ennyi idõsen. A fejlõdési rendellenességeknek ez akialakulási ideje, a 12. hétig. Épp ezért ilyenkor a kismamának jobban kell vigyáznia magára, mint a szeme fényére. Járj utána, légyszi: http://velvet.hu/poronty/2006/09/15/6_het http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=6 A nemét leghamatrabb a 12. heti ultrahangon láthatják, de ekkor még csak ritkán. A 20. után már valószínûbb, hogy látják, feltéve, ha a baba megmutatja. De olyan is van, akinek csak a szülõszobán derül ki.
Utolsónak igaza van.Nekem 6 hetesen csak azt tudták megmondani, hogy méhen belül van, és mekkora a petezsák.
Ja és a kérdésre válaszolva, a nemét általában a 18. heti uh-on meg lehet tudni, ha a kicsi megfelelõ pózban fekszik. Hogy teljesen egészséges e, az talán csak szülésnél derül ki tutira!!!
Szia! Megtudják mondani akár a 12-16 hetesen is. Ha hagyja. Ilyen korán még ne is bízz benne. Nekem 24 hetesen mutatta meg a fütyköst elöször kétszer lányt mondtak mert a két lába közé dugta a zacsit meg kukit és úgy húzta fel. vagy csak keresztbe tette a lábait. Egészséget az a lényeg. Ettõl többet még ne akarj tudni. Elöbb utóbb megmutatja. A második genetikai uh- után és a kapcsolódó vizsgálatokkal mondják meg hogy ÉLETKÉPES de akkor sem azt hogy egészséges. Az én leleteimen is mindig csak az volt hogy jó életjelenségekkel rendelkezõ embrió látható késöbb már ugye magzat. 37 hetes kismama
6 hetesen azt tudják megállapítani, hogy egyáltalán tényleg terhes vagy-e, ha mázlid van, akkor látnak szívmûködést, de ezzel is csak annyit tudnak fixen mondani, hogy él az embrió.
A kérdező hozzászólása: Na voltam.8hetes vagyok mint kiderült.Láttam a picinek mindenét, fejecskéjét, lábacskáját, ugy ahogy mindent kilehetett venni.Ha nagyon figyeltél akkor a doki még a kis szívverését is mutatta ami szintén kivehetõ volt.A baba nemét tudom hogy nem most lehet megállapítani, csak kérdeztem hogy mikortól.Illetve arra gondoltam hogy teljesen egészséges-e hogy él-e, vannak-e életjelek hogy ezt látják-e már.Gondolom azt hogy teljesen rendben van azt genetikai uh fogják ugyahogy megmondani, legalább is úgy hallottam.

Mi mindent néznek az nst-n? Tehát szívhang stb.? Miket még? Ebből a baba súlyát nem tudják megbecsülni?

Legjobb válasz: A baba szívhangját és a méhösszehúzódásokat. Mást nem.

A baba szívhangját és a méhösszehúzódásokat. Mást nem.
még a baba mozgását is, ezeket összehasonlítva nézik hogy jól van-e a lurkó. súlyt ultrahangon néznek, de csak becsült adatot tudnak adni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!