Találatok a következő kifejezésre: Mikor tudhatom hogy (269 db)

Mikor tudhatom hogy beképzelt, vagánykodós vagyok?

Nem mondta még senki hogy beképzelt lennék vagy vagánykodós....de én tudni szeretném mikor vagyok az Segítsetek:) El?re is köszi a válaszokat :D

Legjobb válasz: Neked tudnod kell, hogy olyankor komolyan gondolod-e, viszont mások szempontjából meg látnod kell a reakciójukból, hogy úgy veszik-e hogy tényleg nagyra tartod magad, vagy csak viccelsz olyankor. Ha csak viccelsz oda kell figyelned, hogy értsék körülötted, hogy csak viccelsz. Ennyi az egész, látnod kell magad, kicsit a mások szemével is. Meg egyáltalán más területen is szükséges, hogy tudj mások fejével is gondolkodni.

Neked tudnod kell, hogy olyankor komolyan gondolod-e, viszont mások szempontjából meg látnod kell a reakciójukból, hogy úgy veszik-e hogy tényleg nagyra tartod magad, vagy csak viccelsz olyankor. Ha csak viccelsz oda kell figyelned, hogy értsék körülötted, hogy csak viccelsz. Ennyi az egész, látnod kell magad, kicsit a mások szemével is. Meg egyáltalán más területen is szükséges, hogy tudj mások fejével is gondolkodni.

Mikor tudhatom hogy kiürült a szervezetemből a fogamzásgátló gyógyszer?

mire figyeljek?mik a "tünetek"?Honnan tudhatom?Mik a jelek?

Legjobb válasz: Szeritnem semmi tünet és jel nincs. Ha babát szeretnél, 3 hónapot szoktak mondani, hogy várj, addig védekezz más módon, hogy a babát nem zavarja meg a hormontartalom.

Szeritnem semmi tünet és jel nincs. Ha babát szeretnél, 3 hónapot szoktak mondani, hogy várj, addig védekezz más módon, hogy a babát nem zavarja meg a hormontartalom.

Miért frontbetörésre tette a bal oldal a nagygyûlést? Mikor tudhatnák hogy az õ szavazótáboruk 70 tõl 110 évesekig már érzékenyek az idõváltozásra.

Legjobb válasz: Ezt tõlük kérdezd. Amúgy vannak fiatalabb szimpatizánsaik, igaz kevesebb, mint a többieknek.

Ezt tõlük kérdezd. Amúgy vannak fiatalabb szimpatizánsaik, igaz kevesebb, mint a többieknek.
Hál'Istennek, legalább leszóltak nekik az Égiek, hogy: nana!
A nap trollkérdése... Egyebekben e hét elejéig a mai napra 20 fok körüli maximum hõmérsékletet és szép idõt ígértek. Még a tegnapi elõrejelzések sem tértek ki arra, hogy Budapesten délután 10 fok alatti hõmérséklet várható, csak lehûlést ígértek. Március 15-én pedig minden nagyobb politikai párt tart szokott nagygyûlést tartani. Különben Te szeretsz 8 fokban esõben, viharban ácsorogni? Szerintem sokkal nagyobb felelõtlenség volt a Jobbik-gyûlést megtartani. Emlékszel még 2006. augusztus 20-án a tûzijáték közben kitört viharra?
Azért emlékezzünk meg a magyar nyugdíjasok táboráról, amelyik mindig oda húz, ahonnan többet remél. Szóval nem kellene a kérdésben ámítani, és azt hinni, a jobboldal szavazótábora annyira messze lenne a koporsótól. Egyébként is, bolond az, aki 40 éves kora elõtt nem progresszív világmegváltó baloldali... :)
Személyes érintettség miatt reagálok.45vok.normális, magyar, és utálom a könnyen befolyásolható gyengeelméjû stupidokat.
Mindegy hova tette volna, Orbán drónokról lõtte volna a hárpot közéjük. Ez köztudott.
A kérdező hozzászólása: Igen v.színû így lett volna.

Mikor tudhatjuk hogy kozeledik a nagy nap?

Már tényleg lent hordom a hasam, aludni, forogni az agyban szinte nemtudok. Az is fáj ha csak par lepest teszek meg. Neha kicsit gorcsolok, es mar gyakrabban kemenyszik a hasam. Minden nehezkes, faradekonyabb vaygok sokkal. Az ultrahang szerint csak 13 nap mulva kellene szulnom. Szerintetek kihuzom addig, vagy azert van ra esely hogy hamarebb jojjon? En nem bannam ha hamarebb jonne :))

Legjobb válasz: Mindenre megvan az esély! Én is azt hittem, abban reménykedtem, minden bajom volt a 38-39. hétben! 41 hetesen született meg a kislányom!

Mindenre megvan az esély! Én is azt hittem, abban reménykedtem, minden bajom volt a 38-39. hétben! 41 hetesen született meg a kislányom!

Mi a különbség a golf4 1.9tdi ben amiben 5illetve 6 sebességes váltó van? Honnan tudhatom hogy pdtdi is az autó?

Legjobb válasz: sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.

sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-bõl van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-tõl van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-bõl az erõsebb ugye 110 lóerõ, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerûen az még kevesebb. A 130lóerõs PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az elsõ PD TDI-k között volt talán 115 lóerõs, kb. egy évig max, illetve késõi évjáratokban volt 150 lóerõs is, de ezek ritkák... A váltón kívül egyébként mûszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.
A kérdező hozzászólása: http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/982462_VW_Golf_4_20.. én erre az autóra gondoltam, akkor ez biztos pdtdi?mert 116lóvas és 6sebességes.mert ha az akkor szerintem keressek másikat.az eladó azt mondja hogy nem az de nekem gyanús kicsit.
szerintem ez az! Ez pont az a ritka 115 lóerõs, amit még a 130 lovas elõtt csináltak, ez az évjárat alapján is stimmel, mert 2000-es, tehát még épp 2001 elõtti
A kérdező hozzászólása: hát ez kár de azért köszi a választ :D
Hello! Mivel nagyon hajszoltam PDTDI motorral felszerelt Golfot így észrevettem egy detailt, ami alapján a legegyszerûbben, az elsõ ránézésre(anélkül hogy levedd a motortakaró fedelet) meg tudod különböztetni a dízelmotrokat, hogy az most PDTDI vagy sima TDI.Ez a rész pedig az olajbeöntõ nyílás.Ha felnyitod a motorháztetõt akkor, ha jobb oldalon van az PDTDI, ha pedig bal oldalon akkor sima TDI.Passatoknál más a helyzet mert ott nem keresztben van elhelyezve a motor, hanem hosszában van, de ez alapján logikusan kikövetkeztetheted, csak fordítsd meg a felyedben 90 fokkal :D

Mit tudok csinálni amikor lent vagyok alfában? És honnan tudhatom, hogy tényleg, , ott" vagyok?

Legjobb válasz: A haragos családomat gyúrtam eggyé. Elképzeltem õket, hogy együtt vagyunk és jól érezzük magunkat és képzeletbe jól összegyúrtam eggyé mint a gyurmát. Kiváncsi voltam lesznek-e gyerekeim, mivel már elmúltam 35. Igy feltettem a kérdést, mikor már kiüresedett az agyam és már nem jöttek az aznapi gondolatok, hogy lesznek-e gyerekeim. Ezekre mindig képek jönnek, van hogy több, van hogy igazi emberalakokkal, vagy ceruzás rajzként, vagy szimbólumokkal, de volt már hogy nagyon valóságos és olyan mintha ott állnál benne a képben és érzel mindent, szagot, ahogy a lábaddal a talajon állsz.

A haragos családomat gyúrtam eggyé. Elképzeltem õket, hogy együtt vagyunk és jól érezzük magunkat és képzeletbe jól összegyúrtam eggyé mint a gyurmát. Kiváncsi voltam lesznek-e gyerekeim, mivel már elmúltam 35. Igy feltettem a kérdést, mikor már kiüresedett az agyam és már nem jöttek az aznapi gondolatok, hogy lesznek-e gyerekeim. Ezekre mindig képek jönnek, van hogy több, van hogy igazi emberalakokkal, vagy ceruzás rajzként, vagy szimbólumokkal, de volt már hogy nagyon valóságos és olyan mintha ott állnál benne a képben és érzel mindent, szagot, ahogy a lábaddal a talajon állsz.
Onnan hogy kétszintes házad van és alul van a garázs ahol parkol az alfád, és már benne ülsz!
én azt szoktam alfának hivni amikor alszok :D és sztem alfának az is tökéletes
Én tanultam agykontrollt. Nem tudom, te tudod-e, de miközben lemész alfába el kell lazulnod testileg lelkileg stb, és mikor elvégezted a 3-3-3, 2-2-2, 1-1-1 gyakorlatot... olyankor érzed, hogy majdnem alszol, de észleled a külvilágot. Ha elbambulsz akkor is alfában vagy, egyébként. Amúgy ha érdekel jobban a téma, vegyél részt Silva féle agykontroll-on! keress rá google-on~ gyerekeknek, felnõtteknek is van külön tanfolyam.
Nézz körül és jegyezz meg mindent. Testtelennek érzed magad, és képes vagy átlényegülni.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 08:12 Mármint ezt meditálás közben próbáltad? Majd én is kipróbálom, hátha sikerül.
Ha errõl szól az alfa, akkor én már egy jó ideje alfában vagyok xD
Onnan tudhatod hogy tényleg ott vagy hogy nem tudsz akkor haragudni senkire. Elalvás elõtt kb is ugyanez van.
onnan tudod hogy Alfába vagy ha hozol onnan 4 sört, meg egy kis mogyorót
A kérdező hozzászólása: Én szoktam meditálni, és elszoktam jutni egy olyan pontra ahol teljesen nyugodt vagyok, és tényleg nem tudok senkire sem haragudni. Lehet, hogy ez alfa? Bár kétlem, de kitudja. :)
Az alfába nem tudsz negatív érzelmeket levinni. Észre fogod venni. Ne aggódj amiatt, hogy ott vagy-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem alul van az , , alfám". :)
elõzõ XDXD
Nekem alfában van egy olyan furcsa "zselébe süllyedek" érzésem. Nem tudom máshogy kifejezni, kicsit olyan mintha kívül minden eltompulna.

Mit tegyek, hogy el tudjam dönteni mikor vagyok szerelmes, és mikor nem? Honnan tudhatom? Bővebben kifejtem lent.15/L

Eddig csak egyszer voltam szerelmes 12 évesen. Azóta volt már olyan, hogy úgy éreztem belezúgtam egy fiú barátomba, de amikor bevallotta, hogy szeret a végén kisült, hogy mégsem...talán még alakulóban volt a dolog nálam? Most is úgy van, hogy a legjobb barátom (fiú) néha elmerengek mi lenne ha...sokszor elmerülök a mosolyában, egész nap rá gondolok, ha nincs ott hiányzik...Néha er?sebb ez az érzés, néha pedig tényleg csak barátságot érzek, semmi többet. Ilyenkor viszont mindig mondogatom magamban, hogy ? sem akar többet, ha esetleg tetszek is neki csak annyi. Igazából én sem szeretnék többet...vagyis még nem. az persze jó lenne ha egy 2év múlva talán egy mélyebb szintre lépne a barátság, például a szerelem felé. Szerintem most is csak az a két dolog választ el a szerelemt?l, hogy az osztálytársam, és alacsonyabb nálam egy olyan fél fejjel. (persze 2-3év múlva már nem lenne gond, hogy osztálytárs, csak idén már volt egy kis dráma egy másik osztálytársammal...) Ehhez viszont fel kéne ismernem, hogy mikor vagyok szerelmes. A lényeg, hogy valamiért tetszeni szeretnék neki, meg akarok felelni. Reggelente amikor öltözök mindig arra gondolok, hogy vajon neki tetszeni fog-e. Reménykedjek egy szép kis barátságból szerelem történetben? Most persze tökéletes ez az állapot. Amúgy is ez a legizgalmasabb része minden kapcsolatnak. Szerinted?

Legjobb válasz: A szerelmet erõsen túlmisztifikálják - fõleg, hogy csak szerelemre építeni se lehet, mivel az már csak olyan, hogy idõvel hajlamos elmúlni. És ha nincs más, akkor kopp. Szóval ne azt nézd, hogy szerelmes vagy-e, hanem azt, hogy mennyi a közös bennetek valakivel, hogyan jöttök ki egymással, mennyire kedvelitek egymást, mennyire tetszik a gondolkodásmódja (meg persze õ maga is), stb. - ilyeneket. Tényeket. Ezekre lehet építeni, mert ezeknek a nagy része jó eséllyel megmarad akkor is, amikor a szerelem már régen elmúlt - és szeretet ezekre még mindig épülhet, ezáltal pedig tartós kapcsolat is. De a szerelem, az csak egy tûnékeny káprázat, ami nem is bír el mást, csak légvárakat.

A szerelmet erõsen túlmisztifikálják - fõleg, hogy csak szerelemre építeni se lehet, mivel az már csak olyan, hogy idõvel hajlamos elmúlni. És ha nincs más, akkor kopp. Szóval ne azt nézd, hogy szerelmes vagy-e, hanem azt, hogy mennyi a közös bennetek valakivel, hogyan jöttök ki egymással, mennyire kedvelitek egymást, mennyire tetszik a gondolkodásmódja (meg persze õ maga is), stb. - ilyeneket. Tényeket. Ezekre lehet építeni, mert ezeknek a nagy része jó eséllyel megmarad akkor is, amikor a szerelem már régen elmúlt - és szeretet ezekre még mindig épülhet, ezáltal pedig tartós kapcsolat is. De a szerelem, az csak egy tûnékeny káprázat, ami nem is bír el mást, csak légvárakat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Azt biztos, hogy ehhez a sráchoz hasonlóval még nem találkoztam. Nagyon tisztelem, felnézek rá. Mindig kinyilvánítja a véleményét, és nem nagyon érdekli ki mit gondol róla. A gondolkodásunk is teljesen ugyan az. Már többször mondtunk egyszerre valamit, vagy többször írtunk egymásnak (interneten) ugyanazt egy idõben. A dolgokról alkotott képünk is megegyezik. Mindig van közös téma, nagyon jól megértjük egymást. Izgalmasnak ígérkezik a dolog. Csak nõne túl engem legalább 1-2cm-rel. Egyébként furcsa, mert kis 9éves fejjel pontosan olyannak képzeltem el kinézetileg is az "álomsrácot", mint amilyen õ. Na persze velem azért egy magasságúnak. Bár még fiatalok vagyunk, és mindenki növésben van. :D

Honnan tudom meg hogy egy rt. -nek mikor van a gyorsjelentése? Pl. Honnan tudhatom hogy mikor lesz a Sony negyedéves jelentése? Van ezzel kapcsolatos oldal?

Legjobb válasz: Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.

Mivel legtöbb esetben az üzleti év egyenlõ a naptári évvel, ezért ugyanígy van a negyedévekkel is.
[link] Legalsó sor, next earnings announcement. Egyébként minden tõzsdei válallat honlapján van errõl információ, az Investor Relations vagy Investors stb menüpont alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! megy a zöld kéz
morningstar.com

Honnan tudhatom, hogy mikor vagyok sok a szeretetben, illetve mikor nem?

A barátommal másfél éve vagyunk együtt. Sok mindenen keresztül mentem, most próbálom rendezni az életem, amiben nagy szerepet játszik. Õ lett az életem, és semmi más nem okoz örömet. Egész nap őt várom, nicns rajta kívül életem. Rájöttem, hogy kell élnem, kellenek a barátok, olvasni, stb, szóval ezen most dolgozom. Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy mikor vagyok sok, és mikor nem. Minden szünetben együtt vagyunk, viszont suli után csak heti 1x kétszer találkozunk, valamint szombatonként egész napra. Régen próbáltam azt, hogy szünetbe baráátokkal lenni, suli után többet, de az neki nem volt jó. Minden szünetben ölelgetem, fogom a kezét, és maximális figyelmet várok tőle. Valamint minden este beszélünk chaten. Hogy oldjam meg, hogy ne legyek rámenős? Néha direkt vissza veszek, hogy érezze, hogy Õ teperjen, ilyenkor teper is, de sose tudom hol a határ, mikor már tudom, hogy sok vagyok. Tudom, hogy érdemes sokmindent megebszélni, de szerintem ezt például nem lehet. Nem mondhatom neki mindig, hogy most zavar, ha megölellek? Most sok vagyok? Ezt honnan lehet tudni? Vagy ezt érzi az ember?

Legjobb válasz: Miért elõírás az, hogy valamelyik félnek tepernie kell? Ez értelmetlen. Jó helyeken egyik félnek sem kell teprgetnie, mert mindketten tiztában vannak a dolgok jó és rossz oldalaival, és nem bohóckodnak ilyen dolgokkal hanem együtt haladnak elõre. És ebbe bõven belefér az olvasás, saját csoportok - erre nagyanyámék a legjobb példa. Nagyanyám baráti köre teljesen eltér nagyfaterétõl. Nagyapám inkább a pár igazi barát elvet követi, míg nagymutter a sok felszínes cibora dolgot - de õ ettõl boldog, szeret szerepelni. És jól megvannak, jut idõ mindenre, ahogy én látom mikor ott tartózkodom.

Miért elõírás az, hogy valamelyik félnek tepernie kell? Ez értelmetlen. Jó helyeken egyik félnek sem kell teprgetnie, mert mindketten tiztában vannak a dolgok jó és rossz oldalaival, és nem bohóckodnak ilyen dolgokkal hanem együtt haladnak elõre. És ebbe bõven belefér az olvasás, saját csoportok - erre nagyanyámék a legjobb példa. Nagyanyám baráti köre teljesen eltér nagyfaterétõl. Nagyapám inkább a pár igazi barát elvet követi, míg nagymutter a sok felszínes cibora dolgot - de õ ettõl boldog, szeret szerepelni. És jól megvannak, jut idõ mindenre, ahogy én látom mikor ott tartózkodom.
Figyi, erre recept nincs! Nagyon fiatal vagy még, majd ráérzel. Most az az idõszak van, amikor próbálgatjátok a kapcsolatteremtést.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) NEm elõírás, hogy valakinek tepernie kell, akkor rosszul fogalmaztam meg. Inkább az a lényeg, hogy sose tudom mikor adok már túl sokat, mikor folytom meg, és Õ ezt gondolom izonyos szintig megszokta, és van, hogy direkt visszaveszek, de nem azért, hogy "teperjen", hanem, hogy azért Õ is keressen. Tehát én alapból mindig, de mindig ott vagyok, így nincs ideje magától "adni".

Teherbe eshetek, ha nincs rendszeres menstruaciom? Honnan tudhatom hogy mikor van peteeresem?

Nagyon szeretnenk egy babat a parommal de mar tobb mint egy feleve elmegy bennem es semmi.Igaz a menstruaciom nagyon rendszertelen,az utolso Junius 13-an kezdodott es 19-ig tartott,ma Augusztus 17-en ujra megjott .Juliusban nem volt eggyaltalan.Fogamzasgatlot nem szeretnek szedni mert kell a baba ,ha valaki tud valami termeszetesebb dolgot,peldaul noveny kivonatu dolgokat .Nagyon szeretnenk ezt a babat ,es nem ertem mi okozza a menstruacio hianyomat felek,megis igy mikor van peteeresem,es ha eggyutt vagyunk a parommal mert nem estem annyi ideje teherbe?Koszonom a valaszokat elore is es kerem aki tud valami hasznosat irjon.

Legjobb válasz: Elsö lépésként menj el nögyógyászhoz, hogy vizsgálják ki, hogy miért nincs rendszeresen meg a menzeszed. Erre normális orvos NEM fogamzásgátlót ír, mert az nem rendbehozza, hanem csak elnyomja a természetes szabályzást. Amig nem tudni, hogy mi az ok, addig nem is lehet kezelni, és amit nincs rendszeresen peteérésed, addig nem sok esélye van a babának.

Elsö lépésként menj el nögyógyászhoz, hogy vizsgálják ki, hogy miért nincs rendszeresen meg a menzeszed. Erre normális orvos NEM fogamzásgátlót ír, mert az nem rendbehozza, hanem csak elnyomja a természetes szabályzást. Amig nem tudni, hogy mi az ok, addig nem is lehet kezelni, és amit nincs rendszeresen peteérésed, addig nem sok esélye van a babának.
valszeg hormonális betegséged van keress fel egy jó endokrinológust leginkább a mensmentist ajánlom õk ilyen esetekre vannak specializálódva. Mindenképpen kell 3. 21. napi hormon sor és egy terheléses cukor+inzulin vizsgálat..
Nálam ugyan így volt.40-50 napos volt a ciklusom egy évig. Nekem a hõmérõzés meg a cickafark+palástfû tea segített vissza állítani a ciklusomat.3 teás ciklusban tökéletes ciklusom lett és jött a baba. 10 hkm (azért azt megjegyzem hogy a a tea csak kisebb bajokra gyógyír.Nem csodaszer, mindent nem tud helyre hozni, így nem árt ha elõször orvossal megnézeted magad.A hõmérõzés azért jó mert legalább látod hogy van-e egyáltalán peteérésed)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!