Találatok a következő kifejezésre: Mikor tud ülni a baba (6 db)

Mikor tud ülni a baba magától?

Legjobb válasz: Amikor felül, vagy négykézlábazásból oldalra kiül és a kezével feltolja magát, vagy állásból leül, és nem dõl el. Az én kisfiam ezt 7 hónaposan tanulta meg.

Amikor felül, vagy négykézlábazásból oldalra kiül és a kezével feltolja magát, vagy állásból leül, és nem dõl el. Az én kisfiam ezt 7 hónaposan tanulta meg.
Az lemaradt, hogy 8, 5 hónaposan állt fel a kiságyában egyedül, tehát 2 hetente csinált mindig valami új dolgot. A lányom nincs egész nap ölben, mert akkor én semmit sem tudnék csinálni egész nap, hiszen ott a házimunka. De igényli, hogy vele foglalkozzak. Mekkora súlyú/hosszú a babád? A védõnõd mondott valamit? De szerintem csak kicsit lustább baba.
10:06-os vagyok. A babám sokat van ölben pici korától kezdve, nem sokáig van el letéve. Hasról-hátra és vissza forog szépen, de nem mutat hajlandóságot másra. Ha leteszem hasra, akkor addig evickél, míg eléri a kiszemelt játékot (általában a saját tengelye körül forogva, vagy oldalra fordulva.) Ha felültetem, dõl mindenfele, nem is akarom erõltetni.
10:06-os, ezt csak orvos vagy a védõnõ tudja megállapítani, de lehet csak kicsit lustább a babád. Nem? Hasra fordul és vissza? A lányom 7 hónaposan "kutyázott". 7, 5 hónaposan ült fel egyedül. 8 hónaposak kúszott mint a kommandósok.
az én kisfiam már 6honaposan ült és 7honapossan felállt.de ez változó.
az én lányom lassn 8 hónapos, de se nem ül, se nem mászik vagy kúszik, se nem négykézlábazik. Ez baj?
Az én lányom hasizomból ült fel 7 hónaposan és azóta ül stabilan, de van aki majd csak 10 hónaposan állásból ül fel, azzal sincsen semmi gond.
Kb 8 hósan, felülnek mászásból, kúszásból.
Kisfiam 7, 5 honapos kora korul kezdett el stabilan ulni. 7 honaposan kezdett el maszni es kirakta a feneket oldalra es igy ult le. Az elejen eldolt mindig aztan 2 het alatt jott bele az ulesbe. Most 9, 5 honapos es mindig allasbol ul le vagy maszasbol rakja a ki a feneket oldalra. Hasizombol meg minidg nem tud egyedul felulni.
Az elsõ lányom 6 hónaposan már stabilan ült magától. A második 8 hósan már felállt, és onnan pottyant le ülésbe. Fekvésbõl felülni csak 9 hónapos kora körül tudott. Minden babánál más a sorrend. Fontos, hogy fejlõdjön, de nem az, hogy az elõírt dolgokat csinálja.
csatlakozom az elõttem szólóhoz, a lányom ezt 7-8 hónapos kora között csinálta meg. de ez az idõ nem mérvadó, ha esetleg késõbb ül fel, az sem gond.
A babám 68 cm és 6, 9 kg. A védõnõmet mostanában nem láttam, ritkán jön, s ha jön is rohan.

Mit jelent, hogy megtámavasztva tud ülni a baba?

Legjobb válasz: Azt, hogy támasztja valami a hátát ülõ helyzetben, és nem dõl fel illetve nem csuklik össze. Ez általában röviddel az elõtti idõszak, amikor már magától is fel tud ülni.

Azt, hogy támasztja valami a hátát ülõ helyzetben, és nem dõl fel illetve nem csuklik össze. Ez általában röviddel az elõtti idõszak, amikor már magától is fel tud ülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! :)
Tényleg? Nekem már 1 hónapja minimum tud így ülni, sõt ha nem támasztom semmivel akkor ha dõl õ már támasztja saját magát, de esze ágában sincs egyedül felülni:-D Micsoda lustaság...na ma számolok vele.
A kérdező hozzászólása: :D ügyes a babód:) én még nem próbáltam ilyet, 5 hónapos a kicsikém.
Nem is szabad megtámasztva ültetni! A gerincét megterheli!
18:04-es vagyok. Akkor ne is! Az enyém már 10 hónapos! :-)

Akkor is ki lehet alakítani a napirendet mikor már tud ülni a baba?

Azért kérdezem, mert most három hós a lányom és az esti fürdés apa feladata mert az én derekam abszolút nem képes erre sajnos:-( ? viszont fél 9 körül ér haza este mire általában már bealszik a baba. felkelteni nem akarom mert reggel hatig elalszik szépen, így két három naponta fürdik mikor nem alszik el, van hogy minden nap fent van, de mindenki mondja ez kés? neki a fürdésre át lehet majd állítani kés?bb?

Legjobb válasz: azért kérdeztem hogy ha tud ülni mert akkor már nem kell tartanom a kádban és tudom fürdetni rendes idõben apa nélkül

A kérdező hozzászólása: azért kérdeztem hogy ha tud ülni mert akkor már nem kell tartanom a kádban és tudom fürdetni rendes idõben apa nélkül
Persze, h' nem. Azért a katonás napirendnek nincs olyan óriási jelentõsége, mint azt például ezen az oldalon szokták néhányan sulykolni. A fürdetés nálunk is apa dolga, ugyanolyan okból, mint nálatok, és mi sem fürdetünk minden nap, és nem mindig ugyanakkor. Nyáron született, eleve kilenc-fél tíz körül fürdettünk akkor, és ez a mai napig nagyjából így maradt. De ha nagyon nyûgös este, akkor simán mehet pancsolni hatkor vagy hétkor, az mindig megnyugtatja. A mi lányunk már elég stabilan ül (6 hónapos), úgyh' már kacérkodom a gondolattal, h' nemsokára egyedül is tudnám fürdetni, csak sajnálom "elvenni" a férjemtõl ezt a feladatot, mert annyira élvezik mindketten.
Mármint persze, h' igen, ki lehet alakítani. Bocs, már fáradok.
Elõször is ezért vannak a babafürdetõ, hogy abba beltedd, és nem kell tartani. Tudom, törött a gerincem, én sem tudom tartani a babát. VAgy simán fektesd bele a kádba, kevés vízbe, hogy az arca feléig érjen, és fürdesd úgy, akkor sem kell fogni. Aztán ha tud ülni, akkor van ülõfürdõ is, abba is teheted, akkor sem kell fogni. Lányom abban fürdik a kiskádban, és közben én zuhanyozok a nagykádban. Aztán akkor fürdetsz, amikor nektek jó. Én is fél 9 -kr fürdetek, mert így jön ki a ritmus. És igen, alakítani is lehet bármikor, csak nem egyik napról a másikra...
Ja, és azért a babák is szeretnek ám fürödni, nekik is jólesik, úgyhogy jó lenne, ha minden nap megfürdetnéd.


Mikor tud biztonságosan ülni a baba?

Legjobb válasz: Úgy értem, egyedül. Mikor tudja megtartani a kis fejét? A babám 2 hónapos, hason fekve szépen megtartja a fejét.

A kérdező hozzászólása: Úgy értem, egyedül. Mikor tudja megtartani a kis fejét? A babám 2 hónapos, hason fekve szépen megtartja a fejét.
Ülni féléves kora körül tanul meg. A buksit már kell tartania.
Ülni 6-9 hós kora között szoktak megtanulni.

Ha kinövi a baba a mózeskosarat, akkor miben sétáltassam? Mert még ülni nem tud, ezért a sportkocsi gondolom még nem jó!

A hordozóból pedig már teljesen lelóg a lába!

Legjobb válasz: Hát sima fektetõs babakocsi? Olyan nincs? A mózeskosarat eddig kézben vitted? Mennyi idõs?

Hát sima fektetõs babakocsi? Olyan nincs? A mózeskosarat eddig kézben vitted? Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: A mózeskosár a "sima fektetõs", azt le lehet venni a vázról, és rá lehet tenni a hordozót is.4 hónapos a babám
a sportrészt fektesd le, 4 hónaposan a 150 fok már simán mehet.
Igen, sajnos jobbat nem tudsz, ha nem akarsz erre a pár hónapra nagyobb fekvõ mélykocsit venni, tedd bele a sportrészbe. Ha olyan típusod van, remélhetõleg minél jobban el lehet fektetni.

Kislányom 8 hónapos most kezd felállni de mivel ülni még nem tud mikor áll hirtelen mindent elenged és eldől! Ma lekoccolta az ágyat a homlokával! Lehet baja? Mit lehet tenni hogy ezeket elkerüljük?

Nagyon sirt de 1 perc mulva megnyugodott!Szépen szopizott.Mind a két szemem rajta van reggelt?l estig de ? még a járókából is ki akar fejelni!

Legjobb válasz: Hagy egyedül,és ha elesik,ne menj oda hozzá és ne vedd fel.Ettõl nem lesz semmi baja,ez a járástanulással együtt jár.Ha elesik,vagy megüti magát,abból megtanulja,hogyan vigyázzon magára.Ha mindig felveszed,fõleg ha még szoptatod is,soha nem lesz önálló.

Hagy egyedül, és ha elesik, ne menj oda hozzá és ne vedd fel.Ettõl nem lesz semmi baja, ez a járástanulással együtt jár.Ha elesik, vagy megüti magát, abból megtanulja, hogyan vigyázzon magára.Ha mindig felveszed, fõleg ha még szoptatod is, soha nem lesz önálló.
persze, hagyd ordítani! végülis csak megütötte magát, ami fáj neki... tényleg mennyire jó tanács volt... lesznek ilyen balesetek, ha szabadon garázdálkodik. légy mellette, a nagyobb baleseteknél kapd el, a seggreesést és az egyéb veszélytelen dolgokat hagyd.
Mi 9hónaposak vagyunk épp nagyjából túl ezen a korszakon. Sajnos nem tudsz minden pillanatban mellette leni Így óhatatlanul dõl borul ebben a korszakban ami néha nagy sírással fog végzõdni .De nem kell túl aggódni ezen minden baba átesik.Próbáljátok minél biztonságosabbá tenni a lakásotokat gondolok itt az éles tárgyak, bútorok amire rá eshet szõnyegek ágytakarók mellõzését erre az idõszakra amikor még inog a talaj a lábba alatt és kapaszkodik mindenbe.Jah és mindig vigasztald meg ha igazán meg ütötte magát. Jó nyilván van olyan eset amikor nagyobb a füstje mint a lángja akkor meg kell mondani neki hogy katona dolog és hagyni tovább csinálni a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!