Találatok a következő kifejezésre: Mikor tud ülni (40 db)

Mikor tudnak ulni a babak?

Mikor mar fel tud ulni magatol,vagy akkor is ha leteszem es ugy tud maradni?

Legjobb válasz: felülni magától 8 hónap körül s ha ülteti vki az hamarabb de egészségtelen....magától üljön fel, akkor már meg is tud ülni nagyjából, igaz mér van hátra dõlés néha

felülni magától 8 hónap körül s ha ülteti vki az hamarabb de egészségtelen....magától üljön fel, akkor már meg is tud ülni nagyjából, igaz mér van hátra dõlés néha
Igen, szerintem is ha már magától fel tud ülni, akkor ül. Nálunk mindegyik gyerkõc elõször kúszott, mászott, felállt, majd felült magától, kb. 8 hónapos korukra. Ha ülteted, akkor elõbb-utóbb, ha elfárad el fog dõlni.
Szerintem akkor ül, ha magától felül és ülve meg is marad, például nézeget, játszik ebben a pózban. Ültetni - amíg magától nem tud felülni - nem érdemes, mert megterheli a gerincét! Ez a folyamat (felülés) azonban sokkal hamarabb is bekövetkezhet, akár 5 hónapos kor körül is. De nem szabad siettetni, rásegíteni sem, mert idõ kell ahhoz is, hogy szép egyenes háttal üljön. Kellemes ünnepeket!
Az elsõre azt mondják, hogy már flül. A másodikra meg azt, hogy ül.
Szerintem ha felül magától. Én soha nem erõltettem. Elõször õ húzta fel magát kapaszkodva, késõbb a padlóra támaszkodva felült és ücsörgött percekig és napról napra egyre többet ült. Na, én ekkor mondtam, hogy ül.

Mikor tud ülni a baba magától?

Legjobb válasz: Amikor felül, vagy négykézlábazásból oldalra kiül és a kezével feltolja magát, vagy állásból leül, és nem dõl el. Az én kisfiam ezt 7 hónaposan tanulta meg.

Amikor felül, vagy négykézlábazásból oldalra kiül és a kezével feltolja magát, vagy állásból leül, és nem dõl el. Az én kisfiam ezt 7 hónaposan tanulta meg.
Az lemaradt, hogy 8, 5 hónaposan állt fel a kiságyában egyedül, tehát 2 hetente csinált mindig valami új dolgot. A lányom nincs egész nap ölben, mert akkor én semmit sem tudnék csinálni egész nap, hiszen ott a házimunka. De igényli, hogy vele foglalkozzak. Mekkora súlyú/hosszú a babád? A védõnõd mondott valamit? De szerintem csak kicsit lustább baba.
10:06-os vagyok. A babám sokat van ölben pici korától kezdve, nem sokáig van el letéve. Hasról-hátra és vissza forog szépen, de nem mutat hajlandóságot másra. Ha leteszem hasra, akkor addig evickél, míg eléri a kiszemelt játékot (általában a saját tengelye körül forogva, vagy oldalra fordulva.) Ha felültetem, dõl mindenfele, nem is akarom erõltetni.
10:06-os, ezt csak orvos vagy a védõnõ tudja megállapítani, de lehet csak kicsit lustább a babád. Nem? Hasra fordul és vissza? A lányom 7 hónaposan "kutyázott". 7, 5 hónaposan ült fel egyedül. 8 hónaposak kúszott mint a kommandósok.
az én kisfiam már 6honaposan ült és 7honapossan felállt.de ez változó.
az én lányom lassn 8 hónapos, de se nem ül, se nem mászik vagy kúszik, se nem négykézlábazik. Ez baj?
Az én lányom hasizomból ült fel 7 hónaposan és azóta ül stabilan, de van aki majd csak 10 hónaposan állásból ül fel, azzal sincsen semmi gond.
Kb 8 hósan, felülnek mászásból, kúszásból.
Kisfiam 7, 5 honapos kora korul kezdett el stabilan ulni. 7 honaposan kezdett el maszni es kirakta a feneket oldalra es igy ult le. Az elejen eldolt mindig aztan 2 het alatt jott bele az ulesbe. Most 9, 5 honapos es mindig allasbol ul le vagy maszasbol rakja a ki a feneket oldalra. Hasizombol meg minidg nem tud egyedul felulni.
Az elsõ lányom 6 hónaposan már stabilan ült magától. A második 8 hósan már felállt, és onnan pottyant le ülésbe. Fekvésbõl felülni csak 9 hónapos kora körül tudott. Minden babánál más a sorrend. Fontos, hogy fejlõdjön, de nem az, hogy az elõírt dolgokat csinálja.
csatlakozom az elõttem szólóhoz, a lányom ezt 7-8 hónapos kora között csinálta meg. de ez az idõ nem mérvadó, ha esetleg késõbb ül fel, az sem gond.
A babám 68 cm és 6, 9 kg. A védõnõmet mostanában nem láttam, ritkán jön, s ha jön is rohan.

Mi a különbség az esernyő és a sport babakocsi között? Melyiket vegyem a 6, 5 hónapos kislányomnak? Még egyedül nem tud ülni.

Legjobb válasz: Mi most vettünk sport baba kocsit,aminek van esõ védõje,és vízszintesbe is lehet dönteni,téliesített.Pierre Cardin márka.Ha tudtam volna akkor ilyet vettem volna.Mi 6 hósak és pár naposak vagyunk :) Szintén nem tud ülni egyedül még.

Mi most vettünk sport baba kocsit, aminek van esõ védõje, és vízszintesbe is lehet dönteni, téliesített.Pierre Cardin márka.Ha tudtam volna akkor ilyet vettem volna.Mi 6 hósak és pár naposak vagyunk :) Szintén nem tud ülni egyedül még.
Van esernyõ sport babakocsi, ami esernyõ alakúra csukható össze. Van olyan amit szinte teljesen fekvõ pozicióba lehet dönteni, ha nem ül még, én ezt venném. Van lapra csukható sport babakocsi is, ezek is jók, de ezeket nem lehet olyan kicsire összecsukni. Mi is most készülünk venni, mert a másik kocsink túl nehéz, papa csomitartójába be sem fér. :) Így veszünk egy esernyõkocsit, ami akár a hátsó ülésen is elfér.
Mi is pierre cardin sport babakocsit vettünk, azt a fajtát, aminek a tolókája szarvacska alakú.Ha elõbb tudom, ismerem, ezt veszem meg legelõször, ugyanis a "rendes" babakocsiját már kinõtte a gyerkõc!Én csak ajánlani tudom, és nehéz terepen is jól megy:) 4 hós baba anyukája
szintén pierre cardin esernyõ alakúra csukható (kis helyet foglal a kocsiban) sportkocsit használunk. Több fokozatban dönthetõ, így már akkor is bele tudtam tenni a fiam, amikor nem ült még önállóan.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.most már képben vagyok!:)


Mit jelent, hogy megtámavasztva tud ülni a baba?

Legjobb válasz: Azt, hogy támasztja valami a hátát ülõ helyzetben, és nem dõl fel illetve nem csuklik össze. Ez általában röviddel az elõtti idõszak, amikor már magától is fel tud ülni.

Azt, hogy támasztja valami a hátát ülõ helyzetben, és nem dõl fel illetve nem csuklik össze. Ez általában röviddel az elõtti idõszak, amikor már magától is fel tud ülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! :)
Tényleg? Nekem már 1 hónapja minimum tud így ülni, sõt ha nem támasztom semmivel akkor ha dõl õ már támasztja saját magát, de esze ágában sincs egyedül felülni:-D Micsoda lustaság...na ma számolok vele.
A kérdező hozzászólása: :D ügyes a babód:) én még nem próbáltam ilyet, 5 hónapos a kicsikém.
Nem is szabad megtámasztva ültetni! A gerincét megterheli!
18:04-es vagyok. Akkor ne is! Az enyém már 10 hónapos! :-)

Aki ez év februárjában szült, milyen a babátok? Miket tud? Kisfiú, kislány? Van már fogacska, tud ülni?

Legjobb válasz: Szia! Kislányom február 28-án született. Van már 3 fogacskánk. Ülni még nem tudunk. 3350 grammal született most 8300 gramm. Forog hátról-hasra, hasról-hátra nem akar. Visongat, kúszna(tolja a fenekét felfele), ha fogom a kezét ülésbe felhúzza magát, lábaival játszik, mindenféle csörgõt, rágókát szeret, a szájába veszi, rágcsálja, már nagyon ügyesen eszik kanállal, mindent, amit lehet kb, ennyi. De minden nap meglep valami új dologgal.

Szia! Kislányom február 28-án született. Van már 3 fogacskánk. Ülni még nem tudunk. 3350 grammal született most 8300 gramm. Forog hátról-hasra, hasról-hátra nem akar. Visongat, kúszna(tolja a fenekét felfele), ha fogom a kezét ülésbe felhúzza magát, lábaival játszik, mindenféle csörgõt, rágókát szeret, a szájába veszi, rágcsálja, már nagyon ügyesen eszik kanállal, mindent, amit lehet kb, ennyi. De minden nap meglep valami új dologgal.
Szia! Február 20-án született a kislányom. Most 8450 gr, még nem eszik mást mint anyatejet. Az alma és barack elõl gondosan bezárja a száját. Forog, hasán próbál kúszni, még nem igazán megy, ülni még nem tud. Sikongat, kacag, mosolyog, köhécsel (mármint direkt csinálja mert jó móka), modnja, hogy emma és mamma, ezt akkor ha fáradt, mindent megfog, kézben szeret a legjobban. Foga még nincs, napjában 3-szor alszik pont 30 percet, éjjel 8-tól reggel fél 9-ig egy szopival alszik. Egy tündérke. Most ennyi jut eszembe.
február22.én született kislányom 3450g, 54cm-el most 7660g és 66cm...nagyokat kacag mosolyos gõgicsél fõleg a kutyáknak azokért meg van veszve na és apáért neki különösen hosszan gõgicsél, ülni még nem tud egyedül de próbálkozik nagyon ide-oda forog de a hasról hátra nem mindig sikerül egyedül el tud játszani 15-20percet (ha jó napja van)szeret sétálni , nézelõdni, imádja a vizet(járunk usziba)fogacska még nincs a felsõ íny be van duzzadva szeret a lábával játszani cuppogtatja nagy lábujját, mindent a szájába vesz, a zoknit mindig leveszi a lábáról, stb...lehetne írni róla egy tündér
Február 23-án született a kislányom 3500gr, 54cm. Most 7200gr, 69cm. Forog hátról hasra és néha visszafelé is. Kúszni szeretne, de mindíg sírás a vége mert ugye még csak 2cm-t halad elõre negyed óra alatt és ez nem tetszik neki.Ha felültetem, megmarad és támaszkodik úgy 20mp-ig, aztán eldõl, de nem rõltetem, majd ha magától csinálja az lesz az igazi.Ha megtud kapszkodni valamiben akkor félig felhúzza magát. Nagyokat nevet, sikongat, Õ is nagyon szereti a kutyákat. Valamiért egy hete alig beszélget :o( Van olyan nap hogy csak nevet és sikít, de semmi grrr vagy bubányá... Kanállal nagyon ügyesen eszik, a tízórait és az uzsonnát már kiváltottuk, a reggeli, ebéd és vacsora szopi. Szoktunk úszni a nagykádban, azt imádja, a sima fürdéssel viszont szeret gyorsan végezni. Azt hiszem ennyi :o)
én 9-én szültem 3170g és 53 cm volt a lányom akkor most 7800g és 69 cm ül forog van 4 foga sikít meg mindig nevet kacag játszik elvan egyedül is
11:31 vagyok. ügyesen kuszik a lányom és nagyon szépen eszik mindent kanállal
Szia! Kisfiam február 22-én született. 4320 grammal és 58 centivel. Mi még csak 7500 gramm és 69 centinél tartunk. Fogacskánk még nincs, ülni még nem tudunk. Szintén forog hátról-hasra, hasról-hátra, hason körbe, visongat, kúszna(tolja a fenekét felfele), ha fogom a kezét ülésbe felhúzza magát, lábaival játszik, mindenféle csörgõt, rágókát szeret, a szájába veszi, rágcsálja, kósotaltatásnál tartunk. Alma, barack, burgony és a répán vagyunk túl. Étkezést még nem váltottam ki. Mostanság kezdett el hason megtámasztva ringatózni és már beszélget.
26-án születtet a fiam.Már magától felül, majdnem feláll nem sok van hátra.fogacska még nincs.Ha kell valami azt lehet érteni, hogy adi ha nem kell akkor nem-et mond tisztán. kanállal szépen eszik.4200g-mal és 59cm-rel születtet most 9000g és 68cm.az alvással egy kicsit gondba vagyunk éjszaka de kezd javulni.nagyon gyorsan mászik.1-1, 5 órát egyedül képes játszani napjába többször.
Már nem elõzõ :) 13.00-tól kérdeztem, bocsi.
Kisfiam febr.18-án született, 2150gr, 45 cm.Most 6900gr, 66cm.Szopik, de már napi 1x gyümizünk és tejpépezünk, de szopit nem váltottunk ki.Foga még nincs, de nagyon nyálzik, ügyesen eszik kanállal.Forog hasról hátra, hátról hasra, kúszik, mint egy kis fóka, kezét hátra hagyja:) Gügyög, sikítozik, 3 éves nõvérkéjével nagyon elvan, kacag hatalmasakat.Lábát szájába veszi és mindent amit megkaparint.Épp most szedte le a billentyûzet egyik gombját, mert itt van mellettem:) A távirányító a kedvencei közé tartozik, igazi pasi lesz:) )) Ülni még nem ül, de ha fogjuk a kezét felhúzza magát.Imád ölben lenni, nagyon anyás.Mindenkire vigyorog, nagyon igényli a szemkontaktust.Alvása az viszont nagyon rossz, este 11-reggel 8ig, közben 3-4x felébred, napközben 1-2x fél órát alszik, ha alszik:(Imádja nézegetni a kis kezeit, egyedül eljátszik kb 30-40 percet is. Olyan édes!!!Imádjuk!!!
Február 4. Kislány. 2900 grammal és 49 cm-el született, most 6700 gramm és 63 cm. Egy darabig (egy nagyobb lendületig) megül önállóan. Forog oda-vissza. Rúgkapál, hadonászik, mindent megfog, szájába vesz. Fogunk még nincs egy sem. Próbál kúszni, de még nem tud. Játékokért simán elnyúl, ha kell kínkeservesen odatolja magát ahhoz, amelyik éppen kell. Nagyon aktív, pürrög, gagyog, sikít, visít, utánozza a hangokat, amiket hall. Szájába veszi a lábait, éjszakánként bejárja a kiságyat. Már eszik gyümit, fõzeléket, tejpépet, ügyesen, kanállal. Asszem ennyi röviden. :-)
14:32-esnek! igen ez év 26-án születtet .mindenkit meglep , hogy mit csinál a fiam.nekem õ az elsõ úgyhogy nem tudok kihez viszonyítani.de õrült módon fejlõdik minden féle szempontból. már a pocakban reagált a hangomra és rengeteget beszéltem hozzá meg az egész család és ez így van mióta megszülett.tápszeres õ is és már tízórai gyümi, ebéd fõzi és uzsi tejpép.lehet hogy azért is nem alszik éjszaka mert minden nap csinál valami újságot és felzaklatja.éjszaka már csinált olyat is a minap hogy felült és úgy aludt de lefektettem és aludt tovább.rengeteket volt kézben kint a kertben meg bent is és mutogattam neki mondtam, hogy mi az amit néz.mióta mászik már a járókába van szinte egésznap.õ úgy alszik, hogy fenn van 2 óra hosszát és alszik 1-2 órát.
14:32! Én Debrecenben szültem.

Akkor is ki lehet alakítani a napirendet mikor már tud ülni a baba?

Azért kérdezem, mert most három hós a lányom és az esti fürdés apa feladata mert az én derekam abszolút nem képes erre sajnos:-( ? viszont fél 9 körül ér haza este mire általában már bealszik a baba. felkelteni nem akarom mert reggel hatig elalszik szépen, így két három naponta fürdik mikor nem alszik el, van hogy minden nap fent van, de mindenki mondja ez kés? neki a fürdésre át lehet majd állítani kés?bb?

Legjobb válasz: azért kérdeztem hogy ha tud ülni mert akkor már nem kell tartanom a kádban és tudom fürdetni rendes idõben apa nélkül

A kérdező hozzászólása: azért kérdeztem hogy ha tud ülni mert akkor már nem kell tartanom a kádban és tudom fürdetni rendes idõben apa nélkül
Persze, h' nem. Azért a katonás napirendnek nincs olyan óriási jelentõsége, mint azt például ezen az oldalon szokták néhányan sulykolni. A fürdetés nálunk is apa dolga, ugyanolyan okból, mint nálatok, és mi sem fürdetünk minden nap, és nem mindig ugyanakkor. Nyáron született, eleve kilenc-fél tíz körül fürdettünk akkor, és ez a mai napig nagyjából így maradt. De ha nagyon nyûgös este, akkor simán mehet pancsolni hatkor vagy hétkor, az mindig megnyugtatja. A mi lányunk már elég stabilan ül (6 hónapos), úgyh' már kacérkodom a gondolattal, h' nemsokára egyedül is tudnám fürdetni, csak sajnálom "elvenni" a férjemtõl ezt a feladatot, mert annyira élvezik mindketten.
Mármint persze, h' igen, ki lehet alakítani. Bocs, már fáradok.
Elõször is ezért vannak a babafürdetõ, hogy abba beltedd, és nem kell tartani. Tudom, törött a gerincem, én sem tudom tartani a babát. VAgy simán fektesd bele a kádba, kevés vízbe, hogy az arca feléig érjen, és fürdesd úgy, akkor sem kell fogni. Aztán ha tud ülni, akkor van ülõfürdõ is, abba is teheted, akkor sem kell fogni. Lányom abban fürdik a kiskádban, és közben én zuhanyozok a nagykádban. Aztán akkor fürdetsz, amikor nektek jó. Én is fél 9 -kr fürdetek, mert így jön ki a ritmus. És igen, alakítani is lehet bármikor, csak nem egyik napról a másikra...
Ja, és azért a babák is szeretnek ám fürödni, nekik is jólesik, úgyhogy jó lenne, ha minden nap megfürdetnéd.

Mikor kell a kiságyat lejjebb rakni? Elég amikor fel tud ülni egyedül vagy már elöbb érdemes?

Legjobb válasz: A barátnõm babája 5.5 hónapos, nem tud ülni, de úgy feltolja a fenekét és úgy billentgeti magát, hogy majdnem átésik a rácson a lendület miatt..é mondtm, hogy lejjebb raknám, de õ nem akar hajolgatni, nem tudom meddig halogathatja, de elég ha egyszer nem figyel oda. Szerintem attól függõen kell lerakni, hogy milyen aktív erõs a baba.

A barátnõm babája 5.5 hónapos, nem tud ülni, de úgy feltolja a fenekét és úgy billentgeti magát, hogy majdnem átésik a rácson a lendület miatt..é mondtm, hogy lejjebb raknám, de õ nem akar hajolgatni, nem tudom meddig halogathatja, de elég ha egyszer nem figyel oda. Szerintem attól függõen kell lerakni, hogy milyen aktív erõs a baba.
Szerintem bõven elég, ha ül, és még lejjebb, ha már feláll. Alõbb nem okozhat gondot... :-)
A miénknél két fokozat van. Én akkor raktam lejjebb, amikor már ülni tudott, mert akkor már nincs vissza sok, hogy fel is húzza magát, és hátha pont akkor csinálja elõször, amikor nem látom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha már suly szerint (9kg-ig van) kinövi a fiam a hordozot de még nem tud ülni mit tegyek, miben vigyem autoval? Mert a gyerekülésben ülni kéne de ha még nem ül magátol akkor nem ártok vele?

Legjobb válasz: Nincs ismerõsötöknél kisebb baba, akinek vettek hordozót, ami 13 kg-ig jó. Esetleg egy cserére megkérni õket?

Nincs ismerõsötöknél kisebb baba, akinek vettek hordozót, ami 13 kg-ig jó. Esetleg egy cserére megkérni õket?
Elõzõ vagyok: persze csak addig amíg szükséges.
A gyermekülések 90%-a 18 kg-ig használható. Amit te használsz egy kisebb ülés lehet. Bárhol kapsz olcsón esetleg használtan is egy átlagosat, ami 18 kg-ig jó. Többnyire lehet állítani, hogy üljön vagy feküdjön benne a pici.
Az autóban hasznalhatod attól még a babahordozót, csak ne cipled benne a gyereket, mert lehet akkora terhelést már nem bírna ki, bár sztem simán kibírja, csak a gyártó nem vállalná érte a felelõsséget, ha eltörne a hordozó füle és netán a babád mesgérülne. De én úgy gondolom, hogy attól, hogy be van csatolva az autóban ebbe a hordozóba még baja nem lesz, majd csereld ki rendes ülésre ha stabilan ül egyedül is.
A kérdező hozzászólása: Olyan hordozonk van amit a babakocsihoz adtak, és 9 kg ig van irva.

7 hónapos babám még csak alig tud ülni. Néhány másodpercet néha perceket is ül de legtöbbször előredől. Itt azt olvastam hogy szinte minden baba ül már 6 hónaposan, most akkor mikor kel tudni ülnie?

kérlek segitsetek mert aggódom

Legjobb válasz: Ne aggódj! minden baba más és más. Az enyém szintén 7 hónapos megül ha leültetem, de egyedül még nem ül fel. Mászni nem mászik és kúszni is csak addig míg az ágy végére nem ér és áll,mikor földet ér. Szóval minden baba más.

Ne aggódj! minden baba más és más. Az enyém szintén 7 hónapos megül ha leültetem, de egyedül még nem ül fel. Mászni nem mászik és kúszni is csak addig míg az ágy végére nem ér és áll, mikor földet ér. Szóval minden baba más.
Nincs 2 egyforma gyerek.Az én babám 6 1/2 hónaposan felállt és pár nappal késõbb kapaszkodva elindult.Én ekkor attól féltem, hogy görbe lesz a lába.Van olyan baba, aki meg kihagyja a mászást...Ne izgulj, lehet a tiédnek több idõ kell, míg elég erõs lesz a hátizma, hogy megtartsa magát.
Az enyém csak nyolc hónapos kora óta ül stabilan, én is aggódtam, de tényleg felesleges volt. Nagyon sok baba nem ül még hat hónaposan.
Szia az én babám hétfõn volt 8 hónapos és kb.1 hete bír egyedül felülni, egyáltalán nem kell aggódnod majd eljön mindennek az ideje!Az én babám sem mászik még de lehet, hogy nem is fog mert mára már egyre többet áll fel kapaszkodva.

Le vagyunk maradva? Kisfiam 9 honapos, még nem mászik, és a lábacskái is még gyengék, még nem áll, ulni már szépen tud, de maga még nem tud felulni. Ti babátok mit tud ennyi idosen? Aggodnom kéne?

Legjobb válasz: Szia! Igaz az én babám csak 8 hónapos, de az enyém se mászik, sõt kúszni is csak ritkán és hátrafelé! Minden baba másképpen fejlõdik, ne izgulj, nincs semmirõl lemaradva, ha a védõnõ és a gyermekorvos nem mond semmi rosszat akkor csak egy kicsit lustika! Az én kislányom is ilyen kicsit késõbb fordult vissza a hasáról a hátára és minket is a drága rokonok küldtek volna mindenféle orvoshoz, meg masszíroztatásra! Elmentem a gyerekorvoshoz és a védõnõhöz megnézték azt mondták, hogy õ ilyen nem kell izgulni nincs lemaradva! Boldog babázást kíván 8 hónapos anyuka!

Szia! Igaz az én babám csak 8 hónapos, de az enyém se mászik, sõt kúszni is csak ritkán és hátrafelé! Minden baba másképpen fejlõdik, ne izgulj, nincs semmirõl lemaradva, ha a védõnõ és a gyermekorvos nem mond semmi rosszat akkor csak egy kicsit lustika! Az én kislányom is ilyen kicsit késõbb fordult vissza a hasáról a hátára és minket is a drága rokonok küldtek volna mindenféle orvoshoz, meg masszíroztatásra! Elmentem a gyerekorvoshoz és a védõnõhöz megnézték azt mondták, hogy õ ilyen nem kell izgulni nincs lemaradva! Boldog babázást kíván 8 hónapos anyuka!
Hagyd, hadd fejlõdjön a maga ütemében. Nem késik le semmirõl, és nincsen miért aggódnod. A barátnõm kislánya a 10. hónapig meg se moccant (nem forgolódott, nem mászott, nem ült, nem állt), aztán utána pár hét alatt bepótolt mindent. Ma már nagy lány és nagyon okos, ügyes, semmi gondja nincsen. Ne aggódj, a te babád is teljesen rendben van. :)
Ha gyerekorvos rendszeresen látja, akkor már biztos szólt volna, ha le lenne maradva. Az én kisfiam 9, 5 hónapos már kapaszkodva lépeget, de mindent korábban kezdett.
Abszolut ne aggódj :) az unokatestvérem lánya is 10 hónapos elmúlt, mikor mászni kezdett, a fia pedig 11 hósan. A kisfiú azóta 13 hónapos és már-már jár. A lányka 3 éves és csodálatos. Az én lányom is 9 hós és õ is egyik pillanatról a másikra indult be a mászással..addig csak a fenekét emelgette. Semmi okod aggódni, ha egyébként egészséges, gyönyörû kisfiad van. A fiúk amúgy is ráérõsebbek, szokták mondani. Hát Anya, türelem :)
Azt nem tudom megmondani, hogy le van-e maradva, de az én fiam 9 hónaposan nem csak felült, de fel is állt ahol meg tudott kapaszkodni! Nincs elhízva véletlenül a picid, mert ez lehet oka ennek a dolognak. Most 11 hónaposak vagyunk és már egyedül megy a törpém! Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!