Találatok a következő kifejezésre: Mikor telik a 12 hét (4 db)

Mikor telik le a 12 hét?

Az orvosom azt mondta, hogy a 12 hétig ne örüljünk még, mert a 12 hétig akár el is vetélhetek. A kérdésem az, hogy a 12 hetet honnan számolják? Mert ugye a terhesség az utolsó menszesz els? napjától számít, de a megfoganás csak 2 hét múlva történik meg. Most akkor honnan kell számolni a 12 hetet? Köszi a választ.

Legjobb válasz: A 12 hetet is fogantatás napjától számítják pont ezért mert csak az a biztos.

A 12 hetet is fogantatás napjától számítják pont ezért mert csak az a biztos.
nem. a 12 hetet az utolsó menzesz elsõ napjától számolják.
Valóban az utolsó mensen elsõ napjától számítják az egész terhességet, ezért a 12 hét is onnan számít.
Szia! Hát elég szomorú, hogy az orvos ilyeneket mond...Mindenki tisztában van a statisztikai adatokkal, de nem lehet így élni. Egy 22 hetes kismama
Igaza van az elõttem szólóknak, a menzesz elsõ napjától számítják! És: ez nagyon fontos a késõbbi vizsgálatok idõpontját nézve is, mert azokra is a menzesztõl számított adott hetekben kell elmenni!!!

Normális érzés, hogy 11. hetes terhesen, még várakozva a 12. heti Uh-ra, ami nagyn nehéz, lassan telik az idő, olyan érzésem van, hogy mi van, ha oda kerülök és kiderül nem is vagyok terhes, meg nincs ott semmi?

1-2héten belül mehetünk végre Uh-ra, az els?re.., külföldön vagyunk épp, és itt csak akkor néznek meg el?ször...és annyira aggódok, hogy tényleg minden rendben legyen, meg ott legyen a pici, és dobogjon a kis szive!2 teszt poz.volt,meg van változás..de szerencsére nem vagyok rosszul, nem émelygek, csak a mellim fájnak, n?ttek, meg a pocim is kezd kicsit dudorodni..de annyira aggódok, hogy valóban minden OK-e ?

Legjobb válasz: Szia. Teljesen normális. Én is féltem minden uh elõtt, amíg meg nem éreztem a mozgást. Kiidegeltem mindenkit a környezetemben, azután az uh megnyugtatott, de csak a következõig. Amióta érzem mocorogni, azóta persze már nem aggódom. Te is így leszel, ne aggódj ott a baba, és már most mozog, ver a szíve, hamarosan megláthatod az uh-on. Minden jót! 28 hetes kismama.

Szia. Teljesen normális. Én is féltem minden uh elõtt, amíg meg nem éreztem a mozgást. Kiidegeltem mindenkit a környezetemben, azután az uh megnyugtatott, de csak a következõig. Amióta érzem mocorogni, azóta persze már nem aggódom. Te is így leszel, ne aggódj ott a baba, és már most mozog, ver a szíve, hamarosan megláthatod az uh-on. Minden jót! 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a megnyugtatást, remélem így lesz és minden rendben lesz !Eleve, hogy elsõ terhesség, is aggódik az ember, meg, hogy külföldön van, nem otthon, ahol már 100-szor megnézték volna az embernek minden leletét, stb..meg vizsgélgatnák..bár itt úgy van, ha nem vagy rosszul, nem görcsölsz, akkor minden ok, ráéreünk a 12.héten megnézni mindent !:) De azért én nyugpdtabb lettem volna, ha amikor kiderült terhes vagyok (mint pl.otthon már azért a 8-10 hét körül megnéztek volna biztosan, hogy jó helyen van-e, hány embrió, van-e szívhang, stb.. )No mindegy most már csak meg lesz a 12.heti UH !:)
Ugyanaezeket az érzésket éreztem én is majdnem minden UH elõtt. Ez természetes reakció, és elég fura, hogy még egyetlen UH-d sem volt. Õrület, milyen felületesek! Persze, ha nincsenek fájdalmaid, vérzésed, akkor bitosan minden rendben van. Ne aggódj!
Én 12. hetes terhes vagyok, a 6. héten erõsítette meg az orvos.Nagyon boldogok vagyunk, de én is aggódtam az UH elött...az elején nagyon parázik mindenki, nem érzed a baba mozgását, nem tudod mi történik odabent. De minden rendben lesz!

A harmadik héten elfelejtettem bevenni egy tablettát (LAURINA), de nem telt el 12 óra mikor észrevettem, ilyenkor mit kell csinálni?

néztem a tájékoztatót, de ott csak olyan van, hogy több mint 12 óra telt el (nekem 9 óra max 9 és fél telt el) és ilyenkor mit csináljak? semmit? vagy?

Legjobb válasz: A legjobb,ha felhívod a nõgyógyászodat, és elmondod, hogy mi történt, és õ biztosan megmondja, mi a legjobb teendõ.

A legjobb, ha felhívod a nõgyógyászodat, és elmondod, hogy mi történt, és õ biztosan megmondja, mi a legjobb teendõ.
Olvasd figyelmesebben a tájékoztatót. Rajta van, ha nem telt el 12 óra vegye be az elmaradt tablettát, és a következõt a rendes idõben szedje tovább. Nincs szükség kiegészítõ védekezésre.
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló! és ez vonatkozik a HARMADIK hétre is? mert ezt én is olvastam, viszont a harmadik hétnél külön nem írja, hogy mi van akkor, ha nem telt el még 12 óra "1 kihagyott tabletta a harmadik héten (fehér tabletták) Az alábbi két lehetõséget választhatja, anélkül, hogy kiegészítõ fogamzásgátlásra lenne szükség. 1. A kihagyott tablettát azonnal vegye be, amint eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta bevételét jelenti ugyanabban az idõben), majd folytassa a tabletták szedését a szokásos idõben. A következõ csomagot a jelenlegi csomag befejezését követõen azonnal el kell kezdenie, vagyis nincs szünet a csomagok között. Nem valószínû, hogy a második csomag végéig megvonásos vérzés jelentkezik, de pecsételõ vagy áttöréses vérzés bekövetkezhet a tabletták szedésének idõszaka alatt. Vagy 2. Hagyja abba a tabletták szedését a jelenlegi csomagból, tartson 7 napos vagy ennél kevesebb idejû tablettamentes idõszakot (amibe beleszámít az a nap is, amikor kihagyta a tablettát), majd kezdje el a következõ csomagot. Amennyiben így tesz, mindig a hét ugyanazon napján tudja elkezdeni a következõ csomagot, ahogyan azt megszokta. Ha egy csomagból elfelejtett bevenni tablettákat és nem jelentkezik vérzés az elsõ szokásos tablettamentes szünet során, lehetséges, hogy teherbe esett. Errõl tájékoztassa orvosát, mielõtt elkezdi a következõ csomagot."
Természetesen a "nem telt el 12 óra" mindegyik hétre vonatkozik. Viszont mivel nagyon sokára írtál választ, felteszem a kérdést: Bevetted az elfelejtett tablettát 12 órán belül? Ha igen, akkor nincs probléma. Ha nem, akkor viszont érdemes abbahagyni a tablettaszedést, és megtartani a szünetet, beleszámítva azt a napot, amit elfelejtettél. Mit csináltál?
A kérdező hozzászólása: este 9 és 10 körül szoktam bevenni! reggel felkeltem és eszembejutott! reggel 7 kor vettem be! az még nincs 12 óra!!! azért írtam ilyen késõn, mert nyaralok és így nehezebben tudtam megoldani a netezést! de bevettem 12 órán belül! (fent írtam)
A kérdező hozzászólása: (sõt van hogy 11 kor veszem be a tabit)

Kismamák, Ti nem aggódtok nagyon a 12. és a 18. heti UH között, hogy mi van a babával? Olyan sok idő telik el a kettő között, és közben még semmit sem érzek. (14 hetes)

Honnan tudhatom, hogy nincs semmi baja és még megvan? Hiszen még nem mozog. De biztos csak azért aggódok annyira, mert már volt két korai vetélésem.

Legjobb válasz: Ha nem görcsöl a hasad nem vérzel akkor jól van a kicsi. Én anno nem féltem mert az esküvõt szerveztem ennyi idõsen.

Ha nem görcsöl a hasad nem vérzel akkor jól van a kicsi. Én anno nem féltem mert az esküvõt szerveztem ennyi idõsen.
Megértem, hogy aggódsz...Ha nem érzel semmit, se görcsöket, se folyást, akkor nagy baj nem lehet. Nyugodj meg. Gondolj arra, hogy a babák nem szeretik az ultrahangot (tudományosan megállapított tény, hogy gyorsabban ver a kis szívük ilyenkor) , és hogy minden rendben van. Kívánok neked könnyû terhességet és boldog babázást.
Én elmentem a 16. héten 4D-re, mert nem bírtam ki. Ráadásul kiderült, hogy még jól is tettem, mert a genetikai majd a 19. héten lesz csak. Most vagyok 17 hetes, és már nyugodtabb vagyok, mert érzem a Picurkámat.
Szerencsére nekem valahogy jól jöttek ki az idõpontok. 7-én voltam a dokinál, ott megnéztük. Hétfõn megyünk a 12. genetikaira. Október elején vissza a dokihoz, úgyhogy nagyjából 2-3 hetek telnek el az uh-k között. De én minden nap nézegetném, csak sajnos nem lehet. :)
Én is egy vetélés után vagyok. A két idõpont között számoltam vissza a napokat, aztán a 16. héten egyszer csak elege lett a kisasszonynak, hogy anya ilyen ideges, és egy jól irányzott rúgással bejelentkezett. :) Utána már kevésbé aggódtam, de igazán a 18 hetes uh után nyugodtam meg, hogy mindene ép. 21 hetes kismami
Szia! Én pont ugyanígy érzem. 15 hetes vagyok, de semmit nem érzek, nem is látszik rajtam a terhesség. Én arra gondoltam, hogy elmegyek egy magánrendelésre és csináltatok UH-ot, de még eddig sikerült lebeszélni magam errõl, mert arra gondolok, hogy a testem csak jelezné, ha valami baj lenne.
A babának tényleg nem jó a sok UH, meg a vele járó zaklatás, még ha nehéz is kibírni :D Én a napokban vltam a második genetikain, 20. betöltött héttel, mert nem volt idõpont korábbra. Kibírtam, igaz, marha nehezen. DE elmentem közben a védõnõhöz szívhangot hallgatni nem is egyszer, aztán kb a 18. héttõl már minden nap éreztem, hogy mozgolódik. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!