Találatok a következő kifejezésre: Mikor telik a 12 (13 db)

Miért kell a 12 hetes uh-ra telt hólyaggal menni? Amúgy nem látszik a kicsi? Azt nembirom ha nempisilek egész nap, mert 2óránként megyek. Mit tegyek, hogy telt legyen uh előtt?

Legjobb válasz: pont ezt kérdeztem mielõtt mentem és mondhatom hogy ott voltam , pisiltem üresre és teljesen jó volt minden kép . Ezt ki mondta..nálunk az egyik csaj úgy ment és jól elküldte a doki pisilni! nem tudom hol mia szokás,jobb, ha a folyosón megkérdezed, mert elég kellemetlen is lehet ha a telt hólygodat nyomkodják.

pont ezt kérdeztem mielõtt mentem és mondhatom hogy ott voltam , pisiltem üresre és teljesen jó volt minden kép . Ezt ki mondta..nálunk az egyik csaj úgy ment és jól elküldte a doki pisilni! nem tudom hol mia szokás, jobb, ha a folyosón megkérdezed, mert elég kellemetlen is lehet ha a telt hólygodat nyomkodják.
2D-n telt, 4D-n ures holyag mellett lesz jobb a kep. 2D a "sima" uh. Ez kulonosen ervenyes fiatal terhessegre (a 12. heti az fiatalnak szamit). Elotte masfel oraval ne pisilj.
Altalaban ezt kisebb korban szoktak mondani.En sem tudtam de a dokim azt mondta h a "vizen" keresztul (az az ha tele a hugyholyagod) jobban "lat" az uh.Engem akkor le is kuldott es azt mondat h 1 fel ora mulva menjek vissza es igyak olyasmit amitol tudom h hamar pisilni kell...nekem ez a cola volt...es tenyleg jobban latta... A tanacsom az h ne szorongasd egesz nap eleg ha elotte iszol valamit ...nem kell ahhoz annyira tele legyel h kipukkanjal. Gratulalok a babahoz! 18 hetes pocakos
Nekem még a 12 hetes ultrahang elõtt mondta az orvosom egy vizsgálaton, hogy legközelebb ürítsem ki a hólyagom, mielõtt vizsgálatra megyek. A 12 hetes ultrahangon meg külön megkérdezte azaz orvos, aki akkor vizsgált, hogy üres-e a hólyagom. Úgy látszik, ahány orvos annyi szokás :-). Boldog babavárást! 19 hetes kismama.
Én semhallottam még errõl nálam mindig mondták, hogy pisiljek elõtte.Sosem volt gond a képpel.Nyugodtan menje l pisilni elõtte.39hetes kismama
Engem sima UH elõtt elküldtek pisilni, a 4D elõtt meg nem volt szabad. Érdekes. Arany középút: közepesen telt hólyag :) Üdv 18 hetes kismami
Szia! Nekem is telt hólyaggal kellett a 12. heti UH-ra menni. Én elmentem indulás elõtt pisilni, majd az oda úton nem kevés ásványvizet ittam. Amikor odaértem, alig vártam a vizsgálatot és a végét, hogy rohanhassak a wc-re. úgyhogy nyugodtan pisilj mielõtt elindulsz, és útközben iszogass - persze vizet vagy üditõt. :-) Boldog baba várást , 13 hetes kismama.

Ez normális? Mikor felrakom a tampont nem fáj mikor kiveszem viszont igen pedig teljesen tele volt.12/L

normál tampon volt

Legjobb válasz: Mert 12 évesen szûk vagy,a megtelt tampon emg ehhez képest eléggé vaskos. Óvatosan húzd ki, azt a kis fájdalmat kibírod. Plusz ilyenkor amúgy is érzékenyebb az ember.

Mert 12 évesen szûk vagy, a megtelt tampon emg ehhez képest eléggé vaskos. Óvatosan húzd ki, azt a kis fájdalmat kibírod. Plusz ilyenkor amúgy is érzékenyebb az ember.
Vagy szimplán használj kissebbet és gyakrabban cseréled.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) már vettem minit
12 évesen tampon? az igen xd
A kérdező hozzászólása: Miért is???utolsó

Mikor telik le a 12 hét?

Az orvosom azt mondta, hogy a 12 hétig ne örüljünk még, mert a 12 hétig akár el is vetélhetek. A kérdésem az, hogy a 12 hetet honnan számolják? Mert ugye a terhesség az utolsó menszesz els? napjától számít, de a megfoganás csak 2 hét múlva történik meg. Most akkor honnan kell számolni a 12 hetet? Köszi a választ.

Legjobb válasz: A 12 hetet is fogantatás napjától számítják pont ezért mert csak az a biztos.

A 12 hetet is fogantatás napjától számítják pont ezért mert csak az a biztos.
nem. a 12 hetet az utolsó menzesz elsõ napjától számolják.
Valóban az utolsó mensen elsõ napjától számítják az egész terhességet, ezért a 12 hét is onnan számít.
Szia! Hát elég szomorú, hogy az orvos ilyeneket mond...Mindenki tisztában van a statisztikai adatokkal, de nem lehet így élni. Egy 22 hetes kismama
Igaza van az elõttem szólóknak, a menzesz elsõ napjától számítják! És: ez nagyon fontos a késõbbi vizsgálatok idõpontját nézve is, mert azokra is a menzesztõl számított adott hetekben kell elmenni!!!

A harmadik héten elfelejtettem bevenni egy tablettát (LAURINA), de nem telt el 12 óra mikor észrevettem, ilyenkor mit kell csinálni?

néztem a tájékoztatót, de ott csak olyan van, hogy több mint 12 óra telt el (nekem 9 óra max 9 és fél telt el) és ilyenkor mit csináljak? semmit? vagy?

Legjobb válasz: A legjobb,ha felhívod a nõgyógyászodat, és elmondod, hogy mi történt, és õ biztosan megmondja, mi a legjobb teendõ.

A legjobb, ha felhívod a nõgyógyászodat, és elmondod, hogy mi történt, és õ biztosan megmondja, mi a legjobb teendõ.
Olvasd figyelmesebben a tájékoztatót. Rajta van, ha nem telt el 12 óra vegye be az elmaradt tablettát, és a következõt a rendes idõben szedje tovább. Nincs szükség kiegészítõ védekezésre.
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszoló! és ez vonatkozik a HARMADIK hétre is? mert ezt én is olvastam, viszont a harmadik hétnél külön nem írja, hogy mi van akkor, ha nem telt el még 12 óra "1 kihagyott tabletta a harmadik héten (fehér tabletták) Az alábbi két lehetõséget választhatja, anélkül, hogy kiegészítõ fogamzásgátlásra lenne szükség. 1. A kihagyott tablettát azonnal vegye be, amint eszébe jut (még akkor is, ha ez két tabletta bevételét jelenti ugyanabban az idõben), majd folytassa a tabletták szedését a szokásos idõben. A következõ csomagot a jelenlegi csomag befejezését követõen azonnal el kell kezdenie, vagyis nincs szünet a csomagok között. Nem valószínû, hogy a második csomag végéig megvonásos vérzés jelentkezik, de pecsételõ vagy áttöréses vérzés bekövetkezhet a tabletták szedésének idõszaka alatt. Vagy 2. Hagyja abba a tabletták szedését a jelenlegi csomagból, tartson 7 napos vagy ennél kevesebb idejû tablettamentes idõszakot (amibe beleszámít az a nap is, amikor kihagyta a tablettát), majd kezdje el a következõ csomagot. Amennyiben így tesz, mindig a hét ugyanazon napján tudja elkezdeni a következõ csomagot, ahogyan azt megszokta. Ha egy csomagból elfelejtett bevenni tablettákat és nem jelentkezik vérzés az elsõ szokásos tablettamentes szünet során, lehetséges, hogy teherbe esett. Errõl tájékoztassa orvosát, mielõtt elkezdi a következõ csomagot."
Természetesen a "nem telt el 12 óra" mindegyik hétre vonatkozik. Viszont mivel nagyon sokára írtál választ, felteszem a kérdést: Bevetted az elfelejtett tablettát 12 órán belül? Ha igen, akkor nincs probléma. Ha nem, akkor viszont érdemes abbahagyni a tablettaszedést, és megtartani a szünetet, beleszámítva azt a napot, amit elfelejtettél. Mit csináltál?
A kérdező hozzászólása: este 9 és 10 körül szoktam bevenni! reggel felkeltem és eszembejutott! reggel 7 kor vettem be! az még nincs 12 óra!!! azért írtam ilyen késõn, mert nyaralok és így nehezebben tudtam megoldani a netezést! de bevettem 12 órán belül! (fent írtam)
A kérdező hozzászólása: (sõt van hogy 11 kor veszem be a tabit)
Honnan van a telefon? Mióta van meg? Hol vetted? Nekem úgy tûnik, hogy letiltották IMEI alapján...lehet, hogy tévedek...
Nem tudom, biztos, hogy azok a sim kártyán vannak? Nem tetted át õket a telefonba? vagy a google fiókodba? A lényeg, hogy a telefon jelzi, hogy nem érzékeli a sim kártyát, pedig te beraktad. Mindenképp vidd szervizbe, ez ellen sok minden mást nem tudsz csinálni...
A kérdező hozzászólása: de akkor a telefon számokat miért jeleníti meg ha összes sim kártyán van?
A használati útmutatója szerint azt jelzi, hogy nincs benne sim kártya, tehát nem érzékeli. Úgy tûnik hülyeséget írtam eddig. Ha te is megnézted volna a használati útmutatót... a 20. oldalon van. (és nem, nekem nincs ilyen telefonom, a samsung oldaláról töltöttem le) Mindenképpen szerviz kell neki, megjavítják.
A kérdező hozzászólása: igen ott mûködik teljesen
A kérdező hozzászólása: de amikor bekapcsolom legfelül kis sim kártya jel van mellette egy felkiáltó jellel
"De van térerõ a sim kártyáról" Ez azt jelenti, hogy a sim kártyát átteszed egy másik telefonban akkor normálisan mûködik? Mindenképpen vidd szervizbe.
A kérdező hozzászólása: szerinted letiltották? ha szervízbe viszem nem javúl meg? neem nem részletre vették
részletre lett véve, ha igen rendesen ki lett fizetve? Az ismerõsöd nem jelentette, hogy eltûnt és ezért letiltatta? Ha garanciás akkor vidd vissza a T-mobileba!
A kérdező hozzászólása: ismerõsömtõl de dobozos és t-mobile ból van véve megnézem lehet garancia is van rá még
A kérdező hozzászólása: Ez lesz garanciám is van még rá köszönöm a segítséget

Kismamák, Ti nem aggódtok nagyon a 12. és a 18. heti UH között, hogy mi van a babával? Olyan sok idő telik el a kettő között, és közben még semmit sem érzek. (14 hetes)

Honnan tudhatom, hogy nincs semmi baja és még megvan? Hiszen még nem mozog. De biztos csak azért aggódok annyira, mert már volt két korai vetélésem.

Legjobb válasz: Ha nem görcsöl a hasad nem vérzel akkor jól van a kicsi. Én anno nem féltem mert az esküvõt szerveztem ennyi idõsen.

Ha nem görcsöl a hasad nem vérzel akkor jól van a kicsi. Én anno nem féltem mert az esküvõt szerveztem ennyi idõsen.
Megértem, hogy aggódsz...Ha nem érzel semmit, se görcsöket, se folyást, akkor nagy baj nem lehet. Nyugodj meg. Gondolj arra, hogy a babák nem szeretik az ultrahangot (tudományosan megállapított tény, hogy gyorsabban ver a kis szívük ilyenkor) , és hogy minden rendben van. Kívánok neked könnyû terhességet és boldog babázást.
Én elmentem a 16. héten 4D-re, mert nem bírtam ki. Ráadásul kiderült, hogy még jól is tettem, mert a genetikai majd a 19. héten lesz csak. Most vagyok 17 hetes, és már nyugodtabb vagyok, mert érzem a Picurkámat.
Szerencsére nekem valahogy jól jöttek ki az idõpontok. 7-én voltam a dokinál, ott megnéztük. Hétfõn megyünk a 12. genetikaira. Október elején vissza a dokihoz, úgyhogy nagyjából 2-3 hetek telnek el az uh-k között. De én minden nap nézegetném, csak sajnos nem lehet. :)
Én is egy vetélés után vagyok. A két idõpont között számoltam vissza a napokat, aztán a 16. héten egyszer csak elege lett a kisasszonynak, hogy anya ilyen ideges, és egy jól irányzott rúgással bejelentkezett. :) Utána már kevésbé aggódtam, de igazán a 18 hetes uh után nyugodtam meg, hogy mindene ép. 21 hetes kismami
Szia! Én pont ugyanígy érzem. 15 hetes vagyok, de semmit nem érzek, nem is látszik rajtam a terhesség. Én arra gondoltam, hogy elmegyek egy magánrendelésre és csináltatok UH-ot, de még eddig sikerült lebeszélni magam errõl, mert arra gondolok, hogy a testem csak jelezné, ha valami baj lenne.
A babának tényleg nem jó a sok UH, meg a vele járó zaklatás, még ha nehéz is kibírni :D Én a napokban vltam a második genetikain, 20. betöltött héttel, mert nem volt idõpont korábbra. Kibírtam, igaz, marha nehezen. DE elmentem közben a védõnõhöz szívhangot hallgatni nem is egyszer, aztán kb a 18. héttõl már minden nap éreztem, hogy mozgolódik. :)

Mit tegyek, ha a peteérésem és a tüszőrepedésem között sok idő telik el? Ovuteszt szerint a 12. napon volt peteérésem, de a hőm csak rá 4 napra esett le.13 hónapja próbálkozunk.

Legjobb válasz: mindenképpen uh-s cikluskövetést csináltatnék dokival, mert ez hormonzavarra utalhat, és emiatt késhet a baba!

mindenképpen uh-s cikluskövetést csináltatnék dokival, mert ez hormonzavarra utalhat, és emiatt késhet a baba!

Normális érzés, hogy 11. hetes terhesen, még várakozva a 12. heti Uh-ra, ami nagyn nehéz, lassan telik az idő, olyan érzésem van, hogy mi van, ha oda kerülök és kiderül nem is vagyok terhes, meg nincs ott semmi?

1-2héten belül mehetünk végre Uh-ra, az els?re.., külföldön vagyunk épp, és itt csak akkor néznek meg el?ször...és annyira aggódok, hogy tényleg minden rendben legyen, meg ott legyen a pici, és dobogjon a kis szive!2 teszt poz.volt,meg van változás..de szerencsére nem vagyok rosszul, nem émelygek, csak a mellim fájnak, n?ttek, meg a pocim is kezd kicsit dudorodni..de annyira aggódok, hogy valóban minden OK-e ?

Legjobb válasz: Szia. Teljesen normális. Én is féltem minden uh elõtt, amíg meg nem éreztem a mozgást. Kiidegeltem mindenkit a környezetemben, azután az uh megnyugtatott, de csak a következõig. Amióta érzem mocorogni, azóta persze már nem aggódom. Te is így leszel, ne aggódj ott a baba, és már most mozog, ver a szíve, hamarosan megláthatod az uh-on. Minden jót! 28 hetes kismama.

Szia. Teljesen normális. Én is féltem minden uh elõtt, amíg meg nem éreztem a mozgást. Kiidegeltem mindenkit a környezetemben, azután az uh megnyugtatott, de csak a következõig. Amióta érzem mocorogni, azóta persze már nem aggódom. Te is így leszel, ne aggódj ott a baba, és már most mozog, ver a szíve, hamarosan megláthatod az uh-on. Minden jót! 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a megnyugtatást, remélem így lesz és minden rendben lesz !Eleve, hogy elsõ terhesség, is aggódik az ember, meg, hogy külföldön van, nem otthon, ahol már 100-szor megnézték volna az embernek minden leletét, stb..meg vizsgélgatnák..bár itt úgy van, ha nem vagy rosszul, nem görcsölsz, akkor minden ok, ráéreünk a 12.héten megnézni mindent !:) De azért én nyugpdtabb lettem volna, ha amikor kiderült terhes vagyok (mint pl.otthon már azért a 8-10 hét körül megnéztek volna biztosan, hogy jó helyen van-e, hány embrió, van-e szívhang, stb.. )No mindegy most már csak meg lesz a 12.heti UH !:)
Ugyanaezeket az érzésket éreztem én is majdnem minden UH elõtt. Ez természetes reakció, és elég fura, hogy még egyetlen UH-d sem volt. Õrület, milyen felületesek! Persze, ha nincsenek fájdalmaid, vérzésed, akkor bitosan minden rendben van. Ne aggódj!
Én 12. hetes terhes vagyok, a 6. héten erõsítette meg az orvos.Nagyon boldogok vagyunk, de én is aggódtam az UH elött...az elején nagyon parázik mindenki, nem érzed a baba mozgását, nem tudod mi történik odabent. De minden rendben lesz!
torna, úszás, szobabicikli. és persze kiegyensúlyozott étrend.
Járj el valamilyen küzdõsport edzéseire

A muskatliim kb 12-13 fokban, vilagos helyen teleltek ki. Viszont a levelei igy is elegge elnyultak. Mi a teendo? Mit kell most csinalni vele, hogy ujbol egeszseges elettel teli legyen?

Es milyen hajtasokat vagjak le, hogy azt ujbol szaporitani tudjam?

Legjobb válasz: Ne aggódjon, valószínûleg helyre jönnek. Ha nem volt gond a vízellátással, és a fénnyel, akkor egy kis tápanyaghiánya lehet. A szaporításhoz: http://www.youtube.com/watch?v=CygSzFdz0vc

Ne aggódjon, valószínûleg helyre jönnek. Ha nem volt gond a vízellátással, és a fénnyel, akkor egy kis tápanyaghiánya lehet. A szaporításhoz: http://www.youtube.com/watch?v=CygSzFdz0vc
Legalább 2-3 iz megmaradásáig vágjad vissza.Ne foglalkozz azzal, ha azt mondják micsoda egy csonkolás ez.gyönyörû erõs hajtások jönnek majd.Akkor kell muskátli tápoldattal megöntözni .Az év folyamán is többször kell tápoldattal megöntözni . A szomszédot megüti a guta, mennyi és szép virág lesz rajt .:-)) Szaporitani a nyári hajtásokból kell

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!