Találatok a következő kifejezésre: Mikor tehetem a nimfáimat a kerti (1 db)

Mikor tehetem ki a nimfáimat a kerti röpdébe?

Tanácstalan vagyok,hogy milyen id?járási és h?mérsékleti feltételek mellett tegyem ki ?ket,pedig már voltak ottkin egy nyáron,de akkor nyár közepén vettem ?ket,és akkor is mentek ki.Véd?házikójuk nincs,ahova elbújhatnának,ha hidegebbre fordulna az id?.Azt meg nem csinálhatom,hogy amikor csak 5 fok van nappal,akkor befogom ?ket.Segítsetek!

Legjobb válasz: bármikor kiteheted õket. nekem egész télen kint voltak és semmi bajuk nem lett.szívós madarak bírják a hidegebb idõt is.nyugodtan tedd ki õket:)

bármikor kiteheted õket. nekem egész télen kint voltak és semmi bajuk nem lett.szívós madarak bírják a hidegebb idõt is.nyugodtan tedd ki õket:)
Én sem hidegben, sem pedig 30 fokban(tûzõ napra) nem teszem ki. Amikor kellemes idõ van csak akkor, gondolj csak bele nekük sem hinném hogy kellemes lenne a téli hideg illetve a nyári forróság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az utolsó hozzászólónak írom, hogy ha röpdébe rakom õket, akkor sem hidegben sem pedig melegben nem fognám be õket.Ha hidegebb van, akkor kapnak langyos vizet, ha meleg van, akkor pedig fürödhetnek.(legfejlebb akkor vinném be õket, ha tényleg nagyon hideg, vagy nagyon-nagyon meleg van).Anyu azt mondta, hogy szerinte még éjszaka hideg van ahhoz, hogy ilyen hirtelen kitegyem õket, mivel már megszoktak egy bizonyos hõmérsékletet.Mégegyszer köszi!
igazad van ezzel a dologgal kapcsolatban hogy télen langyos víz nyáron medence. ezt így kell csinálni. és mostmár tényleg nyugodtan kiteheted mert már jó idõ van most is ha eddig esetleg féltél. de mondom nekem kint voltak télen-nyáron és mindig nagyon jól érezték magukat. csak megfelelõ környezetet kell biztosítani nekik(medence pl) és úgy jól érzik magukat. egyébként csak nimfáid vannak?
A kérdező hozzászólása: Köszi!Anyummal megbeszéltük, hogyha vége lesz ennek az esõs, szeles, (még jégesõt is mondanak!)idõnek, akkor kirakom õket.Egyébként igen, csak 2 nimfám van.De elõttük volt még egy pár zebrapintyem, akik nálam neveltek fel egy fészekaljat, de sajna elpusztultak!
nekem is nagyon sok madaram volt. több mint 30. nimfák, énekesmadarak, pintyek, hullámospapgájok.:) és épp most költenek:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen papagájeledelt ajánlanátok Nagysándor papagájnak?

Eddig csak egy félét próbáltunk ki, az be is vált, azért nem akartam váltani, de szeretném kicsit frissíteni az étkezését. Illetve most van a tollhullatásos korszaka, jó lenne ha azt is elősegítené, persze ehhez külön vitamint is veszek

1

Kakadu tartásához feltétlenül kell a tapasztalat más papagájokkal?

kell hogy legyen madártartási tapasztalat? vagy egy felkészült, tájékozott, felelősségteljes gazdinak anélkül is menne?

3

Hány napba telik megtanítani egy nimfa papagájt beszélni?

5

Hullámos papagáj pár szelidítése? Lehetséges?

olvastam hogy ha egyedül van a papagáj, jobban lehet tanítani, erősebb kapcsolata lesz a gazdájával.. viszont ha párban van boldogabb de nem figyel annyira a gazdájára.. szóval lehetséges egy párral ugyanazt a kapcsolatot kialakítani mintha csak egy madár lenne? Lehetséges mindkettőjükre ugyanannyi időt szentelni? Vagy először csak egyet vegyek és vele 'barátkozzak össze' és később adjak neki párt?

2

Van egy nagysándor papagájom még nagyon fiatal és ha meglát akkor elkezd rikacsolni?

Nem fél töllem, mert ha lerakom valahova akkor visszarepül hozzam és gond nélkül felül az ujjamra. Csak az lenne a gond hogy amikor kiengedem vagy magamhoz veszem akkor sem hagyja abba a rikácsolást és mindig meg akarja "enni" az ujjamat. Ez normális viselkedés vagy lehet hogy vmilyen hiánya van a madárnak?

2

Hogy taníthatom be a kakadumat arra hogy ha kiviszem a házból, ne szálljon el?

már elértem azt a bizalmi szintet vele hogy a kezemen tudom hordani.. ha így elmegyek vele valahova, el fog repülni? és ha igen, hogy lehet megtanítani neki hogy maradjon velem?

4

Lehet Magyarországon pálmakakadut venni? És ha igen, hol?

4

Az baj ha a papagájom kalitkájának a rácsa kék színű?

Mármint hogy festékes és sok helyen olvastam, hogy ha rágcsálják, csipkedik akkor megbetegedhetnek tőle! De viszont az egyik ismerősömé volt a kalit és azt mondta, hogy nem volt ezzel baj! Madarasok tapasztalatokat pls!

2

Fontos! Egy golya tevedt a tetonkre, es orak ota ott van, sajnaljuk ebben a melegben, szomjas is valoszinuleg mert nyitva tartja a csoret. Mit csinaljunk? Kinek szoljunk?

2

Hogy kell szarkát megtanítani szavak utánozására?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!