Találatok a következő kifejezésre: Mikor tehetem a nimfáimat a kerti (1 db)

Mikor tehetem ki a nimfáimat a kerti röpdébe?

Tanácstalan vagyok,hogy milyen id?járási és h?mérsékleti feltételek mellett tegyem ki ?ket,pedig már voltak ottkin egy nyáron,de akkor nyár közepén vettem ?ket,és akkor is mentek ki.Véd?házikójuk nincs,ahova elbújhatnának,ha hidegebbre fordulna az id?.Azt meg nem csinálhatom,hogy amikor csak 5 fok van nappal,akkor befogom ?ket.Segítsetek!

Legjobb válasz: bármikor kiteheted õket. nekem egész télen kint voltak és semmi bajuk nem lett.szívós madarak bírják a hidegebb idõt is.nyugodtan tedd ki õket:)

bármikor kiteheted õket. nekem egész télen kint voltak és semmi bajuk nem lett.szívós madarak bírják a hidegebb idõt is.nyugodtan tedd ki õket:)
Én sem hidegben, sem pedig 30 fokban(tûzõ napra) nem teszem ki. Amikor kellemes idõ van csak akkor, gondolj csak bele nekük sem hinném hogy kellemes lenne a téli hideg illetve a nyári forróság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az utolsó hozzászólónak írom, hogy ha röpdébe rakom õket, akkor sem hidegben sem pedig melegben nem fognám be õket.Ha hidegebb van, akkor kapnak langyos vizet, ha meleg van, akkor pedig fürödhetnek.(legfejlebb akkor vinném be õket, ha tényleg nagyon hideg, vagy nagyon-nagyon meleg van).Anyu azt mondta, hogy szerinte még éjszaka hideg van ahhoz, hogy ilyen hirtelen kitegyem õket, mivel már megszoktak egy bizonyos hõmérsékletet.Mégegyszer köszi!
igazad van ezzel a dologgal kapcsolatban hogy télen langyos víz nyáron medence. ezt így kell csinálni. és mostmár tényleg nyugodtan kiteheted mert már jó idõ van most is ha eddig esetleg féltél. de mondom nekem kint voltak télen-nyáron és mindig nagyon jól érezték magukat. csak megfelelõ környezetet kell biztosítani nekik(medence pl) és úgy jól érzik magukat. egyébként csak nimfáid vannak?
A kérdező hozzászólása: Köszi!Anyummal megbeszéltük, hogyha vége lesz ennek az esõs, szeles, (még jégesõt is mondanak!)idõnek, akkor kirakom õket.Egyébként igen, csak 2 nimfám van.De elõttük volt még egy pár zebrapintyem, akik nálam neveltek fel egy fészekaljat, de sajna elpusztultak!
nekem is nagyon sok madaram volt. több mint 30. nimfák, énekesmadarak, pintyek, hullámospapgájok.:) és épp most költenek:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért fontos hogy egy papagáj gyűrűzött legyen?

Mostanában fogok venni egy barátpapagájt, a tenyésztő írta, hogy gyűrűzött, meg orvosi papírokat ad hozzá. Utána olvastam, de csak annyit tudtam meg hogy az ilyen "komolyabb" papagájoknál jobb ha gyűrűzöttet vesz az ember. Miért? Ennyire fontos ez? :o

1

Hogyan és hol tudnám eladni a törpekakasaimat?

Olcsón, pár száz forintért eladóak(Fejér megye). De valahogy nehezen tudom eladni őket.

2

Mivel kössem föl a papagáj játékot?

Nem csipeszre gondolok. Pyrrhura molinae-m van. Fölkötöttem dróttal? Vagy elharapja? Akkor mivel?

4

Barátpapagáj tartásában lenne pár kérdésem! (lejjebb találod)?

Már volt 'igénytelenebb' madaram, nimfa papagáj, de persze egy komolyabb madárnál nagyobb/több elvárás van. pl: Miket adjak neki enni/milyen vitaminok kellenek/milyen féle játékok javasoltak/mennyi idő az egyedül tartott madarat beszélni tanulni? előre is köszönöm a válaszokat :)

1

Tudtok a közelben papagáj tenyésztőt? (Többi lent)

Kistelek közelében esetleg Szegeden tudtok papagáj tenyésztőt akinek van, lesz pyrrhura molinae-ja (tűzfarkú papagáj)

0

Mi a teendő ha a galambnak elvan törve a szárny?

Elejtette egy sas és szegénynek eltört a szárnya és nagyon csunya nyomott hagyott.

7

Megfázott a nimfapapagájom. Mit tegyek?

Tüsszög, szipog. Már korábban is fázott meg egy picit, de mindig gyorsan kiheverte. Azonban most már több napja eléggé csúnyán tüsszög meg szipog néha. Mit tegyek hogy meggyógyuljon?

3

Egy vadkacsát mijen hejen? és hogy kell tartani?

7

Kelleni fog új kalitka?

Szeretnék venni hullámosom mellé egy párt. Van tükre, de azért csak jobb neki egy igazi madár...
Pár hónapja kaptam őt, és a kalitkáját is akkor, szóval nem nagyon szeretném lecserélni. De ha mégis le kell, akkor elfogadom mutatok pár képet róla:
Elvégzek még pár módosítást is rajta:
A műanyag ülőrudakat fára fogom kicserélni, és nem kettőt, hanem hármat teszek be;
A társ érkezésével pedig kikerül a tükör.
És még van pár kérdésem:
Tojót vagy hímet válasszak mellé? (most hímem van, szeretem a fiókákat, de nem tudnám hová tenni őket) Az újságpapírt kicseréljem kapirgálós homokra? És a legfontosabb: Jó neki ez a magkeverék, amit most kap? ("Teljes értékű takarmány kistestű papagájoknak". Összetevők: pirosköles, sárgaköles, zab, fénymag, aszalt gyümölcsök - Panzi bird) - kell e mellé valamilyen kiegészítő tápanyag, pl gyümölcsfélék?
Aki amire tud, arra válaszoljon! Előre is köszönöm a válaszokat, negatívokat viszont nem kérek

2

A gondozás mellett mennyi szeretetre van szüksége a hullámos papagájomnak?

Néha beszélek hozzá, visszafütyülünk egymásnak, benyúlok és megsimogatom, de nem tudom, ő mennyire szeret engem, és hogy jól gondoskodok-e róla. Mindig is én gondoztam, és visszahív, ha kimegyek a szobából.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!