Találatok a következő kifejezésre: Mikor tegyem a babám és mikor (270 db)

Mit tegyek? A babám 10 hónapos és még mindig szopizik. Evvel nincs semmi proléma, a baj az, hogy nagyon dagi lettem és szeretnék elkezdeni tornázni.

Nagyon sokat ártanék ezzel? Úgy tudom, hogy el?ször a méreg távozik bel?lem, utána van zsírégetés.

Legjobb válasz: Nem ártasz vele, ha nem viszed túlzásba. Kb. a 10. hónaptól az anyatej tápértéke már úgysem elég kizárólagosan a babának, a hozzátáplálásnak egyre nagyobb szerepe lesz. Egyébként szopi után tornázz mindig, ha tudsz, mert a melleknek is akkor a legjobb. Nem kell egybõl a legnehezebb tornával kezdeni, szépen,apránként láss neki és akkor nem lesz semmi baj. Sok folyadékot igyál a torna elõtt-után és figyelj a tejre- ha úgy érzed, a tornától kezd apadni, akkor változtass!!!...ezzel együtt az étkezéseden is kellene valamit majd módositani, mert kizárólag a tornától nem fogsz lefogyni.

Nem ártasz vele, ha nem viszed túlzásba. Kb. a 10. hónaptól az anyatej tápértéke már úgysem elég kizárólagosan a babának, a hozzátáplálásnak egyre nagyobb szerepe lesz. Egyébként szopi után tornázz mindig, ha tudsz, mert a melleknek is akkor a legjobb. Nem kell egybõl a legnehezebb tornával kezdeni, szépen, apránként láss neki és akkor nem lesz semmi baj. Sok folyadékot igyál a torna elõtt-után és figyelj a tejre- ha úgy érzed, a tornától kezd apadni, akkor változtass!!!...ezzel együtt az étkezéseden is kellene valamit majd módositani, mert kizárólag a tornától nem fogsz lefogyni.
Szia!A hirtelen fogyást kell kerülni szoptatás alatt!Minden nap min.15 perces futás(helybenfutás szobában)nagyon sokat segít!A napi rendszeres séta is jó mind neked mind a babádnak!Combra, hasra, fenékre sokféle erõsítõ gyakorlatok vannak.A melledre viszont ne gyúrj!!!Szépen lassan a helyes étrend betartásával le fognak menni a kilók!Tehát nyugodtan vegyél dvd-t(Rubint Réka, Béres Alexandra)és vágj bele!

Nem szopik eleget a két hónapos babám, öt perc után leáll, és semmiképp nem hajlandó folytatni. Bukik, sápadt, minden pelenkában van nyálkás, folyékony és darabkákkal teli széklete. Mi lehet a baj, és mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem akarlak megijeszteni, de indenképpen lássa orvos minél hamarabb(a székletes pelusból készülhetsz mintával is)! Laktóz-intoleranciának tûnik, de egyéb szervi oka is lehet.

Nem akarlak megijeszteni, de indenképpen lássa orvos minél hamarabb(a székletes pelusból készülhetsz mintával is)! Laktóz-intoleranciának tûnik, de egyéb szervi oka is lehet.
Remélem, mire olvasod a válaszom, már elmentél orvoshoz. Ha nem, akkor tedd meg minél hamarabb. Nálunk ugyanez volt a helyzet, vagyis egy kicsit súlyosabb, mert semmit nem evett a babám két szopi alatt sem. Kiderült az orvosnál, hogy fáj a torka, és nem tud nyelni. Majdnem kórház lett belõle, mert amit cseppentõvel nehezen beletukmáltunk, az hasmenéssel kijött. De szerencsére az Augmentintõl és a Normaflore-tól - ezeket írta fel az orvos - már majdnem rendbe jöttünk.
Lehet, hogy elkapta ezt a hasmenéses hányós vírust. Sajnos mi is, csak az én babám 10 hónapos. Szerintem menjetek ma orvoshoz mindenképp, pláne ha nem szopizik, nagy a kiszáradás veszélye. Minden jót!

Kaptunk babanaplót amibe az első hajtincset + fogat stb és lehet beletenni baba talplenyomatot meg kéz lenyomatot mit tegyek a babám talpára ami nem marad talpiján - (le lehet mosni) de a lapon jól látszódik?

Legjobb válasz: Mi föld alapú porfestéket (csak természetes anyagokat tartalmaz, nem allergizál)kevertünk össze a baba gyógyszertári popsikrémével. Megcsináltuk a lenyomatot és a gyógyszertári fürdetõvel lemostuk utána a tappancsát és a mancsát.

Mi föld alapú porfestéket (csak természetes anyagokat tartalmaz, nem allergizál)kevertünk össze a baba gyógyszertári popsikrémével. Megcsináltuk a lenyomatot és a gyógyszertári fürdetõvel lemostuk utána a tappancsát és a mancsát.
Sima temperát nyugodtan használhatsz, hiszen úgy is rögtön lemosod, amint kész a nyomat. De azért kérdezd meg a védõnõt vagy a gyerekorvost.20 hetes kismama
Én a temperát használtam és nem lett semmi baja tõle. Rögtön mintavétel után lemostam.
Szia!Én háromhavonta körülrajzoltam a kezeit és a talpát!


Segíthet a masszázs is, gyengéden az óra járásának irányában körkörösen kell maszírozni a hasát.
Egyik ismerõsömnek a pihiszék rezgõs funkciója sokat segített, amikor rájött a hasfájás.
Fektesd az alkarodra hason és simogasd körkörös mozdulatokkal a hátát, derekát, segíteni fog. Amúgy a tápszertõl fájhat a pocija, ez esetben kipróbálhatnátok egy másikat. Espumisant csak akkor adj, ha elõtte konzultáltál a gyerekorvossal.
szia.anyosom 9 gyereket nvelt fel és bár a védönök elutasitják egy egy korty 100% os öszilét adott ilyenkor nekik..a barinöm is kiprobálta most.és bevált

27. hét közepén vagyunk a babával és pár napja főleg evés után alig kapok levegőt. Nagyon ilyesztő, féltem a babát és magamat is. mit tegyek?

Legjobb válasz: Hú,lesz ez még roszabb is.. Nem,ne ijedj meg!!!A Babád már egész nagy,egyre kevesebb a helye,így nyomja a tüdödet,gyomrodat is. Nagyon kellemetlen,én tudom.. Mi 33 hetesek vagyunk és sajnos nem csak evésnél jelentkezik..Elég fitt voltam,most pedig lihegek egy-két emeletnél is.. Szóval ne félj,ez teljesen normális!A terhességes vége felé,mikor a Babád beékelödik a medencédbe,a tüdödnek is újra elég helye lesz!Addig pedig próbálj egyenesen,kihúzott derékkal ülni/enni.Ja és lassan egyél,többször kevesebbet,az valamennyire segít! Remélem segíthettem! Boldog babavárást Neked! :)

Hú, lesz ez még roszabb is.. Nem, ne ijedj meg!!!A Babád már egész nagy, egyre kevesebb a helye, így nyomja a tüdödet, gyomrodat is. Nagyon kellemetlen, én tudom.. Mi 33 hetesek vagyunk és sajnos nem csak evésnél jelentkezik..Elég fitt voltam, most pedig lihegek egy-két emeletnél is.. Szóval ne félj, ez teljesen normális!A terhességes vége felé, mikor a Babád beékelödik a medencédbe, a tüdödnek is újra elég helye lesz!Addig pedig próbálj egyenesen, kihúzott derékkal ülni/enni.Ja és lassan egyél, többször kevesebbet, az valamennyire segít! Remélem segíthettem! Boldog babavárást Neked! :)
Ne aggódj szerintem sem, ez csak a légszomj és tényleg lesz még rosszabb is. Én vagyok úgy hogy fekvés közben is rám jön. 32 hetes
Nem akarlak elkeseríteni titeket, de nem biztos, hogy ez a terhesség vége felé elmúlik. Nekem csak akkor javult a helyzet mikor már kint volt a fiam. Bár õ nagy baba volt.
Szia!Én is hasonlóan vagyok.26.hetes vagyok, és vannak napok amikor elég jól érzem magam.De valamikor nehezen kapok levegõt, és enni is alig tudok.Azt ajánlották próbáljak meg többször keveset enni, és ne aggódjak mert ez természetes valakinél.Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a gyors válaszokat.Kicsit megnyugodtam.És azért is voltam megilyedve mert én is elég fitt voltam és ez az állapot ugye más, már tapasztalom.Mindenkinek boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen én is így vagyok, hogy egyik nap a hegyet el tudnám mozdítani, máskor meg szinte még felöltözni is nehéz. Egészséges hátralévõ heteket kívánok neked!
Mennyi idõs a babád? Forog már? Mászik?
tegyél oda egy fotelt. Én arra emlékszem hogy amikor kicsi voltam de már a saját nagyágyamban aludtam mindig forogtam és hogy ne essek le egy fotelt toltak oda a szüleim...
A fotel jó ötlet! Nekünk olyan az ágyunk, hogy a fa keret és a matrac közé épp becsúszik egy vékony bútorlap, stabilan meg is áll. Hülyén néz ki, de nem izgat, a lényeg hogy biztonságos. Egyik barátnõmék úgy csinálták, hogy levehetõs oldalú kiságyukat odatették a franciaágy mellé, azonos magasságra állítva. A baba így velük alszik, de több a hely és biztonságos is. Remélem, tudtam segíteni.
Én a szopipárnát szoktam odatenni, vagy a takaróból, párnákból csinálok barrikádot. És azért gyakran ránézek a biztonság kedvéért... :)
Én mindig összetekertem a takarót, mint egy nagy kigyót, és ugy raktam oda, meg plusszba díszpárnákat. ha hátrafelé kuszik, akkor elviekben nem eshet le. Tanitsd meg vele, hogy kell az ágyról lekuszni. Én is ilyen idõsen tanitottam meg a fiammal, igy sosemesett le mikor nem voltam bent a szobában.
Ha már kúszki nem jó semmi szerintem.Járókája van?
A kérdező hozzászólása: 9 hós. Forog, hátrafelé kúszik. Mi is levettük a kiságy egyik rácsos oldalát, és hozzátoltuk a mi ágyunkhoz, az az oldal rendben is van, csak a másik nincs. Van járókája, de én a reggeli alvásra gondoltam, amikor kijövök a szobából, és õ még alszik. Én is sûrûn benézek, de tudjátok ez egy pillanat amíg leesik. A fotel jó lenne, de sajnos nem fér oda.

Úgy érzem besokallok. 2 hónapos a babám és imádom! Mit tegyek?

De...szülés el?tt korházban kelett feküdjek 3 hétig és azóta sem nagyon tudunk kimozdulni,mert a pocakja miatt váratanul kezd el sírni.Nem megyek vele így sehova szinte.Néha el jutok boltba meg anyukámékhoz,de most is már 2 napja itthon vagyunk(az id? miatt).Nagyon kivagyok...hiányzik jövés menés,persze mértékkel.Nem akarok egyedül menni,de vele tényleg nem lehet boltba meg közösségbe menni,mert ha ébred sír álltalában.Adjatok tanácsot,mert a páromat kikészítem a hisztimmel néha.

Legjobb válasz: Szia! És mi van, ha sír? Kit érdekel, mit gondolnak mások. Szerintem bátran menj el sétálni a babáddal!

Szia! És mi van, ha sír? Kit érdekel, mit gondolnak mások. Szerintem bátran menj el sétálni a babáddal!
Mozdulj ki, amikor jól esik. A babák néha sírnak..
Egyetértek az elõttem válaszolóval.. Kit érdekel, ha sir? Ne foglalkozz vele, õ baba, teljesen normális, hogy sir. Általában csak az édesanyákat zavarja, mások teljesen normálisnak tartják. S lehet, hogyha szépen lassan hozzászoktatod a sétákhoz, még meg is fog tõle nyugodni..és idõvel el is fog aludni..
Menjetek sétálni! Eleinte csak olyan helyre, ahol nincs egyéb intéznivalód (vásárlás, hivatalos ügyek, stb.), csak sétáltok. Ha felébred és sír, vedd ki a kocsiból, mint otthon az ágyából. Csinálj mindent úgy, mint otthon. Lassan megszokjátok, hogy emberek között vagytok, ettõl még a babád néha sír, ilyenkor Te igyekszel segíteni a problémáján, ha nem sikerül, akkor tovább sír. Ez otthon is így van, nem? Máshol sem baj ez... :) ) Kezdjetek el kimozdulni és mindketten meg fogjátok szokni!
Nekem 7 hónapos a fiam, és bizony néha õ is sír a babakocsiban. Tegnap el kellett intéznünk valamit az önkormányzatnál, hazafelé már gondolom kicsit elfáradt és sírt. De most álltam volna meg vele? Hát sírt, ez van. Én meg toltam szépen hazafelé. Érdekes, most, hogy nekem van gyerekem, engem is zavar egy kicsit, ha sír, de amikor még csak terhes voltam, pont azon gondolkodtam, hogy ha egy anyuka a gyerekével megy vásárolni, és az sír a babakocsiban, akkor szinte bepánikolnak, és nem értettem, miért. Kicsit szerintem benne van a megfelelnivágyás is... De én akkor eldöntöttem, hogy ebbõl nem fogok ügyet csinálni. Nagyobb korában is még hányszor lesz olyan, hogy nyilvános helyen lesztek, amikor elkezd nyûgösködni...
Ha a pocakja miatt kezd el sírni, próbáld meg kezelni. Homeopátiás szerek erre (abszolút nincs mellékhatásuk és nagyon jók): Colocynthis: Erõs, görcsös hasfájás, a panaszok a pocak masszírozására vagy a lábak nak a hasra való hajlítgatására, melegre enyhülnek. Dioscorea Villosa: hirtelen kialakuló éles, periodikus, visszatérõ fájdalom. Összegörnyedve erõsödik, hátrafelé kifeszülvei, ill. a hát masszírozására enyhül. Lycopodium: a babának igen kifejezett haspuffadása van, a panaszok jelentõsen nõnek 16-20 óra között. Chamomilla Vulgaris: a csecsemõ a fájdalmat nehezen tûri, élesen sikongat, dühös. Csak karba véve lehet megnyugtatni. stb. Kérdezz homeopátiás orvost esetleg.
A lányomnak kifejezetten jot tett ha kimozdultam vele.Én se nagyon játam sehová, aztán meguntam, besokaltam.A pocak miatti sírást mire érted éhségre?Ha igen fejd le a tejed és vidd le magatokkal így ha váratlanul felébred és nincs lehetõség szoptatni akkor ott lesz kéznél a cumisüveg.Ha fájdalmak miatt akkor a séta jót tesz neki.Probáld ki mindig ugyan abban az idõben sétáljatok aztán majd meglátod hogy viszonyul

Miért van az, hogy itt is rengeteg nő teszi fel a kérdést, hogy terhes lett védekezés ellenére (vagy nem védekeztek, de nem szeretnének babát), és mit tegyenek, miközben hatalmas tábor pedig nagyon szeretne babát, és dolgozik rajta, de nem jön össze?

Csak elgondolkodtam ezen, vajon van-e oka ennek az igazságtalan eloszlásnak... Én szerencsére amíg nem szerettem volna, nem lettem terhes, most pedig els? próbálkozásra összejött a babánk, mégis zavar ez az igazságtalanság... Pszichés oka lenne ennek? 10 hetes km

Legjobb válasz: Lehet, hogy a babát nem osztják, érdem, igazságosság szerint, hanem puszta biológia a fogantatás? És ha olyanok a körülmények összejön, de ha valami nem stimmel nem jön össze. Nem kell mindenben a felsõbb rendûséget keresni, vannak pusztán földi, biológiai dolgok. És semmi igazságtalanság nincs a dologban. Mint ahogy abban sincs, egyik embernek kék a szeme másiknak barna. Vannak akik biológiailag alkalmasabbak a fogantatásra, vannak akik egyáltalán nem. Nehéz elfogadni nyilván, különösen annak, aki alkalmatlan a fogamzásra vagy a baba kihordására és könnyebb igazságtalanságra, sorsra, kisebbségekre hivatkozni, õket okolni. De ez szerintem puszta biológia, nem egyéb.

Lehet, hogy a babát nem osztják, érdem, igazságosság szerint, hanem puszta biológia a fogantatás? És ha olyanok a körülmények összejön, de ha valami nem stimmel nem jön össze. Nem kell mindenben a felsõbb rendûséget keresni, vannak pusztán földi, biológiai dolgok. És semmi igazságtalanság nincs a dologban. Mint ahogy abban sincs, egyik embernek kék a szeme másiknak barna. Vannak akik biológiailag alkalmasabbak a fogantatásra, vannak akik egyáltalán nem. Nehéz elfogadni nyilván, különösen annak, aki alkalmatlan a fogamzásra vagy a baba kihordására és könnyebb igazságtalanságra, sorsra, kisebbségekre hivatkozni, õket okolni. De ez szerintem puszta biológia, nem egyéb.
Szia! Gondolj bele, hogy mekkora próbatétel valakinek az életében, hogy, ha nem szeretne (még) babát, és ennek ellenére terhes lesz! Ha nem adatottak meg a lehetõségei ehhez, pl. megfelelõ párkapcsolat, anyagiak, életkor, stb. Ez legalább akkora nehézség és lelki teher, mint, ha szeretne, de nem sikerül! Egyik helyzet sem könnyû, nem hiszem, hogy bármelyik igazságos lenne! Ennek ellenére én hiszek abban, hogy semmi sem történik véletlenül, mindennek oka van, és mindenkinek befelé kéne nézni, a saját lelkében és életében rendet tenni, mielõtt külsõ dolgokat okolna az élete alakulásáért! Mondom ezt, két baba elvesztése után! Visszagondolva tudom, hogy nem voltam felkészülve azokra a terhességekre. Nem igazságtalanság volt, hanem nekem kellett megváltoznom! 1, 5 éves kisfiú anyucija

1 ho és 1 hetes a babám, és kicsit szörcsög az orra, és 37, 5 a hőmérséklete. Mit tegyek?

Már kiszivtam az orrát, és mérem neki a lázát is, ami popoban 37, 5 fok, mit csináljak? Adjak neki kupot? és az orrával mit kezdjek azon kiv?l hogy gyakran kiszivom neki orrszivo-porszivoval) de ha szopizik akkor kap rendesen leveg?t, nem zavarja! és alszik is t?le! Ja! Én nkem semmi bajom nincsen!!! Köszi el?re is a válaszokat és a tanácsokat!!

Legjobb válasz: Pont ezzel a problémával mentem én is dokihoz tegnap 1 hós babámmal. AZt mondta az orvos, semmi baja. A tüsszögés, esetleg szörcsögés természetes a babáknál. így tisztulnak, csak mindig le kell szívni. A hõmérséklet (a doki után mondom) popsiban 38-ig jó, mert0.5 fokot le kell belõle vonni, kültakarón mérve 37,5-ig jó. A babáknak magasabb a testhõjük, ezen értékek felett beszélünk csak hõemelkedésrõl, majd lázról. Nem kell kúp. :)

Pont ezzel a problémával mentem én is dokihoz tegnap 1 hós babámmal. AZt mondta az orvos, semmi baja. A tüsszögés, esetleg szörcsögés természetes a babáknál. így tisztulnak, csak mindig le kell szívni. A hõmérséklet (a doki után mondom) popsiban 38-ig jó, mert0.5 fokot le kell belõle vonni, kültakarón mérve 37, 5-ig jó. A babáknak magasabb a testhõjük, ezen értékek felett beszélünk csak hõemelkedésrõl, majd lázról. Nem kell kúp. :)
Ne adj neki kúpot, ez a babáknál még nem láz, fõleg ha popsiba méred, akkor 1-2 fokot vissza is kell számolni. A szörcsögésre nekünk annak idején a doktornõ a tengerisó oldatot javasolt és bevállt. Azt hiszem fel is írta receptre de anélkül is meg lehet venni.
Az én babám is sokat szörcsög, én sterimárt használok rá. Nagyon jó mert egybõl kijön a cucc sokszor még kiszívni sem kell aminek mindketten örülünk:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! már sokkal jobban vagyunk. lement a hõemlkedése is, és a szörcsögés is elmult hogy szivtam a pici orrát!!Mégegszer köszönöm!!

Nagyon pici a babám és alig eszik mit tegyek? Nincs valami étvágynövelő szer babáknak egyszer hallotam rola de már nem emlékszem rá és nem találom

7 honaposan és 5 és fél kiló 63cm és ez már egy másfél hónapja is kb igy nézett ki. 2520al született igaz de 1 honaposan már 3és fél kilo volt de 2-3 honapja nem hizik iszonyatosan sokat mozog amugy mászik ülni egyedül nem tud de a rácsos ágyba feleláll 1 hete mosolygos baba. 120 ml ttápszenél többet nem eszik gyümölcsböl is csak egy 70-80 grammokat persze 4 óránként annál elöbb nem . Zöldséget nem eszik smemmiféle modon gyümölcsel keverve annélkül bolti vagy ithhoni akkor sem eszi meg egyedül a süt?tököt.Cebiont is kap mindennap.

Legjobb válasz: vitacolan a neve az étvágygerjesztõnek az elég jó. Az én fiam is kicsi volt 2370g-mal született, most 5 hónapos 6300g 62,5cm, (46cm született) a dokink szerint többnek kéne lennie, õ 5x160ml eszik, hozzátáplálás lassan de biztosan halad...

vitacolan a neve az étvágygerjesztõnek az elég jó. Az én fiam is kicsi volt 2370g-mal született, most 5 hónapos 6300g 62, 5cm, (46cm született) a dokink szerint többnek kéne lennie, õ 5x160ml eszik, hozzátáplálás lassan de biztosan halad...
Sinlac pép, kérdezd meg róla a gyerekorvost, védõnõt, ezt fel lehet íratni.Édeskés az íze, úgyhogy szerintem ízlene neki.Kisfiam nagyon szereti.
B6 vitamin - nekem anno ezt írta fel a doki de a lányom is ekkora volt kb. ennyi idõsen sõt 1 évesen 8600g volt és 74 cm most 11 éves és teljesen jó a magasságághoz a súlya :-) szal nem aggódnék mert amint olvasom sokat mozog amikor ezeket elkezdik akkor szokott megállni a súlyuk akár 2 hónapra is !!! ami lényeg h ne csökkenjen
Nálunk is ez a próbléma, elkezdtem adni neki a Robokid szirupot és mintha azóta jobb lenne az étvágya.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinejk nagyon szépen köszönöm a segitségét akkor érdeklõdök ezekröl a vitaminokrol étvágynövelõkröl és a tejpépet eszi annyit tudok csinálni hogy tápszerbe keverem fel hogy több tápanyag kerüljön bele
A Vitacolan 1 éves kortól van. Az én kisfiam sem hízott 4, 5 hós korától 6, 5 hós koráig egyetlen dkg-ot sem, most hízott 20 dkg-ot és majdnem 7 hós. A RoboKid 4 hós kortól van, de beszéld meg a gyerekorvossal, mielõtt multivitamint adsz a babádnak. Tényleg kicsit kicsi a súlya, ezért is inkább a gyerekorvosoddal beszélj. Nekünk a 2 hónapig tartó súlyállás miatt gasztroenterológiai kivizsgálást javasolt, vér- és vizeletvizsgálatot. A tejallergia nem igazolódott, de áttértünk tejfehérje mentes étkezésre és elkezdett hízni a babám.
Ja, és a hozzátáplálás idején is leállhat a súlyfejlõdés hosszabb idõre is.
Lehet, hogy õ ilyen alkat. Ha jó kedvû, sokat mozog, ne aggódj, majd fog jobban is enni. A lényeg, hogy valamennyit hízzon, akármilyen keveset is, vagy legalább is ne fogyjon. Az én lányom is ilyen, mióta a hozzátáplálást megkezdtük, alig hízik, néha napokig alig eszik valamit, aztán egyszer csak belehúz. Ne erõltess neki semmit, fogadd el, hogy ilyen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!