Találatok a következő kifejezésre: Mikor szokták hálapénzt odaadni (3 db)

Mikor szokták a hálapénzt odaadni az orvosnak? Szülés előtt vagy után?

Legjobb válasz: Nevelõapám orvos,agy látom azt,h a dokik hálapénz nélkül is jobban élnek,mint a Kedvesem és én.Sokkal jobban!Lehet velem vitatkozni,h de milyen alacsony a fizetésük,errõl majd akkor,ha már nekem finn szintû ösztöndíjam lesz,nekik meg még mindig ennyi.Felháborít ez az egész dolog!Le kellene már szokni errõl.Ha emberi elbánást akarsz a kórházban,akkor a nõvérkéknek tessék szépen egy ajándékcsomagot(finom tea,kávé,csoki stb.)adni amikor bekerülsz.Hidd el, nagyon hálásak érte, és nem is kerül több 10ezer forintba.Esetleg a dokinak ha már mindenkppen adni akarsz,akkor egy üveg finom bort,vagy valami márkásebb italt,de én tutira nem fogom követni anyósom utasítását,h legyen nálam kb 100ezer forint,és azt adjam a dokinak.Ha minden pénzünket a dokikra költjük,akkor mi marad a babára???Ezt gondoljátok végig!Persze aki megteheti,és meg is akarja tenni az tegye.Én akkor sem tenném,ha megtehetném!

Nevelõapám orvos, agy látom azt, h a dokik hálapénz nélkül is jobban élnek, mint a Kedvesem és én.Sokkal jobban!Lehet velem vitatkozni, h de milyen alacsony a fizetésük, errõl majd akkor, ha már nekem finn szintû ösztöndíjam lesz, nekik meg még mindig ennyi.Felháborít ez az egész dolog!Le kellene már szokni errõl.Ha emberi elbánást akarsz a kórházban, akkor a nõvérkéknek tessék szépen egy ajándékcsomagot(finom tea, kávé, csoki stb.)adni amikor bekerülsz.Hidd el, nagyon hálásak érte, és nem is kerül több 10ezer forintba.Esetleg a dokinak ha már mindenkppen adni akarsz, akkor egy üveg finom bort, vagy valami márkásebb italt, de én tutira nem fogom követni anyósom utasítását, h legyen nálam kb 100ezer forint, és azt adjam a dokinak.Ha minden pénzünket a dokikra költjük, akkor mi marad a babára???Ezt gondoljátok végig!Persze aki megteheti, és meg is akarja tenni az tegye.Én akkor sem tenném, ha megtehetném!
Szerintem ez is egy olyan dolog, mint a borravaló, utólag adod, nem elõre. Én soha nem hálálkodnék elõre, csúnya csalódások érnének. A mi orvosunk a szülés utáni egy hétben, amikor még a kórházban voltunk, többször bejött, megnézte, hogy van a kismama, kisbaba, és egy ilyen alkalommal adtuk oda neki a pénzt.
Mivel a hálapénz a nevében is utal arra, hogy mire adjuk, így csak utólag érdemes. Ha nem vagyunk a szolgáltatással megelégedve, nem kell hálálkodni, azaz hálapénzt adni. Kivételt képez amikor valaki maszekban már megegyezett az orvosával.
Természetesen utólag, azért hálapénz.Ha már elõre kikötik hogy mennyit kell fizetnem, az már egy bizonyos dolog vagy szolgáltatás megvásárlása.Az ár közlése után akkor is van lehetõségem elállni a vásárlástól.A hálapénz sem kötelezõ és nincs megszabott tarifa sem.
Utólag szerintem is. Én szívem szerint nem adnék semmit, hiszen ezért kapja a fizetését. Elegem van az orvosokból, hogy már kb.40.000 Ft-nál tartok és még adjak a szülésért is. Felháborító, ez bûncselekmény.
Szia én császáros voltam és varratszedékor adtam oda.
Nekem is azt mondta távozáskor..sztem én is varratszedéskor fogom odaadni.
Én császárral szültem, másnap reggel adta oda a férjem a pénzt az orvosnak, és szerintem nagyon jó döntés volt, mert így többször rámnézett míg bent voltunk...(Nem elõre választott orvosom volt, hanem az épp ügyeletesnél szültem)
nekünk azt mondta a doki, hogy, ha megszületett a baba, minden rendben van. A férjem ment el hozzá, mikor hazajöttünk a kórházból.
én a 6 hetes kontorllon fogom odaadni neki. A kórházban nem volt rá lehetõségem, nem akartam borítékkal futkosni a folyosón + akiket kérdeztem benn, azok is a kontrollon fogják adni a pénzt.

Mikor szokás odaadni a dokinak a "hálapénzt"? És mennyit szoktak adni?

Nincs fogadott dokim

Legjobb válasz: Nem kell hálapénzt adni. Barátnõmnek sem volt fogadott orvosa, és tök kedvesen bántak vele, megcsászározták, meg minden. Nem is lett volna pénze. Én sem adnék.

Nem kell hálapénzt adni. Barátnõmnek sem volt fogadott orvosa, és tök kedvesen bántak vele, megcsászározták, meg minden. Nem is lett volna pénze. Én sem adnék.
Ha nincs fogadott dokid akkor felesleges fizetned, de ha úgy érzed elégedett vagy és megérdemli, 5-10 ezer forint bõven elég.Szülés után mihamarabb add oda, lehet még normálisabb lesz, rátok néz, esetleg ellát 1-2 jó ötlettel ami ilyenkor mindig jólesik.De egy csomag is bõven megteszi, állíthatsz össze vagy vehetsz kész szép ajándékcsomagot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Valamennyit azért adok, bár szomorú, hogy lehet csak így számíthat az ember rendes ellátásra.
Nekem sem lesz fogadott dokim. Én megvárom, hogy hogyan bánik velem a dokim, annak fejében kap, vagy nem kap pénzt! Ha felém sem néz, akkor egy köszönöm bõven elég, ha normális, akkor meg a vége felé pénz, vagy ajándékcsomag. De mi tavaly ajándékot a nõvéreknek adtunk. Az orvos pénzt nem kapott, mert mûtét után rám sem nézett napokig, mert vizsgázott! Én akkor rájöttem, hogy elõbb meg kell várni, milyen a doki, és annak fejében döntök a hálapénzrõl!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!