Találatok a következő kifejezésre: Mikor szokták babák általában (2 db)

Mikor szokták a babák általában megszeretni a fürdést?

nekem 13 hetes a babám és nem szeret fürödni.mindig magához huzza a kezeit szorosan és látszik rajta hogy fél.soha nem volt rossz élménye fürdetés közben.kimondottan ügyeltem arra hogy ne legyen semmi hirtelen mozdulat ,jó legyen a vizh?fok.akkor mi lehet a baj? mit lehet tenni hogy megszeresse a vizet.igy babauszásra sem vihetjük

Legjobb válasz: Szerintem a 38-39 az meleg a babának elég nekik a 37 fokos.

Szerintem a 38-39 az meleg a babának elég nekik a 37 fokos.
A mi babánk a nagyon meleg, 38-39 fokos vizet szereti. Kezdetektõl textil pelust tettünk alá, a feje felõli két csücskét bele adtuk mindkét kezébe, abba kapaszkodott. Fontos, hogy ne legyen éhes, amikor fürdeted. Mielõtt teljesen "belemerítettük" volna a vízbe apa karján locsolgattuk egy kicsit és csak azután tettük az egész testét bele. Ahogy növögetett úgy emeltük a víz mennyiségét a kiskádban, bár lassan átteszem a nagykádba, mert úszik a szoba, annyira szeret pancsolni. Õ láthatóan kb. 4-5 hetes kora óta élvezi a fürdést, most 5 hónapos. Szerintem a babádnak már rég szeretnie kellene a pancsolást. Ketten fürdetitek? Biztos kézzel tartod? Félsz már az egésztõl? Látszik rajtad, hogy ideges vagy? Szerintem egyenlõre próbáld lerövidíteni a fürdéssel töltött idõt, adj neki kapaszkodót, mint pl. a pelus v. valamelyikõtök keze vagy pár hétig csak 2 naponta fürdesd, hátha idõvel megszereti.
Hát mi kicsit másképp csináljuk, ne kövezzetek meg érte :) Amíg a köldökcsonk nem száradt le, a kiskádban fürdött, úúúútálta. Azután gondoltam egyet, és a nagykádat engedtük teli 37 fokos vízzel. Párom lezuhanyozott, és úgy ült be a kádba. A picit a mellkasára tettük, és nagyon lassan csúszott bele a vízbe, hogy legyen ideje megszokni. Azóta csak így fürdünk, és egyszerûen imádja! Most lesz 8 hetes, 2 hete már velem is fürdik. Egyszer volt nagyon nyûgös napja, akkor fürdésnél is sírdogált, mígnem rátalált a cicimre, a kádban szopizott. Csodálatos élmény mindannyiunknak a közös fürdés, és õ is fantasztikusan érzi magát (hatalmasokat sikongat és teli szájjal mosolyog), érzi hogy biztonságban van. Még úsztatni is szoktuk. Van akik ezt el sem tudják képzelni, a higiéniára hivatkozva. Úgy gondolom ez fel sem merülhet probléma, de azt is meglehet érteni. Ízlések és pofonok...
nos nem tudom hogy fürdetsz, de rég szeretnie kéne.. a víz hõfok legyen 38-39 C , ha fázik amúgy libabõrös lesz. Ha viszed a kádba elõször mindig a hasafelé tedd be, hogy lássa a vizet, aztán fordítsd hátra. Gondolj bele ha ledoblak hanyatt valahova és nem tudod mi lesz majd alul ahova érkezek, te is megijednél. Ezért kell a babának megmutatni elõször mindent. Pár percig legyen hason a kádba. csak vigyázz ne érjen az arca a vízbe.
Szerintem ez nagyon változó az én babám még csak 3 hetes lesz de nagyon szeret a vízben lenni. Viszont nála sem mindegy, hogy rögtön ébredés után van a fürdés vagy ha már egy ideje fent van mert ha ébredés után van akkor nem tetszik neki vagy ha éhes õ jobban szeret teli pocakkal fürdeni. De például a kórházban mondták, hogy amelyik babának rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára az félni fog a víztõl. Az én babának ra volt és meg sem fél.
Nálunk bejött a 38 fok és mivel 15-20 perc a fürdés , még szökik is a hõ. Hozzá szoktunk engedni kancsóból langyosat.
A kérdező hozzászólása: ketten fürdetjük és kádállványunk van.lehet hogy az a baj egyébként a nyakára volt tekeredve a köldökzsinor ezért is született császárral .a mamám mondta hogy rakjak a pociára textilpelust és akkor nem fog félni de az is csak néha jön be.
6 hónaposan felült a kisfiam, rá egy héttel pedig kapaszkodva felállt. 7 hónaposan kapaszkodva lépegetett az ágy mellett. Most 14 hónapos, és kb ugyanitt tart, még nem jár önállóan. Úgyhogy semmit nem jelent az akkori "csodagyerekség". :-))
dehogy szoktak!!!
Nálunk mind a 2 gyerek 6 hónaposan állt fel, bár már csak néhány nap lett volna, hogy betöltsék a 7. hónapot. Lehetséges, de ritka. Viszont amikor felálltak , akkor nem néhány másodpercig álltak, annyira örültek az új tudományuknak, hogy alig tudtam leültetni õket. Ha viszont még nem áll magától, akkor tilos állítgatni, akár 10 másodpercekre is, mert a gerince még nem tartja meg és kárt okozhatsz.
micsoda csodagyerek! Biztos tökéletesen boldog élete lesz!
?????? ez most komoly? állni hat hósan? kizárt. úgy mondta valaki?
Az én babám is állt 6 hónaposan.Most 7, 5 hónapos kapaszkodva lépeget.
Carmen, Te még nem is hallottál ilyenrõl, hogy 6 hónaposan feláll egy gyerek! Ezt egyszerûen nem akarom elhinni!!! Kedves Kérdezõ: nagyon ügyes a babád, de hagyd, hogy õ maga csinálja. Az ülést is. Nem szabad megerõltetni a gerincét, mert több kárt csinálsz, mint hasznot.
Szia!Nálunk is 6, 5 hósan állt fel elõször magától a kiságyban!Nekem akkor azt mondták hogy ha magától csinálja akkor hagyjam!Viszont felülni csak 7, 5 hósan sikerült neki elõször, addig csak úgy tudott ülni ha állásból a popsijára huppant!kúszni is 7, 5 hósan kezdett, mászni még nem mászik, de 2 hete körbejárja alakást amíg tud kapaszkodni és a kiságyban is megy mint a ringlispír!8 hós most!És nem csoda gyerek, de mikor megszületett 2. nap tartotta a fejét és én meg is ijedtem hogy ez baj, valami izomgörcs, de vizsgáltá és semmi baja csak nagyon erõs!4 kilóval és 61 cm-vel született most 8 hós és 9400 gramm és 74 cm!ÉS neki állva a legjobb!Amit magától csinál meg azt szabad hagyni, csak nekünk nem szabad erõltetni, az a megterhelõ!
A csemetém csodagyerek, jöhet a hurrogás, megszoktam. 4, 5hónaposan magától húzta fel magát állásba. Hamar elindult egyedül elõször kapaszkodva, aztán ténylegesen önállóan. A kúszás-mászás sem maradt ki, csak nagyon nehéz volt rávenni, hogy úgy közlekedjen, sokkal érdekesebb a világ állva, mint hason. De kedvet kapott, és nem maradt el az sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az én lányom ma 7 hónapos. Õ is felállt 6 hónaposan, ill. kinyomja magát állásba ha tartom/tartanám. De nem szabad. Meg tudja csinálni de nem tesz jót a csípõjének, gerincének. Nem csodagyerek, de várd meg amig teljesen egyedül kapaszkodva feláll. Gyógytornász anyuka
Az én kisfiam 5 hónapos állt fel elõször a kiságyában kapaszkodva a rácsokba. Egyedül nem tudott még megállni csak ha fogott valamit. Soha nem állítgattam és nem is ültettem.
A kérdező hozzászólása: Nem mondta senki, a kislányom 6 hos lesz de csak a honap végen, és ahogy felültetem a fenekére(ugy-e most már probálom kicsit ültetni, mert ugy tudom már lehet) huzza föl magát és megáll a lábán ugy kb. 10 másodpercet!Ez baj lehet...?
Elképesztõ, hogy itt mi megy. HA valakinek valamit nem csinált x hósan a gyereke, akkor az kizárt, bezzeg ha valamit az övé megcsinált y hósan és másé nem, az már béna gyerek... Egész konkrétan most Carmen jutott eszembe, akinél 6 hósan felálló gyerek kizárt, bezzeg az egy évesen önállóan rizst nem evõ baba, nem éhes. Akkor az én esetem: kisfiam 6.5 hósan egyszerre felült, felállt és mászni kezdett. 11 hósan indult el önállóan. Ne ültesd fel a babádat. Akárhány hónapos is, amíg egyedül nem tudja megcsinálni, nem szabad. Rá fog jönni hogyan kell, pláne ha már feláll. Lehet h. õ is majd állásból ül le. Amit egyedül meg tud csinálni, azt hagyni kell, de erõltetni semmit sem szabad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!