Találatok a következő kifejezésre: Mikor szokták a dokinak a (10 db)

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.

Mikor szokás odaadni a dokinak a "hálapénzt"? És mennyit szoktak adni?

Nincs fogadott dokim

Legjobb válasz: Nem kell hálapénzt adni. Barátnõmnek sem volt fogadott orvosa, és tök kedvesen bántak vele, megcsászározták, meg minden. Nem is lett volna pénze. Én sem adnék.

Nem kell hálapénzt adni. Barátnõmnek sem volt fogadott orvosa, és tök kedvesen bántak vele, megcsászározták, meg minden. Nem is lett volna pénze. Én sem adnék.
Ha nincs fogadott dokid akkor felesleges fizetned, de ha úgy érzed elégedett vagy és megérdemli, 5-10 ezer forint bõven elég.Szülés után mihamarabb add oda, lehet még normálisabb lesz, rátok néz, esetleg ellát 1-2 jó ötlettel ami ilyenkor mindig jólesik.De egy csomag is bõven megteszi, állíthatsz össze vagy vehetsz kész szép ajándékcsomagot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Valamennyit azért adok, bár szomorú, hogy lehet csak így számíthat az ember rendes ellátásra.
Nekem sem lesz fogadott dokim. Én megvárom, hogy hogyan bánik velem a dokim, annak fejében kap, vagy nem kap pénzt! Ha felém sem néz, akkor egy köszönöm bõven elég, ha normális, akkor meg a vége felé pénz, vagy ajándékcsomag. De mi tavaly ajándékot a nõvéreknek adtunk. Az orvos pénzt nem kapott, mert mûtét után rám sem nézett napokig, mert vizsgázott! Én akkor rájöttem, hogy elõbb meg kell várni, milyen a doki, és annak fejében döntök a hálapénzrõl!

Lányok mikor szokták odaadni a Fogadott dokinak a pénzt?

Varrtat szedésnél (ami a kórházba történik) vagy a 6 hetes kontrollnál?

Legjobb válasz: Nálunk nem volt varratszedés, de beszéltem a dokimmal. én a 6 hetes kontrollon adtam oda, a kórházban mondtam neki, hogy majd ott, akkor... A kórházba nem vittem magammal pénzt, és a férjem meg késõbb ért oda, mint amikor a dokival találkoztam. De nem volt semmi gond, örült neki akkor is.:)

Nálunk nem volt varratszedés, de beszéltem a dokimmal. én a 6 hetes kontrollon adtam oda, a kórházban mondtam neki, hogy majd ott, akkor... A kórházba nem vittem magammal pénzt, és a férjem meg késõbb ért oda, mint amikor a dokival találkoztam. De nem volt semmi gond, örült neki akkor is.:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy 30 hetes vagyok már nem biztos hogy ilyenkor még más doki elvállalna...
De te magad írtad, hogy már most, a terhes gondozás alatt sem vagy megelégedve vele. Gondolom ezért merült fel benned, hogy mi van, ha nem lesz ott idõben. Igen, sajnos sok olyan doki van, aki mondjuk nem hagyja ott a nyaralását szülés kedvéért, utána meg tartaná a markát. De ennek vannak elõjelei. És sajnos, ha fogadott dokid van, akkor a kórházban mások nem fognak veled foglalkozni, mindenki arra fog várni, hogy õ odaérjen. Ezért is mondtam, hogy olyan dokit kéne inkább választanod akiben már most megbízol. Kedves, elmagyaráz mindent, a neveden szólít stb.
persze eszembe jutott, de most teljesen meg vagyok elégedve vele. hallomásból tudom, h. az én dokim szinte végig bent van szülésnél is, a babára is ránéz, még bent vagyunk. ha még sem így lenne, nem törõdne velünk, hibázna, természetesen nem fizetnék neki.
A kérdező hozzászólása: Szerintem valamennyire mindenki bizonytalan mert ki tudja elsõ babánál hogy a doki milyen és hogy áll a dolgokhoz. Vagy ti ezen soha nem gondolkoztatok mi van ha nem jön idõbe, ha nem foglalkozik veletek, ha amíg a kórházba vagy be sem néz? Nem gondolkoztatok azon hogy ha nem vagytok vele megelégedve nem adtok pénzt? Lehet én gondolkozom bután azért kérdezem...
Másik dokit kéne keresned. Nem érdemes olyan orvosnál szülni, akiben nem bízhatsz meg teljesen. Ennyi erõvel akkor szülhetnél ügyeletesnél is. Az legalább biztos bent van amikor kell.
ha ez a véleményed, akkor miért nem keresel másik dokit? ??
A kérdező hozzászólása: Ha értem is mindent megtenne és végig mellettem lenne akkor nekem sem jutna eszembe nem odaadni...de a mostani viselkedése miatt picit aggódik mit kapok ezért a pénzért.
En varratszedeskor adtam es azert, mert valoban halas voltam, ghiszen a terhessegem elejetol vegig segitett, a szules indulasakor is mellettem volt es meg a csaszarrol is -ami a vege lett- felvilagositott.
Én is sokat ott hagytam a terhesgondozáson, varratszedés nem volt, így a 6 hetes kontrollon fizettem mind a 2x. A pénznek a te megelégedettségedet kell tükröznie, ezért elég gáz, hogy elõre közölte az árat. Viszont ha te meg ennek ellenére felkérted, hogy vezesse le a szülést, akkor azzal elfogadtad, hogy kifizeted az általa mondott összeget. Innentõl kezdve meg mindegy, hogy mikor fizetsz. Szerintem a 6 hetes kontroll azért jobb, mert akkor már fogod tudni, hogy a szülés után esetleg maradt-e valami, ami ellenkezõleg befolyásolja a döntésedet. (Elcseszett valamit, nem ért oda idõben, és lemaradt, kérsz fájdalomcsillapító, de nem adja a beleegyezését, szülés után 1x-sem néz rád, valami utólagos gond lép fel a gyógyulási idõszakban...stb)
A kérdező hozzászólása: Én azért kérdezem mert kicsit elbizonytalanodtam... A dokim kerekperec megmondta mennyit kér én soknak tartom úgy hogy 120-140 ezret hagyunk ott még a terhesgondozásra. És nem vagyok benne biztos hogy végig ott lesz és nem csak arra jön be hogy jön ki a baba feje... 3-szor hívtam egyszer vette fel egyszer meg egy héttel elõrébb szerettem volna menni és nem tudtak fogadni... És ha nem fog velem foglalkozni, biztatni se semmi nem vagyok abban biztos hogy oda szeretném neki adni ezt a pénzt. Szerintetek ez gerinctelenség, pofátlanság?
Én akkor, amikor mentem haza a kórházból. Jött vizitre, és a szobatársam éppen nem volt bent, a férjem hozta be a pénzt. Jobb, ha mielõbb letudjuk az anyagiakat, mert akkor nincs az, hogy a doki azt hiszi, nem kap semmit.
Ha probléma mentes a terhességed, akkor szerintem elvállal más is. De meg kell kérdezni, addig úgysem lehetsz biztos benne. Ha meg nem jön össze, akkor járj utána a dokidnak, kérdezõsködj felõle, hogy mennyire megbízható. De ne tõle, hanem más anyukáktól, kismamáktól. Fórumokon vagy személyesen. Én legalábbis ezt tenném.


Hogy lehet az, hogy oda figyelek mit és mikor eszek ill. napi 1szer szoktam enni és mégis 16kiló plussznál járok? A doki tudja de nem szídott le, engem azért elkeserít. 30hetes pocakos. Mikor fog megállni a súlygyarapodás?

Legjobb válasz: Elõször is egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Te lehet pont az a fajta vagy, aki hiába vigyáz, a kilók jönnek! Amúgy a doki nem mondta, hogy NE napi 1x egyél, hanem napi többször keveset! Sokszor csak egy-egy gyümit! Oszd el a napi kajaadagot! Valamint a cukros dolgokat hagyd ki és a szénhidrátot is figyeld, ha lehet akkor nagyon keveset egyél szénhidrátot! Azt így nem lehet megmondani, hogy mikor állnak meg a kilók, vagy hogy megállnak e rendesen! De fel a fejjel! Azért élvezd a babavárást! 31 hetes kismami

Elõször is egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Te lehet pont az a fajta vagy, aki hiába vigyáz, a kilók jönnek! Amúgy a doki nem mondta, hogy NE napi 1x egyél, hanem napi többször keveset! Sokszor csak egy-egy gyümit! Oszd el a napi kajaadagot! Valamint a cukros dolgokat hagyd ki és a szénhidrátot is figyeld, ha lehet akkor nagyon keveset egyél szénhidrátot! Azt így nem lehet megmondani, hogy mikor állnak meg a kilók, vagy hogy megállnak e rendesen! De fel a fejjel! Azért élvezd a babavárást! 31 hetes kismami
Szinten 30 hetes es 16kg plusznal tartok....Mar mindent kiprobaltam, figyelni nem figyelni a kajara...az eredmeny ugyanaz, a kilok csak jonnek....Le is szidott az orvos, illetve o is tanacstalan volt , mert mondtam h tenyleg nem eszem sokat...sot! Ez van, majd utana leadjuk :-) Boldog babavarast!
Én 25kg híztam mire mentem szülni.még az utolsó héten is jött egy kiló:) !
A kérdező hozzászólása: a napi 1szeri étkezésem is pl. 1 tányér leves vagy 1 szendvics. jó a cukrom is és a napi szénhidrátbevitelem sem sok.
Hät szerintem jobban odafigyelhetnel a kajäläsra, mert koplalni csak azert nem kell hogy ne hiz meg!A babära is kellene figyelned, mert ö igenis igenyli a kajät!Es a vitaminokat, feherjet, vasat...stb.A babäd legyen az elsö, es ne a kiloid!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó válaszoló, nem koplalok eszem ágába sincs ártani a babámnak, nem vagyok kívános és csak unalomból nem fogok enni. amennyi kell azt megkapja a pocaklakóm, és makk egészséges.
Szerintem az a baj, hogy egyszer eszer egy nap. És nem a koplalásra gondolok, hanem arra, hogy belassult az anyagcseréd, de nagyon! Vagyis átrendezõdött. Ha azt az egy szendvicset 4 alkalomra osztottad volna el, lehet, hogy nem jársz így!! DE: ezentúl: 15 kiló nem sok! Ne legyen lelkifurdalásod!!

A dokinak mikor szokták oda adni a pénzt a szülésért?

szülés után vagy amikor hazaengednek a kórházból vagy hogy?és ki adja én vagy a férjem?

Legjobb válasz: Ki mikor. Szerintem szerencsésebb hazaengedéskor, mert akkor kiderül, hogy bemegy e hozzád vagy sem. Ha szülés után adod neki oda akkor nem biztos, hogy rád néz amíg ott vagy. Még a 6 hetes kontrollon is odaadhatod. A férjed is meg te is, de ált. a szülõ nõ szokta. A férj csak akkor ha szülés után kell közv.

Ki mikor. Szerintem szerencsésebb hazaengedéskor, mert akkor kiderül, hogy bemegy e hozzád vagy sem. Ha szülés után adod neki oda akkor nem biztos, hogy rád néz amíg ott vagy. Még a 6 hetes kontrollon is odaadhatod. A férjed is meg te is, de ált. a szülõ nõ szokta. A férj csak akkor ha szülés után kell közv.
Nálunk varratszedés után szokás odaadni.
Én tavaly az eljövetel napján adtam oda neki egy "mindent köszönök"-kel.50 ezret adtam, progis császárért.És nagy bunkóság lett volna ha megnézi ott!!!
az a baj hogy ez kezd természetes lenni.nálunk senki nem ad a dokinak pedig itt nagyon is megtehetik nagyon rendes orvosom van barátnöm is nála szült.persze ez országfüggö de hogy itt nincsenek hozzászokva nem is várják el szerencsére amugyis ez a feledatuk ez kb olyan mint ha a péknek dugiba pénzt adnának hogy megsütötte a kenyeret pedig kap fizut ugyis :) tudom ez nem ugy müködik, csak gondoltam leirom mit gondolok :)
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem a 60000 is sok volt!!Én csak 30000 at gondolok mert én úgy gondolom 9 hónapig nagyon sokat otthagytam neki kb120000 nél járok!!és hát a szülésnél igazán fél órát ha ott van!!
Elég nagy pofátlanság lenne, ha ott belenézne szerintem. Azt nem írtam még, hogy mi 80-at gondoltunk adni, de amiért így viselkedett, kapott 60-at, meg is sértõdött. A 6 hetes kontrollon kb. 2 mondatot beszéltünk, szinte sírva jöttem ki, hiszen csak 9 hónapig együtt "dolgoztunk". A babámat is úgy szerettem volna megmutatni, a nõvérke kijött megnézni a doki meg semmi. Még azt a 60-at is bánom így utólag.
Bocs, az más.
A kérdező hozzászólása: és ott belenéz a borítékba?
A kérdező hozzászólása: fogadott orvosom és nekik azért illik adni szerintem
Miért kell egyáltalán pénzt adni, ezt én soha nem értem meg, ez a munkája fizetést kap érte.
Mi utolsó nap délután adtuk oda a pénzt, másnap reggel engedtek haza. Félrehívtuk és megköszöntük a munkáját, viszont egy húszassal kevesebb került a borítékba. Kicsit játszotta szülés után a sértõdöttet a doki és nem nagyon látogatott meg, besárgult a babám és még 2 napot bent voltunk, simán elsétált mellettem a folyasón, ami nagyon rosszul esett. Nem vártam el, hogy körbeugráljon, meg tudom, hogy rengeteg a munkájuk, de azért számíthatott rá, hogy fog kapni pénzt, legalább jött volna be szülés után megnézni a babát, meg mi hogy vagyunk, de ilyen nem volt. Szerintem õ közvetlenül a szülés után várta a pénzt.
A kérdező hozzászólása: és mit mondjak vagy hogy agyam oda neki ??
azért durva hogy egyesek szinte a minimálbért adják a dokinak, mi meg annyiból élünk egy hónapban ketten anyuval :) ha nekem egyszer gyerekem lesz én maximum valami értékesebb bort ajándékozok neki ami nem több 10-15000-nél, és még azt is sajnálni fogom, mert végül is "rendes" fizetése is van Bár lehet hogy csak "skót" vagyok és lehet hogy abban a pillanatban mikor a karomban tartom a gyerekemet, úgy fogom érezni hogy, mindent odaadnék a dokinak, mert csak segített hogy világra jöjjön a gyerkõc, de így belegondolva meg úgy tûnik hogy helyesebb lenne ha a feleségemnek adnék meg mindent, mert végül is neki van a legnagyobb szerepe a dologban :) egyébként lehet kicsit korán van még számomra, hogy ilyen dolgokon agyaljak :) 17/F

Mit szoktak adni vékony méhnyálkahártyára, hogyan szokott kezelni a doki?

Legjobb válasz: A húgom Duphaston tablettát kapott.

A húgom Duphaston tablettát kapott.

Hogy mondjam neki? Fogadott dokim van, es kontrollon szeretnem odaadni neki a penzt. Ezt varratszedes elott vagy utan mondjam neki? Mit szoktak ilyenkor mondani?

Legjobb válasz: Ha mondott összeget akkor csak simán mond meg hogy kontrollon tudsz fizetni. Ha nem mondott konkrét összeget akkor csak köszömd meg és mond h a kontrollon találkoztok, én nem mondanék neki semmit a pénzrõl!

Ha mondott összeget akkor csak simán mond meg hogy kontrollon tudsz fizetni. Ha nem mondott konkrét összeget akkor csak köszömd meg és mond h a kontrollon találkoztok, én nem mondanék neki semmit a pénzrõl!
Én sem mondtam neki semmit! Kórházban nem rohangálok annyi pénzzel. Meg ha van vmi lehet késõbb derül ki.. Akkor meg bántam volna h odaadtam. Nem problémázott. Kisebb ajándékcsomag borítékkal.
Szintén a 6 hetes kontrollon adtam oda a magánrendelésén, a kórházban fel sem merült ilyesmi, nem szerettem volna ennyi pénzel rohangálni.
Hidd el, te jobban zavarban leszel, mint õ. Nem érdekli mit mondasz, a lényeg, hogy adj. Ez errõl szól, nem a körítésrõl. Ha megfelelõ összeg lesz a borítékban, akármit mondhatsz mellé, elégedett lesz. Megszokta, heti szinten kapja.
Én mindkétszer a 6 hetes kontrollon adtam oda. A szülés után vizsgálaton mondtam a dokinak, hogy ennyi pénzt nem szívesen tartok magamnál a kórházban és a kontrollon úgy is találkozunk a magánrendelésen. Így kényelmesebb volt, nem kellett a zsebébe dugdosni. Neki meg teljesen mindegy, mikor kapja a pénzt.

Mi a címe annak a számnak, amit be szoktak játszani a "dokik" című sorozatban?

egyszer a csávó el is kezdte dúdolni...

Legjobb válasz: lazlo bane-superman egyik kedvenc számom:))

lazlo bane-superman egyik kedvenc számom:) )
A kérdező hozzászólása: nem erre gondoltam hanem amit akkor vágnak be amikor tröténik vmi a sorozatban.Lassabb szám...de azért köszi
Szia én császáros voltam és varratszedékor adtam oda.
Nekem is azt mondta távozáskor..sztem én is varratszedéskor fogom odaadni.
Én császárral szültem, másnap reggel adta oda a férjem a pénzt az orvosnak, és szerintem nagyon jó döntés volt, mert így többször rámnézett míg bent voltunk...(Nem elõre választott orvosom volt, hanem az épp ügyeletesnél szültem)
nekünk azt mondta a doki, hogy, ha megszületett a baba, minden rendben van. A férjem ment el hozzá, mikor hazajöttünk a kórházból.
én a 6 hetes kontorllon fogom odaadni neki. A kórházban nem volt rá lehetõségem, nem akartam borítékkal futkosni a folyosón + akiket kérdeztem benn, azok is a kontrollon fogják adni a pénzt.

Mitől fájhat a vállam, és mivel tudnám orvosolni? Tudom, hogy el kéne menni egy dokihoz, de nem szoktam minden semmiségért odaszaladgálni, és órákat se szeretek várni.

41 éves vagyok,de nehogy azt mondjátok,azért fáj,mert öregszem Hasznos tanácsokat várnék,nem kioktatást.Akinek volt már ilyen problémája,azoktól várnék hozzászólásokat.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy sok minden miatt fájhat. És ettõl függ a gyógyítás is. Azt pedig csak orvos fogja neked megmondani, hogy ízületi gyulladásod van-e, vagy izomhúzódásod, vagy izületi kopásod, részleges szalagszakadásod, szalagnyúlásod.... Én a helyedben, ha hosszabb ideje fáj, akkor elmennék, emrt ezek az idõvel csak rosszabbak lesznek és egyre nagyobb a vissza nem fordíthatósága. Tehát, ha késõn mész már nem lehet teljesen helyrehozni.

Az a baj, hogy sok minden miatt fájhat. És ettõl függ a gyógyítás is. Azt pedig csak orvos fogja neked megmondani, hogy ízületi gyulladásod van-e, vagy izomhúzódásod, vagy izületi kopásod, részleges szalagszakadásod, szalagnyúlásod.... Én a helyedben, ha hosszabb ideje fáj, akkor elmennék, emrt ezek az idõvel csak rosszabbak lesznek és egyre nagyobb a vissza nem fordíthatósága. Tehát, ha késõn mész már nem lehet teljesen helyrehozni.
Szia! Ha szàmitogéppel dolgozol, akkor amiatt is fàjhat, itt egy cikk a sok közül:http://drinfo.hu/netdoktor/mozgasszervek/nyak-hat-csuklofaja.. Kenegesd Voltaren doloval, ha nem mulik akkor màr valoszinübb a porckopàs!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!