Találatok a következő kifejezésre: Mikor szokták a baba (34 db)

Én Domestos-al szoktam a baba pelusát, foltos ruháját áztatni. Nem baj? Ti mit szoktatok fehérítésre v. a foltokra használni?

Legjobb válasz: én is domestos-al szoktam a fehéreket foltalanítani,a színeseket meg wanish-el!

én is domestos-al szoktam a fehéreket foltalanítani, a színeseket meg wanish-el!
Állítólag a hypoklorit felmarhatja a baba bõrét, de akár a mosószer maradvány is. Én ennek ellenére clorox-ot használok, majd kimosom a gépbe. A tide absolut volt a legjobb, az ariel m-zim csak jól hangzik, de már várom, hogy elfogyjon. Semmi gond nem lett belõle, de ha a domestos miatt észlelsz pirosodást, horzsolásszerû jeleket, akkor ne fehéríts! A baba bõrének egészsége fontosabb, mint a pelenka fehérsége. Amúgy a Caola mosószappan kézi mosással mindent kiszed és nem okoz bajt sem.Ezt használom az elõkékhez.A profiba 150ft körül van 1 hónapig elég.
hát, lehet én vagyok az egyetlen, aki egyszerûen elviseli a foltokat?:-( nálunk már kiskorban volt egy öblítõallergia, én azóta csak sensitive mosószert és öblítõt használok. egyetlen folteltávolítót sem próbáltam ki. ami foltos lesz, leveszem, és próbálom kisikálni frissen belõle. amúgy itthon szinte mindig olyan ruhákban van, amit "nem sajnálok". veszek neki tescós olcsó rucikat, és ha már nagyon foltos, kidobom. tudom, hogy ezt nem mindenki teheti meg, de én az elsõ ekcémás kiütés után eléggé megijedtem, ezért inkább nem használok semmilyen vegyszert a környezetében.
Én Wanisht használok. A domestos nem túl erõs? (mármint, hogy hamar tönkreteszi a ruhákat szerintem)
A kérdező hozzászólása: Azért kérdem, mert én is úgy gondolom, hogy lehet, hogy az egy kicsit erõs.

Mi lehet a baja a gépemnek? Az alábbi dolgokat szokta csinálni: még egy frissen újratett windows (7-es) mellett is, minden driver megléte utána is van, hogy pl. egy total commandert is kb 20 mp-be telik behozni. Folytatás a leírásba.

Firefox-ot van hogy több percbe is és utána maga böngészés is csiga lassú. Olyan mintha nem lenne benne elég ram. A gépem adatai: 2x2Gb Kingmax dd3-1333 ram, NVIDIA GeForce 9500 GT vga, AMD Phenom II X2 545 proci, 500gb western digital winchester, az alaplapom: Gigabyte Ultra Durable 3 MA785GT-UD3H, amit egyépként pont most akartam megnézni everestel, de fel se ismerte, ami persze lehet csak azért van mert egys régebbi everestet tettem fel. Szóval a lényeg hogy nem egy szar gép, van benne memória is proci is meg vga is rendesen, de mégis baromira be szokott lassulni. De ez még a kisebb baj, mert pl most amikor ezt írom egy tegnap feltelepített windos van rajta, tegnap nem volt vele semmi baj, ment rendesen, játszottam rajta minden fasza volt, de ma amikor nem tudott elindulni a windows és azt az indítási javítási szarságot csinálta. De ez amúgy elég gyakori hogy egyik nap még használom, semmi baja a gépnek, másnap meg már olyan is volt hogy abszolút nem tud elindulni a windows semmilyen formában és újra kell telepíteni. Amikor megvettem, még aznap este meghalt a windows rajta, és amikor újra akartam telepíteni nem látta a winchestert, csak miután leszedtem róla a HDD hűtőt. Ezt azért említem mert ebből következtettem én arra hogy esetleg a HDD-vel van a baj, azt kellene kicserélni benne. Amikor legutóbb újra lett telepítve akkor azért tettem újra a windows-t mert (szintén egyik napról a másikra) nem látta a videókártyámat. Akkor alaplap hibára gondoltam. A rengeteg (és sokszor nem kicsi!) lassulásból memória problémára következtetnék, de azokat soha nem volt h ne látta volna meg semmi. Meg pl játékok is futnak rajta gond nélkül, skyrimet is simán viszi, szóval a teljesítménye megvan, sokkal inkább ilyen kisebb dolgonál szokott szarakodni, mint pl egy total comander elindítása. A winchester hibájára azért is gondolnék még, mert volt olyan is hogy amit a C meghajtóra telepítettem (C-n nekem a windows van meg ilyen kisebb programok, játékokat a Dre telepítem) azok elkezdtek szépen sorba meghalni. Először a total commanderbe nem lehetett jobb klikkel rákattintani semmire, mert az rögtön lefagyasztott a commandert, aztán (szintén egyik napról a másikra) kapcsolom be a gépet és kiírja hogy a hamachi nem megy mert vmi fájl sérült. De előző nap még semmi baja nem volt. Utána ugyanez a firefox-al, majd chrommal stb stb. Mind csupa olyan program amit a C-re telepítettem. Mondjuk amióta ez történt azóta már vagy 7szer újra lett rakva és ilyet nem csinált. De minden esetre nagyon zavaró hogy vagy egyáltalán vagy alig tudom normálisan használni a gépet. Ha valakinek volna valami tippje hogy hol induljak el akkor azt nagyon szépen megköszönném.

Legjobb válasz: Az imént csak úgy a semmibõl kiírta hogy a windows merevlemezproblémákat észlelet. Nem tudom ez mit jelent, csak gondoltam leírom ezt is.

A kérdező hozzászólása: Az imént csak úgy a semmibõl kiírta hogy a windows merevlemezproblémákat észlelet. Nem tudom ez mit jelent, csak gondoltam leírom ezt is.
Tömören és egyszerüen rossz a winyod !!

Mit szoktak mondani ha már megszületik a baba? (Hogy szoktak gratulálni? )

Legjobb válasz: "Gratulálok a babához, sok boldogságot és egészséget kívánok neki." Például.

"Gratulálok a babához, sok boldogságot és egészséget kívánok neki." Például.
Gratulálunk! Sok egészséget a babának, anyukának, és sok örömet, kitartást a családnak!
Gratulalok Anyuka/Apuka, sok boldogsagot es jo egeszseget kivanok a csaladnak!


Miután megszületett a baba, hol van a pici amig az anya pihen? Mikor szokták megmutatni a családnak? Az apa viszi ki vagy az anya miután pihent kicsit?

Legjobb válasz: A legtöbb kroházban nem lehet kivinni, csak üvegen kerresztül nézhetik meg a rokonok. A baba barát korházakban veled lehet a baba akár mindig de bármikor leadhatod a nõvéreknek ha pihenni akarsz.

A legtöbb kroházban nem lehet kivinni, csak üvegen kerresztül nézhetik meg a rokonok. A baba barát korházakban veled lehet a baba akár mindig de bármikor leadhatod a nõvéreknek ha pihenni akarsz.
Változó. Kolléganõmnek a kórteremben volt végig a babája, és mikor pihenni akart, akkor sem vitték el. Sógornõm nyugodtan beadhatta a csecsemõsöknek, elvitték külön a többi babához, figyeltek rá. (Külön kis õrzött szoba, ahol a babákat egy-egy ágyba fektették, és ott felügyelte õket a nõvérke. Én is csak úgy láttam, mikor belestem.) Én a budapesti Margit kórházban fogok szülni, ott állítólag elviszik szintén a nõvérkék, ha kéri az anyuka.
Én megszültem apás szülés volt.Apuka odahozta hozzám utána kivitte megmutatta megfoghatták a rokonok fényképek készültek(este szültem).Aztán elvitték.
Nem hiszem, hogy lesz kedved mászkálni szülés után közvetlen.Ki leszel merülve...
Kh függõ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :)
Nálunk úgy volt, hogy írtam már ugye fent, hogy apa kivitte megmutatni, aztán mikor engem toltak át a gyermekágyra, megkaptam, útba ejtettük a kerekesszékkel ismét a családot, és begyûjthettük újra a dícséreteket. Szerintem sem lesz kedved szülés után mászkálni, örül az ember, ha fel tud állni pisilni, meg meg tudja tartani a gyerkõcöt kézben. Szülõszobára meg nem mehetnek be a rokonok.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy én vagyok izé, de szeretném én megmutatni a családnak, látni az arcukat, hogy örülnek, természetesen a párommal együtt. Ez általában megoldható?
Nálunk ki lehetett vinni. Sõt, mondták is Apának, hogy amíg engem rendbe tesznek, vigye ki megmutatni a babát. Elõtte elkísérte a babát mérni, letisztogatni, felöltöztetni. Aztán visszahozta, megkaptam én. Fogtam kézben, aztán betettük a gurulós kisszekérbe, mert túl sok erõm nem volt tartani. Mikor áttoltak a gyermekágyra, elõtte a kezembe nyomták.
István kórház- bababarát kórház. 2x szültem ott. A menet a következõ: megszülsz, majd a kicsit ha minden okés elsõ ránézésre egybõl a melledre-mellkasodra teszik ! utána egy rövid ideig hagyák hogy ott legyen, majd elviszik lemosdatni- apuka mehet nézni és hát õ adja oda a ruhákat is! téged addig összevarrnak ha kell, meg rendbetesznek, lemosdatnak, stb. Baba addig apukával van :) majd a szülésznõ leviszi õt a csecsemõosztályra, amig neked találnak helyet... a csecsemõsök is megnézik a babát - apuka ott lehet végig! kapsz helyet majd elmész a csecsemõosztályra és elhozhatod a babát! egész végig veled lehet!! ha baj van akkor leadhatod... bár szerintem annyira jó hogy ott van végig! A család megnézheti egybõl a picit és itt ami jó és nem jó is egyben bárki bejöhet a szobába nem üvegajtón keresztül kell mutogatni!
Nálunk tv keresztül láthatták a rokonok.
A család végigizgulta a szülést a folyosón. Miután összevarrtak kivittek a vajúdóba és megszoptattam a picit. Ezután a babát inkubátorban, engem tolószékben kitoltak a folyosóra, de a nagy folyosóról behívták a családot, lefotózták a nyúzott fejemet, a vidám babát, mindenki bõgött és visszavittek a vajúdóba 2 órára. Akkor a baba a közelben van, vizsgálgatták, de erre nem emlékszem. Aztán áttoltak a kórterembe és a köv. szopira kihozták a csecsemõosztályról, az nekem este 9 volt, utána csak ha éhes volt a baba, reggel 5-kor lázmérés, ennyi volt a pihenés (és azóta semmi 7 hós a baba). Reggeltõl már hazamenésig nálam volt, napi 1x vitték fûrdeni az volt fél óra.

Babanaplóba, kéz- és lábnyomat készítéséhez mivel kenjük be a baba kezét lábát? Mivel szokták?

Legjobb válasz: kukoricakeményítõbõl profi ételfestékes maszatolós, úgynevezett ujjfestéket lehet készíteni, abban nincs káros anyag ;)

kukoricakeményítõbõl profi ételfestékes maszatolós, úgynevezett ujjfestéket lehet készíteni, abban nincs káros anyag ;)
Mi annak idején sima vízfestékkel bekentük, lenyomat és már mostuk is le. Ennyi idõ alatt nem lett semmi baja.
Mi is temperát vettünk, és nem lett semmi baja, 3 perc sem volt az egész :)
Amíg pici, addig cékla, kávé, ételfesték, jód. Aztán ha nagy lesz már bármi mehet, de nekem azt mondták ne kenjek rá egy éves korig temperát meg hasonlókat.
Mi sima temperát vettünk, attól az 5 perctõl semmi baj nem lesz. De ha körbenézel biztosan találsz bõrbarát festéket is.

A kiskutyam maga utan szokta huzni a feneket, mi a baja, es hogyan tudok neki segiteni?

ozpincs es hat hetes,elore mikor hazahoztuk konzervet adtam neki,direkt kiskutyaknak valot,de harom nap mulva mar granult szinten kiskutyaknak valot,be van ojtva

Legjobb válasz: Féreghajtani kellene azt a kis jószágot. Jó lenne, ha állatorvos csinálná pasztával, mert ha sok van benne, akkor attól egyéb baja is lehet.

Féreghajtani kellene azt a kis jószágot. Jó lenne, ha állatorvos csinálná pasztával, mert ha sok van benne, akkor attól egyéb baja is lehet.
Vidd el dokihoz!Vagy férges vagy a bûzmirigye nagy és amiatt "radíroz".Kinyomják neki és ennyi.
Vagy férgesség vagy bûzmirigygyulladás, ha utóbbi akkor minél elobb lássa orvos!!!
A kérdező hozzászólása: mar egyszer be volt ojtva nem tudom mi ellen!most akarjuk ot fergek ellen is!e l kaphatja tole az ember, es ha igen akkor hogyan elozheto ez meg?puszit szabad neki adni?
Férgességen kívül az is lehet a baja, hogy a kaja, amit kapott túl fûszeres = csípi a végbelét.
A féregre nagyon vigyázni, mert ha a pete szembe kerül vakságot is okozhat. Fõleg ha gyerekekis vannak akik csúsznak másznak.
A szoba kutyusokat három havonta ajánlott féreghajtani, és jó ha az orvos félévente ellenörzi a büzmirigyét is!
Férgek ellen nem oltást kap a kutyus, hanem tablettát. És igen elkaphatja ember is a férgeket.
k=kilo, vagyis ezerszeres szorzó.

Normális hogy ha eszem, nem túl sokat akkor is azt érzem hogy rögtön szétdurranok. Nem kapok levegőt, pedig annyit ettem mit szoktam csak későn. Nem elöszőr furdul elő. A babának ugye nem lesz baja? A méh nem nyomható össze?

Jah és a hasam nem olyan nagy még, vagy is ha mondom hogy most léptem a 6-ik hóba csodáloznak.

Legjobb válasz: Helló, én a 30-hétbe léptem,8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici,csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek,minden rendben van,ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani,belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen,boldog babó várást..

Helló, én a 30-hétbe léptem, 8-kg szedtem fel pocakom nekem is pici, csak oldalról látni , ja meg a menésemen....A baba méretei tokéletesek, minden rendben van, ne izgulj ezen..Ami a kajálást ill. tobbszor egyél kevesebbet, sokszor én is úgy érzem mintha szét akarnék durrani, belsoszerveid ossze vannak nyomva ahogy nol a pici ez is normális, ne idegeskedj ezen, boldog babó várást..

Barátaim azzal baszogatnak h cigizek. De előttük sose szoktam. Nem értem h mi a bajuk vele. Szerintetek?

Legjobb válasz: talán mert semmi értelme, csak kinyírod magad vele. van elég xar dolog a nélkül is.

talán mert semmi értelme, csak kinyírod magad vele. van elég xar dolog a nélkül is.
Ez legyen a legnagyobb problémájuk veled. Szerintem ilyeneken ne idegeskedj.
Azert mert szar es budos is. Olayan izu lesz a szad mint egy hamutarto, es ha csokolozol valakivel akkor az olyan neki mintha kinyalna egy hamutartot. Es hajad meg ruhad is budos, elromlik a szaglasod, sokba is kerul, es egyaltan nem meno, mint ahogy azt sok hulye hiszi.
3.56 nagyon helyes a válaszod, csak az a baj hogy akik megszokták nagyon nehezen tudnak leszokni róla, ez egyfajta DROG, ÉS FÜGGÕSÉGET OKOZ, SAJNOS.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok büdös mert csak utánna szoktam cigizni amikor már este hazajövök. és am is napi 2 szál
kérdezõ. Értem én, de azt a 2 szálat meg már minek?
A kérdező hozzászólása: mert jólesik xD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!