Találatok a következő kifejezésre: Mikor szokták a (1447 db)

Mit szoktak a filmekben az autó motorjából, ha nem akarják, hogy betudd indítani? Van ilyen a valóságban?

kinyitják a motorházat kiszednek valami kábelt\csövet és nem indul az autód.

Legjobb válasz: mit szoktak kiszedni?

A kérdező hozzászólása: mit szoktak kiszedni?
Gyújtókábelt(kábeleket).
Akumlátor saru, gyújtókábel, gyertya pipa, gyujtás elosztó fedél, trafó, önindítóról lehuznak egy kábelt, 5 mp alatt kb ezek végezhetõek el.
Kb. 100 dolgot le lehet szedni 5 mp alatt - persze a motorháztetejét kinyitni egy zárt autónak már bajosabb, mint a filmekben :)
Pedig a valóságban még egyszerûbb :)

Önéletrajz mellé mit szoktak a kísérőlevélbe írni?

Legjobb válasz: Motivációs levélnek is szokták nevezni, és azt kell benne (röviden!!!, 6-8 mondatban) megfogalmazni, hogy miért szeretnél ebben a munkakörben dolgozni, miben vagy igazán jó, miért te vagy az ideális jelölt. Célszerû jelezni, hogy ismered a céget, azért mész oda, mert tudod, hogy az neked nagyon jó lesz.

Motivációs levélnek is szokták nevezni, és azt kell benne (röviden!!!, 6-8 mondatban) megfogalmazni, hogy miért szeretnél ebben a munkakörben dolgozni, miben vagy igazán jó, miért te vagy az ideális jelölt. Célszerû jelezni, hogy ismered a céget, azért mész oda, mert tudod, hogy az neked nagyon jó lesz.
elõször is leírod, hogy milyen állásra jelentekzel, esetleg hol olvastad/találtad a hírdetést, aztá hogy miért szeretnél a céghez menni (mert ez a legjobb, leghíresebb, álmaid netovábbja) aztán meg hogy miért te vagy a legalkalmasabb a meghírdetett állásra (rugalmas vagy, csapatjátékos, stb.) meg hogy a jövõbeni személyes találkozó reményében mellékeled az önéletrajzodat nyilván minden ilye levelet az adott cégre, állásra kell szabni, amit ott elvárnak, esetleg hírdetésben leírnak az te is leírod, hogy te rendelkezel az összes jó tulajdonsággal

Mikor szoktak a legtöbben lenni a konditermekben? (Fitness 2000)

Nem szeretem a zsúfolt termeket, viszont a Fitness 2000-ben még nem voltam. Mikor érdemes lemenni? Reggel, délel?tt esetleg kora délután, délután?

Legjobb válasz: f2000-et nem ismerem de atlagba (ahol en voltam eddig) reggel 7:30ig es 14:00 utan szoktak a legtobben menni. Menj 11:00-or valoszinu akkor lesznek a legkevesebben.

f2000-et nem ismerem de atlagba (ahol en voltam eddig) reggel 7:30ig es 14:00 utan szoktak a legtobben menni. Menj 11:00-or valoszinu akkor lesznek a legkevesebben.
Így van. a déli órák környéke általában nyugis mindenhol. Délután 3-tól meg kezdõdik a csúcs.


Idén a tavalyi bevételedrõl készíted az adóbevallásodat. Májusig szokták visszafizetni a többletet.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm! Csak ezt nem értettem:)

Mikor szokták a kutyákat oltani?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat, de én nem így értettem... Azt akartam írni, hogy milyen idõ korába szokták vinni oltásokra a kutyát.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de én nem így értettem... Azt akartam írni, hogy milyen idõ korába szokták vinni oltásokra a kutyát.
A kötelezõ veszettség elleni oltást tavasszal szokták megszervezni. Az egyéb oltásokat a kutya pontos életkora függvényében az állatorvossal kell megbeszélni. Természetesen a veszettség elleni oltást is bármikor be lehet adatni az év során, nem muszáj kivárni vele a tavaszt.
Tavasszal.
én sose viszem õket erre a "közös" oltásra.amikor esedékes évente viszem õket veszettségire és kombináltra.(ezt nem egyszerre adják)amig kicsi 8hetes korától 2hetente kell oltani.

Az óvónők mikor szoktak a szülővel beszélni?

Kezdő óvódás a lányom és nem tudom hogy szokás. Nap mint nap kellene, hogy elmondják mi hogy alakul? Van olyan "szabály", hogy a gyermek jelenlétében nem mondja el? Ha rákérdezek csak annyit mondanak, hogy minden rendben van. Férjem viszi reggel, vele szoktak beszélni, de akkor a lányom beszalad a csoportszobába, tehát nem hallja mit beszélnek. Délután én megyek érte, és rögtön nagy ölelkezésbe kezd, amint meglát, lehet, hogy ezért nem mondanak nekem semmit? Vagy jobban kéne faggatóznom?

Legjobb válasz: Mi is szeptemberben kezdtük az ovit, és nálunk úgy van, hogy fogadó órát lehet kérni az óvónõktõl, ahol elmondják a gyerekkel kapcsolatos dolgokat. Reggel és délután a többi gyerek miatt nincs idõ beszélgetésre, tényleg csak nagyon röviden, ha valami említésre méltó történt. Én ezt maximálisan megértem és támogatom, mert nekem szimpatikusabb, hogy nem az ajtóban "trécsel" a szülõkkel, hanem a gyerekekre figyel az óvónéni. Ha olyan esemény van (nekünk még nem volt), akkor természetesen megoldják, hogy a szülõvel meg tudják beszélni, és fordítva is így mûködik, hogyha a szülõnek van halaszthatatlan megbeszélnivalója az óvónõkkel. Szerintem október elejére érdemes kérned egy fogadó órát tõlük, hogy érdeklõdhess a gyermeked óvodai beszokásáról, ottani életérõl. Ha van szülõi értekezlet, akkor ott is rákérdezhetsz, bár a szülõik el szoktak húzódni, és akkor már õk is sietnének haza a családjukhoz.

Mi is szeptemberben kezdtük az ovit, és nálunk úgy van, hogy fogadó órát lehet kérni az óvónõktõl, ahol elmondják a gyerekkel kapcsolatos dolgokat. Reggel és délután a többi gyerek miatt nincs idõ beszélgetésre, tényleg csak nagyon röviden, ha valami említésre méltó történt. Én ezt maximálisan megértem és támogatom, mert nekem szimpatikusabb, hogy nem az ajtóban "trécsel" a szülõkkel, hanem a gyerekekre figyel az óvónéni. Ha olyan esemény van (nekünk még nem volt), akkor természetesen megoldják, hogy a szülõvel meg tudják beszélni, és fordítva is így mûködik, hogyha a szülõnek van halaszthatatlan megbeszélnivalója az óvónõkkel. Szerintem október elejére érdemes kérned egy fogadó órát tõlük, hogy érdeklõdhess a gyermeked óvodai beszokásáról, ottani életérõl. Ha van szülõi értekezlet, akkor ott is rákérdezhetsz, bár a szülõik el szoktak húzódni, és akkor már õk is sietnének haza a családjukhoz.
Kisbeszámolót tartsanak minden délután? Nekem is csak annyit mondanak, hogy nem volt semmi gond, és kész. Vagy ha sírt valamiért elmondják, akár a gyerek elõtt is. azért nem mondanak semmit, mert nem történt semmi említésre méltó. Örülj neki.
Sok gyerek mellett nem érnek rá az óvónõk minden szülõvel hosszasan beszélni. Ezért csak max. tényleg annyit, hogy rendben volt minden. Ha bõvebb közlendõjük van, akkor fogadóórát beszélnek meg veled, de persze te is kérheted, ha szeretnéd bõvebben hallani, mi is történik a kislányoddal.
A kérdező hozzászólása: Ok, világos. Csak nem tudtam ez hogy mûködik és nem akarok tolakodó sem lenni, meg azt a látszatot sem akarom kelteni, hogy abszolút nem érdekel.
Ha gond volt aznap, akkor a gyerek elõtt is elmondják, és kérdezned se kell, õk mennének oda hozzád. Nálunk legalábbis igy van. Nem kell folyton kérdezgetni az óvónõket, ha baj van majd õk odamennek hozzád és elmondják!
Én meg szoktam kérdezni, hogy minden rendben volt-e, akkor is, ha délután nem mondják maguktól, aztán ilyenkor vagy azt mondják, hogy igen, vagy azt, hogy nem, mert mit tudom én, evésnél malackodott a fiam, vagy "ma nem volt túl jó napja, elég sokszor kellett rászólni", vagy "hát, az alvást még gyakorolni kéne, mert nem nagyon akart csendben maradni", ilyesmik. Ezeket nem szokták azonnal mondani, mert annyira nem nagy dolgok, inkább igyekszenek õk ott helyben kezelni a problémát, de ha megkérdezem, akkor persze elmesélik. Ha valami nagyobb horderejû dolog történt, akkor úgyis szólnak. De tény, hogy arra nincs idõ, hogy minden szülõvel részletesen megvitassák, hogy mi történt aznap, fõleg akkor, amikor mindenkiért közel azonos idõben jönnek, és minden szülõ akar valamit kérdezni, hogy mi volt a gyerekkel, mikor lesz ez vagy az a program, mit kell hozni, satöbbi.
Nálunk is fogadó órát lehet kérni, és akkor viszont sok idõt szánnak egy-egy szülõre(ez alvás idõben van, dadus van gyerekekkel).Egyébként mindkét óvó nénivel jóban vagyunk, reggel férjemmel délután velem találkoznak, ha említésre való esemény van közlik, vagy maguktól vagy én kérdezek rá, akár gyerek elõtt is.4, 5 éves kislány anyukája

Mikor szokták a lakást feldíszíteni karácsonyi hangulatba?

Szeretném a lakást feldíszíteni hogy karácsonyi hangulat legyen. Tudom még odébb lesz karácsony de a lakást hamarabb szokták díszíteni csak nem tudom mikortól?

Legjobb válasz: A kinti dekorációt advent idején szokták kitenni, így gondolom a lakásban is lehet ugyanakkor. Nekem az a furcsa akinek még húsvétkor is kint van a karácsonyi világítás. :)

A kinti dekorációt advent idején szokták kitenni, így gondolom a lakásban is lehet ugyanakkor. Nekem az a furcsa akinek még húsvétkor is kint van a karácsonyi világítás. :)
A kérdező hozzászólása: Oké köszi akkor ha a hétvégén díszítem az ablakot és a lakást akkor már nem fognak furcsán nézni rám:)
Én is most hétvégén fogom megcsinálni a dekorálást.
Most hétvégén fogom feldíszíteni a lakást, az ajtón még a mikulás fog díszelegni, azt csak dec. 6. után cserélem le.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Akkor nyugodtan csinálom én is:) :) Már vártam.
Én tegnap csináltam meg a lakás dekorálását mert hétvégén nem lesz rá idõm. Amúgy advent elsõ hétvégéjén szoktam. :)
Augusztusba!:) Akkor amikor megjön a karácsonyi hangulatod
Advent körül, így december elején már simán díszíthetsz.:) Az egy dolog hogy a nagy bevásárlóközpontokban már októberben is karácsony van......:)

Mik szoktak a 9. -es kötelezõk lenni Boronkayban?

9.G-s leszek, nem tudom, ki lesz a magyartanárom, de szeretnék majd neki kezdeni júliusban valamelyik kötelezõnek. Mivel kezdünk majd 9.-ben? Kérnek valami olyan könyvet a Boróban, amit máshol nem?

Legjobb válasz: Függ tanártól is, de általában kötelezõ Shakespearetõl egy dráma (Rómeó és Júlia v. Hamlet)

Függ tanártól is, de általában kötelezõ Shakespearetõl egy dráma (Rómeó és Júlia v. Hamlet)
Van ahol szoktak az ókori görög mitológiából is olvastatni vagy Szophoklesztõl az "Antigone" c. mûvet (még elsõ félévben)
A kérdező hozzászólása: Igen, ezekrõl én is tudok, csak hallottam, hogy feladnak valami regényt is nálunk, amit nem mindenhol. De gondolom errõl majd év elején szólnak, és nem ezzel kezdünk, csak kíváncsi vagyok :)
Kérdezzétek meg beiratkozáskor vagy hátha fent van a suli honlapján valahol
Szia! Rendesen fáj kimondani, de már rég volt..:( Most leszek 11.es Nekünk a Bibliából kellett, egy picit, Anthigone, Gárdonyi Géza Isten Rabjai, A Rómeó és Júlia. Több így nem jut eszembe, de a 9.es Irodalom nem gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Az Isten rabjai volt az a regény, ami nem jutott eszembe :)
Az Ómagyar Mária Siralmat és a Halotti beszédet valameddig biztosan meg kell tanulnod, nem olvasni-, hanem magolnivaló, de szerintem jó ha már most megtanulgatod, mert nagyon nehéz az utóbbi.
A kérdező hozzászólása: Amúgy egyik tanártól kaptunk egy kis "fülest", hogy az F-eseknek és G-seknek nagyon szigorú, sokat követelõ tanáruk lesz magyarból. Borósok valami tipp? :)
Tudom kirõl van szó. Besz*[email protected]'tok. Ha kérdés van, írj pü-t. Nyílvánosan vagy jót, vagy semmit!;)
Élezõ, fenõkõ
Köszörûgép, aztán fenõkõ.
vannak kicsi elektromos és kézi élezõk, fenõkövek, kerámiák, acélok....stb. de vannak az élszöget tartó különbözõ szemcsézettségû fenõkészletek. ha normálisat szeretnél, akkor a neten találsz inkább. elõször durván, aztán finoman kell, végén a sorját lehúzni. megtartva az élkiképzés fajtáját.

Mikor szoktak a babák hátról hasra fordulni?

Legjobb válasz: Van akinél gyorsabb,van akinél lassabb,de olyan 4-5 hónapos korukra tehetõ!

Van akinél gyorsabb, van akinél lassabb, de olyan 4-5 hónapos korukra tehetõ!
Dehogy lényeges!Semmi köze hozzá! Inkább légy türelmes, és ne az okokat keresd!A tied is biztos nemsokára átfordul. :)
A kérdező hozzászólása: hát szerintem viszont a pelenka és a kiképzése is lényeges ebbõl a szempontból, hogy éppen át tud-e billenni.
A lányom 5 és fél honaposan.
ez abszolút csak baba fejlettségi szintjétõl függ.agyi, és testi fejlettségtõl egyaránt.a pelenkának ehhez semmi köze. :-)
Az én lányom 2 és fél hónaposan fordult hátról hasra és csak 4 hónaposan vissza. Õ születésétõl utált a hátán lenni, lehet ezért húzott így bele. Szerintem a pelenkától egyáltalán nem függ. Inkább csak a baba izomzatának, gerincének a fejlettségétõl.
A kérdező hozzászólása: Ez a súlyeloszlástól vagy a pelenka nagyságától függ elsõ sorban, vagy inkább a gyerek képességétõl?
az enyém ezt hamarabb ezt, csinálta mint a hasról hátra való fordulást.4 hónapos volt, 6 héttel késõbb pedig vissza.
Az én lányom 3 hónaposan.
Az ên fiam 4, 5 hónaposan fordult át
kérdezõ! ha 2 napig napig nem cseréled ki a pelenkáját , akkor bizony közre játszik, mert az 4-5 kiló húgy, elhúzhatja egyik-másik irányba.átfordulni azonban még így sem tud, ahhoz ugyanis izomtevékenség is kell.Hány hónapos?6 hónapos koráig kell egyébként mindkét irányba fordulnia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!