Találatok a következő kifejezésre: Mikor szakadt a (1089 db)

Mégis mit gondolnak (a lentiekről), akik kiállnak a piacképtelen szakok mellett?

Mit gondolnak, mégis mire lehet menni egy piacképtelen szakkal?

Legjobb válasz: Engem inkább az irritál, hogy egyesek, akik büfészakoznak eléggé lenézõek sokszor. Ha valaki pl tanul média szakon, akkor mit kell beszólni? Ha õt ez érdekli... Szerintem neked se esne jól, ha egy "szenvedélyedet" lealáznák. Kifejtheted a véleményed, hogy nem biztos hogy talál munkát, de egyéb más, durván jelzõk, szavak bunkónak fog hatni. Én egyáltalán nem büfészakra járok, mégse cikizek ki senkit ha valamilyen kommunikáció vagy szabad bölcsész szakra jár(ezeket szokták fõleg büfészaknak mondani). Ha õt ez érdekli, és úgy gondolja, hogy elfog tudni helyezkedni, akkor nekem vagy másnak semmi beleszólásunk nincs! Egyébként hozzáteszem, hogy vannak komm. és média szakos ismerõseim (ezt a szakot nagyon büfészaknak tekintik), mégis kettõ egy rádiónál a másik pedig az rtl-nél van... nem kicsi fizetéssel. Neked pl hogy esne, ha azt mondanák, hogy "okj?? azzal mire mész? az nem ér semmit!" hmm?

Engem inkább az irritál, hogy egyesek, akik büfészakoznak eléggé lenézõek sokszor. Ha valaki pl tanul média szakon, akkor mit kell beszólni? Ha õt ez érdekli... Szerintem neked se esne jól, ha egy "szenvedélyedet" lealáznák. Kifejtheted a véleményed, hogy nem biztos hogy talál munkát, de egyéb más, durván jelzõk, szavak bunkónak fog hatni. Én egyáltalán nem büfészakra járok, mégse cikizek ki senkit ha valamilyen kommunikáció vagy szabad bölcsész szakra jár(ezeket szokták fõleg büfészaknak mondani). Ha õt ez érdekli, és úgy gondolja, hogy elfog tudni helyezkedni, akkor nekem vagy másnak semmi beleszólásunk nincs! Egyébként hozzáteszem, hogy vannak komm. és média szakos ismerõseim (ezt a szakot nagyon büfészaknak tekintik), mégis kettõ egy rádiónál a másik pedig az rtl-nél van... nem kicsi fizetéssel. Neked pl hogy esne, ha azt mondanák, hogy "okj?? azzal mire mész? az nem ér semmit!" hmm?
Munkanélkülinek lehet vele menni...
Nem értem miért baj az, ha valaki 'piacképtelen szak'-ra megy. Egyrészt ez nem a te dolgod, másrészt nem is biztos, hogy dolgozni akar vele. Ha lottóötösöm lesz és elmegyek egy pszichológia szakra, de nem állok pszichológusnak, csak érdekel az emberi elme, akkor ugyanott tartok. Ha valakit érdekel a fotózás, akkor elmehet egy ilyen szakmát tanulni, de ettõl még lehet, hogy raktáron dolgozik. Sõt, meglehet, hogy élvezi a raktári munkát. Ha valakit érdekel az angol költészet... érted te ezt.
Jaj, már megint ezen pattogsz? Törõdj a magad dolgával. Mindenki a saját sorsa kovácsa, mindenki a hibáiból tanul, hadd tanuljon mindenki azt, amit akar...
A kérdező hozzászólása: És mégis mit gondolsz, mit fog csinálni az, aki azt tanulja, amit szeretne, csakhogy az a WC-papírnál tényleg nem ér többet? Igen, törõdöm a magam dolgával, OKJ-t fogok végezni vagy munkaügyi központos tanfolyamot. Mert a minimálbérért felváltva szalagmunkázás, felváltva egyéb betanított munka és felváltva mosogatás nem annyira lenne szimpatikus.
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokan vannak, akik ugranak, ha valaki itt - kérdésre! - büfészakozik, és nagyon sokan védik a piacképtelen szakokat. Hogy ha szereted, úgyis el tudsz vele helyezkedni, ha odateszed magad, el tudsz vele helyezkedni. Hát, én nem így látom!!!
A kérdező hozzászólása: Keveseknek adatik meg a hobbiból tanulás. Most olyanokra gondolok, akik gimnázium után elmennek egyetemre, azért, hogy elmondhassák magukról, hogy van diplomájuk - én se vagyok sokkal jobb ennél... én a tudásért is mentem, de akkor is sznobság részemrõl is. Aztán lediplomáznak, és lesz egy db olyan papírjuk, ami egy kamuszakma, nem kell sehova. Az ilyeneket mégis miért kell megvédeni? Szerinted mit fognak csinálni? Én is örülnék, ha majd lenne egy jól keresõ férjem, én meg önkénteskedhetnék néha akapcsán, amit tanulok, meg otthon lehetnék. Vagy csak egyszerûen lenne pénzem egy normális másodképzést még elvégezni... De ilyesmik keveseknek adatnak meg.
A kérdező hozzászólása: Meg szokták kérdezni, mire jó a szakom, majd kapom a lesajnáló nézéseket, mikor nem tudom megmondani. De sokszor már a szak nevére kapom a nézéseket. Nem esik jól, de én voltam a h.lye, hogy erre a szakra jöttem.
Lehet, hogy te megbántad és nem döntöttél jól. Mert teszem azt neked csak a pénz számít. De nem értem miért mondod, hogy nagyon ritka lenne, aki azért teszi amit, mert élvezi/szereti. Gondolok itt arra, hogy gyakran mondják a mûvészeket gyakran nem ismerik el a saját korukban. Pl. éhenhal szegény, de száz évvel késõbb vagyonokat adnak a mûveiért. Az ilyen típusú dolgok (nyelvész, bölcsész) pedig szerintem nem csak közvetlen hatással lehetnek egy társadalomra, így közvetett módon is akár növelhetik a GDP-t (ami gondolom a te vesszõparipád).
Felesleges neki magyarázni, mert nagyon ráharapott erre a témára és ezen pörög, mint a búgócsiga. Senkit nem érdekel, hogy te éppen mit tanulsz, elhiheted. Tedd úgy, ahogy jónak látod, de ne írj már naponta errõl ki kérdéseket, hogy miért kell védeni a piacképtelen szakokat, meg tudom is én. Nekem szabadbölcsészetes ismerõseim múzeumokban, kiállításokon dolgoznak, vagy éppen maradtak PhD-zni és doktoranduszok, tanítanak és kutatnak. Azért, mert te csak azt látod, hogy van a 3+2 éves képzés, azért van, aki még továbbtanul. Fõleg tudományegyetemeken, ahol aktív kutatás folyik (mint pl. az ELTE-n).

Mik azok a gazdasági szak/ok, amikre kereslet van?

Legjobb válasz: gazdaságinformatikus (ha azt gazdaságis szaknak lehet mondani, mert inkább infós szak:D (ergo nehéz))

gazdaságinformatikus (ha azt gazdaságis szaknak lehet mondani, mert inkább infós szak:D (ergo nehéz))
Olyan szak, hogy nappali szak, nincs.Nappali tagozat van.
A kérdező hozzászólása: igen, tudom, csak rosszul írtam. Tisztában vagyok vele, mert most is egyetemre járok. Bakizni nem bûn:)
Tömegközlekedésre bérletet és jegyzettámogatást, ami évente 14 ezer forint körüli összeg. Az orvosisokon kívül azt hiszem mindenki két összegben kapja meg, az orvosisok egyben. Ezt a diákra rakják rá és jegyzetboltokban lehet levásárolni. Szoctámra pályázni kell. Tanulmányi ösztöndíjat meg az eredményed után kaphatsz 2. félévtõl kezdve. Én elsõ félévben még kaptam karácsonyi zsebpénzt is:D
A kérdező hozzászólása: Karácsonyi zsebpénz:) nanemááááár:D És azt nem tudod véletlen, hogy ez egyéni tanrendeseknek is jár e? Te amúgy milyen szakon vagy, vagy voltál?
Már úgy tudom nincs karácsonyi pénz. Legalábbis tavaly az elsõsök nem kaptak:D Nekünk még volt, mert állítólag amiért nem kaptunk ösztöndíjat elsõ félévben (mert akkor ugye még nem lehetett), azért egy bizonyos összeget szétosztottak. De azt sem tudom, hogy ez csak a mi karunkon volt így, vagy az egész egyetemen. Szóval szerintem ebben már ne reménykedj inkább:) Amúgy ált. orvosira járok.
A kérdező hozzászólása: És azt nem tudod, hogy ezek a juttatások minden nappalisnak járnak, vagy csak a nappalis államisoknak? Mert én költségtérítéses vagyok...
Csak államisoknak.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Valaki elmagyarázná az ELTE bölcsész-alapképzési rendszerének lényegét? Továbbá (MA) mi az a minor-maior szakirány, mire vonatkozik, hogy csak 2 szakot vehetsz fel, egyet nem?

Legjobb válasz: Nem egészen értem, hogy mit is értesz lényeg alatt. Minden szakon vannak kutató jellegû szakirányok és vannak a major-minor jellegû szakirányok, amik a tanárképzésre készítenek fel. Tehát, ha tanár szeretnél lenni, akkor kell a második félév végén egy minor szakot választanod. És ha megszerezted az alapképzéses diplomát, utána lehet menni a kétszakos tanári mesterképzésre. Ha nem tanár akarsz lenni, akkor természetesen nem lesz két szakod.

Nem egészen értem, hogy mit is értesz lényeg alatt. Minden szakon vannak kutató jellegû szakirányok és vannak a major-minor jellegû szakirányok, amik a tanárképzésre készítenek fel. Tehát, ha tanár szeretnél lenni, akkor kell a második félév végén egy minor szakot választanod. És ha megszerezted az alapképzéses diplomát, utána lehet menni a kétszakos tanári mesterképzésre. Ha nem tanár akarsz lenni, akkor természetesen nem lesz két szakod.
A kérdező hozzászólása: Szóval már az alapképzésben ki kell választani mindkettõt?
Igen. Elsõ szakod a felvételi döntéssel adott. Második szakot a második félév végén tudsz választani.
A kérdező hozzászólása: Köszi. De ennél bonyolultabb, ha jól láttam, ha én pl. mûtörit szeretnék végezni, a honlap szerint elõször szabad bölcsészetet kell választanom alapképzésben, utána valamikor MT szakirányt, és maga a MT csak mesterképzésben lesz majd. De ha én rohadtul nem szeretnék soha tanítani, akkor választhatom egyszakként? A tájékoztató olyanokat ír, hogy minor képzéstõl sokat ne várjunk, ha meg majorként, akkor ajánlott melléje minor töri stb. Segíts már légyszi kibogozni, hogy lehetnék mûvészettörténész a legkisebb komplikációval! Köszi! http://arthist.elte.hu/index.php?id=kepz_BA_szaki

Milyen a mûszaki menedzser szak? Miket tanulnak azon a szakon? Hol lehet majd elhelyezkedni ezzel a szakkal? A mûszaki vagy a gazdasági tantárgyak vannak többségben? Többi lent

Meg van szabva, hogy mûszaki és gazdasági tantárgyból hányat kell teljesíteni, vagy ha valaki akarja lehet, hogy sokkal több gazdasági tantárgyat teljesít? Ennek lesz következménye? Mennyire nehéz a mûszaki része? Miért szólja le mindenki ezt a szakot? Mik az elõnyei és mik a hátrányai? minden információ érdekel a mûszaki menedzser szakkal kapcsolatban

Legjobb válasz: Bemész a Dékániba és adnak kinyomtatott tantárgylistát. Van 5-10 ismerõsöm, akik ott végeztek, fogalmam sincs, tudták-e hasznosítani, de megadhatom a nevüket.

Bemész a Dékániba és adnak kinyomtatott tantárgylistát. Van 5-10 ismerõsöm, akik ott végeztek, fogalmam sincs, tudták-e hasznosítani, de megadhatom a nevüket.
Szia! Én ezt a szakot végeztem el Kecskeméten a GAMF-on. Nem hinném hogy olyan leszólnivaló szakma, félig mûszaki ismereteket tanulsz, félig gazdaságiakat, aztán még szakosodhatsz is. A GAMF-on amit tanultam mûszaki tárgyakat: mechanikai technológiák, gépipari technológiák, mûanyaggyártás technológiái, anyagismeret, stb. Gazdaságiak: szervezési és vezetési ismeretek, marketing, menedzsment, humán ismeretek, termelésmenedzsment, stb. Szakos tárgyak (nekem logisztika volt): Logisztikai menedzsment, marketinglogisztika, raktározástechnika, szállítási logisztika, stb. Diplomázás után 9 hónappal kaptam rendes szakmába vágó állást, elõtte egy szivattyúüzemben dolgoztam beszerzési asszisztensként, utána raktáros lettem egy élelmiszeripari cégnél, majd megint egy élelmiszeripari cégnél lettem logisztikai gyakornok. Nem egy elveszett szakma egyáltalán, van lehetõséged vele. Fõként mûszaki jellegû cégeknél érdemes vele próbálkozni.

Igazságügyi igazgatás szak elvégzése után mi lesz a megszerzett képesítés hivatalos neve, ami az oklevélben is fel van tüntetve?

Legjobb válasz: IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: igazságügyi igazgatási 2. Az alapképzési szakon szerezhetõ végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplõ megjelölése: – végzettségi szint: alapfokozat (baccalaureus, bachelor; rövidítve: BA) – szakképzettség: igazságügyi szervezõ – a szakképzettség angol nyelvû megjelölése: Legal Administration Manager

IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: igazságügyi igazgatási 2. Az alapképzési szakon szerezhetõ végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplõ megjelölése: – végzettségi szint: alapfokozat (baccalaureus, bachelor; rövidítve: BA) – szakképzettség: igazságügyi szervezõ – a szakképzettség angol nyelvû megjelölése: Legal Administration Manager
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Miben különbözik a csecsemő és kisgyermeknevelői szak egyetemen és OKJ-n?

azon kívül hogy az egyik 3, a másik 2 éves, és az egyikért diploma jár. Erre a szakra akarok menni mindenféleképpen, de kíváncsi vagyok. Ha egyetemre felvesznek, kötelező oda mennem, vagy elmehetek okj-re is?

Legjobb válasz: szerintem nem kötelezõ elmenned egyetemre, attól, hogy fölvettek. Okj-re meg szinte bárki mehet, akinek érettségije van. Engem is érdekel ez a szak. Vagyis engem a kisgyermekgondozó-nevelõ szak. Emeletszintû végzettséget ad és 7 hónapos. De láttam, hogy valahol 10-12 hónapos is van. Nem értem, hogy mitõl függ, hogy egyik másik suliban totál más az az idõ ami alatt el lehet végezni. Vagy mitõl függhet ez? Cic

szerintem nem kötelezõ elmenned egyetemre, attól, hogy fölvettek. Okj-re meg szinte bárki mehet, akinek érettségije van. Engem is érdekel ez a szak. Vagyis engem a kisgyermekgondozó-nevelõ szak. Emeletszintû végzettséget ad és 7 hónapos. De láttam, hogy valahol 10-12 hónapos is van. Nem értem, hogy mitõl függ, hogy egyik másik suliban totál más az az idõ ami alatt el lehet végezni. Vagy mitõl függhet ez? Cic
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva fogalmam sincs mitõl függ, lehet csak a sulitól. Minél rövidebb, annál tömörebb a tananyag. ELTE-n az OKJ-ja ennek 2 év. A kettõ között nem sok különbség van szerintem. Köszi a választ!:)
Sziasztok!!! jelentkezzetek Soproni Nyugat Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai karán lévõ Csecsemõ és gyermeknevelõ Gondozó szakra ami Felsõfokú Szakképzés ESTI TAGOZATON? 2 éves. Tavaly (2011 szeptemberében) sajnos nem indult mert nem jött össze a minimum 10 fõ, de idén még össze jöhet! 2012 FEBRUÁR 15. -é ig kell jelentkezni!! én jelentkezek, szeretnék ide menni! Jöttök ti is???
nekem az a suli borzasztóan messze van, esélytelen számomra. Épp az ország másik végén lakom.
:(
A kérdező hozzászólása: nekem is messze van, és okj-s képzés itt is van, szóval azért mért mennék olyan messzire..
na hát ha van arra akkor persze hogy nem kell! te hol merre felé vagy? Melyik egyetem-en van?
A kérdező hozzászólása: én az ELTE-re akarok menni :) szóval itt élek Budapest környékén. :D

Vendéglátó és szálloda szak miben különbözik a turizmus-vendéglátás szaktól?

Legjobb válasz: Ma már az alapszakot úgy hívják, hogy turizmus-vendéglátás szak, még a bolognai rendszer elõtt volt ilyen, hogy idegenforgalom és szálloda, meg vendéglátó és szálloda stb, de ma már mindenhol turizmus vendéglátás szak a neve ennek a szaknak.

Ma már az alapszakot úgy hívják, hogy turizmus-vendéglátás szak, még a bolognai rendszer elõtt volt ilyen, hogy idegenforgalom és szálloda, meg vendéglátó és szálloda stb, de ma már mindenhol turizmus vendéglátás szak a neve ennek a szaknak.

Mi az a turkilologia szak? Nehéz bejutni?

Mit tanulnak ott? Turkilologia diplomával lehet kezdeni valamit? Köszi a vàlaszokat!

Legjobb válasz: Turkológia Miért akarsz olyan szakra menni, amirõl azt sem tudod, mi fán terem? Egyébként török filológiával és az oszmán történelemmel foglalkozik, mesterképzésben tanulható. Bemeneti követelménye keleti nyelvek és kultúrák alapszak.

Turkológia Miért akarsz olyan szakra menni, amirõl azt sem tudod, mi fán terem? Egyébként török filológiával és az oszmán történelemmel foglalkozik, mesterképzésben tanulható. Bemeneti követelménye keleti nyelvek és kultúrák alapszak.
Torok nepcsoporttal foglalkozo szak (tortenelem, irodalom, tarsadalom, török filológia, oszmán történelem, ) http://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!.. hogy kezdni vele valamit.....
A kérdező hozzászólása: Beszélek törökül és azt gondoltam hogy nagy része nyelv tanulás és akkor könnyû lenne... Nekem csak egy diploma kéne.
De hosszú a képzés. Azt akarnád tanulni vagy négy-öt évig?-
Ennyi erõvel mongolt is tanulhatnál- Csak minek
A kérdező hozzászólása: De úgy beszélek törökül mint magyarul! Nekem csak diploma kell, teljesen mindegy mibõl! Tudtok valami könnyebb szakot?

Mik azok a diplomás szakok, amiknek van jövőjük, kereslet van irántuk és 300 alatt van a ponthatár?

Legjobb válasz: Mérnöki szakok. Gépészmérnök, villamosmérnök, mûszaki informatikus.

Mérnöki szakok. Gépészmérnök, villamosmérnök, mûszaki informatikus.
földrajz?
Az összes TTIK-s szak


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!