Találatok a következő kifejezésre: Mikor szabad adni (54 db)

Mit szabad adni egy yorkinak enni? És mennyit alszik egy yorki? mert az enyém szinte mindig alszik!

Legjobb válasz: hát függ kutya korátol, ha nagyon fiatal még, vagy nagyon öreg. nagyon fiatal 2-3 hónapos, öreg 8 év feletti. áztán az alvás lehet betegségtöl, pl szív probléma. enni bármit lehet neki adni, kivéve csirke csontot (de a börét attol megkaphatja) és halat, hal cosntot. ettöl a kettötöl lehet baja. nem szabad, csokit, édeset adni neki. (na jó egy nagyon picit csak)

hát függ kutya korátol, ha nagyon fiatal még, vagy nagyon öreg. nagyon fiatal 2-3 hónapos, öreg 8 év feletti. áztán az alvás lehet betegségtöl, pl szív probléma. enni bármit lehet neki adni, kivéve csirke csontot (de a börét attol megkaphatja) és halat, hal cosntot. ettöl a kettötöl lehet baja. nem szabad, csokit, édeset adni neki. (na jó egy nagyon picit csak)
csikre bõrt se szabad.én a yorkis könyvben olvastam.nagyon jó könyv, ha tudod, vedd meg.Varga Mónika, Yorkshire terrier.én a fressnapfban láttam.éseset, fûszereset, zsírosat, hideget, forrót nem szabad.én csirkét fõzök rizzsel, száraztáp, meg konzerv, sajt, sonkaféléket szoktam adni.nem rossz, ha eszik zöldséget, gyümölcsöt is, de az enyémek erre ne hajlandóak.az alvással egyetértek az elsõ válaszolóval.
Csak az utolsó válaszolót szeretném kijavítani: De baj, ha eszik zöldséget és gyümölcsöt, mert bizonyos mennyiségben árt, hisz a kutya szervezete nem tudja teljesen lebontani a rostot. Úgyhogy ezzel csak óvatosan! Egyébként ugyanazt szabad adni neki, amit bármely más kutyának... A csirkehús rizs párosítás tényleg nagyon jó, mert ezek könnyû ételek, könnyen meg tudja emészteni a kutya.
Kutyatápot eszik, merthogy kutya. Ha valamire allergiás, akkor speciális tápot, de semmi különleges nincs az etetésében, vagy ha mégis, akkor cseszd le jól a tenyésztõt, hogy nem szólt. A sok alvás... Hát, ha nincs oka ébren lenni, mert unatkozna, akkor teljesen normális jelenség. Ha eddig nem volt ilyen, és tényleg durván sokat alszik, akkor vidd állatorvoshoz (aki amúgy az etetésével kapcsolatban is kielégítõ választ tud majd adni, ha ennyi nem lett volna elég).

Érdekelne, h. a westie kutyámnak a tápon kívül mit szabad adni enni? Milyen zöldségeket és gyümölcsöket?

Pl. A multkor véletlenül nyers kukoricát evett és ízlett neki, de nem tom, h. szabad-e neki adni máskor is, esetleg f?ve? És mellyek azok az ételek amit megehet, vagy érdemes-e neki adni?

Legjobb válasz: Az én blökim imádja a fõtt kukoricát, de úgy ahogy van kijön belõle. Nem hasznosít belõle sokat, mint pl. a nyers krumpliból sem. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. A linkel oldalon sok okos dolgot írnak.

Az én blökim imádja a fõtt kukoricát, de úgy ahogy van kijön belõle. Nem hasznosít belõle sokat, mint pl. a nyers krumpliból sem. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. A linkel oldalon sok okos dolgot írnak.
Bármilyet.
A kérdező hozzászólása: És a zöldségeket adhatom nyersen? Vagy inkább megfõzve? Nem fog menni a hasa a gyümölcsöktõl?
Adhatod.

Vagdalthúst mikor szabad adni reggelire, hány hónapos kortól?

Legjobb válasz: Szerintem egy év alatt ne.

Szerintem egy év alatt ne.


Répát, salátát, zabot almát megeszi.
Káposztát
[link] [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
[link] jó oldal, érdemes átolvasni.

Mi igazság van ebben a cikkben? Avagy mit nem szabad adni a kutyának?

http://felelos-allattartas.webnode.hu/news/a13-dolog-amit-so.. most olvastam ezt a cikket, és egy-két dolgon nagyon meglepődtem.. Pontosabban: tej,nyers tojás,nyers hal. Sőt, a nyers tojással kapcsolatban sokszor hallottam már, hogy kifejezetten egészséges a kutya számára.A szőlőről többször hallottam már, hogy nem szabad adni a kutyának-így hát nem is adok, de mivel van egy szőlő lugasunk, a kutya a lelógó fürtöket rendszeresen megdézsmálta, és soha semmi baja nem lett tőle, ennek ellenére a biztonság kedvéért levagdostam a lelógó fürtöket. Most akkor hogy van ez? Mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Tej: a legtöbb kutya laktóz érzékeny, így tehén tejet nem célszerû adni, de pl. kecsketej mehet egész nyugodtan. Ill. vannak persze olyan kutyák is, akik nem laktóz érzékenyek, nekik mehet nyugodtan a tehén tej is. Nyers tojás: BARF étrend szerint etetek, így ez is az étrend része. Nyugodtan lehet nekik adni, a mennyiségre kell csak figyelni. Nyers hal: én ezt is fogok adni, bár tengeri halat nem adnék. Ezen kívül van olyan, amivel teljes mértékben egyetértek, h tilos (pl. alkohol, csoki, ilyesmik), viszont ahogy te is írtad pl. a szõlõt, direktbe nem adnék neki, de tényleg sok kutya van, aki megdézsmálja a termést és nincs semmi baja :) Persze ezek egyébként nyilván nagy mennyiségre vonatkoznak, h abból lehet a baj.

Tej: a legtöbb kutya laktóz érzékeny, így tehén tejet nem célszerû adni, de pl. kecsketej mehet egész nyugodtan. Ill. vannak persze olyan kutyák is, akik nem laktóz érzékenyek, nekik mehet nyugodtan a tehén tej is. Nyers tojás: BARF étrend szerint etetek, így ez is az étrend része. Nyugodtan lehet nekik adni, a mennyiségre kell csak figyelni. Nyers hal: én ezt is fogok adni, bár tengeri halat nem adnék. Ezen kívül van olyan, amivel teljes mértékben egyetértek, h tilos (pl. alkohol, csoki, ilyesmik), viszont ahogy te is írtad pl. a szõlõt, direktbe nem adnék neki, de tényleg sok kutya van, aki megdézsmálja a termést és nincs semmi baja :) Persze ezek egyébként nyilván nagy mennyiségre vonatkoznak, h abból lehet a baj.
fõzve nincs baj a krumplival se. :) nem véletlen vannak krumplis tápok pl.
Nem is lesz olyan, h egyöntetûen egy véleményen van mindenki :) Ilyen pl. a gabona is, én nem adnék gabonát a kutyámnak, más úgy ítéli meg, h szüksége van rá.
"Krumpli... semmiképp.. legtöbbje nem képes megemészteni. Ugyanez igaz macskára is." A macskát miért ne lenne képes megemészteni???
A nyers tojásnak csak a sárgáját add, és a héja is mehet összezúzva. A fõtt krumplit a kutya nagyon jól megemészti, tömít jóllakik tõle, csak nincs tápérték benne.
A nyers tojásnál is leírták, hogy mi a baj vele, a halnál is, tejnél is. Tulajdonképp mindegyiknél. A szõlõre nem minden kutya érzékeny és a kutya méretétõl is függ a mérgezést okozó mennyiség. Gondolom a te kutyád még él, tehát nem érzékeny rá.
Krumpli... semmiképp.. legtöbbje nem képes megemészteni. Ugyanez igaz macskára is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még mindig elég eltérõek a vélemények :)

Mit NEM szabad adni egy tengeri malacnak?

Legjobb válasz: gemon.hu ott van az összes hogy mit szabad mit nem... meg még a tartásukkal kapcs is sokminden:)

gemon.hu ott van az összes hogy mit szabad mit nem... meg még a tartásukkal kapcs is sokminden:)
NEM szabad: salátát, összes k betûs zöldséget (krumplit, káposztát, karfiolt....), kenyeret és más száraz pékárut (sokan nagyon hibásan széna helyett ezzel tömik szegény malacukat), tej és hús terméket (ezzel is találkoztam már...), szotyit (se bontva se bontatlanul), kukoricát (kivéve ha még "tejes", de a héját, és a haját lehet nekik adni), olyan tápot amiben a fent említett dolgok szerepelnek (igazából a Versele-Laga Cavia termékek csak elfogadhatók) nyúltáp és magkeverék nem malacoknak való Kb. ezek lennének a tiltó listás ételek.

Mit szabad egy 3 hónapos babának fogzáskor adni?

A babám 2 hónapos kora óta szenved a fogzással, mit lehet neki adni Dentinoxon kívül? (ami nem ér semmit neki)

Legjobb válasz: Panadol Extratát a világért se adj a 3 hónapos gyereknek. Paracetamol tartalmú, ráadásul a fél gramm paracetamol mellett van benne 65mg koffein is ami egy erõs presszókv-nak felel meg, ilyen korban NEM adható. Konkrétan csak 12 éves kortól ajánlott. Helyette adhatsz Nurofen szuszpenziót, ez 3 hónapos kortól (min. 5Kg) adható, ibuprofen tartalmú. Ezt sem szabad túlzásba vinni, csak utolsó megoldásként. Amúgy helyi készítménybõl is van még egy a Dentinox-on kívül, a nevét nem tudom, valamilyen gyógynövényes cucc, lehet, hogy használ valamit.

Panadol Extratát a világért se adj a 3 hónapos gyereknek. Paracetamol tartalmú, ráadásul a fél gramm paracetamol mellett van benne 65mg koffein is ami egy erõs presszókv-nak felel meg, ilyen korban NEM adható. Konkrétan csak 12 éves kortól ajánlott. Helyette adhatsz Nurofen szuszpenziót, ez 3 hónapos kortól (min. 5Kg) adható, ibuprofen tartalmú. Ezt sem szabad túlzásba vinni, csak utolsó megoldásként. Amúgy helyi készítménybõl is van még egy a Dentinox-on kívül, a nevét nem tudom, valamilyen gyógynövényes cucc, lehet, hogy használ valamit.
Chamommilla, Panadol extra (ha nagyon fájna és lázas) hütõrágoka, mam fogínymsszírozó kefe (kapható a brendonban szerintem csúcs szuper).
Az 1-õ válaszoló vagyok és természetesen a Panadol baby szirupra gondoltam bocsánat!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek a válaszokat! Próbálkoztunk már sok mindennel (a gyógynövényes készítmény, amit említettetek, hûtõrágóka stb), de nem sokat segítettek. A fájdalomcsillapítókat, amelyeket ajánlottatok ki fogom próbálni, ha nagyon rosszra fordul a helyzet.

Mikor szabad 1 kiscicának legelőször tehéntejet adni?

Van 1 kiscicám és szeretnék neki tehéntejet adni!

Legjobb válasz: Egyáltalán nem szabad... Ha nagyon muszáj (mert még szopna, csak valami okból elszakadt az anyjától), akkor 2dl-hez egy egész tojást kell keverni.

Egyáltalán nem szabad... Ha nagyon muszáj (mert még szopna, csak valami okból elszakadt az anyjától), akkor 2dl-hez egy egész tojást kell keverni.
Ne adj neki, semmi de semmi szüksége nincs rá! Még baja is lehet tõle, ha nem tudja feldolgozni a szervezete a laktózt. Semmi más nem kell a cicáknak (kicsinek is nagynak) csak friss víz (csapvíz).
nem kell neki tehéntej, nem kisborjú. adj neki friss vizet.
Ez úgy van, hogy régen volt mamut és természetes volt. Oszt kihalt. Nem minden jó, ami régen jó volt. Ha nem fejlõdne a világ, akkor cseszhetnénk. Vidéken nyilván örül az a szerencsétlen macska a tejnek is, nyilván nem válogathat. Viszont annak még jobban örülne, ha olyan táplálékhoz jutna, amit meg is tud emészteni.
A mi macskáink 6 évesek, soha nem kaptak tejet.
Az ivartalanított kinek gond? Mutass egy embert, akinek nincs ivartalanítva és pl lakásban tartja.
Csak laktózmenteset szabad, de elég a víz is.
Nyugodj meg, nem csak tejet kapnak!Te is ihatod a dobozos tejet, mert az ugye tej nemde?!Mert szerintem meg nem!A tehenek azt ették régen is, meg most is.Régen mi is megittuk a tehéntejet, meg most is, mert én a boltit nem szeretem, az nem tej, mint már írtam! na mindegy, tudod én a szememnek hiszek....Hidd el a macskám a tehéntej mellett eszik konzervet is, tápot is és házi kosztot is.Ja és ivartalanított, mert ez is mindig gond mindenkinek!
Régen sem volt ilyen, hogy laktózmentes tej és tápszer a macskának, mégis felnõtt az összes felénk is a szomszédban, mind tejet kapott a fejés után és egyik sem döglött bele!Egyik sem fosik most sem és gyönyörû nagyok és csillogó a bundájuk.Na akkor ez most hogy is van????Mindenki egyet fúj ilyenkor, mert mindenki tudja, hogy az rossz, mert egyszer azt mondta neki valaki!Nekem az orvos a patkánymérgezésnél is azt mondta, mert meg mérgezték a macskám, hogy nyomassam bele a tejet.Ha nagyon zsíros a tehéntej, akkor hígítani kell vízzel!
Állatpatika? na sajnos az itt 45 km-es körzetben nincs sehol, mert falu falu hátán van és az elsõ város 45-km-re van, ahol ilyeneket lehet találni, mint pl: nagy gazdaságos bevásárlóközpont (Tesco)(Spar)stb...állatpatika
Én nem vagyok akadékoskodó, csak a saját véleményemet írtam le és azt, amit a szememmel látok.tudod nem mindenkinek futja macskatejre...és ezzel most megint ugyan az a téma, rossz ember vagyok, mert nem tudom ezt megvenni neki, mi az, hogy nincs rá pénzem, akkor minek tartok állatot!
Tehát más is vissza igazolt azzal, hogy az õ macskájának sincs tõle baja, ha vízzel elkeveri, mint ahogyan én is írtam! És vannak olyan gazdák, csak keress rá macskás kérdésekre, ahol azon vannak fennakadva, hogy nincs ivartalanítva a macska, és hogy ezt nem teheti meg, mert szaporítja csak a macskákat!És igen sokan ki vannak ezen akadva, én pl nem, mert akinek van rá pénze megcsináltatja, akinek nincs, annak nincs, az még nem azt jelenti, hogy nem jó állattartó! Aki nem ivartalanítja az már nem is jó ember, mondják ezt sokan.Nekem is volt pl kutyám is, akit nem ivartalaníttattam, mert nem futotta rá, és egy szemét gazember voltam, mert befogadtam és ételt adtam neki.Aki nem ivartalanít, annak ne legyen állata.Mondom vannak ilyenek elég sokan, csak nézz ivartalanításos vagy macskás kérdéseknél utána
Én is szoktam adni a 2 hónapos cicámnak. Vizet nem iszik, de a tehéntejet vízzel keverve szereti. Nincs tõle hasmenése sem. Ha a tiednek lenne, ne adj neki többet, vagy adj laktózmenteset.
En szoktam adni a macskaimnak egy kicsi vizzel osszekevereve es nincs semmi bajuk.
Olyan 2 hónapos korukig szokta engedi a mama, hogy szopjanak, utána megtanítja õket a száraztáp evésére (száraztápnál most ne a kitekatra gondolj, hanem arra, amit a mama fog: madár, egér stb) A mama teje azért fontos a kicsiknek, mert rengeteg vitamint és ellenanyagot tartalmaz, ami megvédi a kicsiket, mindenféle betegségektõl, egész addig, amíg a mama le ne választja õket. Innentõl kezdve kell nekünk embereknek is odafigyelni a picikre. Pl: oltások, féregtelenítés stb. Tápoknál a junior tápokkal való etetés.
Valamelyik macska beteg lesz a tejtõl, valamelyik nem. Ha elfogyott a táp és házikoszt sincs, akkor mi is adunk nekik egy kis tejet, semmi bajuk nincs tõle és szeretik, de ez nem élelem a számukra, attól nem laknak jól. Ha a kiscica tejivásra kényszerûl, menj el állatpatikába és vegyél tejtápszert. Mikor nem etette a kicsiket az anyacicánk mi is elvittük õket állatorvoshoz, kaptak vitamint és gyógyszert. Vettünk tejport, de el kell mondjam, nem igazán szerették a kicsik, de megették és az egyik kölyök még mindig nálunk van. :) Ha a cicád egészséges és gondozza az anyukája, semmi szükség a te tehéntejezésedre!
Kérdezõ: Lehet kapni cica tejet, bár én még nem próbáltam, de nagynéném pl reálban vagy sparban veszi. Próbáld meg, ha mindenképpen tejet szeretnél adni. Akadékoskodó: Az én macskámnak híg f*sása volt a tehén tejtõl és a bolti tejtõl is, házi macska volt, utcáról össze szedett (szóval nem kertben nevelt, családias hangulatban). Ja és képzeld, én is f*sok a tejtõl, pedig a táplálék lánc csúcsán állok, nem fotoszintetizálok.
Úgy látom neked is :-)
Az évezredek folyamán a macsaka megtanult együtt élni az emberrel, ahhoz alkalmazkodni, így a macskák többsége letudja bontani a tejben levõ laktózt. Persze akad olyan macska ami ne, úgy ahogy emberben is van, aki nem tudja. De a többség gond nélkül fogyaszthatja. Nekünk már nem egy macskánk volt és mind megélte a 14-15 éves kort...pedig tejet ittak rendesen! Kiscicáknak kenyeret áztattunk tejbe 23N

Tojást hány hónapos kortól szabad adni? S mibe szoktátok?

Toját mikortól szabad adni?

Legjobb válasz: A sárgáját már 8 hónapis kor körül is fõve, a fehérjét egy éves kor alatt nem szabad sehogyse.

A sárgáját már 8 hónapis kor körül is fõve, a fehérjét egy éves kor alatt nem szabad sehogyse.
Én fõtt tojássárgáját már 6 hónaposan adtam neki a védõnõ tanácsára. Belekevertem a fõzelékébe. A fehérjét nem tudom pontosan mikortól lehet, talán 1 éves kortól.

Mik azok az ételek amiket nem szabad adni a kutyának?

Olyanokra gondolok ami káros az egészségükre.

Legjobb válasz: Úgy hallottam mazsolát se szabad.

Úgy hallottam mazsolát se szabad.
sushi
Csokoládé, mivel olyan anyagot tartalmaz ami mérgezõ a kutyák számára.
Csoki, szõlõ, mazsola, bab, káposzta (semmit, ami puffaszt!).
csoki, szõlõ
Édesség, csoki, krumpli
LOL :D
meg :DD én raktam ki, amugy tényleg szereti a kutyám :S
sushi XD ez tetszik XD megihletett a másik kérdés? :D
Rengeteg szuper prémium hypoallergén, gabonamentes tápban krumplival helyettesítik a gabonát^^ Mutassak példát?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!