Találatok a következő kifejezésre: Mikor szül egy (710 db)

Miben más egy kézzel nevelt egy szülõk altal felnevelt papagáj között?

Legjobb válasz: A kézzel nevelt madár szelíd lesz az esetek nagy részében (kivéve a lapos farkúak õk ezután is vadak maradnak). Tehát meg lehet fogni,simogatni stb.... A szülõk által nevelt az esetek nagy részébe NEM lesz szelíd mivel a szülõk nevelték emberhez nem szokott. Viszont ha a madarat (amikor kezd tollasodni ) naponta kiveszed egy kicsit akkor valószínû kézhez szokott lesz.. tehát oda megy hozzád stb..

A kézzel nevelt madár szelíd lesz az esetek nagy részében (kivéve a lapos farkúak õk ezután is vadak maradnak). Tehát meg lehet fogni, simogatni stb.... A szülõk által nevelt az esetek nagy részébe NEM lesz szelíd mivel a szülõk nevelték emberhez nem szokott. Viszont ha a madarat (amikor kezd tollasodni ) naponta kiveszed egy kicsit akkor valószínû kézhez szokott lesz.. tehát oda megy hozzád stb..
A kézzel neveltek sokkaljobban ragaszkodnak az emberhez, ugyanis õket tekintik fajtársuknak. A szülõk által nevelteket is meg lehet szelidíteni, ha elég fiatalok, viszont õk bizalmatlanabbak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válasz, sokat segítettetek :)
A kérdező hozzászólása: Még egy olyan kérdésem lenne hogy ismeri-e valaki a Szenegáli papagájt ?
Sok mindennek, de szülõnek semmiképp.
Szülõnek semmiképpen sem.Sajnos nekem is volt és van is benne részem....Legalább jó tanulólecke arra, hogy majd mi a saját gyermekünkkel MIT NE csináljünk!
A saját komplexusait vetíti ki a gyerekre, meg minden nyûgjét, frusztrációját rajta vezeti le. A gyerek ugyanis "tûri", mert pl. a fõnökére nem zúdíthatja, vagy másokkal nem lehet otromba, mert ahhoz mit szólnának...! Így kifele képmutató, otthon a négy fal között meg kitölti a gyereken minden baját.
Nekem is volt hasonlóban részem. Valahogy a szüleimnek nem én voltam az etalon, mint a mesékben hanem a JÓZSI meg a PISTI gyerekei stb.. Nekem most két lányom van nekem mindig mindenben õk a legjobbak, és õk is lesznek azok. Így utólag elmondva ha másra nem, arra jó volt, hogy ne bánjak velük úgy, ahogy velem történt.
Hát nem egy jó szülõ! Már csak azért is felhozok egy példát. A városban lakom, elég forgalmas helyen, egy társasházban. Velem szemben lévõ házban és egy férfi, kb. 30 éves, még mindig a szüleivel. Biztos vagyok benne, hogy nem bántak túl jól vele. Egyszer amikor hazafelé mentem, láttam, hogy a bejáratnál (persze az Õ háza bejáratánál) áll a szüleivel és épp üti be a kódot. Aztán pittyegett egyet a készülék, rossz kódot nyomott be. És erre olyan idegesen reagált, elkezdte dörzsölni a kezét, és az apját figyelte... Elég úszimpatikus az apja.
A kérdező hozzászólása: nekem is volt benne részem azért is kérdezem és még ismerek pár embert akik már 30-31 évesek és a szüleik még most is így beszélnek velük...ez hogy lehet? van egy ismerõsöm akit ha meglátok ahogy beszél vele az anyukája mindig irigykedem rá hogy velem miért nem tud ilyen lenni az anyám vagy miért nem tudott...
Miért várja el mindenki a szülõktõl, hogy tökéletesek legyenek? Nekik is ugyan annyi hibájuk lehet mint bárki másnak.

Kisfiam jövö héten ballag az oviból! Nálunk (lehet máshol is) ilyenkor ajándékokat szoktak vinni a szülök a gyerekeknek! De mit vihetnénk egy majdnem 8éves fiúnak ami nem túl giccses?

Legjobb válasz: OFF: Nem értem, hogy miért kell már az ovis ballagásból is ekkora felhajtást csinálni... Pár éve (pl. mikor én ballagtam az oviból, oké, ez már több, mint 10 éve volt), annyi volt az egész, hogy rendeztek egy szép ünnepséget, a gyerekek szerepeltek (ez már önmagában élmény volt mindenkinek), a szülõk végignézték, hazajöttünk, és annyi. Mindenki kapott egy!!! szál virágot, meg valami apró emléket az oviról. ON: Szerintem ha veszel ajándékot, azt semmiképpen se vidd el a ballagásra. Egyrészt azért, mert milyen az már, hogy a többi gyerek elõtt adod oda a kisfiadnak (lehet, hogy másnak nem jut olyasmire, stb). Az ajándékozás részét otthon is el lehet intézni, családi körben. Ha nálatok az a szokás, esetleg egy pici csokrot készíttess, ami kényelmesen elfér a kisfiad kezében, és azt ott odaadhatod.

OFF: Nem értem, hogy miért kell már az ovis ballagásból is ekkora felhajtást csinálni... Pár éve (pl. mikor én ballagtam az oviból, oké, ez már több, mint 10 éve volt), annyi volt az egész, hogy rendeztek egy szép ünnepséget, a gyerekek szerepeltek (ez már önmagában élmény volt mindenkinek), a szülõk végignézték, hazajöttünk, és annyi. Mindenki kapott egy!!! szál virágot, meg valami apró emléket az oviról. ON: Szerintem ha veszel ajándékot, azt semmiképpen se vidd el a ballagásra. Egyrészt azért, mert milyen az már, hogy a többi gyerek elõtt adod oda a kisfiadnak (lehet, hogy másnak nem jut olyasmire, stb). Az ajándékozás részét otthon is el lehet intézni, családi körben. Ha nálatok az a szokás, esetleg egy pici csokrot készíttess, ami kényelmesen elfér a kisfiad kezében, és azt ott odaadhatod.
Ja, most olvasom, hogy nálatok ez a szokás, hogy ott egybõl mindenki ajándékoz....hát..pfff...nem akarok bunkó lenni, de ez azért kicsit rongyrázás, nem?
Húúú! Ez nekem annyiban okoz gondot, hogy a sógornõm kisfia most fog ballagni pénteken az oviból és "meghívtak" bennünket. No én is azon agyalok, hogy mit is lehetne vinni ajándékba?! Nem hiszem, hogy egy kicsi csokrot értékelne!
A mi lányunk is jövõhéten ballag az oviból. Mi egy kis csokor virágot viszünk neki, ajándéknak pedig egy karórát fog kapni. Szerintem ez értelmes és hasznos ajándék az õ korában.
Lányom is most fog ballagni. Én egy közepes, szép csokort készítek neki, és esetleg kap egy szoknyát, mert most erre vágyik. Közeledik a gyermeknap, arra egy nagy buborékfújót szeretnék, amit most reklámoznak: http://www.youtube.com/watch?v=2_CUZW-aZBQ Mellé még kapnak egy giga nyalókát, azt a szép színeset, még nem vettünk soha olyat:)
Hát ne haragudj, de az utolsóval teljesen egyetértek! Számítógép ovis ballagásra? Oké, nyilván nagyon szeretné, az én lányom is szokott olyanokat mondani, hogy piros számítógépet kér, meg TV-t a szobájába, de én egyszerûen meg sem hallom ezeket a kéréseket, egyszerûen azt mondom neki, hogy majd ha nagy leszel. Mert tudod az a baj, hogy egyre nagyobb dolgokra fog vágyni, a határ a csillagos ég. Az hogy egy gyerek elballag az oviból az is valami érdem amit jutalmazni kell? Egyszerûen annyi, hogy elérte az ikolás kort és kész. Én biztos nem fogok neki ajándékot venni csak azért mert szokás. Én a saját értékrendem szerint nevelem és nem az elvárások szerint. Max. valami apróságot vennék, ami egy kis emlék neki marad örökre.
Számítógép óvodásnak nem nagy ajándék???? Akkor a többiek mit kapnak? Autót? Thaiföldi nyaralást? Saját elefántot a kertbe??? 8.-os ballagásra majd yacht jár, érettségire meg egy kisebb karibi sziget.
csokrot, nem csokort, bocs:)
A kérdező hozzászólása: Igazatok van!Rongyrázás!Föleg hogy Én nem engedhetem meg magamnak a nagy ajándékot!Virágra gondoltunk mi is de nem hiszem hogy a fiam értékelné!Ajándékozás itthon lesz!Egy kisebb számitógépet raktunk neki össze aminek nagyon fog örülni mert már régóta szeretne!Még nem tudja, mire haza jövünk az oviból addigra lesz neki össze szerelve!
A kérdező hozzászólása: Szerintem félreértettek engem! Mi nagyon is ellenezük ha egy hasonlókorú 8éves gyermek egész nap a számitógép elött ül! Egyszerüen arról van szó hogy kb 4-5 éve a régi P2-es gépünket egy jobbikra, újabbra.És igy van egy nem használt P2-esünk.Ezt mi kb 2éve össze raktuk a kisfiúnknak de mivel úgy vettük észre hogy nem tud még mit kezdeni vele nem eröltettük hanem elraktuk.És most már mivel látja hogy a barátai mi minden jót tudnak rajta játszani Öt is kezdi érdekelni.Meg hát szeptembertöl az iskolába számitógépes oktatás is fog zajlani a második fél évtöl még talán hasznát is veszi! Vannak nagyon jó kis gyerek oktató programok(Pl:www.kidoz.net, mini ösz tél tavasz nyár, ami mind oktató jellegü, játszva lehet rajta tanulni szerintem abszolút nem káros egy 8 éves gyereknek ha napi 1 órát gépezik. Szerintem egy fiú jobban értékeli ezt mint bármi játékot és egyáltalán nincs elkapatva a fiam mint ahogy irták hogy általános ballagásra meg autót kap.

Mit tehet egy olyan szülő, akinek nem kell a saját gyereke?

Pl. adott egy 46 éves anyuka és nem kell neki a 17 éves lánya..

Legjobb válasz: #8: én is szülõ vagyok, és úgy gondolom, hogy túlságosan idealista vagy. Nem csak jó szülõk léteznek a földön.

#8: én is szülõ vagyok, és úgy gondolom, hogy túlságosan idealista vagy. Nem csak jó szülõk léteznek a földön.
Még egy évig kihúzza. Egyébként döbbenet a kérdés.
Engem is ledöbbentett ez a kérdés. Mi az hogy nem kell a gyereke?? Ezt ki kérdezi? Anyuka vagy a 17 éves lánya??? Mert igazából az anyát kérdezném meg errõl.
úristen, egy gyerek nem tárgy, h azt mondhass "már nem kell és tovább adom", fõleg ha a tiéd. a gyermek felelõsség...tényleg, ez a kérdés. börtönbe az ilyen embert!!!döbbenet..
"elmegy éjszakánként [email protected]" Mit csinál? Konkrétan!
Amikor szülte/nemzette, akkor eldöntötte, hogy kell. Ez olyan, mintha veszel egy kenyeret és megeszed, utána meg gondolkozol, hogy nem kellett volna?
ki kérdi?
Nem kivánság mûsor senki nem fogja helyete átvállalni az anyaságot.
Sejtettem, hogy ilyet csak egy gyerek írhat le, nem egy szülõ. Nyilván nevelési célzatból ír ilyeneket, mert nem tudja, hogy ezzel mennyi kárt okozhat, de az is biztos, hogy titokban büszke rátok és nem gondolja komolyan amit mond dühében. Én szülõ vagyok, higyj nekem. Ami biztos, hogy azért neked jobban kéne tisztelni õt, én úgy gondolom, nem ribanckodik soha egy nõ, csak megpróbál egy normális társat találni, hogy biztonságba érezhesse magát és titeket.
Hívd fel nyugodtan a családsegítõt anyád tudta nélkül, mért kell neki beszámolni róla?Õk fognak Nektek segíteni, de ezt sürgõsen orvosolni kell!Anyád nem normális, és igenis vállalja fel amit tesz....ha nem kell neki a gyereke, akkor talán neked(vagy nektek)jobb is lenne, ha nem az õ környezetében folytatnátok tovább az életeteket.Nyugodtan huzd rá a vizeslepedõt, hagy szégyenkezzen...bár az ilyen embernek nicns szégyelni valója...
mindenki ugy el kezdte vedeni ezt az anyat mint a tigrisek a kolykuket.Szerintem ti alomvilagban eltek!Igenis sajnos vannak rossz anyak, akiket nem erdekel a gyerekuk, isznak, fiuznak es nem keves esetben k****kodnak is, igen vannak ilyenek.a 17eves lany mar nem gyerek, mindjart felnott, de hogy tud egy anya ilyent mondani a gyerekenek, hogy banja hogy megszulte, semmirevalo stb.na most tenyleg akarmilyen ideges hogy kepes ilyent mondani, meg nem engedi hogy a gyermeke a sajat vere megolelje?szerintem ez a no sem es ti sem tudjatok felfogni hogy egy gyermekben az ilyen negativumok milyen eleten at tarto sokkot, bizalomhianyt okoznak, amibol aztan soha vagy nehezen psihologus segitsegevel tud kigyogyulni.hihetetlen milyen vilagot elunk vedjuk mert anya vedjuk mert megszulte azt a gyermeket, dehat ezt o valasztotta, ha mar vallalok egy gyermeket annak miert nem tudok maximalis szeretetet adni, ha meg nem inkabb meg se szulessen.es apropo ha baratja, szeretoje akarkije van is akkor is a gyermeke kellene hogy legyen az elso, es utana a tobbi.
" gyermeke kellene hogy legyen az elso, es utana a tobbi." A gyermeke az elsõ, ki mondta, hogy nem? De 17 év után és x év egyedüllét után hagy engedtessék már meg az anyának, hogy heti 1* elmenjen pasizni, ha úgy tetszik neki. Az a gyerek elméletben már nem gyerek, akkor viselkedjen ennek megfelelõen! Ha meg ahhoz elég nagy a szája és érettnek képzeli magát, hogy zsarol meg fenyegetõzik, hülye lennék ölelgetni!! 17 évesen (érzelmileg) zsarolni az anyját??!
ki mondta hogy heti egyszer megy?a lany leirta hogy nem takarit, nem foz, de hadjuk mert sem en sem ti tobbiek nem tudjuk ki milyen abban a csaladban.
egyetertek a 22el tedd ezt.
Mikor mi kamaszok voltunk, anyám mindig azt mondogatta, hogy világgá megy. Én legszívesebben mondtam volna, hogy mikor megy már, mert mindig csak ígérgeti. Na hát ilyenek a gyerekek meg a szülõk... Majd 30 éves korodra más lesz a viszony, kitartás.
A kérdező hozzászólása: Nagyon félreértettetek legtöbben. Anyám rendszeresen eljárkált nem heti 1x..Én volta a családban az egyetlen, aki bemutatkozott a barátjának és én maximálisan támogatom mi ndenben. Engem egyeüdl az zavar, hogy veszekednek apámmal és ennek én iszom meg a levét..mert nem hagynak akkor este aludni meg ilyenek. A kérdés pedig nem az volt, hogy kia hibás, hanem ha már így alakulét a dolog mit lehetne tenni..A másik nagy bajopm, hogy nem nevelnek fogalmamsincs kb, mit hogy kell cisnálni , ha kiraknának az utcára éhen döglenék az elsõ nap..
kedves 25os.kerlek csak ne idezgess abbol amit en irok.Honnan veszed hogy x eve egyedul el a no?Van ferje, erted es nem heti egyszer megy el otthonrol.tehat nem egyedulallo anya.
Már miért ne idézgessek? :D Amúgy meg nekem úgy jött le, hogy ugyan van férje, de már nem élnek együtt és még nem mondták ki a válást. De javítson ki a kérdezõ, ha tévednék.
A kérdező hozzászólása: együtt élnek..épp ez a probléma forrása..mert veszekednek állandóan és szándákosan [email protected] egymással...undorító módon és, ha nem jön össze akkor én meg a húgom kerülünk sorra..
Igaz, sokféle szleng van manapság, de a fõzésre, takarításra még nem hallottam az "ölelés" kifejezést. A kérdezõ nem arra panaszkodott, hogy nem rakja elé az ételt, vagy neki bármit is csinálnia kell otthon, hanem arra, hogy szeretetre lenne szüksége. Ezt fejezte ki úgy, hogy még egy ölelést sem kap, ha õ ölelné meg az édesanyját, akkor az nem viszonozza. A felnevelésrõl pedig csak annyit, hogy egy gyerek sem kérte, hogy hozzák világra, a szülõ döntése minden alkalommal, épp ezért kötelessége ételt, otthont biztosítani neki, nem pedig hatalmas kegy részérõl.
MIVAN?? tisztelnék olyan valakit, aki a tiszteletet azért várja el tõlem, mert enni ad/ruhát/lakást biztosít. Ha már megszülte, alap dolog, hogy felnevelje a gyerekét. Ezért a gyereknek nem kell hálásnak lennie. a gyereknek nem kell hálásnak lennie. a gyereknek nem kell hálásnak lennie. a gyereknek nem kell hálásnak lennie. De bele sem kell rúgni a szülõbe !!! a kis hölgy nek az édesanyja is ugyan ugy NÕ és vannak vágyai Vagy kedves kérdezõ te azt szeretnéd hogy othon kötögessen meg kv z gasson a szomszédaszonnyal??
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a gyerek..én nem tudom, hogy komolyak-e anyám széndékai, de ma is arra keltünka húgommal reggel 7kor, hogy minek szültem kölyköket..meg, hogy én undorító gyerek avgyok és neveletlen engem nem lehet megnevelni..Mégis miért? Nem iszok, nem cigizek, nem dohányzok és jól tanulok..Szájalni szoktam, de csak akkor, ha pl.elmegy éjszakánként [email protected] ez szerintem undorító fõleg, hogy nem fõz nem takarít.. már megvan a családsegítõ teleofnszáma, de ha fel akarom hívni hisztériázik.. Megmondtuk neki, hogy akkor menjen a hapsijával és erre a válasza: de akkor mit gondolnának róla..hát köszönöm
Szerintem túlságosan is a szívedre veszed amit az anyukád mond azt nem gondolja komolyan , valószínû szerelmes a pasijába és benneteket is szeret de picit sok neki egyszerre anyukának és szeretõnek lenni és talán azért is ilyen az idegállapota mert titkolja a kapcsolatát pedig semmi szégyenkezni valója nincsen (mit szolnak a szomszédok dilemma ) A szomszédok meg le...va
A kérdező hozzászólása: Igen csak a barátja kicsit elmebegeteg..zsarolja anyámat..pl. tavasszal azt mondta, hogyha elmegy apám anyukájénaka temetésére akkor így meg õgy bántja.. meg ilyenek.. meg csak éjszakánként találkoznak.. annak ellenére, hogy már rég tudja apám, hogy mi a helyzet..már 1 éve szenvednek és engem idegelnek..és nem csak most van ez így..hanem sose voltak normálisak és mindent rajam torolnak meg.. még egy ölelést se kapok soha..ha meg én kezdeményezem ellöknek..ennyit errõl..
17 éves vagy. Ennyi idõsen már rég nem kell kiszolgálnia téged. Takarítani te is tudsz.. Mellesleg nekem sem esne jól, hogy a gyermekem így beszélne rólam. Biztosan megfordulna a fejemben, hogy otthagyom egy hétre-hónapra a p*csába és megtudja, milyen, mikor SENKI sem segít. (Gondolom, te is csak követelsz meg számon kérsz-legalábbis a stílusodból ítélvé.) 20N
Anyád párkapcsolatába ne szólj bele, ha van esze, rájön, hogy a pasi milyen alak. Neked sem esne jól, ha a párodat kritizálná.
Ja és szerintem csak ideges, nem fog kidobni 18 évesen.
Pont ezt akartam kihozni
Szeretem, mikor ilyen helyzetben is a szülõket védi mindenki. Ti nem tudjátok milyen érzés az, mikor a semmiért a fejetekhez vágja az anyátok, hogy minek szült meg, meg ilyenek. Konkrétan kb. azt kérdezi, mi a francnak élsz. Az hogy nem gondolja komolyan, és tisztelje jobban? Már ne is haragudjatok kedves válaszadók, de ti normálisak vagytok egyáltalán? Tiszteljen olyan valakit, aki így elhordja a lányát, és a "pasija" többet számít neki mint a saját gyereke? Hát tudjátok én mikor tisztelnék olyan valakit, aki a tiszteletet azért várja el tõlem, mert enni ad/ruhát/lakást biztosít. Ha már megszülte, alap dolog, hogy felnevelje a gyerekét. Ezért a gyereknek nem kell hálásnak lennie. Alapvetõ életszükségleteket minden szülõnek kötelessége biztosítani, csak hajlamosak a kedves szülõk ezt aljas módon felhasználni a gyerek ellen ("örülj hogy felneveltelek/van hol laknod". Szánalmas.
Ugyan már! A gyerek 17(ismétlem, 17) éves!! Lassan nagykorú. Nem hiszem, hogy anyukának egész este otthon kellene ülni mert a leányzónak derogál kitakarítania szobáját/lakást és képtelen összeütni valami vacsorát! Ennyire nem lehet önzõ a gyerek! Az anyuka 17 éven keresztül kinyalta a seggét, nem volt normális kapcsolata, most végre van valaki, erre a lánya még ezt is sajnálja tõle és [email protected] hívja, csak mert egy héten 1-2 alkalommal nincs otthon, hogy kinyalja a seggüket!
# 18/18 ma 11:18 Igy van !
Elég szomorú...de hát sajnos vannak akik "eldobják maguktól a gyereket". Én is ebben a helyzetben vagyok, csak már 2éves korom óta. Fõleg, ha valaki miatt hagy ott..szörnyen rossz !! Nem kellek neki. (Ne haragudj hogy az én példámat hoztam föl.Egyébként nem olvastam még végig a válaszokat.) 12/L

Szülők, Ti mit tennétek? Egy nagy uszoda megteheti -e azt, hogy a tanítványok kísérőit nem engedi be a lelátóra, hogy szemmel tarthassuk úszni tanuló gyerekeinket?

Itt kisgyerekekr?l van szó, és nem látjuk az órákat. Nyáron nincs gond, mert szabad ég alól az ablakon belesve figyelhetjük, de hóban, szélben, es?ben, a gyerk?c 2 éves kistestvérével elég kellemetlen. Sok szül? fel van háborodva.

Legjobb válasz: A tobbi szulokkel egyuttesen kell panaszt tenned. A varosi tanacsnal is panaszt tehetsz. Gyermekvedelmi osztalyoknal, stb. Itt kulfoldon szuloknek jogauk van ott lenni, ingyenesen, mindenegyes leckenel. Sot ilyen kicsi gyerekeknel fontos is.

Na és megkérdeztétek már, hogy milyen indokkal nem engednek be?
A tobbi szulokkel egyuttesen kell panaszt tenned. A varosi tanacsnal is panaszt tehetsz. Gyermekvedelmi osztalyoknal, stb. Itt kulfoldon szuloknek jogauk van ott lenni, ingyenesen, mindenegyes leckenel. Sot ilyen kicsi gyerekeknel fontos is.
A kérdező hozzászólása: De ne akkor ne lógjak a nyakán, amikor már több tízezer Ft-ot befizettem úszásra. Nehogy már ne lássam, hogy úszik, és mennyit fejlõdik, és hogy viselkedik!!! A tornaórán, ami ingyenes, ott azt csinál, amit akar és nem lógok a nyakán sem....
Szerintem azért a gyereknek sem árt, ha a szülõ nem lóg állandóan a nyakán.
A kérdező hozzászólása: Kintrõl, nem zavarjuk az órát, mikor odafutnak a gyerekek az ablakhoz, és miután nem halljuk, mutogatnak és kiabálnak? Pont az ablak mellet úsznak. A lelátóról csak kb 30 méterrõl látnám, de akkor nem fagyoskodnék és ülhetnék. Ráadásul fizetem a havi x összeget. Akkor nem értem ezt a felfogást. Persze letelt a 30 nap is és arra sem méltattak, hogy válaszoljanak... Elég szomorú...Ez az egy uszoda van itt a városban, ami színvonalas...
Jó, hát akkor fogadjátok el ebbõl azt, hogy zavarnátok az órát. Miért olyan nagy dolog ez?
A kérdező hozzászólása: Hogy zavarnánk az órát, koszt csinálnánk, zajonganánk. Papucsot vinnénk, ha lehetõvé tennék, hogy bemenjünk.
Nem muszáj odajárni... A szabályokat õk hozzák. Ha nem tetszik, nem mész oda, majd ha minden ügyfelet elvesztettek, észbe kapnak. De gondolom, ha kifizeted a belépõt, viszel egy papucsot, simán felmehetsz.
A kérdező hozzászólása: Ha azért nem engednének be, mert elvonnánk a gyerek figyelmét és ebbõl baleset lehet(ne), akkor az ablaküvegeket is elfüggönyöznék!!!
A kérdező hozzászólása: Természetesen papuccsal sem mehetünk be. Kulcsra van zárva!!! Volt, hogy véletlenül nyitva maradt, és bementünk. Ahogy vége lett az úszásnak elindultunk le. Észrevett minket a az úszómester, és már nyúlt a kulcs után és bezáratta az ajtót.
én belehugysoznék a medencébe...
Talán azért nem engednek be, amiért az iskolai tanórára és a testnevelés órákra se: Mert elvonhatod a gyerek figyelmét. Iskolában edzésen, tanfolyamon, osztálykiránduláson a nevelõ/edzõ/oktató a felelõs a gyerekekért. Ha a gyerek meglátja a hozzátartozót, máshogyan viselkedhet, amibõl lehet baleset -pl. meglátja a gyerek anyukát és elkezd hozzá rohanni a medence mellett, beleesik és kész a baj. Hiába van ott a szülõ, a pedagógust büntetik meg. Nem hiszem hogy olyan nehéz ezt megérteni.
Megértelek, de hogy a gyereknek jó-e, ha a szülõ ott van vele, nem attól függ, hogy az adott dologért fizetni kell-e vagy sem, mások az összefüggések. Nem bántásként akarom ezt mondani. De én pl. ha gyerek lennék és úszni tanítanának, eléggé zavarna, ha a szülõk szemmel tartanák a próbálkozásaimat és végig lesnék, mit csinálok. Majd a végén megmutatnám inkább nekik, milyen ügyes vagyok. :) De lehet, mások nem így vannak ezzel. Ez az én véleményem.

Mostanában szinte minden éjjel azt álmodom, hogy a szüleimmel egy romos vidéki házban kell laknom más rokonokkal és van ott egy csávó akitől mindenki retteg és csicskáztat minket. Ez mit jelent?

Régebben is álmodtam ilyet néha, de most szinte minden éjjel ezt álmodom. A szüleimmel egy ócska vidéki házban kell laknom, úgy, hogy az egész családnak egy szoba jut, ahol ilyen kanapékon alszunk, a többi szobában más rokonok vannak, minden ilyen lerobbant, szegényes, van egy kocsink de az is valami Wartburg vagy Trabant, és van ott egy csávó, aki olyan, mint a Vissza a Jövőbe című filmből Biff Tannen, tehát ilyen "bully", aki beront a házba, befalja a hűtő tartalmát, fenyeget, elvisz magával egy kis pénzt, pár cuccot, csakúgy elviszi a Trabantot kölcsönkérés nélkül stb. Régen, évekkel ezelőtt is álmodtam ezt, de csak néha-néha, most viszont szinte minden éjjel, és nem mindig ugyanaz történik, tehát mindig más a ház, a kocsi néha Wartburg, néha Trabant, néha nincs is kocsi, a rokonok is mások akikkel együtt kell lakni stb. de az alaphelyzet mindig ugyanaz. Szerintetek ez mit jelent?

Legjobb válasz: Valószínûleg valami olyat jelenthet, hogy eléggé mérges vagy / eltávolodtál a szüleidtõl, és nem akarod hogy beleszóljanak az életedbe. Legalábbis az álomfejtõ könyv szerint : )

Valószínûleg valami olyat jelenthet, hogy eléggé mérges vagy / eltávolodtál a szüleidtõl, és nem akarod hogy beleszóljanak az életedbe. Legalábbis az álomfejtõ könyv szerint : )

Mit érezhet egy szülő ha a gyereke azt mondja, hogy utállak, másnak normális apukája van, el akarok innen menni?

Legjobb válasz: Ha egy családban egy gyerek ilyet mond (és egy kicsit is komolyan gondolja) - ott nagyon-nagyon súlyos gond van. Leginkább a szülõvel.

Ha egy családban egy gyerek ilyet mond (és egy kicsit is komolyan gondolja) - ott nagyon-nagyon súlyos gond van. Leginkább a szülõvel.
Attól függ, mennyi idõs az a gyerek. Kicsik sokszor dacból mondanak ilyesmit, mert nem kapják meg, amit épp akarnak. Ilyenkor nem kell egyáltalán foglalkozni vele. Nagyobb gyereknél is inkább dühöt fejez ki. Ha tényleg nem szeretne, nem feszítenék ilyen indulatok, ellenne a maga kis világában. Valószínûleg többet kellene beszélgetni vele, megvitatni az õ szempontjait. Fontos, hogy ilyenkor a gyerek érzéseire figyeljünk (még ha nehéznek is tûnik), ne a saját sértettségünkre koncentráljunk. Egy gyerek mindig akkor kiabál a felnõttel, ha segítségre van szüksége.
Attól függ, milyenek otthon a körülmények, mert ha csak dac, az addig oké, de ha a gyereket bántják, az már nem dac. Az utóbbi esetén nem tudom, mit érezhetnek a szülõk, lehet, hogy nem is érdekli õket.
Nem tudom..ha én ilyet mondanék már nem élnék szerintem..:S Eddig azt hittem ilyen csak az amerikai filmekben van...:(
Szerintem az a szulo azt gondolja magaban, hogy hoppa, valamit nem csinalok jol, jobb lenne odafigyelni a gyerekemre. Mert nem hiszem, hogy barki ilyet mondana a szulojenek csak ugy, mindenfele ok nelkul.
Hát ott tuti nagy a gond. Én nagyon balhézós, hisztis kamasz voltam, de soha életemben nem mondtam azt anyámnak, apámnak, hogy utállak. Amúgy tényleg az amcsi filmekben úgy dobálóznak ezzel, mintha csak annyi lenne, hogy "jajj de haragszom", közben ez szerintem nagyon csúnya. Ha nekem a fiam ilyet mondana, én mélyen magamba szállnék, de ha ok nélkül mondaná (mondjuk mert pont az ilyen hülye filmekbõl tanulta), hát akkor nagyon ki lennék akadva.
a szulok sokszor nem képesek a gyerek fejével gondolkodni pedig nem ártana!de ha már kiirtad ide a kérdésedet akkor már nagyon jo uton haladsz, mert érdekel és fáj neked...nagy hiba, hogy sok szulo inkább leorditja a gyerek fejét ha valami rosszat csinál, minthogy leulne vele felnott modjára megbeszélni a dolgokat...
Már a kérdés feltevése is elég tetemes önzésre vall... Bocs, ha tévedek. Helyesen: Mit érezhet az a gyerek..., stb... Nem kérte, hogy megszülessen, és nyilván nem ok nélkül mond ilyet.:(
:(

Minek szül valaki egy másfél szobás panelbe négy gyereket?

Legjobb válasz: az ilyen csak a vakvilágba szüli a gyereket, hogy még véletlenül se kelljen elmennie dolgozni. egyik rokonom felesége pont ilyen. most kötötte meg a második házasságát és már 4 gyereke van(amirõl tudunk, mert út közben volt, hogy elvetélt de nem tudjuk, hogy most terhes-e) szóval az elõzõ férjénél van 2 gyerek, meg nála 2, de a mostani férje veseelégtelen, így nem tud akármilyen munkát elvállalni, a nõ meg otthon babázik. hozzátenném a nagyobbik 11 éves a kicsi 2-3 éves. ráadásul hitelük is van rendesen és képtelenek spórolni.

az ilyen csak a vakvilágba szüli a gyereket, hogy még véletlenül se kelljen elmennie dolgozni. egyik rokonom felesége pont ilyen. most kötötte meg a második házasságát és már 4 gyereke van(amirõl tudunk, mert út közben volt, hogy elvetélt de nem tudjuk, hogy most terhes-e) szóval az elõzõ férjénél van 2 gyerek, meg nála 2, de a mostani férje veseelégtelen, így nem tud akármilyen munkát elvállalni, a nõ meg otthon babázik. hozzátenném a nagyobbik 11 éves a kicsi 2-3 éves. ráadásul hitelük is van rendesen és képtelenek spórolni.
Mert belõlük él, és csak ez foglalkoztatja, a gyerekek kilátásai és életkörülményei cseppet sem.
Másfelesbe 4 valóban sok, de azért ne túlozzunk már, hogy egy gyereket se kellene ekkorába! A legtöbb barátom/osztálytársam úgy nõtt fel, hogy 1, 5-es, 2 szobás lakásokban éltek apa, anya, 2 gyerek. Nem éheztünk, volt autó és nyaralás is. Kinek belföldi, kinek külföldi. Annak, akinek a lakás nem státusszimbólum, nem kell (feltétlenül) külön nappali, személyenként külön háló, plusz még vendég- és dolgozószoba is.
Szomszéd házban van ennél is durvább 1 szobás plusz 2 félszobás lakásban egy férfi és a nõ a lányuk a barátjával meg az 5 gyerekkel.
Pontosan, belõlük akar megélni, aztán meg jöhet ide a gyékára és kérdezheti, hogy mit csináljak, nincs pénzem, a gyerekeim az agyamra mennek, mennyi gyest kapok, ha még most szülök....stb Az ilyen emberek lusták, buták...finoman akartam kifejezni magam.
A 3. megmondta. Nem érdekli hogy mi van a gyerekekkel, õ kapja utánuk a segélyt/GYES-t meg minden kutya fülét, dolgoznia meg nem kell, mert ANYA. De az Apa sem lehet különb.
Engem is érdekelne... Mi is ekkorában lakunk...akkor fogok szülni, ha tudom, hogy 3 éves kora elõtt el tudunk innen menni...megõrülnék ha ekkoralakásban kellene Már 3 hármunknak hosszab távon lenni, nemhogy 6 unknak..
Hát ez jó kérdés. Én sem tudom, nem is szültem volna, talán még egyet sem oda, ha nem lenne nagyobbra kilátás.Ha lenne, akkor esetleg egyet, de négyet?????? Emberkínzás mindenkinek.
Kirõl van szó?
Esetleg EGY gyerek még elfogadható, de ennél több ennyire kis lakásba felelötlenség.
Hihi, ez jó kérdés :) Ebben az önkorm épületben legalább 2, 4 gyerekes családról tudok... ( jobb nem odafigyelni a szomszédokra itt). Az egyik családnál már középsuliba megy a 2 nagyobb, õk koleszba mennek.. Viszont mindegyik egy szobába neveli õket, így egész nap a ház elõtt lõdörögnek... Ja, a másik meg az elsõn lakik, egész nap fent rohangálnak a függõfolyosón a kölykök... Nekünk csa k1 van, sajnos ilyen környék, bízom benne, hogy nagyobba tudunk költözni...
Mert i.d.i.ó.t.a. Én inkább kertvárosba, külvárosba költöznék nagy kertes házba, minthogy a város közepén lakjak panelba. Van akinek fontosabb hogy nagyvárosi ember legyen minthogy békében, nyugodtan éljen kicsit messzebb a városközponttól.
Én nem tudom, de nekem mindig az jut eszembe, hogy az állattartókat mennyit izélgetik, ha túl sok állat van összezsúfolva egy légtérbe. Mert hogy nincs életterük, levegõjük és ez kínzás. Gyereket meg lehet szülni bármennyit akármilyen pici lakásba, senkit se érdekel, h ez kínzás.
Én ezt a fajta 1, 5 szobásat ismerem betéve. Régi átlag panelok típus elrendezése. Ez mindenre alkalmas szerintem, csak nem 6 ember számára. http://eladolakasbudapest.hu/lakas/budapest-x-kerulet-ohegy-..
mert önzõ dög, és csak a pénzt látja csóri gyerekekben. itt mondjuk sztem egyik fél sem érzi jól magát, hiszen nincs élettér, nincs egy kis zug, ahova elvonulhat az ember. nekünk most egy 1.5 szobás, 50nm-es lakásunk van. úgy tervezzük, hogy ha a leendõ gyermekünk eléri az óvodás kort, akkor költözünk. kell a saját hálószoba, egy normális nappali, és a gyereknek is egy kis szoba, ami csak az övé.
A pénz miatt, mi másért...
Na, a 35 nm errefelé a garzon kategória, nem a másfeles. Az 45-nél kezdõdik és kb. ilyen elrendezésû: http://www.ingatlannet.hu/kereses/kep.html?hirdetes=2232819&.. A félszoba valóban csak arra elég, hogy két szivacságy vagy egy emeletes elférjen + egy íróasztal pici szekrénnyel, de a konyha tágas étkezõkonyha és a nagyszoba is oké. Persze jó, ha telik nagyobbra, de ez sem a világ vége.
Persze, mindent lehet, a patak parton is fel lehet nevelni egy gyereket, kettõt is, meg anyaotthonban is, szóval tényleg mindent lehet....Csak vannak, akiknek ez nem felel meg, és lássuk be nem is ez a normális.
tanàr ismerõs is hármat szült már alig 40nm-re, a férje mérnök és családi kedvezménnyel 6-700ezret keres. Most várják a negyedilet, de en.ek a lakásnak a hitelét is nehezen fizetik, ezért nem mernek még nagyobba menni. Õk kettõt akartak, de másodjára iker fiaik lettek. De adtak egy utolsó esèlyt maguknak kislányra.
Ha úgy vesszük anyuék 1 szoba-konyhában laktak fürdõ nélkül õ volt a 9. Vagy 10(?) gyerek, és nem olyan régen, anyu nincs még 50 éves se.... Mindent lehet....:D 1#, 11#
Én is két szobás lakásban éltem a bátyámmal és a szüleimmel 11 éves koromig (akkor a bátyám volt 14). Nem lett belõle semmi hátrányom, ez így ideális volt, de azért egy 1, 5 szobás lakás más. Nem tudom aki azt mondja ez oké, az látott-e ilyen lakást. Egy szûk kis lyuk kunyha, egy pici szoba, amibe ha beteszel egy ágyat az egyik falra, a másikra meg egy szekrényt akkor slussz. Ha egy emeletes ágyat tesznek be, akkor esetleg 2 gyerek még elfér ideig óráig de ennyi. Oké, legyen harmadik is, amíg pici elalszik anyukáékkal egy szobában, de azt nem tartom egészségesnek a szülõk kapcsolatára nézve, hogy a felcseperedõ gyerekeikkel egy szobában aludjanak. Max úgy tudom elképzelni, hogy az egész szoba a gyerekeké, de akkor este nincs hova leülni, ha valaki beesik vendég, akkor nincs hova leültetni... nekem az agyamra menne. A gyerekeknek sincs tere, nincs hol játszani. Hozzáteszem kormányrendelet írja elõ, hogy egy közepes termetû kutyának (20 kilóig) legalább 15 négyzetméteres kennelt kell biztosítani. Amennyiben több kutyát tartanak együtt, akkor is azt hiszem MINIMUM 6 négyzetméter kell kutyánként. Egy másfél szobás lakás jó esetben 38-40 négyzetméter. Ha csak 6 személyre számolunk úgy mint 20 kilós kutyákkal, akkor is neccesen jön ki a határ és EMBEREKRÕL van szó, nem kutyákról...
Elsõ vagyok... Nekem még ketten is kicsi...bezárva érzem magam, mivel kertesházban nõttem fel, volt saját szobám, ki tudtam menni a kertbe..stb... Tudom hogy nem bírnám ha nagyobb lenne már a gyerek. Nekem kell a hálószoba, amit csak arra használunk, és kell a lakótér, ami a nappali konyha, nem birom, hogy a konyha az csak 1, 5 nm... Mert ugye a 35 nm másfél szobás lakáshoz ekkora jár. Én a fel életemet ott töltöm, töltöttem gyerekkoromban. Nem tudom elképzelni, hogy abban a szobában fogadjak vendégeket, ahol a férjemmel alszunk.. Nem azt írtam, mhogy helytelen 1, 5 szobába gyereket vállallni, hanme azt, hogy én nem tenném.
Utolsó vagyok. Az lemaradt, hogy ott akkorák a fürdõk, hogy pl. mosógép már nem fér be. Kb. 28 nm körül vannak azok.. A miénk más elosztás, így 37 nm, bár nekem ez is kicsi :)

Mit gondolnál egy gyerekorvosról, aki (valószínűleg jó pénzért) a szülő kérésére beírja, hogy beadott egy kötelező oltást, de nem adja be?

az egész persze csak feltételezés, nem történt ilyen, de mit gondolnál róla.... Az oltásról az a hír járja, hogy sok mellékhatást okoz, több veszélye van. mint a betegségnek, ami ellen véd. Ha ezt megteszi az orvos, akkor ezt a hírt ő is elhiszi, osztja ezt a véleményt? Vagy ennyire lefizethető? Ha ő maga is ellenzi az oltást, sok más gyereknek miért adja be? Ha ezt egyszer megteszi, mi a biztosíték, hogy másnak valóban beadja-e, vagy csak desztillált vizet ad, mert így akar jót a gyereknek?

Legjobb válasz: Felháborítónak tartom. Az ilyen orvostól egészen biztosan elvenném a diplomáját. Egyik oltásra sem igaz, hogy több a veszélye, mint az elõnye. De errõl nem szándékozom vitatkozni, mert aki nem hiszi, annak hiába magyarázok akármit, akkor se fogja elhinni. De az ilyen orvost kirúgatnám. És persze a szülõt is feljelenteném.

Felháborítónak tartom. Az ilyen orvostól egészen biztosan elvenném a diplomáját. Egyik oltásra sem igaz, hogy több a veszélye, mint az elõnye. De errõl nem szándékozom vitatkozni, mert aki nem hiszi, annak hiába magyarázok akármit, akkor se fogja elhinni. De az ilyen orvost kirúgatnám. És persze a szülõt is feljelenteném.

Mihez kezdenétek egy ilyen szülővel?

Folyton sérteget engem és a barátomat is, állandóan uszít minket egymás ellen (bár nem nagyon jön össze neki), mindig kell valakivel háborúznia. A legutóbb mindenfélét a fejemhez vágott, majd mikor megvédtem magam, ki akart tenni engem a házból. Azóta a veszekedés óta hozzám sem szól, még a páromnak sem köszön (kb egy hete). Olyanokat vágott a fejemhez, amik szinte megbocsáthatatlanok, egy anya nem mondhatna ilyet a lányának, mégis ő van megsértődve és ő nem szól hozzám. Persze amikor kell neki valami, akkor meg jön a segítségért, mert ugráltatni meg lehúzni minket, ehhez jók vagyunk (fát hordani stb.). Ráadásul most apámat meg a húgomat próbálja ellenem fordítani. Ti mit tennétek ilyen helyzetben (azon kívül, hogy költözöm innen, amint lehet)? Ne szóljak hozzá, ha ő sem szól hozzám? Hagyjam, hogy akit lehet, ellenem uszítson? Legyek egész nap bezárkózva a szobámba, mert már a képét sem bírom elviselni, annyit ártott (és fel vagyok háborodva, hogy még ő mer megsértődni)?

Legjobb válasz: Van egy könyv: Susan Forward: Mérgezõ szülõk

Van egy könyv: Susan Forward: Mérgezõ szülõk
Ha a fiú sokat van nalatok és CSERÉBE segít, miért kellene visszaadni neki? Gondolom ott is alszik, nem?
Kicsit konkrétabban. Hány éves vagy? A barátod ott lakik, vagy csak látogatóban van? Miket vágott a fejedhez?
A kérdező hozzászólása: Nagykorú vagyok, de nappalin tanulok még. A barátom nem nálunk lakik, bár sokat van nálunk, de ezért bõven kárpótolja is a szüleimet, megvesz egy csomó dolgot nekik (pl ha kérik, hogy hozzon ezt-azt, néha sokezer Ft-ért, azt soha nem fizetik ki neki), emellett nagyon sokat segít a ház körül. Én is sokat segítek, mégis mi vagyunk a világ legnagyobb szemétládái anyám szemében és úgy utál minket, hogy már hozzánk szólni sem hajlandó a múltkori veszekedés után. Olyanokat vágott a fejemhez, hogy ne élõsködjünk rajta tovább, mi élõsködõ senkik vagyunk, semmi nem lenne belõlem, ha õ nincs, és hogy takarodjunk el, mert nem bír elviselni minket, és hogy ne kelljen többet látnia minket. Hozzátenném, ennél már kaptam rosszabbakat is. Sõt inkább rendes szót nem kaptam tõle soha.
A kérdező hozzászólása: Nem is errõl van szó, hanem arról, hogy miért kell állandóan keverni köztünk azt a bizonyost, miért akarja, hogy mi a párommal veszekedjünk, miért akarja, hogy engem senki ne szeressen (mert ezt igyekszik elérni mindenkinél)...?
Ismerõs a helyzet ezért tudom hogy a legjobb sz...ni az ilyenek fejére és az elsõ adandó alkalommal lelépni. (gondolom nem fogadja el ha neked van igazad)jól gondolom?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!