Találatok a következő kifejezésre: Mikor szükséges kutyára (14 db)

USA-ból 1 hónapos tartozkodásra kutyával együtt jönnék. Mi szükséges a kutya utaztatásához?

Legjobb válasz: Az EU allamokban a kovetkezo eloirasok ervenyesek.A kutyanak ervenyes utlevele kell hogy legyen amelybe bejegyzik az osszes kotelezo oltast,valamint azt hogy a csippet amit beultettek a bore ala annak milyen a szama. Az allatorvostol kell egy igazolas,hogy a kutyus nem szenved semilyen betegsegben,es ez az igazolas ha jol emlekszem nem lehet tôbb mint 3 vagy 5 napos(sajnos erre pontosan nem emlekszem) de minden allatorvos tud ezzel kapcsolatban tajekoztatast nyujtani. Arrol,hogy az USA ban milyenek az eloirasik a kiutazassal kapcsolatban azt ott kell megerdeklodni. Termeszetesen a kotyusnak megfelelo nagysagu utazo ketrec szukseges,kúlonben nem engedik fel semilyen jarmure. Ha nem kielegito a valasz,kerdezzen nyugodtan,ha tudok akkor valaszolok Onnek.

Az EU allamokban a kovetkezo eloirasok ervenyesek.A kutyanak ervenyes utlevele kell hogy legyen amelybe bejegyzik az osszes kotelezo oltast, valamint azt hogy a csippet amit beultettek a bore ala annak milyen a szama. Az allatorvostol kell egy igazolas, hogy a kutyus nem szenved semilyen betegsegben, es ez az igazolas ha jol emlekszem nem lehet tôbb mint 3 vagy 5 napos(sajnos erre pontosan nem emlekszem) de minden allatorvos tud ezzel kapcsolatban tajekoztatast nyujtani. Arrol, hogy az USA ban milyenek az eloirasik a kiutazassal kapcsolatban azt ott kell megerdeklodni. Termeszetesen a kotyusnak megfelelo nagysagu utazo ketrec szukseges, kúlonben nem engedik fel semilyen jarmure. Ha nem kielegito a valasz, kerdezzen nyugodtan, ha tudok akkor valaszolok Onnek.

Mi szükséges ahhoz, hogy Ausztriában tarthassam a kutyám?

Ausztriába költözünk és szeretném tudni, milyen feltételei vannak az ottani kutyatartásnak

Legjobb válasz: Mindenként kell útlevél a kutyának és meg kell lennie minden védõoltásnak.Ausztriába nagyon jó menni kutyával, ott legalább beengedik a boltokba, még a mekibe is láttam kutyákat bent.( ha tehetném én is odaköltöznék a kutyámmal, mert magyarországon még egy csivavával se engednek be a kisboltba)

Mindenként kell útlevél a kutyának és meg kell lennie minden védõoltásnak.Ausztriába nagyon jó menni kutyával, ott legalább beengedik a boltokba, még a mekibe is láttam kutyákat bent.( ha tehetném én is odaköltöznék a kutyámmal, mert magyarországon még egy csivavával se engednek be a kisboltba)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod! Arról nem tudsz valamit, hogy esetleg valami biztosítást kell-e kötni a kutyára?
Nem, nem tudok biztosításról.Szerintem nem kell.

Mikor szükséges a kutyára szájkosarat tenni?

Legjobb válasz: szerintem akkor tegyél szájkosarat a kutyára ha kimész vele sétálni ennyi

szerintem akkor tegyél szájkosarat a kutyára ha kimész vele sétálni ennyi
Elvileg közterületen kötelezõ a szájkorsár! Ez annyit jelent ha kilépsz vele a kerbõl, lakásból az utcára kötelezõ! Igy lehet csak õket szállítani is pl: buszon, vonaton
40 cm-es marmagasság fölött kötelezõ.
kit érdekel a szabályzat!!!!!! nekem volt már roti, dobberman de sose volt szájkosara
Na igen, de ha véletlenül (mondjuk mert megijed vagy valami) megkap valakit, és utána elaltatják, az nem lesz kit érdekel dolog....
Ha látod a viselkedésén hogy agresszív emberekkel vagy más kutyákkal szemben


Pontosan mi szükséges ahhoz hogy kutyát tenyésszek?

Jó pénz van benne?Német juhászról lenne szó.

Legjobb válasz: Ha a pénz miatt állsz neki, nem vagy tenyésztõnek való! Ehhez elhivatottság, kitartás, szenvedély kell. És sok-sok beleölt idõ, energia és fáradság. Na meg beleölt pénz az utazásokhoz, kiállításokra stb. És akkor jó pár év múlva lehet tenyészeted talán, de inkább ne legyen a kérdésed alapján.... Egyébként meg hívj fel egy németjuhász tenyésztõt és beszélgess el vele õ hogy kezdte, mit adott fel ezért stb.

Ha a pénz miatt állsz neki, nem vagy tenyésztõnek való! Ehhez elhivatottság, kitartás, szenvedély kell. És sok-sok beleölt idõ, energia és fáradság. Na meg beleölt pénz az utazásokhoz, kiállításokra stb. És akkor jó pár év múlva lehet tenyészeted talán, de inkább ne legyen a kérdésed alapján.... Egyébként meg hívj fel egy németjuhász tenyésztõt és beszélgess el vele õ hogy kezdte, mit adott fel ezért stb.
ez csak a mai hiretés, és ezen belül több oldallal, és egy alomba 6-10 kutya, és ez csak egy web oldal! http://www.expressz.hu/allat_noveny/kutya/kutya_fajta/nemet-.. http://kiskutya.hu/elado-nemet-juhasz/1 http://www.haziallat.hu/apro/kutya/nemet-juhaszkutya/ ez csak néhány link, én a német juhászról lebeszélnélek, egyszerûen Dunát lehetne velük rekeszteni, örülsz , ha megszabadulsz a kis kutyáktól, mert nagyon sokan szaporitják, tök felesleges.
jah azt kihagytam, hogy ha oltás nélkül adod el, akkor meg is betegedhet, a vásárló pedig fel is jelenthet, szóval ha megszületik mondjuk 9 kutya, akkor az összeset be kell oltani, féregteleniteni, chipet adni, az nem két fillér! De sajna egyre több a felelõtlen szaporitó , attól tartok te is az leszel, a kölykök ha nem megfelelõ tartásban részesülnek , az állatvédõ hatóság elkobozhatja a kutyákat, nem egy esetrõl hallottam , hogy fajta mentõknél vannak a kutyák, mert elkobozták szaporitó teleprõl.
Igen, inkább pénz kell utána meg veszel egy kutyát amivel pároztatni szeretnéd és ha meg születtek a kutyák akor meg csak oltatni kell meg hogyha el akarod õket adni akor fölteszed az internetre vagy vala hova! :)
Utolsó! Az szaporitás amit te írtál! Ha így veszed és azt sem tudod milyenek a szülõk... fennállhat a veszélye annak is hogy rokonok, azért az nem így mûködik hogy fogok egy kant meg egy szukát, az oltásokon kivül más is kell hozzá.
cesar millan! Bocs, de ha nem tudsz semmit a tenyésztésrõl, akkor kérlek ne írj balgaságokat. Amire Te gondolsz az a SZAPORÍTÁS.

Mi szükséges egy kutya nyírásához?

Szeretném magam rendbe hozni a kutyám szõrét, de nem tudom, mi szükséges a megfelelõ nyíráshoz. Gondolok itt az ollóra, a megfelelõ hajszárítóra stb.

Legjobb válasz: Szép munkához profi felszerelés kell. Egy normális olló 6-8 ezer Ft, nyírógép ennek meg a sokszorosa. Megnyírhatod papírvàgóval is, olyan is lesz...

Szép munkához profi felszerelés kell. Egy normális olló 6-8 ezer Ft, nyírógép ennek meg a sokszorosa. Megnyírhatod papírvàgóval is, olyan is lesz...
Nem, nem beszélünk el. Te meg akarod magyarázni, hogy a 100 Ft-osban vásárolt termékkel és a minõségi termékkel ugyanazt a hatást lehet elérni. Ha így lenne, akkor minden showkozmetikus a 100 Ft-osban vásárolna, és nem adna fél liter samponért 5ezret és sorolhatnám.
áá hagyjuk, elbeszélünk egymás mellett.
A kutyakozmetika csak mellékes. Elsõsorban állatmentõ vagyok, és annyira "jó" pénzem van a kozmetikában, h el sem hinnéd. A kuncsaftok felét full ingyen csinálom... A másik felének meg mindig adok kedvezményt, mert nem ez a fõ bevételem. A sokat lehet elkérni dolgot meg csak te találtad ki, mert baromira nem kér senki se annyit egy csivaváért meg egy bichonért, de megint nem ennyi egy kau sem. Nagyon nem mindegy a kutya mérete, az idõ, a felhasznált anyagok és a munka mennyisége. Nem mindegy, h csak fésülni és nyírni kell, vagy fürdetni is, stb... Attól, mh te anno képtelen voltál megkeresni egy jó kozmetikust (régebben ebbõl is kevesebb volt) arról nem én tehetek. A Solingen meg akkor hamisítvány, ha a jozsefvárosi piacon veszed. Én személy szerint a gyártótól rendeltem, ahogy a nyírómat is nagyker áron kaptam meg, ugyanúgy minden garival és jótállásal.
nekem 3 óriás snaci van amibõl 2 show minõségû és 1 HCH:) nekem kutyakozmetikus még nemtudta jól megcsinálni vagy el se vállalta:) jobban szeretik a kis kutyákat és az otthoni felhasználásra való kutyákat mert majdnem ugyanazt a pénzt lehet el kérni érte és a mami nem kekeckedik hogy nem a fajta jellegnek megfelelõen van megcsinálva a kutyus. hát én nem 4000 ezret spórolok havonta:) viszont egy uszkárt vagy egy spánielt nem tudok kiállításra felkészíteni mert nem tudom hogy kell mert nekem nem volt ilyen kutyám. kínomban kezdtem el 15 évvel ezelõtt, mert nem voltam megelégedve a fizetõs szolgáltatással. otthoni felhasználásra, 1 kutyához felesleges a solngen olló amiknek a fele hamisítvány. szerintem a kérdezõ nem kozmetikát akar nyitni:) little red azt kántálja amit a tanfolyamon a fejébe vertek, ezért sznob mert nem bír gondolkozni, de sokan megélnek az ilynekbõl:) ismertem egy mûkörmös csajt, megvetették vele ott a tanfolyamon a köröm csipeszt 8000 ezerért, hogy ez ilyen speciális meg minden, aztán DM-ben vagy a másikban ott volt ugyanaz 1200-ért. szerintem õk is ott vették, vannak ügyes emberek nna. mindig el kell dönteni mire kell. otthonra, vagy nagyüzemre. nyilván little red el akar tántorítan hogy ilyen meg olyan drága cuccok kellenek, képzeld el ha hirtelen mindenki otthon csinálná akkor mihez kezdene? nem lenne kuncsaft. nem segíteni akart hanem eltántorítani. válaszának rejtett üzenete az hogy necsináld, mert el bénázod, meg nagyon drága dolgok kellenek hozzá végül úgyis kozmetikushoz viszed. tehát nem akart õ segíteni. olvasd el még egyszer. egyébként így legyen ötösöm, hogy egybõl tudtam hogy kutyakozmetikus:) védi a mundér becsületét.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tökéletesen igaz amit Little Red mond, mindazok ellenére, hogy nem vagyok szakember. A kutyám szõrével napi szinten kell foglalkozni, hetente körömvirágos teával tisztogatom a szemét, ha jó idõ van és hosszabban van kinnt úgy néz ki mint egy malac -yorkshire terrier és bizony "kutyaként" van tartva - nem hosszú a szõre de nem is kopasz, tehát képzelhetitek, ha nem abajgatnám naponta, hogy nézne ki. Adott lehetne a dolog, hogy ha már ennyit kell vele bíbelõdni, akkor megtanulom a vágást, minden egyebet és hurrá milyen jó lesz, spórolok 4 hetenként 4000 Ft-ot....node A szakember az szakember minden területen, még a kutyanyírásban is! Alaposan utánajártam hogy hova is hordjam 4 év alatt a 2. fodrászunk akihez járunk. Nem mindegy hogy "lenyírják", vagy fajtafazonja van, nem mindegy, hogy alaposan megkopasztják oszt' jóvan. Egy yorkshire terrier ne nézzek úgy ki mint egy tengerimalac, tehát jól kinéznék ha valami mekk-elekhez járnánk azzal a jelszóval, hogy ocssó, akkor én is nekiláthatnék
Little Red rohadtul nem sznob. Minimálbérre hogy lehetnék az? Kutyakozmetikus vagyok, aki rendszeresen kap olyan vendéget, ahol a gazdi maga akarta rendbehozni a kutyát. Ha nem is vesszük a nevetséges formát, még akkor is ott van a roncsolt szõr, amit rendbe kell hozni. Mondom, én se a felesleges pénzem miatt vettem mindenbõl minõséget.De láttam olyan tanuló munkáját is, aki szerint jó a narancssárga száras otthoni olló is. Hiàba mondta az oktató is neki, h nem lesz jó, csak erõskõdött. Azóta is vizsga nélkül kontárkodik. Én se aranyozott ollót vettem 100ezerért (mert van ám ilyen is), hanem a lényeg az volt, h lehessen vele szépen dolgozni. A szépségiparba édesanyám általi belelátásom pedig megtanította, h ollóból Solingen a minimum.
A kérdező hozzászólása: Little Red nem sznob, csak segíteni akar! Egyébként kinek milyen kutyája van, amit maga nyír?
little red egy sznob szerintem:)
ja még annyit kedves kérdezõ hogy hajvágó nem jó még a drágábbak sem, mert a kutyaszõr megöli. feltétlen állat szõr nyíró kell. a Moser-nek van ilyen otthoni felhasználásra gépe, nagyon strapabíró. hidd el nem azért nem fog sikerülni olyan szépre eleinte mert nem veszel 8000 ezerért ollót:) nem a jó autótól leszünk jó sofõrök:)
De nem ugyanolyan jó. Szerinted én azért vettem 8ezerért ollót, mert nem tudtam hová rakni 8ezret? De csináld csak gagyi cuccokkal, csak aztán ne csodálkozz, ha a kutya kinézete is gagyi és igénytelen lesz...
A kérdező hozzászólása: Én jelenleg videókat nézek, és az alapján szeretnék majd sikeres nyírást végezni :) Az a helyzet, h nem engedhetek meg magamnak drága eszközöket, és nem is szeretném a legdrágábbat, ha megvehetem az olcsóbbat ami ugyanolyan jó.
igen little red igazad van papírvágó olló, 100 forintos olló tényleg nem olyan jó. én egy régi szabó ollót használtam nem azt nagyot, hanem egy kisebbet tök jó volt. 3 óriás snacit csinálgattam vele. plusz persze trimmelõ késem is van amit 300 forintért vettem:) kedves kérdezõ ha egy kutyust akarsz rendben tartani akkor nem kell neked a legszupereb cuccokat megvenned. persze ha a anyagilag megengedheted magadnak akkor hajrá, a drága eszközök valóban nagyon jók. én azért kezdtem magam kozmetikázni a snacikat mert nem voltam megelégedve a kozmetikusok munkájával. eleinte persze nem ment könnyen, csúnyák lettek de aztán belejöttem:) az HCH címig vitte úgyhogy csak nem volt olyan rossz. nézegettem az olasz, meg a ruszki kutyákat és próbáltam lemásolni, aztán egyszer csak sikerült.
Kicsit nézz már utána, h egy házi papírvágó vagy konyhai olló éle hogy vág, és hogy hogy vág egy fodrászolló. Nem véletlenül nem használ se kutyakozmetikus és fodrász 100Ft-os ollót. Ha nem találnád akkor elmondom, a gagyi olló tép, szakít és roncsolt véget hagy, a profi sima felületûre vàg.
little red-nek igaza van egy jó nyírógép valóban nagyon drága de neked arra nem lesz szükséged:) Moser gépet vettem asszem 16 ezer körül. kell egy sima olló, tökéletes egy régebbi othoni nagyobb méretû teljesen fém, jó éles legyen. azrán persze egy kis rutin, de az majd megnön. jó ronda lesz a kutya eleinte de majd belejössz:)
Köszönöm!:)
Elég egy noname is. Én a guillotines vágót nem szeretem. Nekem az ollós fajra jobban bevált, mert a szétnyíló szárakat kömmyebb egy hosszú körömre ráilleszteni. Arra figyelj, h éles legyen, megfelelõ legyen a rugó és ne kelljen óriási erõt kifejteni a vágáshoz. Vágni fekete körmöt apró lépésekkel kell, utána mindig nézd meg a vágitt felet, lehet látni, ha közeledik az élõ rész. Ha netalán belevágsz, akkor nincs baj, kb 2 percig úgy vérzik, h azt hiszed, h elvérzik a kztya, majd hirtelen megáll. Tegyél rà esetleg egy kis betadine-t. Sokan mondják ezt a marassuk a körmöt szappanba dolgot, de én sebbe nem nyomnék szappant.
Little Red, ha már itt vagy:) a kutyámnak farkaskörmei vannak, tehát folyton vágni kell, de sajnos a kozmetikus rendre elfelejti, azért meg nem szeretnék visszamenni hozzá, sem orvoshoz, hogy levágják. Szeretném megtanulni legalább azt, hogy hogyan vágjam le én, mert ráadásul fekete a körme. Mit javasolsz, milyen körömvágót vegyek? Milyen "hosszúságban" vágjam? jelenleg teljesen be van görbülve) Köszi a választ!
little red ráadásul még demagóg is vagy:) ilyet én nem mondtam:) de hát úgy értelmez mindenki ahogy sikerül neki:) a kérdezõ NEM AKAR kozmetikát nyitni, csak a kutyusát rendben tartani. erre te be akarod neki magyarázni hogy elõb költsön el egy halom pénzt mert havonta egyszer-kétszer rendbeteszi a kutyust:) ráadásul nem is engedheti meg magának. ha tényleg segíteni akarsz a kérdezõnek ilyen szempontok alapján kínálj neki valamilyen alternatívát, hogy ne kelljen magát költségekbe vernije magát. aki KOZMETIKÁT akar nyitni az vegye meg solingen ollót meg a legjobb nyíró gépet, az is vegye akinek erre igénye van és pénze is. otthonra szerintem ez felesleges. és mivan ha nem tudja csinálni egyéb okok miatt? mondjuk mert ügyetlen a keze vagy mert nincs hozzá szeme? megy a drága cucc a fiókba? meg akarja próbálni, most feccöljön be 50ezret. maradjál már.
A kérdező hozzászólása: Örülnék, ha tudnátok "hivatalos" leírásokat is linkelni, idézni, stb...
Hát nem tudom, neked miért ez jött le a leírtakból. Nem néztem meg a magyar vizslás szabályzatot, de többen is említették, hogy alombejelentõtõl kezdve kennelnévig kell minden.Ezek pénzbe kerülnek. Ha a szabályzat azt írja elõ, hogy elõszûrésre, munkavizsgára kötelesek, akkor a szülõket a tenyészszemle mellett ezekre is el kell vinni. Ezek kutyánként 30-40ezer/szûrés, vizsga, stb. Ezek után, ha minden rendben van, jöhetnek a kölykök, majd alombejelentõ, közbe kennelnév majd a tk. Nem egyszerû és nem olcsó.
Hát, ha van olyan hülye, aki annyiért megvesz mindenféle koncepció nélküli párosítást... Amúgy továbbra is azt mondom, hogy meg kell nézni a tenéysztési szabályzatot. A vizsla munkavizsgára kötelezett fajta, lehet, hogy az is kell a tenyésztésbe vonáshoz.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de akkor adott két szép törzskönyves vizsla, fogom, "dugatom" õket, (elnézést), majd kiváltom a törzskönyvet és eladom 80 ezerért? Hát én azt hittem, azért ez egy picit jobban be van szabályozva.
A kérdező hozzászólása: Magyar vizsla.
A kennelnév kiváltása maga 30ezer, utána a tagság 15ezer, utána a szûrés, a tenyészszemle, az oltások és a törzskönyvek kölykök számától függõen.Uccsó voltam.
Az én fajtámban például megszûnt a felülbélyegzett törzskönyv.Tenyészszemle nélkül nincs törzskönyv.Egészségügyi szûrés nélkül viszont nincs tenyészszemle.Úgyhogy kössék fel a gatyájukat, mert a százast minimum verni fogják, és utána jön még csak a törzskönyvek ára.
Az FCI szerint, amelyik kölyöknek törzskönyvesek a szülei, annak jár a törzskönyv, hiszen így igazolt a fajtatisztasága. Az új felállás szerint viszont a fajta klubok adják a törzskönyvet. Ott pedig a tenyésztési szabályzat a döntõ. Sok fajtánál még nincs is törzskönyvezés amúgy.
#3-nál a pont. Átalakult a törzskönyvezés folyamata, és már nem a meoe állítja ki a törzskönyveket, hanem különbözõ fajta klubok alakultak, akik eltérõ szabályokat támasztanak a törzskönyv kiadásához. Ha megmondod a fajtát, be tudjuk linkelni a hivatalos szabályzatot.
Ja, és ha nem kell kennelnév, akkor mégis mit írnak a törzskönyvre? :) Kell az. Ettõl még belépni tényleg nem kell.
Nem kell kennelnév, hiszen nem kötelezõ belépni, csak így drágább a törzskönyv. Elõször is el kell vinni a kutyákat tenyészszemlére. Illetve el kell vinni a fajtára elõírt egészségügyi szûrésre. Ha mind a két dolog pozitív, akkor lehet pároztatni a kutyákat. Ha megszülettek a kölykök, akkor le kell jelenteni az almot a fajtaklubnál és õk állítják ki a tk-eket. Illetve nagyon fontos, hogy legyen egy állatorvos, aki felügyeli a vemhességet és esetleg segít az ellésnél.
Meg kell nézni a fajtaklub tenyésztési szabályzatát! Amíg nem tudjuk a fajtát, addig segíteni se nagyon tudunk. Ami biztos: kell hozzá a két törzskönyves szülõ és kell egy kennelnév. Eddig ennyi elég volt, semmi más nem kellett hozzá, csak így jóval drágább volt és felülbélyegzett törzskönyvet kaptak a kicsik. Amióta a fajtaklubok szabják a feltételeket, azóta más a helyzet. El tudom képzelni, hogy a feltételek nem teljesülése esetén akár még vissza is utasíthatják a törzskönyvezési kérelmet.
Ha jól tudom, kell a fedeztetésrõl egy fedeztetési igazolás, aztán ha megszülettek a kiskutyák, alombejelentõ.
Szia, itt elolvashatod pontosan mi is szükséges a tenyésztésbe vonáshoz [link]

Volán buszon kutya szállítás. Mi szükséges és milyen árban? Középtermetü kutyáról van szó.

Legjobb válasz: Póráz, szájkosár és ugyanúgy jegyet kell venni a kutyusnak, mintha magadnak vennéd.

Póráz, szájkosár és ugyanúgy jegyet kell venni a kutyusnak, mintha magadnak vennéd.
póráz szájkosár, de nem saját jegy kell, hanem úti poggyász jegy (olcsóbb) viszont már két különbözõ sofõr is azt mondta, hogy ha végig az ölemben van a kutya akkor nem kell jegyet venni.

Mi szükséges ahhoz, hogy a kutyám is velem jöhessen Ausztriába?

Legjobb válasz: útlevél, chip. bármelyik állatorvos megcsinálja neked, 20 perc sincs az egész.

útlevél, chip. bármelyik állatorvos megcsinálja neked, 20 perc sincs az egész.
ez nem igaz... a törzskönyves kutya általában automatikusan kap chipet, amikor elhozzák a tenyésztõtõl, de ez csak egy extra a tenyésztõ részérõl, hogy elintézi... bármilyen kutyába lehet chipet rakatni, pl. egy csomó menhelyen csak chip-pel adják ki az összes kutyát, a keverékeket is.
Útlevél, chip, érvényes veszettségi oltás, és x idõnél nem régebbi féreghajtás, parazitamentesítés (ezt pontosan nem tudom, utána kell érdeklõdni, mi az adott ország feltétele).
http://www.petpassport.hu/ Ausztriába semmi extra nem kell. Nincs extra kitétel. Olvasd el itt.
én úgy tudom hogy csippet csak törzskönyvvel kap a kutya.... De mivan olyankor ha nem fajtatiszta a kutya? Korcs kutyya nem mehet külföldre vagy mi?, ez egy jó kérdés ....
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: Chipet minden kutya kaphat.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Útlevél és mikrochip

Mi az, ami jó és szükséges a kutyának és mi az ami egyáltalán nem, sőt káros? Milyen csontot nem adunk a kutyának?

ilyenekre gondolok mint pl. tej, csirkefej, farhát, marhalábszár, Pedigree konzerv és száraztáp

Legjobb válasz: Utolsó! Ne beszélj már butaságokat! Nem ürít ki a szervezet egyáltalán kalciumot, ha többhöz jut a szervezet mint kéne, pont ez a baj, hogy a túlzott kalcium bevitel megnyomja a kutyát és innen alakulhat ki pl. fejlõdésben levõ kölyöknél fejlõdési rendellenesség. Tény és való csak úgy találomra nem szabad nekiállni etetni a kutyát, de rengeteg olvasással, utánajárással viszont sokkal jobb lehet neki a házi összeállítású kaja, mint a táp. (Egyébként én is BARF étrend szerint etetek). Nem akarok kötekedni, félre ne értsd, de ezen a marhalábszor csonton jót mosolyogtam magamban :) Én 50 Ft-ért veszek egyet a hentesnél :)

Utolsó! Ne beszélj már butaságokat! Nem ürít ki a szervezet egyáltalán kalciumot, ha többhöz jut a szervezet mint kéne, pont ez a baj, hogy a túlzott kalcium bevitel megnyomja a kutyát és innen alakulhat ki pl. fejlõdésben levõ kölyöknél fejlõdési rendellenesség. Tény és való csak úgy találomra nem szabad nekiállni etetni a kutyát, de rengeteg olvasással, utánajárással viszont sokkal jobb lehet neki a házi összeállítású kaja, mint a táp. (Egyébként én is BARF étrend szerint etetek). Nem akarok kötekedni, félre ne értsd, de ezen a marhalábszor csonton jót mosolyogtam magamban :) Én 50 Ft-ért veszek egyet a hentesnél :)
Nincs olyan élõlény a földön, aminek a túl sok kalciumbevitelre az a válasza, h kiüríti. A túl sok kalciumbevitel csontfejlõdési rendellenességekhez és veseproblémákhoz vezethet. (embernél is, nekem így lett majdnem csak 1 vesém)
Nekem kistestû kutyám van (ezt csak a csont miatt írom), tápból Acana, Orijen és Taste of the wild, ezek nagyon jók. Száraztápon kívül másra nem adnék pénzt, a konzervek és alutasakos kaják beltartalma nagyon rossz. Ami jó, az arany árban van, akkor már inkább veszek neki színhúst, és megfõzöm azt rizzsel és zöldséggel. Csontot havonta 1x adok neki, vagy sertéslapockát, vagy velõs csontot. Mielõtt odaadom, elõtte 20-30 percet fõzöm.
Pedigré chapi és barátaik nem jó. Ugyan ebben az ár kategóriában ott a brit prémium. Marha lábszárral nincsen gond. Csikefarhátat én azért nem adok az enyémnek mert egybe lenyeli.. Ezért pulykát szoktam venni :) Fejet meg nem adnék nem igazán van benne hasznos tápanyag...
amivel te találkoztál az a mûcsont:) ami nem csont , hanem szárított marha háj-irha, és bõr összesodorva:) amirõl én írok , az egy bazi nagy csont:) de elsõsorban inkább a fogak tisztítására, és a kutyák elfoglalására jó:)
A kérdező hozzászólása: Oké. Szóval jó dolog. talán találkoztam már ilyennel. az amelyiket mikor elkezdi rágni kifehéredik és úgy néz kis mint amit kihánytak és újra megettek és újra kihánytak. :) ettõl függetlenül jó lehet, meg miért is ne. kap majd belõle. köszi szépen!
Tudom milyen :) 1x anyósom is vett a kutyámnak :) Õt speciel nem is érdekelte, próbálta megkezdeni, de egészen addig érdekelte, amíg a füstölt részt le nem nyalogatta róla. Próbálta õ megkezdeni, tényleg nem könnyû, mert nem ment neki :) Mi nyáron, amikor nyaralni voltunk (magánszállás, nyaralóban), vittünk magunkkal 2 db marhalábszár csontot, még a 4. nap is volt belõle :)
igaz , olcsó húsos csont , jó dolog, de amirõl én beszélek, az más kategória:) ezt nem tudják egyben , sõt részletekben sem megenni:) azért, mert olyan mint a porcelán, rágcsálják 1 órát és alig a felszínt koptatja .mint írtam, hatalmas , mint egy õsdínó csontja .ki van szárítva, így nem törik, nincs benne nedvesség, füstölt, így nem büdös, pedig benne van a velõ is , és egy 40-50 kg-os nagytestû kutyának kb 3-4 hónap ! mire elfogyasztja:) persze nem olcsó, nem is arra van , hogy 10 perc alatt befalják.
Semennyivel, lehúzás :)
A kérdező hozzászólása: Nem értek valamit. Mi a baj azzal a lábszárral amit én adok neki, én is kb 50ft-ért veszem. mivel jobb a szárított?
A kérdező hozzászólása: hogy érted azt hogy az amúgy is kövérnek tûnõ kutyám??? ha nem tûnt volna fel, az a kérdés ahol 40-45 kilót adtam meg már le van töröltetve a moderátorral, mivel az éppen 20-25 kilós akart lenni, egy 40-45 kilós husky már nem husky hanem bivaly!!!!! :D az én kutyám teljesen jó kondiban van, sõt picit még le is fogyott a kórház miatt, egy 40 -45 kg os husky már nem husky lenne hanem hulla. :S :S S szoval maradjunk a feltett kérdésnél ... :D köszönöm-köszönöm.
CSontoknál az a szabály, hogy minden adható neki, ami nem szilánkosra törik ill. puhábba a kutya fogánál :) Én farhátat, csirkelábat, marhalábszár csontot - ezt csak fogtisztításra, de már régóta nincs rá szükség :) , ilyesmiket szoktam adni neki. Pedigree és társai, tényleg kaki :) Amelyik konzerv pedig igazán jó minõségû, annyiért már színhúst is kapsz neki :)
A fejben ott az agy, marha jó dolog. Szóval fejet bátran. Amit nem adhatsz az a szárny és a comb. Azon kívül minden mehet. Pedigree kuka. Tejet nyugodtan, ha nem tejcukorérzékeny a kutya. Ha biztosra akarsz menni, akkor kecsketej.
Én BARF alapon etetek nyers hús, nyers csont és nyers zöldségek. A BARF alapja, hogy semmit nem fõzünk meg. itt tudsz róla alaposabban olvasni: http://tuzvadasz.mindenkilapja.hu/#/html/19298961/render/kut.. http://drotoskonyha.wordpress.com/ Alapból csontot pl soha nem fõzök mert nagyon kemény lesz és károsítja a kutya fogait. még ezt a cikket ajánlom, fõleg az interjú részét: http://www.cukorbetegseginfo.hu/index.php?option=com_content..
A kérdező hozzászólása: Köszönööööööm! Kíváncsi is voltam mi van Pedigree és társaival... :) Köszi
Jaja, és ezzel a mûcsonttal nekünk rossz tapasztalatunk van. Tavaly én is vettem neki néha-néha. Anyós meglátogatta Joeyt és odaadta neki, majd elment és nem vette el tõle. Mire hazaértem a munkából, egy öklömnyi darab volt feltapadva a szájpadlására!

Mit tegyek, ha szeretnék megtartani egy kóbor kutyát, de nincs pénzem a szükséges oltásokra, féregtelenítésre, élősködők irtására?

Legjobb válasz: nos akkor ne tartsd meg. egy kutyát etetni kell, felszereléseket venni neki... és mi van ha megbetegszik, vagy elüti egy autó és kezeltetni kell. Ki fogja kifizetni a több 10 vagy akár 100ezer forintos számlákat. Azt nem várhatod el az emberektõl, hogy pénzt adjanak neked erre, hiszen mindenkinek megvan a maga baja és ha van is valakinek felesleges pénze égetõbb problémák is vannak ahová adakozhat.

nos akkor ne tartsd meg. egy kutyát etetni kell, felszereléseket venni neki... és mi van ha megbetegszik, vagy elüti egy autó és kezeltetni kell. Ki fogja kifizetni a több 10 vagy akár 100ezer forintos számlákat. Azt nem várhatod el az emberektõl, hogy pénzt adjanak neked erre, hiszen mindenkinek megvan a maga baja és ha van is valakinek felesleges pénze égetõbb problémák is vannak ahová adakozhat.
Tényleg jó ötlet egy menhellyel beszélni, legalább ideiglenes befogadó lehetnél, akkor a nálad lévõ kutyának biztosít mindent a menhely. Tényleg ne tarts saját kutyát, ha ezekre az alap dolgokra nincs pénzed, kaphat a kutya pl.gyomorcsavarodást, azonnali mûtét, vagy érheti baleset, több tízezres költség, mit csinálnál ilyenkor?
Az a baj, hogy az éves kötelezõ oltás max. 10-13 ezer forint, a féreghajtás évi 2000 forintot sem tesz ki. Ha ezt nem tudod megfizetni, akkor nem jó ötlet megtartani a kutyust. Egy kutya tartása ennél sokkal-sokkal többe kerül. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy bármikor bármi történhet vele, és a szíved megszakad, ha nem tudod kifizetni az állatorvost...Keress neki egy gazdit, ahol jó helye lesz, és Te is látogathatod, és elviheted olykor sétálni:)
Magyarországon kötelezõ az éves veszettségi oltást beadatnod neki, ha nem teszed meg elaltatják a kutyát és ezen kívül meg veszélyezteted az embereket, állatokat egyaránt(ha megharap valakit miattad kell kapnia veszettség elleni oltást, ami borzasztó kellemetlen).
legyen már 10e ftod. Ha nincs akkor próbálj meg egy menhelyen segítséget kérni. Gondold végig, hogy tényleg akarod e, nyilván jobb a kutyának nálad, mert szereted, de nagyon fájdalamas tud lenni, ha esetleg beteg lesz, vagy nem tudod etetni, és egy év mulva kell lemondanod róla.
Vagy menj el egy menhelyre önkéntesnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!