Találatok a következő kifejezésre: Mikor számít hipohondernek (1 db)

Mikor számít valaki hipohondernek? Hogyan lehet ezt kezelni? Mik a tünetei? (mármint amit nem képzelsz)

Lehet bel?lem azért hipohonder mert az általános iskolában sokat csúfoltak, nem fogadtak be és ezért mindig ki akartam valahogy kerülni az iskolábamenést?

Legjobb válasz: Hipohondernek akkor hívják az embert, ha pl. valahol olvas egy betegségrõl, és a tüneteirõl, és rá egy kis idõre felfedezni véli azokat a tüneteket. A hipohonderség tulajdonképpen nem más mint negatív-önszuggesztió. A hipohonder betegeket nagy mértékben leköti az, hogy igyekeznek felfedezni önmagukon a betegség tüneteit, és ez beleivódhat a tudatalattiba, ami valóságos tüneteket is produkálhat akár. Sok mindenben hasonlatos a pánikbetegségekhez, a súlyosabb eseteket csak szakember tudja kezelni. Az enyhébb esetek kezelhetõek életmódváltással.

Hipohondernek akkor hívják az embert, ha pl. valahol olvas egy betegségrõl, és a tüneteirõl, és rá egy kis idõre felfedezni véli azokat a tüneteket. A hipohonderség tulajdonképpen nem más mint negatív-önszuggesztió. A hipohonder betegeket nagy mértékben leköti az, hogy igyekeznek felfedezni önmagukon a betegség tüneteit, és ez beleivódhat a tudatalattiba, ami valóságos tüneteket is produkálhat akár. Sok mindenben hasonlatos a pánikbetegségekhez, a súlyosabb eseteket csak szakember tudja kezelni. Az enyhébb esetek kezelhetõek életmódváltással.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Este nehezen alszom el, gyakran felébredek, 2-6 között folyamatosan alszom, majd ismét szakaszosan alszom fél9ig. Nem vagyok mostanában ideges, depressziósnak sem érzem magam! Tanácsok?

22-23 kötött lefekszem aludni, szerintem kell 1 óra, hogy elaludjak, de felébredek gyakran...mindig is jó alvó voltam pedig...járok mostanság edzeni, biciklizni, de nem hatékony....

2

Veleszületett depresszió, mely végigkeseríti az ember életét: létezik ilyen?

1

Szerintetek ez normális, vagy már beteges? Aggódom miatta.

Valamelyik nap észrevettem a barátöm kezén egy jó pár vágást, és mikor rákérdeztem, mi az ott, csak nem vagdossa magát? Azt mondta, semmi komoly, csak kicsit feszült hónapjai voltak, és ez megnyugtatja, és ritkán csinálja (pedig azért elég sok vágás van rajta). Amúgy életvidám lány, mindig mosolyog, eszembe nem jutott volna róla ilyen. De szerintem baja lehet, annak ellenére, hogy tagadja. Mit csináljak vele? Normális ez?

9

Ha elmebetegségre vágyok akkor már sikerült is ugye?

2

Mi a teendő ha önként akarok befeküdni a pszichiátriára?

10

Melyik a legerősebb vény nélkül kapható nyugtató?

13

Mitől hall az ember hangokat a fejében?

Nemrég olvastam hogy Anthony Hopkins hangokat hall a fejében már 1 éve. Mitől halhat az ember hangokat a fejlében? Ez nagyon érdekelne mert pont írnék egy ilyenről a könyvemben, de szükségem van pár tippre hogy milyen pszichés betegség idézhet elő ilyet. Csak pszichés problémákra van szükségem és persze komolyságra. ;)

9

Nagyon könnyen felejtek. Mi lehet a probléma?

Még ebben a pillanatban is kavarognak a gondolatok, de amikor megpróbálom írni vagy megfogalmazni addigra elfelejtem mit is akartam.Járok pszichológushoz, de mivel értelmes képet vágok meg tudok fogalmazni nem hiszem, hogy látja a problémát.Sokszor csak úgy beszélek a problémámról hogy elkapok egy-egy gondolatot, de arrol sem tudom konkrétan kifejteni a véleményemet csak érzem, hogy itt van a fejemben a válasz.Egyébként is sokszor csak hallok valamit és ha hasonlít csak úgy tudnak eszembe jutni dolgok a saját problémámról.Így elmagyarázni sem tudom, hogy mik azok.(pedig sok van belőle)Amikor magamba mélyedek és elgondolkodok tudok belső dialógusokat folytatni, de ha más személlyel kéne nem tudok,mert ha belekérdeznek nem tudok konkrét választ adni.Olyan is szokott lenni, hogy gondolkodom valamiről, véleményt alkotok és vagy elfelejtem vagy másra emlékszem vissza, mint az eredeti gondolat.Még eszt a szöveget is nehéz volt összekaparni.Mit tegyek?pszichiáternél kaptam valami apróbb diagnózist, hogy anamnézia.Érzelemből fakadó emlékezetvesztést jelent(aszthiszem), de nem tudom mit tegyek ellene.Nem tudom rendezni a dolgokat a fejemben.
Ha valaki felfogott valamit az írjon:P
ui: kifejtős választ lehetőleg, lehet kérdés majd próbálok válaszolni:P

10

Erdemes az olajkoztarsosagokba dolgozni menni, pl: Emiratusok, kuwait, katar stb?

6

Szerintetek ha valaki otthon nem kap szeretet, elfogadást, bíztatást, és egy önbizalomhiányos, szorongó, önmagában folyamatosan kételkedő valaki lesz belőle, akkor azon hogy lehet segíteni? Egész életében cipelnie kell majd ezt a súlyt?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!