Találatok a következő kifejezésre: Mikor süllyedt a Titanic (1 db)

Mikor süllyedt el a Titanic?

Legjobb válasz: 1912. április 12-én futott ki az angliai Southemptonból elsõ és utolsó útjára a kor legnagyobbjának számító hajója, a Titanic. A végzetes balesetre 1912. április 14-én éjfél elõtt húsz perccel került sor. A hajó orra elõtt egy hatalmas jéghegy tûnt fel. A cselekvésre csak 40 másodperc maradt. A gõzöst balra kormányozták, majd hátramenetet rendeltek el. A Titanic rácsúszott a jéghegy oldalára, amely 90 méter hosszan feltépte a hajó oldalát. A Titanic hajnali 2 óra 20 perckor végleg elsüllyedt. A 2224 utasból 1513 életét vesztette.

1912. április 12-én futott ki az angliai Southemptonból elsõ és utolsó útjára a kor legnagyobbjának számító hajója, a Titanic. A végzetes balesetre 1912. április 14-én éjfél elõtt húsz perccel került sor. A hajó orra elõtt egy hatalmas jéghegy tûnt fel. A cselekvésre csak 40 másodperc maradt. A gõzöst balra kormányozták, majd hátramenetet rendeltek el. A Titanic rácsúszott a jéghegy oldalára, amely 90 méter hosszan feltépte a hajó oldalát. A Titanic hajnali 2 óra 20 perckor végleg elsüllyedt. A 2224 utasból 1513 életét vesztette.
A Titanic több ok miatt sülyedt el. -Nem arra kellett volna menni mert abban az évszakban a jéghegyek olvadtak és több bejelentés érkezett a hajósokól. -Több mentõcsónak. -Késõn vették észre a jéghegyet. -Nem hátrafele kellett volna menni hanem elõre mert mire sikerült hátrafele menni addig már elérte a hajót a jéghegy így visszafele újra felhasította. - És a jéghegynek csak kis része volt a víz felett nagy része a víz alatt. Nagyjából ennyi.
Túl gyorsan haladt a hajó. Nem vették figyelembe a jéghegyre figyelmeztetõ jelentéseket. Ezzel azért kiegészíteném, meg még sok mindennel.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 2009-06-27 21:34 Neked bizony a krva anyádat!
Én azt is olvastam, hogy direkt süllyesztették el a jezsuiták. Nem hülyeség keressetek rá.
még annyival egésziteném ki h kicsi volt a kormánylapát egy akkora hajohoz igy nem lehetett vele randesen fordulni ezért nem tudták kikerülni a jéghegyt
Mi érdekük fûzõdött volna a Jezsuitáknak a Titanic elsüllyesztéséhez??????!!!
Én csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy nem azért nem volt elegendõ mentõcsónak mert elsüllyeszthetetlennek hitték a hajót, hanem mert akkoriban ilyen törvény volt: "A 46 328 tonnás Titanic ugyanis elavult biztonsági szabályzatnak megfelelõen futott ki Southamptonból elsõ - és utolsó - útjára. Képtelen elõírás határozta meg a mentõcsónakok számát: minden 10000 tonnán felüli brit hajó köteles tizenhat mentõcsónakot szállítani, összesen 5000 köbláb befogadóképességgel, ezen felül a mentõcsónakok befogadóképességének hetvenöt százalékát kitevõ mentõpadot és egyéb alkalmatosságot."
Szerintem is elképzelhetõ, hogy direkt süllyesztették el. Bár erre nincs bizonyíték. Csak egy elmélet.
NAhh szall Az a baj hogy talán az emberek fele vagy még több is meg tudott volna menekülni csak az a baj hogy mivel mindenki be volt parázva nem töltötték fel a mentõcsónakokat mert igazából 60 személyes volt de volt hogy 15-en mentek benne de amikor tesztelték ott nem szimplán 60 hanem 70 emberrel próbálták és birta
Annyit szeretnék még hozzáfûzni az egyébként nagyon precíz hozzászóláshoz, hogy a Titanic vesztét az emberi önzõség okozta. Nem volt elég mentõcsónak (mivel a hajót elsüllyeszthetetlennek vélték), valamint nem figyeltek eléggé oda azokra a jelekre, amelyek figyelmeztettek a jéghegynek ütközés lehetséges következményeire. Tehát, ha szakszerûbben állnak hozzá a lehetséges veszélyhez (ami persze késõbb be is következett), a hajó nem süllyed el, és nem veszik oda annyi emberélet.
Nem csak kormánylapáttal kormányoznak egy több csavaros hajót, bár az irányváltoztatás idõigényes.... Mint minden egy monstumon...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Rorschach avagy tintafolt-teszt, mikor szükséges, mennyire megbízható? Ha valaki puszta kíváncsiságból kipróbálná, azt hogy, miként és mennyibe kerülne?

4

Poétika szóbelin milyen kérdések jöhetnek szóba?

0

Mit csináltak az emberek mielőtt nem volt közoktatás? Dolgoztak már 10 éves kortól?

Mária Terézia előtti időkben, 18.sz. és előtte.

6

Bírna valaki segíteni az etika házimban? Bővebben lent

Sziasztok, azt a feladatot kaptam Etikára,hogy holnapra írni kell példát vagy Szexusra,Erószra,Filiara vagy Agapéra. Pár soros, olyan 4-5 kb. elég lenne, de lövésem sincs,hogy mit írhatnék bele! Köszi előre is!!

1

Az emberi jog az egyenlő az alapvető joggal? Tehát ezek szinonimák?

3

Mekkora volt a trianoni béke előtti vagyis a "Nagy Magyarország" összterülete?

(km2-ben)

4

Milyen ruhák vannak ezen a férfin?

http://1.bp.blogspot.com/-fDkU7qaxVMw/TgDk6Eix0bI/AAAAAAAAC2..

1

Tudnátok ajánlani rövid frappáns prózát szép magyar beszéd versenyre?

Egyetemista lány vagyok.szeretnék valami érdekes,csattanós prózát,amivel felhivom a zsűri figyelmét.Tippek??

3

Vannak olyan feljegyzések a görög-perzsa háborúról amelyek régebbiek Hérodotosz leírásánál, és ma is olvasható?

0

Hogyan lehetnék extrovertált?

Rendkívül introvertált vagyok. És rengeteg gátlásom van.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!