Találatok a következő kifejezésre: Mikor süllyedt a Titanic (1 db)

Mikor süllyedt el a Titanic?

Legjobb válasz: 1912. április 12-én futott ki az angliai Southemptonból elsõ és utolsó útjára a kor legnagyobbjának számító hajója, a Titanic. A végzetes balesetre 1912. április 14-én éjfél elõtt húsz perccel került sor. A hajó orra elõtt egy hatalmas jéghegy tûnt fel. A cselekvésre csak 40 másodperc maradt. A gõzöst balra kormányozták, majd hátramenetet rendeltek el. A Titanic rácsúszott a jéghegy oldalára, amely 90 méter hosszan feltépte a hajó oldalát. A Titanic hajnali 2 óra 20 perckor végleg elsüllyedt. A 2224 utasból 1513 életét vesztette.

1912. április 12-én futott ki az angliai Southemptonból elsõ és utolsó útjára a kor legnagyobbjának számító hajója, a Titanic. A végzetes balesetre 1912. április 14-én éjfél elõtt húsz perccel került sor. A hajó orra elõtt egy hatalmas jéghegy tûnt fel. A cselekvésre csak 40 másodperc maradt. A gõzöst balra kormányozták, majd hátramenetet rendeltek el. A Titanic rácsúszott a jéghegy oldalára, amely 90 méter hosszan feltépte a hajó oldalát. A Titanic hajnali 2 óra 20 perckor végleg elsüllyedt. A 2224 utasból 1513 életét vesztette.
A Titanic több ok miatt sülyedt el. -Nem arra kellett volna menni mert abban az évszakban a jéghegyek olvadtak és több bejelentés érkezett a hajósokól. -Több mentõcsónak. -Késõn vették észre a jéghegyet. -Nem hátrafele kellett volna menni hanem elõre mert mire sikerült hátrafele menni addig már elérte a hajót a jéghegy így visszafele újra felhasította. - És a jéghegynek csak kis része volt a víz felett nagy része a víz alatt. Nagyjából ennyi.
Túl gyorsan haladt a hajó. Nem vették figyelembe a jéghegyre figyelmeztetõ jelentéseket. Ezzel azért kiegészíteném, meg még sok mindennel.
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 2009-06-27 21:34 Neked bizony a krva anyádat!
Én azt is olvastam, hogy direkt süllyesztették el a jezsuiták. Nem hülyeség keressetek rá.
még annyival egésziteném ki h kicsi volt a kormánylapát egy akkora hajohoz igy nem lehetett vele randesen fordulni ezért nem tudták kikerülni a jéghegyt
Mi érdekük fûzõdött volna a Jezsuitáknak a Titanic elsüllyesztéséhez??????!!!
Én csak annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy nem azért nem volt elegendõ mentõcsónak mert elsüllyeszthetetlennek hitték a hajót, hanem mert akkoriban ilyen törvény volt: "A 46 328 tonnás Titanic ugyanis elavult biztonsági szabályzatnak megfelelõen futott ki Southamptonból elsõ - és utolsó - útjára. Képtelen elõírás határozta meg a mentõcsónakok számát: minden 10000 tonnán felüli brit hajó köteles tizenhat mentõcsónakot szállítani, összesen 5000 köbláb befogadóképességgel, ezen felül a mentõcsónakok befogadóképességének hetvenöt százalékát kitevõ mentõpadot és egyéb alkalmatosságot."
Szerintem is elképzelhetõ, hogy direkt süllyesztették el. Bár erre nincs bizonyíték. Csak egy elmélet.
NAhh szall Az a baj hogy talán az emberek fele vagy még több is meg tudott volna menekülni csak az a baj hogy mivel mindenki be volt parázva nem töltötték fel a mentõcsónakokat mert igazából 60 személyes volt de volt hogy 15-en mentek benne de amikor tesztelték ott nem szimplán 60 hanem 70 emberrel próbálták és birta
Annyit szeretnék még hozzáfûzni az egyébként nagyon precíz hozzászóláshoz, hogy a Titanic vesztét az emberi önzõség okozta. Nem volt elég mentõcsónak (mivel a hajót elsüllyeszthetetlennek vélték), valamint nem figyeltek eléggé oda azokra a jelekre, amelyek figyelmeztettek a jéghegynek ütközés lehetséges következményeire. Tehát, ha szakszerûbben állnak hozzá a lehetséges veszélyhez (ami persze késõbb be is következett), a hajó nem süllyed el, és nem veszik oda annyi emberélet.
Nem csak kormánylapáttal kormányoznak egy több csavaros hajót, bár az irányváltoztatás idõigényes.... Mint minden egy monstumon...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Verbális kommunikáció során a testbeszéd, metakommunikáció az apró gesztusok amiket nem tudatosan használunk sokkal dominánsabbak mint az amiket mondunk, ez igaz?

Ha igen, légyszi aki tud küldene nekem valaki ezzel kapcsolatban valami cikket, írást valamit akármit angolul is jó köszi

1

Ez az univerzum, amit élünk, egy "közmegegyezésen alapuló univerzum", mely indíttatásaink és motivációink pillanatnyi eredőjeként jelenik meg és áll fenn?

Értem ez alatt azt, hogy

5

Kik a főistenek?

3 van, légyszi írjátok mindhármat! Fontos!!! Köszönöm

10

Mit jelent a szólás? "Kijárta a kilenc iskolát"?

help..:33

7

Tudtok olyan fordítóképzést /tolmácsképzést, amelyhez nem kell diploma?

Üdv! Egy ismer?söm keres fordítóképzést /tolmácsképzést, de nincs diplomája. Szétnéztem, szerintem mindegyikhez kell (BME, ELTE, SZIE, Kodolányi)... Ki tud olyat, amihez esetleg nem kell? Válaszaitokat el?re is köszönöm.

1

Megérné pszcihológiát tanulni? Mennyire nehéz? Tapasztalatok?

Nem Mo-n dolgozni majd.

1

Ki találta ki az első varázslót megrajzolva?

Ezen kattog az agyam.. :D

3

Hogían kezdjek hozzá a következő feladat megoldásához, miről érdem írni, mi az, ami semmiképpen sem maradhat ki? FIGYELEM: nem megoldást várok, hanem csak útmutatást!

Mutassa be a f?bb összefüggéseket az emberi élet jellegzetességei és a filozófia által tanulmányozott területek fogalmi megállapításai között! Az alábbi vonatkozásoknak legalább a felét érintve foglalja össze a f?bb filozófiai tartalmú ismereteket:

2

Valaki összefoglalná a Lazarsfeld-paradigmát?

Tudom, fenn van itt-ott, könyvet is olvasok róla.. De valahogy nem tiszta...

1

Mi volt a jelentősége abban a korban a 12 táblás törvényeknek?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!