Találatok a következő kifejezésre: Mikor süllyedt a (18 db)

Miért süllyed le a kukorica, mikor kisebb a sûrûsége?

Úgy tudom, h kisebb, mint a víznek, mégis lesüllyed. Tudnom kellene, de nem tudom sajna, h miért, elég gáz, de ez van. S ha már itt tartunk, valaki nem tudja, h daraként mekkora a sûrûsége, hány kg egy m3? Elõre is köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Nem süllyed le, ha vízbe teszed. De egy idõ után megszívja magát, és akkor már az együttes sûrûsége nagyobb a vízénél. és lesüllyed.

Nem süllyed le, ha vízbe teszed. De egy idõ után megszívja magát, és akkor már az együttes sûrûsége nagyobb a vízénél. és lesüllyed.
lesüllyed van amelyik üreges és fennmarad de nehezebb attól hogy nem sûrûbb még lehet nehezebb
A kukorica kupac/halom sok levegõt is tartalmaz - nem tölti ki egészen a teret/térfogatot. A sûrûsége pedig a fajtától, mérettõl, nedvességtõl, tömörítettségtõl/nyomástól is függ. (kb.750-850) A dara sûrûsége kicsit több (szerintem + 5-10%) de ez még a szemcsemérettõl is függ.

Mi formásodik a futástól? Ugye nem fogok nagyon fogyni tőle, ha már sokat futok? Mit egyek, ami tartja is a súllyom, illetve jót is tesz a futó szervezetnek?

Most kezdtem el egy kezdő futó tervet, szóval még nem nagyon tartok sehol, de érdekelne. FOgyni nem szeretnék, mert ígyis elég vékonynak tartom magam. Mit egyek főleg? Fehérjét?

Legjobb válasz: A futástól nem igazán izmosodik semmid, maximum nagyon lassan a lábad, ha eddig nem csináltál semmit. Mivel sok energiát használ fel, fogyáskor szokták alkalmazni, tehát ha nem akarsz mellé fogyni, pótolnod kell ezt az energiát. De ún. "alakformálásra" vannak sokkal hatékonyabb módszerek.

A futástól nem igazán izmosodik semmid, maximum nagyon lassan a lábad, ha eddig nem csináltál semmit. Mivel sok energiát használ fel, fogyáskor szokták alkalmazni, tehát ha nem akarsz mellé fogyni, pótolnod kell ezt az energiát. De ún. "alakformálásra" vannak sokkal hatékonyabb módszerek.
Ha nem szeretnél fogyni, akkor egyél fehérjét, szénhidrátot és még zsírt is. Mit jelent nálad a formásodás? Mert izmosodni nem fogsz tõle, fogyni meg nem akarsz.
A kérdező hozzászólása: Stresszoldást szolgálnaa futás, szóval mindenképpen ezt szeretném csinálni, meg ez nem is olyan költsége ugye :D, hely meg van bõvel, sõt a túrázáshoz is jól jön. Mennyit kéne ennem? Vagy, hogy számíthatom ki mennyi energiát égetek el? Van valami errõl szóló szakirodalom?
a tüdõkapacitásod és az oxigénfelvételed formálódhat, javulhat tõle.
Pontosan nem lehet kiszámolni, de itt egy kalkulátor: http://kaloria.info/index.php?p=kaloriaszamlalo

Hova süllyed a világ? Nektek az ilyenekrõl mi a véleményetek?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Az ilyet meg kéne kötözni aztán a Dunába lökni.

Az ilyet meg kéne kötözni aztán a Dunába lökni.
14-es igazad van ez félig olasz félig cigány
Elég nagy g*ciség volt tõle. Nem tudom hogy tényleg akkora gigolo e mint ahogy azt mondja. A villában könnyû dolga lesz a nõkkel mert egyik se egy észlény. Én láttam már a gyereket és tudom hogy szereti magát mutogatni meg tud szövegelni. Van pár ismerõsöm aki személyesen is ismeri.
Kamu, kamu, kamu, kamu, kamu, kamu. Ez a kis bzi csak akar félig olasz lenni.
Gusztustalan...az meg pláne, hogy van is erre igény :/ Én még soha, egyikbõl sem láttam egyetlen részt, mint vv és társai, de nem is vagyok rá kíváncsi, mert kiráz tõlük a hideg. Mára már odáig jutottam, hogy nem is nézek tévét.
Hova süllyed a világ? Egy szót ne szóljunk. Legalább lány szüzességét vette el VV Tökömke. Az lesz az igazi európaias pc mozzanat, ha fiúét veszi el. Akinek nem tetszik azt pedig megbüntetik mert homofób. Egyébként meg az a hibás aki nézi a sok .zart. VV 6 megy most? Egyet nem láttam még. Megélnek a szutyok kereskedelmi TV - k, tehát van közönségük. Ez a baj.
Ki ez a búza? :D Max a kezének vette el a szüzességét :D Nagy az Isten állatkertje.
Big brother, való világ összes, éden hotel, aranypart, éjjel nappal Budapest... Phejjj... Mindegyik után azt hittem, hogy ennél nincs lejjebb. És mégis van. Szomorú, hogy egyeseknek az okoz kéjes kielégülést, ha ilyen és ehhez hasonló senkiházi rongy embereket nézhetnek a tévében.
Magyarországon szeretik a szart. Az Rtl egy szar és csak szar mûsorokat sugároz, amit sok millió magyar szar kiéhezve néz minden este.Tehát a média olyan mûsorral szolgálja ki a lakosságot, amilyen az átlag nézõ értelmi szintje. Én csak híradót vagyok hajlandó nézni/hallgatni a kereskedelmi szar csatornákon!!!
szerintem ez elég gáz és az a legundorítóbb hogy még nem is szégyelli
1 hülye miatt ne az egész világot szídd. Vannak még normális erkölcsös emberek is!
A Blikk a sztárvilág rovatban hozta... Attól még nem sztár valaki, hogy benne van a tv-ben. (a híradóban, ha mutatnak egy szegény hajléktalant, õ sem lesz ettõl sztár - esetleg a szegény többi hajléktalan között)
No comment... -.-" ekkora gyökeret
Vannak, akik nézik ezt a mûsort, különben nem sugároznák. Tehát vannak, akiket ez érdekel. Amíg pénzt lát belõle a média, egyre lejjebb süllyed, hiszen az ember lassan mindenhez hozzászokik, tehát egyre überelni kell az elõzõ dolgokat. Vagyis egyre lejjebb süllyedni. Szerintem gáz és undorító.
villa=jó nagy állatkert
Én még reménykedem, hogy amint ezeket beterelik a villába, valaki megy és rájuk gyújtja.
nem megpofozni kellet volna minden egyes alkalommal hanem tökön rúgni

Mit gondoltok erről a csoportról? Ezekről az emberekről? Tényleg idáig süllyedt a világ?

https://www.facebook.com/groups/jeloljlajkoljklub/1254244176.. Niylvános csoport, megnézhetitek a bejygezéseket, hozzászólásokat.

Legjobb válasz: Már eleve azt nem értem, hogy mire jók az ilyen jelölgetõs csoportok. Miért jó, ha ismeretlen emberek ismerõsnek jelölnek, meg lájkolgatják a képeimet? Az pedig végképp nem értem, hogy miért anyázzák egymást értelmetlen dolgok miatt. De hát a primitív embernek is kell a szórakozás, nem? :D

Már eleve azt nem értem, hogy mire jók az ilyen jelölgetõs csoportok. Miért jó, ha ismeretlen emberek ismerõsnek jelölnek, meg lájkolgatják a képeimet? Az pedig végképp nem értem, hogy miért anyázzák egymást értelmetlen dolgok miatt. De hát a primitív embernek is kell a szórakozás, nem? :D
Nem. Bejelentkezést kér (és nincs accountom). Gondolom csak FB tagoknak nyilvános.
szerintem levezetik a feszkót. a verekedésnél jobb. mármint ha abban élnék ki magukat. amíg ott gyepálják egymást, addig nekem holt mindegy.
A kérdező hozzászólása: Igen, Gyk-n is hasonló megy. Mivel nyilvános a csoport, láttam, hogy az egyik ismerõsöm hozzászólt valamihez, és így néztem be a csoportba. De hát szerintem szégyen. Itt gyk-n mindig vannak kötekedõk, de nagyrészt szerintem értelmes válaszokat lehet kapni. Viszont itt ahogy nézem 1-2 értelmes ember harcol az igazáért, és õ van lenézve. Lehet szerintem kulturáltan is vitázni, de itt ahogy írnak az emberek...én nem találok erre szavakat.
Itt a GYK-en is ugyan ez megy ha nem vetted volna észre. A szex szerelem meg az emberek kategórában kb oldalanként van 2 olyan kérdés hogy "21 é. zöld szemû fiú. Valaki ismi?" meg "Szerintetek hogy nézek ki (kép lent)" és hasonlók. Ezek az emberek ki vannak éhezve a figyelemre és a facebook meg a gyk egy ingyenes fórum ahol kielégíthetik a vágyaikat. Nem számít hogy negatív vagy pozitív amit kapnak, csak foglalkozzanak velük. Azért az már ultraciki hogy ebben a csoportban a legújabb bejegyzés egy vén trotty strandolós képe.
ezek idióták!! semmi értelme ennek a csoportnak. Mindenkit baszogatnak, lefikáznák..nem értem miért jó ez egyeseknek..
Annyira nem nyilvános, hogy facebook account nélkül meg lehessen nézni, leírod, mirõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Jah értem. Na mindegy, ezt így hosszú lenne leírni, bemásolni meg nem akarom az egész "beszélgetést"... A lényeg annyi, hogy ismeretlen emberek szidják egymás anyját, és belekötnek mindenbe, amibe tudnak. Nekem hirtelen az életkedvem ment most el...
ha nincs fb account-ja, akkor semmit nem lát.
A kérdező hozzászólása: linket nem tudod megnyitni?
Nekem sincs Facebook-accountom és épp az ilyen/ehhez hasonló primitívségek miatt. Ezek a tömeg dolgai és a tömeg nehéz... mindent lehúz a saját alacsony szintjére.

Egy lift 14, 7 m/s sebességgel süllyed. A lift mellett leejtünk egy követ. Mikor és hol találkozik a lift a kővel? Mikor és hol egyenlő a kő és a lift sebessége?

Legjobb válasz: Fölírod mindkettõ mozgás útját az idõ függvényében aztán egyenlõvé teszed a két egyenletet. Megoldod az egyenletrendszert, és kész is a válasz,

Fölírod mindkettõ mozgás útját az idõ függvényében aztán egyenlõvé teszed a két egyenletet. Megoldod az egyenletrendszert, és kész is a válasz,
A mikor egyenlõ a sebességüket gondolom tudod, tekintve hogy a lift sebessége konstans :) A hol egyenlõt meg a mikorból nagyon egyszerûen ki tudod számolni :) A találkozásuk már nehezebb. A lift által t idõ alatt megtett út: t*v_lift ami egyenlõ a kõjével g/2*t² tehát t*14, 7 = 10/2*t² amibõl t = 16, 565 s múlva találkoznak.
dq-nak "t*14, 7 = 10/2*t² amibõl t = 16, 565 s múlva találkoznak." Ezt a két sort azért átgondolnám a helyedben. :-)

A dr. Csont 2. évad6. részében mi az a dal ami az epizód legvégén megy amikor elbúcsúzik bones sully-tól?

valami ilyemi h and you you make me run and you you make me want el?adó és dalcím lécci :D

Legjobb válasz: jajj 2. évad 16.!! részt akartam írni

A kérdező hozzászólása: jajj 2. évad 16.!! részt akartam írni
Mindjárt szólok a Boborjánnak és majd megnézi.
A Boborján sem tudja.
google, wikipedia a barátod ;)

Kislanyom 1eves es 7510gramm! Nem hajlando enni! Kicsi a sullya, de eletvidam ügyes es okos baba! Mi lehet a baja?

csecsemökent soat evett jo evö baba volt!szeptember ota 500grammot hizott!az utobbi 1honapban keveset eszik ebböl az utolso 2hetben szinte semmi!fözök neki,de semmit!maximum pici gyümölcsöt!inni iszik szepen!vigyorog,magyaraz,felall,lepeget jatszik jo kedvü!aggodom!orvosnal is voltunk az orvos semmi erdemlegeset nem mondott!köszönöm a valaszokat

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy vashiányos esetleg? Én lehet, hogy a saját megnyugtatásodra kérnék egy beutalót vérvételre. (Egyébként tudod, hogy minden baba más, lehet, hogy semmi okod aggódni.)

Nem lehet, hogy vashiányos esetleg? Én lehet, hogy a saját megnyugtatásodra kérnék egy beutalót vérvételre. (Egyébként tudod, hogy minden baba más, lehet, hogy semmi okod aggódni.)
A fiam 4 hónaposan 9 kiló volt! Most 3 éves és 11 kiló. Szerintem ha amúgy nincs baja, akkor ne aggódj, a lényeg, hogy jókedvû. És végülis azt írod, hogy hízik, csak egy kicsit lassan. :) Az is lehet, hogy túl sokat iszik és az telíti el a gyomrát.
A kérdező hozzászólása: a baj ha nem adok neki annyit inni akkor sem akar enni!:-( csak a zöldbosot, barackot es bébi répát akrja megenni na meg a ropit!de azt adom neki, mert esküszöm en mar a ropinak is örülök ha megeszi!hnap sziv ultrahang, az orvos szerint attol is lehet picike!egyebkent nemetorszagban elünk es itt mindent megneztek mar!ha az elkövetkezö 6honapban sem gyarapodik az orvos a növekedesi hormon fogja ellenörizni!attol felek, hogy hormon kezelest kapjon!köszönöm a valszokat!
Az én lányom is kicsi és már mi is jártunk mindenhol!Most legutoljára gasztroenterológián!De ott sem találtak semmit!Ilyen alkatú!Az evéssel szintén küszködünk, szinte alig eszik valamit!1 évesen 8 kg volt.
Én kislányom is pici, 8, 2 kiló volt egy évesen. Ehhez centiben se sok, 72 centi körül van, teljesen arányos, nem is vékony. Valószínûleg ilyen az alkata. Az, hogy kevesebbet eszik, lehet a fogzás miatt.
A kérdező hozzászólása: most nem jön foga!6foga kinnt van!ma voltunnk sziv ultrahangon es ekg-n de ott is minden rendben van!most minket is gastroenterologira küldtek!az enyem sem hosszu 71cm!ö is teljesen aranyos vannak kis hurkai es pocija!jo en sem vagyok nagy mert szüles utan 2hettel mar 50kg voltam es most is epp hogy a 48at verem!de azert egy pici gyermek mas!köszönöm mindenkinek a valaszokat!

37 hetes kismama vagyok még eléggé fenn van a hasam, nektek mikor süllyedt le?

Legjobb válasz: Nekem épp a napokban nagyon látványosan. Csak nálam még messze a szülés. 25 hetes.

Nekem épp a napokban nagyon látványosan. Csak nálam még messze a szülés. 25 hetes.
Nekem nem süllyedt le.Vizsgálatra mentünk az asszisztens megjegyezte, hogy nagyon fent van biztosan nem lesz még baba.Hajnalban megszültem.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi, ez buzditó :) ))

Valamiért nem megy a páromnak velem a sex? Miért? Mit csináljak. Egyre mélyebbre süllyed a dolog. Úgysem fog menni. Stb. stb. Úgy tünik pedig kiván, nem ilyen jellegü a gond. Egyszercsak mégis fél hat?

34 éves lány vagyok. A pasim 40. Eddig minig minden kapcsolatunkban teljesen rendben volt a sex.Meg szeretném menteni a kapcsoaltot. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Lehet van valami betegsége amiért 1/2 6-ot mutat.Ez lehet prosztata gyulladás,ha szed vmilyen gyogyszert a mellékhatása is válthat ki ilyen jellegü problémát.Persze csak ha ezek a dolgok fenn állnak!Ha nincs semmi baja,lehet hogy õnbizalom hiányban szenved.Mert ha 1-szer feláll neki,utánna mikor kellenne tenni vmit és nem megy az vmi gond lehet.Ülj le vele beszélgetni,hátha kiderül vmi és tudjátok orvosolni a dolgokat.

Lehet van valami betegsége amiért 1/2 6-ot mutat.Ez lehet prosztata gyulladás, ha szed vmilyen gyogyszert a mellékhatása is válthat ki ilyen jellegü problémát.Persze csak ha ezek a dolgok fenn állnak!Ha nincs semmi baja, lehet hogy õnbizalom hiányban szenved.Mert ha 1-szer feláll neki, utánna mikor kellenne tenni vmit és nem megy az vmi gond lehet.Ülj le vele beszélgetni, hátha kiderül vmi és tudjátok orvosolni a dolgokat.
Mióta vagytok együtt? Van egy barátnõm 3 hónapja, de sajna én sem tudtam még elmenni. Nálam szerintem az a baj, hogy nagyon szeretem, és csak azt nézem, hogy neki jó legyen. Magammal pedig nem foglalkozom. Volt ilyen az elõzõ bnõmmel is, de megoldódott. Szóval nem biztos hogy benned van a hiba.
Hát pontosan nem is tudom már. Valami olyasmi volt, hogy kipróbáltunk egy új pózt. Akkor sikerült nekem, de utánna már nem volt gond. A mostanival még sehogy, de nagyon szeretem oda vagyok érte. Tudom, hogy megoldódik majd. De ez semmiképpen nem az õ hibája hanem az enyém. A legjobb módszer ha mindent megbeszéltek. Én is ezt teszem:) 30 éves vagyok egyébként.:)
Egészség-->férfiak egészsége. Ott rengeteg ugyan ilyen kérdést találsz és jók a válaszok is.
A kérdező hozzászólása: sajnos egyébként, (mert az lenne a könnyebb ügy) ez tuti nem egészségi probléma, inkább pszichés...40 éves pánik? Most lesz a szülinapja...vagy vmi ilyesmi. dehogy csak velem van ez...ez a gond legfõképp..(
A kérdező hozzászólása: Mi is kb. november óta vagyunk amúgy együtt..és, igen ráadásul én pedig egyre inkább magamat kezdem hibáztatni...és lassanlassan mindketten görcsösen akarni...amúgy nálatok hogyan oldódott meg? sok-sok gyakorlással ugye?:) ))

Mi lehet a guppim baja, hha pirosabba kopoltyúja, annál amilyen szokott lenni, és süllyed le a hátsója?

Legjobb válasz: Vegyél másikat. Az enyém is hasonló dolgot csinált, azt kaput. Nálam víz baja volt. Nem bírta a napsütést, és a meleget.

Vegyél másikat. Az enyém is hasonló dolgot csinált, azt kaput. Nálam víz baja volt. Nem bírta a napsütést, és a meleget.
Ez mérgezés. Általában ammóniamérgezés, de lehet egy drasztikus kémhatásváltozás vagy klórmérgezés eredménye is. Ammóniamérgezésre az azonnali vízcsere és az erõs levegõztetés a megoldás, hosszú távon pedig meg kell keresni a hibát az akváriumodban, mert különben bármikor újra elõjöhet. Tehát: mekkora akvárium, mennyi hal, milyen szûrés, mióta üzemel, milyen gyakran cserélsz vizet?
A kérdező hozzászólása: Van 5 db pici azoknak semmi baja, 1 hónap elett 3 nagy halt meg, de most tünt fel, hogy tegnap reggel óta valami piros, vastagabb mint a kaki lóg neki a hasán, azt hittem wc-zik, de tegnap reggel óta ott van, és ugyan akkora.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!