Találatok a következő kifejezésre: Mikor rendezzem a (21 db)

Mi rendezzük az osztállyal a Mikulás-discot. Ötletek?

Lesz büfé, képeslap, zsákbamacska... Szeretnénk újítani, mivel minden évben szinte mindig csak ugyanazok lesznek. Írnátok ötleteket?

Legjobb válasz: Tombola

Tombola
Vetkõzõs póker tamponig :) )
zsákbanfutás...(nagy fekete kukászsákokkal , esetleg piros zsákokkal
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket, jöhetnek még az ötletek!
kvíz, :) én nagyon örülnék neki! Nálunk még olyan volt hogy kihúztuk valamelyik o. társunk nevét egy sapkából (de nem nézhettük meg a nevet!) és el kellett készíteni egy mikulás csomagot. December 6.-án a tanár felírta a táblára a neveket és aztán jött az ajándékozás :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi a kvíz jó ötlet. Ajándékozás meg lesz.
Sziv kuldi szivnek, szivesen. Uzenet, jokivansagkuldes piros kis cedulan. Elore elkeszited otthon a sok kis piros cedulat. A buliba ha uzenni akar valaki valakinek, mert szoban nem meri azt elmondani, itt a cetlin tudathatja vele. Az allando <<postas diak>> a cimzettnek elviszi ezeket. A felado kuldhet tobbet is, nev nelkul is.
kedves utolsó ezen fogok röhögni a hét fennmaradt részében. örök hálám üldözni fog.

Mit csináljak, hogy jó bulit rendezzek a sims2-be?

Próbálok bulikat csinálni de mindig uncsi táncolnak beszélgetnek de akkor is uncsi hogy tegyem jobbá?

Legjobb válasz: Legyen zene, játékok, kaja, luxus cikkek, tv, videojáték.

Legyen zene, játékok, kaja, luxus cikkek, tv, videojáték.
A kérdező hozzászólása: és ne is beszéljek velük?? csak hagyam hagy csinálják amit akarnak??
nem!beszélgetni kell velük, szórakoztatni kell õket, hogy pl. ne legyenek magányosak!
Én mindig megetetem õket, aztán jakuzzi. Tuti siker. Múltkor meg áthívtam ötven embert, na úgy már egészen parti hangulata volt! :DD
etye-petye a szülõkkel az biztos beválik . =)
Nekem van egy mindig beváló módszerem: 1. Elõször, mielõtt meghívnád a vendégeket, tegyél asztalokat, dekorációt (lufi), kényelmes székeket, bárpultot (ahhoz mixert--> telefon-->szolgáltatások-->mixer hívása), néha pizzát szoktam rendelni ha nincs kedvem fõzõcskézni, kitakarítok mindent(nem szükséges, de még nem próbáltam enélkül szóval inkább nem hanyagolom)+ egy hi-fi tornyot. 2. Ha mindent elõkészítettél hívd meg a vendégeket, és kezdjetek bele a buliba: ha van karaoke-géped, énekeljetek, vegyél tüzijátékot, beszélgessetek, igyatok, táncoljatok csoportosan. Amit a való életben is csinálnál egy bulin..:)
Ja igen, és ha lehet, akkor ne a leglassabb operát hallgassátok, hanem techno-t, popot, R&B-t :)
Mindent tegyél ki ami egy bulihoz szükséges.Rakhatsz olyan fényképezõ fülkét. A simeid csókolózzanak úgy, hogy lássák õket a vendégek, mert az tuti siker. Nekem is bevált.

Ha egy olyan lányt hívok el beszélgetni valahova, akinek van barátja, hogyan rendezzük a számlát, illetve mi fér bele?

Arcra puszi, simogatás, ölelés belefér még?

Legjobb válasz: persze simogatás...csókolózás hogyhogy nincs a listán? :D

persze simogatás...csókolózás hogyhogy nincs a listán? :D
Minek hívod el, ha van barátja? Mármint beszélgethetsz vele - mint barát. De azért ne kezd már el taperolni. Ja, és a számla: mindenki fizeti a sajátját. Egyértelmûen. 21L
Szerintem ha jót akarsz magadnak, ne nagyon hívogasd.Ha a lány komolyan gondolja a barátjával, akkor esélyed sincs, illetve bajba is keverheted magad, konfrontálódhatsz esetleg egy féltékeny baráttal.Ha a csajt sikerül megszerezned, akkor meg retteghetsz azon hogy veled ezt mikor fogja megcsinálni.
Felesbe, illetve semmi.


Hogyan rendezzük, mi lenne a jó megoldás?

Sikerült egy nagyon jó vételt kifognunk autóvásárlásnál a férjemmel. Külföldön vettük, szüleimnek volt euro-ja, adtak kölcsön, hogy ne a mostani magas árfolyamnál váltsunk. Abban maradtunk, hogy ha normalizálódik az euro árfolyama, akkor visszaadjuk nekik. Egy hónapja vettük a kocsit, de ahogy látom, nem várható, hogy visszaáll az euro mostanában. Felvetettem, hogy inkább számoljunk el forintban, mert ha a kedvez? árfolyamra várunk, lehet egy évig se tudjuk visszaadni. Szül?k ellenkeznek, hogy ráér, maaaaajd. Viszont nem szeretnék tartozni nekik. Vegyünk most eurot, vagy próbáljak kiegyezni velük egy mérsékeltebb árfolyamban és tukmáljam rájuk forintban?

Legjobb válasz: Ha euróban kértetek kölcsön lehet, hogy euróban várják vissza a pénzt. Ha ráér nekik, akkor inkább várj vele.

Ha euróban kértetek kölcsön lehet, hogy euróban várják vissza a pénzt. Ha ráér nekik, akkor inkább várj vele.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy pénzügyi szempontból túl jószívûek, "csalnak", de saját kárukra. Apámmal közös cégünk van, különbözõ tevékenységeket végzünk (ország két végében), nekem azért segítség, mert õ intézi a könyvelõvel a dolgokat. Egy darabig úgy ment, hogy mondott havonta egy összeget, azt átutaltam neki, meg elküldtem a kiállított számlákat. Egy idõ után kezdtek gyanúsak lenni az összegek, felhívtam a könyvelõt. Az szegény állt egyik lábáról a másikra - gondolom apám is kiokosította :) ) - nagy nehezen kiszedtem belõle, hogy apám mindig kevesebbet kért el, mint amennyit kellett volna. Attól tartok, hogy azért is tologatják, hogy ne adjuk vissza. A kölcsön segítség volt, nem szeretnék ajándékot csinálni belõle. A férjemnek néhány hónapja bejött egy nagyobb összeg egy munkájából, apám számlájára tettük be, mert jobbak a kamatok. Gondolkoztam azon is, hogy ha lejár a lekötés, akkor az autó árát lecsapnánk abból és az maradna apámnál. Egyszer már kértünk az ott pihenõ összegbõl, akkor is "rosszul számolt", úgyhogy ha nem vagyunk résen, többet küld, mint amennyi járna...
A helyedben várnék. Fõleg, hogy nem barátoktól, még csak nem is távoli rokonoktól, hanem a saját szüleidtõl kaptad a kölcsönt. Ha most váltanátok be eurót, akkor effektív semmi "értelme" nem volt a segítségüknek...
miért akarjátok rájuk tukmálni a forintban való vissza fizetést? én is úgy gondolom, hogy euróban kértétek így abban is kéne vissza adni
Elsõ vagyok! Az általad leírt kiegészítés alapján másban gondolkodnék. Lehet, hogy nekik rosszul esik ha rájössz a "számolási hibákra". Õk segíteni akarnak. Ha ezt nem vágják a fejedhez késõbb, csak puszta jó szándék, akkor ne add vissza nekik az összeget. Viszonozd másképpen.
A kérdező hozzászólása: Felvetettem a forintban visszafizetést. Most apám egy röhejes árfolyamot erõltet, szerintem megnézte az euro történelmi mélypontját és azt akarja... Jujj, nem lesz egy egyszerû :)
Szerintem örülj neki, hogy ilyen kedves és jószívû szüleid vannak (nekem ez jön le a leírtakból) és ne erõltesd túl a dolgot! Kössétek le forintban az erre szánt összeget és várjatok. Ha a szüleidnek szükségük lenne a pénzre, akkor forintban a rendelkezésükre áll, ha meg nem, akkor maradhat, hátha normalizálódik az árfolyam, akkor átváltjátok és visszaadjátok. A lekötés tényét természetesen mondjátok el nekik, hogy tisztában legyenek vele, hogy komolyan veszitek.
Bár csak ilyen problémám lenne:)

Mikor rendezzem be a baba szobáját? Most vagyok 30 hetes, ez korai?

Már lassan minden bútor, ruha, kiegészít? megvan, de még nincs összerakva semmi.

Legjobb válasz: Szerintem már elkezdheted, hogy a baba érkezéséig minden rendben legyen. Nem lenne jó az utolsó hetekben kapkodni. Sok örömöt és boldogságot!

Szerintem már elkezdheted, hogy a baba érkezéséig minden rendben legyen. Nem lenne jó az utolsó hetekben kapkodni. Sok örömöt és boldogságot!
Szia! Én most vagyok 29 hetes és szintén megvan már minden a babónak. Szerintem jobb ilyenkor pozitívan gondolkodni és tervezgetni, rendezgetni a szobácskáját :)
Én 33 hetes vagyok és még hiányzik a bútor a szobából és sajnos csak két hét múlva tudjuk beszerezni. Aggódok is emiatt, mert unokatesóm akkor már megszült. Úgyhogy nem korai szerintem rendezkedni..meg különben is, olyan jó lehet be-benézni a kész babaszobába és ott álmodozni nem? úgyhogy ne tartson vissza semmi szerintem!
En 29 hetes vagyok, kifestettem, dekoraltam, a kisagy mar a helyen, benne matrac, megvan az agynemu, a ruhak (meg mosni-vasalni kell, azt majd kesobb, h viszonylag steril maradjon) megvannak a bebiorzo-legzesfigyelo-mellsziov stb dobozban, ezeket is kesobb rakom ossze, hianyoznak meg a kenceficek, az is raer. Hat en kb. igy allok, szerintem lassan lehet berendezkedni, ki tudja, mikor akar jonni a mano, egy honap mulva akar donthet ugy, h megerkezik, persze ez ne legyen igy!!!! De jobb idoben kesz lenni, mint kapkodni a vegen :)
szia én 36hetes vagyok, most kezdtünk el beszerezni mindent, öszzerakni, stb... már elég fárasztó. nyugodtan elkezdheted. boldog babavárást
Na igen, azert is jobb hamarabb, mert egy: penztarvat jobban kimeli, 2: ahogy halad az ido, egyre kevesbe vagyunk mozgekonyak, es megterhelo lesz az egyebkent izgalmas bevasarlas-butorosszerakas stb :)

32 hetes vagyok mikor rendezzük be a gyerekszobát?

Mik a legfontosabb dolgok, a kiságyon, matracon, kiskádon, meg tisztálkodási szereken kív?l amire szükség van és feltétlenül meg kell hogy legyen?

Legjobb válasz: Szerintem már lassan elkezdhetitek berendezni a gyerek szobát!

Szerintem már lassan elkezdhetitek berendezni a gyerek szobát!
Szia!Ha eszedbe jutott a kérdés, akkor foglalkoztat a dolog. Vágj bele!! Szerintem is itt az ideje a babaszoba elkészítésének. Idõbe telik mire minden a megfelelõ helyre kerül. Szerintem részesülni szeretnél a "fészekláz" csodálatos teendõibõl.
Máris elkezdhetitek. Én 35 hetes vagyok, most szereltük össze a kis bútorait a babánknak. Nekem ami fontos volt, hogy a gyerekszobában legyen: kiságy, pelenkázókomód, szekrény (amiben a ruháit/játékait tároljuk), kád, fotel (amiben szoptatni tudok), kicsi szennyestartó, és egy kisasztalon még gondolkodom (letenni pl. a cumisüveget). Ezeken kívül minden, ami az övé, ott lesz a szobájában, a körömvágóollótól elkezdve a cumisüvegen át a törölközõig.

Mi lenne a helyes döntés? Hogyan rendezzem le magamban?

A barátommal másfél éve járunk ? az els? komoly kapcsolatom, de egy féléve úgy érzem hogy egy másik fiúba beleszerettem. Sokszor gondolok arra, hogy szakítok a barátommal, jobb lesz neki nélkülem. Mellettem csak szenved, éretlen vagyok még hozzá. Megcsaltam nem egyszer, tudom, hibáztam. Mégis mikor arra gondolok hogy vége legyen a barátommal, elkap egy hihetetlenül nagy fájdalom, hogy belehalnék ha nem lenne velem, de mikor velem van ezt nem érzem, csak nagyon ritkán. Tudom, hogy még gyerek vagyok (16) és nem biztos, hogy ugyanazt gondolom a dolgokról, mint a barátom aki már tapasztaltabb ilyen téren (18), de mégsem tudom eldönteni, hogy mi a helyes. Várom a tanácsaitokat! Csak értelmes válaszokat, ha kérhetném!

Legjobb válasz: huuh hát nehéz a kérdés... a szövegbõl úgy értelmeztem hogy valamilyen szinten csak szereted még de az már nem szerelem. Szóval szerintem szakíts vele minél elõbb, hogy ne érezze magát becsapva fõleg ha már meg is csaltad. Vagy mondd azt hogy egy kis szünetet szeretnél hogy lerendezd ezt magadban. Ülj le vele beszélgetni és kérdezd meg hogy most milyennek látja a kapcsolatotokat és onnantól majd meglátod hogy mit kell tenned. A helyes döntés szerintem az lenne (hogyha szakítanátok) hogy nem jössz össze egybõl más pasikkal.Kicsit várj vele. Ez az én véleményem remélem tudtam segíteni:)

huuh hát nehéz a kérdés... a szövegbõl úgy értelmeztem hogy valamilyen szinten csak szereted még de az már nem szerelem. Szóval szerintem szakíts vele minél elõbb, hogy ne érezze magát becsapva fõleg ha már meg is csaltad. Vagy mondd azt hogy egy kis szünetet szeretnél hogy lerendezd ezt magadban. Ülj le vele beszélgetni és kérdezd meg hogy most milyennek látja a kapcsolatotokat és onnantól majd meglátod hogy mit kell tenned. A helyes döntés szerintem az lenne (hogyha szakítanátok) hogy nem jössz össze egybõl más pasikkal.Kicsit várj vele. Ez az én véleményem remélem tudtam segíteni:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, nem távkapocslat. Leültünk, beszélgettünk. Úgy döntöttünk, hogy még egyszer megpróbáljuk. A másik srácot viszont próbálom hanyagolni. Remélem összejön^^ Még egyszer köszi!
Távkapcsolatban vagytok vagy nem? Szerintem szakíts vele, nem érdemes hitegetned. Ha nem megy a kapcsolat, hát nem megy.
sajnos ha többször is megcsaltad, és ilyen érzéseid vannak vele kapcsolatban, akkor vess ennek véget!nincs jövõje már a kapcsolatotoknak.inkább most, mind húzod-halasztod és évek múlva megbánod hogy miért nem szakítottál elõbb.

Amennyiben az albérlő családunk nem fizet hónapok óta, akkor elvárható tőlünk, hogy a számlákat mi rendezzük (mi nevünkön van) helyettük és biztosítva legyen nekik az ingyenesen minden?

Arra gondoltunk,hogy mivel nem fizenek és már minket keres az adósságkezel? ez miatt,kiköttetünk mindent,mert mi nem tudjuk kifizetni helyettük,sem számlákat,sem albérletet nem fizetnek és mi megyünk így tönkre anyagilag.

Legjobb válasz: Miért nem küldöd el õket? Máskor, hogyha kiadod a lakást kérj kaució és minden hónapban nézd át a számlákat! Ha nem tudják befizetni, te befizetetd a kaucióból! Ha elfogy a kaució akkor elköszönsz tõlünk. Nem hiszem ,hogy át tudod íratni a nevükre, így, hogy minuszban vannak a számlák.

ha van szerzõdés, akkor a közjegyzõnél fizetési meghagyást kell indítanod...a szerzõdést meg megszegték, úgyhogy kirakhatod õket
Miért nem küldöd el õket? Máskor, hogyha kiadod a lakást kérj kaució és minden hónapban nézd át a számlákat! Ha nem tudják befizetni, te befizetetd a kaucióból! Ha elfogy a kaució akkor elköszönsz tõlünk. Nem hiszem , hogy át tudod íratni a nevükre, így, hogy minuszban vannak a számlák.
Ha kikapcsolták a dolgokat mert nem fizetek, hívd rá a gyámügyet gyerekveszélyeztetés miatt.
Ha van szerzõdésetek, abban biztos benne van, hogy ha nem fizetnek, akkor menniük kell, vagy ha ez nincs is, akkor nyilván azt rögzítettétek, hogy díjfizetés ellenében laknak ott. Ezesetben szerzõdést szegtek, ki lehet õket penderíteni. Ne legyetek naivak! A szolgáltató meg csak akkor írja át a közüzemet más nevére, ha kiegyenlítik a már meglévõ tartozást. Remélem, nem engedtétek bejelentkezni õket, mert így akár azonnal ki is hajíthatjátok õket, elvégre már egy ideje nem fizetnek. Ne ti szívjatok még nagyobbat. Kauciót meg mindenképp kérni kell a tartozások visszamaradásának kiegyenlítésére, hogy ne a tulajnak legyen belõle kára. Olyan ember meg soha többet ne engedjetek semmilyen lakásotokba, aki még a kauciót se bírja összeszedni, mert azzal van a legnagyobb esély arra, hogy így jártok... Oda kell menni pár nagydarab emberrel, és kizárni õket, zárcsere stb. A tulajnak ugyanis zálogjoga van az elmaradt bérleti díj ellenében az albérlõk albérletben lévõ ingóságai felett. A pofátlanságuk határtalan, ha emberien álltak volna a kérdéshez (mondjuk szóltak volna, és megoldást kerestek volna, hogy most kb 3 hónapig nem tudnak fizetni, és utána hogy törlesztik stb., de errõl szó sem volt, sõt, még õk vannak felháborodva, ha kéred a pénzt), akkor nyilván ti is állhatnátok hozzá másként. Ezek után gondolod, hogy valaha ki fogják fizetni a felhalmozott tartozást? Te se legyél kíméletes a saját károdra.
Az önkormányzatnál a tulajdoni lappal tudod igazolni magadat, és 3 ezer forintért kijelentheted õket, onnantól kezdve meg hogyha nincsenek bejelentkezve, kipakoltathatod a lakást a rendõrökkel is.
Akkor ha hivatalos irány a rendõrség. És intézkedést kezdjétek meg, mert soha nem lesz vége. Bár ha tudtátok, hogy szembe is kidobták õket akkor hülyeség volt õket befogadni albérlõnek.
Na akkor most leírom a szomorú igazságot, teljesen mind1 hivatalos szerzõdés van e , ha lenne akkor sem rakná ki õket senki . Leszarják, csinálj amit akarsz, vagy indítsál eljárást és akkor majd néhány hónap-év eltelik újabb befizetetlen számlákkal, gyûlik a tartozás aztán majd ha piros hó eisk valaki segít kitenni õket. Odamész, összeszeded a cuccaikat, kirakod a ház elé és lecseérlteted a záûrat. Ennyit tudsz csinálni. Én már inkább ki sem adom a lakásom, így veszteséges, de legalább több százezer forintos tartozást nem csinál nekem senki.
A kérdező hozzászólása: Mivel üresen állt a ház az ez elõtt 7 hónappal való beköltözésük elõtt most jönnek az elszámolószámlák jó nagy összegekel is (amivel többet használtak a minimálfogyasztásnál azt egybe kéri például a vízszolgáltató ). Valamit muszály lesz tennünk !
A kérdező hozzászólása: "Gyakorlatilag adócsaló vagy" Hogy mi vagyok ? A házat a férjem adta ki az én ellenkezésem ellenére, mert pontosan ettõl féltem .Viszont most a következményket én és a két gyerekünk is viseli majd anyagilag, ezért érintett vagyok, de semmiképpen nem mint adócsaló.
Szereld ki a lakásból az ablakokat ablakcsere véget aztán vagy megfagynak vagy eltakaródnak. Annyi mindent lehet csinálni te meg hagyod, hogy rajtad élõsködjenek.
Gyakorlatilag adócsaló vagy, de sokkal rosszabbul jártál, mintha törvényesen csináltad volna az albérletezést. Mint embert sajnállak, de mint csalót nem. Szerintem vigyél nekik ebédet is néha!
Csak semmi önbíráskodás, önhatalmú kilakoltatás. Ha a bérlõd tisztában van a jogaival, akkor feljelent magánlaksértésért, és te fogsz hûvösre kerülni. A lakcímbejelentés a lakáshasználat illetve kilakoltatás szempontjából teljesen mindegy. Nem azért használhatja a lakást, mert bejelentette a lakcímét, hanem mert te önszántadból beengedted oda. Mióta van kiadva a lakás? Idei jövedelmet csak jövõre kell bevallani, addig nem vagy adócsaló, ezzel nem tarthatnak sakkban. Lakáskiadást sehol nem kell bejelenteni, csak a jövedelmet utólag. Pláne, ha nem fizettek, akkor nem is volt belõle jövedelmed! Nemfizetés miatt rendkívüli felmondással kell élni. Ha nem költöznek ki határidõre, akkor bíróság. Pech, hogy pont tegnap óta van kilakoltatási moratórium, ami vonatkozik a bérlõkre is. Minél hamarabb belevágsz, annál hamarabb a végére jutsz.
A kérdező hozzászólása: "Pech, hogy pont tegnap óta van kilakoltatási moratórium, ami vonatkozik a bérlõkre is. " És arra is vonatkozik a kilakoltatási moratórium, hogy a nem fizetõ albérlõ helyett nekünk biztosítanunk szükséges , hogy ingyen víz, gáz, villany legyen a házban, vagy ha mi sem tudjuk kifizetni helyettük állandóan, akkor az elmaradásokat rendezve jogunkban áll kiköttetni mindent ?
"És arra is vonatkozik a kilakoltatási moratórium, hogy a nem fizetõ albérlõ helyett nekünk biztosítanunk szükséges , hogy ingyen víz, gáz, villany legyen a házban" Ez sajnos ingoványos terület, mert ha a bérbeadó nevén vannak a közmûvek, akkor a jegyzõ egy birtokvédelmi eljárásban aggályosnak találhatja a kikapcsoltatást. Arra is volt már példa, hogy a bérlõ meg visszakapcsoltatta a szolgáltatóval. Érdemes lenne megkérdezni a szolgáltatót vagy ügyvédet bevonni.
egyre több ilyen pióca lesz :( aztán a normális bérlõtõl meg emiatt elkérnek féléves kauciót :(
odamész, villanyóra után elvágod a kábelt, esetleg leveteted a bejárati ajtót, és elsétálsz. Ha keményebb vagy, akkor kinyitod az ajtót, cuccaikat elviteted, cimbjeiddel ott maradsz, elmondod hogy takarodó van, cuccaik nem tudod hol vannak, talán nem is voltak, semmi közöd hozzá. Ha mg keményebb vagy, cimbikkel odamész és kiveritek belõlük a ..rt is, és úgy dobjátok ki
A kérdező hozzászólása: "aztán a normális bérlõtõl meg emiatt elkérnek féléves kauciót :(" A férjem már ott megszánta õket, hogy még a kauciót sem kérte , mert hát szegényeknek most arra nincsen... Ha nem lenne az az aranyos kisgyerekük aki a legutóbb is olyan szépen, tisztelettudóan köszönt és nagyon szeretnivaló volt mikor mentem a szüleivel megbeszélni a dolgokat , akkor már másképp tettünk volna .
Most akkor a kisgyerek miatt fogjátok õket eltartani, és anyagi csõdbe menni? Komolyan, kérlek ne tedd! Ne bátorítsd õket, mert csak vérszemet fognak kapni!
Szia! Mi lett a vége a történetnek? Lett vége?
A kérdező hozzászólása: A történet vége, hogy 300.000 Ft rezsitartozast hátrahagyva mentek el amikor már kikapcsolták a gázt és a villanyt , azóta ígérgetett , hogy majd fizet, aztán egy ideje már kikérte magának, hogy õt ne zaklassuk ezzel mert megveret minket . Az adósságkezelõnek muszály voltunk mi kifizetni az elmaradást , arról nem írtam, hogy + 7 havi lakbért sem fizettek ki.
Ti is olyanok lehettek, mint a fölöttünk lévõ lakás tulaja. Egyébként nagyon rendes ember, csak hát kétszer!!! adta ki a lakását cigány családnak. Elõször a mosógépet lopták el, a második család meg a hûtõt, meg a tévét. Apám látta is mikor vitték le, persze elkezdett magyarázni a nõ, hogy csak szereltetni viszik. Ja, persze, mikor mindenki tudja, hogy a hûtõt helyben szerelik... Aztán persze felhívtuk a tulajt. Csak nehogy ti is így járjatok.
Ja, hát így más egy kicsit, kár ezen keseregni, hogy nem törvényesen csináltad, keress meg egy ügyvédet, de legalább egy könyvelõt, hogy mi van ilyenkor. Még nem késõ bejelentened az apehnál! Legfeljebb megbüntetnek, és? Kevesebbet veszítesz, mintha hagyod ezeket még garázdálkodni! Viszont ha nincs bejelentve az albérlés ténye, lehet, hogy még elõnyödre is szolgál, bizonyítsák be õk, hogy ott laktak, és pénzt adtak nektek! Foglald vissza a lakásodat! Kimennek, te be, zárcsere, stb. Ha be akarnak jönni, rendõrség.
A kérdező hozzászólása: Oké akkor felvesszük a bokszkesztyût, vagy visszamennek a szemközti házba a férfi édesanyjához, vagy ahová akarnak, de onnan tõlünk el !
A kérdező hozzászólása: Áprilisig szól a szerzõdésük.
A kérdező hozzászólása: Ha lejár a szerzõdésük el akarjuk adni azt a házat. Nagyon bután csináltuk, mert már beköltözéskor is sajnáltuk õket, hogy jól van ha nincsen kaució akor nincsen, mert nincsen nekik rávaló.
A kérdező hozzászólása: Ahoz jogunk van e , hogy most az utolsó pénzünkbõl rendezzük az elmaradt számláikat, majd kérjük a kikapcsolást, megtehetjük ezt ha nem fizetnek ???
A kérdező hozzászólása: "Ha kikapcsolták a dolgokat mert nem fizetek" Sajnos nem kikapcsolták, hanem adósságkezelõhöz adták ahol hiába mondtuk, hogy nem mi fogyasztottuk például a gázt akkoris rajtunk hajtották be, gondolom télen nem is lehet kikapcsolniuk. Este mondták a híradóban, hogy télen kilakoltatási tilalom is van , ez vonatkozik a hónapok óta nem fizetõ albérlõkre is ? Eszük ágában sincsen elmenni, még azt is felháborodással vették, hogy szóltunk, hogy jövõ áprilisban ha lejár a szerzõdés eladjuk azt a házat, ki lenne rajtunk kívûl ilyen bolond, hogy ennyire kihasználhatják ? A jogaikkal nagyon tisztában vannak...
A kérdező hozzászólása: Õszinte leszek, van szerzõdés, de nincsen lejelentve hivatalosan , ezért minimális összeget kértünk egy teljesen felújított, általunk szépen berendezett családi házért (havi 25000 Ft) . A szerzõdésben az van, hogy 8 nap késés után felszólítás, majd újabb 8 nap után kiköltöztetés. Ilyenkor a végtelenségig hagynunk kell, hogy kihasználjanak bennünket , mert még a végén õk jelentenének fel bennünket, hogy nem jelentettük az APEH, nak vagy nemtudom hová. Utólag gondolom már nem lehet bejelnetnünk és kifizetnünk az adót amit erre kell.
Vagy rájuk küldesz verõlegényeket MOST, vagy szépen egyik éjszaka lelépnek és találnak egy másik jóhiszemü tulajt akit kihasználnak. Mert ezt csinálják, nem egy ilyet hallottam már. A szolgáltatót sehol nem fogja érdekelni, hogy nem te laksz ott. A te lakásod te a te felelõséged.
Nincs szerzõdés akkor teljesen egyszerû. Holnap bemész zárat cserész dolgaik az ajtó elé aztán bizonyítsák hogy ott laktak. Ne legyetek már ennyire hülyék.
Zárcsere legyen igen! Csak éppen a cuccaikat nem adod vissza amíg nincs pénz. Õk meglopnak akkor így jártak. Én ezt tenném.
Sajnos a jogszabályok nem engednek neked sokmindent, az albérlõid ellen. Ezt olvasd el, Gábort személyesen ismerem, minden úgy igaz, ahogy itt áll (láthattad a híradókban is) :-((( http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/lenyulja-a-lakasomat-az-a..
Igen utolsó csak õk be vannak jelentve hivatalosan a kérdezõ esetében pedig nincs.
A kérdező hozzászólása: Nagyon megfontoltan , tájékozottan lehet itt bármit is lépni, felháborító az eset amit betettél ide ! :-( Akkor ezek szerint a végtelenségig melegedhetnek, fürödhetnek, használhatják az áramot , nekem pedig ezt muszály biztosítanom ? Megtehetem, hogy miután rendezem az elmaradásaikat kikapcsoltatok mindent és akkor úgy maradhatnak ameddig csak akarnak ?
Amikor nincsenek otthon, akkor zárcsere. Az életben nem fogják bizonyítani, hogy õk ott laktak.
A kérdező hozzászólása: Szerzõdés az van, de nincsen az APEH felé lejelentve, gondolom ezzel sakkban tarthatnak bennünket, hogy még õk jelentenek fel ezért bennünket. Nincsenek bejelentve arra a címre a mi házunkba, a szemközti házban laktak régebben a férfi édesanyjával idáig, aki megelégelte, hogy évek óta õ tartotta el õket és õ fizetett nekik mindent , ezért kitette õket.
A kérdező hozzászólása: "Az életben nem fogják bizonyítani, hogy õk ott laktak" Van szerzõdés ami általunk és általuk is alá van írva, de nem fizettünk adót az albérletbe kiadás után a férjem azt mondta, hogy õ nem akar hasznot, csak valaki vigyázzon a házra amíg el nem adjuk, potom pénzért lakhatnak ott az újonnan felújított, szépen berendezett családi házban 25.000 Ft-ért...illetve 0 forintért, mert annyit fizetnek . Még úgy beszéltek, hogy a szerzõdés lejárta után sem akarnak majd elmenni (jövõ április) , fel voltak háborodva , hogy van vevõ a házra addigra.
Ne siránkozz, hogy akkor nektek most mindent biztosítani kell....Odamész néhány marcona emberrel, és kizárod õket! Benne volt a szerzõdésben, hogy nem fizet, akkor 8 nap és pápá. Ha nincsenek bejelentkezve, akkor semmi gond. A bejelentéshez me a tulaj aláírása is kellett, szóval ha mégis bejelentkeztek, akkor okirat-hamisítás... Nem [email protected], cselekedni de nem holnap, hanem most azonnal. Azt a pénzt te már nem látod viszont, amit eddig lelaktak, elhasználtak, de ha sokáig vacakolsz, még a lakás mozdítható dolgait is cseszheted. Volt az orrom elõtt ilyen eset, eladogatták a berendezést...Adóhivatallal fenyegetõznek? vágj vissza gyermekvédelemmel... És máskor kaució nélkül senkit be ne engedj, ha meg nem fizet, kihajítani, nem szívbajoskodni.
Sajnálom, hogy így jártatok, ez drága tanulópénz volt. A megveretésre meg annyit, hogy ha körülnéztek, lehet hogy a ti ismeretségi körötökben is lesz olyan, aki 25%-ért behatja tõlük a pénzt.

Mit adjak a tengerimalacomnak enni? És, hogy rendezzem be a ketrecét ami 96x56x45cm -es? És ha gondozom sokat a malacom akkor nem muszáj venni neki társat? És milyen tárgyakat rakjak neki a ketrecébe?

Legjobb válasz: tengerimalac tápot, szénát, zöldségeket, de semmi k-betûset, vagy puffasztót... + napi 30g/tengerimalackilogram c-vitamint, lehet venni olyat amit a vizébe lehet keverni, vagy akár és az a legolcsóbb, aszkorbinsav gyógyszertárban.

tengerimalac tápot, szénát, zöldségeket, de semmi k-betûset, vagy puffasztót... + napi 30g/tengerimalackilogram c-vitamint, lehet venni olyat amit a vizébe lehet keverni, vagy akár és az a legolcsóbb, aszkorbinsav gyógyszertárban.
A kérdező hozzászólása: Oké! Köszönöm szépen a válaszokat!
mondd neki, hogy õ sem élne szívesen egyedül, egy tengerimalacokkal teli helyen. mert Bocival ez lenne a helyzet fordítva. kell neki valaki, akivel megbeszéli a dolgokat.
mutasd meg neki a már említett linket.
A kérdező hozzászólása: Az Anyukám nem engedi, hogy társa legyen. Pedig én nagyon szeretném ha lenne egy társa! Hogy vegyem rá õt?
nekem volt majdnem 10évet élõ tengericocim, aki egyedül élt, illetve voltak próbálkozások idõnként, hogy kapott társat, de mindig az új coci 2-3 hét alatt kapott ilyen hasmenéses nyavalyát és elpusztult, az állatorvos szerint az 1 esszámú cocim hordozott valami nyavalyát, uh végül nem próbálkoztam tovább, de láthatóan boldog volt, szabad ki be járása volt az egész lakásban, ami tengerimalacbiztos volt:) most, hogy kertes házban élek, jelenleg van 7db de nekik már saját épületük van:P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Amúgy 4 hét múlva megkapok 1 vagy 2 tengerimalacot az egyik tarka õt Bocinak fogom hívni a másik meg még nem tudom milyen színû!
de itt egy jó oldal, ahol minden le van írva: http://www.gemon.ro/hu.htm
versele laga cavia complete a legjobb táp, abban van elég c-vitamin. széna mindig legyen elõtte. adj neki zöldséget vagy gyümölcsöt minden nap. az emberi foglalkozás nem pótolja a fajtársat, tehát kell neki venni társat. a ketreced 2 malinak is elég. rakj a ketrecébe házat. egy malacra egy ház kell. meg tányért, önitatót, szénatartót.
Ne haragudj, de a tengerimalacok szociális állatok, kell mellé egy társ is. Ezt nekem is elmagyarázták már, és elsõre megértettem. Megélnek egyedül is, igen, kb. 2, 5- 3 évig. A normális pedig 5-6 év. lepontozhatsz, de én csak segíteni szeretnék. de legalább te már annyival jobb vagy, hogy nem egy 60 centis ketrecbe szorítod be szegényt.

2003-ban megbüntetett a BKV ellenőr.2008. dec-ben felszólitott a behajtó ügyvéd, hogy rendezzem a 20. 000 Ft-os csekket. Ennyi év után jogosan követelik? Ha nem fizetek, mire számithatok?

Legjobb válasz: Van egy tippem, kiktõl kaptad a felszólítást. Ha nem írtál alá semmit, nem bizonyítható, keress egy ismerõst, aki jól ért a joghoz.

Van egy tippem, kiktõl kaptad a felszólítást. Ha nem írtál alá semmit, nem bizonyítható, keress egy ismerõst, aki jól ért a joghoz.
Ha egy bizonyos K.S küldte akkor az annyit is ér. Tele van a net a nevével, a követeléseinek a 90%-a légbõl kapott a többit sem kell komolyan venni. Ha reális esélyt látna rá , h behajtsa akkor nem sima levelet küldözgetne hanem bíróságra menne és fizetési meghagyást kérne. Ezek a levelek csak ijesztgetésre jók, kiküld mondjuk 10 ezret és ha csak minden 100. ember beijed és fizet már megérte neki és mivel sokan tényleg megijednek és nem gondolkodnak be is fizetik. Eleve attól , h bíróság meg per meg végrehajtás összecsinálja magát és úgy van vele, h inkább fizetek nehogy baj legyen. Te ne ess ebbe a hibába, hiszen ezzel nem oldódik meg semmi, ráadásul az adatbázisukba is megmaradnak az adataid sõt odaírják mellé, h egyszer már fizetett és mint ilyen úgyis fogsz még kapni.
De ó, hogy feltetted ezt a kérdést! Én is kaptam ilyet, csak majdnem 400.000 Ft-ról.. nem..nem írtam el! Amit az elsõ válaszoló írt, azt honnan tudja? Ha így van, akkor nekem rengeteg büntim elévült már!
No igen :-) Egy apróság: http://www.bkv.hu/jegyinfo2009/potdij2009.html Van alul egy felsorolás, kik foglalkoznak behajtással, ügyvédek. A felsorolásból az elsõ és a második fickó egy irodához tartozik, együtt dolgoznak, de a legtöbb ügy el se jut hozzájuk, mert mindent a telefonosok és az adminisztrátorok intéznek. (már nincs közöm hozzájuk hála a jó égnek) Az aláírásuk is benne van automatikusan a számítógépben, a pecsétet se saját kézzel nyomják a papírra. A dolgozókkal szemben se tart be minden elõírást a cég. Szóval ha hozzájuk kerültél, akkor ezt így vedd. A többit nem ismerem a felsorolásból.
A 21:43-asnak: Én írtam az elévülõs dolgot. A BKV Figyelõ oldalon többször elõjön a téma és ugye egyesek a polgári peres követelést húzzák elõ ahol 5 év az elévülési idõ. Viszont van egy személyszállításra vonatkozó ami szerint 1 év ( parkolási társaságokra is ez vonatkozik). Egy másik szerint pedig a vasúti személyszállításra 5 év az elévülés. Annyi biztos, h buszra, és villamosra 1 év, a BKV szerint viszont a metrón fogaskerekûn és HÉV-en 5, viszont az ombudsmani vizsgálat kimondta, h nem lehet így megkülönböztetni hiszen egy cégrõl van szó, tehát 1 év mindenhol. A BKV viszont még az 5 évnél régebbi büntiknél is nyomja a felszólítást. Ez amúgy nem törvénytelen ( de az ombudsman ezt is kifogásolta), hiszen felszólítani bárkit bármire fel lehet akkor is ha alaptalan a követelésed, de ha bíróságon próbálná meg behajtani akkor nem sikerülne, mert elévült tartozást nem lehet. A másik pedig az, h egy sima levél, amiben az ügyvéd közli , h a BKV felé tartozásod van és fizessél neki X összeget, az nem hivatalos értesítés. Mi is a probléma vele: 1. Egy sima postán feladott levél nem értesítés, hiszen mondhatod, h meg se kaptad nem lehet ellenõrizni. Erre való a tértivevény, a postás csak neked adhatja oda ( elvileg) és neked alá kell írnod, h átvetted. Ezzel igazolható. 2. Az ügyvédnek mellékelnie kell a meghatalmazó levelet, amelyben a BKV elismeri és aláírássával igazolja, h tényleg eljárhat az érdekében. Megbízólevélnek hívják és az ügyvédnek ezt amúgy minden tárgyalásra vinnie kell a bíróságra ezzel igazolja, h igen a védence megbízta, h képviselje õt. 3. Az ügyvéd és a BKV is azt mondogatja, h bizonyítsd be, h nem te voltál és akkor békén hagynak. A valóság ezzel szemben az, h fordítva mûködik a dolog, nekik bizonyítani azt, h jogos a követelésük. Létezik olyasmi, h ártatlanság vélelme, vagyis ameddig be nem bizonyítják , h bûnös vagy addig ártatlannak kell tekinteni. A BKV honlapján van fent lyen kitétel , h az aláírás hiánya nem mentesít a pótdíjazás alól. Ez nem igaz, aláírás hiányában ugyan hogy bizonyítják, h tényleg õ volt aki lógott, pláne ha bemondásra írták fel az adatokat? Egy aá nem írt papírt nem fogadhat el a bíróság bizonyítékként, ha mégis megteszi akkor hajrá lehet írni papírt arról, h a BKV tartozik neked pár millával, amit vállal, h mondjuk hó végén kifizet neked. Az aláíráshoz meg odaírod, h nem írta alá, és lehet a bírósághoz menni , h hajtsák be rajtuk. A helyes eljárás ilyen ügyvédi fenyegetések ( de más fenyegetéseknél is) Sima levélként jött? Kukába dobni és elfelejteni, nem kaptad meg Tértivevényesként jött? Aláírod, majd erre már válaszolsz és megkéred az ügyvéd urat, h küldje át a jegyzõkönyveket, amik a büntetést igazolják és a megbízólevelét, h jogosult a BKV képviselõjeként eljárni. Ha nem küldi ezeket el akkor nincs mirõl beszélni. Ha a jegyzõkönyvön bármi nem stimmel akkor szintén megírni és közölni , h nem fizetsz. Ha a bíróságtól jön fizetési meghagyás ( aminek az esélye ezeknél az eseteknél majdnem nulla) akkor 15 napon belül írásban ellentmondani ( fontos, ha nem mondasz ellent és nem idõben akkor jogerõs lesz és behajtják). Ellentmondás esetén perré alakul át, ilyenkor vagy belenyugszik az ügyvéd és nem indítja meg a pert ( ilyenkor vmennyi illeték befizetése esetén elindul) és akkor rövidesen megszüntetik az eljárást, vagy per lesz és nekik kell bizonyítaniuk, h a követelés jogos. Egyébként az ügyvéd levelében az elõre elksézült válaszok is érdekesek. Vmi ilyesmi szokott lenni: A tartozást elismerem kifizetem a mellékelt csekken A tartozást részben vagy egészben már rendeztem, bizonylatokat mellékelem. A tartozást elismerem, de nem tudom egy összegben fizetni, részletfizetést kérek. Olyan miért nincs, h nem ismerem el? Ill. van, ez esetben levél megy a kukába.
Ha esetleg bizonyítani akarod, hogy nem kaptál levelet, kérd ki az állítólagos tértivevényes leveled ajánlási rakszámát-ha nem ajánlott levélrõl van szó, akkor nincs mirõl beszélni-aztán a kerületed postáján(11.kerület 112-es posta, stb) kikérni a levélsorszámot.ez alapján kiderül, kaptál-e levelet (elvileg pedig), hogy aláírtál-e valamit! ezt onnan tudom, hogy pont ma kerültem hasonló hlyzetbe és sikerlt találnom egy segítõkész PostásHölgyet!
Az elévülési idõ egy év, metrón és HÉV-en szerzett büntetésnél 5 év. Ha ez letelt nem lehet behajtani. A felszólításra ha nem tértivevényes levélben kézbesítették ( nem írtad alá , h átvetted) ne reagálj mert nem hivatalos értesítés így nem bizonyítható, h értesítettek. Ugyanis ha az elévülési idõn belül értesítenek akkor újraindul az 5 éves elévülési idõ. Ha tértivevényes jön akkor se fizess azonnal kérd ki aj egyzõkönyvet a büntetésrõl és kérd el az ügyvéd megbízólevelét, amivel igazolja, h a BKV megbízta arra, h eljárjon a képviseletében. Ha a jegyzõkönyvben nem stimmel bármi akkor megint ne fizess ( pl. nincs aláírva, nem a te adataid vannak rajta vagy nem pontosak).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!