Találatok a következő kifejezésre: Mikor rakjam aludni (4 db)

Mikor rakjam le aludni 1 hónapos kisfiamat?

Mikor szopik, utána felélénkül, elég nehezen alszik el, van hogy csak 1 óra múlva. Ez id? alatt nem sir, csak nézel?dik. Mi a jobb, ha ilyenkor dajkálom, foglalkozok vele, vagy ha lerakom, és ott "elaltatja" magát egy id? után?

Legjobb válasz: Akkor tedd le aludni, ha álmos! Biztosan meglátod rajta. Az enyém elkezdi dörzsölgetni két kezével az orrát és a szemeit. Akkor tudom, hogy aludni akar.

Akkor tedd le aludni, ha álmos! Biztosan meglátod rajta. Az enyém elkezdi dörzsölgetni két kezével az orrát és a szemeit. Akkor tudom, hogy aludni akar.
Nekem is ilyesmi problémám van, csak fordítva... Az enyém szopik, elalszik cicin, leteszem, de ha olyan napja van, fél - egy óra mulva felébred és megint cicit akar. Nem tudom fenntartani, nem jó neki ha dajkálom, ha leteszem, ha cumizik, neki cici kell. Aztán megint alszik fél-egy órát, és ez így megy egész nap. Fárasztó, de nem tudok vele mit tenni. Más napokon meg 4 órát alszik, eszik, majd megint 4 órát alszik... A fene érti õket:-)) De szerintem tedd le nyugodtan, elaltatja õ magát, mert ha dajkálod, azt fogja megszokni, és igényelni késõbb is. Néha persze kell vele foglalkozni, beszélgetni, én is úgy szoktam, hogy leteszem a helyére, és odaállok mellé, és úgy beszélek hozzá kicsit, na meg pelusozás és szoptats közben is, néha ezek elõtt amíg bírja cérnval kaja nélkül:-)
Babahordozó az teljesen jó.
Így van, a legjobb a baba-pihenõszék!
Mi a kicsinek vettünk babapihenöt amiben nagyon szeret.Önmagát birja hintáztatni és közben el is alszik.Állitható a szög, hogy milyen helyzetben feküdjön.Takaritás közben pedig oda viszem ahol én vagyok.És ez szerintem a kis gerincének sem árt mivel puha anyagból készül és sokkal könyebb mind a hordozó.
Az én apukám kerekeket szerelt fel a babaágyra, és azt tologattam ide-oda napközben. Persze ez csak akkor jó, ha nincsenek lépcsõk a szobák közt. A járókára is szerelt kerekeket (úgy tûnik kerék mániás a papám), mondván, hogy így a gyerek nincs a padló szintjén...
Én hordozóba tettem a fiam, amíg nagyon pici volt, akkor is. Sõt, most is szoktam, pedig már 10 hónapos. De mostmár inkább az etetõszéket szoktam erre használni. Viszont ha még nagyon pici babáról van szó, akkor vehetsz neki mózeskosarat is, nem kell a legdrágábbat, vannak nagyon jó fonott anyagú mózeskosara, mint egy fonott bevásárlókosár, csak matraccal az alján. Ezekeben nagyon jól elvannak az újszülöttek.
Igen, az anyaméhben is gömbölyû a gyerek, de ott van a magzatvíz is ami csökkenti a gravitációt és a csigolyákat nem éri nagy terhelés. Ha megdöntöd a babhordozót egy kicsit hárta akkor teljesen jó. Így az autóba is beköthetõ nyugodtan. Az a lényeg, hogy nem legyen összeesve a gerince és a csgolyák ne nyomják egymást. Remélem érthetõen írtam. Gyógytornász anyuka
A barátnõm a babakocsiba tolja oda maga mellé, és abban jól elvan. Egyébként nem értem a gerincproblémát, amikor a baba az anyaméhben sem egyenes gerinccel vár a születésre. A gerinc deformációját az allandóság és arendellenesség okozza, de nem hinném, hogy a babahordozó.
A babahordozó gerinc konfliktus örök lesz. Én azt mondom, hogy nem gyártanának olyat, ami nem jó a babának. Én is szoktam a hordozóba tenni a picit , imádja. Keresztlányom is abban nõtt fel... TEheted járókában is, az biztos egyenes:-) Vagy vehetsz hordozókendõt, sokan azt is szeretik... Amúgy én a kiságyában hagytam, csak sokszor ránéztem. Vegyél egy bébiörzõt, az helyettesíti a mellette ülést. És 3 hét alatt megszokod, akkor már nem fogsz izgulni rajta:-)
Én írtam a babahordozós kérdést kicsit lejjebb, azt írták, hogy nem tesz jót a gerincének, úgyhogy engem is érdekelne, hogy mi lenne a jó megoldás...
szerintem is mozeskosar, vagy babapiheno...a babahordozot én csak harom honapos kortol használtam, mert a kicsinek bár tetszett, de nyiklett-nyaklott benne.

Kaptam kiskutyát, és szeretnék tanácsot kérni, hogy mit etessek vele, hova rakjam őt le aludni, és mibe?

Máltai selyemkutya. Mikor kell őt orvoshoz vinnem?

Legjobb válasz: Anyám, borogass!

Anyám, borogass!
hogy vannak ezek a százalékok? az elsõ aki nem írt semmit, 62% nekem aki meg írt, az 33%-ban hasznos? kérdezõ mi tetszik és mi nem? tapasztalatból írtam, na mind1, többet se.
Mennyi idõs a kutyus? Ha megkapod a kutyát, oltási könyvvel, amibe benne van mikor kapta az oltásait, akkor utána a következõ oltásnál(3 hét) kell vinned dokihoz. Nem kell 2 hetente vinned szurira, mert akkor kezdi el kifejteni a hatását az elõzõ oltás és ez nem jó ugyebár. Elég 3 hetente vinned oltásra, nem lesz semmi baja. Mindenképpen csendes, nyugodt helyet válassz a kutyusnak, és kutyafekhelyet. Lehet fonott kosár is, csak tegyél bele pokrócot, párnát. Ha szétrágja a kosarat, akkor egyértelmû, hogy mást kell venni. Válassz többféle kutyaeledelt, nem biztos, hogy a nagyon márkásak a legjobbak, ne gabonásat vegyél, erre figyelj oda. Csak hús legyen benne. Húskonzervet adj a picinek eleinte, mellé lehet száraz is, azt is rágcsálhatja. Ezt késõbb csinálhatod úgyis, hogy reggel konzerv, este meg száraz. Én nem vagyok híve a csak szárazeledel etetésnek, csak azért nem adom neki, hogy ne kakiljon többet a kutyám.. olvastam már ilyen kommenteket is. pff.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is így gondoltam, hogy inkább megkérdezem. Mint, hogy valamit elrontsak. De hát, azonnal "lekiabálták" a fejem, hogy miért hozták ilyen hamar el a kutyust, stb.... :)
Nem volt kár. Így alakult, Te pedig most majd megtanulod a kutyatartás csínját-bínját. Inkább kérdezz meg mindent 5x, mintsem valami nagy bakit elkövess.
A kérdező hozzászólása: nekem csak úgy hozták, fogalmam sem volt hogy jön. :( de látom kár volt ide írnom. BOCCCSS
Aki lepontozott ezek szerint egyet ért azzal, hogy úgy hoznak el egyesek 6 HETESEN egy kölökkutyát, hogy még a legalapvetõbb szükségletükrõl sincs halvány lila fingjuk sem. Ezek a kérdések miért nem a kutya érkezése elõtt merülnek fel az emberekben?
Grrr, túl korán lett elhozva. Ne lepõdj meg, ha a viselkedésében emiatt lesznek "hibák"
A kérdező hozzászólása: Amúgy 6hetes a kiskutya :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Sokat megtudtam! Aranyosak vagytok RENDES válaszadók ! ... Utolsó kommentezõ, nemtudom nemtom miért csak 33% ot adott . Én csak most jöttem fel, nem tetszikeztem semmit. :S Nemtudom mér van az .! DE neked is köszönöm :) )
Na azt éppenséggel pont én írtam (aki azt is, hogy nem volt kár kérdezni...:) Tényleg túl korán lett elválasztva, ez tény. Az ilyen kutyák többségével sok gond szokott lenni, leginkább az, hogy elkezdenek nagyon durván játszani. Harapni fog, mert azt gondolja, hogy az is a játék része. Ha 8-9 hetes koráig az anyja mellett van, akkor õ megtanította volna, hogy hol a játék határa. Neked nagyon nehezen fog menni, nehéz olyan visszajelzést adni a kutyának, amibõl megérti, hogy nem haraphat erõsen. Nem biztos, hogy így lesz, csak nagy rá az esély:)


Mibe és hogy rakjam ki az erkélyre aludni?

Legjobb válasz: Úgy, mint ahogy kivinnéd sétálni.

Úgy, mint ahogy kivinnéd sétálni.
Nyugodtan rakd ki az erkélyre akár 0fokban is. -5 fokig semmi baja nem lesz. Akár órákat is aludhat. Mi vettünk egy erkélyes babakocsit kb 1000-2000ft-ért. Egyszerû lapos mózeses kocsi. Simán kint hagytam, nem volt hideg, különben is bundazsákban van a baba. Én amig pici volt egy bundazsákba, alá vastagabb kardigán gatya, harisnya, body, zokni-ban volt. Esetleg egy takaró a zsákra rá. Mikor nagyobb volt akkor overáll, alá és körbe egy vastag pléd. Sosem fázott a keze is meleg volt mindig.
Taigetos hálózsák, direkt erre találták ki. 15:51 ++
A kocsit ne vidd ki, mert lehûl, vizes lesz belül és úgy nem tudod beletenni a picit. Átfázik szegény. Sajnos csak séta a megoldás. Mi is laktunk lakásban és másképp nem ment.
Vigyétek fel a kocsit az erkélybe. Vagy hordozó.
Nyugodtan kirakhatod, sõt ki is kell rakni levegõre minden nap, kivéve ha szmog van nagyon, meg köd. Szerintem is kéne egy másik babakocsi, venni egy ócskábbat akár olcsón, amit csak fent használtok. A hordozó nem elég védett szerintem, meg kényelmetlen. Én harisnya, body, rugi, bundazsák, takaró, ezeket szoktam ráadni.
ki akarod rakni a gyereket az erkélyre 0 fokba? normális vagy?????
A kérdező hozzászólása: Mit csináljak, ha a levegõn tud aludni. A lakásban alszik 30 perceket és utánna nem lehet vele bírni csak sír egész nap. Sétálok vel napi 3*2 órát.
A kérdező hozzászólása: Igen. A babkocsink lent van a babakocsi tárolóba, azt nem tudom kitenni. És sajnos csak kint alszik jót.
Egyrész nincs 0 fok, másrészt meg úgy tudom, -5-ig nyugodtan lehet kint altatni, neki egészséges, neked kényelmes megoldás. Sajnos az enyémet nem tudtam kint altatni, mert vagy cicin vagy a mozgó babakocsiban aludt csak el, pedig de jó lett volna. Ha nagyobb erkélyetek van, ahova elfér egy járóka, talán az is megoldás lehet jól kibélelve. Mi állítólag mindig úgy aludtunk a tesómmal babakorunkben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!