Találatok a következő kifejezésre: Mikor rakjam a babának (14 db)

Érdemes venni pihenöszéket, olyat néztem ami rezgős és zenél is, mikortol köti le a babát és meddig ül meg benne? A játszoszönyegre mikor rakjam a babámat 3 hetes, mikortol lát és fog?

Legjobb válasz: az utolsotol kérdezném :te hol vetted a pihenöszéket szerintem én is olyat néztem ami neked van,de én drágábban láttam.Légyszi ird meg hol vetted enyiér?Köszi.

A kérdező hozzászólása: az utolsotol kérdezném :te hol vetted a pihenöszéket szerintem én is olyat néztem ami neked van, de én drágábban láttam.Légyszi ird meg hol vetted enyiér?Köszi.
szia! én innene rendeltem a fisher-prince.st: http://www.gyerekalom.hu/ remélem segítettem neked az énkislányomis szewreti
4 hetes korától játszószönyegre teszem a Lányomat imádja. Most 20 hetes múlt és már elõszeretettel tépi a figurákat lefelé. A 3-4 hónap táján nyúl utána a tárgyaknak. Pihenõszék a miénk nem ilyen extra és arra használjuk hogy etetem belõle vagy tv-t nézi néha akkor ül benne huzamasabb ideig ennyi idõsen ha ott vagyok vele, kisebb korában több idõt töltött fekvéssel benne. 20hetes Kislány anyukája
igen nagyon praktikus dolog, én születése ota abba rakom.az enyém sem rezgõs de azt hallottam az jo a hasfájos babáknak.de ha csak simát veszel az is jo és megéri
Én a játszószõnyeget is javaslom, mivel ott nem csak ül és néz, hanem aktívkodhat is. Ez minden téren fejleszti, nálunk nagyon bevált. 1, 5 hónapos korában kapta, órákig játszott vele. most 6 hónapos, de kb 2 hónapja már az ívet nem használjuk, mert olyan erõs hogy ledönti meg eltörte :) no meg elkezdett mászni, ezért még a zörgõket meg a tükröt még így is sokat nézegeti.
nekünk a fisher price-s van, ami rezeg és 18 kg-ig jó, hintáztatni is lehet benne. naon szereti a fiam, van játszohidja is a széknek, azt szokta nézegetni, vagy csak leveszem és nézeget. a rezgõs funkciója segit neki, ha nem tud kakilni. kb.12.000ft volt, de mindenhol más ára van, nézz körül alaposan, mert ezt a fajtát én láttam 20, 000ft-ért is...
azt tudom h interneten rendeltem, ausztriából hozták, de magyar a honlap, jatsszvelem.hu-n is van, nézd meg még az intersparba is, mert ott pl. néztem a fisher price játékokat, és a tanulókutyus ott csak 7700ft, mindenhol máshol pedig 8800ft-ról indul és kb 12.000ft.ig van árban, lehet ez a rezgõszék is olcsóbb...de mindenképpen megkeresem a honlap cimet neked, én egy hónapos korától ültettem bele, akkor még beletettem a babahordozóból az ujszülött fejszükitöt és ugy, már akkor naon élvezte..
na megtaláltam, arzuhanas.com, de most nincs olyan, nem láttam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, sokat segitettetek.

Hogyan (és mikor) rakjam a rizslisztet a babám ételeibe?

7hónapos

Legjobb válasz: A fõzeléket tudod vele sûríteni, lisztszórással(staubolás).Ici-pici olivaolajon párolod pici víz hozzáadásával a nyersanyagot, szórsz rá egy teáskanál lisztet,, majd annyi víz, h fõzelék állagú legyen, kiforralod, turmixolod.Én így szoktam, csak kukoricaliszttel.

A fõzeléket tudod vele sûríteni, lisztszórással(staubolás).Ici-pici olivaolajon párolod pici víz hozzáadásával a nyersanyagot, szórsz rá egy teáskanál lisztet, , majd annyi víz, h fõzelék állagú legyen, kiforralod, turmixolod.Én így szoktam, csak kukoricaliszttel.
Ha már ehet natúr joghurtot, habarhatsz is vele
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi
Babahordozó az teljesen jó.
Így van, a legjobb a baba-pihenõszék!
Mi a kicsinek vettünk babapihenöt amiben nagyon szeret.Önmagát birja hintáztatni és közben el is alszik.Állitható a szög, hogy milyen helyzetben feküdjön.Takaritás közben pedig oda viszem ahol én vagyok.És ez szerintem a kis gerincének sem árt mivel puha anyagból készül és sokkal könyebb mind a hordozó.
Az én apukám kerekeket szerelt fel a babaágyra, és azt tologattam ide-oda napközben. Persze ez csak akkor jó, ha nincsenek lépcsõk a szobák közt. A járókára is szerelt kerekeket (úgy tûnik kerék mániás a papám), mondván, hogy így a gyerek nincs a padló szintjén...
Én hordozóba tettem a fiam, amíg nagyon pici volt, akkor is. Sõt, most is szoktam, pedig már 10 hónapos. De mostmár inkább az etetõszéket szoktam erre használni. Viszont ha még nagyon pici babáról van szó, akkor vehetsz neki mózeskosarat is, nem kell a legdrágábbat, vannak nagyon jó fonott anyagú mózeskosara, mint egy fonott bevásárlókosár, csak matraccal az alján. Ezekeben nagyon jól elvannak az újszülöttek.
Igen, az anyaméhben is gömbölyû a gyerek, de ott van a magzatvíz is ami csökkenti a gravitációt és a csigolyákat nem éri nagy terhelés. Ha megdöntöd a babhordozót egy kicsit hárta akkor teljesen jó. Így az autóba is beköthetõ nyugodtan. Az a lényeg, hogy nem legyen összeesve a gerince és a csgolyák ne nyomják egymást. Remélem érthetõen írtam. Gyógytornász anyuka
A barátnõm a babakocsiba tolja oda maga mellé, és abban jól elvan. Egyébként nem értem a gerincproblémát, amikor a baba az anyaméhben sem egyenes gerinccel vár a születésre. A gerinc deformációját az allandóság és arendellenesség okozza, de nem hinném, hogy a babahordozó.
A babahordozó gerinc konfliktus örök lesz. Én azt mondom, hogy nem gyártanának olyat, ami nem jó a babának. Én is szoktam a hordozóba tenni a picit , imádja. Keresztlányom is abban nõtt fel... TEheted járókában is, az biztos egyenes:-) Vagy vehetsz hordozókendõt, sokan azt is szeretik... Amúgy én a kiságyában hagytam, csak sokszor ránéztem. Vegyél egy bébiörzõt, az helyettesíti a mellette ülést. És 3 hét alatt megszokod, akkor már nem fogsz izgulni rajta:-)
Én írtam a babahordozós kérdést kicsit lejjebb, azt írták, hogy nem tesz jót a gerincének, úgyhogy engem is érdekelne, hogy mi lenne a jó megoldás...
szerintem is mozeskosar, vagy babapiheno...a babahordozot én csak harom honapos kortol használtam, mert a kicsinek bár tetszett, de nyiklett-nyaklott benne.


2 hónapos babámnak a fülei mögött száradt a bőr, nem fáj neki, de tegnaptól nagyobbodott. , olajoztam neki Mitől lehet, és mit rakjak rá?

Legjobb válasz: Nem törlöm szárazra, sõt fürdetés elõtt mindig beolajozom (védõnõ tanácsára) Az elõbb kérdeztem telefonon, azt mondta olajozzam, meg sudocrem-et rakjak rá. egymáshoz ér a 2 bõr, a fül a mögötti résszel.

A kérdező hozzászólása: Nem törlöm szárazra, sõt fürdetés elõtt mindig beolajozom (védõnõ tanácsára) Az elõbb kérdeztem telefonon, azt mondta olajozzam, meg sudocrem-et rakjak rá. egymáshoz ér a 2 bõr, a fül a mögötti résszel.
mi is igy voltunk, 5 hetesen 1 reggelre annyira kiszaradt, hogy a repedes be is verzett.en nivea kremmel kentem, a kek dobozossal az jo zsiros 1 nap alatt tobszor is bekentem masnapra hejre jott es azota sincs baj.ha gondlod probald ki, nalunk bevalt.
Szia!Lehet, hogy nem sikerül nagyon szárazra törölni fürdés után.Elég eldugott hely a fül mögötti rész :) ....egy kis csöpp babánál méginkább.Az olajozás, zsíros krém, testápoló használata biztosan segíteni fog!
nekünk is bevérzett, egybõl vittem a dokihoz, tetran-hydrocortisont írt fel rá, másnapra szinte teljesen meggyógyult:) ja, és azt mondta, hogy csak olajat ne!!!(????)

Ha majd fejem a tejet, mibe fejjem le, és utána miben tároljam. Amit lefejek rögtön a fagyasztóba rakjam? Ha nem akkor a hűtőben meddig áll el, mikor adjam oda a babának?

Legjobb válasz: Én széles, öblös poharat használtam, mert kézzel fejtem. De vannak olyan szerkentyûk (pl. Avent), aminek a "fejõrésze" a cumisüveghez van csatlakoztatva. Lehet kapni mércével ellátott zacsikat, amiben le tudod fagyasztani. Én fehér mûanyag poharakat vettem (védõnõ tanácsolta) alkoholos filccel ráírtam a dátumot, alufóliával lefedtem és úgy tettem a tiszta fagyasztóba. A babának pedig akkor adhatod, ha pl. nem érsz rá, más vigyáz rá, akkor pohárból szépen meg tudja inni (mert a cumisüveg cumizavart okozhat), én késõbb azzal sürítettem a fõtt zöldségeket neki, amikor már ehetett fõzeléket. Ja, és magától kell felengednie a tejcinek, nem szabad melegíteni,nekem legalábbis ezt mondták.

Én széles, öblös poharat használtam, mert kézzel fejtem. De vannak olyan szerkentyûk (pl. Avent), aminek a "fejõrésze" a cumisüveghez van csatlakoztatva. Lehet kapni mércével ellátott zacsikat, amiben le tudod fagyasztani. Én fehér mûanyag poharakat vettem (védõnõ tanácsolta) alkoholos filccel ráírtam a dátumot, alufóliával lefedtem és úgy tettem a tiszta fagyasztóba. A babának pedig akkor adhatod, ha pl. nem érsz rá, más vigyáz rá, akkor pohárból szépen meg tudja inni (mert a cumisüveg cumizavart okozhat), én késõbb azzal sürítettem a fõtt zöldségeket neki, amikor már ehetett fõzeléket. Ja, és magától kell felengednie a tejcinek, nem szabad melegíteni, nekem legalábbis ezt mondták.
Én kis decis müanyagpoharakba fagyasztottam(olyanba amibe régen adták a feleseket a kocsmákban:d)Zsugorfoliával lefedtem, befõzõgumit tettem rá, majd ment a fagyiba.
Az én védõnõm azt mondta sterilizáljak ki egy jégkockatartót, és abba öntögessem a tejet. Fagyasszam le, és az egy napi kockákat egy tiszta nejlon zacskóba öntsem bele, írjam rá a dátumot. A felolvasztásról: tegyél meleg vizet egy edénybe, és abba állítsd az üveg pohárkát, amibe a tejcikockákat tetted. Közben lötyögeted, akkor elõbb kiolvad. Egyszer akartam megvárni, míg saját magától felolvad a hûtõben, de mire felolvadt savanyú is lett. Mindig ellenõrizd le a hõmérsékletét és az ízét mielõtt a babának adod! Nehogy forró vagy romlott legyen!! Sok sikert! Mia

A babanak mit rakjak be a korhazba? Mi az amit adnak es mi az amit nem?

Legjobb válasz: Ez kórházanként változik. Nálunk adtak ruhát, meg naponta 2(!)db pelust. Kellett még pelus, popsitörlõ, meg az a ruci, amiben hazahozom.

Ez kórházanként változik. Nálunk adtak ruhát, meg naponta 2(!)db pelust. Kellett még pelus, popsitörlõ, meg az a ruci, amiben hazahozom.
Talán kérdezd meg, mert mindenütt másképp van.
Mindenhol másképp van. A mi kórházunkban pl. csak ruhát adnak és ha kell, tápszert, ha nem tud szopizni a baba, minden mást nekem kell vinnem: kiskesztyû, takaró, textilpelenka, nadrágpelenka, hintõpor, popsikrém, popsitörlõkendõ, cumisüveg. Megkaptam a listát a dokimtól... Kérdezz utána a kórházban, vagy lehet a neten is fent a kórházad honlapján, nézz utána. Tényleg mindenhol más.
A kérdező hozzászólása: Aha, mondjuk Nemetorszagba szülök itt nem tudom hogy, hogy lehet!De majd akkor megtudakolom!Elsö baba lessz azert nem vagyok tisztaba ezekkel a dolgokkal!:) Köszönöm a valaszokat!:)
Hú, ott meg pláne nem lehet tudni, mit kell vinned, ha itt is minden kórházban más :) Próbáld meg úgy feltenni a kérdést, hátha olvassa valaki, aki Németországban szült.

Májusban születik a babám. Miket érdemes neki bevinni a kórházba? Ruhára gondolok. Kis plédet ilyesmit rakjak a csomagba?

Meg hallottam hogy adnak valami kezd? kis csomagot. Abban mi van? Bodyk viszont csak szinesek vannak. Vegyek fehéreket, vagy jók azok is a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..

Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..
Vannak kórházak, ahol adnak ruhát a babára, a legtöbb ilyen. Oda csak hazamenõs ruha kell. Jó, ha megkérdezed a kórházat, hogy kell-e ilyesmi. Plédet nem kell vinni, mert ha pólyában vannak a babák, akkor az tökéletes, ha nem, akkor nekik is van kistakarójuk. Meg az ilyen helyeken úgy fûtenek, hogy szinte Afrikában érzi magát az ember. Adnak egy kis csomagot, ez leginkább reklámanyag, némi ajándékkal. Az enyémben ezek voltak: prospektusok (bébiételek, fürdetõk, pelenkák), 1 flakon Johnson's fürdetõ (minta), 1 pici tégely Sudocrem popsikrém (minta), 4 tasak instant Hipp babatea - 4 hónapos kortól -, 1 mûanyag kiskanál, 1 Hipp partedli, 3(!) autós matrica (Baba az autóban, Vigyázz rám, ilyesmi), Rossmann pontgyûjtõ, fa magok (komoly, egy madárberkenye fa magjai, hogy ültessem el, hogy együtt nõjjön a babával :D). Nagyjából ilyesmik vannak benne, semmi olyan, amit nagyon a kórházban használhatnál, inkább csak reklám, bár a fürdetõ tényleg elég nagy adag. De nem mindig ugyan az van benne, akik pár nappal késõbb szültek, mosópor mintát is kaptak bele. Meg egy csomó kis reklám-füzetke van benne, szóval ezek ilyen dolgok.
szia! A kórházban adtak rá kisinget, meg angol pólyát, és egy lepedõt hajtogattak rá, így könnyû volt tartani, és császárosként is könnyen tudtam kiemelni az ágyából. Én vittem be néhány bodyt, meg rugdalózót, és jól is jött, mert a lányom bõre pirosodni ketdett a kórházi ruhák erõs fertõtlenítése miatt. Szóltak is a nõvérek, hogy adjak rá "hazait", és jobb is lett. A hazai ruhákkal nem volt gond. Éjszakára body és hálózsák volt rajta, meg zokni. A kezére is-ha nagy körmei lesznek- húzhatsz zoknit, mert "manikûrözni" csak egy hónap után szabad. Nálunk reggel volt fürdetés, akkor kapott tiszta ruhát, én vittem a sajátját, de mások is így csinálták. Pelenka nem kellett, mert elég volt, amit kaptunk a kórházban (Libero), de popsitörlõt és krémet sajátot használtam.

Hol tudnák járókabetétet venni nem túl drágán? Esetleg meg tudnám itthon is csinálni? Mit vegyek hozzá? Vagy mit rakjak majd a babám alá, hogy ne legyen túl kemény? Ötletek?

Legjobb válasz: Apát meg kell kérni, hogy vágjon egy akkora falapot amekkora kell járóka, arra venni kell szivacsot, végül pedig egy akkora textil bevonat kell mint a falap + körbe 20cm (vagy több). A falapra ráteszed az ugyan akkora szivacsot, arra ráteríted a textilt, és szögekkel a falapra erõsíted alulról. Csinálhatod gumis szélûre is, ha tudsz egy picit varrni, vagy tépõzárasra is. A szivacsot rá is ragaszthatod a falapra, hogy ne csússzon el.

Apát meg kell kérni, hogy vágjon egy akkora falapot amekkora kell járóka, arra venni kell szivacsot, végül pedig egy akkora textil bevonat kell mint a falap + körbe 20cm (vagy több). A falapra ráteszed az ugyan akkora szivacsot, arra ráteríted a textilt, és szögekkel a falapra erõsíted alulról. Csinálhatod gumis szélûre is, ha tudsz egy picit varrni, vagy tépõzárasra is. A szivacsot rá is ragaszthatod a falapra, hogy ne csússzon el.

Mikor rakják rá a babára az azonosító karkötöt? Kibújik és ott a szülőszobában rögtön ráirják a nevét?

Ugye manapság már nem cserélnek el babákat...?

Legjobb válasz: Nekünk akkor írták rá:) És nem nem fogják elcserélni.Am sztem meg fogod ismerni,bár szülés után özvetlenül és 1-2 nappal után is másképp néznek ki:)Én tiszta nagyapám voltam közv születés után aztán meg úgy néztem ki mint most,csak kicsiben:)

Nekünk akkor írták rá:) És nem nem fogják elcserélni.Am sztem meg fogod ismerni, bár szülés után özvetlenül és 1-2 nappal után is másképp néznek ki:) Én tiszta nagyapám voltam közv születés után aztán meg úgy néztem ki mint most, csak kicsiben:)
Amikor a pici megszületik, elviszik megmosdatni, pár vizsgálatot végezni, és már úgy hozzák vissza neked a szülõágyra, hogy rajta van a karszalag.
Nekem amikor kibújt a lányom máris kérdezték a nevét és rakták föl az azonosítót.
Nálunk ott a szülõszobán mosdatták meg csak úgy nagyjából, és adták rá a karszalagot. Utána odaadták nekem, hát még elég véres volt. Aztán vitték ki rendesen megmosdatni. Szóval nem volt rá lehetõség, hogy elcseréljék.
Én úgy emlékszem, hogy már akkor. Egyébként aki nem ismeri fel a saját gyerekét, az meg is érdemli, hogy elcseréljék. Ha egyszer megpillantod, utána már hozhatnak másikat, úgyis észreveszed. Anno az anyukám is így járt a tesómmal. Kihoztak neki egy vadidegen babát, de anyu rögtön észrevette, és szólt, hogy csere. Közben a tesómat meg már majdnem megszoptatta egy másik nõ. :S

Ha a lakásban hideg csempe van és most tanul mászni a babám, mit rakjak le a földre (habtapi? Milyet? ) és mennyivel kell jobban felöltöztetnem, mint eddig?

A szoba nem probléma, mert szőnyeg van, de a konyhában nincs semmi, csak a jéghideg csempe. Egybe nyílik a konyha-nappali, és mostmár kimászik a szobából a konyhába, amikor főzök, mosogatok. A habtapi nem lesz ugyanolyan hideg, mintha simán a csempén mászna?

Legjobb válasz: A habtapi szerintem jó megoldás, jól szigetel, és nem csúszkál el, mint egy szõnyeg.

A habtapi szerintem jó megoldás, jól szigetel, és nem csúszkál el, mint egy szõnyeg.
Nekünk is kõ van a konyhában és félig a nappaliban is, de szerencsére sosem fázott meg, pedig állandóan ott mászkál és ül is.Most lesz 1 éves. A habtapi nálunk azért nem volt jó, mert szinte egybõl szétszedte kis darabokra. Szerintem ne aggódj, nem fog megfázni ennyi mászástól a kövön.
Nálunk járólap van az elõszobába, konyhába, és laminált padló a napplaiba, közepén szõnyeg. A nappaliba volt habtapi 2x2-es "szõnyeget csináltam neki belõle. 2 évesen kapott egy autómintás szõnyeget így az a haptapit felváltotta. Én leragasztottam a habtapi hátulját széles ragasztóval, így nem tudta kiszedni a közepét. Kérdésedre válaszolja, nálunk sem fázott meg, pedig sokat volt velem kint, de jött-ment mindég. Nem öltözettem jobban fel ez miatt. Nyáron mezítláb (zokni nélkül) csattogott a járólapot. Sose fázott fel vagy meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!