Találatok a következő kifejezésre: Mikor nem már kiegészítő védekezés (2 db)

Mikor nem kell már kiegészítő védekezés?

yadine tablettát kezdtem el szedni tegnap..mikortól véd?vagy már védve vagyok?Amúgy err?l a fogamásgátlóról mi a véleményetek?

Legjobb válasz: egy-két szemtõl még nem vagy védve

egy-két szemtõl még nem vagy védve
Hát ez jó kérdés. Sokszor olvastam már, hogy ha a menstruáció elsõ napján kezdted el szedni, akkor az elsõ szemtõl kezdve véd. De azért ilyenkor megjegyzik, hogy az elsõ levelet be kell szedni, utána megjön, aztán már biztos a védelem! :) Szóval szerintem várd meg míg elfogy egy levél.
Nézd meg, hogy mit ír a betegtájékoztató erre az esetre! Ha azt írja, hogy az elsõ szemtõl védett leszel, akkor hidd el, az úgy van! Sokan nem mernek bízni a tablettában és azt mondják, hogy csak az elsõ levél után véd, de ha a te tabid tájékoztatójában az van, hogy az elsõ szemtõl, akkor hidd el, nem hiába írják azt!

16 napja szedem a fogamzásgátlót (nem az első menstruációs naptól, csak a harmadiktól). Lefeküdhetek ma már a barátommal vagy várjam meg az egy hónapot? Kell e kiegészítő védekezés? És mia helyzet ha kiveszi mielött elmegy?

Legjobb válasz: Nincs a tájékoztatón rajta hogy meddig várj? Én annakidején megvártam az egy hónapot az a tuti, addig övszert használtunk. A megszakításos védekezés nem a legjobb módszer, elég nagy a rizikófaktor, gondolom még nem akarsz babát, szóval azt nem ajánlanám. Csak kibírjátok még egy kicsit. Ez nem játék.

Nincs a tájékoztatón rajta hogy meddig várj? Én annakidején megvártam az egy hónapot az a tuti, addig övszert használtunk. A megszakításos védekezés nem a legjobb módszer, elég nagy a rizikófaktor, gondolom még nem akarsz babát, szóval azt nem ajánlanám. Csak kibírjátok még egy kicsit. Ez nem játék.
Ha nem az elsõ naptól szeded, akkor meg kell várnod hogy leteljen az egy hónap, addig védekezzetek gumival, mert a megszakításos módszer egyátalán nem megbízható! Egyébként meg olvasd el a tájékoztatót!
Szia! Mindenképpen várd meg az 1 hónapot, mivel nem a vérzés 1. napján kezdted el szedni a tabit. Használjatok kiegészítõ védekezést és szedd tovább a tablettát. Nem kockáztatnám meg a helyedben a megszakított közösülést, mivel az elõváladékban is van sperma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!