Találatok a következő kifejezésre: Mikor nagyobb teherbe (13 db)

Mikor nagyobb az esély a teherbe esésre, menstruáció előtt vagy után?

Legjobb válasz: Nem tudom feltûnt-e neked drága (de a kérdés alapján nem...), hogy a nõk nemi mûködése CIKLUSOS folyamat. Tudod mit jelent az, hogy vmi ciklusos? Azt, hogy nem igazán van értelme "elõttrõl" meg "utánról" beszélni, ugyanis amelyik idõpont az egyik menzesz után van, az a másik menzesz elõtt van. Mintha egy körre rajzolnál két pontot és megkérdeznéd, hogy melyik van a másik után.... Mindig van esély a terhességre. Ha nem akarsz gyereket, akkor ne számolgassál, hanem védekezz normálisan.

Nem tudom feltûnt-e neked drága (de a kérdés alapján nem...), hogy a nõk nemi mûködése CIKLUSOS folyamat. Tudod mit jelent az, hogy vmi ciklusos? Azt, hogy nem igazán van értelme "elõttrõl" meg "utánról" beszélni, ugyanis amelyik idõpont az egyik menzesz után van, az a másik menzesz elõtt van. Mintha egy körre rajzolnál két pontot és megkérdeznéd, hogy melyik van a másik után.... Mindig van esély a terhességre. Ha nem akarsz gyereket, akkor ne számolgassál, hanem védekezz normálisan.
Peteéréskor vagyis menzesz elõtt. Utána csekély, de VÉDEKEZZ!!! Jó éjt!
Két menzesz elsõ napja között félidõben.
Elõtte nagyobb az esély, utána nem sok, de akkor is ott van az a pár százalék! védekezz!

A termékeny napokon mikor nagyobb a teherbe esés esélye? Ha minden lehetséges időt együtt töltünk vagy ha kihagyunk egy napot és újra próbálkozunk?

Legjobb válasz: Nem árt kihagyni egy napot,egyrészt mert a spermiumok 24-48 óráig még életképesek odabent,és a párodnak is kell egy kis regenerálódás,h a gyakori együttlétek miatt ne vaktölténye legyen.:-)

Nem árt kihagyni egy napot, egyrészt mert a spermiumok 24-48 óráig még életképesek odabent, és a párodnak is kell egy kis regenerálódás, h a gyakori együttlétek miatt ne vaktölténye legyen.:-)
Ne ezt nézd, inkább érzésre csináljátok, ha minden nap kívánjátok, akkor minden nap, ha két naponta, akkor úgy. Egyébként a tv-ben láttam nemrég, hogy egy egészséges férfi minden nap képes életképes hímivarsejteket elõállítani.

Mikor nagyobb a teherbe esésem esélye?

Január 5.-én jött meg a menszim (5napig tartott).Mikor a legvalószín?bb a teherbeesés?

Legjobb válasz: Ha 28 napos a ciklusod, akkor a mensi elsõ napjától számítot 14. napon van a peteérésed, persze elvileg. Mondjuk akkor elvileg: 5+14=19, tehát 19.-én kellene együtt lennetek a pároddal.Sok sikert!

Ha 28 napos a ciklusod, akkor a mensi elsõ napjától számítot 14. napon van a peteérésed, persze elvileg. Mondjuk akkor elvileg: 5+14=19, tehát 19.-én kellene együtt lennetek a pároddal.Sok sikert!
Ciklusod közepén.Mensitõl számitott 14dik napra.Elõtte 2naptol és utána 2 napig szeretkezzetek sürübben.
15 hetes kismama vagyok. párommal kb. fél évig próbálkoztunk, és szerintem azért nem jött össze hamarabb, mert folyton azon járt az eszünk, hogy most...most... a legnagyobb eséllyel akkor jön össze a megtermékenyülés, ha lelkileg is biztonságban érzitek magatokat, semmiféle stresszelõ hatásnak nam vagytok kitéve. tehát fõ a nyugalom:)

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)
* nagyobb esély a teherbe esésre, egyénfüggõ. Általában közvetlen mesn. elõtt és után kevesebb az esély.
Ebben az esetben szerintem igen kevés az esélye a teherbe esésnek, de mivel ez kortól függ biztosat nem tudok mondani, annál nagyobb viszont a nemi fertõzés veszélye, mivel az óvszert nemi aktus elõtt kell felhúzni, nem pedig 1 behatolás után. Remélem segített valamennyit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod. az mit jelent hogy kortól függ? máármint értem, de korral nõ vagy csökken az esélye? én 20vagyok, a barátom 25.
Az elõváladék is tartalmaz spermiumot, bár elég kicsi az esélye, de volt már olyan, aki attól esett teherbe. Az, hogy mikor van nag
sztem kevés az esélye nagyon. De egyébként ha tartós kapcsolat nagyon jó fogamzásgátló eszköz sztem a nuvaring hüvelygyûrû, nézz utána :-)
A kérdező hozzászólása: para elmúlt, menstruáció megjött. megnyugodtam. tényleg.

Tényleg nagyobb az esély a teherbe esésre ha a nő is elmegy épp akkor mikor bejutnak a spermák?

Elég ritkán sikerül elmennem hüvelyi orgazmus révén, viszont örülnénk egy babának.. Aztán hallottam err?l a dologról,hogy ha a n? is akkor megy el, több az esély. Így van ?

Legjobb válasz: Errõl én is olvastam már valami tudományos magazinban.Állítólag a nõi orgazmus közben fellépõ gyors hüvely összehúzódások épp azt a célt szolgálják,hogy a spermát a helyes irányba tereljék.Végülis van benne logika,de nem tudom mi igaz ebbõl.

Errõl én is olvastam már valami tudományos magazinban.Állítólag a nõi orgazmus közben fellépõ gyors hüvely összehúzódások épp azt a célt szolgálják, hogy a spermát a helyes irányba tereljék.Végülis van benne logika, de nem tudom mi igaz ebbõl.
Szerintem is logikus, hogy így legyen. Már csak azért is, mert az evolúcióban semmi sem véletlen. Így a nõi orgazmusnak is kell legyen valami praktikus oka. Az nem magyarázat, hogy azért van, hogy a nõnek is jó legyen szex közben, mert a szaporodás szempontjából ez teljesen lényegtelen. Szóval kizárásos alapon marad ez. :)

Aki szoptatás alatt esett teherbe, rendszertelen menstruációnál: mikor és hogy vettétek észre- voltak tünetek? , hogy megint kopogtat a gólya? Mennyi idős volt akkor a nagyobb?

Legjobb válasz: Barátnõm volt így a 2. gyerek után. Még nem jött meg neki, szoptatott, kb fél éves volt a pici. Mondta neki a férje, hogy a hasa nemhogy lemenne, hanem nõ. Elment dokihoz,és hát baba volt, de kb 13-14 körül, mert a 12 hetes vizsgálatról simán lemaradt.

Barátnõm volt így a 2. gyerek után. Még nem jött meg neki, szoptatott, kb fél éves volt a pici. Mondta neki a férje, hogy a hasa nemhogy lemenne, hanem nõ. Elment dokihoz, és hát baba volt, de kb 13-14 körül, mert a 12 hetes vizsgálatról simán lemaradt.
Ja, és mivel meg sem jött neki egyáltalán, nem tudtak mihez viszonyítani, a baba méreteibõl próbáltak következtetni arra, hogy hányadik hétben lehet, illetve a szülés idõpontjára is. de ilyen: kb. június vége felé fog születni szinten.
Igazából én azt vettem észre, hogy ugyanúgy szurkál a hasam mint, amikor a fiammal voltam terhes. Vettem egy tesztet, negatív, rá két napra újra teszteltem, akkor pozitív lett. A fiam ekkor volt 13 hónapos. Most már 28 hetes vagyok, kislánnyal a pocakban. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem még éppen nincs 6 hónapos a lányom- nem is az elsõ gyermekem- de tisztára olyan érzésem volt, mintha babás lennék megint! Az utolsó terhességemnél tapasztaltam a nemvárt elõtt már 1 héttel sûrû pisilést, és azt álmodtam, hogy terhes vagyok. Most dettó- vizsgálgattam is magam, a méhszájam nagyon fent volt- pedig nem szokott, oly annyira nem, hogy a legkisebbet mikor vártam, a 8. héten ment fel! Már a mellem is érzékeny lett a szopik alkalmával, majd utána is, és egyre többet és egyre sûrûbben jártam a wc-re! Meg voltam gyõzõdve, hogy össze hoztunk még egy gyerkõcöt, de végül ma megjött. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Ha fogamzásgátló abbahagyása után rögtön teherbe esek, nagyobb az esélye h elvetélek? Ha igen mitől függ? Mi befolyásolja? Lindynette 20 at szedtem kb 5 évig

Legjobb válasz: Amikor gyógyszert szedtél érzed hogy sokkal kevesebb a menstruációd nem fáj annyira stb... ez azért van mert nincs peteérésed és így csak kisebb mennyiségü nyálkahártyát épít a méhed. Ez az elsö pár alkalommal a gyógyszer után még vékonyabb lehet, így könnyebben elvetélhetsz. de nem feltétlen, és nem is tuti hogy megfogan elsöre.

Amikor gyógyszert szedtél érzed hogy sokkal kevesebb a menstruációd nem fáj annyira stb... ez azért van mert nincs peteérésed és így csak kisebb mennyiségü nyálkahártyát épít a méhed. Ez az elsö pár alkalommal a gyógyszer után még vékonyabb lehet, így könnyebben elvetélhetsz. de nem feltétlen, és nem is tuti hogy megfogan elsöre.
gyógyszer mellett estem teherbe.5évig szedtem.4kilós egészséges babám született!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszookat, olvasok ilyet is olyat is van akinek sikerül de sajnos van akinek elsõre nem marad meg és kicsit félek ha esetleg terhes lennék megmaradna e meddig kritikus az idõ 12 hét kb?de olvastam olyat is h 5 hó-ban veszítette el a babát sajnos uh izgulok
Abbahagytam a gyogyszert, rogton tehres lettem, lanyom kozel 4 kilosan szuletett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez bíztató:) Gratulálok:)
A második lányunk közvetlen a gyógyszer abbahagyása után fogant. Mielõbbi babázást!! Üdv:3 lányos
A kérdező hozzászólása: Köszike nagyon pozitívan állok a dologhoz remélem sikerül és nem várom 4.ére :) ja és gratulálok

Miért nem esek teherbe? Akinek "nagyobb" baja volt, átjárhatóságira kellett mennire vagy valamilyen gondja volt, annak megjött rendesen, volt alamilyen tünete? Ha nincs tünetem és rendesen megjön, mi lehet a baj?

Október óta nem szedem a gyógyszert, azóta minden hónapban szinte napra pontosan megjön. 28 naposak a ciklusaim, egyszer-egyszer 29. Májusban voltam dokinál, azt mondta minden rendben.

Legjobb válasz: Ha október óta nem sikerült még nem feltétlen jelenti azt, hogy bármi gond van. Nekünk is pár hét híján egy év kellett, pedig mind kettõnknek volt már korábban gyereke. A petevezeték elzáródása mellett lehetnek teljesen szabályos ciklusaid.

Ha október óta nem sikerült még nem feltétlen jelenti azt, hogy bármi gond van. Nekünk is pár hét híján egy év kellett, pedig mind kettõnknek volt már korábban gyereke. A petevezeték elzáródása mellett lehetnek teljesen szabályos ciklusaid.
Nézte a doki, hogy van-e peteérésed? Attól még menstruálhatsz rendesen, peteérés meg nincs.
Lehet, hogy az idõzítés volt rossz. Csinálj ovutesztet.
A helyedben én megcsináltatnám az átjárhatóságit! Meg a férjednek sem ártana egy ondóvizsgálat! Csak azért mert nekünk igy 4 évünk ment el...jobb tudni, hogy minden oké! Sok síkert nektek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!