Találatok a következő kifejezésre: Mikor mozdul először (13 db)

Mikor mozdul meg először a pici? Ki érzi hamarabb, aki szült már, vagy aki még nem?

Legjobb válasz: Az elsö terhességnél általában a 20.hét körül lehet elöször érezni.A második és többedik terhességnél hamarabb,

Az elsö terhességnél általában a 20.hét körül lehet elöször érezni.A második és többedik terhességnél hamarabb,
Én elsõ terhességnél a 16. héten éreztem.De nagyon oda kell figyelni, hogy tudd, ez az.Olyan, mintha kis buborék símogatta volna a hasamat belülrõl.Késõbbi terhességnél elõbb érzed, pont ezért, mert tudod, mit kell érezned.
én az elsõ kettõt a 18-20hét körül éreztem most várom a harmadik babámat 13h terhes vagyok és õt már érzem demég csak belürõl.
Én is a 16. hét körül éreztem (elsõ baba), nekem olyan buborékolás-jellegû volt, amit csinált, csiklandozta a pocakomat belülrõl. :) Szerintem az, hogy ki érzi meg elõbb több mindentõl függ: attól is, hogy elsõ vagy többedik baba, és attól is hol helyezkedik el a méhlepény, illetve attól is, hogy milyen testi adottságokkal rendelkezel.
Elsõ babám, és a 16. hét óta érzem. Most 20 hetes vagyok, és egy-egy erõsebb mozdulatát már kívülrõl is érzem.

Babátokat mikor vittétek először 3D-s mesét nézni moziba? Mit néztetek?

Kislányom 2éves elmúlt,arra gondoltam elvinném valami 3D-s animációs mesére:)

Legjobb válasz: Szerintem még várj vele, a kis idegrendszerének sok lenne.

Szerintem még várj vele, a kis idegrendszerének sok lenne.
egyrészt leesik a fejérõl a szemüveg az enyém még 4 évesen is állandóan levette, úgy meg tök homály a kép sokszor. Ha mozi élményt akarsz neki inkább valami tényleg kicsiknek valót nézzetek nálunk pl megy a bogyó és babóca a cinemaxban.
Babát nem vinnék. 5 éves korukig fejlõdik a látásuk. Még lehet, hogy emiatt élvezni se tudná. De a másik, hogy ez nagyon megerõlteti a szemet.
lehet be se engednék a babát!! Egyrészt megijed hatalmas zaj ami árthat a fülének és a villodzo kép se jo és 3 d egyelöre nem neki valo majd olyan 6 év körül elöbb semmikép nem vinném be
Szerintem se vidd. Sok gyerek még ovis korban is fél, emgijeszti õket a hangerõ! De ha nem félne, akkor se tedd ki ennek. Másfél óra iszonyat zaj, erõs fény, új élmény.. szerintem kicsi még hozzá. Várjatok vele, és elõször sima filmre vidd szerintem. Én legalábbis így csináltam.
6 évesen amikor õ kérte, mert érdekelte egy bemutató láttán. Szerintem ne vidd még, kicsi hozzá!
Hát mi most voltunk (apuka-anyuka) 3D filmen. Még nekem is elfáradt a szemem tõle, pedig jók a szemeim. Én semmiképpen nem tennék ki egy ilyen kisgyereket ennek. (2, 5 éves lányom van)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Igazából 2.5éves, de akkor még várunk a mozival:)

Mikor mozdul meg előszőr a baba körülbelül?

Legjobb válasz: 19.-20. hét. többedik babát hamarabb érzik a kismamák

19.-20. hét. többedik babát hamarabb érzik a kismamák
A kérdező hozzászólása: köszönöm ! :)
Nekem az elsõ 16 hetesen, Második 11 hetesen Harmadik 19 hetesen:)
én kb a 18-19.hét körül éreztem valamit, de az még nem olyan igazi rugdosás volt, inkább cvsak ilyen kis remegés szerüség...
én csak a 20.héten kezdtem érezni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen ! :) 16 hetes vagyok. :)
Én 17 hetesen sejtettem, hogy õt érzem, a védõnõ megerõsítette, miután kis híján kudarcba fulladt a szívhang-hallgatás, annyit mozgott.
Nekem is 16 etesen jelentkezett eloszor.MIndenki azt mondta, h nem lehet ilyen hamar.Mar -mar majdnem en is bedoltem , de ahogy egyre multaka napok az is egyre jobban erosodott, vagyis jobban lehetett erezni.Ugy hogy nyugodtan erezheted te is hamarosan :) Tovabbi jo babazast!


Mikor vitted először moziba gyereked?

Élvezte?

Legjobb válasz: Kb. 5 évesen. Természetesen ki kellett vele menni wc-re, és nem a szünetben;) Azt hiszem, a Shrek-et néztük. Amúgy tetszett neki, de az utána következõ játszóházat jobban várta...

Kb. 5 évesen. Természetesen ki kellett vele menni wc-re, és nem a szünetben;) Azt hiszem, a Shrek-et néztük. Amúgy tetszett neki, de az utána következõ játszóházat jobban várta...
A lányom 3 és fél éves múlt, pár hete voltunk vele megnézni a Toy Story 3-t. Simán végigülte, nem ficergett, nem dumált, pisilni sem kellett kivinni (Mondjuk õ nagyon jól bírja tartogatni). Barátnõmnek ugyanennyi idõs a lánya, ás õk is elõtünk kb. 1 héttel voltak elõször moziban, szintén Toy Story, de ott a kislányt 1 óra elteltével ki kellett vinni, már nem bírta tovább.
most voltunk 2 hete a 25 hónapos lányunkkal megnézni az új Shreket! Nagyon nagyon élvezte, azóta is azt hajtja, hogy menjünk moziba. A Shrek a kedvenc meséje és úgy mentünk el, hogy ha nem tetszik neki kimegyünk, de végigülte az egészet, hangosan kacarászva, popcornt eszegetve, óriási élmény volt. Már tervezzük, hogy újra elmegyünk, most a Csinglig és a nagy tündérmentést szeretnénk megnézni.

A New Moon Magyarországon, mikor lesz először a mozikban, és szinkronos lesz-e, vagy feliratos?

Legjobb válasz: asszem nov 19. és a második kérdésre nem tudok válaszolni

asszem nov 19. és a második kérdésre nem tudok válaszolni
hát mivel az elõzõ is feliratos volt, sztem ez is az lesz.de nem is bánom, mert a szinkron csak rontott rajta...:S:D
Nov. 20-án kezdik vetíteni és most jelentették be, hogy feliratos lesz (hálaistennek)

Mikor mozdul meg először a Pici Manó?

12 hetes vagyok, de már alig várom....:-)

Legjobb válasz: én már 16 hetesen is éreztem a "kúszását" de határozottan a 18 héttõl kezdett oldalba rugdosni :-) sok sikert! ;-)

én már 16 hetesen is éreztem a "kúszását" de határozottan a 18 héttõl kezdett oldalba rugdosni :-) sok sikert! ;-)
Szia! Én 18 hetesen éreztem, hogy ez tuti õ volt! :) Elõtte is mindig azt hittem õ az, de nem voltam biztos benne.
Én már 13-14 hetesn éreztem. Bár a védõnõm, sem akarta elhinni, de minden nap éretem...Anyira jó volt! Kicsit meglepõdtem, nagyon furcsa volt! De már alig várm, hogy ismét terhess legyek, és érezhessem!
Szia, hát nagyon változó, fõleg alkati adottságoktól függ.Én már 18.héten éreztem valamit, de igazából 21.héttõl érzem, hogy rug-kapál a baby :)
utolsó vagyok, elõszõr kúszás volt, de pár napra némi rugás szerû is volt!:)
SZIA, NEKEM A 18. HÉT VÉGÉN VOLT ELÕSZÕR ÉREZHETÕ.OLVASATM MÁR OLYAT ITT A NETEN, H VKI 15 HETESEN MÁR MEGÉREZTE. LEHET EZ IS ALKATTÓL IS FÜGG.GONDOLOM, H NAGYON VÁROD, LÉGY TÜRELMES, JELENTKEZNI FOG:) JÓ EGÉSZSÉGET, SZIA
ha vékony vagy, akkor nagyobb az esély rá, hogy hamarabb fogod érezni a mozgását :-)
Van, aki szerint befolyásoló tényezõ az alkatod, van aki szerint nem. És a 16. héten kezdtem érezni valamit. Mosta 18. hétben járunk, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy õ az! Kimondhatatlanul jó érzés! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Vékony testalkatú vagyok, még nem híztam egy dekát sem, sõt fogytam. Ez befolyásoló tényezõ?

14hetes kismama vagyok. Mikor mozdul meg elöször a pici? Fogom tudni, hogy öt érzem? Mert már nagyon varom.

Legjobb válasz: Szia. Én vékony testalkatú vagyok (voltam), de a placenta a mellsõfalon tapadt, és a 21-ik héten volt elõször, hogy biztos voltam benne, hogy õ az. Mindenkinél más, de egy pár hétig még legyél türelemmel. Tudom, hogy nehéz, de kitartás, már tényleg hamarosan érezni fogod. Boldog babavárást! 39 hetes kismama.

Szia. Én vékony testalkatú vagyok (voltam), de a placenta a mellsõfalon tapadt, és a 21-ik héten volt elõször, hogy biztos voltam benne, hogy õ az. Mindenkinél más, de egy pár hétig még legyél türelemmel. Tudom, hogy nehéz, de kitartás, már tényleg hamarosan érezni fogod. Boldog babavárást! 39 hetes kismama.
bocsanat!Pont 19 voltam (elozo vagyok) :)
igen az mar az!Erezni fogod hamarosan ne aggodj!De en pl mivel meg sose ereztem nem vettem nagyon eszre csak 18 hetesen kb :)
szia! nekem ezek a buborékolások, meg a pillangóhoz hasonló érzések teljesen kimaradtak! nekem 10.16-án este 19 hetesen rugott egyet, és onnantól minden egyes nap érzem, egyre erõsebben, és egyre aktívabban! nyugi majd el jön a te idõd is, és addig is jó egészséget, és boldog babavárást!
Már nem kell sokat várnod, én a 15-16. héten éreztem, apró nyomkodásokat belülrõl. Van aki a 18-20. héttõl érzi. De nagyon jó érzés, meg mikor már rugdos. Én 1 hete szültem, de azért hiányzik a kis mocorgása.
Szia! Én a 16. héten éreztem "buborékolás" féleséget, az már a baba volt. Egy héttel késõbb apró böködéseket, nagyon furcsa volt, hogy belülrõl éreztem olyasmit, amit eddig csak a másik irányból tapasztaltam. 18 hetes vagyok, már a kispapa is érzi a rúgásokat, pedig elsõ baba lesz. Boldog babavárást kívánok!
Bármikor.Én a 12.hét óta.Olyan érzés volt a méhemben, mint amikor az ütõér egy nagyobbat ver, csak sok ilyen érzés jött egymás után.
Szia! Én 16 hetesen éreztem elösször és utána már minden nap, de hallottam olyat, aki 20 hét után.Nekem olyan volt mintha kis buborék lenne a hasamban.
kétséget kizárólag fogod tudni, ne aggódj-ha eljön az ideje...ebben biztos lehetsz! :)
Én sem vagyok benne biztos, hogy õt érzem, 18 hetesek vagyunk.Ilyen ütõér dobogás szerûséget érzek, az már akkor a babóca lenne?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, varom

Miért fontos adat az, hogy a baba mikor mozdul meg először?

Azt mondta a véd?n?, hogy majd írjam fel mert az fontos, de annyi eszem már nem volt, hogy azt is megkérdezzem miért fontos. Pont ma mozdult meg :-)

Legjobb válasz: Szerintem azért annyira nem fontos,hiszen akik elõször szülnek nem is tudják biztosan,hogy az-e vagy sem. Egyébként abból is ki lehet számítani a szülés idõpontját.

Szerintem azért annyira nem fontos, hiszen akik elõször szülnek nem is tudják biztosan, hogy az-e vagy sem. Egyébként abból is ki lehet számítani a szülés idõpontját.
A kérdező hozzászólása: Holnap töltöm be a 17. hetet. Tényleg nehéz volt eldönteni mit is érzek, mert reggel mikor felébredtem azt hittem valami ideg ugrál az oldalamban, de délután hanyatt feküdtem és újra éreztem. Akkor már tudtam, hogy ez nem ideg, hanem a baba. Én is azt kérdeztem a védõnõtõl, hogy felírom én, de mégis mit fogok érezni, honnan tudjam, hogy nem mást érzek. Azt mondta tudni fogom, és tényleg!
Te hány hetes vagy?
Szerintem sem lehet annyira fontos, mert amikor voltam legutóbb a védõnõnél, kérdezte, érzem-e már mozogni. Mondtam, ó persze, már régóta, 1-2 hete. Õ erre találomra beírt egy napot, és hozzátette, hogy ez eleve hülyeség, mert napra pontosan szinte senki nem tudja megmondani. Én sem értem, miért kell ezt felírni, hiszen a baba elvileg már 8 hetes korától fickándozik. 20 hetes kismama
Sziasztok! Nekem is mondták, hogy figyeljem és jegyezzem meg.16 hetesen éreztem, most 24 hetes vagyok.Senkit nem érdekel, fel se írták a napot.
A kérdező hozzászólása: Hát ez jó! Nekem meg azt mondták azt föltétlen írjam majd föl, mert fontos. Szerintem meg az a fontos, hogy egészséges legyen. Köszönöm a válaszokat mindenkinek, azt hittem majd valami nagy dolog derül ki. :-)

Mikor mozdul meg először úgy, hogy érzem?

Egy 16 hetes kismama!

Legjobb válasz: Kb. még 1-2 hét és biztos érezni fogod! Én is akkor éreztem meg az elsõt.

Kb. még 1-2 hét és biztos érezni fogod! Én is akkor éreztem meg az elsõt.
szia!hát nekem is olyan 18 hetesen kezdett el mocorogni hogy elõször éreztem!de van akinek késõbb!volt egy másik kismama aki meg volt már ilyedve mert már a 22héten járt és még nem érzett semmit!de rá egy kétnapra megmoccant neki a picuri!ugyhogy minden baba más!grat a babához!:)
az elso babat varoknal a 18 .het korul, lehetnek kivetelek is!szoval ne ess ketsegbe akkor se ha kicsit varnod kell.2.babat mar a 16-15.het korul is megerzik a donto tobbseg.a lenyeg hogy az uh-n virgonc volt.
Szia!Én az elsõ babámat a 16.héten éreztem, most a másodikat a 15.héten, de ez változó, általában 16 és 20 hetes kor körül érzed meg.A lényeg, hogy az UH-n mocorog!!:) Üdv.: 15 hetes kismama
Attól is függ mennyire vékony a hasfalad.Nekem 4 gyerkõcöm van, az elsõt 17 hetesen éreztem, a többit már 15 hét körül.Az orvosom mondta, hogy vékony a hasfalam(jómagam is 50 kiló vagyok, voltam)azért érzem ilyen korán.De ezek még csak olyan buborékos kis érzések, konkrétan csak az 5 hónap vége felé lehet érezni. Ne aggódj, pár hét és érezni fogod.
Tudom már sok válasz érkezett erre a kérdésre, de én is szeretnék válaszolni. Most járok a 19. hétben és egy hete még sajnos nem éreztem különösebben semmit. Kicsit csalódott is voltam, hogy.... én mikor érzem meg?????? És pár napja érzem, minden nap többször. Leirhatatlan ez az érzés...nagyon csodállatos érzés! Nemsoká te is érzed és élvezni fogod!!!! Sok sikert és gratula!!!!
sziasztok! Én 19 hetes leszek holnap pont akkor megyek uhra és már lassan 2 hete érzem a picurim. Csak az a baj hogy apa még nem érzni mondjuk van rajtam egy kis felesleg is szerintetek mikor fogja elõször megérezni hogy mozog mert apa is már nagyon kiváncsi rá :) pussz mindenkinek 18plussz 6 hkm
A kajáldás résznél van egy jó cukrászda oda beülhettek
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Westendben nem tudom, hogy van-e Frei kávézó.Általában a Libri könyvesboltok mellett szokott lenni. Ha szeretitek a különlegesebb kávékat, sütiket vidd el oda. Egész tûrhetõ áraik vannak.
Szerintem pedig ne egy mûhelyre vidd, inkább akkor menjetek el a Margit-szigetre, és sétáljatok egy nagyot egy fagyival a kezetekben.
amúgy komolyan, nagyon szép az idõ, használjátok ki, sétáljatok, margitsziget & fagyi tényleg jó ötlet :) leültök valahova, beszélgettek :) jó is az
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :D!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!