Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondjuk, sperma, és (2 db)

Mikor mondjuk, hogy sperma, és mikor, hogy spermium?

Legjobb válasz: Ondó: Spermát és mirigyváladékot tartalmazó ejakulátum. Az ondósejtek (spermiumok) a herében termelõdnek, férfihormon hatására.

Ondó: Spermát és mirigyváladékot tartalmazó ejakulátum. Az ondósejtek (spermiumok) a herében termelõdnek, férfihormon hatására.
A sperma a spermium többesszáma, tehát már értelmetlen így ragozni: spermák. A spermium egy darab ondósejtet jelent.

Ha maximum 2 hete mondjuk beágyazódott a sperma a petesejtbe, és nem védekeztünk sehogyan, akkor mi a teendő?

Legjobb válasz: megakarod tartani vagy nem? Ha nem és már megtörtént a beágyazódás, akkor irány az orvos, aztán az abortusz(?) de ez utóbbit érdemes 100x átgondolni...

megakarod tartani vagy nem? Ha nem és már megtörtént a beágyazódás, akkor irány az orvos, aztán az abortusz(?) de ez utóbbit érdemes 100x átgondolni...
hogy hogy mi a teendo?? ha megakarod tudni, terhes vagy e, csinalj tesztet es menj dokihoz. A teendo attol fugg, meg akarod e tartani a babat vagy nem, mindket opriot elmagyarazza majd az orvos.
ja, még annyi hogy a tesztet érdemes reggel csinálni, és 13-14 nappal az együttlét után...(tehát most idõszerû már) , még egy tesztet megéri csinálni, az együttlét után 20 nappal is, ha akkor is negativ, akkor valószinûleg nem vagy tehes. (elsõ voltam)
Elõször is várjatok. Aztán ha a barátnõdnek kimarad a következõ havi menstruációja akkor vegyetek egy terhességi tesztet, de ne 500 forintos sz*rt hanem egy jóminõségût(ezt meg kell kérdezni a patikában, hogy melyiket ajánlják).Ha a teszt pozitív akkor nõgyógyász és végül sajnos abortusz...(kivéve ha babát akartok).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!