Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondjam hogy (2232 db)

Hogy mondjam el neki? Vagy mit mondjak hogy rájöjjön?

Van egy srác akit még személyesen nem ismerek.egyik barátn?m által ismertem meg msn-en.sokat beszélgettünk és neki az jött le hogy nekem ? tetszik.hát ? teljesen oda van értem.:/telefonon állandóan hív.meg sms-eket küld hogy így hiányzok úgy hiányzok meg egyetlen szerelmem meg sok ilyesmiket ír meg mond a telefonba.hát a helyzet az hogy ? pesti én meg messze lakok t?le.és abban a tudatban van hogy mi járunk:( és nem tudom hogy mondjam meg neki hogy téved :(és hogy én csak mint barát úgy nézek rá.félek hogy megbántom ?t:( mit mondhatnék hogy le essen neki hogy mi csak barátok vagyunk??

Legjobb válasz: Íme: Figyelj nem akarlak megbántani, csalódást okozni vagy hasonló de el kell mondjak neked valamit.Én nem akarok tõled többet mint barát szerintem ez a barátság, ismerkedés kicsit túlzásba ment illetve te félre értetted szóval sajnálom ha neked ez csalódás de nem tudok mást csinálni.:( Remélem segítettem:D

Íme: Figyelj nem akarlak megbántani, csalódást okozni vagy hasonló de el kell mondjak neked valamit.Én nem akarok tõled többet mint barát szerintem ez a barátság, ismerkedés kicsit túlzásba ment illetve te félre értetted szóval sajnálom ha neked ez csalódás de nem tudok mást csinálni.:( Remélem segítettem:D
Ja meg azt is hozzá teheted hogy messze laktok egymástól és a távkapcsolatok többsége nem tart sokáig szóval ha mégis belemennétek akkor se lenne belõle sok
Am 14/F voltam:D
A kérdező hozzászólása: ezt fogom neki mondani:) nagyon szépen köszönöm.
A kérdező hozzászólása: és sokat segítettél♥
Remélem bejön hajrá ;)
Majd privátva elküldöd hogy mit válaszol kiváncsi vagyok hogy reagál?:D

A fiam 14 éves és 6. osztályba meghuzták mit mondjak neki hogy mit mondjon hogy ne csúfolják?

Legjobb válasz: 14évesen 6.dikos???? :O Én 15 vagyok és most megyek 10.-be...

14évesen 6.dikos???? :O Én 15 vagyok és most megyek 10.-be...
Szerintem nem mondjon semmit, inkább fogja be a száját és tanuljon. Nem a kifogáskeresésre kell megtanítani, hanem a küzdésre, ill segíteni minden lehetséges eszközzel a tanulását.
A kérdező hozzászólása: de nem akart tanulni és sikerült neki a vizsga szerencséje van mert ha nem sikerült volna akkor nincs számitogép...

Mit mondjak hogy az különtanárom elengedjen nyelvvizsgázni?

különórára járok.és a középfokú szóbelim már megvan.szeretnék elmennni írásbelizni is.már itthon gyakoroltam,így valamivel jobban megy mint eddig.mikor adott korábban tesztfeladatlapot,olyan próba nyelvvizsgát ,az nem lett túl jó.a fordítások jók voltak,pedig nem is használtam szótárt.a teszt az 1 dolog.de a szövegértés lett rossz.a szóbeli közép nekem lett meg először az osztályban,előbb mint a buzgómócsingnak akit még a tanárok is tökéletesnek hisznek.de az írásbelinek is nekem kéne meglenni hamarabb.az lenne az igazi.mondjatok ötletet!:)

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést? Kinek mondj mit? Nem kell engedélyt kérned a különtanárodtól. Nyilván ha még nem javasolja, hogy menj, annak oka van (lásd próbanyelvvizsga), de ha neked megéri befizetni és megpróbálni, elhiheted, hogy õ nem fog visszatartani. Csak ugye az a logikus, hogy amíg nem vagyunk azon a szinten, addig nem fizetünk ki 20-30 ezer forintot egy vizsgáért. A szóbelire könnyû felkészülni, az írásbeli nehezebb. Ettõl persze elmehetsz, de számolj a bukás lehetõségével. Kicsit úgy tûnik nekem, hogy a szerencsére is apellálsz, ami szerintem rossz hozzáállás. Nem másokkal kéne versenyezni, hanem normálisan megtanulni a nyelvet, hogy tudás is legyen a papír mögött.

Nem értem a kérdést? Kinek mondj mit? Nem kell engedélyt kérned a különtanárodtól. Nyilván ha még nem javasolja, hogy menj, annak oka van (lásd próbanyelvvizsga), de ha neked megéri befizetni és megpróbálni, elhiheted, hogy õ nem fog visszatartani. Csak ugye az a logikus, hogy amíg nem vagyunk azon a szinten, addig nem fizetünk ki 20-30 ezer forintot egy vizsgáért. A szóbelire könnyû felkészülni, az írásbeli nehezebb. Ettõl persze elmehetsz, de számolj a bukás lehetõségével. Kicsit úgy tûnik nekem, hogy a szerencsére is apellálsz, ami szerintem rossz hozzáállás. Nem másokkal kéne versenyezni, hanem normálisan megtanulni a nyelvet, hogy tudás is legyen a papír mögött.
Akkor írj még egy próbanyelvvizsgát. Persze szabályosan, magadat csapod be, ha csalsz. De hidd el, ha egy tanár még nem javasolja a nyelvvizsgát, annak oka van.
Én sem értem teljesen a kérdést. Szabad ember vagy, akkor mész nyelvvizsgázni vagy akárhova, amikor akarsz. Nem kell engedélyhez kötni. A tanár "hatalma" addig terjed ki, hogy tanítson, abba nem szólhat bele, hogy menj-e nyelvvizsgázni vagy ne és mikor, persze tanácsot adhat, amit nem kötelezõ megfogadni. Nem szólhat bele a tanár a magánéletedbe, hogy mit csinálj, mit ne, csak az anyagot kérheti rajtad számon, amit megtanított. Persze normálisan felkészülni sem árt. Nem látok a dolgok mögé, milyen a tanárod, milyennek lát téged és te milyen vagy valójában. De lehet, a tanár okkal mondja, hogy még várj, nem tudom. Végülis megismételtem, amit az elõttem szóló írt, na mindegy... remélem, azért segítettem.
A kérdező hozzászólása: De a próbanyelvvizsga a hülyeségem miatt is lett rossz.mert 1 órával korábban fejeztem be.véletlenül:s
A kérdező hozzászólása: köszi a váLASZokat:)
Én a helyedben elõször nekiesnék a magyar nyelvtannak. Nem rosszindulatból mondom, hanem egy pár nyelvvizsgán azt is nézik.
Szerintem nincs a magyar nyelvtannal különösebb gondja. Ahogy itt ír valaki, az általában más, mint ha egy dolgozatot ír. Itt lehagyják a vesszõket, másképp fogalmaznak, stb. :)


Mit tegyek vagy mit mondjak hogy sokan kedveljenek, mert sokan úgy állítanak be hogy szégyenlős, nem fog beszélni. Stb, és hogy sokan szeressenek hogy azt mondják:huuuh ez a lány tök jó fej és sokan dumcsizzanak velem?

de lécci ne azt írjátok hogy legyek önmagam,mert pont az amin változtatni kéne

Legjobb válasz: lehet kicsit fura lesz a válaszom, de sztem ez egy nagyon jó módszer hogy megkedveltesd magad az emberekkel! olvass minél többet, érdeklõdj, tudj minél többet minél több mindenrõl; akár a hírekrõl, sztárokról, az élõvilágról. így midnen témában jártas leszel és nagyon sokmidenrõl el lehet veled beszélgetni! és ugye az emberek szeretik az olyan embereket akikkel sokmindenrõl lehet dumálni! ( de azért ne akarj túl komolynak tûnni, legyél bohókás és laza is)

lehet kicsit fura lesz a válaszom, de sztem ez egy nagyon jó módszer hogy megkedveltesd magad az emberekkel! olvass minél többet, érdeklõdj, tudj minél többet minél több mindenrõl; akár a hírekrõl, sztárokról, az élõvilágról. így midnen témában jártas leszel és nagyon sokmidenrõl el lehet veled beszélgetni! és ugye az emberek szeretik az olyan embereket akikkel sokmindenrõl lehet dumálni! ( de azért ne akarj túl komolynak tûnni, legyél bohókás és laza is)
hmmm. Én pont azt mondom, amit nem szeretnél. Nem jó az sem, ha sokan szeretnek, ha belegondolsz, az nem is lehet õszinte szeretet. Viselkedj csak úgy, mondd azt amit érzel, persze nem kell mindent kimondani! Ha így cselekszel, azok az emberek fogják a társaságodat keresni, akit valóban illenek hozzád, és nem azok, akik a kimódólt lányt keresik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat...még azért jöhetenk:P
add magadat és senki kedvéért ne változz!
A kérdező hozzászólása: MÉG VÁLASZOK!!!!!!
legyél vicces, ne vedd véresen komolyra a dolgokat, merj kockázatokat vállalni ha valami nemjönbe az se baj, csak tanulj meg nevetni magadon és a hibáidon. legyél határozott és mindig legyen véleményed, de ne legyél túl rámenõs

Mit jelent kommentekben az "offolok"? Ezen az oldalon már sokszor láttam, de nem tudom mire mondják, hogy lepontoznak vmi választ?

Legjobb válasz: A fórumokon mondják arra, aki nem a témához ír (hanem valami másról), hogy offol.

A fórumokon mondják arra, aki nem a témához ír (hanem valami másról), hogy offol.
A kérdező hozzászólása: na, az az érdekes, hogy irt vki hozzászólást, hogy bocsi, offol, küldött egy linket is, nagyon tetszett, visszamentem a kéérdéshez, és eltünt a hozzászólása linkkel együtt..nem értem ezt hogy csinálta??? nincs második oldal...
A kérdező hozzászólása: igen, és a válaszok száma is lecsökkent 9-rõl 8-ra...
Ha ezen az oldalon tûnt el, talán egy moderátor törölte. A legtöbb fórumon te is szerkesztheted/törölheted a hozzászólásaidat.
amikor választ írsz akkor is ottvan h:Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!

Most erre mit mondjak? Hogy vágjam ki magam anélkül, hogy magyarázkodnom kéne a semmiért?

A helyzet a következő: a párom nővére 4 évvel idősebb tőlem és idén lesz az esküvője..Mindenki körülötte ugrál, tervezgetik, hogy mi hogy lesz, stb..(minden ami egy esküvővel jár) De! Engem viszont mindenki pl az anyosom, rokonok ugy állitanak be, minha féltékeny lennék, HOLOTT EGYÁLTALÁN NEM VAGYOK AZ örülök a dolognak, csa olyanokkal jönnek nekem, hogy majd megláátod, ha te is a választod a ruhád, vagy majd megtudod..egy rossz szot sem szoltam, nekem ez nem fáj..miért is fájna?Hiszen én is el vagyok jegyezve, eredetileg ugy volt, hogy a mi esküvőnk is idén lesz, de anyagi gondok miatt ez nem valosul meg, amit én egyáltalán nem bánok együtt élek a párommal, végülis egy esküvő után is ugyanez lenne, de valahogy mégis engem megtalálnak az ilyen kijelentések és mindez ugy beállitva, mintha féltékeny lennék..Mit mondjak erre, hogy nem vagyok az..ugy hangzik olyankor mintha igazuk lenne és én letagadnám..milyen szöveggel tudnám lepattintani őket?

Legjobb válasz: Mondj valami pozitívat. Pl., igen, remélem, hogy a mienk is ilyen szép lesz. Az a baj, hogyha tényleg el kezded magyarázni, hogy nem vagy féltékeny, akkor nem fogják elhinni, ha meg méregbõl válaszolsz, akkor bizonyosságot nyernek, hogy "jé, tényleg féltékeny".

Mondj valami pozitívat. Pl., igen, remélem, hogy a mienk is ilyen szép lesz. Az a baj, hogyha tényleg el kezded magyarázni, hogy nem vagy féltékeny, akkor nem fogják elhinni, ha meg méregbõl válaszolsz, akkor bizonyosságot nyernek, hogy "jé, tényleg féltékeny".
A kérdező hozzászólása: Csak ugy érzem, ogy mintha versenyeztetnének minket, hogy jaj akkor most kinek lesz elõbb az esküvõje?? és mivel az enyém "elmarad" igy õ gyõzött..Ha én viszont elegondolok a dolgokba, akkor õ még sehol sem volt ilyen idõsen, mint én most..tehát az õ keze még meg sem volt kérve ilyen idõsen, mint amilen idõs most én vagyok, és a korát nem tudja legyözi ellenem, ha értheõ, hogy mit mondok...Ezért is érzem én ugy, hogy nem vagyok elkésve..A másik meg, hogy mikor a ruháját választotta ki, akkor én mondtam, hogy szép, meg öszintén a szivembõl örültem neki, csillogott a szeme, nekem is jobb kedvem volt, éreztem az örömét!Na és akkor kaptam anyosomtol azt a beszolást, hogy majd ha te is kiválasztod a tied, akkor majd megtudod..tényleg örültm a lányának a boldogságának, hogy talált magára szép ruhát, erre rögtön ugy állitott be, hogy féltékenységbõl mondom rá, hogy szép...
Semmiképp ne menj bele ebbe a játszmába. Ahogy az elsõ mondta, pozitív válaszok: igen az lesz, biztos, stb. Talán így kifogod a szelet a vitorlából. Amúgy meg vannak ilyen emberek, akikre semmivel nem lehet hatni, de nem is érdemes.
Minek mész el a ruhapróbákra? Szerintem ne menj el.
A kérdező hozzászólása: Értem..hát valami ilyesmi! Nem mentem el a ruhprobára, mert addig én a szüleimnél voltam, csak hazauton utaztunk együtt és mikor ideértünk akkor kezdte az anyos azt amit...

Milyen esetben mondják azt, hogy problémás egy fiatal, illetve mikor mondják, hogy 'látszik' rajta, hogy nincs minden rendben vele?

14-18 éves korosztály érdekel leginkább

Legjobb válasz: nem te vagy a problémás, csak a helyesírásod.

nem te vagy a problémás, csak a helyesírásod.
gratulálok az elsõ válaszolónak, ezzel a , , nézd, különleges vagyok!" hozzászólással biztosan sokat segítettél a kérdezõnek. szerintem hogy mi a problémás, az egy elég szubjektív dolog. az iskolapszichológus már rám is rám fogja, hogy , , problémás" vagy , , antiszociális személyiségzavarokkal küzdõ gyerek". szerintem meg ez úgy baromság, ahogy van. vannak introvertált és extrovertált emberek, intelligensebbek és lassabb felfogásúak, kedvesek, arrogánsak, miegymás. a probléma ott kezdõdik, ha a gyerek közveszélyesen viselkedik, sorozatosan törvényt szeg, ilyesmi. attól, hogy valaki kellemesebb társaságnak találja a kutyáját és jobban elszórakoztatják a könyvei, mint egy zajos, dübörgõ szórakozóhely, szerintem kár rányomni a pecsétet, mert még elhiszi a szentem.
Rám pl. ezt mondják! 16/L
Hát nem hogy gratulálj, hanem tettem egy figyelmesztetést hogy ha érdekli akkor írjon privátot biztos nem teszem kõz híré az életem!
Nehéz ha hisztizik a baby ;)
Engem is problémásnak tartanak, bár meg is van rá az okuk és igazuk is van. Velem spec. az a probléma h lógok az iskolából elég sokat és éjszaka elmászkálok bulizni akár másik városba is. Vannak gondjaim az alkohollal és most már a cigivel és a fûvel is. A jegyeim is elég rosszak ami ezek után nem túl meglepõ. A szüleimet nem nagyon érderdekli h ezeket csinálom szóval valószínûleg nem csak velem vannak gondok :D 16/L
Na már ha mással van/volt ilyen.. akkor detto ugyan az voltam csak plusz + gyermekotthonban is voltam, de kénytelen voltam változtatni a 8 hónapos babám miatt :)
6.válaszoló :) kérlek lásd be hogy ez így helytelen, most tudom hogy jól érzed magad így, csak aztán nehogy függõvé válj, elbaltázva ezzel az egész életedet!!! nem tapasztalatból beszélek, csak amit a környezetemben észlelek... aztán nehogy gyerek legyen a vége!!! tanulj, utána ráèrsz kiélni a hóbortjaidat, netán addigra már olyan szinten érett leszel hogy arra nem is kerül sor nagy mértékben :) 16/l és ha már a témához írok, akkor szerintem ezek problémák
Hááát én járok pszichológushoz. Velem is vannak alkohol és cigiproblémák, füvet csak egyszer szívtam. Utáltam szûznek lenni, már lassan egy fél éve nem is vagyok az. Régebben sokat vagdostam magam, de mára abbahagytam, mert a barátomnak és a fiúbarátaimnak sikerült jobb belátásra bírniuk. Ha ideges vagyok inkább belebszok egy hatalmasat a falba. Lehet azt se tartják éppen normálisnak, hogy inkább fiúkkal jövök ki, lányokkal inkább felszínes barátságaim vannak, kivéve a legjobb barátnõmmel, de õ is elég fiús. Smároltam már csajjal, általában piros vagy lila a hajam de volt már kék is. A jegyeim viszont jók tavalyhoz képest. 4 db 3-asom volt most már csak 2. Ja meg szoktam bulizni de csak egyszer voltam részeg (pont tegnap), inkább becsípni szoktam, leginkább töménytõl szeretek :) Lehet, hogy problémámsak tartanak de így vagyok boldog. Tetoválni szeretnék késõbb. 14/L

Holnap randizok egy nővel. Társkeresőn ismertem meg. Úgy tudja, hangmérnök vagyok. Valakinek nincs valami jó ötlete, hogy mit mondjak, hogy hol is dolgozok pontosan (bp-i vagyok)?

Igazából azt szeretném, ha valaki leírná, hogy pontosan mivel is foglalkozik egy hangmérnök. Milyen végzettség kell hozzá, és hogy mit tudnék kamuzni, ami olyan meló, hogy nap mint nap bejárok egy munkahelyre? :D Tudom, hogy gáz a szitu, de id?sebbnek mondom magam, mint amennyi vagyok, és szeretném, ha ez most összejönne... Úgy tervezem, hogy kb. úgy a 3.-4. randi után megmondom neki az igazat, de addig kéne valami tuti story! Segítsen aki tud, és megköszönném, ha nem jönnének olyan jelleg? kommentek, hogy szemét vagyok, vagy épp gyerekes... Stb...

Legjobb válasz: Holnap találkozom egy hangmérnök sráccal, akivel társkeresõn ismerkedtem meg. Mondjem el neki, hogy én meg fiu voltam a mûtétem elõtt?

Holnap találkozom egy hangmérnök sráccal, akivel társkeresõn ismerkedtem meg. Mondjem el neki, hogy én meg fiu voltam a mûtétem elõtt?
sztem inkább az igazat mondd meg neki, egy indokkal h miért is kellett hazudnod.. ééés még egy indok h miért nem ismerkedek neten...-.-
Szerencsétlen nõ...... Nem lennék a helyében!
A kérdező hozzászólása: Megvolt a randi... Elég jól sikerült! :P De az igazságot még nem tudja... Viszont szeretném elmondani neki minél elõbb... Végülis minden másban igazat mondtam, csak a koromat illetõen meg a foglalkozásomat tekintve nem... 26-nak hisz, de amúgy 20 vagyok... :)
Bocsánat, elfelejtettem, hogy azt írtad holnap lesz a randi. Tehát már meg volt. De azért remélem tisztáztad vele a dolgokat. :) )
Szerintem mondd meg neki, bár így sem biztos, hogy összejönne a dolog, viszont talán nagyobb rá az esélyed. Nem valami szerencsés dolog rögtön hazugsággal kezdeni egy találkozást... A magam nevében beszélek. Mert én aztán elég nagyot csalódnék abban az embernek, aki rögtön hazudik a munkájával kapcsolatban. De, ha elmondod mért tetted meg ezt stb. és nagyon bejössz neki, akkor szerintem megbocsát. De, majd mondd el, hogy sikerült. :) És egyet értek az elõzõ hozzászólókkal, pont az ilyenekért nem jó a társkeresõ oldal. Nem szabad hazudni, de ha mégis megteszed, tisztázd rögtön az elején.
Na, megvolt a randi?
Hangmernok:D az ide irokkal ne foglalkozz en max nevetnek rajta ha kiderülne nem is tudod mi az
na pont az ilyen srácok miatt szólja le mindenki a társkeresõt. arra nm gondoltál, hogy az igazat mondd? de ha õ hazudna, gondolom fel lennél háborodva, hogy hazug k*rva. és még ráadásul gyökér is vagy, hogy kitalálsz egy olyan sztorit, amirõl fogalmad sincs. gratulálok. lúzer.
3.-4. randi után nem lesz semmi ha ekkorát kamuztál :DD
A kérdező hozzászólása: Ezen jót nevettem! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Végre egy hasznos, és korrekt válasz!
Mond neki, hogy télen holt szezon van így a színházakban szoktál dolgozni, de inkább beugró jelleggel, nyáron pedig fesztiválról fesztiválra jársz, de már igazából unod, mert qrva nagy a hajtás. De nagyon jó pénz, így télen simán el vagy a kis melókkal.
az igazat mondd meg neki. vicces lesz, ha esetleg esküvõtökön derül ki, h nem is az vagy, amit mondtál neki.
A kérdező hozzászólása: Olyan jó, hogy a kérdésemre nem kapok választ...
szánalmas vagy xd
Ja, tök szar dolog h hazudozol össze-vissza.. így akarsz te rendes párkapcsolatot? Normális vagy??
Akkor tisztázd vele minél elõbb a dolgokat. Egy kapcsolat lehetõleg ne hazugságon, hanem õszinteségen épüljön. (Ez kedves tanács akart lenni, de most egy picit durván fogalmaztam.)

Van egy osztálytársam és úgy veszem észre hogy tetszek neki! Mit mondjak hogyan hívjam el randira? Vagy hogyan mondjam meg neki hogy szeretem?

Legjobb válasz: Hát próbálj meg vele minél többet beszélgetni. Aztán egyszer suli után hívd el mondjuk fagyizni.

Hát próbálj meg vele minél többet beszélgetni. Aztán egyszer suli után hívd el mondjuk fagyizni.
Elõttem lévõnek igaza van, beszélgess vele minél többet aztán suli után együtt mentek haza...menjetek fel bulizni..és onnan már jön magától=)
megírhatnád hogy mi lett :D kíváncsi vagyok

Mit mondjak, hogy ne kelljen menni a rokonokhoz jövőhétvégén?

Utálok ott lenni, mert egész nap rosszul vagyok..

Legjobb válasz: Egyszeruen nem mész és kész.tanulsz vagy valami más indokot mondj.

Egyszeruen nem mész és kész.tanulsz vagy valami más indokot mondj.
ne menj el, mond meg, hogy verbálisan bántalmaznak ott és nem figyelnek rád , ezért nem mész
Na úgy látom, vannak itt is rendesen, akik nem érzik át, hogy a kérdezõnek ez mennyire probléma! Kérdezõ, add be a beteget, és maradj otthon. Nemár egész nap rosszul legyél!
nyuszika, fogsz 1, 5 liter ásványvizet és 2 szendvicset gluténmentes kenyérbõl és magaddal viszed, ennyi
Egy napot tényleg kibírsz. Ne egyél rántott húst, csak köretet, de azt duplán és kérj egy kiskanalat, keverd ki az üdítõbõl a buborékot. Ha megittad, akkor töltsd rögtön a következõ adagot, mire szomjas leszel magától is kimegy a szénsav java. Én is rosszul vagyok a buborékos dolgoktól de egy napot tényleg ki lehet mellette bírni. Játssz a két évesekkel, nem esik le a karikagyûrû az ujjadról, ha elmész velük.
Szerintem hisztis vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok ilyen veszekedõs fajta. Közben megbeszéltem a barátommal, hogy nála alszok szombaton és akkor még véletlenül sem kell elmennem, és értem sem tudnak jönni.
A kérdező hozzászólása: Csak inkább valami fontosabbal töltöm az idõmet, vagy iszok 1 pohár tejet amitõl nagyon felpuffadok és úgy érzem, mintha bevágtam volna 2 tányér ebédet. Így azért sokkal könnyebb.. 0 energiám van fõzni
40. vagyok. Amúgy én is lusta vagyok és utálom mások gyerekeit többnyire. De a sajátjaim kedvéért muszáj ezeken túllépni. A fõzés csak addig hosszadalmas, amíg szerzel egy kis rutint, utána hamar megvan. Kicsit vegyél erõt magadon szerintem. Tudom, hogy qva nehéz, nekem is az :) .
A kérdező hozzászólása: Normálisan szoktam beszélve, de most már tényleg betelt az a bizonyos pohár. Tegnap került szóba, már tegnap is mondtam, hogy én nem akarok menni ezek az okok miatt, erre ma reggel a veszekedésre keltem, hogy kinek a h*lye gyereke ez, stb
Hát ez elég sz.r helyzet. Magamból indulok ki, ha vendégeket várok, igyekszem olyan kaját csinálni, amit szeretnek, és ahogyan szeretik. Nem sértõdöm meg, hogy a sógornõm nem szereti a töltött káposztát, a nagybátyám a majonézes salátákat. Hogy õk nem normálisak, azzal nehéz bármit is kezdeni. A mindennapokban meg szerintem tudsz magadon segíteni, ha elfogadod, hogy szüleid tojnak rád meg a bajodra, és keresel hamar elkészíthetõ dolgokat. Pl párolt zöldség és társai. A hétvégére meg hívasd meg magad vki máshoz, mondván hogy tanultok. Nem kell túlbonyolítani. Ha õk ilyenek, akkor úgy is kell hozzájuk állni.
Mond meg a szüleidnek, hogy nem szeretnél menni, mert... és sorold fel az érveket, amiket itt is írtál. CSAK NE ilyen stílusban, mint itt. Ne azt mond, hogy tocsog az olajban meg, hogy utálod a gyerekeket. Mivel ettõl lesz hiszti szagú a dolog. Természetes, hogy nem vesznek komolyan (mint itt is sokan) ha csak így tudod kifejezni magad. Értelmesen is meg lehet fogalmazni, hogy az étel neked túl zsíros. Akkor talán még oda is figyelne valaki a mondanivalódra.
A kérdező hozzászólása: 35-ös, bocsi, akkor félreértettem, nem vagyok a toppon ma, éljen a migrén..
Pedig, amikor otthon vagytok fõzhetnél magadra, és mondjuk ilyenkor vinnél magadnak enni.
A kérdező hozzászólása: Inkább éhezek. Lusta vagyok fõzni, kedvem sincs hozzá, így sokszor inkább nem eszek. Arról nem beszélve, hogy sok idõ.
Mond meg a szüleidnek, hogy nem szeretnél menni, mert... és sorold fel az érveket, amiket itt is írtál. CSAK NE
Nem az itteni sértegetésre mondom, hanem gondolom a rokonok, a család részérõl.
Kérd meg a szüleidet, hogy szóljanak elõre a rokonoknak, hogy olyan ételt csináljanak, amit ehetsz.
Már ne is haragudj kérdezõ, de rendes ebéd helyett egy pohár tejet iszol és csodálkozol, hogy nincs energiád fõzni?
Nem olvastam végig az összes választ de azért hátha nem üvöltöttél már le valakit aki azt írja amit most én szeretnék. Viszel egy kétliteres szénsavmentes ásványvizet, vagy otthonról a csapból vizet. Meg valami kekszet. Legfeljebb majd megeszed a wc-n, az udvaron, a fürdõszobában. Ha kötekednek mond meg nekik, hogy liszt érzékeny vagy és örülnél neki ha figyelembe vennék, hogy te nem ehetsz lisztet. És ezt ne hisztisen, hanem úgy mond mint egy érett 16 éves. (gondolom ennyi lehetsz)
Én normális családban nõttem fel és tudom milyen betegnek lenni (cukorbetegség) és azt is tudom milyen érzés az, amikor csokik hegyét kapom születésnapomra, mert az emberek 90%-a nem tudja, avagy szimplán csak nem érdekli és nem foglalkozik azzal, hogy én azt nem ehetem meg, vagy legalábbis nem akkora mennyiségekben, mint ahogy adják. Volt olyan rokonom, aki ugyanúgy tömködte a sütit és hiába mondtam, hogy én ezt nem ehetem meg, még olyanokat is javasolgatott, hogy jajj majd kicsit nagyobb adag inzulint adok magamnak, nem lesz semmi bajom... Még is felnõttem valahogy és nem 40 kilósan, csontosan, bár az én szüleim ha fõztek, akkor legalább csináltak olyat is, amit én is megehetek. Ha nem fõztek, akkor is volt mindig valami rágcsa, keksz, zöldség, gyümölcs, vagy bármi, amit elrágcsálhatok. Többnyire én kértem, hogy ilyet és ilyet vegyenek. Ergo lehetek egy hülye köcsög, amiért hisztisnek titulálom a kérdezõt. Nem mondtam hogy a szülõknél minden rendben van, vagy a családtagoknál, hogy tojnak bele a kérdezõ problémájába, de én, aki szintén "másként" nõttem fel és akire szintén nem tudott/akart mindig mindenki tekintettel lenni sem hisztiztem mindig ki, hogy márpedig nem megyek rokonlátogatóba, mert leakarják tömni a sütit a torkomon. Mindenre rákérdeztem, hogy van-e benne cukor. Van? Akkor köszönöm, de sajnos ebbõl nem ehetek... és jöhet vagdalózás, lesz*rom, az én egészségem, nem eszem meg ha pisztolyt tart a fejemhez akkor sem. Egy délutánt meg kibírtam malmozással is, elgondolkodtam az "élet nagy dolgain", vagy vitte magammal tanulni valót és kész. Volt olyan rokonom aki baromira unalmas volt és még nem is figyelt a kajámra (mindig vittünk nekem enni) és ráadásul távol lakott, szóval ha mentünk, akkor 3 napra. Ezt is túl lehet élni. Egyébként be lehet iratkozni menzára is, gondolom a szülõk sem otthon ülnek egész nap, hogy minden napra legyen a gyereknek meleg kajája. Az enyémeknek sem volt erre ideje és ereje. Beirattak menzára és speciális kaját kaptam. Nem mondom hogy imádtam, de egy pohár tejnél biztos jobb!! Abszolút nem azzal van a probléma, hogy nem akar a kérdezõ a rokonokhoz menni, mert tömködik a kaját, amit õ nem ehet meg, mert tudom milyen érzés ez, de simán lehet ilyenkor flegmának lenni és egyik fülön be, a másikon ki. Azt is megértem, hogy a szénsavat nem bírja, mert énsem, úgy fáj a hasam már 1-2 pohártól is, hogy majd bele döglök. Azzal van a baj, hogy bármilyen tanács érkezett, a kérdezõ rögtön kitalált valami mást, hogy ott amúgy is csak unatkozni lehet és nem szól hozzá senki, és nem elég hogy b*szogatják még a kaja is szar és amúgy is lenne jobb dolga és utálja a gyerekeket is blabla... Ergo nem a kajával van itt szimplán a gond, hanem egy komplett hiszti egyszerûen azért, mert nem akar menni és kész. A többi csak kifogás.
Helyedben vinnék magammal kaját és innivalót.
nekem is a rokonokhoz rendszeresen mennek anyaek.ok jol el vannak, de en semmit nem tudok csinalni, meg tv sincs, vagy gyerekek. regen könyvet vittem magammal, de körbe rohogtek... szerintem jo celzas volt, hogy mennyire unom. a legfiatalabb is 30+. senki nem foglalkozik velem, azt se tudjak hanyadikos vagyok, vagy hova jarok. anyaek meg nem akarnak "beegni" hogy a gyerek nem megy ja, es naluk meg kaja sincs. valami háztartási kekszet kiraknak az asztalra, ki se bontjak:D es hallgathatom, hogy milyen szar eletuk van.. nem ertem a szuloket, miert jo ha a gyereket rangatjak 16eves vagyok, tudok fozni magamra. ellennék itthon. de muszaj utazni 40kmt, hogy ott lehessunk egesz nap...
Vagy beszéld meg szüleiddel, hogy beszéljenel a rokonokkal, hogy külön készítsenek valami kaját. Nálunk is vannak lisztérzékeny, laktózérzékeny rokon gyerekek. De ha tudom ha vendégségbe jönnek akkor külön készítek nekik ennivalót amit õk is fogyaszthatnak. Ennyi tollerenciával rendelkezhetnének a kedves rokonok!
sokszor azért lesz "hisztis" az ember, mert a szülei nem veszik figyelembe másképp, de én most nem láttam nálad "hisztis" dolgot
"Amikor hazaérek 5-re, csakis fõzni van ám kedvem. Inkább nem eszek semmit." miért, szerinted anyádnak munka után még ahhoz van kedve, hogy a hisztis kölykére fõzzön??? kicsim, van egy rossz hírem, még pár év és el kell menjél dolgozni, utazol vagy 1-2 órát naponta a melóba, 8-10 órát ott töltesz, utána még fõzöl magadnak és a családnak, takarítasz, mosol, stb...ilyen az élet én reggel 5-kor kelek, elmegyek futni, utána be a 8 órás melómba, ami inkább 10, hazamegyek, fõzök magamnak, mert én sem ehetem a menzakaját (bár én kb. 6500 olyan receptet tudok, ami max fél óra), mosogatok, takarítok, mosok, olvasok, nyelvet tanulok, bevásárolok...és hidd el nem szupernõ vagyok, csak egy átlagos és mégis tudom menedzselni...ilyen a való világ...meg olyan, hogy együtt kell legyél olyanokkal is egy légtérbe, akitõl a hideg kiráz (munkahely!!) ... alkalmazkodj!!!
szerintem a családod miatt vannak súlyproblémáid is. nagyon rossz lehet neked egy olyan közegben élned, ahol nem számít a szavad.
A kérdező hozzászólása: Amúgy sincs rá se energiám, se kedvem, azt az idõt meg eltölthetem mással is. Nem szeretek már enni, 3 kg-t is baromi nehezen szedtem fel magamra és még mindig kilátszanak a bordáim, annyira undorító. Régen 70 kg voltam és olyan jó volt... Utálok vékony lenni
olyan idétlen aki azt írogatja, hogy fõzzön magának . nem az volt a kérdés, hogy miként ne éhezzen, ha a figyelmetlen rokonokhoz kell mennie, hanem, hogy miképpen kerülhetné azt a helyzetet el, ahol nem érzi jól magát és a személyét sértegetik.
44es vagyok: nem veszekedni...csak megértetni a dolgot másokkal is...ha nem akarsz késõbb újabb és újabb kibúvókat keresni...
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon érdekel az itteni sértegetés, elvégre nem ismernek, pár mondat alapján pedig nem is fognak megismerni. Majd ha ismernek és akkor hisztis p*csáznak le, na az már rosszul esne. Így viszont nem.
A kérdező hozzászólása: Anya egész nap itthon van, fõzhetne õ. Nehogy már még ez is az én dolgom legyen, mikor a fél lakást nekem kell kitakarítanom, mert õ egész délelõtt sorozatokat néz
A kérdező hozzászólása: Nem fogok kaját vinni, nem fogok elmenni. És a kérdésemben is ez van, hogy mit mondjak/tegyek, hogyne kelljen mennem.
A kérdező hozzászólása: 16-os, pontosan, errõl van szó. 15-ös, hagyd már abba ezt a nyuszikázást, annyira gáz. Tudják, hogy lisztérzékeny vagyok, arról is tudtak, amikor az egész délutánt f*sással töltöttem a wc-n, és akkor is ezt hallgattam, hogy miért nem eszek a finom rántott húsból, biztos rendbe jönne a gyomrom!
olyan szülõknek, akik simán berángatják a kocsiba, nem sokat ér egy olyan kijelentés, hogy anyu apu nem megyek. -.-
"És szerinted majd eltûrik, hogy én viszek magammal kaját? Ez rohadt nagy bunkóság, inkább itthon maradok. Csak azt nem tudom, hogyan?!" nyuszika, az a bunkóság, hogy nem tudják, hogy beteg vagy és ennek ellenére nem veszik figyelembe...és ha bárki beleköt, hogy vittél kaját meg lehet mondani nekik ugyanezt.. "És nem vagyok nyuszika. Fõleg nem neked." nem, egy hisztis kis p.csa vagy... ha nem akarsz menni, akkor azt kell mondani, hogy anyu, apu nem megyek, mert nem érzem ott jól magam, ennyi, nem rizsázni kell
Szerintem azok sértegetnek téged a válaszukban, akik magukra ismertek, hogy õk is ilyen figyelmetlenek és erõszakosak másokkal.
itt nem az evés meg az ivás a lényeg, hanem a figyelmetlen tapló emberek akihez mentek szüleid elég szemetek, hogy berángatnak
Ha ennyire nincsenek tekintettel rád, akkor ne egyél a kajájukból, vigyél magaddal! És ha szólnak érte, akkor mondd, hogy mivel NEKED nem készítettek külön, hoztál. A lisztérzékenység komoly probléma, én sem ennék olyat, amitõl garantáltan rosszul leszek, nem vagyok h.lye. Vigyél magaddal könyvet, újságot, zenét és keress egy sarkot, ülj ki a kertbe. Nem vagy bébicsõsz, én sem várom el, hogy más gyereke foglalkozzon az enyémmel, én vagyok az anyja. Ha utálod a gyerekeket, akkor pláne ne játsszál velük. Hidd el, sok felnõtt sem szereti a gyerekeket, csak ezt nem illik mondani...
A kérdező hozzászólása: És szerinted majd eltûrik, hogy én viszek magammal kaját? Ez rohadt nagy bunkóság, inkább itthon maradok. Csak azt nem tudom, hogyan?!
A kérdező hozzászólása: Utálom a gyerekeket... Ez van. Hiába keverem ki, ugyanúgy marad benne. Az meg nem elég nekik, ha csak köretet eszek, mert "ezért sütöttük a sok húst??"...
A kérdező hozzászólása: Szerintem meg nem fogod fel, hogy 2 falat rántott hústól egész nap a wc-n ülök... Ennyire érzékeny a bélrendszerem, nyáron volt, hogy epét hánytam. Pedig az az itthoni kajától volt, és anya nem fõz zsírosan, fûszeresen.
Én nem gondolom, hogy rosszindulatúan válaszoltam, de nekem egyértelmûen hiszti az egész, amit itt nyomat a kérdezõ, ez van. Nekem is vannak és voltak is olyan rokonaim, akiknél halálra unom magam, de egy fél napot mindenki kibír jó pofizással. És ugyan kik õk neked, hogy megmondják, hogy igenis edd meg a lisztes vackokat, mert neked lett sütve? A talpadra kell állni és elmondani erélyesen, hogy ezt nem eheted meg és nem is fogod megenni, ez van. Illetve, kérd meg anyukádékat, hogyha eddig nem tették volna, akkor álljanak ki melletted, hogy márpedig te azt nem fogod megenni. Viszont neked már semmilyen megoldás nem tetszik, csak hogy otthon maradhass, ergo hiszti az egész. Állj eléjük és mondd el az érveidet, illetve hogy otthon szeretnél maradni inkább egyedül, ennyi.
A rántotthúshoz nincs ám odanõve a bunda, le lehet szedni!! Különben mondd, hogy meg vagy fázva és nem akarod megfertõzni a gyereket , és köhögj!!
Mond azt hogy hétfõn két tz-t is írtok és tanulnod kell... De ha nem válna be akkor dörzsöld ki egy kicsit az arcodat és tartsd oda a fejedet a radiátorhoz aztán szólj anyudnak, hogy fázol és adjon lázmérõt. Rakd be a lázmérõt úgy hogy a vége egy picit kilógjon. Dõlj neki valaminek és a másik kezeddel dörzsölgesd a lázmérõ végét...
Eltaláltam. A tinédzsert nevelõ szülõk tudnak ilyenek lenni. Nekik most fut a szekér, neked meg majd késõbb, csak várd ki türelmesen. Addig pedig határozottan mondd meg, hogy nem ehetsz olyan ételt, amitõl rosszul vagy. Ezért 100 %, hogy hisztis, kényes [email protected] fognak tartani, mert egy tinit könnyû sértegetni, de [email protected] le.
A kérdező hozzászólása: Amikor hazaérek 5-re, csakis fõzni van ám kedvem. Inkább nem eszek semmit.
jaj és 15 évesen nem tudsz otthon fõzni magadnak? annyira sajnállak, komolyan...
"Ezzel pedig az a baj, hogy az ilyen korúak véleményére a legkevésbé sem adnak, nem számít a szavuk sehol. " egy rosszul mûködõ családban nem számít, de ahol normálisak ott igen
A kérdező hozzászólása: Azt kell mutatni, hogy hú mennyire jó, idilli a családunk, mindig jópofizni kell, itthon meg folyton veszekedés van.
A kérdező hozzászólása: 15 vagyok.
szerintem ne hazudj, hanem állj ki amellett, hogy rosszul érzed ott magad és nekik miért olyan fontos, hogy te rosszul érezd magad gondolom attól tartanak, hogy megszólják õket, ha nem visznek téged, szóval a szüleid se tisztelnek
Hány éves vagy? Tizenvalamennyinek tippellek, úgy 13-16 között. Ezzel pedig az a baj, hogy az ilyen korúak véleményére a legkevésbé sem adnak, nem számít a szavuk sehol. Oké, hogy még nagyjából szülõi nevelésre szorulnak, de sok felnõtt visszaél ezzel. Sajnálom ezt a korosztályt.
A kérdező hozzászólása: Neked sok kedved lenne úgy menni, hogy egész nap kérdezgetik, hogy miért nem eszek? Mikor már legalább 500x elmondtam? A szüleim meg [email protected] erre az egészre, õk jól elbeszélgetnek a rokonokkal, pont nem érdeklem õket. Ráadásul õk sem veszik komolyan a betegségemet, 41 kg vagyok, mert sokszor nem tudok mit enni itthon sem.
önértékelést romboló családod van, amint tudsz lépj le onnan
A kérdező hozzászólása: Képesek beráncigálni a szüleim a kocsiba. Õk baromi jól érzik ott magukat, én meg csak ülök bent a kanapén és tv-zek, mert senkivel sem tudok elbeszélgetni. Nincsenek korombeliek, csak felnõttek meg 2 éves gyerekek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!