Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondjam a környezetemben, hogy (5 db)

Mikor mondjam el a környezetemben, hogy babát várok?

Én nem szeretnék várni 12 hetes koromig, mert a munkahelyemen is biztosan észre veszik rajtam, és én szeretném elmondani.

Legjobb válasz: mond el nyugodtan én 5hetes voltam mikor elõszõr mentem uh-ra és még peersze életjel nem volt de nem érdekelt biztos voltam benne hogy minden ok lesz úgy is ezért aztán mindenkinek elmondtuk a férjemmel ezt nem lehet tartogatni ugy se birod sokáig had tudja meg az egész világ hogy babátok lesz gratula és szépp baba várást

mond el nyugodtan én 5hetes voltam mikor elõszõr mentem uh-ra és még peersze életjel nem volt de nem érdekelt biztos voltam benne hogy minden ok lesz úgy is ezért aztán mindenkinek elmondtuk a férjemmel ezt nem lehet tartogatni ugy se birod sokáig had tudja meg az egész világ hogy babátok lesz gratula és szépp baba várást
Aki nem tud róla, az még mind a mai napig nem vette észre rajtam, pedig 21 hetes vagyok.Fõiskolán tanulok.Arra fogják a cici és pocak növekedést, h meghíztam.(Széles a csípõm, és ezért nem nõ annyira a pocakom, mert úgymond csípõben hordom.)Bár már nem tudom titkolni sokáig.Barátnõm pl tudta, amikor pozitív lett a teszt, és vele beszéltem meg az elsõ vizsgálatot is.Aztán mikor orvoshoz kellett mennem, és igazolás kellett hiányzásról, akkor egy két tanáromnak is el kellett mondanom.A szüleim, családom a 8-11. hét körül, kit mikor tudtunk meglátogatni. De persze most tél van, és meleg vastagabb pulcsik, meg vastagabb nacik, és nem tûnik fel annyira.
Én 4 hetesen mondtam el, mert nagyon boldog voltam, mikor kiderült. A babonákban meg nem hiszek.:P Ha szeretnéd, kürtöld csak világgá, ez a legszebb dolog a világon. Ettõl még semmi baj nem lesz, sõt!:D Boldog babavárást!:) 15 hete kismami
Szerintem várd meg, amig 12 hetes leszel, akkor már egy kicsit bizosabb. Bár az én dokim azt mondta, hogy ha az AFP eredménye rendben van, akkor 90%, hogy egészséges babám lesz. Persze eddig azért én sem tudtam várni, így 3 hónaposan mondtuk el el a férjemmel a jóhírt mindenkinek.
Talan szamoljak vissza a napokat a szulesig es mar nem sok napjuk van vissza.
Szia! Csak arra tudok gondolni, hogy a régi katona-szokást utánozzák, amikor a leszerelésig hátralevõ napokat számolták így. Õk valószínûleg a szülés kiírt napját nézik. Mondjuk nekem +8 centi kellett volna, 41+1-re szültem! :D Boldog babavárást!
Régen a katonaságnál így számolták a napokat vissza, amikor már csak 150 nap volt hátra, vettek egy mérõszalagot és minden nap levágtak belõle egyet. Ez azt jelenti, hogy már várják a szülést.
A kérdező hozzászólása: Ahhha...nagyon köszi :)

165 cm és 48 kg vagyok. Környezetemben azt mondják hogy ideális, de sokan azt hogy kevés a súlyom, de én "hájasnak" érzem magam. Mit tegyek?

( 12 év, 165 cm, 48 kg) az ien internetes kalkulátorok szerint már sovány vagyok de sztem nem... amúgy 1 éve 63 kg voltam tehát régóta fogyózom és ebbe nem nyugszanak bele..

Legjobb válasz: Szerintem ideális, én 161 centin 52 kiló vagyok és nem voltam hájas, te meg fõleg nem. És én is 12 vagyok.

Szerintem ideális, én 161 centin 52 kiló vagyok és nem voltam hájas, te meg fõleg nem. És én is 12 vagyok.
Nos, tökéletesen megfelelõ alkatod van. Ha éhes vagy, egyél. Különben meghalsz, ez az élet. xD Mellesleg örülj, hogy van mit enned. -.- Én 16 éves vagyok, egy éve itthon alig volt mit ennünk, a 165centimhez 38kilóra lefogytam! Szenvedtem! Most 45 kiló vagyok, mert még most sem engedhetem meg magamnak, hogy zabáljak. Én, a sok hülye anorexiás* helyében verném a seggem a falhoz, hogy van mit enni otthon. Az emberi hülyeségnek nincsen határa. :( *itt nem arra célzok, hogy a kérdés feltevõje hülye anorexiás lenne...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a válaszokat, most olyan 46.5 - 47 között vagyok, hallgatok rátok, Megállok :) Sportolás még segít talán a hasam kiizmositásában :) Köszi még1x
12 évesen 48 kiló vagy? Én 22 vagyok és 53 vagyok, 172 cm. magassággal, sztem se sok a magasságodhoz a 48, de már ilyen fiatalon ilyen magasak a mai gyerekek???
Elõttem szóló drágaság! Naagyon örülünk hogy meghallgathattuk a véleményedet, de egy kicsit kultúráltabb módon is írhattad volna! Nem tudom, te hány éves vagy, de az idõk változnak, és egy anorexiás betegnek mondhatod, semmit de semmit nem érsz vele. Lehet, hogy te 12 évesen még babáztál, és felháborít, hogy a mai 12 éves lányok miket csinálnak, de õk külsõre és belsõre is érettebbek, mint pár évvel ezelõtti 12 éves "kislányok". És nem biztos, hogy pár év múlva változni fog, EGYÁLTALÁN NEM, én most 14 vagyok, de 12 évesen már teljesen ki voltam fejlõdve. Kb mint most. És ha a kérdezõnek tényleg kialakuló anorexiája van (ami szerintem elég valószínû), akkor nem leb*szásra van szüksége, hanem segítségre. Na csak ennyit akartam. Nagyon feldühítettél ám. :@ A 6. válaszoló (asszem xD)
Normálisak vagytok??? 12 évesen ezen já az eszetek? A fogyókúrán????? Jesszus, én 12 évesen a tanulással és a sporttal voltam elfoglalva, max volt egy két plátói szerelem... PLÁTÓI. Eléggé zavartak lehettek, ha ez a fontos..a külsõség.. MÉG GYEREKEK VAGYTOK. Nem az számít hogy nézel ki kívülrõl, ugyanis pár év múlva akár magadra se fogsz ismerni, annyit fogsz változni. Elítélem az ilyen szülõket, akik nem teszik helyre a gyerekeiket... egy-két atyai pofon..és nesze neked fogyókúra... A fejedben van a gond kedveském...nem a súlyoddal. ÕRÜLET!
Ha ez a véleményed, sürgõsen fordulj pszichiáterhez, amíg nem késõ. Valószínûleg, nem elsõsorban a súlyoddal van probléma... Koplalás helyett sportolj!
Fogadd el önmagad! Ha te 48 kilósan hájasnak látod magad, akkor kialakuló anorexiád van. Gyorsan fordulj a szüleidhez, barátaidhoz segítségért. Az elején könnyebb kijönni belõle, mint amikor már nagyon benne bagy. Az egészséged fontosabb, mint a karcsúság. Azon kívül a pasik sajna nem csak a csinosságot nézik. Késõbb lecserélhet a párod egy egészséges nõre, akinek nincs vérnyomás és szívproblémája, no meg szép pufi babókat szül neki. Erre is gondolj néha.
xD Ez nagyon lol...xD én is kb. 165 cm, és én is 48 :D csak én 14.Én novembr óta fogyózom és így -10kg lement rólam.Igan én is láttam, hogy ez már soványnak számít, de én még"kicsit hájas" vagyok.Én úgy vagyo, hogy most már 48 megállok, mert még túlzásba viszem és annak komoly következményei is lehetnek...Max. de tényleg max, lemegy 46-ra és akkor már végleg abbahagyom ezt afogyózos korszakot...Szerintem ahogyTe gondolod...a Te életed :D Egyébként grt, hogy ennyit sikerült leadod :)
48kg ekkora magassághoz egyáltalán nem sok! Nagyon oda kell figyelned magadra, ugyanis kezdem azt sejteni (és valszeg rögtön tagadni fogsz), hogy étkezési zavarod van. 63kg voltál, azóta fogyózol, most 48kg vagy, és még mindig daginak látod magad. Nagyon fiatal vagy még. A túlzott fogyózás és önsanyargatás rámehet a szívedre is (tapasztalat - én is hasonló voltam, mondhattak nekem bármit, így szépen kialakult egy 'kellemes' kis szívzörej, ami miatt mindig kardiológushoz küldenek). Szóval veszélyessé válhat. Nem ijesztgetni akarlak, dehogy. Csak tényleg vigyázz magadra, ne koplalj, ne vonj meg magadtól semmit. Inkább járj el mozogni, sportolni, a tested sokkal hálásabb lesz érte, és hosszútávon is jobban jársz.
Kedves elõzõ! Az anorexiások nem hülyék. Nekik az agyukban kattan valami (bocs h így fogalmazok, mert én is voltam, de végülis ez történik...). Nem tehetnek róla.


Mit tehet egy olyan gyermek, akit sem a családja, sem pedig a rokonai nem szeretnek, sőt meg se mondják neki, hogy miért nem? Mi van akkor, ha ilyen környezetben nevelkedik fel?

Legjobb válasz: Édesapámat nem szeretik a szülei,vagyis talán a nagytatám igen bár kérdéses.Tudjuk hogy miért. Önnáló nagyon erõs személyiség lett aki mindennél jobban szereti a családját és imád minket.

Édesapámat nem szeretik a szülei, vagyis talán a nagytatám igen bár kérdéses.Tudjuk hogy miért. Önnáló nagyon erõs személyiség lett aki mindennél jobban szereti a családját és imád minket.
En ilyen voltam. Most egy masik orszagban elek, egyedul edesanyammal tartom a kapcsolatot, meg a hugom es apum ha otthon van epp, mert nem kulonosebben erdekli oket, ha haza megyek. Mi lesz vele? Az egyenenkent valtozo, teny, hogy sok kacaj nem volt a gyerekkoraban, es kihat majd a felnott eletere is, de ettol fuggetlenul muszaj lesz magat osszekaparnia. En arrol tudnek nyilatkozni, hogy velem mi lett. De azt max privatban, tanulsagkent.
Ha lány akkor prosti lesz ha fiú valami gengszter csicskása mivel könnyen befolyásolható.Kábszer alkohol stb....

Azt mondjak hogy ha egy Husky kutyat hozunk ide a mi kornyezetunkbe ahol melegebb van, es nem ott tartsuk ahol szoktak elni, akkor az rossz hatasra van a kutyara?

Legjobb válasz: A husky-k már nemzedékek óta itt élnek. nem szibériából veszed gondolom. és a kutya annyi szõrt növeszt amennyire szüksége van.

A husky-k már nemzedékek óta itt élnek. nem szibériából veszed gondolom. és a kutya annyi szõrt növeszt amennyire szüksége van.
Ez nem igaz :D Viszont amint kicsit melegszik az idõ iszpnyatosan vedlenek.Ha lehûl akkor kinövesztik a téli bundát...egy hát allatt képesek bundát váltani szóval amikor ilyen hülye idõ van mint mostanság, hogy hideg-meleg-hideg-meleg akkor folyamatosan vedlik hiába van fésûlve.Huskyt csak furminátorral tudok elképzelni tartani :D
Bõven élnek Mo-on huskyk, minden probléma nélkül. De ugyanúgy, ahogy egy hoszúszõrû kutyát fésülni kell, vagy egy afrikai oroszlánkutyánál figyelni kell, meg ne fázzon télen, a huskynál figyelni kell, hogy nyáron 40 fokban el tudjon bújni a nap elõl hûsölni. Am. jól alkalmazkodik, a nyári bundájuk nem olyan sûrû és ha kicsit odafigyelsz, hogy ne melegedjen túl, nincs vele probléma.
A miénk félig az, de ismerek fajtisztákat is. Télire bundásak, aztán a vedlés, igen az rossz... tele a kert a szõrével:) Azért számolni kell vele, hogy az életciklusuk kicsit más, pl. a kicsik télen születnek.
A kérdező hozzászólása: nem fogja birni itt?
A kérdező hozzászólása: aham ertem.koszi a valaszokat :) meg johetnek ;) (zold kez)
nekem van, lakásban tartom, télen nagy bunda, idén jan. közepén kezdett vedleni. Furminátor van, de inkább fémfésût használok, mert tavaly furminátorral téptem és úgy nézett ki, mint aki nagyon beteg (hirtelen kijött a sok bunda). Nem feltétlenül igaz, hogy máskor ellenek, enyémnek április közepén születtek meg a babái... Teljesen alkalmazkodnak az adott éghajlathoz, nem bírja rosszabbul a nyarat, mint egy Golden vagy egy n.juhi, de a telet annál inkább! Amúgy van jópár másik fajta, ami nagyobb bundával rendelkezik (szerintem legalábbis: moszkvai, skót juhász, újfundlandi, stb...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!