Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondjam a gyermekemnek, hogy (6 db)

Mikor mondjam meg a gyermekemnek, hogy kistestvére lesz? Hogy telik el ez a "hosszú" idő nekik?

Az én gyerekemmel többnyire értelmesen meg lehet a komoly dolgokat is beszélni.

Legjobb válasz: szia.én kb 7 hetes voltam amikor elmondtuk egyik este a kislányomnak..nagyon õrûlt..azota sem hagy békén..mindig a hasamat akarja õlelgetni.szerintem akkor mondd el amikor jonak látod.:D..mér nagyon várja és tudja hogy kb.a mikulásra érkezik..:Daddig õvé minden figyelmem és segit mindent elõkésziteni a tesonak

szia.én kb 7 hetes voltam amikor elmondtuk egyik este a kislányomnak..nagyon õrûlt..azota sem hagy békén..mindig a hasamat akarja õlelgetni.szerintem akkor mondd el amikor jonak látod.:D..mér nagyon várja és tudja hogy kb.a mikulásra érkezik..:Daddig õvé minden figyelmem és segit mindent elõkésziteni a tesonak
Gondolom mindenkinél másképp telik ez a hosszú idõszak.Én pl.akkor mondtam el, mikor már az orvos is megerõsítette, hogy jön a kistesó, az elsõ vizsgálatkor pár hetesen.Nálunk a nagyobbik lányom, aki akkor 5 éves volt, folyton kérdezte, fõleg amikor már látszodott, hogy mikor bújik ki a tesója, nagyon várta.Én meg mindig elmondtam neki, hogy ennyi meg annyi idõ még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Nálunk nagyon érdekes volt! A 4 és fél éves kislányom hamarabb tudta, mint én. Az óvónéni kérdezte meg tõlem, hogy igaz-e, ? Pár nappal késõbb bebizonyosodott, hogy igaza van. Nyílván nem hazudtunk neki. Viszont nagyon türelmetlen.Január végére vagyok kiírva. Szépen elmagyaráztan neki, hogy eltelik a nyár, jön az õsz, utánna jön a Télapó és a Jézuska és utánna nemsokára megszületik a tesó. Erre mi történt? Aznap este írt levelet a Télapónak is és a Jézuskának is. A kis drágám azt gondolta, hogy így hamarabb meglesz. Így azt mondtam, akkor lesz kistesó ha anyának hatalmas lesz a pocija. Igaz erre is voltak már jó sztorik:-) Mondd el amikor Te akarod, de készülj fel a türelmetlenségre! :-)
Szerintem akkor mondd el neki amikor már túl vagy a kritikus 3 hónapon.
A 12. hét szerintem is jó, mert ha vmi történik, nem biztos, hogy jót tenne neki, hogy át kell élnie. Viszont mindenképp tõletek tudja meg, ha másoknak is elmondjátok, akkor neki is el kell, mert nagyon rossz lesz neki, ha mástól tudja meg, és eltitkoltátok elõle, mintha semmi köze nem lenne hozzá (õ tutira így fogná fel).

Be vagyok idézve a bíróságra mint tanu, egy gyermek elhelyezési ügyben. Elmegyek, de ha olyan kérdést tesznek fel amire tudom a választ de nem szeretnék rá adni, akkor mit mondjak vagy csinálhatok-e olyat hogy nem válaszolok?

Az a baj, hogy ha olyan kérdést tesznek fel és tudom rá a választ de ezzel én is meg egy barátom is bajba kerülhet, akkor mondhatom e azt hogy erre nem szeretnék válaszolni? Pl: A Nő úgy akart pénzt keresni hogy hozzá meg egy arabhoz, és kap érte x-ft-ot, De az a baj hogy nekem is olyan barátom van de ő vele nem így jöttem össze... és ők a végén azt fogják hinni... Ha kérdeznek hogy mit tudok az arabokról akkor mondhatom hogy semmit vagy hogy nem akarok erről beszélni vagy nemtudom mit... Csütörtökön lesz a tárgyalás, ugyhogy szükségem lenne infóra, köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Tanúként köteles vagy választ adni! Csak közvetlen hozzátartozóként tagadhatod meg!

Tanúként köteles vagy választ adni! Csak közvetlen hozzátartozóként tagadhatod meg!
Nem rólad fog szólni a tárgyalás, senkit se érdekel, hogy te is összejöttél (a pénzért) valakivel! "Ha kérdeznek hogy mit tudok az arabokról" Ilyen kérdés nem lesz. Az alperes és felperes családi, anyagi, egyéni jellemeirõl... fognak kérdezni.
Nem rokonod az illetõ, ha jól veszem ki még csak nem is büntetõügy. Így köteles vagy minden kérdésre legjobb tudomásod szerint, a valóságnak megfelelõen, semmilyen fontos tényt nem elhallgatva válaszolni. Olyasmit nem vagy köteles mondani, amivel magadat vagy hozzátartozódat bûncselekmény elkövetésével vádolnád meg. De ez a leírtak alapján olyan körülmény nincs. Ha jól értem ez egy gyermekelhelyezési ügy, tehát nem merült még fel, hogy bárki bárkihez is pénzért ment volna hozzá. Szóval ha ilyen kérdés nincs, akkor nincs miért aggódni.

Mik a lehetőségeim, nem lenne kötelező felvenniük? Ha mégsem sikerül, hogy fellebezzek? Egyedülálló anyaként augusztustól visszavennének dolgozni, a gyermek akkor lesz 2 éves, mégsem mondják biztosra a bölcsődei elhelyezést.

pedig másfél éve bent van a papírja. Voltunk a családsegít?ben is támogató papírt íratni. nagyszül?k 200 km-re, apa 100-ra, a gyes nem lenne elég a fennmaradáshoz.

Legjobb válasz: Hát ha nincs hely, akkor nem tudják hova felvenni. Ez nekik nem kötelezõ, nyomós indokkal bárkit elutasíthatnak. Esetleg nincs másik a közelben? Ha nincs és elutasítanak, akkor próbáld meg ezt a fellebbezést, és sem tudom, hogyan kell, de a helyedben elmennék az önkormányzathoz, ott biztos fognak segíteni.

Hát ha nincs hely, akkor nem tudják hova felvenni. Ez nekik nem kötelezõ, nyomós indokkal bárkit elutasíthatnak. Esetleg nincs másik a közelben? Ha nincs és elutasítanak, akkor próbáld meg ezt a fellebbezést, és sem tudom, hogyan kell, de a helyedben elmennék az önkormányzathoz, ott biztos fognak segíteni.
Hú, sajnos hány ilyen esetet hallottam! Nme lesz könnyû meccs, de azért vigasztaljon, hogy amikrõl én tudok, végül mind sikerült elfogadható módon megoldani (értsd, lett bölcsis hely, és nem 2 várossal arrébb) AZ önkormányzatnál mindenképpen jelentkezz, õk jobban átlátják, hogy a közelben esetleg hol van még hely. A másik, amit megpróbálhatsz, hogy a munkahelyedhez közel keresel bölcsit. Ugyanis az ugyanúgy "körzetesnek" számít, mint a lakóhely szerinti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindkettõtöknek!
Nem tudom hol laksz, de Budapesten nem számít körzetesnek a munkahely közeli bölcsi. Mindenképp fellebbezz, ezzel nem veszthetsz semmit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, minden zökkenõ nélkül felvették.

Mit tehet egy olyan gyermek, akit sem a családja, sem pedig a rokonai nem szeretnek, sőt meg se mondják neki, hogy miért nem? Mi van akkor, ha ilyen környezetben nevelkedik fel?

Legjobb válasz: Édesapámat nem szeretik a szülei,vagyis talán a nagytatám igen bár kérdéses.Tudjuk hogy miért. Önnáló nagyon erõs személyiség lett aki mindennél jobban szereti a családját és imád minket.

Édesapámat nem szeretik a szülei, vagyis talán a nagytatám igen bár kérdéses.Tudjuk hogy miért. Önnáló nagyon erõs személyiség lett aki mindennél jobban szereti a családját és imád minket.
En ilyen voltam. Most egy masik orszagban elek, egyedul edesanyammal tartom a kapcsolatot, meg a hugom es apum ha otthon van epp, mert nem kulonosebben erdekli oket, ha haza megyek. Mi lesz vele? Az egyenenkent valtozo, teny, hogy sok kacaj nem volt a gyerekkoraban, es kihat majd a felnott eletere is, de ettol fuggetlenul muszaj lesz magat osszekaparnia. En arrol tudnek nyilatkozni, hogy velem mi lett. De azt max privatban, tanulsagkent.
Ha lány akkor prosti lesz ha fiú valami gengszter csicskása mivel könnyen befolyásolható.Kábszer alkohol stb....

Párommal élettársi viszonyban élünk 4közös gyermekünk van, sokan mondják hogy adómentesnek kellenne lennie ebből mi igaz? Mert már 3hónaposak a babák de kevesebb pénzt kap mint amit a két nagy után kapott. Hova kell fordulni ez ügyben?

Legjobb válasz: Szerintem azért, mert a bruttójából már nem tud több adót visszaigényelni. Mert ugye a családi pótlék az 12 ezer/gyerek vagy mennyi. Ezenfelül jön, a családi adókedvezmény aminek köszönhetõen gyerekenként 10-10 ezer forintot tud visszaigényelni a befizetett szja-ból. Szóval ha õ csak 20000 ft szja-t fizet akkor az csak 2 gyerekre futja. Tudom, hogy baromság, de ez van. Ha esetleg elég magas a bruttója és kikerülne belõle az a plusz adókedzvezmény, akkor lehet az önkormányzathoz menni segítségért, hogy mi a teendõ (legalább is én odamennék)

Szerintem azért, mert a bruttójából már nem tud több adót visszaigényelni. Mert ugye a családi pótlék az 12 ezer/gyerek vagy mennyi. Ezenfelül jön, a családi adókedvezmény aminek köszönhetõen gyerekenként 10-10 ezer forintot tud visszaigényelni a befizetett szja-ból. Szóval ha õ csak 20000 ft szja-t fizet akkor az csak 2 gyerekre futja. Tudom, hogy baromság, de ez van. Ha esetleg elég magas a bruttója és kikerülne belõle az a plusz adókedzvezmény, akkor lehet az önkormányzathoz menni segítségért, hogy mi a teendõ (legalább is én odamennék)
Kevés az info! A párod milyen ellátást kap? Thgy., GYED, avagy GYES? Az sem mindegy. Az ellátásoknál az is lényeges, hogy köztük volt-e valamennyi idõ, amennyit munkával töltött, és az mégis milyen idõtartamú volt. Ugyanis az ellátások összegét, valamint magát az ellátás fajtáját is befolyásolja. Valamint Neked van-e jövedelmed? Négy gyermek után évi 9.900.000, - Ft jövedelemig SZJA mentességet élveztek, persze csak akkor, ha van olyan jövedelmetek, amely SZJA-köteles lenne. Amíg nem írsz konkrétumot, én sem tudok konkrétan segíteni, hogy miért nem éreztek ebbõl semmit...

Hogyan mondjam meg neki? Már van két gyermekünk és most ismét várandós vagyok, de a férjem nem akart több babát, mit csináljak?

Legjobb válasz: Hát ha, tudtad, h a férjed nem akar babát, akkor jogosan lesz majd dühös. Ha viszont minden védekezés ellenére lettél terhes, akkor nem tehet neked szemrehányást, mondd meg neki egyszerûen, és közösen találjatok megoldást.

Hát ha, tudtad, h a férjed nem akar babát, akkor jogosan lesz majd dühös. Ha viszont minden védekezés ellenére lettél terhes, akkor nem tehet neked szemrehányást, mondd meg neki egyszerûen, és közösen találjatok megoldást.
A kérdező hozzászólása: szedtem a fogamzásgátlót és az mellett lett
Szia sorstársam:) Bár nálunk az a különbség, hogy a férjem inkább szeretne, de azt mondta én döntök. Mi is védekeztünk, és így lettem terhes, most vagyok 6 hetes. Van már egy 6 éves lányom, és egy 10 hónapos kisfiam. Én úgy döntöttem nem tudom bevállalni ezt a babát. Szerintem sokat beszélgess a férjeddel, hogy miért nem szeretné ezt a babát, és te miért igen. Valahogy meg kell egyeznetek. Nálam az döntött, hogy végig gondoltam, milyen lenne 3 gyereket felnevelni. Iskola, ruházkodás, másik lakásba kellene költöznünk stb. Sajnos nem vagyunk gazdagok, én most ugye gyeden vagyok, és alig jövünk ki a pénzünkbõl. Nálunk leginkább anyagi okokból lett ez a döntés, de ha ti úgy álltok, hogy be tudtok vállani még egy gyereket, és megtudtok nekik adni mindent ami kell, akkor beszéld rá a férjed. Sok sikert.
Nálunk három gyerek van , a férjem nem rajongott egyikért sem , de már nagyon szereti õket. Most , 3 p0robálkozunk a negyedikkel , persze itt is volt ellenállás , de már õ s szeretné. Beszélj vele vagy ha könnyebb irj neki egy levelet , tudasd vele a te álláspontodat és én azt mondom , hogy ahol két gyerek elfér ott a harmadik sem fog éhen halni.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a váalszokat elvettetni semmiképpen nem fogom majd valhogyaqn meggyõzöm, gratulálok ahhoz hogy már a negyedikkel próblkoztok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!