Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondjam a gyermekemnek, (8 db)

Óvodai verekedés! Mit mondjak a gyermekemnek?

A kisfiamat megverte egy gyermek az óvodában, és nem ez volt már az els? eset! Mit mondjak a kisfiamnak? Adja vissza? Nem igazán vagyok az er?szak híve!

Legjobb válasz: Inkább az óvónõvel és a másik srác szüleivel kéne beszélni...

Inkább az óvónõvel és a másik srác szüleivel kéne beszélni...
Mondd neki, hogy ilyenkor szóljon az óvónéninek. És beszélj te is velük, õk majd kezelik ezt a problémát.
Én is az anyának szólnék, hogy beszéljen a fiával!
Bocs az OFF-ért, de utolsó téged kicsit sem zavarnak a hírek, amiket naponta hallani, hogy gyerekek lerendezik egymás közt a dolgokat. Oké, mert most még megtanítod, üssön vissza, aztán késõbb meg hogyan ölje meg a másikat, mert agresszióra agresszió a válasz. Komolyan erre kell nevelni egy gyereket már óvódás kortól, hogy üsse a másikat? És ha nem úgy üt és komoly sérülést okoz a másik gyereknek? Mert elég egy rossz mozdulat. A mi ovinkban ez alap, nem kell szólni az óvónõnek mert az óvónõ lerendezi, anyukát is meg a gyereket is, azonnal. És ilyen iskolába is akarom vinni, ahol olyan tanító nõ van, aki nem híve az erõszaknak. Most is az a kisgyerek, aki felgyújtotta magát. Nem akarok a gyerekem halálos ágyánál zokogni. De az sem tenne boldoggá, ha egy másik gyermek anyja zokogna, mert elintézte a gyerekét az én gyerekem. Én biztos balhét csinálnék, és egyébként elhoznám onnan a gyerekem, mert arra sincs szüksége, hogy verjék meg arra sem hogy õ verjen másokat.
A gyerekedet tanítsd meg, hogy megtudja védeni magát, gyakoroljatok, hogy, hogy üssön vissza. Az iskolában sem rohanhat, majd a tanárhoz, csak magára számíthat. Egyszer lerendezi a gyerek, ahogy az ovónõ mondta, utána nem lesz több ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az óvónõvel már beszéltem, de õ azt mondta, hogy nem tud ott lenni azzal a gyerekkel minden pillanatban, azt mondta, hogy "majd a gyerekek lerendezik egymásközt!" Az anyukát még nem tudtam elcsípni!
A kérdező hozzászólása: 21:22! Nagyon egyet értek veled! De mi a teendõ akkor, ha az óvónõ nem foglalkozik a problémával, és ha esetleg a szülõt sem érdekli ez a dolog?! Erõszakra nem akarom nevelni a gyermekemet! De akkor mit tehetnék? Tanácstalan vagyok!
Az én kislányom 3 évesen vegyes csoportban kezdte az ovit. Három kicsi volt a 25 gyerekbõl. Volt egy fiú, aki megverte. Az óvónéni egyszerre adta ki a két gyereket ebéd után, és elmondatta velük mi történt. Mi egymásra néztünk az anyukával aki annyit mondott a fiának, hogy majd az apáddal megbeszélitek.Én meg azóta is azt mondom a lányomnak, igenis védje meg magát! Most tiszta kiscsoportban kezdtük a következõ évünket, de hiányolja azt a kisfiút, mert az év végére nagyon jó barátok lettek.

Nem ismeri meg a gyermek a ruháját, vajon miért mondják az óvónők? Mégis mit kellene csinálni? Nagycsoportosok vagyunk, tehát nem most kezdtük az ovit.

Általában túl sok ruhát viszek be hétköznap az oviba, így pénteken, illetve időközönként sokkal jövök el. Kézben szoktam vinni, mivel gyakran elfelejtem a szatyrot is. Ma is ilyen nap volt az óvónő kiállt az ajtóba, és hosszasan nézett utánam. Nagyon furcsa jelenet volt. Nem értettem. Kicsit később gondolkodtam, hogy ma már másodszor mondták, hogy nem ismeri meg gyermekem a ruháit. Vajon arra gondol, hogy elviszem esetleg másét, és ezért nem ismeri meg a magáét?

Legjobb válasz: Hetes oviba jár a gyermeked? Mert hogy egy csomó ruhát beviszel neki.. Minek annyit? Kicsit tényleg fura ha péntekenként egy halom ruhával mész haza...

Hetes oviba jár a gyermeked? Mert hogy egy csomó ruhát beviszel neki.. Minek annyit? Kicsit tényleg fura ha péntekenként egy halom ruhával mész haza...
Nálunk pont hogy azt mondtak, hogy ne hozzunk be annyi ruhát, felesleges. Benti cipobol is elég egy. Nem csoda ha szegény gyerek nem ismeri fel a cuccait, ha a fel ruhatarat behordod. Egy kisfiút fõleg nem érdekelheti annyira mit vesz fel, ezért nem jegyzi meg minden ruháját. En minden nap megmutatom a lányomnak mit viszek be neki, aztán fel rakom a polcra vagy a zsakjaba, így mindig tudja. De ha bent lenne meg ötféle, lehet õ sem emlékezne.
Én a váltóruhát a zsákban tartom, évszakonként cserélem meg ha szükség lenne rá (pisi, leeszi amibe megy, saras lesz...) akkor cserélném. otthon se mosom ki a szekrényben lévõ ruhákat ha mondjuk hetekig nem veszi fel. szezononként átváligatom, akkor mosom át.
Én is így szoktam. Mi szeptemberben kezdtük az ovit, de az elsõ héten szólt az óvónõ, hogy vigyek be több váltóruhát. Így a szekrényében 1 helyett mindenbõl 2 váltó van. És én is mindig pénteken viszem el az összeset, hétfõn pedig megint ugyanennyit vissza.
Hát nemtom... Az enyémek mindig megismerték a saját ruhájukat. Viszont vannak gyerekek, akik rendszeresen mások ruháját veszik fel. Akkor is, ha az õ szekrényük teljesen máshol van. Ezt nem tartom véletlennek... Rakd bele a gyerek jelét a ruhákba. Bár nálunk ez sem visszatartó erõ. És nem egy gettó oviról van szó.
A kérdező hozzászólása: Nos...kipróbáltam, hogy kevesebb ruhát vittem, pontosan tudtam melyik ruhákat vittem be. Eltûnt egy nadrág és egy kabát...
Most a fiam nadrágáját is elvitte, egy másik kisfiú, de nem csinálok belõle ügyet. Szóltam ovisnéninek, majd ha látja anyukát szóljon. Máskor is volt, h a gyermekem ruháját más vette fel. Kicsik még, ez van. Kicseréltük és kész. Véletlenek tartom, figyelmetlenségnek. Kétlem , hogy 4-5-6 éves gyerekek más indokból vennék fel a másik gyermek ruháját. Amúgy én is pénteken hazahozok minden ruhát, néha mint a málhás ló ugy nézek ki, fõleg ha még ágynemû, pizsama csere is van.Ha véletlenül hozzánk kerül valamelyik gyermek ruhája, akkor meg kimosom, vasalom és másnap vissza viszem.
Fogalmam sincs, hogy miért veszik fel más ruháját. Hogy miért ment haza egy ducibb kislány egy 2 számmal kisebb nadrágban, ami egy tõle több szekrénnyel odébb lévõ kisFIÚ zsákjában volt, és miért az én lányom 1 számmal kisebb cipõjében volt, számomra rejtély. Nem azt mondom, hogy a te gyerkõcöd veszi el másét. Biztos panaszkodtak mások, ezért figyelik. Én is szóltam az óvónõknek, és nekem is azt válaszolták, hogy nem ismerik meg a ruhákat. Szerintem ez nem teljesen igaz. Viszont apukákat és nagymamákat sokszor látok össze-vissza pakolni a ruhákat. Fogalmuk sincs miben ment a gyerek reggel, aztán mindent eltesznek, ami az õ szekrényük közelében van.
én kevés ruhát tartok bent, igy nem kell hazavinem semmit.
A kérdező hozzászólása: Miért akarná más ruháját felvenni?
A kérdező hozzászólása: Szerencsére olyat még nem mondtak, hogy másét akarta volna felvenni. Világ omlana össze bennem, de azért rá fogok kérdezni. Valóban újra el kell mindent látnom a jelecskével, azt hittem "kinõttük" már ezt a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Ma ez volt nálam: 1 vastag pulcsi, 2 rövid ujjú póló, 1 hosszú ujjú póló, 2 hosszú melegítõ, meg egy sapka. Farmerben hoztam el és nem hagytam bent ruhát, hogy mindent átmossak.
A kérdező hozzászólása: Értem. Nem bentlakásos ovi. Általában bizonytalan vagyok, van-e elegendõ váltó ruha, így inkább viszek, ha meg volt már dupla adag van ott. Délután persze nem viszem el, így halmozódik.
Az ovonök mit mondtak az eltünt nadrág és kabátrol , mert nálunk kiteszik a polcra, vagy ha valami baleset történt a ruhával akor a radiátora és szolnak hogy hol találjuk .

Be vagyok idézve a bíróságra mint tanu, egy gyermek elhelyezési ügyben. Elmegyek, de ha olyan kérdést tesznek fel amire tudom a választ de nem szeretnék rá adni, akkor mit mondjak vagy csinálhatok-e olyat hogy nem válaszolok?

Az a baj, hogy ha olyan kérdést tesznek fel és tudom rá a választ de ezzel én is meg egy barátom is bajba kerülhet, akkor mondhatom e azt hogy erre nem szeretnék válaszolni? Pl: A Nő úgy akart pénzt keresni hogy hozzá meg egy arabhoz, és kap érte x-ft-ot, De az a baj hogy nekem is olyan barátom van de ő vele nem így jöttem össze... és ők a végén azt fogják hinni... Ha kérdeznek hogy mit tudok az arabokról akkor mondhatom hogy semmit vagy hogy nem akarok erről beszélni vagy nemtudom mit... Csütörtökön lesz a tárgyalás, ugyhogy szükségem lenne infóra, köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Tanúként köteles vagy választ adni! Csak közvetlen hozzátartozóként tagadhatod meg!

Tanúként köteles vagy választ adni! Csak közvetlen hozzátartozóként tagadhatod meg!
Nem rólad fog szólni a tárgyalás, senkit se érdekel, hogy te is összejöttél (a pénzért) valakivel! "Ha kérdeznek hogy mit tudok az arabokról" Ilyen kérdés nem lesz. Az alperes és felperes családi, anyagi, egyéni jellemeirõl... fognak kérdezni.
Nem rokonod az illetõ, ha jól veszem ki még csak nem is büntetõügy. Így köteles vagy minden kérdésre legjobb tudomásod szerint, a valóságnak megfelelõen, semmilyen fontos tényt nem elhallgatva válaszolni. Olyasmit nem vagy köteles mondani, amivel magadat vagy hozzátartozódat bûncselekmény elkövetésével vádolnád meg. De ez a leírtak alapján olyan körülmény nincs. Ha jól értem ez egy gyermekelhelyezési ügy, tehát nem merült még fel, hogy bárki bárkihez is pénzért ment volna hozzá. Szóval ha ilyen kérdés nincs, akkor nincs miért aggódni.

Mik a lehetőségeim, nem lenne kötelező felvenniük? Ha mégsem sikerül, hogy fellebezzek? Egyedülálló anyaként augusztustól visszavennének dolgozni, a gyermek akkor lesz 2 éves, mégsem mondják biztosra a bölcsődei elhelyezést.

pedig másfél éve bent van a papírja. Voltunk a családsegít?ben is támogató papírt íratni. nagyszül?k 200 km-re, apa 100-ra, a gyes nem lenne elég a fennmaradáshoz.

Legjobb válasz: Hát ha nincs hely, akkor nem tudják hova felvenni. Ez nekik nem kötelezõ, nyomós indokkal bárkit elutasíthatnak. Esetleg nincs másik a közelben? Ha nincs és elutasítanak, akkor próbáld meg ezt a fellebbezést, és sem tudom, hogyan kell, de a helyedben elmennék az önkormányzathoz, ott biztos fognak segíteni.

Hát ha nincs hely, akkor nem tudják hova felvenni. Ez nekik nem kötelezõ, nyomós indokkal bárkit elutasíthatnak. Esetleg nincs másik a közelben? Ha nincs és elutasítanak, akkor próbáld meg ezt a fellebbezést, és sem tudom, hogyan kell, de a helyedben elmennék az önkormányzathoz, ott biztos fognak segíteni.
Hú, sajnos hány ilyen esetet hallottam! Nme lesz könnyû meccs, de azért vigasztaljon, hogy amikrõl én tudok, végül mind sikerült elfogadható módon megoldani (értsd, lett bölcsis hely, és nem 2 várossal arrébb) AZ önkormányzatnál mindenképpen jelentkezz, õk jobban átlátják, hogy a közelben esetleg hol van még hely. A másik, amit megpróbálhatsz, hogy a munkahelyedhez közel keresel bölcsit. Ugyanis az ugyanúgy "körzetesnek" számít, mint a lakóhely szerinti.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindkettõtöknek!
Nem tudom hol laksz, de Budapesten nem számít körzetesnek a munkahely közeli bölcsi. Mindenképp fellebbezz, ezzel nem veszthetsz semmit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, minden zökkenõ nélkül felvették.

Mikor mondjam meg a gyermekemnek, hogy kistestvére lesz? Hogy telik el ez a "hosszú" idő nekik?

Az én gyerekemmel többnyire értelmesen meg lehet a komoly dolgokat is beszélni.

Legjobb válasz: szia.én kb 7 hetes voltam amikor elmondtuk egyik este a kislányomnak..nagyon õrûlt..azota sem hagy békén..mindig a hasamat akarja õlelgetni.szerintem akkor mondd el amikor jonak látod.:D..mér nagyon várja és tudja hogy kb.a mikulásra érkezik..:Daddig õvé minden figyelmem és segit mindent elõkésziteni a tesonak

szia.én kb 7 hetes voltam amikor elmondtuk egyik este a kislányomnak..nagyon õrûlt..azota sem hagy békén..mindig a hasamat akarja õlelgetni.szerintem akkor mondd el amikor jonak látod.:D..mér nagyon várja és tudja hogy kb.a mikulásra érkezik..:Daddig õvé minden figyelmem és segit mindent elõkésziteni a tesonak
Gondolom mindenkinél másképp telik ez a hosszú idõszak.Én pl.akkor mondtam el, mikor már az orvos is megerõsítette, hogy jön a kistesó, az elsõ vizsgálatkor pár hetesen.Nálunk a nagyobbik lányom, aki akkor 5 éves volt, folyton kérdezte, fõleg amikor már látszodott, hogy mikor bújik ki a tesója, nagyon várta.Én meg mindig elmondtam neki, hogy ennyi meg annyi idõ még.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Nálunk nagyon érdekes volt! A 4 és fél éves kislányom hamarabb tudta, mint én. Az óvónéni kérdezte meg tõlem, hogy igaz-e, ? Pár nappal késõbb bebizonyosodott, hogy igaza van. Nyílván nem hazudtunk neki. Viszont nagyon türelmetlen.Január végére vagyok kiírva. Szépen elmagyaráztan neki, hogy eltelik a nyár, jön az õsz, utánna jön a Télapó és a Jézuska és utánna nemsokára megszületik a tesó. Erre mi történt? Aznap este írt levelet a Télapónak is és a Jézuskának is. A kis drágám azt gondolta, hogy így hamarabb meglesz. Így azt mondtam, akkor lesz kistesó ha anyának hatalmas lesz a pocija. Igaz erre is voltak már jó sztorik:-) Mondd el amikor Te akarod, de készülj fel a türelmetlenségre! :-)
Szerintem akkor mondd el neki amikor már túl vagy a kritikus 3 hónapon.
A 12. hét szerintem is jó, mert ha vmi történik, nem biztos, hogy jót tenne neki, hogy át kell élnie. Viszont mindenképp tõletek tudja meg, ha másoknak is elmondjátok, akkor neki is el kell, mert nagyon rossz lesz neki, ha mástól tudja meg, és eltitkoltátok elõle, mintha semmi köze nem lenne hozzá (õ tutira így fogná fel).

Mit tehet egy olyan gyermek, akit sem a családja, sem pedig a rokonai nem szeretnek, sőt meg se mondják neki, hogy miért nem? Mi van akkor, ha ilyen környezetben nevelkedik fel?

Legjobb válasz: Édesapámat nem szeretik a szülei,vagyis talán a nagytatám igen bár kérdéses.Tudjuk hogy miért. Önnáló nagyon erõs személyiség lett aki mindennél jobban szereti a családját és imád minket.

Édesapámat nem szeretik a szülei, vagyis talán a nagytatám igen bár kérdéses.Tudjuk hogy miért. Önnáló nagyon erõs személyiség lett aki mindennél jobban szereti a családját és imád minket.
En ilyen voltam. Most egy masik orszagban elek, egyedul edesanyammal tartom a kapcsolatot, meg a hugom es apum ha otthon van epp, mert nem kulonosebben erdekli oket, ha haza megyek. Mi lesz vele? Az egyenenkent valtozo, teny, hogy sok kacaj nem volt a gyerekkoraban, es kihat majd a felnott eletere is, de ettol fuggetlenul muszaj lesz magat osszekaparnia. En arrol tudnek nyilatkozni, hogy velem mi lett. De azt max privatban, tanulsagkent.
Ha lány akkor prosti lesz ha fiú valami gengszter csicskása mivel könnyen befolyásolható.Kábszer alkohol stb....

Hogyan mondjam meg neki? Már van két gyermekünk és most ismét várandós vagyok, de a férjem nem akart több babát, mit csináljak?

Legjobb válasz: Hát ha, tudtad, h a férjed nem akar babát, akkor jogosan lesz majd dühös. Ha viszont minden védekezés ellenére lettél terhes, akkor nem tehet neked szemrehányást, mondd meg neki egyszerûen, és közösen találjatok megoldást.

Hát ha, tudtad, h a férjed nem akar babát, akkor jogosan lesz majd dühös. Ha viszont minden védekezés ellenére lettél terhes, akkor nem tehet neked szemrehányást, mondd meg neki egyszerûen, és közösen találjatok megoldást.
A kérdező hozzászólása: szedtem a fogamzásgátlót és az mellett lett
Szia sorstársam:) Bár nálunk az a különbség, hogy a férjem inkább szeretne, de azt mondta én döntök. Mi is védekeztünk, és így lettem terhes, most vagyok 6 hetes. Van már egy 6 éves lányom, és egy 10 hónapos kisfiam. Én úgy döntöttem nem tudom bevállalni ezt a babát. Szerintem sokat beszélgess a férjeddel, hogy miért nem szeretné ezt a babát, és te miért igen. Valahogy meg kell egyeznetek. Nálam az döntött, hogy végig gondoltam, milyen lenne 3 gyereket felnevelni. Iskola, ruházkodás, másik lakásba kellene költöznünk stb. Sajnos nem vagyunk gazdagok, én most ugye gyeden vagyok, és alig jövünk ki a pénzünkbõl. Nálunk leginkább anyagi okokból lett ez a döntés, de ha ti úgy álltok, hogy be tudtok vállani még egy gyereket, és megtudtok nekik adni mindent ami kell, akkor beszéld rá a férjed. Sok sikert.
Nálunk három gyerek van , a férjem nem rajongott egyikért sem , de már nagyon szereti õket. Most , 3 p0robálkozunk a negyedikkel , persze itt is volt ellenállás , de már õ s szeretné. Beszélj vele vagy ha könnyebb irj neki egy levelet , tudasd vele a te álláspontodat és én azt mondom , hogy ahol két gyerek elfér ott a harmadik sem fog éhen halni.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a váalszokat elvettetni semmiképpen nem fogom majd valhogyaqn meggyõzöm, gratulálok ahhoz hogy már a negyedikkel próblkoztok

Párommal élettársi viszonyban élünk 4közös gyermekünk van, sokan mondják hogy adómentesnek kellenne lennie ebből mi igaz? Mert már 3hónaposak a babák de kevesebb pénzt kap mint amit a két nagy után kapott. Hova kell fordulni ez ügyben?

Legjobb válasz: Szerintem azért, mert a bruttójából már nem tud több adót visszaigényelni. Mert ugye a családi pótlék az 12 ezer/gyerek vagy mennyi. Ezenfelül jön, a családi adókedvezmény aminek köszönhetõen gyerekenként 10-10 ezer forintot tud visszaigényelni a befizetett szja-ból. Szóval ha õ csak 20000 ft szja-t fizet akkor az csak 2 gyerekre futja. Tudom, hogy baromság, de ez van. Ha esetleg elég magas a bruttója és kikerülne belõle az a plusz adókedzvezmény, akkor lehet az önkormányzathoz menni segítségért, hogy mi a teendõ (legalább is én odamennék)

Szerintem azért, mert a bruttójából már nem tud több adót visszaigényelni. Mert ugye a családi pótlék az 12 ezer/gyerek vagy mennyi. Ezenfelül jön, a családi adókedvezmény aminek köszönhetõen gyerekenként 10-10 ezer forintot tud visszaigényelni a befizetett szja-ból. Szóval ha õ csak 20000 ft szja-t fizet akkor az csak 2 gyerekre futja. Tudom, hogy baromság, de ez van. Ha esetleg elég magas a bruttója és kikerülne belõle az a plusz adókedzvezmény, akkor lehet az önkormányzathoz menni segítségért, hogy mi a teendõ (legalább is én odamennék)
Kevés az info! A párod milyen ellátást kap? Thgy., GYED, avagy GYES? Az sem mindegy. Az ellátásoknál az is lényeges, hogy köztük volt-e valamennyi idõ, amennyit munkával töltött, és az mégis milyen idõtartamú volt. Ugyanis az ellátások összegét, valamint magát az ellátás fajtáját is befolyásolja. Valamint Neked van-e jövedelmed? Négy gyermek után évi 9.900.000, - Ft jövedelemig SZJA mentességet élveztek, persze csak akkor, ha van olyan jövedelmetek, amely SZJA-köteles lenne. Amíg nem írsz konkrétumot, én sem tudok konkrétan segíteni, hogy miért nem éreztek ebbõl semmit...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!