Találatok a következő kifejezésre: Mikor mondjam a főnökömnek, hogy terhes vagyok (3 db)

Hogyan mondjam el a főnökömnek, hogy terhes vagyok? Nehéz a dolgom mert férfi. Mivel kezdjem?

Legjobb válasz: Én orvosi javaslatra csak a 8. hétig dolgozhattam.Egyszerûen odamentem hozzá egyik reggel és közöltem vele,hogy már csak 2 hétig tudok jönni,majd elmondtam,hogy miért.Erre Õ csak annyit mondott,hogy már várta mikor szólok,mert egy ideje láttam rajtam a változást. Ha van családja vagy akár már unokái is szerintem meg fogja érteni.

Hasonló volt az én helyzetem is, csak annyival volt nehezebb, hogy én még a próbaidõmet töltöttem amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. Azért a 12. hetet én is megvártam. Nem volt mit tenni, összeszedtem magam és õszintén elmondtam neki mi a helyzet. Mondtam neki, hogy nem számítottunk rá, (ami persze igaz is volt) de ha már így alakult nagyon örülünk neki. Megbeszéltük, hogy ameddig tudok dolgozom. Meglepõdtem a reakción, de azért persze végig izgultam a maradék 1 hónap próbaidõt. Egyenlõre nincs gáz, de lehet, hogy csak azért, mert október 1-én lejár a szerzõdésem és nem hiszem, hogy meg lesz hosszabítva és majd csak december elején szülök. Még erre is ki kell találnom valami megoldást. Sok sikert és nagyon boldog babvárást :) 24 hetes kismama
Én orvosi javaslatra csak a 8. hétig dolgozhattam.Egyszerûen odamentem hozzá egyik reggel és közöltem vele, hogy már csak 2 hétig tudok jönni, majd elmondtam, hogy miért.Erre Õ csak annyit mondott, hogy már várta mikor szólok, mert egy ideje láttam rajtam a változást. Ha van családja vagy akár már unokái is szerintem meg fogja érteni.
Én ezt mondtam: "Van egy jó és egy rossz hírem. A jó, hogy terhes vagyok, a rossz, hogy többet nem jövök dolgozni. De akármiben tudok segíteni szólj és bejövök pár órára." Látszott, hogy nem túl boldog, de gratulált.
Én külföldön élek és nálam is csak ennyibõl állt a bejelentés: "Van egy jó hírem, terhes vagyok." Majd kérdezte, hogy mennyi idõs a terhesség, ezen jól megdöbbent, mert én a magyar rokonság javaslatára megvártam a 12. hetet a bejelentéssel, közben meg kiderült, hogy itt ennek nincs sok alapja, divat bejelenteni akkor, amikor kiderül. Még viccesen megkérdezte, hogy ikreket várok-e, és megbeszéltük, hogy mikor ülünk le hármasban beszélgetni a hr-essel, merthogy a pontos tennivalókról majd õ tud felvilágosítani. Az én fõnököm sem ivott az egészségemre, nem volt boldog, de speciel az õ boldogsága érdekelt legkevésbé. :-) Õt inkább az készítette ki, hogy akkor két hónapon belül én voltam a harmadik, aki bejelentette a babát, azóta is bármelyik kollegina keresi fel õt az irodájában köszönés helyett már a "Terhes vagy?" kérdéssel kezdi. :-)
Nekem is nehéz volt, mert szintén férfi, sõt 40 éves agglegény, de olyan, akinek talán még soha nem volt nõvel dolga, és nem is veszi a nõket emberszámba, az anyaság meg eleve elítélendõ dolog...Nos ilyen körülmények között is meg kellett tennem, a következõket mondtam. "Olyan öröm ért, h. kisbabám lesz, és neked mint fõnökömnek ezúton hivatalosan is bejelentem!" Punktum. Megvártam természetesen, h. legyen kiskönyvem, csak utána mondtam neki, majd közöltem, ha nem jön közbe semmi, max. félidõig fogok dolgozni. 37 hetes kismama
Nekem nem volt szerencsém, pedig a fõnökömnek akkor született meg a második lánya! (ebbõl kiindulva azt hittem normálisak lesznek...) Megvártam a 12. hetet, meg a kiskönyvemet, hát még így is csúnyán megzsaroltak, hogy vagy azonnal kilépek, vagy aláírok egy 3 hónapos munkaszerzõdést! Azonnal eljöttem betegállományba, pedig szerettem volna végigdolgozni a terhességem! (irodai munkám volt) Ennyit az emberségrõl! Szerintem biztosítsd be magad! Mindenképpen legyen meg a kiskönyved mielõtt szólsz neki! Sajnos nem mindenhol tolerálják a terhességet! Sok szerencsét!
Egyetértek az elsõvel:-) Nekem azért volt nehéz, mert 3 hónapja dolgoztam, és hosszútávre terveztük mindketten, és azt mondták nem lehet babám. De lett. "Kellemetlen kicsit, de egyben csodás is: babám lesz. Nem így terveztük, bocsánat, de örülünk neki..." A fõnök is meglepõdött, mert mint kiderült, el akart küldeni, mert bezárta a boltot... 2 napon mult, hogy kaptam táppénzt...
Fõnök! Terhes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Az egész terhesség témában ez zavar a legjobban, és idegesít, hogy hogyan mondjam el a fõnöknek, rokonoknak meg a munkatársaknak. Tehát nem várhatok ezzel addig amíg el nem kezd nõni a pocim. Annyira frusztrál hogy ki mit fog mondani. Fõleg a fõnököm, aki igencsak hosszú távra tervezett velem. Sajnálom is a munkahelyemet, de ez nekem most fontosabb és attól tartok, hogy a fõnök ezt nem érti meg.Egyenlõre még várok.
Szia! Az én fõnököm is hosszú távra tervezett velem. A munkámnak éltem, és ezt ki is használta a cég rendesen. A 12. hét után leültem vele szemben, és a szemébe mondtam simán, hogy babát várok. Gratulált, persze nem tûnt túl boldognak, de nem volt semmi negatív reakciója sem. Azt mondta kezdjek el minél hamarabb egy hasonló kaliberû utódot keresni, és tanítsam is be. Hozzá tette még, hogy "babázás után" vissza vár. Azt hiszem szerencsém van vele. A rokonoknak persze elmondtuk, szinte mindenki örült a sógorom kivételével.Az õ reakciójánál (ami persze rosszul esett)eldöntöttem, hogy lesz...-om hogy ki mit gondol. A lényeg, hogy én , a párom, és a szüleink nagyon boldogok vagyunk, és sok-sok szeretettel várjuk a babánkat! Van olyan ismerõs aki csak abból tudta meg, hogy feltûnt neki a pocim:)

Hogyan és mikor mondjam meg a főnökömnek hogy terhes vagyok és csak akkor dolgozok, ha nem stresszeli az életem?

28 éves 6 hetes kismama vagyok, els? babával, rendkívül stresszes jogi munkával. Tartok a f?nökömt?l ezen a téren, mit fog szólni, hogy reagál. Ráérnék kés?bb is megmondani, de félek, h. a stresszt?l nehogy baja legyen a babának, ha meg tudja, lehet moderálja magát.

Legjobb válasz: Ha úgy érzed hogy nagyon nagy a stressz, menj el dokidhoz, a nõgyógyász ír egy papírt ami alapján a háziorvos állományban tart.Hivatkozz a munkahelyi helyzetre.Ha a fõnököddel nem vagy olyan viszonyban ,hiába "fenyegeted", nem fogja meghatni, csak elküld mielõtt elmehetnél állományba.

Ha úgy érzed hogy nagyon nagy a stressz, menj el dokidhoz, a nõgyógyász ír egy papírt ami alapján a háziorvos állományban tart.Hivatkozz a munkahelyi helyzetre.Ha a fõnököddel nem vagy olyan viszonyban , hiába "fenyegeted", nem fogja meghatni, csak elküld mielõtt elmehetnél állományba.
Ha csak befelé figyelsz a babád megold mindent hidd el. Tisztul majd az életed. Amúgy én kerek perec megmondanám neki, de én elég nyers vagyok:) Egy 37 hetes kismama
Akkor mondd meg, amikor már megvan a kiskönyved, mert akkor nem rúghat ki, ha megteszi, akkor tessék szépen a nyakába akasztani egy munkaügyi pert.(Ettõl a legtöbb eláll a szándékától.) Nem lesz baja hidd el!Tessék szépen megnyugodni, és leszarni a külvilágot!Én fõsulis vagyok, így nekem se stresszelõ fõnök, se betegszabi.Van helyette rengeteg határidõ, beadandó zh és vizsga.Stresszelni lehetne egyfolytába, de mióta a pici van, egyedül akkor aggódtam, amikor az egyik zh-mról 45 percet késtem a doki miatt.:) Nem tudom, de egy idõ után ment minden magától, mikor megéreztem, h mozog a pici, akkor megszûnt minden, és csak a baba és én voltam.Majd ah nõ a kicsi neked is eljön ez az idõszak.Ha meg nagyon stresszel a fõnök, kérd meg, h beszéljen rendesen veled, mert különben elmész táppénzre.
Szió! Szerintem találj ki valamit miért mész el betegszabira, hogy ha bármi van visszamehess, és ha már megvan a kiskönyved, kerek perec mondd meg neki.Ha szeretnél még dolgozni nála, akkor ne cseszegessen, mert kiiratod magad végleg.Neked most nyugi kell!Nem szeretnélek ijetszgetni, de nekem is elég stresszes melóm volt, és sajna el is ment a babám 5 és fél hetesen.Szóval csak magaddal törõdj!Szép babavárást kívánok!

Mikor mondjam meg a főnökömnek, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Amikor már kiállította a védõnõd a kiskönyvet,az a tuti.Akkor biztos nem rughat ki!Boldog babavárást:)

Amikor már kiállította a védõnõd a kiskönyvet, az a tuti.Akkor biztos nem rughat ki!Boldog babavárást:)
És a bitonság kedvéért add neki írásba, neh elfelejtse! Sajna negatív tapasztalat, mert a szó elszáll, és esetleg mondhatja, hogy nem is tudott róla, mert ki bizonyítja, hogy te elmondtad?
a legjobb ha van kiskönyved és utána mielõtt még látszana, ha jóba vagy a kollégákkal minnél többen tudják, õk biztosíthatnak. Nálam nem volt baj remek a fõnököm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!